-
Αυτό με το Στάλιν είναι καινούργιας εμπνεύσεως;
Με πολύ απλό ψάξιμο https://el.m.wikipedia.org/wiki/Ιωσήφ_Στάλιν
Ο πατέρας του ήταν τσαγκάρης και η μητέρα του πλύστρα, πολύ κοντά δηλαδή στην αριστοκρατία.
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τα υπολοιπα ως εχουν.
Τέρας μόρφωσης, τα επιβεβαιώνει κιόλας.
Το θέμα δεν είναι ότι είσαι ολίγον νάρκισσος, όλοι είναι λίγο πολύ. Το θέμα είναι ότι θεωρείς ότι έχεις και γνώσεις κοινωνιολογίας περισσότερες από παιδιού του γυμνασίου με βαθμο 15-16/20.
Απορώ ρε παιδιά τι σχολείο πήγατε; Τι δασκάλους είχατε;
Είναι τόσο παιδαριώδη αυτά που γράφετε που πραγματικά απορώ. Τρίτη Γυμνασίου θυμάμαι να τα έχουμε ξεδιαλύνει αυτά τα πράγματα στο μυαλό μας στο μάθημα της κοινωνιολογίας. Το θυμάμαι καθαρά.
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο πατέρας του ήταν τσαγκάρης και η μητέρα του πλύστρα, πολύ κοντά δηλαδή στην αριστοκρατία.
Ώχου ρε φίλε μη βαράς, γράψε λάθος. Συμφωνείς για την σκληρή εργασία που έκανε ή κι αυτό μούφα?
-
@megane98hp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ώχου ρε φίλε μη βαράς, γράψε λάθος. Συμφωνείς για την σκληρή εργασία που έκανε ή κι αυτό μούφα?
Μακριά από εμένα οι επιπλήξεις, και το δασκαλιστικο, δεν ήθελα να ακουστω έτσι....
-
Ναι αλλά τα υπονοούμενα κοντά σ' εσένα....ή κάνω λάθος;
Το λοιπόν.
Κατά την ταπεινή μου άποψη μετά κάποια ηλικία ως ενήλικοι και δη με ένα τουπε απροσδιόριστου μεγαλείου πρέπει να είμαστε αυστηροί με τους εαυτούς μας. Δεν γίνεται να εκφέρουμε γνώμη και με ολίγον χλευασμό, εάν δεν έχουμε γνώση.
Προφανώς δεν υπήρχε δασκαλιστικο ύφος στο κείμενο του Μέγκαν αλλά στην γνώμη του spi_duster πως ήταν όλα ορθά
-
Ερε πάλι με τον Στάλιν και το Γράμμο και το Βίτσι
Θα καταρρέουν τα πάντα γύρω μας , θα γυρίσει ο ουρανός ανάποδα και εμείς θα λέμε "αλλά με τον Στάλιν ήταν χειρότερα"
Εν τω μεταξύ ρε @Lap εγώ γενιά του 80 είμαι για τον Στάλιν και την Σοβιετική Ένωση και τον εμφύλιο δεν διδαχτηκαμε τίποτα στα σχολεία, και είχαμε μέχρι πρόσφατα όλοι στις οικογένειες μας προγόνους σχεδόν όλοι που τα είχαν ζήσει και από τις δύο πλευρές.
Ποτέ δεν μίλησε κανείς τους είτε διδακτικά είτε με μίσος για τα γεγονότα αυτά.
Τα είχαν όλοι απώθησει για να πάμε μπροστά, το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας τα άφησαν πίσω τους για να προοδεύσει ο τόπος εκδημοκρατισαν όλους τους θεσμούς, έσβησαν όλα τα κατάλοιπα αυτής της εποχής , θυμάμαι κάποιον να λέει πως το 80 και μετά βλέπαμε μπάτσο και δεν κατουριομασταν πανω μας , και φτάσαμε τα τελευταία χρόνια μετα τους φασίστες της ΧΑ και αναμοχλευουμε τα πάθη αυτά ξανά.
Δεν πάμε καθόλου καλά μου φαίνεται.
