-
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm είσαι ο ιδανικός πελάτης! Ξέρεις πόσοι θα ονειρεύονταν να σ' έχουν πελάτη; Χιλιάδες.
Ναι, ο ιδανικός και ο μοναδικός είμαι...!...!...!...
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όλα αυτά τα ποσά που λες θα χρεωνόντουσαν στον πελάτη κατά την παροχή της υπηρεσίας ή την πώληση του προιόντος. Ο πελάτης θέλει να πληρώσει όσο το δυνατόν λιγότερα. Δεν τον ενδιαφέρουν αυτά.
Σας έχει κάνει πλύση εγκεφάλου το κράτος και έχετε χάσει τη μπάλα.Το βλέπεις ανάποδα για αυτό υποπέφτεις σε αυτή την λάθος λογική. Ο πελάτης θα πληρώσει όσα του ζητήσει ο παροχές της υπηρεσίας ή του προϊόντος - εαν το θέλει. Αυτός που το παρέχει είναι υποχρεωμένος να πει την τελική τιμή, όπως κάνεις π.χ. όταν πας να αγοράσεις ένα αμάξι. Δεν σου λέει η Άουδι, €10.000 αλλά εαν θες απόδειξη €25.000 - απλά πράγματα. Το πόσο και πως θα κοστολογήσει ο έμπορος/παροχέας είναι αδιάφορο στον πελάτη - εαν μπορεί το πληρώνει, εαν δεν μπορεί πάει αλλού. Είναι πρόβλημα του εμπόρου σε τι τιμή θα πουλήσει και εαν θα κάνει σωστή κοστολόγηση, δεν είναι πρόβλημα του πελάτη, όμως ο έμπορος το έχει βολικό να το κάνει πρόβλημα του πελάτη. Εμένα όταν μου το λένε τους πααντάω, ΟΚ αλλά δεν θα μου κόψεις μόνο το ΦΠΑ, αλλά και τον φόρο που γλυτώνεις και τις εισφορές - και τότε με κοιτάνε σαν ηλίθιοι.
Όμως στην Ελλάδα μας παίρνει και το κάνουμε αυτό, για τόλμα να πας στην Αγγλία και να τους το πείς αυτό, θα σε κοιτάνε σαν ηλήθιο.
Εξαρτάται απ' το είδος της συναλλαγής. Αν γίνεται γραπτώς πχ μια προσφορά και μετά αναλόγως του ποσού μπορεί να κάνεις και σύμβαση στην εφορία.
Εκεί θα γίνουν όλα νομότυπα. Αλλά αυτές είναι περπτώσεις που αφορούν εταιρικές συναλλαγές.
Μιλάμε για συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών. Γι' αυτή την περίπτωση δεν κατηγορούνται οι ΕΕ?η αληθεια ειναι οτι οι ΕΕ φρικαρουν ΚΑΙ με τη λεξη τιμολογιο καθε φορα που τους χρησιμοποιω και στη εταιρεια. δεν περναει μεν, αλλα δειχνει ταση και των ιδιων αλλα και αρκετων μικροεπιχειρησεων. και οχι αντυ, καποιοι και ιδιωτικα απαιτουμε αποδειξη αν και εχουμε δυνατοτητες αγορων χωρις φπα κτλ....
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όλα αυτά τα ποσά που λες θα χρεωνόντουσαν στον πελάτη κατά την παροχή της υπηρεσίας ή την πώληση του προιόντος. Ο πελάτης θέλει να πληρώσει όσο το δυνατόν λιγότερα. Δεν τον ενδιαφέρουν αυτά.
Σας έχει κάνει πλύση εγκεφάλου το κράτος και έχετε χάσει τη μπάλα.Το βλέπεις ανάποδα για αυτό υποπέφτεις σε αυτή την λάθος λογική. Ο πελάτης θα πληρώσει όσα του ζητήσει ο παροχές της υπηρεσίας ή του προϊόντος - εαν το θέλει. Αυτός που το παρέχει είναι υποχρεωμένος να πει την τελική τιμή, όπως κάνεις π.χ. όταν πας να αγοράσεις ένα αμάξι. Δεν σου λέει η Άουδι, €10.000 αλλά εαν θες απόδειξη €25.000 - απλά πράγματα. Το πόσο και πως θα κοστολογήσει ο έμπορος/παροχέας είναι αδιάφορο στον πελάτη - εαν μπορεί το πληρώνει, εαν δεν μπορεί πάει αλλού. Είναι πρόβλημα του εμπόρου σε τι τιμή θα πουλήσει και εαν θα κάνει σωστή κοστολόγηση, δεν είναι πρόβλημα του πελάτη, όμως ο έμπορος το έχει βολικό να το κάνει πρόβλημα του πελάτη. Εμένα όταν μου το λένε τους πααντάω, ΟΚ αλλά δεν θα μου κόψεις μόνο το ΦΠΑ, αλλά και τον φόρο που γλυτώνεις και τις εισφορές - και τότε με κοιτάνε σαν ηλίθιοι.
