-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ρε παιδιά εξηγήστε μου διότι σαν τον Καψή και εγώ, δεν καταλαβαίνω, έχω και μι έλλειψη κριτικής ικανότητα και δια ζώσης γνώσεων.
Πως φτάσαμε στις επίσημες ανακοίνωσεις και αναλύσεις προγραμμάτων των κομμάτων όταν σας ρώτησα την προσωπική σας άποψη για ένα εκλογικό φαινόμενο που συνέβη στη χωρα μας;
Γιατί πιστεύετε συνέβη ο Κασσελακης όντας γκαφατζής και τόσο ανίδεος να πάρει υψηλότερο ποσοστό από ένα οργανωμένο κόμμα, ένα παλαιό κυβερνητικό και την διάσπαση του ;;;
Δεν μιλώ υπέρ του....ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ρωτώ.
Σε τεράστιο βαθμό οι επίσημες ανακοινώσεις με καλύπτουν!
Στην προσπάθεια να μην κάνω ζημιά τις όποιες διαφωνίες κλπ τις εκφράζω εκεί που θεωρώ ότι πρέπει να το κάνω.
Ο Κασσελάκης, ούτε γκαφατζής ούτε άσχετος τελείως είναι.
Μια προσπάθεια για αναδιάρθρωση του αντιπάλου πόλου στην ΝΔ ήταν, χωρίς αποτέλεσμα. Όπως ο Ανδρουλάκης για το ΠΑΣΟΚ.
Το γιατί δεν είχε αποτέλεσμα? Μεγάλη κουβέντα!
Κάποιες πολύ πρόχειρες σκέψεις
δεν είχε καμία κοινωνική δράση στο παρελθόν εδω στην Ελλάδα (που έπαιξε ρόλο σε παλιούς Συνασπισμένους και ΠΑΣΟΚους), ούτε γιος ανιψιός κλπ πολιτικής προσωπικότητας και τον έκανε να φαίνεται ουρανοκατέβατος
δεν είχε αντιπροτάσεις, αλλά αυτό είναι συνολικά θέματα της αριστεράς (πω πω τι πάσα κάνω στον Κριού να κράξει την αριστερά!) που δεν βάζει στο στόχαστρο την κατάληψη της εξουσίας σε ταξικό επίπεδο!!! (πχ σε επίπεδο Ευρωβουλής ψήφισε τα ίδια με την ΝΔ στο 75+%, και βέβαια μετά που αυτά έρχονται στην Ελληνική Βουλή δεν μπορεί να τα καταψηφίσει). Οπότε φορτώθηκε την ευθύνη μη εναλλακτικής πρότασης στο πλαίσιο του "συνταγματικού τόξου".
δεν έχει δυσκολέψει η αντίδραση στα μέτρα που φέρνει η ΝΔ ώστε να χρειάζεται αντίδραση η οποία θα πρέπει να παραμείνει στα πλαίσια ελέγχου σε επίπεδο ταξικής εξουσίας! Να έρθει πχ και να χορέψει κάποιος τύπου Κασσελάκης τις αγορές και στο τέλος να χορέψει ο λαός!Ξέρω ότι στην ουσία τα τελευταία θέματα που παρουσιάζω είναι οι διαφορετικές πλευρές της ίδιας αιτίας, αλλά στο μυαλό μου και με βάση τις κουβέντες που έχω κάνει με κόσμο είναι η βασική αιτία!
-
Επιτέλους..... ένας αριστερός που τιμάει τα παντελόνια του και λέει την άποψη του χωρίς φόβο και πάθος.
