-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λέω κάπου ότι ήταν παράνομος? Πάλι την ίδια τακτική ακολουθείς? Όντως, ένα ωραιότατο sport largos ήταν, έδενε τέλεια με το Ρόλεξ…και απόλυτα συμβατό ιδεολογικά, εγώ πουράκλα και εσείς -που ζητάω την ψήφο σας για να σας καλυτερεύσω τις ζωές σας- ας πεινάτε.
Τακτική; Ποια τακτική; Δεν έχω ιδέα από πούρα, όπως είπα είμαι άκαπνος. Αυτό που ξέρω πάντως είναι ότι ένα πούρο μπορεί να το αγοράσει και ένας με βασικό μισθό. Μόλις το γκούγκλαρα και είδα ότι κοστίζει 8 Ευρώ το ένα. Σιγά την πολυτέλεια. Τόσο κοστίζει ένα ποτό σε ένα μπαρ. Ρε συ, πλάκα κάνουμε τώρα;
-
Έχει λιώσει απ' τη δουλειά ο Κουτσούμπας, παιδί του λαού. Φρεσκαδούρας, μαγουλάκι μικρού παιδιού, θα κάνει και τις βουτιές του στην πισίνα της Κανέλη να κρατιέται σε φόρμα. Πρώτη μούρη στο Καβούρι ο Μητσάρας.
Έχει λίγο το κλασσικό βλέμα της αγελάδας των ΚΚΕ-δων, αλλά αυτό είναι σήμα κατατεθέν της αριοστερής φυλής. Άμα δεν αποβλακωθείς και λίγο, πως θα λες τέτοιες χαζομάρες στον κόσμο χωρίς να γελάς ο ίδος, χα,χα,χα
-
Παίζει να είναι με διαφορά ο πιο ευφυής (μαζί με τον Βαρουφάκη) πολιτικός αρχηγός, ασχέτως αν συμφωνεί κάποιος με την ιδεολογία του. Αλλά όσο του κόβει του καθενός...
-
Εδώ πιστεύουν οτι ο Κούλης είναι το καλύτερο βιογραφικό της χώρας, στον Κουτσούμπα θα κολλήσουμε;
-
Κουτσούμπας και Βαρουφάκης είναι τα πρώτυπα εξυπνάδας του Ελληνικού λαού?
Μιλάμε τώρα για τρελή διαστροφή. Κι εγώ το 'χα ρίξει στην πλάκα, είναι πιο σοβαρή η κατάσταση τελικά.
-
Προφανώς δεν γνωρίζεις την έννοια της λέξεως ευφυίας. Για σένα θα είναι ο Άδωνις...
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κουτσούμπας και Βαρουφάκης είναι τα πρώτυπα εξυπνάδας του Ελληνικού λαού?
Μιλάμε τώρα για τρελή διαστροφή. Κι εγώ το 'χα ρίξει στην πλάκα, είναι πιο σοβαρή η κατάσταση τελικά.
Andy ο αρχηγός λέει ότι καλά θα περνάγαμε...
https://www.gazzetta.gr/plus/2222784/mitsotakis-tha-ebgaina-gia-mpyra-me-ton-koytsoympa-vid
Στο ερώτημα με ποιον πολιτικό αρχηγό θα έβγαινε για μια μπύρα είπε: «Είναι μια ενδιαφέρουσα ερώτηση. Θα έβγαινα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Θα το έκανα για να καταλάβω τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο σήμερα να είναι Κομμουνιστής. Νομίζω θα είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Για μένα είναι δύσκολο να καταλάβω πως μπορείς να υπερασπίζεσαι μια ιδεολογία τέτοια, η οποία χρεοκόπησε αποδεδειγμένα. Η ίδια η ιστορία την χρεοκόπησε. Το πιστεύω ότι θα κάναμε ενδιαφέρουσα συζήτηση».