-
Εγώ ρε συ το θυμάμαι που τα λέγαμε στο μάθημα της κοινωνιολογίας. Νομίζω λεγόταν κοινωνική αγωγή ή κάτι τέτοιο.
Λέγαμε για το τι είναι το Σύνταγμα πως λειτουργεί η αστική δημοκρατία με την αντιπροσώπευση των πολιτών. Λέγαμε για άλλου είδους δημοκρατίες. Λέγαμε για τα οικονομικά συστήματα. Λέγαμε για το πώς θεσπίζονται οι νόμοι, τι σημαίνει μεταβατική ή συνταγματική Βουλή κτλ
Δεν κάνατε τέτοια;;;
Για τον εμφύλιο μιλήσαμε στο μάθημα της ιστορίας. Ο καθηγητής θυμάμαι ήταν πολύ προσεκτικός και ευγενής. Όμορφα και ήρεμα γινόταν συζήτηση σε άψογο πολιτισμένο κλίμα.
Γενικά είχα πέσει σε εξαιρετική γενιά καθηγητών αλλά και συμμαθητών. Μόνο η θρησκευτικού ήταν κάπως παράξενη. Έκανε πιο πολύ κατήχηση και πολλές φορές υπήρχαν κάποια παιδιά που της την έλεγαν και προσπαθούσε να γίνει ξανά πιο αντικειμενική με την διδασκαλία των διαφόρων θρησκειών.Το άλλο που θίγεις είναι εντυπωσιακό. Τα νεότερα παιδιά και όχι μονο αρέσκονται στην πόλωση και κάνουν αναφορές στον εμφύλιο δήθεν χάριν αστεϊσμού. Από κάτω εντοπίζω υποβόσκοντα μίση.
-
Ακόμα υπάρχει..... Νομίζω είχε άλλο εξώφυλλο.
http://ebooks.edu.gr/ebooks/v/html/8547/4720/Koinoniki-kai-Politiki-Agogi_G-Gymnasiou_html-apli/ -
Ορίστε εδώ και στο λύκειο. Δείτε τα κεφάλαια. Φυσικά και τα διδάσκονται στην δευτεροβάθμια παιδεία.
http://ebooks.edu.gr/ebooks/v/html/8547/2704/Koinoniologia_G-Lykeiou_html-apli/
-
@megane98hp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μακριά από εμένα οι επιπλήξεις, και το δασκαλιστικο, δεν ήθελα να ακουστω έτσι....
Για να μην μένουν εντυπώσεις, μπερδεύτηκα με τον Ένγκελς, δεν είχα σκοπό να δημιουργήσω ψευδής ειδήσεις
-
Για να μην μπερδεύεσαι συνήθως όλες οι αλλαγές ή η ανάπτυξη κοινωνικών θεωριών έγιναν από αστούς. Οπότε αυτό δεν λέει κάτι. Οι αστοί τότε διέθεταν τις γνώσεις λόγω του ότι η παιδεία ήταν προνόμια των πλουσίων.
Σήμερα μετά τόσα έτη ένα φτωχό παιδί έαν διαβάζει αποκτά πολλές γνώσεις, ενώ έχει πρόσβαση σε δωρεάν δημόσιες βιβλιοθήκες.
Για αυτό λέω πως η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γραμμικη, τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ε μωρε, εχουν μαζευτει πολλοι νουΔΟΥΛΟΙ
που κατα τα αλλα ΔΕΝ ειναι λεει νουδου....Το να είναι κάποιοι απλά με το μέρος της κοινής λογικής να φανταστώ ότι δεν σου πέρασε καν από το μυαλό….
και ακομη ενας που ΔΕΝ ειναι νουδου, ειναι απλα λογικος
Μιλάνε οι κκεδες για λογική. Το διαβάσαμε και αυτό.
-
Ολοι οσοι εμειναν ηταν ελληνες. Αλλοι επιασαν στασιδι στις γυρω λαικες δημοκρατιες περιμενοντας ποτε θα ξεχαστουν τα ανομιματα τους για να επιστρεψουν εχοντες το ηθικο πλεονεκτημα. Αυτοι ειστε.
