-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και δεν είναι και καθόλου σίγουρο που είναι τελικά το δίκαιο. Όλες οι πλευρές κι αυτές που κρύβουν κι αυτές που δεν κρύβουν εισοδήματα έχουν σεβαστά επιχειρήματα.
Φυσικά και είναι σίγουρο....ισονομία λέγεται, δηλαδή όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Εφόσον είναι παράνομο, για όλους ισχύει το ίδιο. Ειλικρινά τα θες αυτά που γράφεις!?!?!?
-
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το πιο σοκαριστικό στην όλη υπόθεση είναι η μηδενική αντίδραση των δραστών.
Είναι αδιανόητο για ναυτικούς να μην αντιδρούν στο 'ανθρωπος στη θάλασσα '.
Είναι κι αυτό ένα δείγμα της σαπιλας της κοινωνίας.
Θα βγει ο Βελόπουλος να ρίξει πάλι την ενοχή στον Μητσοτάκη.
-
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Για να υπάρχει ισονομία στο προαναφερόμενο παράδειγμα, θα πρέπει και ο ΕΕ να έχει λύσει το βιοποριστικό του και το συνταξιοδοτικό του από τα νιάτα του.
(αυτός που το έλυσε στον δυ να έχει κάνει το ίδιο και για τον εε)
Κάτι που όπως ξέρουμε, δεν.Άλλο αυτό, διαφορετική συζήτηση. Ομως απέναντι στο νόμο όλοι είναι ίσοι, δεν γίνεται ο νόμος να εφαρμόζεται επιλεκτικά ανάλογα με την ηλικία, το επάγγελα, το φύλλο, την θρησκεία κλπ. Αλλίμονο....μην ξεχάσουμε και τα βασικά. Οπότε ο φοροδιαφυγή ειναι παράνομη, ανεξάρτητα από επάγγελμα, ηλικία κλπ.
Εαν η φορολογία δεν είναι σωστά φτιαγμένη είναι άλλο θέμα και αυτό πρέπει να διορθωθεί, όχι να δικαιολογούμε την παρανομία.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και δεν είναι και καθόλου σίγουρο που είναι τελικά το δίκαιο. Όλες οι πλευρές κι αυτές που κρύβουν κι αυτές που δεν κρύβουν εισοδήματα έχουν σεβαστά επιχειρήματα.
Φυσικά και είναι σίγουρο....ισονομία λέγεται, δηλαδή όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Εφόσον είναι παράνομο, για όλους ισχύει το ίδιο. Ειλικρινά τα θες αυτά που γράφεις!?!?!?
Η ίση αντιμετώπιση και η ισονομία πρέπει να αφορά όλες τις πτυχές της ζωής του πολίτη, όχι μόνο το φορολογικό. Επειδή έτσι συμφέρει κάποιες κοινωνικές ομάδες που θέλουν να πληρώνουν λιγότερο φόρο.
Ζει η μισή Ελλάδα άμεσα ή έμμεσα από το Δημόσιο? Με εξασφαλισμένη εργασία, σύνταξη κλπ.
Και έχουν αυτοί το ελεεινό θράσος, να κουνάνε το δάχτυλο επί ισονομίας στους σκληρά εργαζόμενους ΕΕ. Που όπως έδειξε και η κρίση, αν κάτι γίνει, καταστρέφονται κι αυτοί και οι οικογένειές τους, χωρίς εισόδημα, χωρίς ασφάλιση, χωρίς περίθαλψη, χωρίς καμία κρατική μέριμνα.
Λίγη τσίπα δε βλάπτει.
-
Η ίση αντιμετώπιση και η ισονομία πρέπει να αφορά όλες τις πτυχές της ζωής του πολίτη, όχι μόνο το φορολογικό. Επειδή έτσι συμφέρει κάποιες κοινωνικές ομάδες που θέλουν να πληρώνουν λιγότερο φόρο.
Τις αφορά. Μπερδεύεις την ισότητα προς το νόμο με το δίκαιο του νόμου - 2 διαφορετικά πράγματα.
Και ναι εγώ που είμαι ΙΥ δεν γουστάρω να πληρώνω 40% φόρο και ο φίλος μου ο υδραυλικός με διπλάσιο εισόδημα από εμένα να μην πληρώνει τίποτα και να δικαιούται και επιδόματα. Λίγη τσίπα δεν βλάπτει λοιπόν!
Όσο για το δημόσιο, ρώτα την κυβέρνηση που ψήφισες, όχι εμένα....και αυτοί το γιγάντωσαν και δεν κάνουν τίποτα να το μαζέψουν.
-
ΕΕ και τσίπα είναι δυο έννοιες ασύμβατες.
-
Δηλαδή με έναν άδικο νόμο δεν μπορείς να δημιουργήσεις ανισότητα;
Μπορείς, αλλά ειναι άλλη συζήτηση αυτό λέω. Το ένα θέμα είναι η ισότητα όλων προς τους νόμους, αυτό λέω εδώ και αυτό κρίνω. Οπότε η φοροδιαφυγή ειναι παράνομη, τόσο απλά.
