-
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ωραία τα ανεβάζεις.
Τι σχέση έχουν όμως τα παραπάνω με την κλεψιά και τα μαύρα?
Ακριβώς τα αντίθετα εκφράζουν.Το ανέφερα και χθες.
''Εγώ έχω διαφορετική σειρά στο μυαλό μου.
Πληρώνω ---> απαιτώ και όχι απαιτώ ---> θα πληρώσω κάποια στιγμή.''Και αν θέλεις το ανοίγω λίγο ακόμα.
Προσφέρω --> ΕλπίζωΤι χρώμα είναι το αυτοκίνητό σου?
Κόκκινο, το διάλεξαν οι γυναίκες του σπιτιού.
Το προηγούμενο ήταν μπλε και ψήφισα Μητσοτάκη.Τι ψάχνεις?
Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και το αυτοκίνητό σου. Νόμιζα ότι ήταν γκρι. Όπως η πραγματικότητα.
Το λέω επειδή βλέπω ότι κινείσαι σε μια λογική άσπρο-μαύρο, καλό-κακό. Τα πάντα είναι γκρι.
Σε έναν ιδανικό κόσμο δεν θα έπρεπε να υπάρχει φοροδιαφυγή. Αλλά ούτε και φόροι. Ούτε και κράτος. Ούτε φτωχοί. Ούτε πλούσιοι. Ούτε καλοί και κακοί.
Αυτά. Μην το ρίξουμε στη φιλοσοφία τώρα. Και πάρουμε τη δουλειά του lap.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γέμισε ο τόπος "αριστερούς δεξιοτσεπίτες". Έχει τύχει να γνωρίσω αρκετούς από δαύτους στη ζωή μου.
Δικαίωμά τους, δεν τους κατακρίνω. Έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι κρατάνε τη μπάλα χαμηλά. Η αριστερά είναι απλώς μια ρομαντική ανάμνηση από την εποχή των νιάτων.
Όταν όμως προκαλούν πρέπει κάποιος να τους το επισημαίνει. Κι ας τσούζει λίγο η αλήθεια, δεν πειράζει, δεν είναι κακό ν' ακούγεται που και που.
Σε όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένης και της περιβόητης φοροδισφυγής.Τι λες γάτε?
προφανως ενοχλει οταν καποιος με τους δικους σας ορους σκοραρει. στο δικο σας γηπεδο.
Αυτο είναι η πεμπτουσία της συζήτησης.
Αυτό τρελαίνει....
Οκ γατε εχεις τις απόψεις σου, είτε απορριπτέες είτε δέκτες.
Το ότι σκοράρεις και μένουν με 3,60 οι υπόλοιποι δεξιοί είναι το κερασάκι στην τούρταΚατηγορούν οι δεξιοί τους σοσιαλιστες ότι ζηλεύουν τον πλούτο που δεν έχουν ενώ στην πραγματικότητα ζηλεύουν τους αριστερούς που πετυχαίνουν.
Υ.γ εντάξει μια αντιθρση υπάρχει σε αυτά που μας λες.... Αλλά οκ το νόημα όλης της κουβέντας εδώ και χιλιάδες σελίδες είναι αυτο που έγραψες.
-
-
Ωραία τα ανεβάζεις.
Τι σχέση έχουν όμως τα παραπάνω με την κλεψιά και τα μαύρα?
Ακριβώς τα αντίθετα εκφράζουν.Το ανέφερα και χθες.
''Εγώ έχω διαφορετική σειρά στο μυαλό μου.
Πληρώνω ---> απαιτώ και όχι απαιτώ ---> θα πληρώσω κάποια στιγμή.''Και αν θέλεις το ανοίγω λίγο ακόμα.
Προσφέρω --> ΕλπίζωΤι χρώμα είναι το αυτοκίνητό σου?
Κόκκινο, το διάλεξαν οι γυναίκες του σπιτιού.
Το προηγούμενο ήταν μπλε και ψήφισα Μητσοτάκη.Τι ψάχνεις?
Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και το αυτοκίνητό σου. Νόμιζα ότι ήταν γκρι. Όπως η πραγματικότητα.
Το λέω επειδή βλέπω ότι κινείσαι σε μια λογική άσπρο-μαύρο, καλό-κακό. Τα πάντα είναι γκρι.