Προσκυνημενοι σε γερμανους και αμερικανους ητανε ξερεις
-
@elteo said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ε μωρε, εχουν μαζευτει πολλοι νουΔΟΥΛΟΙ
που κατα τα αλλα ΔΕΝ ειναι λεει νουδου....Το να είναι κάποιοι απλά με το μέρος της κοινής λογικής να φανταστώ ότι δεν σου πέρασε καν από το μυαλό….
και ακομη ενας που ΔΕΝ ειναι νουδου, ειναι απλα λογικος
Μιλάνε οι κκεδες για λογική. Το διαβάσαμε και αυτό.
Ε, δεν μιλανε για κακομοιρηδες που τους λενε οτι ειναι πελουσιοι και το πιστευουνε βλεπεις
-
Ολοι οσοι εμειναν ηταν ελληνες. Αλλοι επιασαν στασιδι στις γυρω λαικες δημοκρατιες περιμενοντας ποτε θα ξεχαστουν τα ανομιματα τους για να επιστρεψουν εχοντες το ηθικο πλεονεκτημα. Αυτοι ειστε.
Προσκυνημενοι σε γερμανους και αμερικανους ητανε ξερεις
Οι μονοι τιμιοι πατριωτες ηταν αυτοι που προδομενοι πηγαν στα νησια τιμωντας το κομμα και την πατριδα τους. Οι αλλοι εφυγαν οπως και οι γερμανοι με σκοπο να επιστρεψουν με κοκκινες ενισχυσεις. Μακελαρηδες αλλα και ριξασπιδες. Η τελευταια ζημια τους ηταν η συμμετοχη στη δημιουργια του κρατους μορφωματος στα Βορεια συνορα μας. Αν επιστρεψουν στα πραγματα ποιος ξερει τι αλλο θα μας ξεφουρνισουν οι γενιτσαροι..
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ερε πάλι με τον Στάλιν και το Γράμμο και το Βίτσι
Θα καταρρέουν τα πάντα γύρω μας , θα γυρίσει ο ουρανός ανάποδα και εμείς θα λέμε "αλλά με τον Στάλιν ήταν χειρότερα"
Εν τω μεταξύ ρε @Lap εγώ γενιά του 80 είμαι για τον Στάλιν και την Σοβιετική Ένωση και τον εμφύλιο δεν διδαχτηκαμε τίποτα στα σχολεία, και είχαμε μέχρι πρόσφατα όλοι στις οικογένειες μας προγόνους σχεδόν όλοι που τα είχαν ζήσει και από τις δύο πλευρές.
Ποτέ δεν μίλησε κανείς τους είτε διδακτικά είτε με μίσος για τα γεγονότα αυτά.
Τα είχαν όλοι απώθησει για να πάμε μπροστά, το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας τα άφησαν πίσω τους για να προοδεύσει ο τόπος εκδημοκρατισαν όλους τους θεσμούς, έσβησαν όλα τα κατάλοιπα αυτής της εποχής , θυμάμαι κάποιον να λέει πως το 80 και μετά βλέπαμε μπάτσο και δεν κατουριομασταν πανω μας , και φτάσαμε τα τελευταία χρόνια μετα τους φασίστες της ΧΑ και αναμοχλευουμε τα πάθη αυτά ξανά.
Δεν πάμε καθόλου καλά μου φαίνεται.
Μάλιστα τα είχαμε σβήσει λοιπόν ε ?
Για αυτό μέσα στο φόρουμ αυτό διάφοροι αριστεροί φίλοι, μας λένε απογόνους ταγματασφαλιτών, ακροδεξιούς και διάφορα άλλα.
Οταν λες ότι τα είχαμε σβήσει, απλά είχατε απαιτήσει να τα σβήσουν οι άλλοι και η αριστερά να λέει πάντα τα ίδια.
Βλέπουμε κάθε μέρα στα κοινωνικά δίκτυα την γνωστή σκ...ψυχιά της αριστεράς σε όποιον δεν είναι μαζί της.
Είδαμε και τι γράφτηκε εναντίον των πολιτών μετά την σφαλιάρα των εκλογών και τι ευχές τους έδωσαν. Κάτι σαν τον Λεβέντη του 90 στο πιο επίκαιρο...
