-
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το ξέρεις ότι μόλις προ λίγων ετών η ΚΝΕ έσπασε με βαριοπούλες το διακριτικό μνημείο που είχαν φτιάξει, συγγενείς πιθανότατα, του Γιώργου Γιαννούλη
Απλά κουβέντα να γίνεται , δεν ήξερα ποιος είναι ο Γιαννούλης , βλέπω πως ήταν κάποιος άξιος μαχητής του ΔΣΕ που εκτελέστηκε παράνομα απο του ίδιους τους συντρόφους του , αλλά το ΚΚΕ τον έχει αποκαταστήσει απο ότι κατάλαβα , οργανώνουν ημέρες μνήμης κλπ , τώρα να διέλυσαν κάποιοι κάφροι το μνημείο που λές δεν νομίζω πως αφορά το ΚΚΕ.
Εγώ πάντως καλοαναθρεμμένο παιδί της γενιάς του 80 , του Ανδρέα και του Σιμήτη , τέτοια πράγματα δεν θυμάμαι ποτέ να μας απασχολούσαν , - την γνωστή κόντρα με τους δεξιούς θυμάμαι , που μόλις έσφιξαν οι κώλοι μπουχτήσαμε απο αλαξοκωλιές , πουτσιλίκια και νταραβέρια μεταξύ τους για να μην χαθεί η κουταλά- , αντίθετα έφτασα 30 μου να βλέπω για πρώτη φορά τους φασίστες με τις ζβάστιγγες να εκπροσωπου΄νται στο κοινοβούλιο , και να κάνουν εκδηλώσεις για πηγάδες κλπ και έγκριτο ιστορικό της γενιάς μου Σ ΚΑΛΥΒΑΣ να ... γράφει ωραιοποιημένα για τους Χίτες και τους Ταγματασφαλίτες!!!!
Απίστευτα πράγματα που έφεραν στο προσκήνιο και σε ένα σημαντικό βαθμό μάλιστα μια ατζέντα βαθιά ξεχασμένη στην ντουλάπα με τους σκελετούς των Ελλήνων.
Βάλε στην εξίσωση και τα 3-4 παιδιά του ΛΑΟΣ που μονοπωλούν την πολιτική σκηνή της δεξιάς , βγήκε μαζί και η ατζέντα ξεπλύματος της χούντας , δεν μας έφτανε ο εμφύλιος...Πάντως αν μου επιτρέπεις να σε ερμηνεύσω @argyn , επειδή βλέπω πως ξέρεις παρα πολλά για το ΚΚΕ, μου κάνεις για αυτούς τους γνήσιους κουμμουνιστές τύπου αξέχαστου Τζίμη Πανούση που στηλίτευε άγρια την σημερινή σχεδόν θρησκευτικής οργάνωσης δομή του κόμματος , και την απόσταση απο τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας , την αδυναμία καταδίκης των λαθών τους στον εμφύλιο , την ομοφοβία τους κλπ.
Ξαναλέω , κουβέντα να γίνεται μην αρχίσετε τίποτα άλλα για πηγάδες κλπ.
edit
Επειδή τα έγραφα σταδιακά γιατί έχω δουλειά βλέπω πως απαντήθηκε απο τον Γάτο και τον civil για τον Γιαννούλη. -
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πάντως αν μου επιτρέπεις να σε ερμηνεύσω @argyn , επειδή βλέπω πως ξέρεις παρα πολλά για το ΚΚΕ, μου κάνεις για αυτούς τους γνήσιους κουμμουνιστές τύπου αξέχαστου Τζίμη Πανούση που στηλίτευε άγρια την σημερινή σχεδόν θρησκευτικής οργάνωσης δομή του κόμματος , και την απόσταση απο τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας , την αδυναμία καταδίκης των λαθών τους στον εμφύλιο , την ομοφοβία τους κλπ.
Δεν είσαι πολύ μακριά από την αλήθεια. Και δεν είναι προσωπικό, είμαστε πολλοί σαν εμένα.