Εγώ Νικ μου θα σταθώ στην αριστερά. Θεωρώ πως μετά τρία μνημόνια, μια πανδημία, έναν στασιμοπληθωρισμο, μεταφορά πλούτου από τα χαμηλά στα ψηλά στρώματα, 15 έτη οικονομικής κρίσης, κατάρρευση της αντιπολίτευσης, διάσπασης σε δυο κόμματα, κάποιο μεγάλο κόμμα με τα παλαιά στελέχη του, θα καρπώνονταν το momentum
Αντί για αυτό, ένας νέος άνθρωπος, με τρία τέσσερα απλα και κατανοητά πολιτικά μηνύματα, με άπειρες γκάφες που οντως έφταναν έως και την φαιδρότητα κάποιες φορές ήρθε και πηρε ένα 18% μέσα σε 8 μήνες κυρίως απο αυτό το εκλογικό σώμα. Μαλιστα το ποσοστό σύμφωνα με δημοσκοπήσεις θα ήταν μεγαλύτερο και άνω του 20% εαν δεν ήταν ομοφυλόφιλος (έγιναν σχετικές έρευνες επ αυτού), κάτι που το γνώριζε και ο ίδιος όπως είπε, αλλά αδιαφόρησε αναλαμβάνοντας το κόστος για αυτό.
Και έχοντας αυτά τα δεδομένα η λεγόμενη αριστερά, κομμουνιστική και μη έμεινε να κοιτάει.
Είναι κάτι το απίστευτο. Ποια κόμματα και ποιες αποφάσεις οργάνων. Υπάρχει δομικό πρόβλημα και αντίστιξη μεταξύ κομμάτων των πολιτικών οργάνων τους και του εκλογικού σώματος.
-
@nickthetrib said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κατ’αρχήν, το ότι μιλάμε για θέσεις οποιουδήποτε κόμματος εν έτει 2024 προσωπικά με ξεπερνάει. Όπως οι περισσότεροι έχουμε καταλάβει οι θέσεις ενός κόμματος είναι σαν τις εξαγγελίες…ανακοινώνονται αλλά δεν εφαρμόζονται ποτέ.
Μιλάς για κόμματα που έχουν την δυνατότητα να τις εφαρμόσουν και για θέσεις που έρχονται σε σύγκρουση με ισχυρούς και προφανώς έχεις δίκιο!!!
Θέσεις κομμάτων που εξυπηρετούν ισχυρούς εφαρμόζονται και με το παραπάνω!!!Τα προγράμματα των κομμάτων με βάση τις θέσεις τους βγαίνουν!
Αυτά εφαρμόζονται (με την παραπάνω προϋπόθεση) όταν αναλαμβάνει εξουσία το κόμμα, ανεξάρτητα τι μπορεί να λέει το κάθε στέλεχος τύπου Άδωνις που κάνει παρέλαση στα κανάλια!Εγώ αναφερόμουν σε ΟΛΑ τα κόμματα πάντως, ακόμα και στο Κόμμα….όλοι παρλαπίπες ανεφάρμοστες λένε….είτε είναι θέσεις,είτε εξαγγελίες.
-
@antonmone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@nickthetrib said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εσένα ποια η γνώμη σου;
Για το άλλο θεμα όμως που θίγεις περι της εκλογικής επιρροης του Κόμματος και της σχέσης της με την εκλογική επίδοση του είναι σοβαρό θεμα που θα σου απαντήσω εξίσου σοβαρα το πρωί που θα έχω περισσότερο χρόνο.Σαν πρώτη εικόνα όμως θέλω να έχεις ότι ΑΛΙΜΟΝΟ αν η πολιτική του Κόμματος και οι κεντρικές επιλογές του σε ότι αφορα κομβικά ζητήματα,λάμβαναν υπόψιν τους η καθορίζονταν από χαζομάρες τύπου τικ τοκ,κοινωνικά δίκτυα,τι θέλουν τα κανάλια η τι θα μέσος ψηφοφόρος.
Να είσαι σίγουρος ότι αν γίνει ποτέ αυτό(ποτέ όμως)το Κονμα θα εκφυλιστεί και θα εξαυλωθει σαν τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη και του Στέφανου!Λοιπόν τι ξέρεις για τα μέσα προπαγάνδας; για πες μας;;;; Τι έλεγε ο Λένιν για αυτά;
Εγώ δεν μίλησα ομως για αυτά;;; εγώ μίλησα για τα εκλογικά αποτελέσματα...Γιατί θεωρείς ήταν χαμηλότερα;;;Δεν ήταν μέσα στην ύλης αυτά Δάσκαλε,παίζεις σκληρό πόκερ!
