-
Ο Κυριάκος δεν θέλει λένε 180 έδρες. Αν όντως το είπε. Εντυπωσιακή δήλωση και μπράβο του. Δεν είναι καλό ένα κόμμα να έχει 180 έδρες.
Θέλει 180 έδρες με συνεργασία και άλλων κομμάτων
Άσε που δεν ξέρω να έχει σοβαρά στελέχη ένα κόμμα για να έχει 180 βουλευτές. Όλοι και όλοι οι σοβαροί σε κάθε κόμμα είναι περίπου 50-60 άτομα και οι υπόλοιποι είναι γλάστρες
-
Με τους αμπαλους της αντιπολίτευσης τον βλέπω με 200 έδρες όχι 180.
-
Την ευθύνη στους ψηφοφόρους για τη βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου έριξε ο πρώην βουλευτής του κόμματος Νίκος Ξυδάκης, ενώ μιλώντας για τους νέους, τόνισε πως «δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει».
Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Kontra Channel, ο κ. Ξυδάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ίσως σε ένα μέρος του πληθυσμού, μέσα σε αυτή τη συσκότιση, την παραπληροφόρηση και την ομίχλη στα μυαλά, να υπάρχει ένα σύνδρομο "είμαστε θυρωροί της νύχτας", Σύνδρομο της Στοκχόλμης».
https://www.iefimerida.gr/politiki/xydakis-meros-plithysmoy-psifise-nd-omihli-sta-myalaΜαύρη είναι η νύχτα στα βουνά. Κατηγορούν και τους ψηφοφόρους ανοικτά πλέον. Το 50% είναι ρεαλιστικό.
-
-
Το πάρτυ τελειώνει.....
"Από εκεί και πέρα ζητά τερματισμό των μέτρων ενεργειακής στήριξης που ισχύουν έως το τέλος του 2023, χρησιμοποιώντας τις σχετικές εξοικονομήσεις για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Σε περίπτωση που τυχόν νέες αυξήσεις των τιμών της ενέργειας απαιτούν μέτρα στήριξης, καλεί την ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί προς το ότι αυτά θα στοχεύουν στην προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, είναι οικονομικά προσιτά και διατηρούν κίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας."
Και εδώ έχει ενδιαφερον, με το τι εννοεί.....
"η Κομισιόν καλεί σε βελτίωση της φιλικότητας προς τις επενδύσεις του φορολογικού συστήματος με την εισαγωγή ενός συστήματος προκαταβολής φόρου καθώς και σε διεύρυνση της φορολογικής βάσης, συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης της τρέχουσας φορολογικής δομής για τους αυτοαπασχολούμενους."
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Άρχισαν τα ναι μεν αλλά...
Το ανάρτησε ο Πήλιος τρεις σελίδες πίσω...
-
Α δεν το είδα.
-
H Κομισιόν το έχει πει από αρχές Γενάρη,ήταν γνωστά αυτά. Το έχω γράψει κατ'επανάληψη εδώ και 2-3 μήνες πριν σε προηγούμενα posts,αλλά ουδείς έδινε ιδιαίτερη προσοχή.
Για άλλη μια φορά,όσα υποσχόντουσαν αμφότεροι -ειδικά η αντιπολίτευση με κάτι μηδενικά ΦΠΑ κ.λ.π.- ήταν παραμύθια (και μετά λέτε να κοιτάξουμε τα fake προγράμματά τους..)
Αλλά άπαντες και οι Συριζαίοι και οι "δεν είμαι Συριζα,αλλά..." τα προσπερνούσαν για να μην χαλάσουν την υποτιθέμενη φόρα του Αλέξη.. Τώρα που η παρτίδα κατά 99% χάθηκε,οι Συριζαίοι και οι συμπαθούντες ("δεν είμαι Συριζαίος,αλλά.."),το ξέθαψαν.Γενικότερο συμπέρασμα: όποια κυβέρνηση και να'ρθει θα είναι δύσκολη 4ετία.Γι αυτό,έλεγα πως μάλλον δε θα βγάλει πάνω από 2-3έτη και με φθορά πολύ μεγάλη (στυλ Πασοκ).Οι κεντρικοί άξονες που θα πρέπει να κινηθεί το κράτος είναι καθορισμένοι.Αν ο λαός θεωρεί πως θα περάσει καλύτερα άμεσα,ας ψηφίσει ΚΚΕ ή Βαρουφ. κ.λ.π. μ' ένα ποσοστό διακυβέρνησης κι ας ακολουθήσει τον άλλο δρόμο.
