-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όσο εσείς μιλούσατε για Δημόσιο τομέα, φόρους, το κόστος του κράτους κλπ ο Κουλης ανακοίνωσε...150 ευρώ για κάθε παιδί που κλείνει τα 18...
Freedom pass!!!!🥳🥳🥳🥳
Σαν τα άλλα pass πεταμένα εκατομμύρια, φανταστείτε κάποιον δηλαδή να ανεβαίνει στο roof garden του king George και να πετάει πενηνταευρα στην πλεμπα από κάτω!!!!
Συνεχίστε τώρα την κουβέντα σας .
Nothing to see here -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν ξέρω, μάλλον ούτε το ένα είναι σωστό ούτε το άλλο. Όποιος ζει στο εξωτερικό και στέλνει εμβάσματα ή πληρώνει κάποιον φόρο στην Ελλάδα να ψηφίζει. Όποιος δεν κάνει τίποτα από αυτά, αν θέλει να ψηφίσει να έρθει ένα ταξιδακι εδώ να πληρώσει και κανένα ΦΠΑ.
Δεν είναι ηθικό κάποιος που δεν μοιράζεται με κανέναν τρόπο τα βάρη της κονωνιας να συναποφασίζει με όποιον το κάνει.
Είναι σαν να μένω εγώ σε έναν δήμο και περιφέρεια και να θέλω να ψηφίσω σε έναν άσχετο μακρυά από εμένα.
Από την άλλη τα παιδιά που φεύγουν ψάχνουν να βρουν το μέλλον τους. Δεν χρειάζεται να τα βαραίνουν και οι τύψεις.
λαπη επειδη μιλας για φορους....
οποτε να μην ψηφιζουν οσοι φοροδιαφευγουν.
και οσοι κωλοβαρανε σπαταλωντας τους φορους των αλλων.οχι?
-
Γιατί διαβάζεις ότι σε συμφέρει.
Είπαμε εάν έχει κάποιο έννομο ή οικονομικό συμφέρον ή υποχρέωση να ψηφίζει εάν στα 18 του ξέρω γω πήρε μια βαλίτσα για καλύτερες μέρες και δεν έχει κανέναν έννομο ή οικονομικό συμφέρον δεν βρίσκω λόγο να επηρεάζει από τα ξένα την πορεία της χωρας. Διότι εάν συμβεί αυτό τότε η φυλή αναδεικνύεται ως υπέρτατο χαρακτηριστικο και ιδιότητα και όχι ο χαρακτήρας του πολίτη που έχει υποχρεώσεις και δικαιώματα. -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν ξέρω, μάλλον ούτε το ένα είναι σωστό ούτε το άλλο. Όποιος ζει στο εξωτερικό και στέλνει εμβάσματα ή πληρώνει κάποιον φόρο στην Ελλάδα να ψηφίζει. Όποιος δεν κάνει τίποτα από αυτά, αν θέλει να ψηφίσει να έρθει ένα ταξιδακι εδώ να πληρώσει και κανένα ΦΠΑ.
Δεν είναι ηθικό κάποιος που δεν μοιράζεται με κανέναν τρόπο τα βάρη της κονωνιας να συναποφασίζει με όποιον το κάνει.
Είναι σαν να μένω εγώ σε έναν δήμο και περιφέρεια και να θέλω να ψηφίσω σε έναν άσχετο μακρυά από εμένα.
Από την άλλη τα παιδιά που φεύγουν ψάχνουν να βρουν το μέλλον τους. Δεν χρειάζεται να τα βαραίνουν και οι τύψεις.
λαπη επειδη μιλας για φορους....
οποτε να μην ψηφιζουν οσοι φοροδιαφευγουν.
και οσοι κωλοβαρανε σπαταλωντας τους φορους των αλλων.οχι?
Μαζί σου, οποιον πιάσουν μαζί με την ποινή αφαίρεση δικαιώματος ψήφου για τις επόμενες εκλογές. Όχι φυσικά για πάντα. Τώρα αν πέσει σε δημοτικές εκλογές, μικρό το κακό.
