-
Οκ σε αυτό έχει δίκιο. Η αισθητική είναι θέμα. Δεν γίνεται να έχουν όλες οι ταράτσες 500 κεραίες. Ας οργανωθείτε να βάλετε μια κεντρική
-
Για κάτσε, τι εννοείς γνωρίζεις καλά τη ναυτιλία;;;; πως;
Η ναυτιλία μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο στην ελληνική οικονομία. Αλλά δεν υπάρχει σχεδιασμός για την χρησιμοποίηση της. Μπορεί να αποτελέσει πλατφόρμα που θα πατήσει η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα. Βάζοντας στο παιχνίδι και το πράσινο υδρογόνο ως πηγή ενέργειας. Ε ρε μια Ελλάδα που μπορεί να αναδυθεί που θα τρίβουν όλοι τα μάτια τους.
Παρόλα αυτά η δραστηριότητα της αποτελεί το 7% του αεπ της χώρας.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το θέμα είναι πως ακροδεξιοί έχουν καταστρέψει τη φήμη της ελληνικής φιλοσοφίας και γνώσης και οδηγούν τον κόσμο να μην ασχολείται.
Ακριβώς ότι κάνουν και οι αριστεροί της φακής καταστρέφοντας στην ουσία τον προοδευτικό χώρο.
Ακριβως αυτο +10000
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Παρόλα αυτά η δραστηριότητα της αποτελεί το 7% του αεπ της χώρας.
Περίπου 8% και η φαρμακευτικές 3.6% για να ξέρουμε και τι λέμε, όλα είναι ένα κλικ εγουέι. Εκτός και αν ο @diego1960 μιλάει για το τι εκτιμάει σαν προοπτική όπου εκεί δεν ξέρω να απαντήσω.
-
Έλα μωρέ και εσύ! Είπε/ξειπε.
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στο θέμα της Αθήνας, δε διεκδικούν οι άλλοι οτι είναι "απόγονοι του Περικλή" αλλά οι Έλληνες, και αυτό που έχουν να παρουσιάσουν είναι αυτό το τσιμεντένιο αίσχος. Ειλικρινά δε μπορούσαμε καλύτερα από αυτό το χάλι; Μιλάμε για τριτοκοσμικές καταστάσεις και έτσι είναι και τις πιο "high" (μη χέσω) περιοχές όπως Παλαιό Φάληρο κτλ. Ιδια σκατά είναι και η Γλυφάδα, η Κηφισιά εξίσου θλιβερή και πάει λέγοντας.
Τούτο εδώ είναι από Κίνα. Από μια χώρα που το ότι δεν μιλάμε σήμερα όλοι κινέζικα οφείλεται σε τυχαίους εντελώς παράγοντες. Είναι άραγε τούτοι εδώ απόγονοι αυτών που έφτιαξαν την "Απαγορευμένη Πόλη"; Έλα ντε...
