-
Κασσελάκης στην Κ.Ε. για διαγραφές: Δώστε λύση τώρα ή πάω σε δημοψήφισμα
Αφήνω στην άκρη το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ αλλά κάτι άλλο. Πόσο σίγουρος είναι ότι τα μέλη θα ψηφίσουν αυτό που θέλει? Και αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και ψηφίσουν κατά των διαγραφών τι θα κάνει μετά? Το έχει σκεφτεί αυτό ο..................................
Πολάκης?Το ύφος της ομιλίας του Κασελάκη εμένα μου θύμισε CEO εταιρείας που μόλις ανέλαβε και απευθύνονταν στο συνδικατό των εργαζομένων.
-
@ntinaras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τα μεγάλα έργα γίνονται με επενδύσεις και άντληση κεφαλαίων από χρηματιστήρια και τράπεζες. Με αυτοδιαχείριση μόνο η καλύβα του μπάρμπα Θωμά.
Ετσι κανω κι εγω εργα
να μου χαρισουν κι εμενα κανα φιλετο, να χτισω χωρις να σκασω ουτε 1 ευρω.Είναι πολύ εύκολο να το λες μα πολύ δύσκολο να το κάνεις. Στην πράξη λίγοι έχουν τα κότσια, το μυαλό αλλά και την τύχη να στήσουν εταιρείες, να τις γιγαντώσουν και να καταφέρουν αυτά που λες. Γιατί? Μα γιατί όταν εσύ είχες έννοια με ένα χαρτί να βρεις μια θεσούλα να βολευτείς, άλλοι πολύ λιγότεροι είχαν έννοια να ξεκινήσουν κάτι που θα ματώσουν και θα παλέψουν για αυτό δίχως να ξέρουν αν τελικά θα το πετύχουν. Ευτυχώς έχω γνωρίσει τέτοιους ανθρώπους . Αν είχες την τύχη να μιλήσεις με κάποιους από αυτούς θα διαπίστωνες πως είναι εξω από τα τετριμμένα που ξέρεις.
Να σου δώσω μερικά κοινά χαρακτηριστικά κάποιων από αυτούς. Όταν οι περισσότεροι παίρνουν δάνειο για ένα αμάξι ή σπίτι, αυτοί οι λίγοι παίρνουν δάνειο για μια εταιρεία. Γνωρίζω περίπτωση ανθρώπου που πλέον μένει στην Πολιτεία αλλά για 10 χρόνια κοιμόνταν μαζί με την γυναίκα του (που τώρα έχει ένα range rover) στην νεοσύστατη εταιρεία του πριν αυτή γιγαντωθεί και ανέβει. Ξέρω περίπτωση που δεν έπαψε ποτε να κοιμάται στο εργοστάσιο στα Οινόφυτα (με τους εκατοντάδες εργαζόμενους ) που εκεί μέσα γύριζε σα το φάντασμα και ας είχε μονοκατοικία στο Ψυχικό.
