-
Το διάβασα…ένας αχταρμάς…βαριέμαι να απαριθμήσω τις βλακείες του αριστερού «Πορτοσάλτε»…..σιγά μην του δώσω και αξία του γελοίου.
-
Δεν ξέρω για το Ναύπλιο και την "καλή διάθεση", πάντως το σούπερ στο Ελληνικό (μην κάνουμε και διαφήμιση), άδειο και οι ταμίες έχουν αρχίσει να βλέπουν και να απελπίζονται με αυτό που έρχεται. 2 διαφορετικά άτομα με τα οποία μιλάω στο μαγαζί, μου λένε οτι πρώτη φορά βλέπουν τέτοια νέκρα και ειδικά Σάββατο που συνήθως σκάνε οι οικογένειες για τα ψώνια της βδομάδας. Προσωπικά πήγα 6 παρά και εξυπηρετήθηκα δεύτερος(!) που δε μου έχει τύχει ποτέ τέτοια μερα. Ούτε στα σαλάμια, ούτε στα τυριά κόσμος.
Ας το αμφισβητήσει όποιος θέλει, εγώ λέω τι μου λένε και τι βλέπω. Αν κάποιος τα θεωρεί αυτά "ανάπτυξη" και "κανονικότητα", προφανώς έχουμε διαφορετικό ορισμό. -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τι έγραφαν το 2018
Δηλαδη σε 2,5 έτη η κυβέρνηση δανείστηκε 106 δις (αγορές ,εντοκα repos) για να κλείσει τρύπες του ισολογισμου της λόγω πανδημίας το πρώτο καιρό και επιδομάτων το δεύτερο μιας και είχαμε προεκλογική περίοδο.
Τα ίδια έγιναν και το 2009-2010. Αδιόρθωτοι Έλληνες.
Να ευχόμαστε μη τυχόν και υπάρξει κάποια διεθνής οικονομική κρίση και βρεθούμε ξαφνικά με τέτοιον όγκο χρέους μετά από τόσες περιπέτειες τα τελευταία έτη.Όλοι οι φίλοι στο forum δεν έχουν βγάλει άχνα εδώ και δύο έτη για τον δανεισμό. Από την αλλη κάνουν αναλύσεις για εποχές πριν 40 έτη, συμφωνούν και όλοι μαζί πως έχουν δίκιο.
Σήμερα, πέρα βρέχει.
Όποιος μιλήσει για παραγωγικό μοντέλο της οικονομίας αρχίζει το βραχυκύκλωμα, οι δύσκολες έννοιες και τα άλλο η πολιτική και άλλο η οικονομία.
Τα έσοδα του κράτους από φόρους είναι 55-60 δις. Κάντε τις πράξεις μόνοι σας.
Δεν θα διαφωνήσω για τα 60 δις που λες, αλλά υπάρχουν σημαντικές διαφορές.
Αρχικά τώρα έχουμε ένα ΑΕΠ κάπου στα 200 δις. Δεύτερον η ποσοτική χαλάρωση ήταν παγκόσμια επιλογή, ενώ η σπατάλη των πακέτων ντελόρ που μας δόθηκαν τότε για να πλησιάσουμε τις άλλες χώρες ήταν άλλο πράγμα.
Οπότε δεν υπάρχουν συγκρίσεις.
Τώρα η Ευρώπη λέει ότι θα μειώσουν όλοι τις δαπάνες και θα επανέλθει ο έλεγχος.
Βέβαια εμείς της Αγοράς του γιαπιού, λέμε ότι τα ημιμαθή ζώα που παριστάνουν τους κεντρικούς τραπεζίτες, κάνουν την μία βλακεία πίσω από την άλλη, όπως φαίνεται ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ, που είναι αναμφισβήτητο.
Οσο παράλογο ήταν ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ επί τόσα χρόνια, τόσο παράλογο είναι τα ψηλά επιτόκια, για ένα ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΟ, μετά από τα λοκντάουν πληθωρισμό.
Κινήσεις πανικού ηλιθίων, που θα κοκκινίσουν δάνεια σε όλη την Ευρώπη και θα έχουν εκλογικό αντίκτυπο με αποτέλεσμα να έχουμε πάλι παλινδρομικές κινήσεις που κάνουν οι τραπεζοηγέτες συνεχώς.
Είχες πληθωρισμό επίσημο μέχρι 10-12 %, για ελάχιστο διάστημα και με την επιλογή της τεράστιας αύξησης των επιτοκίων, είχαμε αυξήσεις σε βιομηχανικά προϊόντα πάνω από 50 %, χωρίς λόγο.
Αλλά τι ξέρουμε εμείς του γιαπιού, μπροστά στις σοφές κεφαλές της φρανκφούρτης...
Βλέπεις ο Βίσμαρκ, ήταν στο Βερολίνο...