-
Mιλάω όχι μόνο για προοπτική (που λόγω γηρασμένου πληθυσμού με ακόμα μεγαλύτερες τάσεις θα ανέβει), αλλά για "καινοτομία" και συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας (αν θυμάμαι από γιατρό που μίλησα έχουμε 25 εργοστάσια φαρμάκων αντί του μέσου όρου της ΕΕ στα 12-13 χοντρικά) όπως και για σεβασμό που δυστυχώς ΔΕΝ έχουν στο μυαλό του κόσμου. Πόσοι γνωρίζουν πόσες φαρμακευτικές (πχ. ΒΙΑΝΕΞ, ΕΛΠΕΝ κτλ) βγάζουν υψηλής ποιότητας φάρμακα και πόσοι γνωρίζουν για τη "μεγάλη και τρανή ναυτιλία";
Οι περισσότεροι έχουν φάει το σανό οτι το....7,9% είναι βασικός πυλώνας μαζί με τον τουρισμό (που με την έμμεση συνεισφορά φτάνει κοντά 30%) που εντάξει ρε γμτ, οι αριθμοί δε λένε ψέματα σε αυτή την περίπτωση. Τους έχουμε αναγάγει σε Θεούς τους εφοπλιστές και μνημονεύουμε τα έργα τους γεμίζοντας υπερηφάνεια ενώ η συνεισφορά τους είναι (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων πχ. Ίδρυμα Αθηνάς Μαρτίνου) ελάχιστη στην κοινωνία. Εγω επαναλαμβάνω, αμφισβητώ ευθέως οτι το 7,9% του ΑΕΠ (σύμφωνα με τη μελέτη του ΙΟΒΕ που ανέβηκε σήμερα) είναι ο....βασικός πυλώνας μαζί με το σχεδόν 4πλάσιο του τουρισμου. Καλώς ή κακώς, η πραγματικότητα δείχνει οτι η Ελλάδα δεν έχει 2 πόδια (τουρισμό-ναυτιλία) και τέτοια παραμύθια αλλά ένα, τον τουρισμό, που μάλιστα είναι τόσο κακής ποιότητας που έχει οδηγήσει σε καταστροφή των νησιών λόγω υπερδόμησης και πλέον έχει χαθεί ο χαρακτήρας τους. Φυσικά φταίμε και εμείς ως κράτος που δεν έχουμε κεντρικό σχεδιασμό για το πως θέλουμε να έχουμε τουρισμό και πόσο πρέπει να χτίζουμε κτλ.
Γενικά τα πάντα σε αυτό το γιδότοπο προκαλούν θλίψη, από που να το πιάσεις, δεν υπάρχει τίποτα "σωστό" ή όμορφο.
Αποπάνε, δεν έχω επαφές με Κίνα να δω αν νιώθουν "απόγονοι των κατασκευαστών της Απαγορευμένης Πόλης", όμως είναι τουλάχιστον αστείο να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα οι "απόγονοι του Περικλή" με τα βουλωμένα φρεάτια, τα μαύρα πλέον κτίρια, τις τσιμεντοφαβέλες και τους Μεγάλους Περιδρόμους. Είμαστε πολύ πιο κοντά στο Δελχί ή στο Κάιρο (στο δεύτερο έχω πάει) παρά στη Βαρκελώνη πχ. Εγώ τα βρίσκω όλα χάλια, η παραμονή πλέον στην Αθήνα για όποιον από εμάς δε μπορεί να φύγει λόγω δουλειάς είναι ένα επικίνδυνο και ψυχοφθόρο σπορ, αν εσένα σε καλύπτει ή σκέφτεσαι οτι είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε πάσο. Εγώ διαφωνώ.
-
Εγω επαναλαμβάνω, αμφισβητώ ευθέως οτι το 7,9% του ΑΕΠ (σύμφωνα με τη μελέτη του ΙΟΒΕ που ανέβηκε σήμερα) είναι ο....βασικός πυλώνας μαζί με το σχεδόν 4πλάσιο του τουρισμου. Καλώς ή κακώς, η πραγματικότητα δείχνει οτι η Ελλάδα δεν έχει 2 πόδια αλλά ένα, τον τουρισμό, που μάλιστα είναι τόσο κακής ποιότητας που έχει οδηγήσει σε καταστροφή των νησιών λόγω υπερδόμησης και πλέον έχει χαθεί ο χαρακτήρας τους.
Γενικά τα πάντα σε αυτό το γιδότοπο προκαλούν θλίψη, από που να το πιάσεις, δεν υπάρχει τίποτα "σωστό" ή όμορφο.Αμφισβητεις το 7-8% και το 3,5%, δεν κατάλαβα τι λες;
Με χαρά να αμφισβητεις. Αυτό παράγει γνώση. Συμφωνω με αυτήν την λογική σου.
Πες μας λοιπόν, στην βάση ποιών δεδομένων αμφισβητεις τα νούμερα αυτά;
Ελπίζω να μην είναι της φαντασίας σου ή αυτό που ΘΑ ήθελες να συμβεί. Μιλάμε για την πραγματικότητα.