Στρέφομαι κύρια ενάντια στην διαχρονικά κατώτερη των περιστάσεων, ανίκανη και διεφθαρμένη κομματική γραφειοκρατία του Περισσού που, όπως εκ του αποτελέσματος προκύπτει, πάντα λειτουργούσε όχι μόνον αντιπατριωτικά αλλά και συχνότατα ενάντια στους ίδιους τους αγνούς αγωνιστές της και το ρομαντικό όραμα τους για έναν καλύτερο κόσμο.
Και αυτό το κάνω συχνά προκλητικά με εκδικητικό μένος και πίκρα απατημένης συζύγου γιατί προέρχομαι από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο, γνωρίζοντας κάθε πτυχή της βρομερής δράσης του ΚΚΕ διαχρονικά ενάντια σε κάθε αυθεντικά λαϊκή εξεγερτική διαδικασία που δεν βρισκόταν κάτω από τον έλεγχο του. Με λίγα λόγια έχω μάθει να διακρίνω σε χώρους δουλειάς, αμφιθέατρα και πεζοδρόμια, και εσχάτως στον ψηφιακό κόσμο, από μίλια μακριά τους μασκαρεμένους κομματικούς λύκους και τα τερτίπια τους κάτω από την απατηλή προβιά προβάτου.
-
-
+10000, Πόσο μα πόσο λείπει το χάρισμα του Χαρρυ Κλυνν και των κειμενογράφων του - άλλο επίπεδο πραγματικά. Σάτιρα που σπάει κόκκαλα κατά πάντων, χωρίς να χαϊδεύει αυτιά - την περίοδο της ακμής του τουλάχιστον. Σήμερα αρκούμαστε σε λαζόπουλους και ζαραλίκους ...
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
επεσε βροχη και βγηκαν εξω τα σαλιγκαρια
μαζι και οι φασιστες
και κυριως οι βλακεςΚαλά άιντε τώρα σε κάνα συνέδριο του κόμματος να συμφωνείς με όσα λέει ο γραμματέας σας.
-
@elteo said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
μαζι και οι φασιστες
και κυριως οι βλακεςΚαλά άιντε τώρα σε κάνα συνέδριο του κόμματος να συμφωνείς με όσα λέει ο γραμματέας σας.
ενοιωσες καπως? εσυ με το #koulis? αζ γιουζουαλ
-
μαζι και οι φασιστες
Βάλε και κάνα #mono_vitara
-
μαζι και οι φασιστες
Βάλε και κάνα #mono_vitara
#mono_vitara
ενοιωσες καλυτερα? -
Επαναστατικοί λαικοί αγώνες στην Ελλάδα της ΕΕ και σε έναν διεθνοποιημένο ανταγωνιστικό κόσμο, δεν χωράνε ούτε προσφέρουν τίποτα. Όποια χώρα και όποιος λαός δε μπορέσει να συμβαδίσει με τις εξελίξεις και να προσαρμοστεί στο υπάρχον περιβάλλον, θα τον φάει η μαρμάγκα, όσους λαικούς αγώνες και να κάνει.
Οπότε θα πρότεινα να αφήσετε τον εμφύλιο και το ΚΚΕ στη λήθη και στο παρελθόν, που είναι το φυσικό περιβάλλον και των δύο.
Και να δει γενικά και η αριστερά τι θα κάνει. Να αποκτήσει έναν πολιτικό λόγο επίκαιρο και προσαρμοσμένο στην πραγματικότητα και τις ανάγκες της εποχής.
Και βέβαια η δεξιά στην Ελλάδα να παρατήσει την αντιγραφή των σοσιαλιστικών μοντέλων του παλιού ΠΑΣΟΚ. Που ναι μεν εξασφαλίζουν με ευκολία την επανεκλογή της, ειδικά απέναντι σε μια ανύπαρκτη και χαμένη στο διάστημα κεντροαριστερά. Δεν έχουν όμως τίποτα να προσφέρουν στην ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας.Οι Γερμανοί δαγκώνουν τα χέρια τους για να αυτοτιμωρηθούν που ψήφισαν το σοσιαλιστή Scholz. Στη Σουηδία, που την έχουν παράδειγμα προς μίμηση οι διάφοροι κεντρο-αριστεροί κρατιστές, κυβερνά πλέον η δεξιά και η ακρο-δεξιά. Στην Ιταλία αντίστοιχα η Μελόνι. Στην Ισπανία οι σοσιαλιστές καταρρέουν και η δεξιά καλπάζει.