-
Ανάπτυξη (κατά την γνώμη μου) δεν είναι ούτε ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ, ούτε ο κόσμος που σουλατσάρει έξω (σε φαγάδικα και καφετέριες).
Εντάξει, στο Ναύπλιο και καθημερινή να πάει κάποιος θα βρει κόσμο που σουλατσάρει. Ακόμη και στο Άργος κόσμος σουλατσάρει στην κεντρική πλατεία.
Ανάπτυξη είναι να υπάρχουν καλοπληρωμένες δουλειές για όλες τις ειδικότητες και όλα τα επαγγέλματα, να υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα, να υπάρχουν ανθρώπινοι εργασιακοί χώροι και φυσικά σοβαρές επιχειρήσεις με σοβαρούς επιχειρηματίες.
Στην Ελλάδα ακόμη και σοβαροί όμιλοι να έρθουν, γίνονται και αυτοί εργασιακά μπουρδέλα. Κοτέτσια.
Δεν υπάρχει σοβαρή επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και ούτε πρόκειται να υπάρξει.
Για αυτό όσο περνούν τα χρόνια, τόσο αυξάνεται και ο ατομικισμός και ο κάθε πολίτης κοιτά την πάρτι του και τον κώλο του και πως θα επιβιώσει πατώντας στις πλάτες των άλλων.
Και σε αυτό προφανώς δεν φταίει ο καπιταλισμός, αλλά η γενικότερη κουλτούρα των κατοίκων έτσι όπως διαμορφώθηκε από την μεταπολίτευση και μετά, και περνά από γενιά σε γενιά.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ρε τον Κωστάκη, λεφτά υπάρχουν και έχει και καθαρίστρια για το σπίτι του.
Καταραμένη φτώχεια.Ο οποίος αριστερός αριστερός και κατά την ΗΠΑ, ΝΑΤΟ κλπ. αλλά μια χαρά έδινε εξετάσεις το παιδί του για να περάσει στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Pierce κατά το πιο γνωστό)...του οποίου διάσημη απόφοιτος φυσικά είναι η Λιάνα, για να ξέρουμε τι λέμε.
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν ξέρω για το Ναύπλιο και την "καλή διάθεση", πάντως το σούπερ στο Ελληνικό (μην κάνουμε και διαφήμιση), άδειο και οι ταμίες έχουν αρχίσει να βλέπουν και να απελπίζονται με αυτό που έρχεται. 2 διαφορετικά άτομα με τα οποία μιλάω στο μαγαζί, μου λένε οτι πρώτη φορά βλέπουν τέτοια νέκρα και ειδικά Σάββατο που συνήθως σκάνε οι οικογένειες για τα ψώνια της βδομάδας. Προσωπικά πήγα 6 παρά και εξυπηρετήθηκα δεύτερος(!) που δε μου έχει τύχει ποτέ τέτοια μερα. Ούτε στα σαλάμια, ούτε στα τυριά κόσμος.
Πρώτο ΣΚ με καλό καιρό...σιγά μην βρείς κόσμο στο ΣΜ. Όλοι είναι σε εκδρομές, παραλίες, καφεδάκι και βόλτες. Ειδικά εαν μένουν προς τα νότια.
-
Σιγά μη δώσει ο Κούλης το μισό Αιγαίο στους Τούρκους. Τους έχετε για τέτοιους εσείς τους Μητσοτάκηδες;
-
Σατανιασμενοι αντίχριστοι δρακουμελιάρηδες, ετοιμαστείτε να σας πατήσει τα σφραγίσματα...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αρχικά τώρα έχουμε ένα ΑΕΠ κάπου στα 200 δις. Δεύτερον η ποσοτική χαλάρωση ήταν παγκόσμια επιλογή, ενώ η σπατάλη των πακέτων ντελόρ που μας δόθηκαν τότε για να πλησιάσουμε τις άλλες χώρες ήταν άλλο πράγμα.
Οπότε δεν υπάρχουν συγκρίσεις.Το πακέτο Ντελόρ οι άλλες χώρες τι το έκαναν; Σε εμάς τι έγινε; Ποια η παραγωγή σε τόνους του πρωτογενή τομέα πριν και μετά το πακέτο Ντελόρ, όπου και δέχτηκε μεγάλη ενίσχυση στην Ελλάδα; Έχεις καμία ιδέα;;;θα έχει πολύ ενδιαφέρον να μας πεις.