Κατ' αρχην @lap και @antonmone τα μέσα προπαγάνδας είναι στην υπηρεσία της άρχουσας τάξης!!!
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ξεκάθαρα πια μέσο προπαγάνδας! Οπότε η χρήση τους ελλοχεύει κινδύνους!!!
Πχ στα τέλη των 00s η χρήση του Facebook είχε δώσει στη δημοσιότητα ολόκληρο σχεδόν το δυναμικό της ΚΝΕ
Πχ μια ατάκα αποκομμένη από ολόκληρη την τοποθέτηση σε μία συνέντευξη μπορεί να διαστρεβλώσει την αντίληψη πάνω σε ένα ζήτημα!Τώρα στο κομμάτι των θέσεων του Κόμματος!
Οι θέσεις του Κόμματος πηγάζουν από την κοσμοθεωρία του. Αυτές τις θέσεις προσπαθεί να κάνει γνωστές στον κόσμο! Τον ίδιο κόσμο που βάλλεται από την κυρίαρχη ιδεολογία σε όλους τους τομείς της ζωής του!
Αν άφηνε (και οπότε το έκανε, γιατί το έκανε σε κάποιες φάσεις της ιστορίας του) την αντίληψη του κόσμου να διαστρεβλώσει τις θέσεις του, ο αντίκτυπος στην ζωή του Κόμματος, αλλά και του κόσμου, ήταν μεγάλη! Και απλά γιατί ο κόσμος δεν έχει καθαρή κοσμοθεωρία!
Φανταστείτε να ακολουθήσει το Κόμμα την αντίληψη του Κριού επειδή έγραψε κάτι στο Facebook!!!Ειπώθηκε κάτι διαφορετικό;
Ωχ διαπιστώνω απολογητικό υπόμνημα ?
-
Είπαμε......περιορισμένη κριτική ικανότητα.
Δείξε κατανόηση
Πες μου όμως ποια η άποψη σου στο γιατί ένας άσχετος παίρνει ένα κόμμα από το πουθενά, το οποίο περνάει διασπάσεις και γράφει υψηλότερα νούμερα και από το Κόμμα και από αυτούς της διάσπασης;;;
Τι μας λέει αυτό για το εκλογικό σώμα της χώρας και την δεξαμενή του προοδευτικού χώρου; Γιατί το εκλογικό σώμα και δη το προοδευτικό δεν ψηφίζει αυτό που θα περίμεναν πολλοί; Ποια η ευθύνη και των κομμάτων, του πολιτικού συστήματος για το αποτέλεσμα αυτό;Ρε συ Λαπ, έπεσε ένας ντεμπιουταντ αλεξιπτωτιστης σε ένα κόμμα αξιωματικης αντιπολιτευσης λίγο πριν τις εκλογές, με τη ΝΔ να είναι μακραν η χειρότερη κυβέρνηση πολλών δεκαετιών, να χάνει τη μισή της δύναμη σε εκλογές διαμαρτυρίας.
Τα ποσοστά δεν τα "πήρε" αυτός, τα καπηλευτηκε θα λέγαμε. Όπως και το ΠΑΣΟΚ τα δικά του, σιγά μην τα "πήρε" ο κοιμίσης ο αρχηγος του.
Κανείς δεν ήξερε τι εστι Κασσελάκης, τα ποσοστά των εκλογών τα ίδια θα ήταν όποιος κι αν είχε βγει τότε στο Σύριζα και το Εφακι ή τον ...Αντώναρο να είχαν.
Μάλιστα οι πασοκοι και το ΚΚΕ ανέβασαν τα ποσοστά, τον Κασσελάκη που τα έριξε, τι τον καμαρώνεις?!
Το τι εστι Κασσελάκης πολιτικά φαίνεται τώρα, που το διέλυσε το μαγαζί.
Μη μπλέκεις το αίτιο με το αποτέλεσμα και κάνεις ανούσιες ερωτήσεις για το ΚΚΕ, δικαίως θα εισπράττεις απαξίωση.