Αυτά είναι τα μηνύματα της εποχής. Μ' αυτά θ' ασχοληθούμε κι αυτά θα ακολουθήσουμε.
-
ηρθε και ο δωροδοκημενος με αγαθα δεξιοσυνης, σπιτι-κουρσα να δωσει αποψη....
φτηνια, εχει λαικη φαινεται σημερα -
Σταμάτα το παραλήρημα γάτε. Είσαι άνθρωπος κάποιας ηλικίας (υποθέτω ), μια χαρά ζεις στο καπιταλιστικό περιβάλλον που κατακρίνεις. Δεν υπάρχει λόγος να συμπεριφέρεσαι και να μιλάς σαν επαναστατημένο φοιτητούδι.
Πέρασαν τα χρόνια και άλλαξε κι ο κόσμος. Εσύ? -
@ntinaras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ θα αναφέρω έναν πραγματικό διάλογο που είχα με Αλβανό οικοδόμο.
Ο άνθρωπος,, γείτονάς μου στο πατρικό μου. Οικοδομή και κάποια μεροκάματα νυχτοφύλακας σε μία μάντρα ανταλλακτικών στα Άνω Λιόσια.Μου είπε ότι έχει τελειώσει Μαθηματικός στο πανεπιστήμιο Τιράνων. Προφανώς ο άνθρωπος σπουδαγμένος.
Ήρθε στην Ελλάδα για την "καλύτερη ζωή". Και τελικά έγινε οικοδόμος και νυχτοφύλακας.Και ερωτώ εγώ τώρα. Ποιος μαθηματικός καθηγητής που έχει μπει στο δημόσιο προσφέρει την θέση του στον Αλβανό; Ή ποιος μαθηματικός καθηγητής που ιδιωτεύει (σε φροντιστήριο ή στην ιδιωτική εκπαίδευση) προσφέρει τη θέση του στον Αλβανό καθηγητή;
Ας αναλογιστεί λοιπόν ο κάθε πολίτης μέχρι που μπορεί να φθάσει η αλληλεγγύη που διατυμπανίζει ότι προσφέρει.
Προσωπικά λέω ΟΧΙ στο σύγχρονο δουλεμπόριο, ειδικά όταν αυτό έχει ιδεολογικό/κομματικό περιτύλιγμα που υποκρύπτει συμφέροντα των ολίγων.
Θα τον επαιρνες να σου κανει ιδιαιτερα στα παιδια σου?
Να ρωτήσεις κάποιον που να έχει οικογένεια και παιδιά φίλε μου.
Δεν είμαι κατάλληλος να απαντήσω αυτή την ερώτηση. -
@andya3 Κοίτα για να είμαστε δίκαιοι η συγκεκριμένη μαυρόγατα διατηρεί κάτι από τον αταβιστικό πρωτογονισμό της αριστεράς. Το να επιμένεις να οδηγείς βιτάρα-χρέπι για τα χόμπια σου αντί για g-wagen - παρά τις δυνατότητες φοροαποφυγής που απλόχερα σου προσφέρει το καπιταλιστικό σύστημα που αντιμάχεσαι - δείχνει περίπου σαν μνημόσυνο στο ένδοξο επαναστατικό παρελθόν σου.
-
@andya3 Κοίτα για να είμαστε δίκαιοι η συγκεκριμένη μαυρόγατα διατηρεί κάτι από τον αταβιστικό πρωτογονισμό της αριστεράς. Το να επιμένεις να οδηγείς βιτάρα-χρέπι για τα χόμπια σου αντί για g-wagen - παρά τις δυνατότητες φοροαποφυγής που απλόχερα σου προσφέρει το καπιταλιστικό σύστημα που αντιμάχεσαι - δείχνει περίπου σαν μνημόσυνο στο ένδοξο επαναστατικό παρελθόν σου.