Γνώρισα άνθρωπο που δεν δίστασε να δαπανήσει τα τελευταία του χρήματα ώστε να μπορέσει να έχει 5' χρόνο με κάποιον ήδη μεγάλο και μέσα σε αυτά τα λίγα λεπτά να κλείσει συμφωνία εκατομμυρίων για να σώσει στη συνέχεια την Εταιρεία του και να φτιάξει μια ζωή χαρισάμενη. Όχι φίλε μου δεν έχουν όλοι τις ίδιες ικανότητες και για αυτό είναι λίγοι αυτοί που μπορούν να φτάσουν σε δυσθεώρητα εισοδηματικά ύψη και ακόμη περισσότερο να μπορέσουν να τα κρατήσουν. Είναι σα να λες πως όλοι θα μπορούσαν να κανουν ότι έκανε ένας Ωνάσης ή ένας Νιαρχος ή ο Τίγρης ή οι Βαρδινογιαννέοι. Ακόμη κι εδώ μέσα υπάρχουν άνθρωποι που φυσικά μπορεί να μην έγιναν κροίσοι μα με μυαλό μαγκιά, ρίσκα εργατικότητα μα και με δύσκολες αποφάσεις κατάφεραν να φτάσουν κάπου πολύ ψηλότερα από εκεί που ξεκίνησαν. Συνεπώς είναι και αυτοί που θα πάρουν στη συνέχεια ευκολότερα ένα δάνειο, θα κλείσουν ευκολότερα μια συμφωνία αλλά και μπορεί να γκρεμοτσακιστούν αν χρειαστεί και πάλι. Γιατί? Γιατί οι λέξεις σταθερότητα και βόλεμα δε τους λένε τίποτε απολύτως. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να την έχουν δει και Κομμουνιστές ακόμη. Λες στη δουλειά τους να έχουν έννοια πως θα φτιαχτεί επειγόντος ένα σωματείο για να διαπραγματεύονται κάθε μήνα πως θα ανταποδώσουν στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων? Ας γελάσω... -
Πολύ λίγοι μπορούν να τα κάνουν αυτά, αλλά πάρα πολλοί τους θαυμάζουν.
-
Τα μεγάλα έργα γίνονται με επενδύσεις και άντληση κεφαλαίων από χρηματιστήρια και τράπεζες. Με αυτοδιαχείριση μόνο η καλύβα του μπάρμπα Θωμά.
Ετσι κανω κι εγω εργα
να μου χαρισουν κι εμενα κανα φιλετο, να χτισω χωρις να σκασω ουτε 1 ευρω.Είναι πολύ εύκολο να το λες μα πολύ δύσκολο να το κάνεις. Στην πράξη λίγοι έχουν τα κότσια, το μυαλό αλλά και την τύχη να στήσουν εταιρείες, να τις γιγαντώσουν και να καταφέρουν αυτά που λες. Γιατί? Μα γιατί όταν εσύ είχες έννοια με ένα χαρτί να βρεις μια θεσούλα να βολευτείς, άλλοι πολύ λιγότεροι είχαν έννοια να ξεκινήσουν κάτι που θα ματώσουν και θα παλέψουν για αυτό δίχως να ξέρουν αν τελικά θα το πετύχουν. Ευτυχώς έχω γνωρίσει τέτοιους ανθρώπους . Αν είχες την τύχη να μιλήσεις με κάποιους από αυτούς θα διαπίστωνες πως είναι εξω από τα τετριμμένα που ξέρεις.
Να σου δώσω μερικά κοινά χαρακτηριστικά κάποιων από αυτούς. Όταν οι περισσότεροι παίρνουν δάνειο για ένα αμάξι ή σπίτι, αυτοί οι λίγοι παίρνουν δάνειο για μια εταιρεία. Γνωρίζω περίπτωση ανθρώπου που πλέον μένει στην Πολιτεία αλλά για 10 χρόνια κοιμόνταν μαζί με την γυναίκα του (που τώρα έχει ένα range rover) στην νεοσύστατη εταιρεία του πριν αυτή γιγαντωθεί και ανέβει. Ξέρω περίπτωση που δεν έπαψε ποτε να κοιμάται στο εργοστάσιο στα Οινόφυτα (με τους εκατοντάδες εργαζόμενους ) που εκεί μέσα γύριζε σα το φάντασμα και ας είχε μονοκατοικία στο Ψυχικό.