Ολη η διαχείριση της αριστεράς στο θέμα του ναυαγίου, στέλνει το πασοκ στην δεύτερη θέση και τον Τσίπρα σε μόνιμες διακοπές...
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
6 χιλιάρικα το κεφάλι. Μία οικογένεια 4 άτομα, δηλαδή 24 χιλιάρικα. Στην Ελλάδα μόνο πλούσιοι θα έδιναν 24 χιλιάρικα για να φύγουν άρον-άρον. Εκτός αν οι κατατρεγμένοι στην Ελλάδα έχουν 24 χιλιάρικα στις τράπεζες.
Δεν μπαίνω στα υπόλοιπα γιατί δεν γνωρίζω. Βέβαια έχουμε πάλι συγκεντρώσεις και δηλώσεις εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης η οποία πάλι κάτι δεν έκανε και πάλι κάπου φταίει.
Για το άλλο όμως που γράφεις δεν ισχύει. 6Κ το κεφάλι δεν έχει κανεις τους να δώσει προκαταβολικά, θα έρθουν σε καποια ευρωπαϊκή χώρα και θα δουλέψουν ποιος ξέρει πόσο για να ξεπληρώσουν (24Κ όπως λες για μια οικογένεια). Φαντάζομαι επίσης ότι τα ποσά εξακολουθούν και ισχύουν (παρόλο που βούλιαξε το καράβι) αν καταφέρεις να φτάσεις σε μια ευρωπαϊκή χώρα και αρχίσεις να δουλεύεις.
Μιλάμε για κανονικό δουλεμπόριο, εγώ για να πω την αλήθεια θα μπουζούριαζα με την μία την τύπισα με την οποία επικοινωνούσαν από το καίκι (μια μαροκινή στην Ιταλία όπως λέγεται) για να την ανακρίνω και να πει το τι και το πως. Εδώ έχουμε λογικά εκατοντάδες νεκρούς, θα περάσει έτσι αυτό;
Πληροφορίες εκ' των έσω δεν έχω. Ούτε ξέρω πως λειτουργεί το σύγχρονο δουλεμπόριο αν οι πληρωμές γίνονται πριν ή μετά.
Ξέρω όμως ή μάλλον άκουσα με τα αυτιά μου κάποια Κατριβάνου του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι θέλει ανοιχτές διαύλους (ανοιχτά σύνορα) στην Ευρώπη να περνούν ελεύθερα οι μετανάστες γιατί η Ευρώπη έχει ανάγκη από δούλους.
Γιατί μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηρισθεί η αθρόα, ανεξέλεγκτη και μη ελεγχόμενη εισαγωγή ανθρώπων που σαν σκοπό θα έχει να κάνουν τις χαμαλοδουλειές των νεόπλουτων Παπαδημούλιδων.Είναι η "καλύτερη ζωή" έτσι όπως την εννοούν οι αριστερούλιδες.
Τις σκατοδουλειές να τους τις κάνουν οι χαμάλιδες. Και ας έχουν τελειώσει και πανεπιστήμια, σχολές κλπ...οι άνθρωποι αυτοί.Προφανώς όμως αυτοί οι σύγχρονοι δούλοι κάποια στιγμή θα είναι και ψήφοι, οπότε το όνειρο της ανατροπής και της λαϊκής εξέγερσης παραμένει ζωντανό, αφού η αμπελοφιλοσοφία ακούγεται γλυκά στα αυτιά των ταλαίπωρων ανθρώπων.
-
Εχουμε σύμπτωση απόψεων του μεγάλου πλούτου της Δύσης με την Αριστερά σε όλη την Δύση.
Βασικά για σύμπτωση συμφερόντων πρόκειται.
Οι υπερπλούσιοι, συχνά μάλιστα δεν πρόκειται περί υπερπλουσίων καπιταλιστών, αλλά περί γκόλντεν μπόυς που κακή τη τύχη, βρέθηκαν να διοικούν, τεράστιες εταιρείες, οι οποίες με την παγκοσμιοποίηση έγιναν πιο μεγάλες, αλλά πλέον οι μέτοχοι είναι πολλοί και μικροί και έτσι την διοίκηση την έχουν άχρηστοι τενεκέδες που λαμβάνουν τεράστια ρίσκα χωρίς κανένα προσωπικό ρίσκο, αφού όταν πάνε καλά τα πράγματα παίρνουν μεγάλα μπόνους και όταν δεν πάνε καλά, χάνουν οι μέτοχοι, αφού αυτοί παίζουν με τα λεφτά των άλλων.