Σε έναν ιδανικό κόσμο δεν θα έπρεπε να υπάρχει φοροδιαφυγή. Αλλά ούτε και φόροι. Ούτε και κράτος. Ούτε φτωχοί. Ούτε πλούσιοι. Ούτε καλοί και κακοί.
Αυτά. Μην το ρίξουμε στη φιλοσοφία τώρα. Και πάρουμε τη δουλειά του lap.
Το διέλυσες!!
Βαριέμαι να γράφω μεγάλα κείμενα, τα λέω σύντομα και κοφτά όποτε ίσως το αντιλαμβάνεσαι έτσι.
Μου αρέσει να είμαι ευθύς και ντομπρος και δεν μου αρέσουν τα ναι μεν αλλά.Να χαίρεσαι κι εσύ την οικογένεια σου και όλοι εδώ στο φορουμ .
Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. -
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δε νομίζω στο σύστημα της ΕΣΣΔ που ασπάζεται το ΚΚΕ να υπήρχαν ελευθ.επαγγ/τιες-αυτοαπασχολούμενοι γιατροί,μηχανικοί,υδραυλικοί,αλουμινάδες,εστιάτορες κ.λ.π.
The Constitution of the USSR of 1936 and 1977, along with the general guarantee of the right to employment, allowed self-employment in the form of small private house holds, handicrafts and individual labor activity, thus enabling the creation of an adequate mechanism for its legal regulation in the established social relations.
https://pravovedenie.spbu.ru/article/view/6791
Αν ένας γιατρός ή μηχανικός όμως χρειάζονταν σε δημόσια δομή, προφανώς εκεί θα πήγαινε...Κάτι μου λέει πως πάντα θα χρειαζόταν,οπότε ελ.επαγγ. γιοκ..
Είναι σαν να αγοράσω ένα αμάξι 30.000€ κι αμέσως να το βάλω σε πώληση για 50.000..
Τυπικά του έχω βάλει πωλητήριο,αλλά ουσιαστικά δεν το πουλάω... -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γέμισε ο τόπος "αριστερούς δεξιοτσεπίτες". Έχει τύχει να γνωρίσω αρκετούς από δαύτους στη ζωή μου.
Δικαίωμά τους, δεν τους κατακρίνω. Έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι κρατάνε τη μπάλα χαμηλά. Η αριστερά είναι απλώς μια ρομαντική ανάμνηση από την εποχή των νιάτων.
Όταν όμως προκαλούν πρέπει κάποιος να τους το επισημαίνει. Κι ας τσούζει λίγο η αλήθεια, δεν πειράζει, δεν είναι κακό ν' ακούγεται που και που.
Σε όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένης και της περιβόητης φοροδισφυγής.Τι λες γάτε?
προφανως ενοχλει οταν καποιος με τους δικους σας ορους σκοραρει. στο δικο σας γηπεδο.
Αυτο είναι η πεμπτουσία της συζήτησης.
Αυτό τρελαίνει....
Οκ γατε εχεις τις απόψεις σου, είτε απορριπτέες είτε δέκτες.
Το ότι σκοράρεις και μένουν με 3,60 οι υπόλοιποι δεξιοί είναι το κερασάκι στην τούρταΚατηγορούν οι δεξιοί τους σοσιαλιστες ότι ζηλεύουν τον πλούτο που δεν έχουν ενώ στην πραγματικότητα ζηλεύουν τους αριστερούς που πετυχαίνουν.
Υ.γ εντάξει μια αντιθρση υπάρχει σε αυτά που μας λες.... Αλλά οκ το νόημα όλης της κουβέντας εδώ και χιλιάδες σελίδες είναι αυτο που έγραψες.
Δεν απαντώ στο γάτο, γιατί δε θέλω να μετατραπεί σε επί προσωπικού η κουβέντα. Οπότε θα απαντήσω σε σένα.
Αυτό που ενοχλεί είναι το αυτονόητο και προφανές. Η υποκρισία. Άσχετα αν γίνεται συνειδητά ή ασυνείδητα.