Εσωκομματικά είδαν κι οι Συριζαιοι και οι Πασοκοι, ότι πρέπει να σοβαρεψουν (λέμε τώρα, αν είναι δυνατόν) και κάτι να κάνουν να εκμεταλλευθουν τη πτώση της ΝΔ και δεν γίνεται να πορευονται με τους κλόουν γι αρχηγούς, γιατί έχει καλύτερους κλόουν η ΝΔ... και τώρα ψάχνονται για σοβαρές πολιτικές προσωπικοτητες, αλλά που να τις βρουν... -
Ρε παιδιά εξηγήστε μου διότι σαν τον Καψή και εγώ, δεν καταλαβαίνω. Έχω και μια έλλειψη κριτικής ικανότητας και δια ζώσης γνώσεων.
Α είμαι και δυσλεξικός....
Πως φτάσαμε στις επίσημες ανακοίνωσεις και αναλύσεις προγραμμάτων των κομμάτων όταν σας ρώτησα την προσωπική σας άποψη για ένα εκλογικό φαινόμενο που συνέβη στη χωρα μας;
Γιατί συνέβη ο Κασσελακης όντας γκαφατζής και τόσο ανίδεος μέσα σε 8 μήνες να πάρει υψηλότερο ποσοστό από ένα πολύ καλά οργανωμένο κόμμα, ένα παλαιό κυβερνητικό με επιρροή στο κράτος και την διάσπαση του ίδιου του κόμματος του;;;
Τα κόμματα αυτά έχουν μια κοινή δεξαμενή ψηφοφόρων υπό μια ευρεία έννοια. Ποιος έχει ευθύνη και γιατί για αυτό που συνέβη;
Δεν μιλώ υπέρ του....ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ρωτώ.
Μα σου είπαν, ο κόσμος δεν έχει κοσμοθεωρία ο ίδιος. Για αυτό την ορίζει το κόμμα και την ακολουθούν....
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είπαμε......περιορισμένη κριτική ικανότητα.
Δείξε κατανόηση
Πες μου όμως ποια η άποψη σου στο γιατί ένας άσχετος παίρνει ένα κόμμα από το πουθενά, το οποίο περνάει διασπάσεις και γράφει υψηλότερα νούμερα και από το Κόμμα και από αυτούς της διάσπασης;;;
Τι μας λέει αυτό για το εκλογικό σώμα της χώρας και την δεξαμενή του προοδευτικού χώρου; Γιατί το εκλογικό σώμα και δη το προοδευτικό δεν ψηφίζει αυτό που θα περίμεναν πολλοί; Ποια η ευθύνη και των κομμάτων, του πολιτικού συστήματος για το αποτέλεσμα αυτό;Ρε συ Λαπ, έπεσε ένας ντεμπιουταντ αλεξιπτωτιστης σε ένα κόμμα αξιωματικης αντιπολιτευσης λίγο πριν τις εκλογές, με τη ΝΔ να είναι μακραν η χειρότερη κυβέρνηση πολλών δεκαετιών, να χάνει τη μισή της δύναμη σε εκλογές διαμαρτυρίας.
Τα ποσοστά δεν τα "πήρε" αυτός, τα καπηλευτηκε θα λέγαμε. Όπως και το ΠΑΣΟΚ τα δικά του, σιγά μην τα "πήρε" ο κοιμίσης ο αρχηγος του.Αυτό είναι μια δίκη σου υποθετική ερμηνεία η οποία προϋποθέτει πως η προσωπικότητα των υποψηφίων αρχηγών δεν έχει σημασία για το εκλογικό σώμα! Στο Κόμμα που φτάνει σε επίπεδο προσωπολατρείας σε διάφορες ιστορικές περιόδους, αυτό θα ήταν έως και προσβολή!
Κανείς δεν ήξερε τι εστι Κασσελάκης, τα ποσοστά των εκλογών τα ίδια θα ήταν όποιος κι αν είχε βγει τότε στο Σύριζα και το Εφακι ή τον ...Αντώναρο να είχαν.