Γνώρισα άνθρωπο που δεν δίστασε να δαπανήσει τα τελευταία του χρήματα ώστε να μπορέσει να έχει 5' χρόνο με κάποιον ήδη μεγάλο και μέσα σε αυτά τα λίγα λεπτά να κλείσει συμφωνία εκατομμυρίων για να σώσει στη συνέχεια την Εταιρεία του και να φτιάξει μια ζωή χαρισάμενη. Όχι φίλε μου δεν έχουν όλοι τις ίδιες ικανότητες και για αυτό είναι λίγοι αυτοί που μπορούν να φτάσουν σε δυσθεώρητα εισοδηματικά ύψη και ακόμη περισσότερο να μπορέσουν να τα κρατήσουν. Είναι σα να λες πως όλοι θα μπορούσαν να κανουν ότι έκανε ένας Ωνάσης ή ένας Νιαρχος ή ο Τίγρης ή οι Βαρδινογιαννέοι. Ακόμη κι εδώ μέσα υπάρχουν άνθρωποι που φυσικά μπορεί να μην έγιναν κροίσοι μα με μυαλό μαγκιά, ρίσκα εργατικότητα μα και με δύσκολες αποφάσεις κατάφεραν να φτάσουν κάπου πολύ ψηλότερα από εκεί που ξεκίνησαν. Συνεπώς είναι και αυτοί που θα πάρουν στη συνέχεια ευκολότερα ένα δάνειο, θα κλείσουν ευκολότερα μια συμφωνία αλλά και μπορεί να γκρεμοτσακιστούν αν χρειαστεί και πάλι. Γιατί? Γιατί οι λέξεις σταθερότητα και βόλεμα δε τους λένε τίποτε απολύτως. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να την έχουν δει και Κομμουνιστές ακόμη. Λες στη δουλειά τους να έχουν έννοια πως θα φτιαχτεί επειγόντος ένα σωματείο για να διαπραγματεύονται κάθε μήνα πως θα ανταποδώσουν στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων? Ας γελάσω...Σπύρο μου δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Για κάθε έναν επιτυχημένο, υπάρχουν 100 που απέτυχαν και που έκαναν τα ίδια πράγματα, ή και καλύτερα. Απλά δεν είχαν την τύχη. Όταν ρώτησαν, σε ξεχωριστές συνεντεύξεις, τον Bill Gates και τον Bernie Ecclestone για το ποια είναι η σημαντικότερη παράμετρος της επιτυχίας τους, απήντησαν αμφότεροι: "η τύχη"!!! Ο δε Gates λέει ότι θα τα δώσει όλα στο ίδρυμα του, για το καλό των πολλών. Αν θέλουμε το πιστεύουμε ότι θα είναι για καλό, αλλά τουλάχιστον δεν τα μασούριασε για να τα αφήσει σε κληρονόμους!!! Αν και οι κληρονόμοι δεν θα πεινάσουν, προφανώς... Οπότε τον Gates τον λες και λίγο Αριστερό, υπό αυτήν την έννοια.
-
Ένας ήταν ο τυχερος και άλλοι 100 απέτυχαν Άλλοι 1000 όμως δεν προσπάθησαν καν, αυτο λέει ο Σπύρος.
Όλοι λέμε πχ ο μπηξας, ο δείξας για τον κωστοπουλο. Κακό παράδειγμα μεν αλλά ας συγκρατησουμε το ότι όταν όλοι οι άλλοι συνομηλικοι του με τις ίδιες "ακρες" βολεύονταν με μια καλή θέση σε δεκο, αργομισθια και εφαρπαξ αυτός προσπάθησε να στησει μια εκδοτική υπερδύναμη.
Εγώ πάντως ουδεποτε προσπάθησα κάτι παραπάνω από το να είμαι υπάλληλος. Να καταραστω την κακή μου μοίρα που δεν είμαι σήμερα μεγιστάνας; -
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ένας ήταν ο τυχερος και άλλοι 100 απέτυχαν Άλλοι 1000 όμως δεν προσπάθησαν καν, αυτο λέει ο Σπύρος.