Το άλλο θέμα που θίγεις (και είναι άλλη κουβέντα) είναι το κατά πόσο ένας νόμος είναι δίκαιος. Αυτό όμως είναι υποκειμενικό (π.χ. εγώ λέω ότι είναι σωστή η θανατική ποινή και ένας άλλος λέει όχι ή εγώ λέω όριο 120χαω και ένας άλλος 100χαω - πως κρίνεις ποιο ειναι το δίκαιο?) και όχι αντικειμενικό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας πρέπει να παίρνει το νόμο στα χέρια του επειδή τον βολεύει - αλλίμονο, τότε θα γίνουμε ένα μπάχαλο. Οφείλουμε να υπακούμε τους νόμους και εαν δεν μας αρέσουν να τους αλλάξουμε, όχι να τους παρακάμψουμε επειδή έτσι!! Είναι παράνομο να περνάς με κόκκινο, σου αρέσει ή όχι δεν μπορείς να περνάς επειδή σε βολεύει ή θεωρείς ότι είναι άδικο.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τις αφορά. Μπερδεύεις την ισότητα προς το νόμο με το δίκαιο του νόμου - 2 διαφορετικά πράγματα.
Και ναι εγώ που είμαι ΙΥ δεν γουστάρω να πληρώνω 40% φόρο και ο φίλος μου ο υδραυλικός με διπλάσιο εισόδημα από εμένα να μην πληρώνει τίποτα και να δικαιούται και επιδόματα. Λίγη τσίπα δεν βλάπτει λοιπόν!
Όσο για το δημόσιο, ρώτα την κυβέρνηση που ψήφισες, όχι εμένα....και αυτοί το γιγάντωσαν και δεν κάνουν τίποτα να το μαζέψουν.
Ας το δούμε κι από την "τυπική νομική πλευρά", αφού το θες έτσι.
Όποιους βρουν να φοροδιαφεύγουν ας τους πιάσουν. Αφού δεν τους πιάνουν τόσες δεκαετίες, σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.
Και όλα αυτά τα περί φοροδιαφυγής των υδραυλικων κλπ είναι συκοφαντίες.
Απλώς κάποιοι κατηγορούν άδικα τους συμπολίτες τους και το παίζουν αδικημένοι για ίδιο όφελος. Για να πιέσουν ακόμα και να εκβιάσουν τους πολιτικούς, ώστε να τους μειώσει τα φορολογικά βάρη.Τι όχι?
-
Πολλά είναι παράνομα. πχ να σου χτυπάει συνάδελφος την κάρτα. Αλλά γίνεται. Στο δημόσιο.
Με την ψηφιακή κάρτα εργασίας κάποιοι, κάπου χτυπάνε είσοδο στο γραφείο...από το σπίτι, από το κρεββάτι...
Οπότε τώρα δεν χρειάζεται ο συνάδελφος να χτυπήσει κάρτα.
Την χτυπάει remote ο υπάλληλος από το κινητό του... -
τώρα το θέμα έγινε ΔΥ vs ΕΕ ....
-
Ε ναι, μέχρι που να γίνει πάλι ΙΧ vs ΔΧ ...
-
Το γεγονός ότι πολλοί δυ είναι κηφήνες ή/και τεμπέληδες δεν δίνει συγχωροχάρτι στην φοροδιαφυγή.
Μην χάσουμε και εντελώς το μέτρο, ρε παιδιά..
-
Κοινωνικός Αυτοματισμός
-
Όποιους βρουν να φοροδιαφεύγουν ας τους πιάσουν. Αφού δεν τους πιάνουν τόσες δεκαετίες, σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.
Και όλα αυτά τα περί φοροδιαφυγής των υδραυλικων κλπ είναι συκοφαντίες.
Απλώς κάποιοι κατηγορούν άδικα τους συμπολίτες τους και το παίζουν αδικημένοι για ίδιο όφελος. Για να πιέσουν ακόμα και να εκβιάσουν τους πολιτικούς, ώστε να τους μειώσει τα φορολογικά βάρη.
Τι όχι?Χαχαχαχαχαχαχαχαχα
Και ξανά χαχαχαχαχαχαχα
Μπορώ να το βάλω στην υπογραφή μου;
Και ξανά χαχαχαχαχαχαχα
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα
Να σαι καλά.....
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα -
Το ξαναδιαβάζω και δεν πιστεύω αυτό που διαβάζω.....
ΧαχαχαχαχαχαχαχαχαΆντυ σ αγαπω
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το ξαναδιαβάζω και δεν πιστεύω αυτό που διαβάζω.....
