-
Είπαμε, χρειάζεται να υπάρχουν αυτά τα παραμυθάκια για ευήκοα ώτα ώστε να συνεχίσει να τραβάει κουπί το πόπολο στη γαλέρα. Αν καταλάβει την απάτη θα γίνει επανάσταση, και αυτό είναι το τελευταίο που θέλουν οι ελίτ.
-
@fanis75 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Μόνο εαν ήσουν του κόμματος, κοινώς βύσμα. Δεν μέτραγε τι ήξερες αλλα ποιον ήξερες (σαν την Ελλάδα). Και αλλοίμονο μην σε είχαν χαρακτηρίσει αντικομμουνιστή, ούτε την πόρτα της φυλακής δεν πέρναγες!!
Απλά θα έπρεπε να είσαι ιδεολόγος. Τώρα αν σε έτρωγε κανείς Στάλιν... μιλούσα για πιο ομαλές περιόδους. Και στην Αμερική σε έτρωγαν ο Μακάρθυ και ο Χούβερ, αν σε έκοβαν για κομμούνι...
Όσο για τους κοσμοναύτες, πέθαιναν με το κιλό σε όλους τους πυραύλους που έσκαγαν.
Έτσι σας μάθανε στην Δύση; 4 Σοβιετικοί κοσμοναύτες σκοτώθηκαν σε διαστημικές αποστολές και... 14 Αμερικανοί αστροναύτες!!! https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_spaceflight-related_accidents_and_incidents
-
@gatoz said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
οσο και να δουλεψεις, εαν δεν σκοτωσεις, κλεψεις, κληρονομησεις ή παντρευτεις, πλουσιος δεν γινεσαι - το πολυ πολυ μεχρι ευπορος και ευρυπρωκτος απο τη δουλεια
Λάθος κάνεις και έχω πολλά παραδείγματα. Όπως είπα, ένας είναι ο ιδρυτής της εταιρία που εργάζομαι, άλλος ένας ο τωρινός (αλλά και οι προηγούμενοι) τσέο της. Από 20 μύρια και πάνω ο καθένας περιουσία. Δεν έκλεψαν (παράνομα), δεν σκότωσαν και δεν κληρονόμησαν. Δέχομαι ότι είναι το 0.01%, αλλά γίνεται, υπάρχουν.
δεν ειναι αυτοσκοπος το χρημα, δεν ειναι ευτυχια, αγκιστρι ειναι
Συμφωνώ, ως ένα βαθμό. Γιατί στην σημερινή κοινωνία πολλά καταφέρνεις με το χρήματα, μας αρέσει η όχι. Αρκεί να μην έρχεται με επιλογές που δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε μετά. Αλλιώς μια χαρά ειναι το χρήμα, βοηθάει σε πολλά! Βέβαια αυτο που λές το λένε είτε οι πλούσιοι για να μην το μοιραστούν είτε οι κομμουνιστές για να στηρίξουν την θεωρία τους. Αλλά η αλήθεια είναι άλλη και δες το και στον εαυτό σου, προτιμάς όπως είσαι ή όπως είσαι (χωρίς κάμία άλλη διαφορά) και 20 μύρια στην άκρη? (εαν πεις το 1, απλά ψεύδεσαι!)
-
τί γαρ ωφελείται άνθρωπος αν τον κόσμο κατακτήσει, τη δε ψυχή του απωλέσει
-
@realzeus said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Έτσι σας μάθανε στην Δύση; 4 Σοβιετικοί κοσμοναύτες σκοτώθηκαν σε διαστημικές αποστολές και... 14 Αμερικανοί!!! https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_spaceflight-related_accidents_and_incidents
Δεν λέω τα επίσημα, αλλά τα αληθινά...αυτοί που πέθαναν στις εκρήξεις μέχρι να καταφέρουν να φτιάξουν πύραυλο της προκοπής. Αλλά σε τέτοιο καθεστώς δεν ήταν υποχρεωμένοι να πουν τίποτα, ό,τι ήθελαν δήλωναν. Πέθαναν 100πλάσιοι από όσους λένε. Τα ξέρουμε αυτά!
@diego1960 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Αν καταλάβει την απάτη θα γίνει επανάσταση, και αυτό είναι το τελευταίο που θέλουν οι ελίτ.
Η οποία είναι??? Πάντως ναι επανάσταση δεν θέλουν....αλλά γίνεται κάθε τόσο.
@ibiza95 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Για αυτό το διευκρίνισα, χωρίς να αλλάξει κάτι και να μπορεί να στηρίξει την επιλογή του. Δεν είπα να πουλήσει κάποιος την ψυχή του για χρήματα (αν και είναι θεμιτό εαν το επιθυμεί, ο καθένας κάνει τις επιλογές του).
-
Δεν λέω τα επίσημα, αλλά τα αληθινά...αυτοί που πέθαναν στις εκρήξεις μέχρι να καταφέρουν να φτιάξουν πύραυλο της προκοπής. Αλλά σε τέτοιο καθεστώς δεν ήταν υποχρεωμένοι να πουν τίποτα, ό,τι ήθελαν δήλωναν. Πέθαναν 100πλάσιοι από όσους λένε. Τα ξέρουμε αυτά!