Γουστάρω αναλύσεις, το λέω καλοπροαίρετα. Είμαι γλυκό παιδάκι κατά βάθος.
Και εγώ δεν συμπαθώ τον τουρισμό, δεν μου αρέσει το μοντέλο αυτό. Δεν περιποιει τιμή στην κοινωνία μας να είμαστε υπηρέτες με πληρωμή των πλουσίων που διασκεδάζουν.
Αυτός ο γεωγραφικός χώρος ανήκει στους πολίτες της χώρας και αυτοί πρέπει να τον χαίρονται, άντε και κάποιοι ακόμα ως τουρίστες. Όχι όμως αυτό που γίνεται κάθε καλοκαίρι.
Κάντε μου quoting please.
-
Αυτά που έγραψε ο φαηβερ για τους βάρβαρους βορειοευρωπαίους εγκληματίες, τα έχουμε σημειώσει, για την επόμενη φορά που θα Μένουμε Ευρώπη λόγω Διαφωτισμού και Αξιών και Ανθρωπινων Δικαιωμάτων και μπλα μπλα.
Επισης σήμερα ο Λαπ, που ο 20ος προπάπος του ήταν τιμονιέρης σε τριήρη, γύρισε απ την δουλεία του, με ένα ιαπωνικό αυτοκίνητον, μπήκε στο γερμανικόν ασανσέριον και ανοίγοντας την ιταλικήν πόρταν της οικίας του απέθεσε το τζακέτιον του επί του καλογήρου, άνοιξε την ελληνικη ντολαπαν του και φόρεσε τας πυτζάμας του.
Πήρε μιαν μπύραν από το ψυγείον του και καθήμενος στον καναπέ του, σήκωσε το βλέμμα εις το νταβάνιον, συλλογιζόμενος τους αναντιρρητως ευθύς δεσμούς του δεσοξυριβονουκλεϊνικού οξέως του, με αυτό των αγορευόντων εις την Πνύκα πριν έτη πολλά.Αν και κανονικά, κάνουν μπαμ οι δεσμοί αίματος με τους προγόνους.
Κι αυτοί ζούσαν και μεγαλουργούσαν χάρη στη μετανάστευση, και ότι κονομαγαν αλλού το ριχναν στην οικοδομή εντός Αθηνών, ενώ η Εργολαβία ήταν η πεμπτουσία του πολιτεύματος, όπως και τα τέλη διέλευσης για τους ταξιδιώτες, ενώ αποτελούσαν τον ομφαλο της γης όταν επρόκειτο για όργια με πιωμα και ιερόδουλες, ταξίδευαν από όλο τον γνωστό κόσμο να έρθουν εδώ να τη βρούνε. Οι εφοπλιστές ήταν από πάντα η άρχουσα τάξη, και στον ελεύθερο χρόνο τους έβγαζαν ο ένας το μάτι τ αλλουνού.
Αυταποδεικτη η ιστορική συνέχεια. -
το dna μου μέσα δεν παλεύεστε.........
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτά που έγραψε ο φαηβερ για τους βάρβαρους βορειοευρωπαίους εγκληματίες, τα έχουμε σημειώσει, για την επόμενη φορά που θα Μένουμε Ευρώπη λόγω Διαφωτισμού και Αξιών και Ανθρωπινων Δικαιωμάτων και μπλα μπλα.
Μόνο οι βάρβαροι βορειοευρωπαίοι και οι δυτικοί είναι εγκληματίες σε αυτή την γη, όλοι οι άλλοι άγγελοι με φτερά, η ιστορία όοοοοοοολων των κρατών της γης ξεκινάει από την στιγμή που συναναστράφηκαν με δυτικούς, πριν απλά χάριζαν ανθοδέσμες ο ένας στον άλλο δίχως σύνορα και διαμάχες...
