-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τέλος η Λευκορωσία σήμερα δεν έχει σχέση με τον Κομμουνισμό.
όντως! εκεί έχουν καραμπινάτη δικτατορία.
-
@panick-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ας πάει σε μία κομουνιστική χώρα να ζήσει το όνειρό του. Ας πάει στην Λευκορωσία που είναι και κοντά.
Γιατι να φυγει να παει αλλου; Σε αυτην την χωρα του ετυχε να ζει, σε αυτην την χωρα κατεφερε να κανει 2 πραγματα παραπανω και θα επρεπε να σε προβληματιζει γιατι καποιος που εχει λυσει τα οικονομικα του θεωρει ενα αλλο συστημα πιο δικαιο, το οποιο αν εφαρμοστει αυτος θα χασει.
Αυτος που δουλευει 10 ωρες παιρνει τον βασικο συν κατι και ψηφιζει ΝΔ σε τι πιστευει; Οτι θα του φτιαξει την ζωη; Οτι με την δουλεια του θα γινει μια μερα Λατσης;
Δώσε μου και μένα δύο εξοχικά, 100 χιλιάρικα εισόδημα, μέρες ελεύθερες να πηγαίνω ταξιδάκια, μία εργασία που να κάνω τα κουμάντα μου, μία σπιταρώνα, τρία αυτοκίνητα και γίνομαι και εγώ κομουνιστής...και αμά λάχει κάνω και κήρυγμα αδυσώπητο και αβασάνιστο.
Δύο πραγματάκια δηλαδή. Δεν θέλω πολλά. Είμαι ολιγαρκής.Εμένα ξέρεις τι με προβληματίζει;
Με προβληματίζει που ενώ ο κομουνισμός είναι τόσο καλό, μα τόσο καλό κοινωνικό/οικονομικό/πολιτικό σύστημα γιατί να μην ανεβαίνει πάνω από 8% στην Ελλάδα; Και γιατί η ΝΔ να έχει πάνω από 40%;
Γιατί να μην έχει το ΚΚΕ ΜΛ ή το ΜΛ ΚΚΕ 40%;Όποιος ψηφίζει ΝΔ υποθέτω θα έχει κάποιο λόγο.
Δεν μπορώ να απαντήσω εκ' μέρους όλων των ψηφοφόρων της ΝΔ. Εκτός αν ήταν ρητορικά τα ερωτήματα. Εγώ πάντως ΝΔ δεν ψηφίζω. Είναι πολύ αριστεροί για τα γούστα μου.Αναρωτιέμαι, όταν λένε την κρίση να την πληρώσει η πλουτοκρατία αναφέρονται στον εαυτό τους;
-
Αναρωτιέμαι, όταν λένε την κρίση να την πληρώσει η πλουτοκρατία αναφέρονται στον εαυτό τους;
Πολύ καλό αγαπητέ. Μα οι αριστεροί εξασκούν μονίμως το σπορ "τα λεφτά των άλλων". Όλη η κουβέντα για την τσέπη "των άλλων" γίνεται, χα,χα,χα.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πολύ καλό αγαπητέ. Μα οι αριστεροί εξασκούν μονίμως το σπορ "τα λεφτά των άλλων". Όλη η κουβέντα για την τσέπη "των άλλων" γίνεται, χα,χα,χα.
Δεν έχετε καταλάβει καν τι λέει ο Σοσιαλισμός...
-
Δεν έχετε καταλάβει καν τι λέει ο Σοσιαλισμός...
Δεν πειράζει. Αρκεί που αυτοί που έχουν καταλάβει είναι λίγοι. Και γίνονται όλο και λιγότεροι...
-
Καλό είναι να καταλάβουν όλοι πρώτα τι λέει και μετά αν θέλουν ας τον απορρίψουν. Δεν λέει πάντως ότι θα σου πάρουν το σπίτι...
-
Ευτυχώς που οι έξυπνοι ψηφίζουν μονοκούκι....Κούλη και ΝΔ για να δείξουν το δρόμο σε εμάς τους αδαείς!
-
Οπλιστείτε με υπομονή γιατί χθες ο Κούλης έκανε αναφορά για το 2030. Ήδη ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία για την τρίτη 4ετία...
Και αν κρίνω από την αντιπολίτευση, μόνο εκ' των δεξιών του κινδυνεύει.