Άσε ρε Φάνη. Τι παπά έχεις φάει;! Τι μας κρύβουν; Νεφελίμ, Ελοχιμ κλπ... Έτσι σοβαρή συζήτηση δεν γίνεται!
-
@storm said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Σήμερα στην Ελλάδα είναι απόλυτα φυσιολογικό κάποιος φτωχός να είναι δεξιός ή/και ακροδεξιός.
Και στη Γερμανία του '30.
-
...και στην Ελλάδα του 2023.
-
Άσε ρε Φάνη. Τι παπά έχεις φάει;! Τι μας κρύβουν; Ελοχιμ κλπ... Έτσι σοβαρή συζήτηση δεν γίνεται!
Kανέναν παπά. Το είχα δει σε ντοκυμαντέρ για το διάστημα και τον αγώνα ΗΠΑ/ΕΣΣΔ ποιος θα πάει πρώτος. Και έλεγε πόσος κόμσος πέθανε, γιατί οι πύραυλοι (ICBMs) δεν ήταν για αυτή την χρήση και κάνανε δοκιμές και μέχρι να το καταφέρουν είχαν πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, με τους πυραύλους να ανατινάζονται. Φυσικά δεν είχε επιλογή ο κοσμονάυτης να μην πάει, εντολή του κόμματος ή πάς ή αλλιώς γκούλαγκ, μηδεν ελευθερία. Για το καλό της χώρας πάντα....χαχαχα! Το ίδιο είχε γίνει σε πολλά, όπως π.χ. τα υποβρύχια, άσχετα εαν μάθαμε για το Κουρσκ μόνο.
-
@ibiza95 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Ωπα φίλος, άμα γράφεις τέτοια πρέπει να είναι σε πολυτονικό και να ψηφίζεις Μπεο, Κούλη ή Βελοπουλο...
-
οσο και να δουλεψεις, εαν δεν σκοτωσεις, κλεψεις, κληρονομησεις ή παντρευτεις, πλουσιος δεν γινεσαι - το πολυ πολυ μεχρι ευπορος και ευρυπρωκτος απο τη δουλεια
Λάθος κάνεις και έχω πολλά παραδείγματα. Όπως είπα, ένας είναι ο ιδρυτής της εταιρία που εργάζομαι, άλλος ένας ο τωρινός (αλλά και οι προηγούμενοι) τσέο της. Από 20 μύρια και πάνω ο καθένας περιουσία. Δεν έκλεψαν (παράνομα), δεν σκότωσαν και δεν κληρονόμησαν. Δέχομαι ότι είναι το 0.01%, αλλά γίνεται, υπάρχουν.
δεν ειναι αυτοσκοπος το χρημα, δεν ειναι ευτυχια, αγκιστρι ειναι
Συμφωνώ, ως ένα βαθμό. Γιατί στην σημερινή κοινωνία πολλά καταφέρνεις με το χρήματα, μας αρέσει η όχι. Αρκεί να μην έρχεται με επιλογές που δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε μετά. Αλλιώς μια χαρά ειναι το χρήμα, βοηθάει σε πολλά! Βέβαια αυτο που λές το λένε είτε οι πλούσιοι για να μην το μοιραστούν είτε οι κομμουνιστές για να στηρίξουν την θεωρία τους. Αλλά η αλήθεια είναι άλλη και δες το και στον εαυτό σου, προτιμάς όπως είσαι ή όπως είσαι (χωρίς κάμία άλλη διαφορά) και 20 μύρια στην άκρη? (εαν πεις το 1, απλά ψεύδεσαι!)
θα μπορουσα τη κουρτινα δυο.
ή εστω κατι κοντα της εαν με ενδιεφερε.
οχι?
εσυ να αναρωτηθεις γιατι δεν επιλεγουν καποιοι ρανγκλερ, μαιζωνετ και 12μετρα -
Άσε ρε Φάνη. Τι παπά έχεις φάει;! Τι μας κρύβουν; Ελοχιμ κλπ... Έτσι σοβαρή συζήτηση δεν γίνεται!
Kανέναν παπά. Το είχα δει σε ντοκυμαντέρ για το διάστημα και τον αγώνα ΗΠΑ/ΕΣΣΔ ποιος θα πάει πρώτος. Και έλεγε πόσος κόμσος πέθανε, γιατί οι πύραυλοι (ICBMs) δεν ήταν για αυτή την χρήση και κάνανε δοκιμές και μέχρι να το καταφέρουν είχαν πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, με τους πυραύλους να ανατινάζονται. Φυσικά δεν είχε επιλογή ο κοσμονάυτης να μην πάει, εντολή του κόμματος ή πάς ή αλλιώς γκούλαγκ, μηδεν ελευθερία. Για το καλό της χώρας πάντα....χαχαχα! Το ίδιο είχε γίνει σε πολλά, όπως π.χ. τα υποβρύχια, άσχετα εαν μάθαμε για το Κουρσκ μόνο.
Ντοκιμαντέρ της CIA? Να αλλάξεις ντοκιμαντέρ...