Υποθετικό σχήμα! Σε αντίθεση αυτού, εγώ επικαλούμαι δεδομένα. Εάν κάνω χρήση της υπόθεσης σου τότε δεν θα διαφωνήσω πως ένα κόμμα είναι σε θέση να συγκρατεί ψήφους αλλά ούτε και να μην δύναται να χάσει μεγάλα ποσοστά με έναν τελείως άσχετο στο τιμόνι του. Μαλιστα, στην πραγματικότητα αυτός ο όντως άσχετος έπιασε παρόμοια ποσοστά με τον ηγέτη της παράταξης και σαφέστατα υψηλότερα από το Κόμμα, το ΠΑΣΟΚ και τα αλλά μικρότερα! Συνεπώς, η εκλογική βάση και η δεξαμενή ψηφοφόρων στέλνει μηνύματα με τις επιλογές της! Αυτό ισχυρίζομαι, κάτι που προφανώς επιφέρει κριτική στα κόμματα! Αυτό για πολλούς με οργανική θέση σε αυτά είναι κόκκινο πανί!
Μάλιστα οι πασοκοι και το ΚΚΕ ανέβασαν τα ποσοστά, τον Κασσελάκη που τα έριξε, τι τον καμαρώνεις?!
Στις συναρτήσεις υπάρχουν δυο μέρη και δύναται να διαβάζονται και ανάποδα ! Επειδή δεν έχω κριτική ικανότητα, όπως διαγνώσθηκε, από ειρωνες θανάτων ανθρώπων, είμαι ελεύθερος και έχω το ακαταλόγιστο να διαβάσω ανάποδα από το δεύτερο μέρος αυτής και να αναφέρω πως επειδή τα κόμματα αυτού του χώρου δεν κατάφεραν να ανεβάσουν τα ποσοστά τους παρά κατα ελάχιστο, έμεινε διαθέσιμο πολιτικό κεφάλαιο που το κάλυψε στο εκλογικό σώμα ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελακη για πρόεδρο.
Δεν καμαρώνω, κρίνω! Τεράστια πολιτική απόσταση και ιδεολογική διαφορά στα δυο αυτά ρήματα!
Το τι εστι Κασσελάκης πολιτικά φαίνεται τώρα, που το διέλυσε το μαγαζί.
Μη μπλέκεις το αίτιο με το αποτέλεσμα και κάνεις ανούσιες ερωτήσεις για το ΚΚΕ, δικαίως θα εισπράττεις απαξίωση.Στα ελληνικά που μας έμαθαν στα δημόσια λαϊκά σχολεία η αιτιακή σχέση μεταξύ γεγονότων απαιτεί μια χρονική εξέλιξη! Το ότι υπήρχε ένα κενό που δεν μπόρεσε το ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ με τον πολιτικό τους λόγο να καλύψουν ισοδυναμεί με την προτέρα χρονική κατάσταση του αιτίου και η επιλογή του Κασσελακη η αιτιώδης συνάφεια αυτής της κατάστασης ως το αιτιατό!!!
Απαξίωση εισπράττω, το ερώτημα είναι από ποιον και τι ειναι αυτός που με απαξιώνει!!! Ποια η ιδιότητα του;;;; Οι ειρωνες θανάτων ανθρώπων, χάριν πολιτικού αντανακλαστικού, δύναται να έχουν ηθική υπόσταση ώστε να απαξιώνουν την κριτική των υπολοίπων;
Εσωκομματικά είδαν κι οι Συριζαιοι και οι Πασοκοι, ότι πρέπει να σοβαρεψουν (λέμε τώρα, αν είναι δυνατόν) και κάτι να κάνουν να εκμεταλλευθουν τη πτώση της ΝΔ και δεν γίνεται να πορευονται με τους κλόουν γι αρχηγούς, γιατί έχει καλύτερους κλόουν η ΝΔ... και τώρα ψάχνονται για σοβαρές πολιτικές προσωπικοτητες, αλλά που να τις βρουν...
