-
Ισχύει το παρακάτω με αυτή την φοβερή έμπνευση της Κεραμεως που λέγεται ΕΒΕ ;;;
Είναι δυνατόν;;;;;
-
Πλέον η τριτοκοσμική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε έχει παγιωθεί εντελώς στις συνειδήσεις μας ώστε να μην μας κάνει καμία εντύπωση...
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πλέον η τριτοκοσμική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε έχει παγιωθεί εντελώς στις συνειδήσεις μας ώστε να μην μας κάνει καμία εντύπωση...
41 %.
Αυτό θέλαν.
Πιο το πρόβλημα; -
Κουμούνια γιατροι , αυτή η μάστιγα, όλο γκρίνια και παράπονα.
Οι τεμπέληδες του στρατού και της πυροσβεστικής δεν κινητοποιήθηκαν ακόμη;
Δεν το ψηφίσαμε ως κυβέρνηση προχθές;
Από την άλλη τόσα ιδιωτικά ασθενοφόρα υπάρχουν, και πολλαπλάσια θα ξεφυτρώνουν με την διάλυση του ΕΚΑΒ , δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα. -
Ισχύει το παρακάτω με αυτή την φοβερή έμπνευση της Κεραμεως που λέγεται ΕΒΕ ;;;
Είναι δυνατόν;;;;;
Λόγω του γιού μου που έδωσε φέτος πανελλαδικές, μπορώ να πω μετά σχετικής βεβαιότητας ότι τα παραδείγματα που αναφέρεις είναι τραβηγμένα όχι απλά από τα μαλλιά αλλά ακόμα παραπάνω. Προφανώς δεν σε κατηγορώ, είναι φτιαγμένα από κάποιους για τη δημιουργία εντυπώσεων. Δεν υπάρχει περίπτωση μαθητής να γράψει 20 φυσική και 11 χημεία…και το 20 στη γλώσσα είναι εξαιρετικά απίθανο. Πέρα από αυτό, η ΕΒΕ υπάρχει για κάποιο λόγο που ίσως στην κεντρική του ιδέα να είναι σωστός αλλά εφαρμόστηκε με αποφάσεις των ίδιων των τμημάτων και όχι κεντρικά από το υπουργείο. Πχ, στο τμήμα που ήθελε να περάσει ο γιος μου έπρεπε να γράψει αγγλικά πάνω από 15,36 και ας είχε μέσο όρο στα υπόλοιπα 14…μόνο με τα μόρια των κανονικών μαθημάτων περνούσε αλλά η ΕΒΕ υπήρχε στα αγγλικά(!). Εκτός και αν δεν μας πειράζει να περνάει κάποιος στο μαθηματικό πχ με 2300 μόρια συνολικά, όπως είχε γίνει πριν λίγα χρόνια. Εν κατακλείδι, όλο το σύστημα εισαγωγής είναι προβληματικό και πρέπει να αλλάξει γιατί για ένα μάθημα με λίγο χαμηλότερο βαθμό χάνει κάποιο παιδί την σχολή που επιθυμούσε. Έτυχε σε φίλο του γιου μου να γράψει φυσική,χημεία και βιολογία πάνω από 19 αλλά γλώσσα 14 και για 200 μόρια δεν μπαίνει στην ιατρική που τόσο λαχταρούσε…λες και θα έπρεπε να μπορεί να γράφει μυθιστορήματα για να γίνει γιατρός.
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έτυχε σε φίλο του γιου μου να γράψει φυσική,χημεία και βιολογία πάνω από 19 αλλά γλώσσα 14 και για 200 μόρια δεν μπαίνει στην ιατρική που τόσο λαχταρούσε…λες και θα έπρεπε να μπορεί να γράφει μυθιστορήματα για να γίνει γιατρός.
Ε δεν είναι να τρελαίνεσαι;;;;;
Τι φταίει αυτό το παιδί;;;;
Ξεσκιστηκε και ήταν καλος στα μαθήματα που του αρέσουν και είναι σημαντικά για την σχολή που θέλει και έμεινε εκτός;;;Αντίστοιχη περίπτωση διάβαζα και για μια κοπέλα που έγραψε άριστα σχεδόν σε όλα εκτός από το ελεύθερο σχέδιο - που νομίζω δεν διδάσκεται στα λύκεια - και έμεινε εκτός αρχιτεκτονικής.