Τα πράγματα είναι απλούστατα και δεν χρειάζεται να τα αναλύουμε 2000 σελίδες.Ούτε αν οι 3-4 από τη μια μεριά αν γράψουν 25 ποστ/ημέρα θα πείσουν τους άλλους 3-4 από κει ή το αντίθετο.Αλλά ακόμη και να τους έπειθαν,1 ψήφος του φορουμ δεν προσμετράται για 50.000 στην κάλπη.
Τώρα αν το θεωρούμε ως καφενείο,ποδοσφαιρικού στυλ και χαβαλέ, καλώς ας γράφει ο καθένας τη λόξα του..
Αυτά. -
Μπα γιατρέ τα γράφαμε όλοι από τα Χριστούγεννα του 2022. Θυμάμαι κιόλας που ήμουν διακοπές όταν τα έγραφα και αραζα με το τάμπλετ.
Μιλούσαμε για τα δάνεια και τα ελλείμματα. Πως αυτό θα έχει ένα τέλος κτλ.
Μάλιστα από το καλοκαίρι αν θυμάσαι μιλούσαμε για το δανεισμό και λέγαμε πως είναι μεγαλύτερος από ολόκληρη την δεκαετία επί εποχές ΠΑΣΟΚΤο θέμα είναι το εξής. Πρέπει κάθε κυβέρνηση να βγάλει ένα λογιστικό αποτέλεσμα. Το πως θα το επιτύχει είναι δικό της θέμα. Η Κομισιόν κάνει προτάσεις επ αυτών.
Για παράδειγμα εάν αλλάξει μίγμα πολιτικής σε έναν κλάδο και εξοικονομήσει πόρους και τα δώσει είτε με την μορφή επιδομάτων είτε με την μορφή φοροελαφρυνσεων είναι δικό της θέμα.
Εάν μπορέσει να παράξει πλούτο που δεν τον είχε, παλι ειναι δικό της θέμα το που θα τον διαθέσει εφόσον τα νούμερα στο σύμφωνο σταθερότητας είναι συγκεκριμένα.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κακώς κατηγορούμε την αριστερά ότι αφήνει την είσοδο στα σύνορα μας αφύλακτη...
Δεν φταίει αυτή..
Τόσες δεκαετίες στα στρατόπεδα εκπαίδευσης του υπαρκτού, είχε εκπαιδευτεί να εμποδίζει την ΕΞΟΔΟ από την χώρα...
Οχι την ΕΙΣΟΔΟ, γιατί κανείς δεν ήθελε να μπει...
@ntinaras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μου κλεβουν ηδη ιδεες για την υπογα που θα νοικιασω πανακριβα και μαυρα.
Προφανώς ο ιδιοκτήτης θα είναι ξύστης, ή συνταξιούχος, που ο μισθός θα πέφτει κάθε μήνα, ενώ οι μεροκαματιάρηδες, ψάχνουν εργοδότες κάθε μέρα, οπότε λογικό να χαίρονται με την νδ, που ευνοεί τις επιχειρήσεις και την δημιουργία θέσεων εργασίας...
Για αυτό λέμε ότι θέλουμε αξιολόγηση στους ξύστες...
Τελεια, γι αυτο και ολοι, πρεπει να αυξησουμε τα ενοικια, για να ευνοησουμε κι αλλο τις επιχειρησεις και την ελευθερη οικονομια.
900 ευρω τα 45τμ απο αυριο! -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πάμε σε πιο γήινα θέματα, γιατί καλές οι εκλογές, αλλά η καθημερινότητα τρέχει.
Μου έλεγε πριν λίγο ένας επαγγελματικός συνεργάτης για την ανιψιά του. Διορίστηκε αναπληρώτρια στη Μύκονο. Πήγε, είδε και απήλθε. Δεν έβρισκε σπίτι να μείνει. Βρήκε μόνο 1 και της είπε ο ιδιοκτήτης το Μάρτιο φεύγεις, το νοικιάζω.
Και αναρωτιέμαι. Ποιος φταίει? Ο Κυριάκος? Το κράτος πατερούλης? Δήμαρχο δεν έχει το νησί? Νομάρχη δεν έχει? Οι κάτοικοι δεν ενδιαφέρονται να μάθουν τα παιδιά τους γράμματα?