Για πες μας ποιες σοβαρές πολιτικές προσωπικότητες βλέπεις εσυ και από ποια κόμματα;;;;
-
Εγώ δεν σε απαξιωνω, μ αρέσει που ψάχνεις και ψάχνεσαι, γι αυτό ανταποκριθηκα στην έκκληση σου για απάντηση.
Από πείσμα αντιδικιας με κάποιους εδώ στη κουβέντα, επιμένεις αυτη τη φορά να αποδείξεις τι σπουδαίος ηγέτης είναι ο Στέφανος, διαστρεβλώνοντας τα δεδομένα.
Αφού θες τη χρονική σειρά, ο Στέφανος που είχε ήδη αναλάβει το κόμμα κι άρχισε να κάνει πέρα τους εσσωκομματικους αντιπάλους, κατάφερε στις ευρωεκλογές, (όπου η ψήφος είναι όπως λέει κι ο Κρουζερ πιο χαλαρή και διαμαρτυρίας) παράλληλα με την τεράστια πτώση ποσοστών της Κυβέρνησης, να ρίξει και τα ποσοστά της Αξιωματικης Αντιπολιτευσης!!1!
Δεν το λες και λίγο, μεγάλος άθλος, ενδεικτικός της ηγετικης δεινότητας του πολιτικού ανδρός Κασσελάκη!
-
Καλά ρωτάς @lap αλλά ποιος να σου απαντήσει...
Μια απλή απάντηση είναι ότι η Ελλάδα δεν είχε ποτέ τόσους πολλούς κομμουνιστές ώστε να ανέβει το ΚΚΕ πάνω από 7-8%.
Μια άλλη ότι γενικά ο συγκεκριμένος χώρος κινείται στα όρια του αυτισμού. Κριτική, κριτική, κριτική, μπλα, μπλα ..., "κακός ο καπιταλισμός", "κακός ο Μητσοτάκης" και όταν φτάνει στο δια ταύτα η απάντηση είναι μια θρησκευτικού τύπου θεώρηση "συνταχθείτε πίσω από το κόμμα, μην ψάχνετε, αυτό ξέρει καλύτερα"...Για τον λόγο αυτό άλλωστε το κόμμα αλλάζει ή διορθώνει θέσεις με διαδικασίες ανάλογες των ιερών συνόδων ανά 30-50 χρόνια.
Δεν λέω αν είναι σωστό ή λάθος αυτό, δεν κάνω κριτική, απλά διαπιστώνω ότι αυτό δεν φαίνεται και πολύ ελκυστικό, ειδικά στους νέους.
ΥΓ: Όντως είναι λίγο περίεργο που άκουγα χτες τον Μπογιόπουλο να μιλάει για την "γελοιότητα" του σύριζα την στιγμή που οι "γελοίοι" πήραν σβηστοί ποσοτό διπλάσσιο του ΚΚΕ και κανείς στο ΚΚΕ δεν φαίνεται να ιδρώνει για αυτό και απλά περιμένει πότε οι πιστοί θα δούν το φως το αληθινό και πανηγυρίζει όταν και αν δει +0.5%.
-
Απλά δεν τους νοιάζει…ξέρουν ότι αυτό που πουλάνε είναι φούμαρα και ανεδαφικό και απλά υπάρχουν για να πέφτουν τα μπικικίνια…το λες και εμπόριο ελπίδας.
-
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ζητω ο νέος αρχηγός!!
Να ξυριστεί όμως γιατί τρομάζει τα μωρά….
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Απλά δεν τους νοιάζει…ξέρουν ότι αυτό που πουλάνε είναι φούμαρα και ανεδαφικό και απλά υπάρχουν για να πέφτουν τα μπικικίνια…το λες και εμπόριο ελπίδας.
Καθόλου ανεδαφικό δεν είναι κατά την άποψή μου. Το αν θα οδηγήσει όμως σε μια βελτίωση της ζωή μας ή όχι είναι το αναπάντητο έρωτημα.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ δεν σε απαξιωνω, μ αρέσει που ψάχνεις και ψάχνεσαι, γι αυτό ανταποκριθηκα στην έκκληση σου για απάντηση.