Όλοι λέμε πχ ο μπηξας, ο δείξας για τον κωστοπουλο. Κακό παράδειγμα μεν αλλά ας συγκρατησουμε το ότι όταν όλοι οι άλλοι συνομιληκοι του με τις ίδιες "ακρες" βολεύονταν με μια καλή θέση σε δεκο, αργομισθια και εφαρπαξ αυτός προσπάθησε να στησει μια εκδοτική υπερδύναμη.
Εγώ πάντως ουδεποτε προσπάθησα κάτι παραπάνω από το να είμαι υπάλληλος. Να καταραστω την κακή μου μοίρα που δεν είμαι σήμερα μεγιστάνας;Το πιο πιθανό είναι ότι θα έκλεινες. Μεγιστάνας γίνεται ένας στα 100.000.000 των επιχειρηματιών.
Επίσης σημασία έχει και η ηθική σου και το πως θα φερόσουν στους υπαλλήλους σου. -
Ρε σεις φτιάξτε εκεί πέρα καμιά λαϊκή κατοικία με θέση πάρκινγκ ( κλειστή) να μπορούμε να αγοράζουμε Τέσλα και αφήστε τους μεγιστάνες.
Καλή σταδιοδρομία εύχομαι.
-
Δύο τρία είναι τα συστατικά της επιτυχίας όπως τα βλέπω, απ' έξω.
Αγάπη για το διαφορετικό, εντοπισμό της ανάγκης, απρόβλεπτος χαρακτήρας, και φυσικά τύχη!
-
-
Γιατί είναι τόσο σημαντικό και σπουδαίο να γίνει μεγιστάνας κάποιος;
-
-
Ο fiverg κατάλαβε πλήρως την τοποθέτηση μου. Φυσικό επόμενο λοιπόν είναι, τα μεγάλα πρότζεκτ να είναι υπόθεση λίγων. Αυτοί οι λίγοι ναι, μπορούν να γίνουν και μεγιστάνες. Το ζήτημα είναι να παραδίδουν δημιουργίες που θα έχουν οικονομικό και κοινωνικό όφελος.
Το Ελληνικό ας ευχηθούμε να είναι μια ακόμη επιτυχία γιατί μόνο μπροστά θα πάει τον τόπο. Όπως τον πήγε και το Μετρό της Αθήνας, η ΑΟδος, η γέφυρα του Ρίου και ο Προαστιακός. Στον αντίποδα έχουμε τα τρένα, τα έργα του Καλατράβα, την ΕΟ Αθηνών Λαμίας στην Μαλακάσα τα έργα αποξήρανσης της λίμνης Κάρλας και πόσες άλλες μαλακίες.
Σε κάθε περίπτωση απαιτείται να υπάρχουν μεγάλες Εταιρείες που να μπορούν να ανταπεξερχονται. Τα υπόλοιπα είναι, "να χαμε να λέγαμε".
Με το καλό Άλεξ στη νέα σου εργασία. Το θέμα είναι να κερδίσεις την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των υφιστάμενων όταν είσαι ψηλά. Είναι στιγμές που απαιτείται επίπληξη και άλλες αναγνώριση στους από κάτω. Αυτά πρέπει να δίνονται ισορροπημένα βέβαια. -
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ετσι κανω κι εγω εργα
Γνώρισα άνθρωπο που δεν δίστασε να δαπανήσει τα τελευταία του χρήματα ώστε να μπορέσει να έχει 5' χρόνο με κάποιον ήδη μεγάλο και μέσα σε αυτά τα λίγα λεπτά να κλείσει συμφωνία εκατομμυρίων για να σώσει στη συνέχεια την Εταιρεία του και να φτιάξει μια ζωή χαρισάμενη. Όχι φίλε μου δεν έχουν όλοι τις ίδιες ικανότητες και για αυτό είναι λίγοι αυτοί που μπορούν να φτάσουν σε δυσθεώρητα εισοδηματικά ύψη και ακόμη περισσότερο να μπορέσουν να τα