-
https://tradingeconomics.com/greece/current-account
Όχι, τα δάνεια χωρίζονται σε μεσοπροθεσμα και μακροπρόθεσμα. Δεν πληρώνονται όλα το αμέσως επόμενο διάστημα. Πληρώνονται οι τόκοι τους.
Πολλά από τα δάνεια αυτά (οι ολυμπιακοί μας κόστισαν 20 δις συνολικά, μαζί με όλα τα αναπτυξιακά έργα που τους συνοδεύουν, σε 1,5 έτος λόγω πανδημίας και μη δανειστηκαμε 40-50 δις) αποπληρωθηκαν πολυ αρογοτερα, αλλά είχαν και προστιθέμενη αξία όπου μεγενθυναν το ΑΕΠ της χώραςO δείκτης όμως πιο πάνω μας δείχνει την οικονομία μας σε επίπεδο συναλλαγών, όχι τα δημοσιονομικά στοιχεία του κρατους, όπου και εκεί το πρωτογενές έλλειμμα (δηλαδή χωρίς τους τόκους των δανείων που αναφέρεις) έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ πριν μπούμε στα μνημόνια
Δηλαδή ο δεικτης μας δειχνει ποιες περιόδους η οικονομία με την λειτουργία της δεν έχανε χρήματα στο εξωτερικό και ποιες έφερνε από το εξωτερικό.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βελτιώθηκε η οικονομία μας....
Παρόλα αυτά, λόγω πανδημίας, πτώσης του τουρισμού ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, είμαστε παθητικοί στις εξωτερικές συναλλαγές μας.Προσφατως βελτιώθηκε ο δείκτης ο οποίος πάντοτε ήταν παθητικός.....oh wait a minute.....
Ωρε κάτι ελλείμματα μετά το 2005....
Δηλαδή χάνουμε δις από την οικονομία πληρώνοντας ξένες οικονομίες και για αυτό δανειζόμαστε..... Ουαου!
Υ.γ Πανδημία ποτέ είχαμε....ξέχασα
Δεν περιλαμβανεται ο τουρισμος σε αυτο που βαζεις οπιτε δεν ειναι ακριβως ετσι.
-
@pgp737ng said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έχεις ξεχάσει βέβαια για ακόμα μια φορά μια εκλογική αναμέτρηση.
Για όλα αυτά που αναφέρεις, κρίθηκε με την εκλογική αναμέτρηση του 2015 και την οποία, κέρδισε........ Οπότε μάλλον δίκιο έχει ο Δίας που σας γράφει περί αδιαφορίας του λαού για τις αγορές......
Άρα για ποια Κάπιταλ κοντρόλ γράφετε και ποιες ουρές στα ΑΤΜ ; Α και μην ξεχνάμε, την τελευταία μνημονιαρα την ψήφισε παρέα με τη ν.δ. όπως και το σύνολο των εφαρμοστικων διατάξεων που αυτή περιείχε.Ναι τότε που παραιτήθηκε το μισό κόμμα και φτιάξανε νέο… γιατί?
Γιατί είχε χωθεί στα μνημόνια που θα καταργούσε με ένα νόμο και με ένα άρθρο! Τα ψήφιζε και με τα 2 χέρια!
Ο κόσμος δεν είχε καταλάβει τότε ποσό τσαρλατάνος ήταν, ήταν μόνο 6 μήνες σκάρτους κυβέρνηση και γι αυτό ξανά ψηφίστηκε.
Τώρα όμως που τον φάγαμε 4 χρόνια στο πετσί μας δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και ο Ελληνικός Λαός που τους έστειλε στο χρονοντούλαπο το 2019, εκεί θα τους αφήσει.
Τους γνωρίσαμε, τους μαθαμε, πονέσαμε, τους πετάξαμε στο χρονοντούλαπο.
Κοιτάξτε καλύτερα ποιος θα διαδεχτεί τον Αλ6 μετά το καλοκαίρι.Στην εφαρμογή της μνημονιαρας του ,το οποίο επαναλαμβάνω ψήφισε και η νέα δημοκρατία, λες και ήταν συνταγματική αναθεώρηση....,. ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 4% της δύναμης του..... πήρε 32% τόσο βαθύ το αλάνθαστο κριτήριο του κόσμου περί τσαρλατανισμου.....