-
Μπορεί να μάθαινε κάτι ο Κούλης. Αλλά δεν ελπίζω, θα έπρεπε να τον ξεκινήσει ο Μητσάρας από το "Λόλα να ένα μήλο"...
-
Άντε μανά ξανά μετά από μερικές σελίδες να ασχολούμαστε πάλι με το ΚΚΕ...
Ρε τι εμμονή είναι αυτή;
Αν και από τα 10 στα μισά διαφωνώ με τους παλαιολιθικους Σταλινες του ΚΚΕ θα έβλεπα με τεράστια ικανοποίηση ένα 15%+ , να πάει το σκατό στην κάλτσα σε κάθε δεξιό...
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η κάλπη θα μιλήσει. Έτσι γίνεται στις δημοκρατίες. Και την Ελληνική Δημοκρατία την έφτιαξε η δεξιά.
Η τότε αριστερά ήθελε φασιστο-σταλινικά καθεστώτα. Η τώρα αριστερά ξεκίνησε με κινήματα αγανακτισμένων, συνέχισε με διώξεις όλων των πολιτικών αντιπάλων στην υπόθεση Novartis. Kαι θα κλείσει το βρώμικο κύκλο της με την επίκληση από τον Αλ6 για κυβέρνηση ειδικού σκοπού, για να βάλει τους πολιτικούς αντιπάλους στη φυλακή για τις υποκλοπές.Φίδια στον κόρφο της Δημοκρατίας. Αλλά αυτή είναι η δημοκρατία που προσέφερε στον τόπο η δεξιά, να επιβιώνουν και οι αντίπαλοί της.
Καημένε... αν δεν υπήρχε η αριστερά να πολεμισει τον ναζισμο και τον φασισμό ακόμα με τις γερμανικές γαλότσες θα κοιμόσασταν ... Φυσικά πολλούς δεν θα σας χαλούσε κιόλας... Είσαι αγράμματος ή είχες τρομερά άσχετους δασκάλους.... Εκτίθεσαι...
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Άντε μανά ξανά μετά από μερικές σελίδες να ασχολούμαστε πάλι με το ΚΚΕ...
Ρε τι εμμονή είναι αυτή;
Αν και από τα 10 στα μισά διαφωνώ με τους παλαιολιθικους Σταλινες του ΚΚΕ θα έβλεπα με τεράστια ικανοποίηση ένα 15%+ , να πάει το σκατό στην κάλτσα σε κάθε δεξιό...
Ίσως επειδή η Δεξιά καταλαβαίνει ότι η μόνη σωστή Αριστερά είναι το ΚΚΕ...
ΥΓ: Εγώ δεν λέω ότι πρέπει να ψηφίσετε όλοι ΚΚΕ. ΚΚΕ πρέπει να ψηφίσει όποιος ξέρει τι σημαίνει Κομμουνισμός. Αλλά η σωστή Αριστερά έχει όνομα!
-
Στο σόι της μητέρας μου, οι περισσότεροι συγγενείς ήταν οπαδοί και ψηφοφόροι του ΚΚΕ και μερικοί όψιμοι προοδευτικοί του ΠΑΣΟΚ.
Θυμάμαι πιτσιρικάς, όταν πηγαίναμε στο χωριό (πολύ κοντά στην Θεσσαλονίκη), την ημέρα του Αγίου Γεωργίου, που γιόρταζε ο θείος μου, γινότανε πανηγύρι.
Συνήθως έπεφτε η γιορτή του μαζί ή λίγο μετά το Πάσχα, οπότε πηγαίναμε αδέρφια, ξαδέρφια μαζί τις οικογένειες μας και γινότανε πάρτι. Πάντα πηγαίναμε από το μεσημέρι γιατί έψηνε και συνεχιζόταν το γλέντι μέχρι αργά το βράδυ.Μιλάμε για κόσμο, 30-40 άτομα, αλλά το σπίτι μεγάλο με αυλή οπότε χωρούσαμε όλοι.