Τόσο δύσκολο θα ήταν να πιέσουν κάτοικοι, τοπική αυτοδιοίκηση και περιφέρεια τόσα χρόνια. Να μπουν 5 κωλόσπιτα σ' ένα ΕΣΠΑ. 1 για το γιατρό, 1 για το δάσκαλο κλπ. Πόσο θα κόστιζαν? Σαν αυτά του Ολυμπιακού χωριού. Ας πίεζαν και τους επιχειρηματίες που κάνουν μπίζνες στο νησί, να κάνουν δωρεές. Στοιχηματίζω ότι δεν θα έλεγαν όχι.Το κράτος πατερούλης που ονειρεύονται οι αριστεροί δεν υπήρξε ποτέ. Και ούτε θα υπάρξει. Είναι μια χρεοκοπημένη ιδέα σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Άλλη μια παντελώς αποτυχημένη και οπισθοδρομική αριστερή παπάτζα.
Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να ενισχυθεί και οι πολίτες να είναι πιο δραστήριοι. Δεν μπορεί να τα περιμένουμε όλα από το κράτος και τον κάθε Κυριάκο.
Δεν υπάρχουν Θεοί, παντογνώστες από τη μεριά του κράτους και άμοιροι ευθυνών, άβουλοι πολίτες και τοπική αυτοδιοίκηση από την άλλη. Όλα αυτά βρωμάνε αποτυχημένη, σάπια αριστερίλα. Και πρέπει να υπάρχει αλλαγή νοοτροπίας και στον κόσμο, όχι μόνο στους πολιτικούς.Καλα της εκανε.
Να μεινει και αυτη ανεργη (γιατι αν πει οχι για εκει που την εστειλαν τρωει μπαν 2 χρονια)
να μεινει και το νησι χωρις δασκαλους,γιατρους και ο,τι αλλο χρειαζεται, να δεις πως στρωνουν χαρακτηρα τα σκουπιδια που πηραν αερα και νοικαζουν μεχρι και σπηλιες.
Φιλελευθερο θελατε, τσιμπηστε τον. -
Τα κουκλοθέατρα και τα τσίρκα είναι σοβαρότερα από τους Ζαίους. Οπότε μάλλον ούτε τσάμπα δεν θα προσλάμβαναν τους υποψηφίους τους που θα ψάχνουν για δουλειά επειδή δεν εκλέχθηκαν Όπως ο παρακάτω:
Ευάγγελος Αντώναρος: «Έβλεπα τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν το έλεγα για να δίνω ελπίδες»
O Ευάγγελος Αντώναρος είπε σε τηλεοπτική εκπομπή στο Attica ότι «εγώ έβλεπα μια διαφορά» και απαντώντας στον εαυτό του «γιατί Βαγγέλη Αντώναρε έλεγες «πάτε καλά»;», τόνισε ότι δεν έλεγε την αλήθεια στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ «γιατί ήμουν ενταγμένος σε ένα κόμμα και έπρεπε να ενθαρρύνω, να δίνω ελπίδες να κρατώ ζεστούς τους ανθρώπους που έρχονται».
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Αντώναρος όχι μόνο δεν έλεγε στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ τι έβλεπε, αλλά εκτιμούσε ότι τα «τα δύο μεγάλα κόμματα ήταν στο 32%-33%».
Ο ίδιος τόνιζε, μάλιστα, ότι «η Νέα Δημοκρατία θα είναι τυχερή να δει το 3 μπροστά από το ποσοστό της» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα πιάσει τα ποσοστά του 2019».
-
Όταν γράφετε για τον τιτανοτεράστιο Ανδώναρο να βάζετε και φωτό για να υπάρχει και η απαραίτητη εικαστική παρέμβαση.
-
@ntinaras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
να μεινει και το νησι χωρις δασκαλους,γιατρους και ο,τι αλλο χρειαζεται, να δεις πως στρωνουν χαρακτηρα τα σκουπιδια που πηραν αερα και νοικαζουν μεχρι και σπηλιες.
Και μετά θα σκουζουν στα τηλεπαραθυρα «που είναι το κράτος» και από δίπλα τους οι συνήγοροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ θα σιγοντάρουν.