Με το ίδιο σκεπτικό, από την άλλη η νέα δημοκρατία στο πρώτο από τα πολλά μνημόνια που ψήφισε, έχασε 14%, στο δεύτερο που ψήφισε, δεν ξεπέρασε το 30%.. μάλλον εδώ κατάλαβε ο λαός μεγαλύτερο ποσοστό τσαρλατανισμου....
Περίεργη αντίληψη έχετε για τα κριτήρια του λαού και τη χρησιμοποιούμε όπως μας βολεύει παρατηρώ....
Πλήρης αδιαφορία για τις εσωκομματικές εξελίξεις σε κόμμα που δε ψηφίζω, μόνο για την πολιτική ενασχόληση το όποιο ενδιαφέρον μου
-
Άρα κάνει καλή δουλειά η κυβέρνηση σύμφωνα με αυτά που ανεβάζεις.
Τα προηγούμενα έτη που ήταν θετικό το ισοζύγιο και όχι απλά βελτίωση σε αρνητικά επίπεδα τι έκαναν ο ζαιοι; Έκαναν καλή δουλεια;
-
Τα προηγούμενα έτη που ήταν θετικό το ισοζύγιο και όχι απλά βελτίωση σε αρνητικά επίπεδα τι έκαναν ο ζαιοι; Έκαναν καλή δουλεια;
Πιο θετικό ισοζύγιο τσαμπουνάς lap? Με τα capital controls είχαν παγώσει όλες οι εισσγωγές, με το σταγονόμετρο έμπαιναν πράγματα στη χώρα. Επήλθε τεράστια ύφεση σε καταστροφικό βαθμό.
Αν αποβιωσουν ξαφνικά όλοι οι συνταξιούχοι, θα λυθεί και το ασφαλιστικό της χώρας. Κάτι τέτοια είχε ψελίσει ο μέγιστος οικονομολόγος Ευκλείδης.
Σταμάτα να παραπληροφορείς και να κάνεις το πλυντήριο, δεν μπορείς να πετάς ξερά νούμερα και καμπύλες και να βγάζεις συμπεράσματα. Αν μπορείς αυτά που βάζεις να τα ερμηνεύεις και πολιτικά και να τα συνδέεις με την πραγματική ζωή και την αγορά έχει καλώς.
Αλλιώς ψεύδεσαι συνειδητά ή από ασχετοσύνη. -
Οχι. Γιατι η "βελτιωση" δεν ηταν απο πχ αυξηση παραγωγικοτητας και εξαγωγων εναντι εισαγωγων αλλα λογω γενικοτερης μειωμενης μνημονιακης οικονομικης δραστηριοτητας.
Αμα ειναι ετσι, να τραβαμε ενα μνημονιο απο μονοι μας καθε τρεις και λιγο, να αυξανουμε φορους, να μην μπορουμε πχ να αγοραζουμε νεα ιχ να ερχομαστε στα ισα μας. -
@andya3 Γράφεις παραμύθια για παιδιά, οι εισαγωγές γινόταν κανονικά διότι για αυτές γίνονται ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω τραπεζών εδώ και πάνω από δεκαετία.
Το προβλημα ήταν η καθυστέρηση για την έγκριση της συναλλαγής μεγάλων ποσών.
Μη γραφεις χαζομάρες.Το πρωτο εξάμηνο οντως έπεσαν οι εμπορικές συναλλαγές εξωτερικού και αυτο λόγω αβεβαιότητας. Μετά 1,5 έτος το σύστημα λειτουργούσε κανονικά με την καθυστέρηση που αναφέραμε.
Υπήρχε θέμα με τη φήμη της χώρας ιδιαίτερα την πρώτη περίοδο Πολλοί συναλλασσόμενοι με ελληνικές εταιρίες είχαν θέματα με την κατάσταση αυτή, κι έτσι ακυρώθηκαν συνεργασίες.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Φυσικά δεν είναι σοβαρό κράτος οι ΗΠΑ.