Αλλά η ΕΒΕ πέτυχε εκεί που έπρεπε, δεν είναι ηλίθιοι αυτοί που την σχεδίασαν οπότε χαλαλι τους αυτές οι καταφανεστατες αδικίες.
Έρχονται και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια σε λίγο , η ταφόπλακα της δημόσιας παιδείας στην χώρα μας , θα μείνουν τα 20-30 καλά τμήματα που θα εκτοξευθούν οι βάσεις στο θεό και όλα τα υπόλοιπα θα παρακμάζουν.
Η αγορά εργασίας θα προκρίνει τα σούπερ ντουπερ ιδιωτικά και τα νοικοκυριά θα πρέπει να προυπολογιζουν ένα 20.000 έως 50.000€ κόστος ανά παιδί για τις σπουδές τους.
Η λύση φυσικά που θα επικοινωνηθεί θα είναι τα χαμηλοτοκα και επιδοτούμενα λαϊκά φοιτητικά δάνεια. (Να φάνε και οι τραπεζίτες εκτός από τους κολλεγιαδες)
-
Λόγω του γιού μου που έδωσε φέτος πανελλαδικές, μπορώ να πω μετά σχετικής βεβαιότητας ότι τα παραδείγματα που αναφέρεις είναι τραβηγμένα όχι απλά από τα μαλλιά αλλά ακόμα παραπάνω. Προφανώς δεν σε κατηγορώ, είναι φτιαγμένα από κάποιους για τη δημιουργία εντυπώσεων. Δεν υπάρχει περίπτωση μαθητής να γράψει 20 φυσική και 11 χημεία…και το 20 στη γλώσσα είναι εξαιρετικά απίθανο. Πέρα από αυτό, η ΕΒΕ υπάρχει για κάποιο λόγο που ίσως στην κεντρική του ιδέα να είναι σωστός αλλά εφαρμόστηκε με αποφάσεις των ίδιων των τμημάτων και όχι κεντρικά από το υπουργείο. Πχ, στο τμήμα που ήθελε να περάσει ο γιος μου έπρεπε να γράψει αγγλικά πάνω από 15,36 και ας είχε μέσο όρο στα υπόλοιπα 14…μόνο με τα μόρια των κανονικών μαθημάτων περνούσε αλλά η ΕΒΕ υπήρχε στα αγγλικά(!). Εκτός και αν δεν μας πειράζει να περνάει κάποιος στο μαθηματικό πχ με 2300 μόρια συνολικά, όπως είχε γίνει πριν λίγα χρόνια. Εν κατακλείδι, όλο το σύστημα εισαγωγής είναι προβληματικό και πρέπει να αλλάξει γιατί για ένα μάθημα με λίγο χαμηλότερο βαθμό χάνει κάποιο παιδί την σχολή που επιθυμούσε. Έτυχε σε φίλο του γιου μου να γράψει φυσική,χημεία και βιολογία πάνω από 19 αλλά γλώσσα 14 και για 200 μόρια δεν μπαίνει στην ιατρική που τόσο λαχταρούσε…λες και θα έπρεπε να μπορεί να γράφει μυθιστορήματα για να γίνει γιατρός.
Kαταρχήν το παιδί να μην στεναχωριέται που δεν μπήκε ιατρική,γιατί μάλλον σώθηκε..(τώρα δεν το καταλαβαίνει,αλλά μετά από λίγα χρόνια θα το αντιληφθεί).