-
Η γελοιότητα έχει χτυπήσει κόκκινο….το έχουν βάλει σκοπό να πάνε στο 3%….ξεφτίλες…
-
Θετικά νέα για την οικονομία, για το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά και όπως έχουμε πει και εμείς εδώ εκατό φορές αλλά οι φίλοι δεν μπορούν να καταλαβαίνουν και να κατανοήσουν.
"Αν και ο δείκτης του χρέους της Ελλάδας θα παραμείνει πολύ υψηλός τις επόμενες δεκαετίες, το βάρος του χρέους έχει γίνει σημαντικά πιο βιώσιμο, λόγω των πολύ ευνοϊκών όρων αποπληρωμής στα δάνεια της Ευρωζώνης και της εκτεταμένης ανακούφισης του χρέους που έχουν δώσει οι πιστωτές της Ευρωζώνης από το 2017»,"
-
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο Κυριάκος δεν θέλει λένε 180 έδρες. Αν όντως το είπε. Εντυπωσιακή δήλωση και μπράβο του. Δεν είναι καλό ένα κόμμα να έχει 180 έδρες.
Θέλει 180 έδρες με συνεργασία και άλλων κομμάτων
Άσε που δεν ξέρω να έχει σοβαρά στελέχη ένα κόμμα για να έχει 180 βουλευτές. Όλοι και όλοι οι σοβαροί σε κάθε κόμμα είναι περίπου 50-60 άτομα και οι υπόλοιποι είναι γλάστρες
Ναι δε θελει, φυσικα και θελει, απλα το παιζει πολιτικα ορθος και μετρημενος, για να μη χασει ψηφους απο αυτους που τον ψηφισαν ως μονοφθαλμο αναμεσα σε τυφλους και πανικοβληθουν και ψηφισουν κατι αλλο στις 25.
Γι αυτο τρεχει να μαζεψει το σκουπιδι τον Αδωνι που σκουζει και χαιρεται που θα εχει 180 εδρες να γαμησει τα παντα.
Μεχρι και ο Δενδιας τον εκραξε. -
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
H Κομισιόν το έχει πει από αρχές Γενάρη,ήταν γνωστά αυτά. Το έχω γράψει κατ'επανάληψη εδώ και 2-3 μήνες πριν σε προηγούμενα posts,αλλά ουδείς έδινε ιδιαίτερη προσοχή.
Για άλλη μια φορά,όσα υποσχόντουσαν αμφότεροι -ειδικά η αντιπολίτευση με κάτι μηδενικά ΦΠΑ κ.λ.π.- ήταν παραμύθια (και μετά λέτε να κοιτάξουμε τα fake προγράμματά τους..)
Αλλά άπαντες και οι Συριζαίοι και οι "δεν είμαι Συριζα,αλλά..." τα προσπερνούσαν για να μην χαλάσουν την υποτιθέμενη φόρα του Αλέξη.. Τώρα που η παρτίδα κατά 99% χάθηκε,οι Συριζαίοι και οι συμπαθούντες ("δεν είμαι Συριζαίος,αλλά.."),το ξέθαψαν.Γενικότερο συμπέρασμα: όποια κυβέρνηση και να'ρθει θα είναι δύσκολη 4ετία.Γι αυτό,έλεγα πως μάλλον δε θα βγάλει πάνω από 2-3έτη και με φθορά πολύ μεγάλη (στυλ Πασοκ).Οι κεντρικοί άξονες που θα πρέπει να κινηθεί το κράτος είναι καθορισμένοι.Αν ο λαός θεωρεί πως θα περάσει καλύτερα άμεσα,ας ψηφίσει ΚΚΕ ή Βαρουφ. κ.λ.π. μ' ένα ποσοστό διακυβέρνησης κι ας ακολουθήσει τον άλλο δρόμο.
Τα πράγματα είναι απλούστατα και δεν χρειάζεται να τα αναλύουμε 2000 σελίδες.Ούτε αν οι 3-4 από τη μια μεριά αν γράψουν 25 ποστ/ημέρα θα πείσουν τους άλλους 3-4 από κει ή το αντίθετο.Αλλά ακόμη και να τους έπειθαν,1 ψήφος του φορουμ δεν προσμετράται για 50.000 στην κάλπη.
Τώρα αν το θεωρούμε ως καφενείο,ποδοσφαιρικού στυλ και χαβαλέ, καλώς ας γράφει ο καθένας τη λόξα του..