Κράτος που δεν υπάρχει καθολική περίθαλψη για όλους και που σε πυροβολούν οι μπάτσοι στον δρόμο επειδή τους στραβοκοίταξες, δεν είναι σοβαρό!!! Απείρως σοβαρότερος ο Καναδάς. Το ότι μιλάς γι εξορκισμούς, δείχνει απλά το επίπεδο σοβαρότητος των Δεξιών...
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
είναι αξιοθαύμαστο τι κατόρθωσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας
ναι, είναι αξιοθαύμαστο, κατάφερε να υποβιβάσει το επίπεδο διαβίωσης του γενικού πληθυσμού σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα απ΄ ότι οι Ζαίοι και η σκληρή περίοδος των μνημονίων.
Αυτό το ξέρεις και εσυ κατά βάθος ότι δεν παίζει…
Σαν την καταστροφική διακυβέρνηση του Αλ6 δεν έχουμε ξαναζήσει στην Ελλάδα.
Θυμάσαι να ξανά έχουν κλείσει οι τράπεζες?
Να ξαναείδαμε capital controls?
Να στέκονται οι 80χρονοι στην ουρά του ΑΤΜ?
Να υπογράφει το ένα μνημόνιο πίσω από το άλλο?
Να μην μπορούν οι επιχειρήσεις να στείλουν λεφτά στο εξωτερικό για να αγοράσουν υλικά και πρώτες ύλες?
Όλο το εμπόριο γινόταν μόνο με μετρητά?
Να μην μας υπολόγισαν οι ευρωπαίοι εταίροι μας σε τίποτα?
Να κάνει κωλοτούμπες και να ψηφίζουμε σε δημοψηφίσματα?Τα ξέχασες όλα αυτά? Και αλλά πολλά????
Διατηρούσα επιχείρηση επί CC. Πρόβλημα υπήρχε μόνο στις μεγάλες εισαγωγές όπου υπήρχε όριο. Στις μικρές επιχειρήσεις δεν υπήρξε πρόβλημα και οι συναλλαγές φυσικά γίνονται διατραπεζικά, γιατί υπάρχει και όριο στις συναλλαγές μετρητών άλλωστε. Το ότι πανικοβλήθηκε ο κόσμος είναι άλλο θέμα, αλλά επί της ουσίας δεν υπήρχε λόγος να τρέχει στα ΑΤΜ, όταν μπορούσε να κάνει τις συναλλαγές του με κάρτα. Απλά φοβήθηκε για κούρεμα καταθέσεων, που ποτέ δεν έγινε.
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο μέσος Έλληνας αφόδευσε εις το αλώνι για τις αγορές. Αυτά είναι για τους γιάπηδες και τους χρηματιστηριάκηδες. Το μόνο που ενδιαφέρει τον μέσο πολίτη είναι η καθημερινότητα του. Αυτή λοιπόν καταστράφηκε επί Σαμαροβενιζέλων. Επί Τσίρπα ζημιά είδαν οι επιχειρήσεις, αλλά του έσκασε στα χέρια η βόμβα των προηγούμενων. Χωρίς να λέω ότι τα πήγε καλά ο Αλεξάκος, αλλά τουλάχιστον έκανε μερικά σωστά, όπως να καταργήσει το 5Ευρω στα νοσοκομεία του κατάπτυστου Μπουμπούκου και να δώσει δωρεάν περίθαλψη σε όλους!!! Το ξέρεις ότι ο Μητσοτάκης έκοψε την συνταγογράφιση στους ιδιώτες γιατρούς για τους ανασφάλιστους;
Επίσης όλα τα σοβαρά Κράτη διατηρούν αυτά που έγραψες πριν (Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Υγεία, Παιδεία κλπ, αλλά και πολλά άλλα αγαθά). Στα σοβαρά Κράτη προφανώς δεν περιλαμβάνω τις ΗΠΑ...
Ναι κατήργησε τα 5 ευρώ αλλά η πεθαμένη από το 2004 μάνα μου ακόμα πληρώνει νοσοκομειακή περίθαλψη για το 30% της σύνταξης της που παίρνει ο πατέρας μου…και για να μην ξεχάσουμε το μεγαλείο του νόμου -κατά δήλωση του κομμουνιστή - Κατρούγκαλου η υπέρογκη σύνταξη του πατέρα μου έπεσε από τα 364 στα 320 ευρώ. Τόσο φιλολαϊκή πολιτική δεν είχε εφαρμόσει ούτε ο Αδόλφος.
