-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στη Γερμανία οι σοσιαλιστές/πράσινοι είπαν θα θεσπίσουν ξεχωριστό υπουργείο στέγασης. Θα απασχολείται μονάχα με το πώς θα ενοικιάσουν ή αγοράσουν οι νέοι σπίτια. Λογικά θα διαχειρίζεται πρότζεκτ ανοικοδόμησης κτλ. Δεν ξέρω λεπτομέρειες, απλά εικάζω.
Τι γίνεται στην Ευρώπη; Έχεις κάποιο λινκ;
Τα παρακάτω διάβασα πρόσφατα με αφορμή μιά έρευνα που έκανε μια κάποια e- real estates
https://www.inewsgr.com/500/ano-ton-500-evro-enoikio-6-sta-10-akinita-katallila-gia-neous.htm
-
Για να γίνει τζερτζελος στο νήμα.
Ποιος θυμάται τι έλεγαν εδώ μέσα οι πετυχημένοι για την 13η σύνταξη που ήταν ολόκληρη στους χαμηλοσυνταξιούχους και μέρος της στους υπόλοιπους;Θεσμοθετημένη με νόμο του κράτους 13η σύνταξη. Με τη βούλα του νόμου που λενε.
Έλεγαν για προεκλογική κοροϊδία από τους Ζαιους και υφαρπαγή ψήφων. Που εδώ που τα λέμε ψηλοηταν, ήθελαν ψηφαλακια και αυτοί.
Σήμερα όμως έχει καταργηθεί η 13η σύνταξη των Ζαιων, και δίνουν πριν τις εκλογές απλώς ένα έκτακτο επίδομα σε χαμηλόσυνταξιούχους χωρίς καμία θεσμοθέτηση δια νόμου.
Διότι αν είναι νομοθετημένη οποιοσδήποτε και αν κυβερνά δεν μπορεί να την αρνηθεί και να μην την καταβάλει κάθε έτος και υποχρεωτικά να την υπολογίζει στον ισολογισμό του. Εκτός και αν την καταργήσει δια νόμου.
Κανένα σχόλιο ρε παιδιά, δεν είναι υφαρπαγή ψήφων αυτό;
-
https://cdn.ethnos.gr/imgHandler/675/974464b4-9630-4c25-9a23-a85fd282143f.JPG
Καλά αυτό τα λέει όλα.
Καμία κοινωνική κατοικία ή κατοικία με στήριξη του κράτους στην Ελλάδα. Οι μεγάλες χώρες και δη οικονομικά φιλελεύθερες με υπερελευθερη οικονομία και μάλιστα από τις πλουσιότερες του πλανήτη, έχουν από μικρή ως σημαντική παρέμβαση του κράτους στον τομέα της στέγασης. Ειναι αυτό που ανέφερα πως ακόμα και ο σύγχρονος οικονομικός φιλελευθερισμός, που εδώ στην Ελλάδα δεν ξέρουμε καν τι πρεσβεύει, απαιτεί δημόσια παρέμβαση του κράτους στα βασικά αγαθά, με σκοπό σύμφωνα με την θεώρηση του να έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες στην ατομική τους εξέλιξη.
Εμείς νομίζουμε ως αμόρφωτοι επαρχιώτες των Βαλκανίων ότι φιλελεύθερος σημαίνει κάποιος που πληρώνει μονάχα λιγότερους φόρους και δεν πληρώνει το κράτος να στηρίζει άλλους.
Οι δικοί μας φιλελευθεροι θα έβγαζαν σπυράκια αν μάθαιναν ότι φορολογουνται για να έχουν κοινωνική κατοικία όσοι δεν είναι πετυχημένοι ή βρίσκονται σε διαφορετική φάση της ζωής τους. Η χώρα πάσχει από τον επαρχιωτισμό της.
-
Είναι φανερό ότι προς την τελική ευθεία, η κυβέρνηση δίνει χρήμα στην κοινωνική ομάδα των συνταξιούχων και βγάζει στην απ' έξω τους νέους. Οπότε καλά θα κάνουν οι νέοι να την μαυρίσουν γιατί από το 10 και δώθε η χώρα έχει γίνει ένας τεράστιος καφενές με καφετζή τον Αυτιά και το μόνο που ακούγεται είναι "σύνταξη" και "αναδρομικά" όπως και το αμίμητο "οι συντάξεις κινούν την αγορά και ζουν τους νέους" (sad but true, αλλά θα έπρεπε κάποιος να "¨πρωτοπορήσει" και να βάλει το κάρο πίσω από το άλογο και όχι το ανάποδο που κάνουμε τώρα).
Lap και η 7.75% αύξηση μια χαρά θεσμοθετημένη είναι, η μητέρα μου π.χ. πήρε και στις δύο (μικρές) συντάξεις που λαμβάνει, ακέραια την αύξηση αυτή. Και αυτή από τον προυπολογισμό βγαίνει και ο επόμενος δεν μπορεί να μην την δώσει.
