-
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η μόνη που δεν πέφτει από τα σύννεφα με το αποτέλεσμα είναι το Εφάκι αφού με μια φράση τα 'χε πει όλα: «Η κανονικότητα στην πραγματικότητα ποτέ δεν είναι ευκαιρία για την Αριστερά».
Προσπάθησαν οι Συριζαίοι κατ' επανάληψη να φέρουν το χάος... Δεν τα κατάφεραν ...
Είναι η νοοτροπία του κομμουνισμού, τα ισοπεδώνω όλα για να σώσω τον κόσμο. Κατάλοιπα ακροαριστερών "ιδεών" (μη χέσω).
Με λίγα λόγια θες να κυβερνήσεις μια χώρα και έχεις νοοτροπία τα διαλύω όλα. Είναι δυνατόν να σε πάρει ο κόσμος στα σοβαρά? Είναι τελείως "κουκουρούκου" η σκέψη και η λειτουργία τους.
Βεβαια, αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι έχουμε κανονικότητα. Σε καμία περίπτωση. Μην μπερδευόμαστε!!! -
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@gialamidisi said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Από την Εστία <<Μετανάστες στήν Σχολή Εὐελπίδων>>.Εύγε Κούλη
Να τον ψέγουμε τον Μητσοτάκη για τις μλκς, τα καταφορα ψέματα και την αντικοικωνικη του δράση.
Όταν λέει και κάνει σωστά πράγματα, οπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον ψεγουν μόνο οι πατριδέμποροι χριστιανοταλιμπανέζοι, φαντάζομαι στο πλαίσιο του "μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια"...Σωστά, έτσι κι αλλιώς αφανιζόμαστε ως λαός τι τώρα τι σε 10 χρόνια, το τείχος του Έβρου είναι πολύ ωραίο για φωτογραφίες και συνεντεύξεις δίνει κύρος (άλλο τι κάνουμε- καζάν καζάν-σημασία έχει τι δείχνουμε π.χ στο Τιουρκ καναλ η αλλιώς και σκάι,και η μνήμη χρυσόψαρου καλά κρατεί..)
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η πρωθιερεια της υστεριας μόλις ανακάλυψε ότι τα posts και τα likes δεν βγάζουν κυβερνήσεις κι ότι οι followers δεν σημαίνουν "κλιμα" στην κοινωνία.
"Στον καθρέφτη μου κοιτιεμαι κι από μόνη μου αγαπιεμαι"...
Εγώ από όλα αυτά το μόνο που κρατώ είναι ότι η κυρία αυτή, που εγώ την ξέρω μόνο από τον "αδύναμο κρίκο" πριν 22 χρόνια, επιλέχθηκε από τον Τσίπρα για να μπει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας και στην 2η εκλόγιμη θέση.
Τι αποτύπωμα έχει αφήσει αυτή η κυρία ώστε να βρίσκεται στην 2η εκλόγιμη θέση ; Στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν άλλοι υποψήφιοι και κάποιοι είναι και νέοι σε ηλικία με καλά βιογραφικά. Άλλωστε και ο Αποστολάκης τρίτος ήταν που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι 1ος ή 2ος.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως σκέφτονται στον ΣΥΡΙΖΑ με όλες αυτές τις ταρζανιές στους υποψηφίους.
-
Θρησκεία είναι το ΚΚΕ. Μπετόν αρμέ κόμμα. Μία φορά ΚΚΕ, πάντα ΚΚΕ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον είναι κόμμα πλανόδιων. Πόρτες ανοιχτές σε όλους, άλλοι μπαίνουν, άλλοι βγαίνουν, τσαντίρι, ότι να΄ναι.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Θρησκεία είναι το ΚΚΕ. Μπετόν αρμέ κόμμα. Μία φορά ΚΚΕ, πάντα ΚΚΕ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον είναι κόμμα πλανόδιων. Πόρτες ανοιχτές σε όλους, άλλοι μπαίνουν, άλλοι βγαίνουν, τσαντίρι, ότι να΄ναι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ΚΚΕ καμουφλαρισμένο σε δημοκρατία στα πρότυπα του ΠΑΣΟΚ, αλλά μια φορά τα κατάφερε με αυτό το προσωπείο δεύτερη δεν είχε.
-
Το «απόρρητο σχέδιο 180» για την παράδοση του Αιγαίου όπως το αποκαλύπτει η ΕΣΤΙΑ....Ωχ Παναγία μου κάνε να είναι...ψέματα
Τι ψέματα λες, προσπαθείς να βάλεις τον εαυτό σου σε άρνηση, όπως όταν σε αφήνει σύξυλο η γκόμενα;
Ο Μητσοτάκης το παραδέχτηκε πριν πεθάνει στην περιβόητη συνέντευξη στον Παπαχελά, ο wanna-be Churchill Κοτζιάς, είπε «να μην είμαστε μοναχοφάϊδες», η Ντόρα πρόσφατα «δεν έχω ταμπού..» κλπ. -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η πρωθιερεια της υστεριας μόλις ανακάλυψε ότι τα posts και τα likes δεν βγάζουν κυβερνήσεις κι ότι οι followers δεν σημαίνουν "κλιμα" στην κοινωνία.