Να πάμε κατα τους brics, καμιά ένωση κρατών του Κόλπου κλπ να βρούμε την υγειά μας που έχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα (σήμερα που μιλάμε, όχι κάτι αιώνες πριν) σε τοπ πριόριτυ. Μακριά από την παλιοευρώπη που σας στέκεται στον λαιμό...
-
Δεν περιποιει τιμή στην κοινωνία μας να είμαστε υπηρέτες με πληρωμή των πλουσίων που διασκεδάζουν.
Αυτός ο γεωγραφικός χώρος ανήκει στους πολίτες της χώρας και αυτοί πρέπει να τον χαίρονται, άντε και κάποιοι ακόμα ως τουρίστες. Όχι όμως αυτό που γίνεται κάθε καλοκαίρι.
Αρχές δεκαετίας του 1990 (υπήρχε ακόμη το Κάβο Μούσες πριν το πάρει ο Κόκκαλης και το κάνει σπίτι) φοιτητής τότε δουλευα στη Μύκονο για δύο μήνες το Καλοκαίρι, μέχρι την εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Σε δύο δουλειές. Το πρωί ξενοδοχείο το βράδυ στη Μικρή Βενετία σε μπαρ. Μαζί με εμένα ένα σωρό άλλοι φοιτητές, μετανάστες, άνθρωποι που δούλευαν σεζόν. Σήμερα 30 χρόνια μετα μαθαίνω ότι όλο αυτό δεν ´´περιποιει τιμή στην κοινωνία ´´ .
Πότε δεν αισθάνθηκαμε άσχημα και όπως ήταν φυσικό πολλοί από εμας πήγαμε μπροστά και με τις γνωριμίες της Μυκόνου. Η Ρέα πχ φοιτήτρια στην Πάντειο τώρα είναι διευθύντρια σε υπουργείο, ο Γιώργος φοιτητής και αυτός τώρα είναι Οικονομικός Διευθυντής σε πολύ μεγάλη εταιρεία, με καλά φράγκα, εταιρικό αυτοκίνητο, ταξίδια. Ρε τι πάθαμε και δεν το ξέρουμε. Φυσικά θα μπορούσαμε να μείνουμε σπίτια μας κατακαλοκαιρο και να κλαίμε την μοίρα μας.
Κακούργα κενωνια. Κλάψ λυγμ δεν μου δωκε το Κράτος.
Αυτός ο γεωγραφικός χώρος ανήκει σε όλους όσους θέλουν να έρθουν να μας επισκεφθούν, να δουν την ιστορία μας, την κουζίνα μας, να χαρούν τη θαλασσα. Άλλωστε και εμείς πηγαίνουμε στο εξωτερικό, δεν ήξερα να σας πάρω την άδεια τι θα κάνω. -
Έτσι είναι, κοκτέιλ το κοκτέιλ ανεβαίνουμε τα σκαλιά της επιτυχίας, κάνουμε νετγουόρκινγκ και πάμε τη χώρα μπροστά.
-
@elteo said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το έσκισαν το θέμα.
Τρεις σκέψεις:
(α) Ένα καινούριο θέμα με τίτλο "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3" για όσους θέλουν μπλα-μπλά για πολιτική και εκλογές και άσε τους DNAs να γράφουν εδώ.
(β) Ένα καινούριο θέμα με τίτλο "To DNA μου μέσα #1" για όσους θέλουν να αποκωδικοποιήσουν το DNA όλου του ζωϊκού βασιλείου.
(γ) Κανένα καινούριο θέμα και όσοι θέλουν μπλα-μπλα για πολιτική και εκλογές να φύγουν, να πάνε αλλού. Σε άλλο φόρουμ...
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@elteo said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το έσκισαν το θέμα.
Τρεις σκέψεις:
(α) Ένα καινούριο θέμα με τίτλο "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3" για όσους θέλουν μπλα-μπλά για πολιτική και εκλογές και άσε τους DNAs να γράφουν εδώ.
(β) Ένα καινούριο θέμα με τίτλο "To DNA μου μέσα #1" για όσους θέλουν να αποκωδικοποιήσουν το DNA όλου του ζωϊκού βασιλείου.