Οκ μια ελαστικότητα να υπάρχει ας πούμε σε επαγγελματίες του μεροκάματου. Δεν χρειάζεται εκεί τόση αυστηρότητα. Αλλά όποιος το κάνει συστηματικά. Δεν πρέπει να ψηφίζει, δεν πλήρει τις υποχρεώσεις του για να έχει το δικαίωμα -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όπως και η δική μου ασήμαντη άποψη είναι, πως όταν έφυγα και πήγα να εργαστώ αλλού αντί να παλαίψω τον διορισμό ή να γλύψω κάποιον τοπικό άρχοντα για θεσούλα ή να «επιχειρώ» με δανεικά που γυρίζουν κλέβοντας υπαλλήλους κι εφορία, δεν εκχώρησα ούτε στερήθηκα απ' το νόμο κανένα δικαιωμά μου ως πολίτης.
Απλά το άχρηστο νεοελληνικό κράτος παρανόμως μου στέρησε το δικαίωμα ψήφου για τεχνικούς λόγους.Ο λόγος που έφυγες, όπως και όλοι μας οι προσωρινώς ή μόνιμα ξενιτεμένοι άλλωστε, ήταν στην τελική η αδυναμία επιτυχούς προσαρμογής μας σε ένα ΔΟΣΜΕΝΟ σύστημα του οποίου είχαμε ήδη, πιθανότατα, πλήρη γνώση πολύ πριν κάνουμε τις βασικές εκπαιδευτικές/επαγγελματικές/εργασιακές επιλογές μας. Ένα σύστημα που λίγο πολύ υποψιαζόμαστε ότι θα μας είχε "στην απέξω", οπότε όταν αυτό πράγματι συνέβη απλώς λακίσαμε "για αλλού" όντως υπερβολικά φιλόδοξοι και απαιτητικοί. Αυτό φυσικά δεν μας καθιστά εξ ορισμού "διαρρέοντες ενγκεφάλους" ούτε αντίθετα καθιστά άπαντες τους ευπροσάρμοστους και για αυτό παραμένοντες στην χώρα λαμόγια και βύσματα.
Για το ότι οι ισχύοντες νόμοι θα πρέπει να εφαρμόζονται συμφωνώ - όμως επιμένω ότι είναι ανήθικο ο επιβάτης που επέλεξε την ασφάλεια της σωσίβιας λέμβου να κάνει υποδείξεις για το πως θα πρέπει να διαχειριστούν την κατάσταση οι παραμένοντες του εν κινδύνω βαποριού, που ευκόλως εγκατέλειψε, με το αιτιολογικό ότι άφησε σε αυτό τις βαλίτσες του.
-
Οποιος είναι στο εξωτερικό και ενδιαφέρεται να ψηφίσει, προφανώς και νοιάζεται για όσα συμβαίνουν εδώ.
Αν δεν τον ένοιαζαν, δεν θα έκανε τον κόπο να ψηφίσει καθόλου.
Τώρα αν υπάρχουν και κάποιοι κομματικοί, τι να κάνουμε. Αναλογικά θα είναι σε όλα τα κόμματα.
Αρα μια χαρά να ψηφίζουν όσοι είναι έξω...
-
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όπως και η δική μου ασήμαντη άποψη είναι, πως όταν έφυγα και πήγα να εργαστώ αλλού αντί να παλαίψω τον διορισμό ή να γλύψω κάποιον τοπικό άρχοντα για θεσούλα ή να «επιχειρώ» με δανεικά που γυρίζουν κλέβοντας υπαλλήλους κι εφορία, δεν εκχώρησα ούτε στερήθηκα απ' το νόμο κανένα δικαιωμά μου ως πολίτης.
Απλά το άχρηστο νεοελληνικό κράτος παρανόμως μου στέρησε το δικαίωμα ψήφου για τεχνικούς λόγους.Ο λόγος που έφυγες, όπως και όλοι μας οι προσωρινώς ή μόνιμα ξενιτεμένοι άλλωστε, ήταν στην τελική η αδυναμία επιτυχούς προσαρμογής μας σε ένα ΔΟΣΜΕΝΟ σύστημα του οποίου είχαμε ήδη, πιθανότατα, πλήρη γνώση πολύ πριν κάνουμε τις βασικές εκπαιδευτικές/επαγγελματικές/εργασιακές επιλογές μας. Ένα σύστημα που λίγο πολύ υποψιαζόμαστε ότι θα μας είχε "στην απέξω", οπότε όταν αυτό πράγματι συνέβη απλώς λακίσαμε "για αλλού" όντως υπερβολικά φιλόδοξοι και απαιτητικοί. Αυτό φυσικά δεν μας καθιστά εξ ορισμού "διαρρέοντες ενγκεφάλους" ούτε αντίθετα καθιστά άπαντες τους ευπροσάρμοστους και για αυτό παραμένοντες στην χώρα λαμόγια και βύσματα.