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο μέσος Έλληνας αφόδευσε εις το αλώνι για τις αγορές. Αυτά είναι για τους γιάπηδες και τους χρηματιστηριάκηδες. Το μόνο που ενδιαφέρει τον μέσο πολίτη είναι η καθημερινότητα του. Αυτή λοιπόν καταστράφηκε επί Σαμαροβενιζέλων. Επί Τσίρπα ζημιά είδαν οι επιχειρήσεις, αλλά του έσκασε στα χέρια η βόμβα των προηγούμενων. Χωρίς να λέω ότι τα πήγε καλά ο Αλεξάκος, αλλά τουλάχιστον έκανε μερικά σωστά, όπως να καταργήσει το 5Ευρω στα νοσοκομεία του κατάπτυστου Μπουμπούκου και να δώσει δωρεάν περίθαλψη σε όλους!!! Το ξέρεις ότι ο Μητσοτάκης έκοψε την συνταγογράφιση στους ιδιώτες γιατρούς για τους ανασφάλιστους;
Επίσης όλα τα σοβαρά Κράτη διατηρούν αυτά που έγραψες πριν (Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Υγεία, Παιδεία κλπ, αλλά και πολλά άλλα αγαθά). Στα σοβαρά Κράτη προφανώς δεν περιλαμβάνω τις ΗΠΑ...
Ναι κατήργησε τα 5 ευρώ αλλά η πεθαμένη από το 2004 μάνα μου ακόμα πληρώνει νοσοκομειακή περίθαλψη για το 30% της σύνταξης της που παίρνει ο πατέρας μου…και για να μην ξεχάσουμε το μεγαλείο του νόμου -κατά δήλωση του κομμουνιστή - Κατρούγκαλου η υπέρογκη σύνταξη του πατέρα μου έπεσε από τα 364 στα 320 ευρώ. Τόσο φιλολαϊκή πολιτική δεν είχε εφαρμόσει ούτε ο Αδόλφος.
Πρώτα από όλα να ζήσετε και να την θυμόσαστε την μητέρα σου.
Από εκεί και πέρα, θες να μου πεις ότι επί ΣΥΡΙΖΑ είxε μόνον μειώσεις; Επί Σμαροβενιζέλων όχι;
Τέλος, οι κρατήσεις είναι κάτι που ισχύει σε όλες τις συντάξεις. Και η μάνα μου κολλούσε τόσα χρόνια ένσημα στο ΙΚΑ και τώρα παίρνει 420. Μάλιστα είδε 40 Ευρώ αύξηση επί Μητσοτάκη, αλλά αν είναι να το θεωρήσω αυτό λόγo ψήφου, πολύ φτηνά την κοστολογεί την ψήφο μου ο Κούλης. -
@andya3 Γράφεις παραμύθια για παιδιά, οι εισαγωγές γινόταν κανονικά διότι για αυτές γίνονται ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω τραπεζών εδώ και πάνω από δεκαετία.
Το προβλημα ήταν η καθυστέρηση για την έγκριση της συναλλαγής.
Μη γραφεις χαζομάρες.Το πρωτο εξάμηνο οντως έπεσαν οι εμπορικές συναλλαγές εξωτερικού και αυτο λόγω αβεβαιότητας. Μετά 1,5 έτος το σύστημα λειτουργούσε κανονικά με την καθυστέρηση που αναφέραμε
Τι λες ρε Λαπη…. Άνοιξες το κουτάκι με τις βλακείες….
Κανονικά εισαγωγές… που το είδες αυτό?
Περιμέναμε κάτι ανταλλακτικά για την βάρκα 9 μήνες!!!!! Με εξόφληση από την πρώτη στιγμή από εμάς!