Όσον αφορά τη βαθμολογία του, μου θύμησε λίγο τον εαυτό μου..Κι εγώ για Β'Δέσμη(ιατρική) την 1η φορά είχα γράψει 14,5 έκθεση και 17άρια,18άρια τα υπόλοιπα.Κάνω τη μ@λ@κία να μην κρατήσω την έκθεση και τα ξαναδίνω όλα.Αποτέλεσμα; Γράφω 18,5 19άρια τα άλλα και 11,2 έκθεση(!) κι έτσι δεν πέρασα εδώ και επειδή είχα λόξα -μόνο και με λίγη επιπλέον λόξα διαλέγεις ιατρική- πήγα Ιταλία. Όμως -ανεξάρτητα αν η έκθεση ήταν στην ουσία αυτή που με χαντάκωσε-,ένας ιατρός τη χρειάζεται στα ενημερωτικά σημειώματα,εξιτήρια,γνωματεύσεις,βεβαιώσεις,παρουσίαση εργασιών/ερευνών κ.λ.π. -
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Kαταρχήν το παιδί να μην στεναχωριέται που δεν μπήκε ιατρική,γιατί μάλλον σώθηκε..(τώρα δεν το καταλαβαίνει,αλλά μετά από λίγα χρόνια θα το αντιληφθεί).
Όσον αφορά τη βαθμολογία του, μου θύμησε λίγο τον εαυτό μου..Κι εγώ για Β'Δέσμη(ιατρική) την 1η φορά είχα γράψει 14,5 έκθεση και 17άρια,18άρια τα υπόλοιπα.Κάνω τη μ@λ@κία να μην κρατήσω την έκθεση και τα ξαναδίνω όλα.Αποτέλεσμα; Γράφω 18,5 19άρια τα άλλα και 11,2 έκθεση(!) κι έτσι δεν πέρασα εδώ και επειδή είχα λόξα -μόνο και με λίγη επιπλέον λόξα διαλέγεις ιατρική- πήγα Ιταλία. Όμως -ανεξάρτητα αν η έκθεση ήταν στην ουσία αυτή που με χαντάκωσε-,ένας ιατρός τη χρειάζεται στα ενημερωτικά σημειώματα,εξιτήρια,γνωματεύσεις,βεβαιώσεις,παρουσίαση εργασιών/ερευνών κ.λ.π.Θα πάει φαρμακευτική τελικά το παιδί…όλοι του είπαμε ότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό…
Έδωσες στο ελληνικό σύστημα εισαγωγής την καλύτερη απάντηση….vanfaculo…. -
Όσον αφορά τη βαθμολογία του, μου θύμησε λίγο τον εαυτό μου..Κι εγώ για Β'Δέσμη(ιατρική) την 1η φορά είχα γράψει 14,5 έκθεση και 17άρια,18άρια τα υπόλοιπα.Κάνω τη μ@λ@κία να μην κρατήσω την έκθεση και τα ξαναδίνω όλα.Αποτέλεσμα; Γράφω 18,5 19άρια τα άλλα και 11,2 έκθεση(!) κι έτσι δεν πέρασα εδώ και επειδή είχα λόξα -μόνο και με λίγη επιπλέον λόξα διαλέγεις ιατρική- πήγα Ιταλία. Όμως -ανεξάρτητα αν η έκθεση ήταν στην ουσία αυτή που με χαντάκωσε-,ένας ιατρός τη χρειάζεται στα ενημερωτικά σημειώματα,εξιτήρια,γνωματεύσεις,βεβαιώσεις,παρουσίαση εργασιών/ερευνών κ.λ.π.Θα πάει φαρμακευτική τελικά το παιδί…όλοι του είπαμε ότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό…
Έδωσες στο ελληνικό σύστημα εισαγωγής την καλύτερη απάντηση….vanfaculo….Πολύ καλές προοπτικές επαγγελματικά και σε ερευνητικό επίπεδο. Συγχαρητήρια,όρεξη στη σχολή να'χει κι εύχομαι τα καλύτερα!
-
Έτυχε σε φίλο του γιου μου να γράψει φυσική,χημεία και βιολογία πάνω από 19 αλλά γλώσσα 14 και για 200 μόρια δεν μπαίνει στην ιατρική που τόσο λαχταρούσε…λες και θα έπρεπε να μπορεί να γράφει μυθιστορήματα για να γίνει γιατρός.