Ακόμη και το ΘΑΣΟΚ ... έτοιμο είναι να γίνει Ένωση Κεντρώων... -
Αναρωτιέμαι, όταν λένε την κρίση να την πληρώσει η πλουτοκρατία αναφέρονται στον εαυτό τους;
Μωρέ να πληρώσει η πλουτοκρατία, αρκεί να ενημερώσουν στα ίσια ποιους θεωρούν πλουτοκράτες στην Ελλάδα. Αλλά δεν τολμούν να το κάνουν. Αοριστολογίες.
Γιατί αν θεωρούν πλουτοκρατία μόνο τους Μαρινάκιδες ok... αυτός πράγματι δεν ξέρει τι έχει.
Αν θεωρούν όμως πλουτοκρατία, τον ιδιωτικό υπάλληλο που έχει ένα σπίτι με τραπεζικό δάνειο, τότε αρχίζουν τα δύσκολα.
Και αυτό το γράφω, γιατί αυτά τα θέματα είναι κάπως συγκεχυμένα σε αυτούς τους ιδεολογικούς χώρους. Και μάλλον επίτηδες τα αφήνουν να είναι έτσι θολά, ώστε σε περίπτωση που αναλάβουν την εξουσία να μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.
Όπως τα έκανε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ.
-
Μωρέ να πληρώσει η πλουτοκρατία, αρκεί να ενημερώσουν στα ίσια ποιους θεωρούν πλουτοκράτες στην Ελλάδα. Αλλά δεν τολμούν να το κάνουν. Αοριστολογίες.
Γιατί αν θεωρούν πλουτοκρατία μόνο τους Μαρινάκιδες ok... αυτός πράγματι δεν ξέρει τι έχει.
Αν θεωρούν όμως πλουτοκρατία, τον ιδιωτικό υπάλληλο που έχει ένα σπίτι με τραπεζικό δάνειο, τότε αρχίζουν τα δύσκολα.
Και αυτό το γράφω, γιατί αυτά τα θέματα είναι κάπως συγκεχυμένα σε αυτούς τους ιδεολογικούς χώρους. Και μάλλον επίτηδες τα αφήνουν να είναι έτσι θολά, ώστε σε περίπτωση που αναλάβουν την εξουσία να μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.
Όπως τα έκανε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Χαράς το κουράγιο σου που ασχολείσαι με τέτοια πράγματα.
Θα άκουγα οποιαδήποτε πρόταση ή προσέγγιση. Αρκεί να είναι στοιχειωδώς ρεαλιστική και τεκμηριωμένη.
Όταν όμως τα προβλήματα της καθημερινότητας τρέχουν και ο κόσμος ταλαιπωρείται. Και κάποιοι προσπαθούν να βρουν λύσεις και να συμβάλλουν. Είτε αυτοί που κυβερνούν, είτε ο καθένας από μας σε προσωπικό επίπεδο για τη ζωή του.
Και προτείνονται λύσεις του τύπου "να πληρώσει η πλουτοκρατία". Νιώθω και λίγο ότι με κοροιδεύουν και υποτιμούν τη νοημοσύνη μου.
Μόνο με χιούμορ αντιμετωπίζονται τέτοια πράγματα. Η άλλη προσέγγιση είναι ο εκνευρισμός που είναι κακός σύμβουλος.
-
Να ένας πλουτοκράτης με το 'νομα
-
αρκεί να ενημερώσουν στα ίσια ποιους θεωρούν πλουτοκράτες στην Ελλάδα. Αλλά δεν τολμούν να το κάνουν. Αοριστολογίες.
Εννοείται δεν τολμούν γιατί είναι και οι ίδιοι μέσα στην πλουτοκρατία. Οπότε είναι ένας φανταστικός, αόριστος εχθρός που "γράφει" καλά στα συνθήματα και στα πανό! Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν ποιους εννοούν - βασικά όποιους ναναια εκτώς των ιδίων φυσικά!
-
Τι λες ρε Φάνη; Τώρα ειλικρινά δεν καταλαβαίνετε σε ποιους αναφέρεται όταν λέει πλουτοκρατία, το ΚΚΕ τουλάχιστον; Δεν αναφέρομαι σε ΣΥΡΙΖΑ κλπ, αυτοί θέλουν να κυβερνήσουν (και το έκαναν) μέσα σε μια Αστική Δημοκρατία.