Ότι παράγγελνε ο κουμπάρος μου στην εταιρία, υφάσματα, κλπ, έκανε 2 με 3 μήνες…
Πήγαινες στην τράπεζα να ζητήσεις να παραγγείλεις κάτι για την δουλειά και σου απαντούσε το ζωντανό εκεί…
(Συγνώμη έχουμε φτάσει στο πλαφόν μας για σήμερα, Ελάτε ξανά αύριο!)
Έτσι γινόταν και νομίζετε ότι υπήρχε εμπόριο?
Ρε έχετε βαφτίσει το μαύρο άσπρο μου φαίνεται και η κομματιλα δεν σας αφήνει να δείτε σωστά.Αυτό ήταν το πρώτο διάστημα των cc. Ισχύει.
Οι εταιρίες εισαγωγών είχαν μαζεμένες εβδομαδιαίες εγκρίσεις και όσο περνούσαν τα έτη ήταν τυπικό το θέμα.
-
Το προβλημα ήταν η καθυστέρηση για την έγκριση της συναλλαγής.
Μη γραφεις χαζομάρες.Το πρωτο εξάμηνο οντως έπεσαν οι εμπορικές συναλλαγές εξωτερικού και αυτο λόγω αβεβαιότητας. Μετά 1,5 έτος το σύστημα λειτουργούσε κανονικά με την καθυστέρηση που αναφέραμε
Κανονικά εισαγωγές… που το είδες αυτό?
Περιμέναμε κάτι ανταλλακτικά για την βάρκα 9 μήνες!!!!! Με εξόφληση από την πρώτη στιγμή από εμάς!
Ότι παράγγελνε ο κουμπάρος μου στην εταιρία, υφάσματα, κλπ, έκανε 2 με 3 μήνες…
Πήγαινες στην τράπεζα να ζητήσεις να παραγγείλεις κάτι για την δουλειά και σου απαντούσε το ζωντανό εκεί…
(Συγνώμη έχουμε φτάσει στο πλαφόν μας για σήμερα, Ελάτε ξανά αύριο!)
Έτσι γινόταν και νομίζετε ότι υπήρχε εμπόριο?
Ρε έχετε βαφτίσει το μαύρο άσπρο μου φαίνεται και η κομματιλα δεν σας αφήνει να δείτε σωστά.Αυτό ήταν το πρώτο διάστημα των cc. Ισχύει.
Οι εταιρίες εισαγωγών είχαν μαζεμένες εβδομαδιαίες εγκρίσεις και όσο περνούσαν τα έτη ήταν τυπικό το θέμα.Το ξέρω ότι ισχύει… ήταν κατάρα να είχες εμπόριο εκείνη την εποχή, να περιμένεις υλικά και εμπορεύματα από το εξωτερικό.
Ο κόσμος είχε τσαντιστεί!
Αυτά και αλλά πολλά πλήρωσε στις εκλογές του 2019.Το μερα25 παντως που ειναι πιθανος κυβερμητικος εταιρος κατι τετοια λεει παλι.
-
Με τις δηλωσεις που κανει καθε μερα ο Συριζα και Μερα25 ειναι λες και προσπαθουν να δωσουν αβαντα στον Κουλη. Παλι ο αλλος μιλαει για εξοδο απο το Ευρω και για εκβιασμους...
Εγω εκτιμουσα με αυτα που ακουω και διαβαζω μια διαφορα 2+-%.
Πασοκικη Πυθια χθες μου ειπε για 5 μοναδες. Ο ιδιος μου ειχε πει για 10 το 2019 οταν ολοι λεγαμε για 5. Δεν ξερω τι να πω...
Απο την αλλη διαβαζω εδω οτι ΝΔ εχει πακεταρει και ηδη ετοιμαζονται οι Συριζαιοι για Μαξιμου.Γενικα σε ενα μηνα εκτιμω οτι θα εχει πολυ χαβαλε η κατασταση που θα εχει διαμορφωθει.
Υ. Γ: καλα να μιλαει για αποστασιες ο Τσιπρας που στο τελος της θητειας του πηρε ολο το κομμα του Καμμενου, ντρεπεται και η ντροπη, πραγματικα.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οχι. Γιατι η "βελτιωση" δεν ηταν απο πχ αυξηση παραγωγικοτητας και εξαγωγων εναντι εισαγωγων αλλα λογω γενικοτερης μειωμενης μνημονιακης οικονομικης δραστηριοτητας.