Για το ότι οι ισχύοντες νόμοι θα πρέπει να εφαρμόζονται συμφωνώ - όμως επιμένω ότι είναι ανήθικο ο επιβάτης που επέλεξε την ασφάλεια της σωσίβιας λέμβου να κάνει υποδείξεις για το πως θα πρέπει να διαχειριστούν την κατάσταση οι παραμένοντες του εν κινδύνω βαποριού, που ευκόλως εγκατέλειψε, με το αιτιολογικό ότι άφησε σε αυτό τις βαλίτσες του.
Δεν ξέρω αν εσύ ή κάποιοι άλλοι φύγανε επειδή είναι αχορταγοι πλεονέκτες.
Γενιές και Γενιές οι Έλληνες, από αυτούς που επλεναν πιάτα στην Αμερική κάποτε ή τον Δρ. Παπανικολάου που πήγε εργάτης εκει για να ασκήσει την επιστήμη του και να προάγει την Ανθρωπότητα, μέχρι τους πιτσιρικους/κες που φεύγουν σήμερα για να βιοπορισθουν αξιοπρεπώς ή τα "μεγάλα μυαλά" τα οποία δεν τα χωράει μια μικρή υπαναπτυκτη χώρα, απ τους πολιτικά διοκωμενους μέχρι τους ψαχνοντες ευκαιρίες και τους ναυτιλομένους,, αυτό που ιστορικά τους ενώνει είναι η νοσταλγία, η Μυθολογία του Οδυσσέα, τα μοιρολόγια της ξενιτιάς με τα οποία "γλεντάνε" στα πανηγύρια οι συγγενείς τους...Εσύ όταν ακούς το παρακάτω, σκέφτεσαι "Ωδή στους Ριψάσπιδες" ?
Τελείως και τέλειος ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ και λυπηρό, όπως θα λέγαμε στην καθομιλουμενη, "μια μαλακία που είπε κάποιο" χρυσαύγουλο περί "ριψάσπιδων" να γίνεται άποψη Ελλήνων που δεν έχουν διανοητική αναπηρία.
Αν πραγματικά το πιστεύει κάποιος αυτό, θα πρέπει να μας πει ποιοι είναι οι γενναίοι που "αντιπαραβαλει" στους "ριψασπιδες".Κι αυτά που γράφτηκαν περί δεδομένου συστήματος κλπ. επίσης κενά νοήματος, να λοιδωρειται το θύμα, "εκεί που μας χρωστουσαν μας πήραν και το βόδι " αυτοί που επιβάλλουν και ανέχονται τη φαυλοκρατία της χώρας.
Αν εσύ φίλε μου αισθάνεσαι "ριψασπης" επειδή πήγες αλλού να εργαστεις ή να σπουδάσεις, λυπάμαι αλλά έχεις πρόβλημα που θα σε ωφελουσε να το λύσεις.
-
Alekos Papadopoulos talks
the bulshit walks ...Ηχηρή σκαμπίλα ανάστροφη στον σανο των πετσωμενων που διασπειρουν τα Κουλοeconomics 4 χρόνια.
(Καλά ο τίτλος του πετσωμενου μέσου που κρύβει το ηχηρό ράπισμα προς την κυβέρνηση είναι...για ολόκληρη συζήτηση.
Εν τω μεταξύ διαβαζω πως τους μπουκωσε και με άλλα 90 εκατομμύρια προεκλογικά για υπενθύμιση και συμμόρφωση- ξαφνικά εξαφανίστηκε το θέμα των Τεμπών από παντού... ) -
Αγαπητέ @argyn ενώ σε πρώτη εντύπωση οι απόψεις σου έχουν μια λογική επιχειρηματολογία. Αν εμβαθύνεις πιο πολύ πιστεύω θα τις ξανασκεφτείς.
Κατ' αρχάς δεν έχουν νομική βάση. Η δυνατότητα ψήφου, σε όλον τον πολιτσμένο κόσμο υποθέτω, εξαρτάται αποκλειστικά από την ιθαγένεια. Δεν υπάρχει κανένας άλλος περιορισμός.