κρατήσουν. Είναι σα να λες πως όλοι θα μπορούσαν να κανουν ότι έκανε ένας Ωνάσης ή ένας Νιαρχος ή ο Τίγρης ή οι Βαρδινογιαννέοι. Ακόμη κι εδώ μέσα υπάρχουν άνθρωποι που φυσικά μπορεί να μην έγιναν κροίσοι μα με μυαλό μαγκιά, ρίσκα εργατικότητα μα και με δύσκολες αποφάσεις κατάφεραν να φτάσουν κάπου πολύ ψηλότερα από εκεί που ξεκίνησαν. Συνεπώς είναι και αυτοί που θα πάρουν στη συνέχεια ευκολότερα ένα δάνειο, θα κλείσουν ευκολότερα μια συμφωνία αλλά και μπορεί να γκρεμοτσακιστούν αν χρειαστεί και πάλι. Γιατί? Γιατί οι λέξεις σταθερότητα και βόλεμα δε τους λένε τίποτε απολύτως. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να την έχουν δει και Κομμουνιστές ακόμη. Λες στη δουλειά τους να έχουν έννοια πως θα φτιαχτεί επειγόντος ένα σωματείο για να διαπραγματεύονται κάθε μήνα πως θα ανταποδώσουν στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων? Ας γελάσω...Σπύρο μου δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Για κάθε έναν επιτυχημένο, υπάρχουν 100 που απέτυχαν και που έκαναν τα ίδια πράγματα, ή και καλύτερα. Απλά δεν είχαν την τύχη. Όταν ρώτησαν, σε ξεχωριστές συνεντεύξεις, τον Bill Gates και τον Bernie Ecclestone για το ποια είναι η σημαντικότερη παράμετρος της επιτυχίας τους, απήντησαν αμφότεροι: "η τύχη"!!! Ο δε Gates λέει ότι θα τα δώσει όλα στο ίδρυμα του, για το καλό των πολλών. Αν θέλουμε το πιστεύουμε ότι θα είναι για καλό, αλλά τουλάχιστον δεν τα μασούριασε για να τα αφήσει σε κληρονόμους!!! Αν και οι κληρονόμοι δεν θα πεινάσουν, προφανώς... Οπότε τον Gates τον λες και λίγο Αριστερό, υπό αυτήν την έννοια.
Να σου πω την αληθεια σε ειχα για περισσοτερο γνωστη του κοσμου. Ο λογος που ο Gates τα αφηνει ολα σε ιδρυμα μη κερδοσκοπικο ειναι για να μην πληρωσει φορο κληρονομιας οταν θα φυγει απο αυτον τον κοσμο. Ετσι διεσφαλιζει οτι δεν θα χασει την περιουσια του οι οικογενεια του και οι δικοι του ανθρωποι αφου θα ελεγχουν το ιδρυμα. Φυσικα θα κανει και φιλανθρωπειες εξαλλου αυτες εκπιπτουν απο την φορολογια. Ειναι μια μοδα που κανουν ολοι οι πλουσιοι στην Αμερικη. Αντιθετα ακουω οτι στην Ιαπωνια εχουν ενα συστημα που μεσα σε 2 γενιες ο πλουτος εξαφανιζεται απο την οικογενεια μεσω των φορων κληρονομιας, ετσι αποφευγουν τις ολιγαρχικες οικογενειες.
Νομιζω η μητερα του Gates ειχε μεγαλη θεση στην IBM ετσι πηρε την αρχικη συμφωνια για το DOS to το οποιο βεβαια πηγε και αγορασε απο 3η εταιρεια σιγα μην το εφτιαχνε μονος του. Οπως αγορασε και αλλα πραγματα νομιζω ολα αγορασμενα απο αλλους ειναι (και το Excel, to brownser, Windows NT κλπ).
