-
@elteo said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πέθανε ο αστυνομικός. Θα γίνει καμία πορεία η μπα ;
Μπα μάλλον.πολύ κρίμα ....
προφανως
το να χανεται ενας νεος ανθρωπος και μαλιστα απο εγκληματικη ενεργεια
οι παρενεσεις βεβαια ειναι κομματακι καπως.... -
Χάθηκε και ένας πιλότος τι γίνεται ρε φίλε
-
Τελευταία πτήση στον τύπο και μπροστά στα μάτια της οικογένειας του….ανατριχιαστικό…
-
Έχω πλέον πειστεί. Για όλα υπεύθυνος είναι ο Κούλης. Μα δεν το βλέπετε? Είναι τόσο ξεκάθαρο πλέον!!!
-
Με ΠΑΣΟΚ δεν είχαμε τέτοια.
-
@megane98hp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έχω πλέον πειστεί. Για όλα υπεύθυνος είναι ο Κούλης. Μα δεν το βλέπετε? Είναι τόσο ξεκάθαρο πλέον!!!
Ο Κουλης δεν είναι υπεύθυνος για τους θανάτους στο τρένο στα Τέμπη, πως είναι δυνατόν να του αναλογεί ευθύνη για πτώση αεροσκάφους.
Άσε που ιδιωτικά, μπορεί και να έκλαψε για τον πιλότο (και τον αστυνομικό), όπως και για τους φοιτητές...
Τα τρένα συγκρούονται, τα αεροπλάνα πέφτουν, τα δάση καίγονται, οι πόλεις πλημμυρίζουν, πάλι καλά που τουλάχιστον τα Κάστρα δεν πέφτουν, γιατί κι αυτό στον Κουλη θα το φορτώνατε... -
"Μοντέλο ΔΕΗ", "εμπορική πολιτική"...
Ξεχάστε το φτηνο νερό
https://www.enikonomia.gr/economy/montelo-dei-gia-tis-deko-erchetai-nom/511376/
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στα υπόλοιπα καλώς ακριβηνε το λάδι. Έχει πολύ κόπο και κόστος το μάζεμα και η φροντίδα της ελιάς.
Όσοι έχουμε δει πως βγαίνει ξέρουμεΔεν έχει πέσει όμως και πάρα πολύ η παραγωγή του στις περισσότερες περιοχές;
Αυτό έχω καταλάβει.
Εκεί που κάποτε ας πούμε έβγαζαν 5 τόνους τώρα βγάζουν 1 τόνο παραγωγή με έξοδα όμως ίδια για το σύνολο των στρεμμάτων και μάλιστα σε πληθωριστικό ευρώ Κούλη.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στα υπόλοιπα καλώς ακριβηνε το λάδι. Έχει πολύ κόπο και κόστος το μάζεμα και η φροντίδα της ελιάς.
Όσοι έχουμε δει πως βγαίνει ξέρουμεΔεν έχει πέσει όμως και πάρα πολύ η παραγωγή του στις περισσότερες περιοχές;
Αυτό έχω καταλάβει.
Εκεί που κάποτε ας πούμε έβγαζαν 5 τόνους τώρα βγάζουν 1 τόνο παραγωγή με έξοδα όμως ίδια για το σύνολο των στρεμμάτων και μάλιστα σε πληθωριστικό ευρώ Κούλη.
Κλιματική κρίση.
Και σε εμάς και σε άλλες μεσογειακές χώρες
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό έχω καταλάβει.
Κλιματική κρίση.
Και σε εμάς και σε άλλες μεσογειακές χώρες
Ακριβώς αυτό μου ανέφερε ο αγρότης που επικαλεστηκα σε άλλο τοπικό ως προς την μείωση των επιδοτήσεων για τις ελιές.
Ο άνθρωπος είναι 75 χρόνων και τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναδεί.
Τα τελευταία 5 χρόνια η παραγωγή φθηνει από έτος σε έτος με αποκορύφωμα την φετινή ελαιοπαραγωγή.
Έχει τα ίδια στρέμματα και δέντρα για δεκαετίες στην περιοχή του Αχλαδόκαμπου αν έχετε ακούσει το χωριό αυτό.
Φέτος δεν υπήρχε λόγος να πάει καν να μαζέψει σε κάποια χωράφια του.
Από την άλλη μου ανέφερε πως έχουν πολύ υψηλή ποιότητα, κάτι για 2 γραμμές μου είπε στο ελαιοτριβείο βγήκε, μηδέν τοξικότητα, έξτρα έξτρα παρθένο σχεδόν.Επίσης μου είπε πως για το 2024 σε σταθερούς ιδιώτες πελάτες που έχει εκτός από το ότι δεν μπορεί να τους καλύψει ... ντρέπεται να δίνει και τόσα λεφτά έναν τενεκέ λάδι!
Έχω και επαφές με Λακωνία, είχαν εκεί οι παππούδες μου πολλά στρέμματα με ελιές που τα έχουμε παραχωρήσει δωρεάν σε νέους αγρότες του χωριού εκεί αλλά εγώ δεν ξέρω ούτε...σε ποιο σημείο του ορίζοντα πέφτουν τα χωράφια μας , θα τους ρωτήσω αν βρεθώ κάποια στιγμή προς τα μέρη εκείνα.