Κατά δεύτερον η Ελλάδα είναι μια χώρα που στηρίχτηκε και συνεχίζει να στηρίζεται στη μετανάστευση. Και για επιβιώσει και για να διατηρήσει την Εθνική της ταυτότητα.
Από τη Φιλική Εταιρεία που ιδρύθηκε στην Οδησσό, Έλληνες ευεργέτες που έκαναν την περιουσία τους στο εξωτερικό, μετανάστες σε Γερμανία, ΗΠΑ και Αυστραλία που με τα εμβάσματά τους επέζησε μεγάλο μέρος του Ελληνικού πληθυσμού κι ένα σωρό άλλα.
Το επιχείρημα ότι οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό πρέπει να αποξενωθούν από τη μητέρα πατρίδα, δεν είναι μόνο άδικο και αβάσιμο αλλά και εθνικά επιζήμιο.
Κατ' αντιστοιχία οι Έλληνες που διώχθηκαν από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο, οι Βορειο-Ηπειρώτες κλπ, εφόσον έφυγαν και ζουν στην Ελλάδα, θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι δικαίως θα πρέπει να στερηθούν τα δικαιώματά τους στο τόπο καταγωγής τους.Αντίθετα θα πρέπει η μητέρα πατρίδα να έρθει όσο πιο κοντά γίνεται με τους μετανάστες και τους ομογενείς, να τους δώσει όσα περισσότερα δικαιώματα γίνεται και να κρατήσει και τις επόμενες γενιές τους όσο το δυνατόν πιο θερμές και πιο κοντά γίνεται στην Ελλάδα. Μόνο όφελος έχουμε να αποκομίσουμε.
Θέλω να πιστεύω ότι θα τα σκεφτείς όλα αυτά, γιατί πραγματικά κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος. Είναι πολύ στενή η οπτική σου γωνία στο θέμα, θα τη χαρακτήριζα ως "μικρο-πολιτική", μια και είμαστε και στο νήμα της πολιτικής.
-
Ρε παιδιά τι μπερδεγουεϊ είναι αυτό;
Τι σχέση η φιλική εταιρία πριν καν την ύπαρξη του ελληνικου κράτους, (δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά δεν υπήρχε καν η Ελλάδα τότε) με τους διωγμούς, τους εκτοπισμούς τις γενοκτονίες και με τον οικονομικό-ερωτικο μετανάστη και δη αυτόν που ζει δεκαετίες στο εξωτερικό;
Αν αποδείξει καθώς ζει στο εξωτερικό ότι έχει στείλει κανένα έμβασμα, έχει πληρώσει κάποιον βασικό φόρο, έχει προσφέρει κάτι τέλος πάντων με κάποιον τρόπο να ψηφίζει χίλιες φορές. Αν δεν κάνει τίποτα πως γίνεται αυτός να αποφασίζει για το μέλλον των υπολοίπων;
Δεν το βρίσκω δίκαιο
-
@andya3 @piliourits Νομίζω ότι από όσα έγραψα προκύπτει ξεκάθαρα ότι αναφέρομαι στο ηθικό και όχι στο νομικό μέρος του πράγματος και στο πρόσφατο παρελθόν, εστιάζοντας ειδικότερα μάλιστα, αν και όχι αποκλειστικά, στους νεομετανάστες της περιόδου της "διαρροής ενγκεφάλων".
Εν ολίγοις, αν και προφανώς κανείς μας δεν πρόκειται να πείσει κανένα, οι ενστάσεις μου συνοψίζονται λίγο πολύ σε αυτό που έγραψε παραπάνω ο @lap : Δεν δέχομαι ο έλληνας μετανάστης που επέλεξε να ταυτίσει το παρόν και το μέλλον του με αυτό μιας άλλης χώρας, ενόσω εξακολουθεί να ζει σε αυτή, να καθορίζει το δικό μου παρόν και μέλλον, εξαναγκάζοντας με μάλιστα να υποστώ, μόνος εγώ, το κόστος των δικών του πολιτικών επιλογών.
-
Είναι τόσο ακραία όλα αυτά που λέτε για τη δική μου λογική, που πραγματικά εκπλήσσομαι.