Όμως στην Ελλάδα μας παίρνει και το κάνουμε αυτό, για τόλμα να πας στην Αγγλία και να τους το πείς αυτό, θα σε κοιτάνε σαν ηλήθιο.
Εξαρτάται απ' το είδος της συναλλαγής. Αν γίνεται γραπτώς πχ μια προσφορά και μετά αναλόγως του ποσού μπορεί να κάνεις και σύμβαση στην εφορία.
Εκεί θα γίνουν όλα νομότυπα. Αλλά αυτές είναι περπτώσεις που αφορούν εταιρικές συναλλαγές.
Μιλάμε για συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών. Γι' αυτή την περίπτωση δεν κατηγορούνται οι ΕΕ?η αληθεια ειναι οτι οι ΕΕ φρικαρουν ΚΑΙ με τη λεξη τιμολογιο καθε φορα που τους χρησιμοποιω και στη εταιρεια. δεν περναει μεν, αλλα δειχνει ταση και των ιδιων αλλα και αρκετων μικροεπιχειρησεων. και οχι αντυ, καποιοι και ιδιωτικα απαιτουμε αποδειξη αν και εχουμε δυνατοτητες αγορων χωρις φπα κτλ....
Όποιος απαιτεί απόδειξη ή τιμολόγιο από σωστό επαγγελματία την παίρνει.
Αρκετοί μάλιστα, παρά τις ασυναρτησίες λόγω ασχετοσύνης που γράφονται στο forum. Θέλουν να εμφανίσουν αυξημένο τζίρο. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Και κυνηγάνε τους πελάτες να κόψουν χαρτιά. Και εισπράτουν γκρίνια και παράπονα.
Δε μπορεί ο καθένας να γενικεύει με βάση τις προσωπικές του εμπειρίες και να λέει ανακρίβειες Γάτε.
Οι συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών υπάγονται και πάντα θα υπάγονται στο αμοιβαίο συμφέρον. Εδώ το κράτος πρέπει να παρέμβει με άλλο τρόπο αν θέλει έσοδα. Δεν θα μπορέσει να κερδίσει τίποτα με τις τακτικές φαταούλα που ακολουθεί. Πρέπει να δώσει για να πάρει.
-
Ένα λευκό 3008 ηταν απεναντι απο το γραφειο και ένα ιδιο παρκαρισμένο στη She’ll!!Ακομα δουλεύεις;
-
@antonmone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ένα λευκό 3008 ηταν απεναντι απο το γραφειο και ένα ιδιο παρκαρισμένο στη She’ll!!Ακομα δουλεύεις;
σε αντιθεση με τον αντυ, εγω δηλωνω τα παντα και επιχειρηματικα αλλα και προσωπικα απαιτω αποδειξεις και νομιμοτητα. οποτε αυτοι που κλεβουν δεν πληρωνουν εφορια και τη πληρωνω εγω. τον αλλο μηνα ξεκινανε οι δοσεις εισοδηματος της εταιρειας. οποτε δουλεια και χαμαλικι μεχρι να βγει ο ηλιος και μετα απο την αρχη να πληρωσουμε. α, και πουσαι νασο, ναι, ιδιο και λιγο καλυτερο ebidta, αμα θελεις να σου στειλω τον ισολογισμο πριν βγει στο γεμη. οχι?
-
Αρκετοί μάλιστα, παρά τις ασυναρτησίες λόγω ασχετοσύνης που γράφονται στο forum. Θέλουν να εμφανίσουν αυξημένο τζίρο. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Και κυνηγάνε τους πελάτες να κόψουν χαρτιά. Και εισπράτουν γκρίνια και παράπονα.
Έχεις ένα δίκιο εδώ andya.Ειδικά όταν κι οι εε θέλουν να προβούν σε μια αγορά ακινήτου,αμαξιού κ.τ.λ. λογικά πρέπει να χτίσουν ένα αναλώσιμο κεφάλαιο στη διάρκεια κάποιων ετών.
Ο αντίλογος όμως είναι πως αφού δεν υπάρχει έλεγχος τύπου πόθεν έσχες,(έλεγχος εσόδων-εξόδων που λέει κι ο γάτος),το κράτος θεσπισε τα τεκμήρια τα οποία ως τώρα όμως συμφέρουν την πλειοψηφία των εε,γιατί ο φόρος που θα πλήρωναν αν τα δήλωναν όλα είναι μεγαλύτερος από το φόρο των τεκμηρίων.Γι αυτό και φοροδιαφεύγουν.