Αυτά.Ντόκτορ, ενδίδεις στην αντιπολιτευτική ΥΣΤΕΡΙΑ και θα σε βγάλει και σένα στη σέντρα ο φάηβερ. Αφού αυτός πέρασε καλά με Κουλή, μην κάνετε σαν υστερικές συμπεθέρες σε εμμηνόπαυση οι υπόλοιποι... χαλλλαρά, μας λένε ότι θα πληρώσουμε κι από ένα χιλιάρικο κάθε μήνα για ρεύμα και θέρμανση το χειμώνα, αλλά δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου... αυτά είναι λεπτομέρειες μπροστά στην Αναπτυξιακή ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ που συντελείται επειδή είναι ο Κυριάκος Ηγέτης κι ο Άδωνης ο Υπουργός κλειδί.
Δηλαδή, και Τσίπρα να είχαμε, πάλι τα ίδια θα πληρώναμε, αλλά θα στερούμασταν την Κοσμογονία και τα αντικλείδια του Αδώνιδος. -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μια χαρά είσαι, δεν υπάρχει λόγος να κοιταχτείς.
Να πάμε να κοιταχτούμε όσοι δεν μπορού-σα-με να αντιληφθούμε την ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ που συντελείται επί Κούλη και στεκόμαστε ανάχωμα στην Ανάπτυξη...Εγώ παντως ήμουν στα όρια να πάω να κοιταχτώ!
Δεν μπορούσα να χωνέψω με τίποτα πως δεν εκδηλώθηκε κάποιο κύμα ψήφου διαμαρτυρίας απο τους δεξιούς !!!!
Μετά απο συζητήσεις επι συζητήσεων με φίλους που ψήφισαν ΝΔ , που φυσικά όπως και το 80% των ΝΔιτων δεν είναι ούτε κάφροι , ούτε κομματόσκυλα , κατάλαβα πως πίσω απο το παραβάν δεν...είχαν άλλη επιλογή γιατί απεχθάνονταν μετα βδελυγμίας το ενδεχόμενο ο Τσίπρας να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας!
Ξέχασαν τα αρνητικά ή τα στάθμισαν χαμηλά και έψαξαν να πιαστούν απο καποια θετικά για να δικαιολογήσουν την απόφαση τους - φίλος καθηγητης σε δημόσιο σχολείο , δεξιός πάντα, μου ανέπτυξε πως τους έσκισε η Κεραμέως και το μίσος που έχει για το δημόσιο σύστημα παιδείας και πως τα συμφέροντα του κανονικά ήταν με τον Τσίπρα αλλά ...έριξε ΝΔ !!!!!
(Πάρε τώρα την Κεραμέως καβάλα στο άλογο...)ΤΙΝΑ!
Ποια ΤΙΝΑ βρε σεις , το πολιτικό πτώμα φοβηθήκατε;;;
Θα έκανε το λάθος ο Ανδρουλάκης νομίζατε να συνεργαστεί;
Ρίξτε ρε Τζήμερο ,Ανδρουλάκη οι πιο κεντρώοι στις πρώτες να κατέβει απο το καλάμι ο Μητσοτακης , να γίνει μια αυτοκριτικη και απο αυτόν και στις δεύτερες να το ξαναβλέπανε το θέμα.Έπρεπε να το καταλάβω όμως όταν και η γυναίκα μου (παραδοσιακή ΝΔτισσα όπως η οικογένεια της) την Παρασκευή μου εξέφρασε την επιθυμία της να ψηφίσει ΝΔ παρά την απέχθεια της προς τον Μητσοτάκη με επιχείρημα ποιόν άλλο να ψηφίσω;
Βέβαια το βράδυ της έφερα εκτυπωμένα με μεγάλη γραμματοσειρά για να γεμίσω 10 σελίδες, τις υπόλοιπες δόσεις της επιστρεπτέας που οφείλει οπότε ήρθε στα συγκαλά της...
(Τελικά δεν πήγε κανένας απο τους δυο μας να ψηφίσει , εγώ είχα αποφασίσει πως θα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ πάντως)Τώρα την ψήνω να ψηφίσει ΚΚΕ!!!!!!!
Θέλω να δώ το ΚΚΕ στο 15% , το Πασόκ στο 20% (να έχει πάρει όμως και απο την ΝΔ ψήφους-δεν μπορεί , σε κάποιους καπου μέσα τους θα ξυπνήσει το ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά ) και τον Συριζα στο 5%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2