Αν το πάμε έτσι, κάποιος δε δέχεται να ψηφίζουν οι μακροχρόνια άνεργοι και οι άποροι, γιατί είναι παθητικό για την κοινωνία και του τρώνε τα λεφτά των φόρων.
Άλλος δε θέλει να ψηφίζουν οι Ρομά, γιατί δεν μπορούν αυτοί με την ψήφο τους να επηρεάζουν τις εκλογές και άρα τον τρόπο ζωής των καθαρόαιμων Ελλήνων.
Ο δεξιός δεν δέχεται να ψηφίζει ο αριστερός και το ανάποδο, γιατί θεωρούν ότι οι απόψεις του κάνουν κακό στη χώρα.
Πόσα τέτοια ακόμα μπορώ να γράψω. Δεν υπάρχει κάποια προυπόθεση πέραν της ιθαγένειας για να ψηφίσει κάποιος, επαναλαμβάνω. Και δεν θα μπορούσε να υπάρξει, γιατί πέρα από τη νομιμότητα του θέματος είναι και αυταπόδεικτα παράλογο. -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είναι τόσο ακραία όλα αυτά που λέτε για τη δική μου λογική, που πραγματικά εκπλήσσομαι.
Αν το πάμε έτσι, κάποιος δε δέχεται να ψηφίζουν οι μακροχρόνια άνεργοι και οι άποροι, γιατί είναι παθητικό για την κοινωνία και του τρώνε τα λεφτά των φόρων.
Άλλος δε θέλει να ψηφίζουν οι Ρομά, γιατί δεν μπορούν αυτοί με την ψήφο τους να επηρεάζουν τις εκλογές και άρα τον τρόπο ζωής των καθαρόαιμων Ελλήνων.
Ο δεξιός δεν δέχεται να ψηφίζει ο αριστερός και το ανάποδο, γιατί θεωρούν ότι οι απόψεις του κάνουν κακό στη χώρα.
Πόσα τέτοια ακόμα μπορώ να γράψω. Δεν υπάρχει κάποια προυπόθεση πέραν της ιθαγένειας για να ψηφίσει κάποιος, επαναλαμβάνω. Και δεν θα μπορούσε να υπάρξει, γιατί πέρα από τη νομιμότητα του θέματος είναι και αυταπόδεικτα παράλογο.πραγματικη καρδουλα
αλλα και μαλλον δεν ηξερες που εμπλεξες -
Όλοι οι πολίτες μιας χώρας πληρώνουν φόρους, είτε έμμεσους είτε άμεσους. Ακόμα και ένα κουτάκι γάλα να πάρεις να πιεις έχεις πληρώσει φόρο. Άρα όλοι συνδράμουν στο κράτος. Ακόμα και ο άνεργος, η ύπαρξη του επιφέρει εισπράξεις φόρων.
Εγώ δεν αρνούμαι την ψήφο όσων ζουν στο εξωτερικό, εγώ αυτό που λέω είναι πως εφόσον έχουν αποδείξει πως έχουν συνδράμει τα τελευταία ας πούμε 15/20 ετη με κάποιον τρόπο, έστω έναν τυπικό φόρο, ή ενα έμβασμα σε κάτι όπως κάνουν όλοι πολίτες της χώρας για να δείξουν το ενδιαφέρον τους να ψηφίσουν στη χώρα που ζουν. Ειδάλλως αν δεν έχουν συνδράμει σε τίποτα απολύτως, οκ ας έρθουν διακοπές εδώ να ψηφίσουν, να δουν και την χώρα μας. Δεν βλέπω λογική σε έναν που για χ,ψ λόγους έφυγε, δεν το κρίνω, ας κάνει ότι θέλει, για δεκαετίες και δεν έχει προσφέρει τίποτα στον δημόσιο κουμπάρα να του προσφέρεται η ευκολία να ψηφίσει σε ξένη χώρα και να αλλάζει το εκλογικό αποτέλεσμα όσων ζουν σε αυτήν
Τόσο παράλογο φαίνεται;
Ας μπει μαζί με την ιθαγένεια και αυτό.
-
Εννοείται να ΜΗΝ ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού. Εννοείται ΝΑ ψηφίζουν όσοι ξένοι μένουν σε αυτή τη χώρα πάνω από 5-10 χρόνια μόνιμα. Η ψήφος πρέπει να αφορά όσους μένουν όταν "κλειδώνει το σπίτι", όχι όσους μένουν αλλού και έχουν και άποψη.