ΧαχαχαχαχαχαχαχαχαΆντυ σ αγαπω
Ε ναι, αφού έχεις μάθει στην παρανομία τόσα χρόνια. Να κατηγορείς άδικα τους συμπολίτες σου, χωρίς στοιχεία για φοροδιαφυγή προς ίδιο όφελος. Για να σου μειωθούν οι φόροι.
Και να το παίζεις κι ότι είσαι με την πλευρά του νόμου και του δίκιου.Κι αντί να ντρέπεσαι να γελάς.
Αλλά ... αυτοί είστε!
Που είναι κι ο άλλος ο αρχικομμουνιστής να το επιβεβαιώσει. Έμεινε με το Γαλλικό χρέπι σε κάνα βουνό και δεν μπορεί να κατέβει? -
This post is deleted! -
Ψψψψψψψ ψψψψψψψ ψψψψψψψ
Που ναι αυτό το γατί;
-
Pgs μας έχεις πρήξει.....
Τι έπαθε και δεν γράφει ο γάτος;
Είναι κάπως άδειο το τοπικό χωρίς τον γάτο και την σοφία του ασχέτως αν συμφωνούμε σε όλα μαζί του ή όχι.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ένα θα σου πω, 60 δις φόρων διαφεύγουν κάθε έτος!!!!
60 δις ρε φίλε....Βρε λαπ , 60 δις φόροι μου φαίνονται πολλά!
Το 20% να πιάναμε θα καταργούσαμε τον ένφια και θα είχαμε φπα 6%Μήπως εννοείς 60δις μαύρων εισοδημάτων - που και πάλι πολλά είναι , σχεδόν 30% του ΑΕΠ δηλαδή - που απο αυτά με ένα μέσο φορολογικό συντελεστή και ΦΠΑ αθροιστικά 10% θα είχαμε παραπάνω φορολογικά έσοδα 6 δις περίπου;
Τα μαύρα έσοδα είναι και μαύρα έξοδα για κάποιους άλλους , οπότε αν αποκαλυφθούν όλα για αυτό λέω πως το τελικό όφελος θα κάτσει περίπου στο 10% φόροι + ΦΠΑ.
Σήμερα έκανα μια cosmetic επεμβασούλα σε ιατρό πλαστικό χειρούργο , κόστος με απόδειξη 500€ με μικρότερη απόδειξη 400€, μπορείς να μαντέψεις τι διάλεξα...
Αν έπαιρνα απόδειξη το όφελος που θα είχα θα ήταν πως μετράνε διπλα στον υπολογισμό των αποδείξεων για να πιάσουμε το υποψρεωτικό όριο του 30% του εισοδήματος , δηλαδή κανένα όφελος!!!!
Οι αθεόφοβοι τον Απρίλιο του 2022 ψήφισαν τρομερά και φοβερά μέτρα για κίνητρα λήψης απόδειξεων με ηλεκτρονικά μέσα βάζοντας 2 κατηγορίες οφελών:
- Δαπάνες που μετράνε διπλά για το αφορολόγητο (τρίχες κατσαρές , όλοι πιάνουμε το όριο μόνο με SM , καύσιμα ,κλπ που κόβουν υποχρεωτικά αποδείξεις)
2.Δαπάνες των οποίων το 30% αφαιρείται απο το φορολογητέο εισόδημα ...με όριο τα 5000 ευρώ!!!!! (πχ 1000*30% = 300€ αφαίρεση απο το φορολογητέο ή αλλιώς κατα μέσο όρο με 15% μέση φορολογική επιβάρυνση για κάποιον που βγάζει 20000€ το χρόνο έχει όφελος ως μείωση φόρου ... ολόκληρα 45€ )
Δηλαδή κατα μέσο όρο ας πούμε με 15%*30%*Χ δαπάνη= όφελος 4,5% του κόστους δαπάνης.
Θέλετε να πείτε 7,5% , έστω 10% για αρκετά υψηλότερα εισοδήματα;
Και πάλι είναι μακριά απο το 20 και 25 % που θα μου δώσει ένας επαγγελματίας χωρίς απόδειξη.Το πιο φοβερό απο όλα όμως είναι...
Στην κατηγορία 1 είναι μόνο ιατρικές υπηρεσίες και καθόλου στην 2 !!!!!!!!!!!
Απίστευτο δηλαδή , καθώς οι ιατρικές δαπάνες είναι ενίοτε για πολλούς το μεγαλύτερο κομμάτι δαπανών και ο τομέας με την μεγαλύτερη φοροδιαφυγή.Στην κατηγορία 2 λοιπόν είναι όλες οι υπηρεσίες κατασκευής και συντήρησης κατοικίας ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ!!!
Επίσης κτηνίατροι, φωτογράφοι , ταξί,καθαρίσμός,κομμωτήρια - νύχια - νταντάδες!!! , οίκοι ευγηρίας ,οικιακές υπηρεσίες , βοήθεια ηλικιωμένων και δικηγόροι ( οι μηχανικοι τα λαμόγια πουθενα ούτε στην 1 ούτε στην 2)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2