Ετσι πράγματι θέλουν δούλους με προσόντα όμως, οπότε σου λέει θα φέρουμε εκατομμύρια και θα διαλέγουμε πάντα τους καλύτερους, αλλά όλοι θα είναι φτηνοί.
Η Αριστερά λέει, με τόσους δούλους που θα πάρουν δικαίωμα ψήφου θα έχουμε πλειοψηφία και έτσι οι αστοί, αυτούς που έχουν στο σαλεμένο τους μυαλό, ως αστούς, τα γκόλντεν μπόυς δηλαδή, θα τους δώσουν το σχοινί για να τους κρεμάσουν.
Και οι πραγματικοί αστοί, ο απλός κόσμος της Δύσης, που διαφωνεί με όλο αυτό, χαρακτηρίζεται από όλο αυτό τον εσμό των ατομικών συμφερόντων και των χρησίμων ηλιθίων, ως ακροδεξιός, ρατσιστής, φασίστας κλπ.
Βέβαια όλο αυτό οδηγεί απλά στην εκλογική άνοδο, όσων δεν έχουν πρόβλημα να τους λένε έτσι οι αριστεροί και τα γκόλντεν, οπότε πλέον δεύτερο κόμμα στην Γερμανία η Εναλλακτική.
Με την πολιτική στο μεταναστευτικό που ακολουθεί η Ενωση Βιομηχάνων της Γερμανίας, σύντομα θα την πάει την Εναλλακτική στην πρώτη θέση. Δεν είναι μακριά άλλωστε πλέον.
Η Ιστορία μας τα έχει ξαναπαίξει αυτά τα σήριαλ και στο παρελθόν.
-
Να πω και εγώ κάτι που δεν έχει αναφερθεί για το Ναυάγιο ...
Το σημείο που έγινε είναι το Calypso deep , το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου στα 5109 μέτρα βάθος , υπάρχει ελαχιστη πιθανότητα να μάθουμε τι έγινε με το σκάφος , πόσο μάλλον πόσοι ήταν στα αμπάρια τουΓια σύγκριση
το ναυάγιο του Τιτανικού (1912) στον Ατλαντικό ΩΚΕΑΝΟ βρίσκεται σε βάθος 3800 μετρα.... -
Εγώ θα αναφέρω έναν πραγματικό διάλογο που είχα με Αλβανό οικοδόμο.
Ο άνθρωπος,, γείτονάς μου στο πατρικό μου. Οικοδομή και κάποια μεροκάματα νυχτοφύλακας σε μία μάντρα ανταλλακτικών στα Άνω Λιόσια.Μου είπε ότι έχει τελειώσει Μαθηματικός στο πανεπιστήμιο Τιράνων. Προφανώς ο άνθρωπος σπουδαγμένος.
Ήρθε στην Ελλάδα για την "καλύτερη ζωή". Και τελικά έγινε οικοδόμος και νυχτοφύλακας.Και ερωτώ εγώ τώρα. Ποιος μαθηματικός καθηγητής που έχει μπει στο δημόσιο προσφέρει την θέση του στον Αλβανό; Ή ποιος μαθηματικός καθηγητής που ιδιωτεύει (σε φροντιστήριο ή στην ιδιωτική εκπαίδευση) προσφέρει τη θέση του στον Αλβανό καθηγητή;
Ας αναλογιστεί λοιπόν ο κάθε πολίτης μέχρι που μπορεί να φθάσει η αλληλεγγύη που διατυμπανίζει ότι προσφέρει.
Προσωπικά λέω ΟΧΙ στο σύγχρονο δουλεμπόριο, ειδικά όταν αυτό έχει ιδεολογικό/κομματικό περιτύλιγμα που υποκρύπτει συμφέροντα των ολίγων.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2