Έξω από το σπίτι παρκάραμε τα αυτοκίνητα οι συγγενείς, Toyota Corolla, Toyota Celica, BMW σειρά 3 & 5, Mercedes w123, Lancia beta, Honda accord coupe, Citroen BX, το ταπεινό Opel Kadett 1.0 του πατέρα μου και ένα Mazda RX4 sedan, το επονομαζόμενο rotary, όπως το αποκαλούσαν τα ξαδέρφια μου.Οι συζητήσεις εκείνη την εποχή (στα μέσα του '80), πάντα γύρω από την πολιτική, οι γονείς μου δεξιοί, όλοι οι υπόλοιποι από την άλλη πλευρά.
Το οξύμωρο της υπόθεσης, οι πιο αδύναμοι οικονομικά ήμασταν εμείς, όλοι οι υπόλοιποι, επιχειρηματίες, δύο γιατροί και ένας φαρμακοποιός.Αρχές του 1985 ο πατέρας μου πούλησε το Kadett και αγόρασε ένα Lada 2107, 1500 κυβικά, πεντάρι σασμάν, ιμάντα χρονισμού αντί για καδένα, ηλεκτρικό βεντιλατέρ στο ψυγείο, ζώνες ασφαλείας σε όλα τα καθίσματα, μέχρι και υαλοκαθαριστήρες στα εμπρός φώτα είχε.
Το προτίμησε σε σχέση με το best seller Nissan cherry 1.0 της εποχής, που κατασκευαζόταν τότε στο Βόλο και είχαν τα ίδια χρήματα.Περίμενε με ανυπομονησία, πότε θα πάμε στο χωριό, στην γιορτή του θείου μου, για να ακούσει τα σχόλια των συγγενών για την επιλογή του.
Είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για να απαντήσει σε όλα.
Ήταν και παραμονές εκλογών του 1985 οπότε, τα αίματα ήταν αναμμένα.Πραγματικά, θυμάμαι τα αρχικά σχόλια τους επικριτικά για την επιλογή του. Αλλά στο τέλος της ημέρας έγινε κατανοητό από όλους, ότι ωραίες οι ιδέες και οι βαθυστόχαστες απόψεις, αλλά η πραγματικότητα λέει, ότι όταν έχεις τον πραγματικό θεό του σήμερα, δηλαδή το χρήμα, περνάς καλά, άσχετα με το τι πιστεύεις.
Τα ίδια άκουγα για χρόνια, και εγώ όταν κυκλοφορούσα με το Lada niva του πεθερού μου.
Ήταν χρόνια κυνηγός, αλλά όταν αρρώστησε και σταμάτησε το κυνήγι, έκανα βόλτες στα βουνά με τα 2 κυνηγόσκυλα που είχε, για να ξεμουδιάσουν και να κινηθεί και το αυτοκίνητο.Δεν μπορώ να προβλέψω ποσοστά, αλλά έχω μια αίσθηση ότι θα δούμε 7 κόμματα στην επόμενη βουλή.
-
Σήμερα είμαστε ο κυρίαρχος λαός. Μέχρι τη Δύση του ηλίου.
-
Και να πω ότι δεν μας τα είχαν πει αυτά οι συμφορουμίτες που ΔΕΝ είναι Νεοδημοκράτες, ΑΛΛΑ...
Μας τα είχαν πει, όλα μαζί και καθένας ξεχωριστά, κι ας είναι ακομμάτιστοι, κι ας μη σκαμπάζουν από κομματικές γραμμές...
ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΗΜΕΡΑ.- -
-
@ektoras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στο σόι της μητέρας μου, οι περισσότεροι συγγενείς ήταν οπαδοί και ψηφοφόροι του ΚΚΕ και μερικοί όψιμοι προοδευτικοί του ΠΑΣΟΚ.
Θυμάμαι πιτσιρικάς, όταν πηγαίναμε στο χωριό (πολύ κοντά στην Θεσσαλονίκη), την ημέρα του Αγίου Γεωργίου, που γιόρταζε ο θείος μου, γινότανε πανηγύρι.