(γ) Κανένα καινούριο θέμα και όσοι θέλουν μπλα-μπλα για πολιτική και εκλογές να φύγουν, να πάνε αλλού. Σε άλλο φόρουμ...
Βρε άστους να λένε τους αριστερούς. Αφού πολιτικά και ανύπαρκτοι είναι και τίποτα δεν προσδοκούν. Σιγά μην τους σώσει ο Kasselakis και ο βοσκός.
Οπότε έφτιαξαν τη σύγχρονη εκδοχή του δε γ... που δε γαμάς δεν πας για ψάρεμα, σε δεν ψάχνεις κάνα DNA?
Να περνάει κι η ώρα βρε αδερφέ -
Γνωρίζω πολύ καλά την εξέλιξη της πόλης και το καρκίνωμα που λέγεται αντιπαροχή (όχι δεν κατηγορώ ΜΟΝΟ τον Καραμανλή, και επι χούντας έχτιζαν αβέρτα). Δεν είπε κανείς οτι δεν πρέπει να χτιστούν σπίτια ή οτι δεν υπήρχε ανάγκη, έπρεπε όμως να χτιστούν με πλάνο. Στην Αθήνα δεν υπάρχει καμία ρυμοτομία, καμία προοπτική για θέσεις πάρκινγκ, φαρδείς δρόμους, σοβαρό πράσινο και κανένα πλάνο, χτίσαμε απλά για να βολέψουμε κόσμο με όσο πιο γρήγορο τρόπο. Αυτό δεν είναι σημάδι "ευρωπαικής" πόλης, και σίγουρα δε μου δείχνει προσωπικά ένα σχέδιο. Βλέπω μόνο αρπακολλατζίδικη νοοτροπία, κάτι που μας χαρακτηρίζει συλλογικά και φαίνεται από το που φτάσαμε.
Ρε συ diego, γιατί ξανοίγεσαι στα βαθιά και πίνεις θάλασσα; Κοινώς, γιατί ανακατεύεσαι με θέματα που δεν έχεις βασικές γνώσεις;
Οι δυνατότητες της μεταπολεμικής Ελλάδας δεν ήταν αντίστοιχες μιας μέσης ευρωπαϊκής χώρας, αλλά μιας μπανανίας της λατινικής Αμερικής. Ο θεσμός της αντιπαροχής (με όλα τα στραβά του) σε συνδυασμό με την εκτεταμένη μικροϊδιοκτησία, έσωσε την Ελλάδα από τις παραγκουπόλεις της Νοτίου Αμερικής.
Πουλούσε ο άλλος το χωράφι στο χωριό, έβαζε τα υπόλοιπα με γραμμάτια και αποκτούσε το διαμερισματάκι στην Κυψέλη. Το οποίο ήταν φθηνό, γιατί ο εργολάβος το κατασκεύαζε με μηδενικό κεφάλαιο. Δεν αγόραζε την γη και η κατασκευή χρηματοδοτείτο από τα λεφτά των αγοραστών. Αν δεν υπήρχε η αντιπαροχή και η μικροϊδιοκτησία, η μεγάλη μάζα θα ζούσε σε φαβέλες.
Σίγουρα πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολύ καλύτερα, κυρίως όσον αφορά την προστασία πολλών αξιόλογων παλαιότερων κτιρίων, τη σωστή πολεοδόμηση, την ένταξη στο σχέδιο πόλεως μεγαλύτερων περιοχών και την υιοθέτηση μικρότερων συντελεστών εκμετάλλευσης, αλλά δεν μπορεί κανείς να απορρίπτει αβασάνιστα, όπως εσύ, το θεσμό της αντιπαροχής. -
Μα δεν ήπια θάλασσα γιατί πρώτον γνωρίζω το θέμα και γιατί μια απλή βόλτα στην Αθήνα δείχνει την αλήθεια. Είναι εκεί για όποιον θέλει να δει. Δεν είναι θέμα άποψης πλέον, είναι κυριολεκτικά εκεί τα στοιχεία του μηδαμινού πλάνου, είναι οφθαλμοφανή δε μιλάμε για άποψη περι πολιτικής που δεν είναι κάτι χειροπιαστό.