Κι από την άλλη πλευρά,το όφελος της μειωμένης τιμής για τον πελάτη είναι μεγαλύτερο από την φοροαπαλλαγή που δίνει το κράτος στον πελάτη αν κυνηγήσει να πάρει απόδειξη.
Κι από την άλλη λέει ο εε "μα όταν πληρώνω φόρους,δεν κάνει τίποτα το κράτος,τους τρώνε τα κολλητάρια του συστήματος,οι αργόσχολοι κ.λ.π." και οι υπόλοιποι και το κράτος ανταπαντά "μα αφού φοροδιαφεύγετε οι εε,δεν έχω χρήματα να προσφέρω ανάλογες υπηρεσίες" και τελικά η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;
Ίσως τελικά η απάντηση είναι αν μπορεί κάποιος εντελώς ανεξάρτητος,να μας πει με πάσα ειλικρίνεια και κοινή αποδοχή, αν οι υπάρχοντες φόροι αντιστοιχούν σε κρατικές-δημόσιες υπηρεσίες κατώτερου,ανώτερου ή του αυτού σημερινού επιπέδου.Αν ποτέ γίνει αυτό,τότε θα δούμε τι πραγματικά φταίει.. -
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έχεις ένα δίκιο εδώ andya.Ειδικά όταν κι οι εε θέλουν να προβούν σε μια αγορά ακινήτου,αμαξιού κ.τ.λ. λογικά πρέπει να χτίσουν ένα αναλώσιμο κεφάλαιο στη διάρκεια κάποιων ετών.
Ο αντίλογος όμως είναι πως αφού δεν υπάρχει έλεγχος τύπου πόθεν έσχες,(έλεγχος εσόδων-εξόδων που λέει κι ο γάτος),το κράτος θεσπισε τα τεκμήρια τα οποία ως τώρα όμως συμφέρουν την πλειοψηφία των εε,γιατί ο φόρος που θα πλήρωναν αν τα δήλωναν όλα είναι μεγαλύτερος από το φόρο των τεκμηρίων.Γι αυτό και φοροδιαφεύγουν.
Κι από την άλλη πλευρά,το όφελος της μειωμένης τιμής για τον πελάτη είναι μεγαλύτερο από την φοροαπαλλαγή που δίνει το κράτος στον πελάτη αν κυνηγήσει να πάρει απόδειξη.
Κι από την άλλη λέει ο εε "μα όταν πληρώνω φόρους,δεν κάνει τίποτα το κράτος,τους τρώνε τα κολλητάρια του συστήματος,οι αργόσχολοι κ.λ.π." και οι υπόλοιποι και το κράτος ανταπαντά "μα αφού φοροδιαφεύγετε οι εε,δεν έχω χρήματα να προσφέρω ανάλογες υπηρεσίες" και τελικά η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;
Ίσως τελικά η απάντηση είναι αν μπορεί κάποιος εντελώς ανεξάρτητος,να μας πει με πάσα ειλικρίνεια και κοινή αποδοχή, αν οι υπάρχοντες φόροι αντιστοιχούν σε κρατικές-δημόσιες υπηρεσίες κατώτερου,ανώτερου ή του αυτού σημερινού επιπέδου.Αν ποτέ γίνει αυτό,τότε θα δούμε τι πραγματικά φταίει..σάιμον ειναι 2 εντελως αλλες κουβεντες η αποτελεσματικοτητα των κεφαλαιων που πανε στο κρατος και η υποχρεωση ολων να συμμετεχουν αναλογα με το εισοδημα τους στα εσοδα του. το πρωτο ειναι πολιτικο θεμα και επιλυεται με πολιτικες επιλογες ενω το δευτερο περιεχει παραβατικοτητα. κλεψια να το πουμε λαικα. οποιος φοροδιαφευγει κλεβει και ειναι και αστικα και ποινικα κολασιμο. αναλογο με τις κλεψιες χαλκου των γυφταιων απο ξενη περιουσια.
-
-
-
Ο γατος ως κλασικος αριστερος εβαλε τη λασπη μπροστα στον ανεμιστηρα και αφηνει τους νομους της φυσικης να κανουν την (Δ)ουλειά τους!
-
, ΟΚ αλλά δεν θα μου κόψεις μόνο το ΦΠΑ, αλλά και τον φόρο που γλυτώνεις και τις εισφορές - και τότε με κοιτάνε σαν ηλίθιοι.