Συνήθως έπεφτε η γιορτή του μαζί ή λίγο μετά το Πάσχα, οπότε πηγαίναμε αδέρφια, ξαδέρφια μαζί τις οικογένειες μας και γινότανε πάρτι. Πάντα πηγαίναμε από το μεσημέρι γιατί έψηνε και συνεχιζόταν το γλέντι μέχρι αργά το βράδυ.Μιλάμε για κόσμο, 30-40 άτομα, αλλά το σπίτι μεγάλο με αυλή οπότε χωρούσαμε όλοι.
Έξω από το σπίτι παρκάραμε τα αυτοκίνητα οι συγγενείς, Toyota Corolla, Toyota Celica, BMW σειρά 3 & 5, Mercedes w123, Lancia beta, Honda accord coupe, Citroen BX, το ταπεινό Opel Kadett 1.0 του πατέρα μου και ένα Mazda RX4 sedan, το επονομαζόμενο rotary, όπως το αποκαλούσαν τα ξαδέρφια μου.Οι συζητήσεις εκείνη την εποχή (στα μέσα του '80), πάντα γύρω από την πολιτική, οι γονείς μου δεξιοί, όλοι οι υπόλοιποι από την άλλη πλευρά.
Το οξύμωρο της υπόθεσης, οι πιο αδύναμοι οικονομικά ήμασταν εμείς, όλοι οι υπόλοιποι, επιχειρηματίες, δύο γιατροί και ένας φαρμακοποιός.Αρχές του 1985 ο πατέρας μου πούλησε το Kadett και αγόρασε ένα Lada 2107, 1500 κυβικά, πεντάρι σασμάν, ιμάντα χρονισμού αντί για καδένα, ηλεκτρικό βεντιλατέρ στο ψυγείο, ζώνες ασφαλείας σε όλα τα καθίσματα, μέχρι και υαλοκαθαριστήρες στα εμπρός φώτα είχε.
Το προτίμησε σε σχέση με το best seller Nissan cherry 1.0 της εποχής, που κατασκευαζόταν τότε στο Βόλο και είχαν τα ίδια χρήματα.Περίμενε με ανυπομονησία, πότε θα πάμε στο χωριό, στην γιορτή του θείου μου, για να ακούσει τα σχόλια των συγγενών για την επιλογή του.
Είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για να απαντήσει σε όλα.
Ήταν και παραμονές εκλογών του 1985 οπότε, τα αίματα ήταν αναμμένα.Πραγματικά, θυμάμαι τα αρχικά σχόλια τους επικριτικά για την επιλογή του. Αλλά στο τέλος της ημέρας έγινε κατανοητό από όλους, ότι ωραίες οι ιδέες και οι βαθυστόχαστες απόψεις, αλλά η πραγματικότητα λέει, ότι όταν έχεις τον πραγματικό θεό του σήμερα, δηλαδή το χρήμα, περνάς καλά, άσχετα με το τι πιστεύεις.
Τα ίδια άκουγα για χρόνια, και εγώ όταν κυκλοφορούσα με το Lada niva του πεθερού μου.
Ήταν χρόνια κυνηγός, αλλά όταν αρρώστησε και σταμάτησε το κυνήγι, έκανα βόλτες στα βουνά με τα 2 κυνηγόσκυλα που είχε, για να ξεμουδιάσουν και να κινηθεί και το αυτοκίνητο.Δεν μπορώ να προβλέψω ποσοστά, αλλά έχω μια αίσθηση ότι θα δούμε 7 κόμματα στην επόμενη βουλή.
Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και είμαι βέβαιος ότι είναι αληθής.