Παιδιά είναι οφθαλμοφανές οτι είμαστε το ευρωπαικό Κάιρο και όχι κάτι που θυμίζει ευρωπαική πόλη. Αν είναι δυνατόν να αμφισβητούμε τα ίδια μας τα μάτια για να βγάλουμε το δεξιό αφήγημα! Όχι λοιπόν, αντί να έχουμε παράγκες από ξύλο, χτίσαμε τσιμεντοφαβέλες, και αυτο διαφέρει από τη Νότια Αμερική αλλά μοιάζει καρμπόν με την Αίγυπτο. Είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε ως χώρα; Ούτε κατά διάνοια για μένα, απλά με την αρπακολλατζίδικη νοοτροπία χτίσαμε αυτή την κόλαση που έχουμε το θράσος να την ονομάζουμε κιόλας συνέχεια της αρχαίας Αθήνας. Που περπατάς στο κέντρο και βλέπεις μόνο τσιμέντο.
Συγγνώμη αλλά δε θα δικαιολογήσω τα αδικαιολόητα με επιχειρήματα τύπου "έσωσε την Ελλάδα από τις παραγκουπόλεις η αντιπαροχή". Ναι σαφώς δεν έχουμε φαβέλες, έχουμε όμως μια τεράστια και ενιαία τσιμεντοφαβέλα, τέτοια είναι η Αθήνα μην αμφισβητούμε και αυτό, μια από τις πιο άσχημες και κακοσχεδιασμένες πόλεις που έχω πάει. Μια βόλτα σε διάφορες περιοχές αρκεί να δει κανείς το χάλι και το χτίσιμο χωρίς κανένα σχέδιο, πχ. Καλλιθέα που έχω και συγγενείς.
Εδώ μπαζώσαμε ό,τι ρέμα και ποτάμι βρήκαμε, μιλάμε για πλήρη απουσία πλάνου. Γιούρια στα τσιμέντα παίδες! "Πάμε και όπου βγεί", η φράση αυτή από τα Τέμπη περιγράφει δεκαετίες νεοελληνικής ιστορίας.
-
@harisma23 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γνωρίζω πολύ καλά την εξέλιξη της πόλης και το καρκίνωμα που λέγεται αντιπαροχή (όχι δεν κατηγορώ ΜΟΝΟ τον Καραμανλή, και επι χούντας έχτιζαν αβέρτα). Δεν είπε κανείς οτι δεν πρέπει να χτιστούν σπίτια ή οτι δεν υπήρχε ανάγκη, έπρεπε όμως να χτιστούν με πλάνο. Στην Αθήνα δεν υπάρχει καμία ρυμοτομία, καμία προοπτική για θέσεις πάρκινγκ, φαρδείς δρόμους, σοβαρό πράσινο και κανένα πλάνο, χτίσαμε απλά για να βολέψουμε κόσμο με όσο πιο γρήγορο τρόπο. Αυτό δεν είναι σημάδι "ευρωπαικής" πόλης, και σίγουρα δε μου δείχνει προσωπικά ένα σχέδιο. Βλέπω μόνο αρπακολλατζίδικη νοοτροπία, κάτι που μας χαρακτηρίζει συλλογικά και φαίνεται από το που φτάσαμε.
Ρε συ diego, γιατί ξανοίγεσαι στα βαθιά και πίνεις θάλασσα; Κοινώς, γιατί ανακατεύεσαι με θέματα που δεν έχεις βασικές γνώσεις;
Οι δυνατότητες της μεταπολεμικής Ελλάδας δεν ήταν αντίστοιχες μιας μέσης ευρωπαϊκής χώρας, αλλά μιας μπανανίας της λατινικής Αμερικής. Ο θεσμός της αντιπαροχής (με όλα τα στραβά του) σε συνδυασμό με την εκτεταμένη μικροϊδιοκτησία, έσωσε την Ελλάδα από τις παραγκουπόλεις της Νοτίου Αμερικής.