Πλουτοκρατία είναι όσοι κατέχουν τα μεγάλα μέσα παραγωγής. Βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλογαιοκτήμονες κλπ.
Ο Σοσιαλισμός δεν λέει πουθενά ότι θα σας πάρει τα σπίτια. Πραγματικά, που τα είδατε αυτά γραμμένα; Στην ΕΣΣΔ κατασχέθηκαν τα παλάτια και οι ντάτσες των Βασιλέων και των ευγενών για να στεγάσουν τους μουζίκους που έμεναν σε καλύβες. Μετά φυσικά το Κράτος έκτισε σπίτια για όλους. Εδώ δεν έχουμε ούτε ευγενείς, ούτε μουζίκους, ούτε πρόβλημα στέγασης. Ο Σοσιαλισμός τα μέσα παραγωγής (μεγάλες μονάδες, μεγάλες εκτάσεις κλπ) θέλει να εθνικοποιήσει, όχι τα σπιτάκια σας ή το χωραφάκι του παππού.
Διαβάστε πρώτα τι λέει ο Σοσιαλισμός και μετά κρίνετέ τον.
-
Πλουτοκρατία είναι όσοι κατέχουν τα μεγάλα μέσα παραγωγής. Βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλογαιοκτήμονες κλπ.
Δηλαδή μου λές ότι τον υπάλληλο των €100.000/έτος δεν τον θεωρούν πλουτοκρατία και θα του αφήσουν τον μισθό του με την τρέχουσα φορολογία? Και θα του δώσουν και σπίτι εαν δεν έχει? Γιατί εγώ απο αυτά που ακούω καταλαταβαίνω (ίσως να είμαι χαζός) ότι άνθρωποι με μισθό πάνω από 3-4.000€/μήνα θεωρούνται πλούσιοι.
Εαν εννοούν μόνο τους μαρινάκηδες και τους βαρδινογιάννηδες, τότε μέσα είμαι!!!
-
Ο υπάλληλος των 100Κ θα κρατήσει την θέση του (αν το αξίζει - αξιολόγηση). Το ύψος της αμοιβής του θα εξαρτάται από το κόστος ζωής και την συνεισφορά του στην Κοινωνία. Δεν θα υπάρχουν φόροι, ή θα είναι ελάχιστοι (αφού το Κράτος θα είναι ο εργοδότης σχεδόν όλων) και όλα θα γίνουν κρατικά, οπότε τα έξοδα θα είναι πολύ λιγότερα. Προφανώς θα αλλάξει και το νόμισμα. Βασικά μην σκέφτεστε με λογική Δύσης, αλλά με λογική ΕΣΣΔ.
Προφανώς και τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί, απλά σας εξηγώ πως θα ήταν ΑΝ γίνονταν.
-
@johnny-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σε αυτούς πήγε σχεδόν όλη η υπεραξία απο την εκτίναξη του πληθωρισμού παγκοσμίως.
Σύμφωνα με μελέτες περίπου το 80% των πληθωριστικών πιέσεων οφείλεται σε υπερκέρδη των μεγάλων και στις αυξήσεις των εισαγόμενων προιόντων (τομείς στους οποίους στην Μόρντορ που ζούμε είμαστε πρωταθλητές με τα υπερκέρδη σε καύσιμα τροφιμα , και το χειρότερο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ) , και το υπόλοιπο ας πούμε χοντρικά 20% στην αύξηση των μισθών.
Στην ουσία δηλαδή είχαμε μια άνευ προηγουμένου μεταβίβαση πλούτου και εισοδημάτων απο τους χαμηλούς και μεσαίους προς τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους εκατομυριούχους / δισεκατομυριούχους που τις κατέχουν.
Αλλά τι να κάνουμε , έτσι είναι ο καπιταλισμός , η κρίση αποτελεί ευκαιρία είπαμε , και ίσως αύριο να μας ανοίξουν μεγαλύτερα παράθυρα να βλέπουμε έξω καθώς τραβάμε κουπί , κάτι θα κερδίσουμε και εμείς μαζί με τον Βαρδινογιάννη.
Δεν μπορέι και οι δύο ΝΔ ψηφίσαμε.Το θέμα είναι πως γλιτώσαμε απο τους αριστερούς που θα μας έπαιρναν τα σπίτια.