Όμως η συσχέτιση αυτοκίνησης και ιδεολογίας εμπεριέχει ένα πρόβλημα. Η ΕΣΣΔ και γενικά όλο το Ανατολικό Μπλοκ δεν έδινε ιδιαίτερη σημασία στην ατομική αυτοκίνηση, αλλά στα ΜΜΜ. Έβγαζαν αυτοκίνητα που άντεχαν στις συνθήκες της αχανούς χώρας, χωρίς φρουφρού και αρώματα. Λες η χώρα που έστειλε πρώτη άνθρωπο στο διάστημα να μην είχε την τεχνολογία να βγάλει καλά αυτοκίνητα, αν το ήθελε; Απλά η φιλοσοφία τους ήταν διαφορετική σε αυτό το θέμα. Και όταν το ήθελαν, έβγαζαν Ζιλ και Τσάικα!
Τώρα το ότι οι Αριστεροί της οικογένειας σνόμπαραν τα αυτοκίνητα του Μπλοκ είχε το αντικειμενικό, του ότι όντως ήταν rudimentary, αλλά και ίσως και λίγη ελληνική "βλαχοδημαρχοσύνη".
Να δούμε πόσο θα άντεχε η BMW 3 στους -30, στους; καρόδρομους του Νοβοσιμπίρσκ όμως! Εκεί ΜΟΝΟ Νίβα!!! -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ΒΖΙΙΙΙΟΥΝ ΡΕ!
Μπερδεμένα μας τα λέει σύντροφε , καταρχάς μιλάει για παγκόσμια ή πανευρωπαική αγορά?
Στην αρχή του άρθρου λέει : Αν και μέσα στο 2023 οι εταιρείες δεν έχουν προβεί σε νέες ανατιμήσεις στις διάφορες κατηγορίες γάλακτος, οι υψηλές τιμές σε αυτά παραμένουν, και στο τέλος : Η τιμή του επώνυμου φρέσκου γάλακτος ήταν αυξημένη φέτος σε σχέση με πέρυσι κατά 17,3%, στο 1,57 ευρώ/λίτρο (μέση τιμή). Η μέση τιμή του φρέσκου γάλακτος ιδιωτικής ετικέτας ήταν μετά τις ανατιμήσεις, ανατιμήσεις κοντά στο 30%,
Εγώ πάλι και φέτος είδα 2 ανατιμήσεις τουλάχιστον , πλέον η τιμή με προσφορά ξεπερνάει κατά πολύ την αρχική τιμή πώλησης πριν απο 2 χρόνια .
-
Ακομη και στον υπνο σας σας ποναμε
Τρεμετε την ωρα της λαικής οργης
Ομως δεν χρειαζεται να φοβαστε
Θυματακια εισαστε δεξουληδες με το τοστ ενταμ γαλοπουλα, παρεματηδες πλουσιων χορτατων -
Η αλήθεια είναι πως σήμερα εμείς μιλάμε για ανάπτυξη επειδή κάποιοι πήραν το χρέος και το έλλειμμα που ήταν σε κακα χάλια και το ρυθμισαν σε σταθερούς όρους μέχρι την αποπληρωμή του ενώ ανέλαβαν και το πολιτικό κόστος για αυτό, ιδιαίτερα από την αριστερά.
Εάν καταφέρουμε να αυξήσουμε το ΑΕΠ μας τις επόμενες δεκαετίες, ακόμα και με 2-3% ανάπτυξη κάθε έτος τα επόμενα έτη που έρχονται το χρέος αυτο θα μας φαίνεται στραγάλια και δεν θα μας απασχολεί.
Υ.γ Βεβαια από τότε προστέθηκαν άλλα 60 δις.... Δεν ξέρω πότε λήγουν
Υ.γ εμφανίζονται και τα περίφημα repos. Εσωτερικού δανεισμού
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ακομη και στον υπνο σας σας ποναμε
Τρεμετε την ωρα της λαικής οργης
Ομως δεν χρειαζεται να φοβαστε
Θυματακια εισαστε δεξουληδες με το τοστ ενταμ γαλοπουλα, παρεματηδες πλουσιων χορτατωνΔρακουμελόγατος...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2