Ε δεν είναι να τρελαίνεσαι;;;;;
Τι φταίει αυτό το παιδί;;;;
Ξεσκιστηκε και ήταν καλος στα μαθήματα που του αρέσουν και είναι σημαντικά για την σχολή που θέλει και έμεινε εκτός;;;Αντίστοιχη περίπτωση διάβαζα και για μια κοπέλα που έγραψε άριστα σχεδόν σε όλα εκτός από το ελεύθερο σχέδιο - που νομίζω δεν διδάσκεται στα λύκεια - και έμεινε εκτός αρχιτεκτονικής.
Αλλά η ΕΒΕ πέτυχε εκεί που έπρεπε, δεν είναι ηλίθιοι αυτοί που την σχεδίασαν οπότε χαλαλι τους αυτές οι καταφανεστατες αδικίες.
Έρχονται και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια σε λίγο , η ταφόπλακα της δημόσιας παιδείας στην χώρα μας , θα μείνουν τα 20-30 καλά τμήματα που θα εκτοξευθούν οι βάσεις στο θεό και όλα τα υπόλοιπα θα παρακμάζουν.
Η αγορά εργασίας θα προκρίνει τα σούπερ ντουπερ ιδιωτικά και τα νοικοκυριά θα πρέπει να προυπολογιζουν ένα 20.000 έως 50.000€ κόστος ανά παιδί για τις σπουδές τους.
Η λύση φυσικά που θα επικοινωνηθεί θα είναι τα χαμηλοτοκα και επιδοτούμενα λαϊκά φοιτητικά δάνεια. (Να φάνε και οι τραπεζίτες εκτός από τους κολλεγιαδες)
Ενημερωτικά, το Alfavita θεωρείται ο περίγελος της ενημέρωσης περί των εκπαιδευτικών θεμάτων και στη θέση σου δεν θα πίστευα τίποτα. Και για το παιδί που έμεινε εκτός ιατρικής δεν φταίει η ΕΒΕ αλλά ο συνολικός αριθμός των μορίων.
-
Έδωσες στο ελληνικό σύστημα εισαγωγής την καλύτερη απάντηση….vanfaculo….Πολύ καλές προοπτικές επαγγελματικά και σε ερευνητικό επίπεδο. Συγχαρητήρια,όρεξη στη σχολή να'χει κι εύχομαι τα καλύτερα!
Ευχαριστώ αλλά δεν είναι γιος μου, είναι παιδί καλού φίλου…ο δικός μου ήταν της θεωρητικής και μπαίνει πανηγυρικά στην πρώτη του επιλογή την οποία είχε αποφασίσει από το γυμνάσιο.
-
Αχ που οι εποχές μας που δίναμε 12 μαθήματα και αν δεν έγραφες καλά σε ένα τα ξαναεδινες ΟΛΑ από την αρχή την επόμενη χρονιά. Και φυσικά είχαμε βαρύτητα σε κάθε πεδίο.
Και μετά χιλίων βασάνων όταν μπήκαμε από τύχη οι περισσότεροι, κακά τα ψέματα, μετά είχαμε ένα υπέροχο μνημόνιο και 65% ανεργία στους νέους!!!!
Ωραίες εποχές!Με το καλό τα παιδιά , εύχομαι κάθε καλό και να έχουν καλή φοιτητική ζωή.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό που λες ισχύει! Το θυμάμαι και εγώ να το αναφέρουν. Αλλά αυτά τα θέματα είχαν τεθεί επί μνημονίων όπου μετά ξεκίνησε ο απολογισμός λόγω πιέσεων της τρόικα για να δουν πόσοι είναι.
Προφανώς ισχύει, αλλά δεν θέλουν να βάλουν χέρι στο χάος για ευνόητους λόγους. Φαγοπότι, τακτοποίηση κομματικών στρατών κλπ...
π.χ. ΚΕΜΕΑ... Κέντρο Μελετών Ασφαλείας.
http://kemea.gr/el/to-kemea/sxetika-me-to-kemea
Πόσοι ξέρουν ότι υπάρχει αυτό το ΝΠΙΔ από το 2004 που εποπτεύεται από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης;Πως το γνώρισα εγώ; Ξαφνικά συνάδελφοι μου, από προηγούμενες εταιρείες, τρούπωσαν εκεί μέσα... Γέρασαν και ακόμη εκεί είναι.