"Στον καθρέφτη μου κοιτιεμαι κι από μόνη μου αγαπιεμαι"...
Εγώ από όλα αυτά το μόνο που κρατώ είναι ότι η κυρία αυτή, που εγώ την ξέρω μόνο από τον "αδύναμο κρίκο" πριν 22 χρόνια, επιλέχθηκε από τον Τσίπρα για να μπει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας και στην 2η εκλόγιμη θέση.
Εντάξει...αυτό τώρα το έμαθα από το ποστ σου...
Δεν το ήξερα , τώρα το έψαξα , εκλέχτηκε δηλαδή...
Ότι να ναι πραγματικά!
-
@bassstarlet said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το «απόρρητο σχέδιο 180» για την παράδοση του Αιγαίου όπως το αποκαλύπτει η ΕΣΤΙΑ....Ωχ Παναγία μου κάνε να είναι...ψέματα
Τι ψέματα λες, προσπαθείς να βάλεις τον εαυτό σου σε άρνηση, όπως όταν σε αφήνει σύξυλο η γκόμενα;
Ο Μητσοτάκης το παραδέχτηκε πριν πεθάνει στην περιβόητη συνέντευξη στον Παπαχελά, ο wanna-be Churchill Κοτζιάς, είπε «να μην είμαστε μοναχοφάϊδες», η Ντόρα πρόσφατα «δεν έχω ταμπού..» κλπ.“τα Εθνικά Σύνορα θα περιοριστούν” που είχε πει το 2019 και η Μπενάκη.... φοβάμαι με 180 έδρες έρχεται η ώρα
-
Πριν 44 χρόνια
28 /05/1979 υπογράφεται η συμφωνία σταθμός για την χώρα μας.
Προσφορά στην πατρίδα του Κων.Καραμανλη και της συντηρητικής παράταξης.
Παρά τον πόλεμο που δέχθηκαν οι υποστηρικτές της ένταξης από τους τότε αμφισβητίες δικαιώθηκαν πλήρως για την επιλογή.
Η Ευρώπη μας στάθηκε.
Ακόμα και την ζοφερή περίοδο του 2015 την ξεπεράσαμε γιατί είμαστε στην ΕΕ.Το ΠΑΣΟΚ που τώρα το θεωρούμε το πλέον σοβαρό κόμμα από τα αριστερά του συνταγματικού τόξου τότε αποχωρούσε από την συζήτηση - ψήφιση της ένταξης.
Ο Ανδρέας ζητούσε δημοψήφισμα ( 75 % θα έπαιρνε το ΟΧΙ ). Φανταστείτε να ενέδιδε ο Κων.Καραμανλής.
Υποσχόταν ο Ανδρέας ότι θα το διεξήγαγε όταν ερχόταν στην εξουσία. Από τα άπειρα " επεα πτερόεντα" του.Εγώ πάντως δεν μπορω να φανταστώ τον εαυτό μου μη ΕΥΡΩΠΑΙΟ πολιτη.
Εσείς?Κι αν όχι Ευρώπη, τότε τι;
-
@bassstarlet said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο Μητσοτάκης το παραδέχτηκε πριν πεθάνει στην περιβόητη συνέντευξη στον Παπαχελά, ο wanna-be Churchill Κοτζιάς, είπε «να μην είμαστε μοναχοφάϊδες», η Ντόρα πρόσφατα «δεν έχω ταμπού..» κλπ.“τα Εθνικά Σύνορα θα περιοριστούν” που είχε πει το 2019 και η Μπενάκη.... φοβάμαι με 180 έδρες έρχεται η ώρα
Το 2005 την είπε...
-
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πριν 44 χρόνια
28 /05/1979 υπογράφεται η συμφωνία σταθμός για την χώρα μας.
Προσφορά στην πατρίδα του Κων.Καραμανλη και της συντηρητικής παράταξης.
Παρά τον πόλεμο που δέχθηκαν οι υποστηρικτές της ένταξης από τους τότε αμφισβητίες δικαιώθηκαν πλήρως για την επιλογή.
Η Ευρώπη μας στάθηκε.
Ακόμα και την ζοφερή περίοδο του 2015 την ξεπεράσαμε γιατί είμαστε στην ΕΕ.Το ΠΑΣΟΚ που τώρα το θεωρούμε το πλέον σοβαρό κόμμα από τα αριστερά του συνταγματικού τόξου τότε αποχωρούσε από την συζήτηση - ψήφιση της ένταξης.