Όσο για το ποιον ενοχλεί το σκοράρισμα στο καπιταλιστικό γήπεδο. Μάλλον οι "ενοχλημένοι" θα πρέπει να αναζητηθούν στο αριστερό στρατόπεδο. Σ' αυτούς που δαιμονοποιούν το κέρδος, την επιχειρηματικότητα και ότι σχετίζεται μ' αυτά τα κακά πράγματα που καταδυναστεύουν το προλεταριάτο... -
Η συζήτηση επιβεβαιώνει οτι διαχρονικά ο Ελλην είναι ο
ΜΕΓΑ-ΑναρχικόςΠχ αυτό που λέτε αριστεροί με δεξιές τσέπες είναι οι ατομικιστές αναρχικοί που όπως ο Λένιν λέει είναι διανοούμενοι (γάτος πχ) που παραμένουν ατομικιστές και τείνουν στον αναρχισμό ακόμα και αν έχουν ενταχθεί στο σοσιαλιστικό κίνημα...
Όλα εξηγούνται αναρχικά !
-
Αφήστε βρε το Γάτο ήσυχο,ήμαρτον…
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αφήστε βρε το Γάτο ήσυχο,ήμαρτον…
ωραίος!!!
Ο οποίος ξέρουμε ποιος είναι, τι είναι , που είναι.
Οι άλλοι δεν μας έχουν πει με τι ασχολούνται... -
Τίμιος, για μένα. Το είπε 3-4 φορές στην αρχή. Είμαι αριστερός. Παραιτήθηκε γιατί δεν μπορεί να πάει στο κέντρο. Τόσο απλά, τουλάχιστον εγώ έτσι το βλέπω.
-
@monman2 said in [ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2]
Ο καπιταλισμός είναι ο δύσκολος δρόμος ο δρόμος της αρετής πχ θέλει να διαβάζεις στο σχολείο να προσπαθείς να γίνεις καλλίτερος να δουλεύεις σκληρά να αναλαμβάνεις ευθύνες.
Ο σοσιαλισμός είναι ο εύκολος δρόμος που οδηγεί στην οκνηρία στα επιδόματα στην ηδονιστική κοινωνία ,ευθύνη δεν εχει κανένας για τα κακά φταίει το σύστημα.Ακολουθεί σεντόνι.
Σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη των σύγχρονων κομμουνιών στην ΕΣΣΔ της περιόδου της ακμής υπήρχε αυστηρότατη διαδικασία επιλογής στελεχών σε ακαδημαϊκό/ερευνητικό/παραγωγικό επίπεδο και μια άνευ προηγούμενου προαγωγή της αριστείας, της παραγωγικότητας και αναγνώριση του ατομικού ταλέντου.
Όλες δε οι ουσιαστικές διαδικασίες σχεδίασης και παραγωγής ήταν εξόχως ανταγωνιστικές. πχ όλα τα σχεδιαστικά γραφεία του στρατοβιομηχανικού συμπλέγματος της ΕΣΣΔ λειτουργούσαν ανταγωνιστικά για να πάρουν συμβόλαια κατασκευής από τις σοβιετικές ένοπλες δυνάμεις με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που συνέβαινε με τις στρατιωτικές βιομηχανίες των ΗΠΑ.
Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι ενάντια σε κάθε έννοια "συλλογικότητας" και "αποπροσωποποίησης" του κομμουνιστικού μαζανθρώπου το ΚΚΣΕ διατήρησε/καθιέρωσε την ενσωμάτωση των αρχικών του εκάστοτε σχεδιαστικού γραφείου στο ίδιο το όνομα των στρατιωτικών αεροσκαφών της ΕΣΣΔ (πχ MiG = δημιούργημα του σχεδιαστικού γραφείου Mikoyan/Gurevich) κάτι που δεν συνέβη ποτέ στις "ατομικιστικές" καπιταλιστικές ΗΠΑ.
Τέλος θυμίζω ότι υγιείς κλάδοι της αριστεράς μέχρι προ λίγων δεκαετιών αντέτασσαν το "πρώτοι στα μαθήματα ΚΑΙ πρώτοι στον αγώνα" στα θολοκουλτουριάρικα οράματα περί κατάργησης της ακαδημαϊκής αριστείας. Και ότι ο Μπελογιάννης εκτελέστηκε καλοξυρισμένος φορώντας Κοστούμι και Γραβάτα και όχι στρατιωτικό αμπέχονο. Διότι η επαναστατικότητα δεν αποτελεί ζήτημα τριχών και ενδυματολογικών επιλογών.