Αμα ειναι ετσι, να τραβαμε ενα μνημονιο απο μονοι μας καθε τρεις και λιγο, να αυξανουμε φορους, να μην μπορουμε πχ να αγοραζουμε νεα ιχ να ερχομαστε στα ισα μας.<a href='https://www.macrotrends.net/countries/GRC/greece/trade-balance-deficit'>Source</a>
Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι η χώρα μπήκε σε έναν δρόμο και ζούσε (σχεδόν) με τις πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας της, χωρίς να φορτώνει σε μελλοντικές γενιές την πρόσκαιρη καλοπέραση της χάνοντας μέρος του ΑΕΠ της σε εισαγωγές.
-
Τα παιδιά, οι ζαίοι, γενικά δε μπορούν. Οποιαδήποτε σοβαρή αντιπολίτευση θα έριχνε μια 10ρα στη γαλανόψυχη παράταξη έχοντας ως καύσιμο την καταστροφική 4ετία Κούλη αλλά το τσίρκο της Γεροβασίλη, του Νάσου και του μεσιέ Κατρουγκάλ δε μπορεί ούτε αυτό.
Εν τω μεταξύ το μόνο πλέον ενδιαφέρον είναι η καυτή πατάτα στα χέρια του Ανδρουλάκη, να δω που θα δώσει η Πηνελόπη της μαύρης συμφοράς το χέρι της. Γιατί κάποιος "μνηστήρας" πρέπει να "σκοράρει" στο τέλος, δε γίνεται αλλιώς. -
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πρώτα από όλα να ζήσετε και να την θυμόσαστε την μητέρα σου.
Από εκεί και πέρα, θες να μου πεις ότι επί ΣΥΡΙΖΑ είxε μόνον μειώσεις; Επί Σμαροβενιζέλων όχι;
Τέλος, οι κρατήσεις είναι κάτι που ισχύει σε όλες τις συντάξεις. Και η μάνα μου κολλούσε τόσα χρόνια ένσημα στο ΙΚΑ και τώρα παίρνει 420. Μάλιστα είδε 40 Ευρώ αύξηση επί Μητσοτάκη, αλλά αν είναι να το θεωρήσω αυτό λόγo ψήφου, πολύ φτηνά την κοστολογεί την ψήφο μου ο Κούλης.Εσυ έκανες την σύγκριση του πεντάευρου του Άδωνι με την -λέμε τώρα- φιλολαϊκή απόφαση του αγράμματου να το καταργήσει. Δεν είπα πουθενά ότι οι Σαμαροβενιζελοι δεν μείωσαν μισθούς και συντάξεις και μην βάζεις λόγια που δεν είπα και υπάρχουν μόνο στην φαντασία σου…σε τελική ανάλυση, θέλεις να μου πεις ότι είναι λογικό να κρατάνε χρήματα για νοσοκομειακή περίθαλψη από αποβιώσαντες?
Και αν δεν κάνω λάθος, οι κατάπτυστοι Σαμαροβενιζελοι δεν πείραξαν τις χαμηλές συντάξεις…ξέσκισαν όλους τους υπόλοιπους… -
Αμα ειναι ετσι, να τραβαμε ενα μνημονιο απο μονοι μας καθε τρεις και λιγο, να αυξανουμε φορους, να μην μπορουμε πχ να αγοραζουμε νεα ιχ να ερχομαστε στα ισα μας.<a href='https://www.macrotrends.net/countries/GRC/greece/trade-balance-deficit'>Source</a>
Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι η χώρα μπήκε σε έναν δρόμο και ζούσε (σχεδόν) με τις πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας της, χωρίς να φορτώνει σε μελλοντικές γενιές την πρόσκαιρη καλοπέραση της χάνοντας μέρος του ΑΕΠ της σε εισαγωγές.
Ευλογια τα μνημονια, αργησαμε αλλα το καταλαβαμε...