-
Όλοι λέμε πχ ο μπηξας, ο δείξας για τον κωστοπουλο. Κακό παράδειγμα μεν αλλά ας συγκρατησουμε το ότι όταν όλοι οι άλλοι συνομιληκοι του με τις ίδιες "ακρες" βολεύονταν με μια καλή θέση σε δεκο, αργομισθια και εφαρπαξ αυτός προσπάθησε να στησει μια εκδοτική υπερδύναμη.
Εγώ πάντως ουδεποτε προσπάθησα κάτι παραπάνω από το να είμαι υπάλληλος. Να καταραστω την κακή μου μοίρα που δεν είμαι σήμερα μεγιστάνας;ο Κωστοπουλος οντως προσπαθησε απο το πουθενα να μπει στα μεγαλα τζακια (οπως θελουν να λεγοντε) της Αθηνας και φυσικα εσπασε τα μουτρα του παροτι βρεθηκε στην καταλληλη εποχη (του Πολυτεχνειου και της ανοδου του ΠΑΣΟΚ) γιατι βασικα το 100% της επιχειρηματικης του δραστηριοτητας βασιζονταν στην προσωπικη σχεση που ειχε με τον Λαλιωτη και μεσω αυτου και με τον ιδιο τον Παπανδρεου. Οταν κατερευσε το ΠΑΣΟΚ το 2010 κατερευσε και αυτος. Οι καλες του εποχες ηταν επι Σημιτη και οταν ο Λαλιωτης ηταν στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Και καποια χρονια μετα που η εταιρεια πηγαινε με την ορμη που ειχε..
-
Ετσι κανω κι εγω εργα
Γνώρισα άνθρωπο που δεν δίστασε να δαπανήσει τα τελευταία του χρήματα ώστε να μπορέσει να έχει 5' χρόνο με κάποιον ήδη μεγάλο και μέσα σε αυτά τα λίγα λεπτά να κλείσει συμφωνία εκατομμυρίων για να σώσει στη συνέχεια την Εταιρεία του και να φτιάξει μια ζωή χαρισάμενη. Όχι φίλε μου δεν έχουν όλοι τις ίδιες ικανότητες και για αυτό είναι λίγοι αυτοί που μπορούν να φτάσουν σε δυσθεώρητα εισοδηματικά ύψη και ακόμη περισσότερο να μπορέσουν να τα κρατήσουν. Είναι σα να λες πως όλοι θα μπορούσαν να κανουν ότι έκανε ένας Ωνάσης ή ένας Νιαρχος ή ο Τίγρης ή οι Βαρδινογιαννέοι. Ακόμη κι εδώ μέσα υπάρχουν άνθρωποι που φυσικά μπορεί να μην έγιναν κροίσοι μα με μυαλό μαγκιά, ρίσκα εργατικότητα μα και με δύσκολες αποφάσεις κατάφεραν να φτάσουν κάπου πολύ ψηλότερα από εκεί που ξεκίνησαν. Συνεπώς είναι και αυτοί που θα πάρουν στη συνέχεια ευκολότερα ένα δάνειο, θα κλείσουν ευκολότερα μια συμφωνία αλλά και μπορεί να γκρεμοτσακιστούν αν χρειαστεί και πάλι. Γιατί? Γιατί οι λέξεις σταθερότητα και βόλεμα δε τους λένε τίποτε απολύτως. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να την έχουν δει και Κομμουνιστές ακόμη. Λες στη δουλειά τους να έχουν έννοια πως θα φτιαχτεί επειγόντος ένα σωματείο για να διαπραγματεύονται κάθε μήνα πως θα ανταποδώσουν στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων? Ας γελάσω...Συμφωνω οτι οχι ολος ο κοσμος θα κανει την προσπαθεια που χρειαζεται να στησει εταιρεια, εχω εναν φιλο που δουλευει 6 μερες την εβδομαδα τα 15 τελευταια χρονια για να κανει εταιρειες και του πηρε πολυ για να βγαλει χρηματα. Αν και περα απο τα γνωστα ονοματα υπαρχει αρκετος κοσμος (ισως παλαιοτερα περισσοτεροι απο τωρα)