Εν ολίγοις στην πλειονότητα των περιπτώσεων έχω την αίσθηση ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό οι ίδιοι άνθρωποι που θα ήταν πολιτική ελιτ και κορυφαίοι στον τομέα τους στην ακμάζουσα φάση της ΕΣΣΔ θα ήταν επίσης κορυφαίοι αν είχαν γεννηθεί αμερικανοί στις ΗΠΑ την ίδια περίοδο, και αντιστρόφως.
-
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν σταματήσει να υποκρίνεται τον κουκουέ...
Τον αριστερό γενικώς...μπα,
μηπως να μου πειτε τι?
οποιος εχει μια εντιμη επαγγελματικη επιτυχια πρεπει να ειναι αναλγητος δεξιος?
το ξαναλεω, οταν κολλαει καποιος στο τζαμι για να παρει ματι ας φαντασιωθει τουλαχιστον οτι ειναι εκει που βλεπει -
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@monman2 said in [ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2]
Ο καπιταλισμός είναι ο δύσκολος δρόμος ο δρόμος της αρετής πχ θέλει να διαβάζεις στο σχολείο να προσπαθείς να γίνεις καλλίτερος να δουλεύεις σκληρά να αναλαμβάνεις ευθύνες.
Ο σοσιαλισμός είναι ο εύκολος δρόμος που οδηγεί στην οκνηρία στα επιδόματα στην ηδονιστική κοινωνία ,ευθύνη δεν εχει κανένας για τα κακά φταίει το σύστημα.Ακολουθεί σεντόνι.
Σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη των σύγχρονων κομμουνιών στην ΕΣΣΔ της περιόδου της ακμής υπήρχε αυστηρότατη διαδικασία επιλογής στελεχών σε ακαδημαϊκό/ερευνητικό/παραγωγικό επίπεδο και μια άνευ προηγούμενου προαγωγή της αριστείας, της παραγωγικότητας και αναγνώριση του ατομικού ταλέντου.
Όλες δε οι ουσιαστικές διαδικασίες σχεδίασης και παραγωγής ήταν εξόχως ανταγωνιστικές. πχ όλα τα σχεδιαστικά γραφεία του στρατοβιομηχανικού συμπλέγματος της ΕΣΣΔ λειτουργούσαν ανταγωνιστικά για να πάρουν συμβόλαια κατασκευής από τις σοβιετικές ένοπλες δυνάμεις με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που συνέβαινε με τις στρατιωτικές βιομηχανίες των ΗΠΑ.
Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι ενάντια σε κάθε έννοια "συλλογικότητας" και "αποπροσωποποίησης" του κομμουνιστικού μαζανθρώπου το ΚΚΣΕ διατήρησε/καθιέρωσε την ενσωμάτωση των αρχικών του εκάστοτε σχεδιαστικού γραφείου στο ίδιο το όνομα των στρατιωτικών αεροσκαφών της ΕΣΣΔ (πχ MiG = δημιούργημα του σχεδιαστικού γραφείου Mikoyan/Gurevich) κάτι που δεν συνέβη ποτέ στις "ατομικιστικές" καπιταλιστικές ΗΠΑ.
Τέλος θυμίζω ότι υγιείς κλάδοι της αριστεράς μέχρι προ λίγων δεκαετιών αντέτασσαν το "πρώτοι στα μαθήματα ΚΑΙ πρώτοι στον αγώνα" στα θολοκουλτουριάρικα οράματα περί κατάργησης της ακαδημαϊκής αριστείας. Και ότι ο Μπελογιάννης εκτελέστηκε καλοξυρισμένος φορώντας Κοστούμι και Γραβάτα και όχι στρατιωτικό αμπέχονο. Διότι η επαναστατικότητα δεν αποτελεί ζήτημα τριχών και ενδυματολογικών επιλογών.