Αν θέλουν ψήφο, κανένα πρόβλημα, να έρθουν να ψάχνουν εφημερεύον νοσοκομείο με ράντζα, να κάθονται στις ουρές χωρίς λόγο γιατι η ψηφιοποίηση είναι της πλάκας, να έρθουν να ρουφήξουν κόβιντ και έμπολα στα ΜΜΜ και να σπάνε τα αμάξια τους στις λακούβες.
Να έρθουν εδώ να ψάχνουν πυροσβεστική στις φωτιές και να μην υπάρχει, να ρισκάρουν τη ζωή τους στα τρένα και να τρώνε την καταπίεση του κάθε καθάρματος αφεντικού ειδικά σε δουλειές σεζόν κτλ. Εκ του ασφαλούς όχι, λυπάμαι. Ελάτε να φάτε το κaυλί μαζί με εμάς και ψηφίστε μετά. Αυτό ειναι λογικό, τη λογική εξετάζουμε, όχι το νομικό πλαίσιο. -
Εντάξει. Να παίξουμε την κολοκυθιά.
-
Γύρος: να μην ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού, εκτός αν έχουν στείλει κάνα εμβασματάκι.
-
Argyn: Να μην ψηφίζουν αυτοί που λέει ο Γύρος, ακόμα κι αν έχουν στείλει εμβασματάκι.
-
Εγώ: Να μην ψηφίζουν αυτοί που λένε μ@λ@κ@ες.
Παρακαλώ να συμπληρώσει ο επόμενος...
-
-
Βουνό ή θάλασσα?
Μελομακάρονα ή κουραμπιέδες?
Μοτοσυκλέτα ή αυτοκίνητο?
Να ψηφανε οι κοπανατζηδες ή όχι?Τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής …
-
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βουνό ή θάλασσα?
Μελομακάρονα ή κουραμπιέδες?
Μοτοσυκλέτα ή αυτοκίνητο?
Να ψηφανε οι κοπανατζηδες ή όχι?Τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής …
οι #volemenoi μυριζουν
-
Ρε παιδιά, τί λέτε;
Δεν είπαμε πως πρέπει να ψηφίζει η Μενούνος και η Καλομοίρα.
Είπαμε πως οι Έλληνες πολίτες όταν για κάποιο λόγο ξενιτεύονται (κανείς δεν ξέρει για πόσο) ΔΕΝ χάνουν τα πολιτικά τους δικαιώματα, και πρέπει να διατηρούν το δικαίωμα ψήφου όπως προβλέπεται απ' το τωρινό Σύνταγμα, που όμως μέχρι τώρα τους το αφαιρεί η έκαστη Κυβέρνηση με νομοθετήματα.
Όταν ένας Έλληνας πολίτης φεύγει απ' τη χώρα και δεν είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδος, επειδή είναι φοιτητής ή ακαδημαϊκός, επειδή βρήκε εργασία σε άλλο μέρος, επειδή αγάπησε αλλού, ή για όποιο άλλο λόγο, δεν τον αφορά η διακυβέρνηση και η πορεία της χώρας;
Ένα υποθετικό σενάριο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα ενας/μια/ενα Ελληνόπουλο και 20 ετών πάει για 4-5 χρόνια φοιτητής, δεν τον αφορά η χώρα και δεν του δίνουν το δικαίωμα επιστολικής ψήφου όσο λείπει;
Γυρίζει στην Ελλάδα και μετά από 3 χρόνια βρίσκει δουλειά ξανά αλλού και φεύγει, γι αυτό μπήκαμε στην τάνα την ΕΟΚ και πλέον έχουμε ελεύθερη μετακίνηση στα σύνορα της ΕΕ.