Δεν ξέρω τι είναι αυτός ο "αταβιστικός πρωτογονισμός" της αριστεράς. Και δεν θέλω να μάθω κιόλας.
Ούτε σκοπεύω να κρίνω τη ζωή του Γάτου. Απλώς του λέω ευγενικά να σταματήσει τις αριστερές ανοησίες.
Οι δικές μου δεξιές απόψεις έχουν εκφραστεί εκτεταμένα στο forum. Τις πιστεύω σα λύση και για τη χώρα και για μένα και για την οικογένειά μου. Δεν τις φαντάστηκα, ούτε μιλάω θεωρητικά. Είναι οι λύσεις που εφαρμόζουν οι ανεπτυγμένες δυτικές χώρες. Φυσικά τις προσαρμόζουμε στην Ελληνική πραγματικότητα και κυρίως στα Ελληνικά οικοονμικά δεδομένα. -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν ξέρω τι είναι αυτός ο "αταβιστικός πρωτογονισμός" της αριστεράς. Και δεν θέλω να μάθω κιόλας.
Ούτε σκοπεύω να κρίνω τη ζωή του Γάτου. Απλώς του λέω ευγενικά να σταματήσει τις αριστερές ανοησίες.
Οι δικές μου δεξιές απόψεις έχουν εκφραστεί εκτεταμένα στο forum. Τις πιστεύω σα λύση και για τη χώρα και για μένα και για την οικογένειά μου. Δεν τις φαντάστηκα, ούτε μιλάω θεωρητικά. Είναι οι λύσεις που εφαρμόζουν οι ανεπτυγμένες δυτικές χώρες. Φυσικά τις προσαρμόζουμε στην Ελληνική πραγματικότητα και κυρίως στα Ελληνικά οικοονμικά δεδομένα.και προκοψαμε. ε?
-
-
Φυσικά τις προσαρμόζουμε στην Ελληνική πραγματικότητα
Σταμάτα γιατί κάνεις τρελές σέντρες για γκολακια ή είσαι τρολλ. Δεν εξηγείται αλλιώς.
Άσχετο, αλλά η εφαρμοσμένη θεωρία απαιτεί ..... θεωρία.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Φυσικά τις προσαρμόζουμε στην Ελληνική πραγματικότητα
Σταμάτα γιατί κάνεις τρελές σέντρες για γκολακια ή είσαι τρολλ. Δεν εξηγείται αλλιώς.
Άσχετο, αλλά η εφαρμοσμένη θεωρία απαιτεί ..... θεωρία.
Παίξε μπάλα μικρέ κι άσε τις θεωρίες ν' απασχολούν τα Πανεπιστήμια. Ούτε ο Μαραντόνα, ούτε ο Ρονάλντο έμαθαν μπάλα διαβάζοντας τη θεωρία του ποδοσφαίρου πρώτα.
Παίζεις μπαλίτσα στη ζωή και στην οικονομία και έρχεται κι η θεωρία αρωγός όπου χρειάζεται. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους και για τις κοινωνίες και για τα κράτη. Για όλους.
Άς είναι οι αριστεροί στον κόσμο τους. Οι υπόλοιποι να παίξουμε μπάλα να πάμε μπροστά.Και θα επωφεληθούν και οι αριστεροί. Όπως και ο γάτος που τον καταδυναστεύει η άτιμη καπιταλιστική κοινωνία. Σ' αυτή έχει τα PHEV και τις εκδρομές στα κατσάβραχα όμως. Κι άστον να γκρινιάζει..
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν ξέρω τι είναι αυτός ο "αταβιστικός πρωτογονισμός" της αριστεράς.
-
Ολοι δεξιοι και φιλελεδες ειναι, μεχρι να φανε το πρωτο εσπα , μετα θελουν κι αλλες κρατικες παρεμβασεις και επιδοτησεις.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2