Εν ολίγοις στην πλειονότητα των περιπτώσεων έχω την αίσθηση ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό οι ίδιοι άνθρωποι που θα ήταν πολιτική ελιτ και κορυφαίοι στον τομέα τους στην ακμάζουσα φάση της ΕΣΣΔ θα ήταν επίσης κορυφαίοι αν είχαν γεννηθεί αμερικανοί στις ΗΠΑ την ίδια περίοδο, και αντιστρόφως.
Πολύ σωστό γιατί για κάποιον που μελετά ιστορία
η ΕΣΣΔ ήταν το πρώτο θύμα του σοσιαλισμού
η Κίνα το δεύτερο
και οι ΗΠΑ αν δεν αλλάξουν πλεύση το τρίτο -
Αν σταματήσει να υποκρίνεται τον κουκουέ...
Τον αριστερό γενικώς...Ούτε εγώ συμφωνώ με πολλά που λέει αλλά δεν κάθομαι να αναλίσκομαι σε προσωπική κριτική. Θεωρώ πιο πρόσφορο να ασχολούμαι με τη δικιά μου καμπούρα.
-
Οι άλλοι δεν μας έχουν πει με τι ασχολούνται...
Και γιατί να πούμε;
Και γιατί αυτό που θα πούμε θα ναι αλήθεια;
Εδώ ο γάτος δηλώνει κομμουνιστής ...
Ε κι εγώ είμαι πρωτοξάφελφος του Ήλον.Δεν έχεις καμία υποχρέωση.
Όμως, όπως και να το κάνουμε είναι πιο ηθικό και μάγκικο
το γνωστό και αληθές από το αρες μαρες.... -
Είμαι ενας δεξιός εξτρεμιστής τόσο εκτός της Χριστιανικής αντίληψης που ούτε καν μπορούν να φανταστούν τόσο πέρα μακρυά που έγινα Μαοϊστής.
Είμαι αναρχικός πάντα ήμουν.
Κάθε πραγματικά αληθινός δεξιός εαν το καλοσκεφτεί σιχαίνεται κάθε μορφή κυβέρνησης γιατί η καθοδήγηση είναι για τα γελάδια οχι τους ανθρώπους.Τζών Μίλιους Σεναριογράφος ( Dirty Harry ,Apocalypse now ,Konan κλπ)
-
@monman2 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είμαι ενας δεξιός εξτρεμιστής τόσο εκτός της Χριστιανικής αντίληψης που ούτε καν μπορούν να φανταστούν τόσο πέρα μακρυά που έγινα Μαοϊστής.
Είμαι αναρχικός πάντα ήμουν.
Κάθε πραγματικά αληθινός δεξιός εαν το καλοσκεφτεί σιχαίνεται κάθε μορφή κυβέρνησης γιατί η καθοδήγηση είναι για τα γελάδια οχι τους ανθρώπους.Ξαφνιάζομαι απίστευτα γνωρίζοντας ότι ήσουν στον ελληνικό στρατό με βαθμούς και ιεραρχία....
-
Αν ήταν ν' ασχοληθώ με τη δικιά μου καμπούρα θα τα λεγα μόνος μου με τον εαυτό μου, δε χρειαζόταν να μπω σε δημόσιο φόρουμ.
πραγματι
δεν τα λες -
Αν ήταν ν' ασχοληθώ με τη δικιά μου καμπούρα θα τα λεγα μόνος μου με τον εαυτό μου, δε χρειαζόταν να μπω σε δημόσιο φόρουμ.
Άρα μπαίνεις για να ασχοληθείς με τις καμπούρες των άλλων και όχι για να συζητήσεις.
Κατάλαβα....3,60 δεξιός με άπλετο φθόνο.
Να σου πω αν ήταν δεξιός ο γάτος και πάλι εσύ πτωχός όπως και τώρα θα του χτυπούσες παλαμάκια;;;;
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Άρα μπαίνεις για να ασχοληθείς με τις καμπούρης των άλλων και όχι για να συζητήσεις.
Κατάλαβα....3,60 δεξιός με άπλετο φθόνο.
Να σου πω αν ήταν δεξιός ο γάτος και πάλι εσύ πτωχός όπως και τώρα θα του χτυπούσες παλαμάκια;;;;
Μισό λεπτό. Πολύ ακούγεται το φτωχός και δεξιός. Δηλαδή πώς πάει? Αριστερός και πλούσιος?
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2