Την περίοδο του 80 που αυξήθηκε ο δανεισμός και το χρέος της χώρας μας, μήπως άραγε αυξήθηκε αντίστοιχα ΣΕ ΟΛΗ την ευρώπη ο δανεισμός και το χρέος για την στήριξη της εσωτερικής ζήτησης των χωρών λόγω της αδυναμίας των οικονομιών της Ευρώπης να διατηρήσουν θετική ανάπτυξη μετά την παγκόσμια ενεργειακή κρίση του 79;;;
Μήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται;;;
Το ΑΕΠ είναι ένας καλός αλλά απλουστευμένος δείκτης. Ξέρεις τι περιλαμβάνει μέσα και ποια η βαρύτητα κάθε μεταβλητής αυτού; Μήπως η κατανάλωση είναι ας πούμε η ισχυρότερη από τις άλλες. Και ότι το ΑΕΠ διατηρείται με αυτήν και τα επιδόματα;
Μήπως όλη η κοσμοθεωρία σας στηρίχτηκε στην καταγγελία αυτών που επιβραβεύετε σήμερα;
Το 2015 δεν λέγατε ότι η κοινωνία θα καταστραφεί αν εκπαιδευτεί στα επιδόματα. Σήμερα και μετά την Πανδημία δίνονται επιδόματα τα οποία ενισχύουν και τον πληθωρισμό. Γενικότερα τα επιδόματα παράγουν πληθωρισμό σύμφωνα με την φιλελεύθερη οικονομική αντίληψη. Σήμερα όμως κομπαζετε που ο κόσμος επέλεξε την κυβέρνηση που έδωσε τα περισσότερα επιδόματα από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.
Εγώ δεν κρίνω την κυβέρνηση, είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στις εκλογες, κρίνω την διγλωσσία των φίλων του forum καθώς και τον κεκαλυμμένο οπαδισμο πίσω από δήθεν συμπόνια για την οικονομία και κοινωνία. -
ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΟ, μετά από τα λοκντάουν πληθωρισμό
Στασιμοπληθωρισμο είχαμε. Όχι συγκυριακό.
Παράλληλα μετά τον πόλεμο όντως έχουμε ενεργειακό πληθωρισμό.
Έχουμε δηλαδή δύο εξελισσόμενες κρίσεις σε διαφορετική φάση η κάθε μία -
Αλλά τι ξέρουμε εμείς του γιαπιού, μπροστά στις σοφές κεφαλές της φρανκφούρτης..
Όντως δεν ξέρετε, νομίζετε ότι ξέρετε.
-
Ρε παιδιά, αφού το είπε ο Vinegarάκης:
«Έχουν ομίχλη στο μυαλό» και «Σύνδρομο Στοκχόλμης».
-
-
Το «απόρρητο σχέδιο 180» για την παράδοση του Αιγαίου όπως το αποκαλύπτει η ΕΣΤΙΑ....Ωχ Παναγία μου κάνε να είναι...ψέματα
-
-
Η ΕΣΤΙΑ είναι η φυλλάδα που βόσκει ο Κοττάκης ο οποίος βόσκει και στην άλλη φυλλάδα την Δημοκρατία;
Εγώ το μόνο σχέδιο που βλέπω από δαύτον πάντως είναι ότι κάνει ότι μπορεί για να αποδομήσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Έτσι όπως το πάει τις επόμενες ημέρες θα πει ότι πρώτη εκλογική αναμέτρηση δεν υπήρξε. Και φυσικά πετάει και τα περί σχεδίων που άκουσε από τον Βελόπουλο... Μαζεύτηκαν οι Ρωσολάγνοι και έκαναν μία όμορφη ομορφιά...
-
Μπράβο στον Κυργιάκο ΜΑΣ που μόνο Αυτός σκέφτεται τα παιδιά, διδάσκει ήθος.
Κάτω η Κουλτούρα των Επιδομάτων τα Χριστούγεννα!
Τα δώρα τα θέλουμε το καλοκαίρι, για τα μπάνια μας! -
Έχω την εντύπωση ότι ο Μητσικώστας με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης στο Video Assistant Referee δίνει ικανοποιητικές απαντήσεις
-
Η πρωθιερεια της υστεριας μόλις ανακάλυψε ότι τα posts και τα likes δεν βγάζουν κυβερνήσεις κι ότι οι followers δεν σημαίνουν "κλιμα" στην κοινωνία.
"Στον καθρέφτη μου κοιτιεμαι κι από μόνη μου αγαπιεμαι"...
-
Από την Εστία <<Μετανάστες στήν Σχολή Εὐελπίδων>>.Εύγε Κούλη
-
@gialamidisi said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Από την Εστία <<Μετανάστες στήν Σχολή Εὐελπίδων>>.Εύγε Κούλη
Να τον ψέγουμε τον Μητσοτάκη για τις μλκς, τα καταφορα ψέματα και την αντικοικωνικη του δράση.
Όταν λέει και κάνει σωστά πράγματα, οπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον ψεγουν μόνο οι πατριδέμποροι χριστιανοταλιμπανέζοι, φαντάζομαι στο πλαίσιο του "μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια"...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2