Και αν τους ρωτήσεις τι κάνουν εκεί μέσα, σου απαντούν ότι ερευνούν και συμβουλεύουν.Συμβουλάτορες...και εμπειρογνώμονες...και η ασφάλεια στην χώρα είναι ανέκδοτο.
-
Υπήρχε μια εμμονή διαχρονικά με το εξεταστικό σύστημα για τα ΑΕΙ, συνεχείς αλλαγές λες και δεν είχαν άλλο πράγμα να κάνουν οι υπουργοί κάθε τόσο. Ήταν η μανία τους να δείξουν ότι κάνουν κάποιο έργο, ήταν πιέσεις από συντεχνίες (π.χ. οι αλλαγές αύξαναν τις ανάγκες για φροντιστήρια , ο βαθμός του σχολείου όταν μετρούσε έφερνε γλυψιματα και χρηματισμούς σε καθηγητές κοκ).
Το θέμα είναι ότι διαχρονικά κατέστρεψαν πολύ κόσμο, ευνοώντας κάποιους άλλους ταυτόχρονα. Κανείς δεν τιμωρήθηκε για αυτά τα αισχη που έγιναν π.χ. θέματα αυξημένης δυσκολίας του Δρυ το 1993 που ευνόησαν αυτούς που είχαν κρατήσει φυσική από εξετάσεις προηγούμενων ετών (έτσι ήταν τότε το σύστημα με δέσμες). Τότε έπρεπε να γίνει επανάληψη εξετάσεων στο συγκεκριμένο μάθημα. -
Σωστός.
Το πώς άλλαξε το μέλλον χιλιάδων παιδιών επειδή ο κάθε υπουργός ήθελε να αναδείξει τη νεωτερικότητα του, δεν λέγεται!
-
Πάντα στις εξετάσεις υπάρχουν αυτοί που χάνουν σχολές για λίγο. Για 1-2 μόρια. Τι να κάνουμε αυτό συμβαίνει.
Για την ΕΒΕ πάντως την ευθύνη την έχουν οι σχολές οι οποίες και την ορίζουν.
-
To σύστημα εισαγωγής είναι απαράδεκτο. Και το σύστημα φοίτησης ακόμα περισσότερο. Θα έπρεπε να μπαίνεις εύκολα αλλά να βγαίνεις δύσκολα και φυσικά όποιος δεν πηγαίνει, δεν περνάει μαθήματα κλπ. πόδι.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
To σύστημα εισαγωγής είναι απαράδεκτο. Και το σύστημα φοίτησης ακόμα περισσότερο. Θα έπρεπε να μπαίνεις εύκολα αλλά να βγαίνεις δύσκολα και φυσικά όποιος δεν πηγαίνει, δεν περνάει μαθήματα κλπ. πόδι.
+10000000
-
Όταν πηγαίναμε τα παιδιά μας για τις εξετάσεις συζητούσαμε οι γονείς για τις δικές μας εμπειρίες από εξετάσεις. Ε, κανένας δεν είχε δώσει εξετάσεις με ίδιο σύστημα με άλλον γονέα και είμαστε όλοι από 45 έως 58. Η μανία των υπουργών παιδείας να δώσουν το δικό τους στίγμα έχει οδηγήσει σε απαξίωση το ούτως ή άλλως απαράδεκτο σύστημα εισαγωγής.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό θα ήταν καλό αν τα πανεπιστήμια ήταν ανεξάρτητα. Δυστυχώς οι πανεπιστημιακοί είναι διορισμένοι μέσω κομμάτων ή μέσω της οικογένειας τους, οπότε από μη αξιοκρατικά τοποθετημένα άτομα δεν είναι δυνατόν ναπεριμενεις αξιοκρατία. Ξέρω άτομο που έγινε αργότερα υπουργός και έχει πάρει πτυχιο δια τηλεφωνου. Καθηγητες έπαιρναν λίστες από κόμμα ποιους θα περάσουν κοκ. Θα ήταν πλήρως διαβλητο σύστημα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2