Για κάποια που γράφηκαν παραπάνω, είμαι αρκετά πιο strict, τα έλεγα και επί ζαίων, τα λέω και τώρα. Ως ακτήμων, θεωρώ πρόκληση το να επιδοτούνται από τους φόρους μου με επίδομα ενοικίου άνθρωποι με αντικειμενική περιουσία 150Κ, καλώς δεν ανεβαίνουν τα όρια αυτά και κατ' εμέ θα έπρεπε να πεσουν και περισσότερο. Εν ολίγης με την φορολογία που τρώω στο κεφάλι εξασφαλίζεται ότι εγώ δεν θα αποκτήσω ποτέ μήτε κοτέτσι για εμένα και τα παιδιά μου και θα μείνω ακτήμων μια ζωή για να μπορέσει να διακρατήσει ο άλλος την δική του περιουσία. Οκ βέβαια, οι φόροι μου φαγώνονται σε ένα σωρό άλλους λιγότερο "ευγενικούς" σκοπούς και πρέπει να λυθούν πολλά πριν φτάσουμε εκεί αλλά είναι και αυτό μια παράμετρος της εσαεί κοροιδίας του ελληνικού κράτους προς τον συνεπή φορολογούμενο. Για τον οποιο όπως έγραψε και ο @argyn παραπίσω, τον έχουν όλοι χεσμ..νο λες και δεν υπάρχει.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Lap και η 7.75% αύξηση μια χαρά θεσμοθετημένη είναι, η μητέρα μου π.χ. πήρε και στις δύο (μικρές) συντάξεις που λαμβάνει, ακέραια την αύξηση αυτή. Και αυτή από τον προυπολογισμό βγαίνει και ο επόμενος δεν μπορεί να μην την δώσει.
Κααααατσε περιμένε....
Η αύξηση ηρθε μετά από δύο έτη διψήφιου πληθωρισμού. Λόγω των υψηλότερων εισφορών του κράτους από έμμεσους και άμεσους φόρους. Οι οποίες εισφορές αυξήθηκαν λόγω υψηλού πληθωρισμου.
Δεν είναι αύξηση της σύνταξης επί σταθερών όρων. Μάλιστα είναι μικρότερη του πληθωρισμού.
Αν ας πούμε παίρνει 800 ευρώ σύνταξη, είχε αύξηση €740/έτος. Δηλαδή όντως το ποσό θυμίζει την 13 η σύνταξη των Ζαιων
Και αυτό μονάχα το τελευταίο έτος. Το υπόλοιπα τρία έτη; Έχασε 740*3
Και όλα αυτά με την υπόθεση πως οι Ζαιοι δεν θα έκαναν καμία αύξηση στις συντάξεις λόγω υψηλότερων εισφορών στην περίοδο πληθωρισμού που ζούμε. Ψηλό απίθανο, αλλά λέμε πάρτο ως σεναριο.
Διότι αν δεχτούμε το σεναριο πως και επί Ζαιων θα είχε παρόμοια αύξηση η σύνταξη λόγω πληθωρισμού τότε θα είχε 740*3+796+732
Και αυτά δια νόμου, θεσμοθετημένα. -
Κααααατσε περιμένε....
Η αύξηση ηρθε μετά από δύο έτη διψήφιου πληθωρισμού. Λόγω των υψηλότερων εισφορών του κράτους από έμμεσους και άμεσους φόρους. Οι οποίες εισφορές αυξήθηκαν λόγω υψηλού πληθωρισμου.
Δεν είναι αύξηση της σύνταξης επί σταθερών όρων. Μάλιστα είναι μικρότερη του πληθωρισμού.
Αν ας πούμε παίρνει 800 ευρώ σύνταξη, είχε αύξηση €740/έτος. Δηλαδή θυμίζει την 13 η σύνταξη των Ζαιων
Και αυτό μονάχα το τελευταίο έτος. Το υπόλοιπα τρία έτη; Έχασε 740*3
Και όλα αυτά με την υπόθεση πως οι Ζαιοι δεν θα έκαναν καμία αύξηση στις συντάξεις λόγω υψηλότερων εισφορών στην περίοδο πληθωρισμού. Ψηλό απίθανο, αλλά λέμε πάρτο ως σεναριο.
Διότι αν δεχτούμε το σεναριο πως και επί Ζαιων θα είχε παρόμοια αύξηση η σύνταξη λόγω πληθωρισμού τότε θα είχε 740*3+796
Ξεχνάς ότι στην "13η σύνταξη" υπήρχε ποσοστό στο πόσα θα πάρεις. Τότε ζούσε ακόμη ο πατέρας μου και έπεφτε στην κατηγορία του 30%, δλδ μπαρμπούτσαλα...