-
οχι?
εσυ να αναρωτηθεις γιατι δεν επιλεγουν καποιοι ρανγκλερ, μαιζωνετ και 12μετραΔεν ξέρω, εσύ ξέρεις! Που να ξέρω ρε γάτε τα οικονομικά σου, δεν ειναι δουλειά μου και δεν είμαι αδιάκριτος. Εαν όμως μπορείς κουρτίνα 2 χωρίς να αλλάξεις τίποτα (και νόμιμα πάντα), τότε κάτι δεν πάει καλά. Εαν η κουρτίνα 2 σημαίνει να χάσεις την υγεία σου ή να δουλεύεις 24ωρο, τότε συμφωνώ.
Όσοι μπορούν (που σημαίνει δεν είναι αυτά ή κάτι άλλο, αλλά είναι αυτά και το κάτι άλλο, π.χ. λεφτά στα παιδιά) να επιλέξουν αυτά που λες και δεν το κάνουν, δεν ξέρω γιατί. Είτε γιατί επιλέγουν κάτι καλύτερο είτε γιατί δεν μπορούν. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Δεν ξέρω άνθρωπο που μπορεί να έχει και επιλέγει να μην έχει....αδιανόητο μου φαίνεται!
-
Μόνο δυτικά βλέπω, τώρα ποιανού ήταν δεν ξέρω. Πάντως είναι γνωστή ιστορία με τον ICMB (100 εως 300 νεκροί λένε) και είναι αυτό που βγήκε στα νέα. Και πόσες άλλες δοκιμές έγιναν και δεν το είπαν.
-
οχι?
εσυ να αναρωτηθεις γιατι δεν επιλεγουν καποιοι ρανγκλερ, μαιζωνετ και 12μετραΔεν ξέρω, εσύ ξέρεις! Που να ξέρω ρε γάτε τα οικονομικά σου, δεν ειναι δουλειά μου και δεν είμαι αδιάκριτος. Εαν όμως μπορείς κουρτίνα 2 χωρίς να αλλάξεις τίποτα (και νόμιμα πάντα), τότε κάτι δεν πάει καλά. Εαν η κουρτίνα 2 σημαίνει να χάσεις την υγεία σου ή να δουλεύεις 24ωρο, τότε συμφωνώ.
Όσοι μπορούν (που σημαίνει δεν είναι αυτά ή κάτι άλλο, αλλά είναι αυτά και το κάτι άλλο, π.χ. λεφτά στα παιδιά) να επιλέξουν αυτά που λες και δεν το κάνουν, δεν ξέρω γιατί. Είτε γιατί επιλέγουν κάτι καλύτερο είτε γιατί δεν μπορούν. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Δεν ξέρω άνθρωπο που μπορεί να έχει και επιλέγει να μην έχει....αδιανόητο μου φαίνεται!
μετα το ξεπλυμα συνειδησεως απο μπραντες με προπελες και αστερια, ε, εχεις χασει επαφη με το κοσμο - δεν ειναι η υπερτατη απολαυση το 12μετρο με κουιντ 300αρες
-
οχι?
Είναι αδιανόητο γιατί σε ένα σύστημα νταβατζο-κλεπτοκρατικό χωρίς προοπτική (και όχι κανονικά καπιταλιστικό) που αν δεν έχεις φράγκο ψοφάς κυριολεκτικά δεν μπορεί να σου αρνηθεί κάποιος τη λύση του οικονομικού του προβλήματος.
Αν το πρότεινες σε κάποιο άλλο σύστημα (μη υπαρκτό προς το παρόν-ούτε ξέρω αν υπήρξε στο παρελθόν) μπορεί και να μην είχε νόημα -
Μόνο δυτικά βλέπω, τώρα ποιανού ήταν δεν ξέρω. Πάντως είναι γνωστή ιστορία με τον ICMB (100 εως 300 νεκροί λένε) και είναι αυτό που βγήκε στα νέα. Και πόσες άλλες δοκιμές έγιναν και δεν το είπαν.
Αυτό ήταν σε έκρηξη πυραύλου στο έδαφος. Τέτοια δυστυχήματα έχουν γίνει παντού. Πενήντα τρεις αμερικανοί σκοτώθηκαν σε παρόμοιο περιστατικό: https://encyclopediaofarkansas.net/entries/titan-ii-missile-accident-9001/
Το γεγονός παραμένει ότι 4 κοσμοναύτες σκοτώθηκαν στο διάστημα, έναντι 14 αστροναυτών! Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας!
-
Αλήθεια και ΕΣΣΔ είναι έννοιες ασύμβατες μεταξύ τους….να είναι καλά το ρετούς που βαράγανε υπερωρίες για να σβήνουν άτομα.
-
@kkostask said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Αλήθεια και ΕΣΣΔ είναι έννοιες ασύμβατες μεταξύ τους….να είναι καλά το ρετούς που βαράγανε υπερωρίες για να σβήνουν άτομα.
ενω οι ηπα ε?
-
Εκεί όλο και κάτι μαθαίνονταν, καμία σχέση με τη δικτατορία.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]