Από πείσμα αντιδικιας με κάποιους εδώ στη κουβέντα, επιμένεις αυτη τη φορά να αποδείξεις τι σπουδαίος ηγέτης είναι ο Στέφανος, διαστρεβλώνοντας τα δεδομένα.
Αφού θες τη χρονική σειρά, ο Στέφανος που είχε ήδη αναλάβει το κόμμα κι άρχισε να κάνει πέρα τους εσσωκομματικους αντιπάλους, κατάφερε στις ευρωεκλογές, (όπου η ψήφος είναι όπως λέει κι ο Κρουζερ πιο χαλαρή και διαμαρτυρίας) παράλληλα με την τεράστια πτώση ποσοστών της Κυβέρνησης, να ρίξει και τα ποσοστά της Αξιωματικης Αντιπολιτευσης!!1!
Δεν το λες και λίγο, μεγάλος άθλος, ενδεικτικός της ηγετικης δεινότητας του πολιτικού ανδρός Κασσελάκη!
Κανεις λανθασμένη ανάγνωση των γραφομένων μου! Δεν θεωρώ κανέναν πολιτικό μεγάλο και σπουδαίο ηγέτη παρά μονάχα αυτούς που πέρασαν δεκαετίες από την προσφορά τους και μπορούμε να διαβάζουμε τις συνέπειες των επιλογών τους!
Συνεπώς, ούτε κακό μέχρι να αποδείξει στην πράξη το τι θα κάνει! Ξέρω πως και αυτό το κομμάτι θα χαρακτηριστεί ως συμπάθεια ! Δεν είναι όμως έτσι, αλλά δεν μπορώ να σας επιβάλλω τρόπο σκεψης!
Για αυτό και επιζητώ έναν πολιτικό λόγο που να απαρτίζεται από πρόγραμμα, με αιτιολόγηση και αναγωγή σε πολιτική ιδεολογία! Όταν κάποιος το παρουσιάζει το αναφέρω και ζήτω από την ομήγυρη να το κρίνει ως κυβερνητική πρόταση! Τα εχέγγυα της πολιτικής σκέψης και ιστορίας, θέλω να τα δω στην πράξη!
Αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα ακόμα και για αυτά που κρίνω! Μπορεί και σε αυτά να υπάρχουν φωτισμένοι ηγετες που είναι σε θέση να προσφέρουν! Λευκές επιταγές επειδή το προστάζει κάποιος δεν δίνω σε κανέναν!
Προσωπικά, δίνω μικρότερη βαρύτητα στα εσωτερικά των κομμάτων και τις ισορροπίες στο εσωτερικό τους σε αντίθεση με τις πολιτικές προτάσεις που κοινωνούν προς τα έξω και που επηρεάζουν την καθημερινότητα και το μέλλον μου!
Δηλαδή το ποιος θα είναι στη κεντρική επιτροπή και εάν θα είναι από την προεδρική ομάδα ή όχι και πόσους ψηφους θα έχει με ενδιαφέρει ως μια εγκυκλοπαιδική γνώση και δεν νιώθω κάποιο άγχος για τις εξελίξεις!
Τεχνηέντως τρία τέσσερα μέλη που κρίνετε το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και ορθώς το κάνετε, πέρα από τον αντίλογο που γράφω στην ισοπεδωτική περιγραφή κάποιων όπως του στυλ πως η χωρα καταστράφηκε, όταν έρθει η συζήτηση στο κόμμα που συμπαθείτε τότε αλλάζετε συμπεριφορά και γίνεστε "φασίζοντα" πολιτικά όντα!
Χωρίς να έχετε ουσιαστικές γνώσεις για αυτό που συζητάτε, ξεκινάτε μια κριτική απαξίωσης, έως και ρατσιστική από κάποιους και εν τέλη επιβεβαιώνετε άθελα σας τις φήμες για προπαγανδιστές της δεκάρας!