-
Αφου αυτό είναι το επίπεδο συζήτησης απ τους δεξιούς εδώ και δεν ενοχλείται ούτε η διαχείριση ούτε κανένας άλλος, το κουτάκι πρέπει να ήταν στο κοντεηνερ από βλακειες που έχει ξεφορτωθεί και μας αραδιάζεις πολλές φορές τη μέρα κάθε μέρα
Όπως ας πούμε σε ενοχλούν (?) οι αντιφάσεις των Ζαίων που αντι να καταργήσουν τα παλιά μνημόνια με ενα νόμο και άρθρο, έφεραν καινούριο, το οποίο γούσταρε και η ΝΔ, αλλά δεν σε ενοχλεί που ο Μνημονιοσκίστης ο Σαμαράς έκανε ακριβώς το ίδιο πριν τον Τσίπρα;
Κι αφού τελικά τα μνημόνια τώρα τα κρίνετε ως ευλογία, δεν είναι ευλογημένος κι ο Τσίπρας που τα έφερε σύμφωνα με τη "λογική" σας, απλά και μόνο επειδή σας πήρε τη κουτάλα;
Δεν σε ενοχλούν οι αντιφάσεις του Άδωνη που μας έλεγε ότι όποιος ψηφίσει το γελοίο τσίρκο της ΝΔ ψηφίζει κλέφτες και ψεύτες που έχουν αρχηγό τον πλούσιο γόνο Μητσοτάκη;
Σε ενοχλούν, δικαίως μάλλον, τα καπιταλ κοντρόλ που επέβαλαν οι Ευρωπαίοι με το έτσι θέλω, αλλά όχι ότι επί Σαμαραδων και Βενιζελων έβγαζαν δισεκατομμύρια μετρητά έκτος της χώρας ημερησίως και μια εγγυητική επιστολή ελληνικής τράπεζας είχε αξία όση τα λεφτά της Μονόπωλης, με αποτέλεσμα να κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις ακόμη κι αν ήταν κερδοφόρες, να χασκουν ανοικιαστα (πολλά μέχρι και σήμερα) χιλιάδες ακίνητα που τις στεγαζαν και να φεύγουν χιλιάδες το μήνα οι μετανάστες;
Έχεις κι έχετε αραδιασει τόνους βλακείες εδώ μέσα, που πρέπει να είσαι άρρωστο Νεοδημοκρατάκι για να μην παρατηρείς, αλλά το παίζετε έξυπνοι στα στοιχεία και τις στατιστικές που παραθέτει ο Λαπ ή όποιος άλλος δεν κράζει Και Α Και ΟΥ όλη την ώρα.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κι αφού τελικά τα μνημόνια τώρα τα κρίνετε ως ευλογία, δεν είναι ευλογημένος κι ο Τσίπρας που τα έφερε σύμφωνα με τη "λογική" σας, απλά και μόνο επειδή σας πήρε τη κουτάλα;
Στην προσπαθεια σου να ξεπλυνεις την πφα χανεις και την αισθηση του χιουμορ.
Τουλαχιστον οι υπολοιποι ειναι λιγο πιο ωμοι για τον αλιεξη, σου λενε, δεν μπορει το παιδι... -
Ευλογια τα μνημονια, αργησαμε αλλα το καταλαβαμε...
Το ότι χρειάζοταν ανασυγκρότηση η οικονομία είναι το μόνο σίγουρο. Τα ελλείμματα σε διάφορους δείκτες ειναι ενδεικτικά της κακής πορείας και διαχείρισης. Το χρονικό διάστημα και η πίεση που αυτό ασκεί στους συντελεστές και όχι μόνο της οικονομίας ήταν το προβλημα.
Μας ζητήθηκε αναπροσαρμογή και ελαχιστοποίηση του πρωτογενούς ελλείμματος μέσα σε ένα έτος. Αδιανόητο για τις υπόλοιπες οικονομιες κάτι τέτοιο. Αυτά σχεδιάζονται από όσο παρατηρώ σε ορίζοντα 5ετιας.
Τελικά η Ελλάδα με τις συμμαχίες της είναι πολύ σκληρό καρύδι και ας μη της φαίνεται. Το μαύρο χρήμα έσωσε αρκετούς, βεβαια ήταν και αφορμή για την πτώχευση αλλά οκ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2