Ίσως αυτοί ως πιο νέοι και με περισσότερο μεράκι και σύγχρονες μεθόδους και με διαφορετικό κλίμα στα ορεινά της Λακωνίας να είναι διαφορετικά τα πράγματα.
-
Φυσικά κι έχει πέσει η παραγωγή. Καλώς ακριβηνε το λάδι γιατί η ζήτηση είναι πολλή και η προσφορά μικρή. Τα έξοδα μεγάλα όπως και ο κόπος. Οι ελαιοπαραγωγοί δεν θα γίνουν κλέφτες για να επιβιώσουν. Ο πληθωρισμός είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν είναι ελληνικό δημιούργημα. Όποιος νομίζει πως εκτός ευρώ θα μαστε καλύτερα ας το πει ελεύθερα. Όλοι έχουν δικαίωμα να ομιλούν ελεύθερα στη Δημοκρατία.
-
Τώρα μιλάμε για άλλο πράγμα. Ο πληθωρισμός δεν δικαιολογεί τόσο μεγάλες αυξήσεις στο λάδι. Συμβαίνει κάτι άλλο. Το κλίμα αλλάζει, όποιοι αδιαφορούν και δεν το πιστεύουν θα το μάθουν με τον δύσκολο τρόπο.
Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι.
Η Ισπανία έχει θέματα ξηρασίας πολλών καλλιεργήσιμων εδαφών. Εμείς είμαστε σε καλύτερη μοίρα, αλλά το 2050 2060 αν συνεχίσει αυτό το πράγμα θα έχουμε το 40% των εδαφών μας να πάσχουν από ξηρασία. Και το υπόλοιπο με μια μειωμένη παραγωγή
-
Οι παραγωγοί δεν πολλαπλασίασαν την τιμή χονδρικής. Οι αγρότες το πολύ να πουλάνε τόσο ακριβότερα όσο ο πληθωρισμός, μάλλον απορροφώντας και ένα τμήμα του ακόμη υψηλότερου κόστους παραγωγής.
Οι μαυραγορίτες πολλαπλασίασαν την τιμή λιανικής, ελέγχοντας τη διάθεση, σε μια χρονιά με λιγότερες ποσότητες.
-
Σίγουρα οι μεσάζοντες βγάζουν τρέλα φράγκα. Γενικώς οι μεσάζοντες στην Ελλάδα είναι καθεστώς μη πω συμμορία.
Απλά από την άλλη η γη δεν μπορεί να αποδόσει.
-
@elteo said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πέθανε ο αστυνομικός. Θα γίνει καμία πορεία η μπα ;
Μπα μάλλον.πολύ κρίμα ....
Φυσικά και πρέπει να γίνει πορεία, πρέπει οι αστυνομικοί ως εργαζόμενοι να διαμαρτυρηθούν για τις καταστάσεις που έρχονται αντιμέτωποι στην εργασία τους. Νομίζω ήδη έγινε μια.
Πρέπει να αλλάξει κάτι για τον χουλιγκανισμό και γενικότερα για την αντίληψη περί βίας του κάθε νεοέλληνα.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σίγουρα οι μεσάζοντες βγάζουν τρέλα φράγκα. Γενικώς οι μεσάζοντες στην Ελλάδα είναι καθεστώς μη πω συμμορία.
Απλά από την άλλη η γη δεν μπορεί να αποδόσει.
Για την ιστορία η Μέση τιμή Ελαιόλαδου στην Ιταλία είναι 8,9 στην Ισπανία 8,7 και στην Ελλάδα 8,5. Εσείς πόσο το παίρνετε?
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οι παραγωγοί δεν πολλαπλασίασαν την τιμή χονδρικής. Οι αγρότες το πολύ να πουλάνε τόσο ακριβότερα όσο ο πληθωρισμός, μάλλον απορροφώντας και ένα τμήμα του ακόμη υψηλότερου κόστους παραγωγής.
Οι μαυραγορίτες πολλαπλασίασαν την τιμή λιανικής, ελέγχοντας τη διάθεση, σε μια χρονιά με λιγότερες ποσότητες.
+1
Το περσινό λάδι πουλήθηκε στα σμ σε τριπλή τιμή και κανείς δεν ασχολήθηκε.
Ευτυχώς που αρνηθηκαμε σαν πολίτες να γίνει πλήρης τυποποίηση στο λάδι και να το πουλάνε μόνο εταιρείες.
Είδα και ένα μικρο παραγωγό σε κανάλι να λέει ότι έπρεπε να περιοριστούν οι εξαγωγές (το κάνε ο Ερντογάν).
Οι δικές μου ελιες κάνουν κάθε δεύτερο χρόνο. -
To λάδι και η συλλογή του είναι πραγματικό γεγονός, αλλά εδώ γράφετε φανταστικά επιχειρήματα του 19ου αιώνα, οπότε η κουβέντα πρέπει να χωριστεί.
Στους κολλημένους και στην πραγματικότητα.
Η οποία ως συνήθως ενοχλεί πολλούς και κυρίως τους κολλημένους..
-
Και τα καράβια για Ιταλία έκαναν ουρά στην Κρήτη για να φορτώσουν ελληνικό λάδι και αφού το εμφιαλώσουν να το πουλήσουν για ιταλικό….
-
This post is deleted!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2