Πουλούσε ο άλλος το χωράφι στο χωριό, έβαζε τα υπόλοιπα με γραμμάτια και αποκτούσε το διαμερισματάκι στην Κυψέλη. Το οποίο ήταν φθηνό, γιατί ο εργολάβος το κατασκεύαζε με μηδενικό κεφάλαιο. Δεν αγόραζε την γη και η κατασκευή χρηματοδοτείτο από τα λεφτά των αγοραστών. Αν δεν υπήρχε η αντιπαροχή και η μικροϊδιοκτησία, η μεγάλη μάζα θα ζούσε σε φαβέλες.
Σίγουρα πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολύ καλύτερα, κυρίως όσον αφορά την προστασία πολλών αξιόλογων παλαιότερων κτιρίων, τη σωστή πολεοδόμηση, την ένταξη στο σχέδιο πόλεως μεγαλύτερων περιοχών και την υιοθέτηση μικρότερων συντελεστών εκμετάλλευσης, αλλά δεν μπορεί κανείς να απορρίπτει αβασάνιστα, όπως εσύ, το θεσμό της αντιπαροχής....ειπε ενας του χωρου για να δικαιολογησει τον κλαδο του...
ντιεγκο δεν συμφωνω με πολλα δικα σου - μη σου πω οτι συμφωνω με γυρο, αλλα οτι εγινε παραγκουπολη για να βρουν ευκολα φθηνο εργατικο δυναμικο οι κεφαλαιοκρατες που φαγανε το σχεδιο μαρσαλ και επι κατοχης ξεζουμισανε το λαο μια και πηρανε τη μερια των γερμανων, ε, ειναι φακτ. οπως και οτι οι ηγεσιες εποχης, βλεπε 'εθναρχης' και σια, εκαναν πλατες σε ολα αυτα δια να ανηκωμεν εις την δυσιν. φυσικο ειναι βεβαια και οι αστοι ή μικροβολεμενοι εδω περα να αγνοουν την πραγματικοτητα της λαικής οικογενειας και τις καταδικες που της εστησαν ολοι οι δεξιοι εγκληματιες. -
Χαχαχα οι δεξιοί εγκληματίες. Οι δεξιοί ρουφιάνοι και ο λαός που καταστρέφεται γιατί δεν ακολουθεί τις προοδευτικές τακτικές της αριστεράς.
Λοιπόν αυτή η αριστερά έχει κόψει περισσότερα εισιτήρια από το Δελφινάριο. Μέχρι και γνωστός σατιρικός δηλώνει πλέον ανήμπορος να σατιρίσει την αριστερά του σήμερα. Γιατί απλά παράγει πολύ γέλιο από μόνη της. Βγάζει ατάκες και σκηνοθετεί με τέτοια συνέπεια που αφήνει άφωνους και τους πιο ακραίους επικριτές της. -
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Χαχαχα οι δεξιοί εγκληματίες. Οι δεξιοί ρουφιάνοι και ο λαός που καταστρέφεται γιατί δεν ακολουθεί τις προοδευτικές τακτικές της αριστεράς.
Λοιπόν αυτή η αριστερά έχει κόψει περισσότερα εισιτήρια από το Δελφινάριο. Μέχρι και γνωστός σατιρικός δηλώνει πλέον ανήμπορος να σατιρίσει την αριστερά του σήμερα. Γιατί απλά παράγει πολύ γέλιο από μόνη της. Βγάζει ατάκες και σκηνοθετεί με τέτοια συνέπεια που αφήνει άφωνους και τους πιο ακραίους επικριτές της.ε, φαινεται οι αριστεροι θα κυβερνουσαν τοσα χρονια και εγινε το οικοπεδο μπουρδελο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2