-
-
@wantone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ετσι κανω κι εγω εργα
Να σου πω την αληθεια σε ειχα για περισσοτερο γνωστη του κοσμου. Ο λογος που ο Gates τα αφηνει ολα σε ιδρυμα μη κερδοσκοπικο ειναι για να μην πληρωσει φορο κληρονομιας οταν θα φυγει απο αυτον τον κοσμο. Ετσι διεσφαλιζει οτι δεν θα χασει την περιουσια του οι οικογενεια του και οι δικοι του ανθρωποι αφου θα ελεγχουν το ιδρυμα. Φυσικα θα κανει και φιλανθρωπειες εξαλλου αυτες εκπιπτουν απο την φορολογια. Ειναι μια μοδα που κανουν ολοι οι πλουσιοι στην Αμερικη. Αντιθετα ακουω οτι στην Ιαπωνια εχουν ενα συστημα που μεσα σε 2 γενιες ο πλουτος εξαφανιζεται απο την οικογενεια μεσω των φορων κληρονομιας, ετσι αποφευγουν τις ολιγαρχικες οικογενειες.
Νομιζω η μητερα του Gates ειχε μεγαλη θεση στην IBM ετσι πηρε την αρχικη συμφωνια για το DOS to το οποιο βεβαια πηγε και αγορασε απο 3η εταιρεια σιγα μην το εφτιαχνε μονος του. Οπως αγορασε και αλλα πραγματα νομιζω ολα αγορασμενα απο αλλους ειναι (και το Excel, to brownser, Windows NT κλπ).
Να σου πω την αλήθεια Άγη εγώ δεν σε είχα για περισσότερο γνώστη
Θα μπορούσε απλά να τα μοίραζε σε εταιρείες, αν η φοροαποφυγή ήταν ο μόνος σκοπός του. -
Αριστερός είναι αυτός που θέλει να πάρει τον πλούτο του άλλου, συχνά για ίδιο όφελος.
Για αυτό λένε πως είναι δυνατόν οι φτωχοί να ψηφίζουν ότι και οι πλούσιοι.
Πλούσιοι που έγιναν πλούσιοι με τον κόπο τους και μοιράζουν τα λεφτά τους στους αναξιοπαθούντες, από και ως που μπορούν να υβρίζονται ως αριστεροί ?
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αριστερός είναι αυτός που θέλει να πάρει τον πλούτο του άλλου, συχνά για ίδιο όφελος.
Για αυτό λένε πως είναι δυνατόν οι φτωχοί να ψηφίζουν ότι και οι πλούσιοι.
Πλούσιοι που έγιναν πλούσιοι με τον κόπο τους και μοιράζουν τα λεφτά τους στους αναξιοπαθούντες, από και ως που μπορούν να υβρίζονται ως αριστεροί ?
Περιεγραψες οχι αριστερο, αλλα κλασικο παντελη ψηφοφορο κουλο
-
Όλοι λέμε πχ ο μπηξας, ο δείξας για τον κωστοπουλο. Κακό παράδειγμα μεν αλλά ας συγκρατησουμε το ότι όταν όλοι οι άλλοι συνομηλικοι του με τις ίδιες "ακρες" βολεύονταν με μια καλή θέση σε δεκο, αργομισθια και εφαρπαξ αυτός προσπάθησε να στησει μια εκδοτική υπερδύναμη.
Εγώ πάντως ουδεποτε προσπάθησα κάτι παραπάνω από το να είμαι υπάλληλος. Να καταραστω την κακή μου μοίρα που δεν είμαι σήμερα μεγιστάνας;Ατυχως με δουλειά και ρισκα και αν είσαι τυχερός γινεσαι μέχρι ευπορος. Για να γινεις πλούσιος πρεπει να σκοτωσεις
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2