Υ.γ Δεν με ενοχλει και να με απαξιώσετε! Δικαίωμα σας! Όπως και δικαίωμα μου να απαντήσω στο ίδιο επίπεδο! Δεν επιζητώ όπως λανθασμένα θεωρείτε την συμπάθεια σας, ούτε έχω κάποιο παράπλευρο όφελος να κερδίσω, εκτός όπως έχω αναφέρει πως με τις συζητήσεις αποκτώ εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και κατανόηση για τους χαρακτήρες των ανθρώπων!
-
Είδαμε τι πήρε ο Κασσελάκης στην χαλαρή ψήφο των ευρωεκλογών, αλλά είδαμε και τι πήρε η νέα αριστερά και η μέρα μπαρουφάκη...
-
Απλά, τα επιχειρήματα που τέθηκαν ως προτερήματα του Στέφανου, δεν ισχύουν στο νεοελληνικό πολιτικό παιχνίδι.
Ο Γιάννης είναι δέκα φορές πιο γόης, πιο μάγκας, πιο διαβασμένος, με πολιτικές θέσεις, πιο γυμνασμενος, πιο εύγλωττος και θα χει κάνει και κάμποσες φοιτήτριες να τελειώσουν στην πραγματικότητα κι όχι μόνο στις φαντασιώσεις, και κατάφερε κι αυτός τον ίδιο άθλο με τον Στέφανο, να εξαφανίσει το κόμμα διαμαρτυρίας που είχε φτιάξει, με τέτοια κυβέρνηση σε τόση πτώση.
Αντίθετα όσο πιο μπουχέσας ή ακοινωνητος είναι ο ελλην πολιτικός, τόσο καλύτερα τα πάει στις εκλογές, πολλά τα παραδείγματα(το έγραφα πριν δω το σχόλιο του κρουζερ παραπάνω)
-
Και πάλι ο Κασσελακης πήρε ξέρω 'γώ 18% δεν θυμάμαι καλά, και ο Γιάνης ούτε 3%
Οποτε, τι είναι αυτό που οδηγεί τον εκλογικό σώμα και την βάση του προοδευτικού μέρους αυτού να επιλέγει κάποιον άγνωστο να παίρνει την προεδρία ενός αριστερού κόμματος, να σπάει τα ρεκόρ σε εγγραφή μελών για την ψήφιση του και να κρατά στο 18% το κόμμα έχοντας απέναντι του το ΠΑΣΟΚ με τις στελεχαρες με εμπειρία χιλίων ετών, το ΚΚΕ με οργάνωση και πολιτικές προτάσεις επεξεργασμένες από κομματικά όργανα και τον Γιανη έναν διάσημο και καλο οικονομολόγο της αριστεράς, γράφοντας έως και double score?
Με ειρωνίες δεν θα βγει συμπέρασμα.
Γιατί το εκλογικό σώμα συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο;;;;
-
-
Οκ 15 όχι 18.
3 μονάδες κάτω από τον ηγέτη της παράταξης και με διάσπαση πριν τις εκλογές.
Έχεις μια ερμηνεία για το 15% έναντι του 9% του ΚΚΕ και του 12% του ΠΑΣΟΚ;
Έχεις ξαναδεί εσυ το 15% του προοδευτικού χώρου να εμπιστεύεται έναν τελείως μα τελείως όμως αγωνστο και όχι τα αλλά δυο κόμματα;
Γιατί έφτασαν σε αυτήν την επιλογή;;;;
-
Τι να σου πω ρε λαπ, γιατί ψηφίζει ο κόσμος έτσι όπως ψηφίζει;
Γιατί πάει στην εκκλησία;
Γιατί είναι Παναθηναϊκός κάποιος Λαρισαίος;
Γιατί προτιμάει τις ξανθιές και παντρεύεται μελαχρινή;Ο ΓΑΠ πρεπει να είναι ανώτερος πολιτικός και ηγέτης όλων, αφού τα ποσοστά του δεν τα βλέπουν ούτε στα όνειρα τους οι υπόλοιποι, να επιχειρηματολογεις γι αυτό να το καταλάβω, αλλά για τον Στέφανο!?
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2