Χαχαχα
Σωστό! και εγώ αυτό λέω - όχι για τις εισφορές όμως γιατί δεν πάνε με ποσοστό επι του κέρδος όπως επι κατρούγκαλου- , δηλαδή 24% ΦΠΑ +10% περίπου φόρος γιατί πρέπει να υπολογιστεί επι του κέρδους δηλαδή μείον το κόστος αγοράς του προιόντος ζητάω έκπτωση 35% περίπου...αλλά παίρνω πάντα τα 3 μου
Πάντως στην πλειοψηφία των μικρών μιλάμε για τρίχες φόρου που διαφεύγει σε σχέση με το 20% περίπου των μεγάλων που κάνουν όσο το υπόλοιπο 80%
Επίσης σε μια πραγματικά φιλελεύθερη οικονομία δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένας φόρος και ΦΠΑ για τζίρους εώς 50.000€ για να είναι ανταγωνιστικοί οι μικροί σε σχέση με πολυεθνικές και μεγάλους και να μπορούν να επιβιώσουν.
Η Κύπρος έιχε - έχει; ένα όριο απο το οποίο και πάνω υπάρχουν υποχρεώσεις για φόρο και ΦΠΑ και έχει αφορολόγητο κοντά στις 20.000€
Νομίζψ στις ΗΠΑ επίσης φόροι και εισφορές εργαζομένων είναι πολύ χαμηλές για τέτοια ποσά.
Αν δεν κάνω λάθος κάτι παρόμοιο ίσχυε και στην Γερμανία , μάλιστα τα μικρομεσαία μαγαζιά δεν είχαν ούτε καν φορολογικές ταμειακές , κάπου το 2020 το εφάρμοσαν.
Εγώ πάντως επιμένω στην άποψη μου πως ο κύριος λόγος που γίνονται αυτά είναι για τον πλήρη έλεγχο των συναλλαγών και για να μπούν σε κουτάκια όλοι.
Τα μεγάλα συμφέροντα έχουν μια εμμονή με τον πλήρη έλεγχο και συγκέντρωση δεδομένων μέχρι το τελευταίο cent , περιουσιακό στοιχείο , μετοχή , ασφαλιστήριο , καταναλωτικό προφίλ , ώστε να μπαίνουμε όλοι σε κουτάκια και με τις αποφάσεις τους να ξέρουν κατα 95% τις συνέπειες τους στην οικονομία και στην κοινωνία ώστε να μας άγουν και να μας φέρουν άνάλογα με το εκάστοτε συμφέρον τους.
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
εβαλε τη λασπη μπροστα στον ανεμιστηρα
Κλασική Νεοδημοκρατική έκφραση, νομίζω η Ντόρα την καθιέρωσε, εμπνευσμένη απ την λαϊκή παροιμία "when the MUD (?) hits the fan..." γιατί πάντα η Δεξιά δυσκολευόταν να πει τα πρά(γ)ματα με το όνομά τους και έκανε κακή αντιγραφή κάθε τι "αμερικάνικου"...
Κατά τα άλλα...
ΤΞΨΡΜ
-
-
Ο γατος ως κλασικος αριστερος εβαλε τη λασπη μπροστα στον ανεμιστηρα και αφηνει τους νομους της φυσικης να κανουν την (Δ)ουλειά τους!
ναι μωρε, πρεπει να πιστεψουμε οτι λεει ο σταθμαρχης και πως δεν τα κανανε μουτι.
και ο προηγουμενος κατι τετοια ελεγε.
και ο ανηψιος και οι παρατρεχαμενοι πως λειτουργει η τηλεδιοικηση.
οχι? -
Οχι πρεπει να πιστεψουμε το γατο που ειδικα στο νημα του 3008 και του βιταρα πρωταγωνιστει κανοντας το ενα να φαινεται ως να ταν το αλλο. Μπαι δε γουεϊ ποιο απο τα δυο εχει συνεργειο αυτη την εβδομαδα? Το βιτ για βελτιωσεις να υποθεσω?
-
ναι μωρε, πρεπει να πιστεψουμε οτι λεει ο σταθμαρχης και πως δεν τα κανανε μουτι.
οχι? -
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
οχι?ειπαμε, να πιστεψουμε τον σταθμαρχη και το πρωτο θεμα
οπως πιστεψαμε και τον υπουργο και τον ξαναψηφισαμε. -
Οχι αλλο καρβουνο. Τι κανετε μωρε? Οχι αλλο καρβουνο...
-
Οχι αλλο καρβουνο. Τι κανετε μωρε? Οχι αλλο καρβουνο...
οχι, μωρε
να βαλουμε μυγδαλα
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
οχι?ειπαμε, να πιστεψουμε τον σταθμαρχη και το πρωτο θεμα
οπως πιστεψαμε και τον υπουργο και τον ξαναψηφισαμε.Και που ξέρεις τι έγινε τελικά? Ήσουν εκεί ή έτσι απλά σε βολεύει για τα συνήθη παραμυθάκια?
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2