Για όσο ζει και εργάζεται αλλού αυτός ο άνθρωπος, είτε για 6 μήνες ή για 16 χρόνια, που αντί να βρίσκεται 365 μέρες στην Ελλάδα και να φεύγει μόνο 1-2 μήνες διακοπές στο εξωτερικό, γίνεται το αντίστροφο, τότε δεν τον αφορά πως εκλέγεται Κυβέρνηση και πως διαχειρίζεται αυτή η Κυβέρνηση τη χώρα όπου είναι όλη η οικογένειά του και το σόι του κι οι πιο πολλοί του φίλοι κι οι παλιές του γκόμενες και συναθλητές του και το αγαπημένο του ταβερνάκι και η κληρονομιά του από τον παππού κλπ;
Με ποια λογική πρέπει να απαιτηθεί να εγκαταλείψει την εκεί ζωή του (εργασία, επιχείρηση, παιδιά κλπ) για μερικές μέρες και να ξοδέψει μερικές χιλιάδες ευρώ για να έρθει στην Ελλάδα να πάει μια Κυριακή σε ένα παλιό σχολείο να ρίξει ένα φακελάκι σε ένα κουτί;
Κι έπρεπε να φτάσουμε στο 2023 όπου το κόμμα που κυβερνάει σήμερα νομίζει πως θα έχει κομματικό κέρδος αν εμπλέξει τους Έλληνες του εξωτερικού και ΜΟΝΟ γι αυτό τον λόγο (κι όχι για να εξυπηρετηθεί το Συνταγματικό δικαίωμα) γίνονται κάποιες «συμβολικές» κινήσεις να στηθούν κάλπες με χαρτάκια ξανά, σε μία (1) πόλη μιας ξένης χώρας, που πάλι ίσως απέχει εκατοντάδες χιλιόμετρα απ την εκεί έδρα του κάθε ξενιτεμένου... -
Εγώ πάντως δεν είπα αυτό. Εγώ είπα πως μετά ένα σημαντικό διάστημα στο εξωτερικό, όπως 15-20+ έτη εάν δεν έχει γυρίσει, δεν έχει ψηφίσει ποτέ έως τώρα ή δεν έχει πληρώσει κάποιον φόρο οπως όλοι οι άλλοι ψηφοφόροι στη χώρα, ούτε καν ένα ΦΠΑ κάποιων προϊόντων, εάν θέλει να ψηφίσει να πάρει το αεροπλάνο και να έρθει.
Μπερδεύετε θεωρώ την ψήφο με την ιθαγένεια. Κανείς δεν αφαιρεί την ιθαγένεια κανενός. Πρακτικά μιλώ. Πως θα αποφασίσει κάποιος που ζει σε άλλη ήπειρο πλέον των 20 ετών για το πώς θα πρέπει να ζήσω εγώ εδώ, όταν μάλιστα δεν έχει συμβάλει σε τίποτα τόσες δεκαετίες για την πορεία της χωρας. Αν αποφασίσουν όλοι όσοι ζουν σε άλλη ήπειρο να ψηφίσουν εναν ακραίο πολιτικό που οδηγήσει τελικά τη χώρα σε μεγάλες ιστορικές περιπέτειες τι θα λένε μετα; Α! Κρίμα για την Ελλάδα, κάναμε λάθος που ψηφίσαμε τον ακραίο, τεσπά ας ζήσουμε εμείς εδώ άνετα και ωραία μακριά από τις περιπέτειες και θα σας στέλνουμε τη συμπάθεια μας.
Για όσους έχουν δείξει με κάποιο τρόπο που μπορεί να μπει σε διαβούλευση ποιος θα μπορούσε να είναι, ότι στηρίζουν, ενδιαφέρονται για τη χώρα, ναι να ψηφίζουν χίλιες φορές. Έχουν λόγο ασχέτως αν ζουν και φορολογουνται σε άλλες χώρες.
Κοιτάξτε τώρα ντρίπλα....
Διότι με την ίδια λογική και η ναυτιλία στην Ελλάδα λογίζεται ως ελληνική. Ασχέτως το που και αν πληρώνει φόρο και ποια ιδιωτικά συμφέροντα εξυπηρετεί ο πρώτος σε τονάζ στόλος του κόσμου.
Υ.γ η πράξη μας έδειξε πώς από τα τόσα εκατομμύρια Ελλήνων του εξωτερικού, εν τέλη ενδιαφέρθηκαν να δηλώσουν για να ψηφίσουν μόνο 30.000. Πληθυσμός δηλαδή οσο μια μεγάλη γειτονιά στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας. Αυτο τα λέει όλα.
Υ.γ.1 Στέλνουμε την αγάπη και σεβασμό προς όλους τους Έλληνες του κόσμου, μη μας παρεξηγείτε, απλά το βλέπουμε το θέμα κάπως πιο πρακτικά.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2