-
Ο υπάλληλος των 100Κ θα κρατήσει την θέση του (αν το αξίζει - αξιολόγηση). Το ύψος της αμοιβής του θα εξαρτάται από το κόστος ζωής και την συνεισφορά του στην Κοινωνία. Δεν θα υπάρχουν φόροι, ή θα είναι ελάχιστοι (αφού το Κράτος θα είναι ο εργοδότης σχεδόν όλων) και όλα θα γίνουν κρατικά, οπότε τα έξοδα θα είναι πολύ λιγότερα.
OK. Και εαν εργάζεται σε εταιρεία πολυεθνική που δεν είναι κρατική, τι γίνεται. Θα κλείσει η εταιρεία? Θα την διώξει η κυβέρνηση.
Όσο για την αξιολόγηση, τουλάχιστον στην ΕΣΣΔ τα κριτήρια ήταν κομματικά και όχι αξιοκρατικά, οπότε έχω μια αμφιβολία.
-
Είμαι κλεισμένος στο σπίτι, όντας θετικός σε κορονωιό, και το τι χαζοκούτι έχω δει τις τελευταίες 2 μέρες δεν πρέπει να το έχω δει αθροιστικά το τελευταίο εξάμηνο.
Κάπου πέτυχα τον Καμμένο να κάνει μια καμμένη δήλωση για την Φυρομία, τον Τσίπρα και το βραβείο Νόμπελ που του έταξαν οι Γερμανοί, το βραβείο που προτείνει η σουηδική βουλή και απονέμει η νορβηγική δηλαδή.
Από το γέλωτα έπαθα σπασμούς στο παχύ έντερο και στο δωδεκαδάκτυλο. -
Οπλιστείτε με υπομονή γιατί χθες ο Κούλης έκανε αναφορά για το 2030. Ήδη ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία για την τρίτη 4ετία...
Και αν κρίνω από την αντιπολίτευση, μόνο εκ' των δεξιών του κινδυνεύει.
Ακόμη και το ΘΑΣΟΚ ... έτοιμο είναι να γίνει Ένωση Κεντρώων...Μόλις καταλάβουν ολοι ότι δεν υπάρχει χρήμα, όπως του κοβιντ την προηγούμενη 4ετια, θα τον αδειάσουν αλά ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά παθαίνει όποιος πάει να το παίξει ΠΑΣΟΚ χωρίς λεφτά...
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο υπάλληλος των 100Κ θα κρατήσει την θέση του (αν το αξίζει - αξιολόγηση). Το ύψος της αμοιβής του θα εξαρτάται από το κόστος ζωής και την συνεισφορά του στην Κοινωνία. Δεν θα υπάρχουν φόροι, ή θα είναι ελάχιστοι (αφού το Κράτος θα είναι ο εργοδότης σχεδόν όλων) και όλα θα γίνουν κρατικά, οπότε τα έξοδα θα είναι πολύ λιγότερα.
OK. Και εαν εργάζεται σε εταιρεία πολυεθνική που δεν είναι κρατική, τι γίνεται. Θα κλείσει η εταιρεία? Θα την διώξει η κυβέρνηση.
Όσο για την αξιολόγηση, τουλάχιστον στην ΕΣΣΔ τα κριτήρια ήταν κομματικά και όχι αξιοκρατικά, οπότε έχω μια αμφιβολία.
Ρε συ Φάνη, πριν ένα χρόνο ακριβώς πολλές ξένες πολυεθνικές κρατικοποιήθηκαν στην Ρωσία. Για άλλο λόγο βέβαια (πόλεμος), αλλά αυτό έγινε. Τι ερωτήσεις είναι αυτές; Στην ΕΣΣΔ πάντως δόθηκαν αποζημιώσεις στις ξένες εταιρείες που έχασαν τις επενδύσεις τους στην Τσαρική Ρωσία. Αυτό έγινε για να κρατήσουν εμπορικές σχέσεις με το νέο καθεστώς. Το αν θα δοθούν αποζημειώσεις είναι θέμα καθαρά συμφέροντος. Αν συμφέρει στο νέο Κράτος ναι, αν δεν συμφέρει, όχι! Χεστήκαμε για το κάθε στέλεχος, το γενικό συμφέρον μετράει.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2