Ο Ανδρέας ζητούσε δημοψήφισμα ( 75 % θα έπαιρνε το ΟΧΙ ). Φανταστείτε να ενέδιδε ο Κων.Καραμανλής.
Υποσχόταν ο Ανδρέας ότι θα το διεξήγαγε όταν ερχόταν στην εξουσία. Από τα άπειρα " επεα πτερόεντα" του.Εγώ πάντως δεν μπορω να φανταστώ τον εαυτό μου μη ΕΥΡΩΠΑΙΟ πολιτη.
Εσείς?Κι αν όχι Ευρώπη, τότε τι;
Προκτετοράτο της Τουρκίας. (Αρέσει σε πολλούς συριζαιους)
-
Οι τότε επικριτές ήταν ενάντια στην οικονομική σχέση κέντρου/περιφέρειας. Ζήτησαν αλλαγή των συνθηκών ένταξης στην ΕΟΚ και τελικά μέτα κάποια χρόνια πιέσεων άσκησης βέτο κτλ, πέτυχαν την δημιουργία ειδικών προγραμμάτων οικονομικής στήριξης για τις μεσογειακές χώρες της περιφέρειας, μαζί φυσικά και για την Ελλάδα.
Φυσικά ήταν ένα πολιτικό παιχνίδι και για τους ψήφους. Είχε λαϊκισμό της εποχής. Γενικά όπως λέγεται σε διάφορα ιστορικά άρθρα το κόμμα ήταν χωρισμένο στη μέση για το θέμα αυτό.
Τελικά το ΠΑΣΟΚ μετά από μια πορεία σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας με αυτές της Ευρώπης έβαλε την χώρα στην ΟΝΕ όπως πέτυχε το ακατόρθωτο για τα ευρωπαϊκά ιστορικά δεδομένα να βάλει την Κύπρο στην ΕΕ. -
Μεταξύ μας, το ότι μπήκαμε στην ΕΕ δεν μας έκανε και Ευρωπαίους…μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο.
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μεταξύ μας, το ότι μπήκαμε στην ΕΕ δεν μας έκανε και Ευρωπαίους…μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο.
Φαντάσου να μην ήμασταν και στην ΕΕ.
-
Εγώ πάντως δεν μπορω να φανταστώ τον εαυτό μου μη ΕΥΡΩΠΑΙΟ πολιτη.
Ευθυμήσαμε...
Τι θα άλλαζε;
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οι τότε επικριτές ήταν ενάντια στην οικονομική σχέση κέντρου/περιφέρειας. Ζήτησαν αλλαγή των συνθηκών ένταξης στην ΕΟΚ και τελικά μέτα κάποια χρόνια πιέσεων άσκησης βέτο κτλ, πέτυχαν την δημιουργία ειδικών προγραμμάτων οικονομικής στήριξης για τις μεσογειακές χώρες της περιφέρειας, μαζί φυσικά και για την Ελλάδα.
Φυσικά ήταν ένα πολιτικό παιχνίδι και για τους ψήφους. Είχε λαϊκισμό της εποχής. Γενικά όπως λέγεται σε διάφορα ιστορικά άρθρα το κόμμα ήταν χωρισμένο στη μέση για το θέμα αυτό.
Τελικά το ΠΑΣΟΚ μετά από μια πορεία σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας με αυτές της Ευρώπης έβαλε την χώρα στην ΟΝΕ όπως πέτυχε το ακατόρθωτο για τα ευρωπαϊκά ιστορικά δεδομένα να βάλει την Κύπρο στην ΕΕ.Ήταν ξεκάθαρα ενάντια στην ένταξη.
ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο.Ήμουν σίγουρος όμως ότι ακόμη και σε αυτή την απόφαση θα υποστηριζες ότι το ΠΑΣΟΚ είχε δίκιο 🥴
και τα ήξερε καλύτερα -
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ευθυμήσαμε...
Τι θα άλλαζε;
Εσύ δλδ πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου? Γιουσουφακι?
Η Μπαγκλαντές;
-
Ευθυμήσαμε...
Τι θα άλλαζε;
Η Μπαγκλαντές;
Το γεγονός ότι νομίζεις ότι είσαι Ευρωπαίος και όχι γιουσουφάκι, επειδή η χώρα είναι στην ΕΕ, έχει πολύ γέλιο!!!
-
Ευθυμήσαμε...
Τι θα άλλαζε;
Η Μπαγκλαντές;
Το γεγονός ότι νομίζεις ότι είσαι Ευρωπαίος και όχι γιουσουφάκι, επειδή η χώρα είναι στην ΕΕ, έχει πολύ γέλιο!!!
Είναι και αυτό αποτέλεσμα της απόφασης να είμαστε στην Ευρώπη. Να γελάμε.
Ειδάλλως θα κλαιγαμε μερόνυχτα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2