Βεβαίως αυξήθηκαν οι εισφορές (των νέων) και τα χρήματα κατέληξαν και πάλι στην τσέπη των συνταξιουχων (οι οποίοι πλέον δεν πληρώνουν εισφορές). Να έβλεπα κάποτε μια κυβέρνηση να έχωνε κάποιον ειδικό φόρο στους συνταξιούχους και να απέδιδε τα λεφτά με κάποιο τρόπο στους νέους... Αλλά φευ, γερνάμε και η πολιτικές είναι ανάλογες... -
Το υπολόγισα καλύτερα, δες πόσα έχασε. Ξέχασα να προσθέσω μια ακόμα περίπου σύνταξη με την αύξηση. Το άθροισμα είναι το λεγόμενο κόστος ευκαιρίας στα συνολικά εισοδήματα της εάν είχε την ίδια σύνταξη τα τελευταία 4 έτη. Δηλαδή έχασε χοντρικά €1000/έτος στην υπόθεση ότι και οι Ζαιοι φέτος θα έκαναν την ίδια αύξηση στις συντάξεις λόγω πληθωρισμού/εισφορών κτλ και θα κρατούσαν την 13η σύνταξη ως μέρος της κανονικής από την προηγούμενη θητεία τους. Αυτοί έλεγαν ότι και η 13η θα γινόταν κανονική, αλλά ας πάρουμε ως δεδομένο ότι θα την είχαν έτσι ως μέρος της κανονικής για 4 έτη.
Αυτιας έγινα να υπολογίζω.
Και ερωτώ: Πόσοι συνταξιούχοι των 800 ευρώ έχουν καταλάβει πόσα έχασαν;
Ναι στο παραδειγμα σου με υψηλότερο οικογενειακό, (παρεμπιπτόντως συλλυπητήρια, εύχομαι μόνο θετικά νέα και υγεία) ήταν μικρότερος αλλά και πάλι θέλει να το υπολογίσουμε.
Αυτό που θα βοηθήσει έστω σε ένα ποσοστο τους συνταξιούχους είναι λενε και η καταργηση του φόρου αλληλεγγύης. Έγινε;
-
Αυτό που θα βοηθήσει έστω σε ένα ποσοστο τους συνταξιούχους είναι λενε και η καταργηση του φόρου αλληλεγγύης. Έγινε;
NAI.
Και στους Δ.Υ.... -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Άρα πρώτο κριτήριο ψήφου ενός νέου προς το ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί θεωρεί ότι στα εργασιακά προσφέρει περισσότερα από τα άλλα κόμματα και προστατεύει καλύτερα τον εργαζόμενο. Που θεωρώ ότι αυτά έχουν άμεση σχέση με τις οικονομικές απολαβές (φράγκα) και την σύνταξη.
Κάτι άλλο;
Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα γιατί διαφορετικά οι νέοι θα έπρεπε μαζικά να ψηφίζουν ΚΚΕ.
μα ειναι η παγιδα οι ζαιοι, το αναχωμα μην χαθουν τα πελατακια και πανε αλλου
Πραγματικά εγώ δεν καταλαβαίνω τους νέους. Ή μάλλον δεν καταλαβαίνω αυτούς τους νέους που (θεωρητικά) αριστερίζουν (δηλ. επιθυμούν ΣΥΡΙΖΑ) για να έχουν καλύτερες απολαβές. Που στο κάτω/κάτω της γραφής τα φράγκα δεν είναι η πανάκεια για όλα.
Δεν θεωρώ ότι είναι βλάκες οι νέοι ή ηλίθιοι. Αν είναι και τρώνε και αυτοί κουτόχορτο, τότε τα πράγματα θα παραμείνουν ίδια για πάντα.
-
Αυτό ονομάζεται αναδιανομή εισοδηματων. Φυσικά υπάρχει ένα όριο που πάνω από αυτό περνάμε σε φαντασιακό επίπεδο και ανεφάρμοστα πράγματα. Αλλά υπάρχουν δείκτες που ασχολούνται με αυτό το κομμάτι. Είναι προφανές ότι η Ελλάδα ως χώρα της ευρωπαϊκής οικονομικής περιφέρειας δεν μπορεί να έχει τα ίδια ονομαστικά εισοδήματα με τις κεντρικές χώρες της Ευρώπης που εξάγουν προς την Ελλάδα. Άλλο αυτό όμως και άλλο η αναδιανομή του παραγωμενου πλούτου μέσω του εισοδήματος.
Άλλωστε αυτό υποτίθεται κάνει το κράτος, ειδάλλως η αγορά από μόνη της ισορροπεί σε διάφορα επίπεδα. Το ποια θα είναι αυτά και ποιος μπορεί να τα φτάσει είναι άλλης τάξεως θέμα.
Το 90% των πολιτών κοιτούν την πολιτική και τα κόμματα υπο το πρίσμα των απολαβών τους και της αγοραστικής τους δύναμης. Αναλόγως της κοινωνικής και οικονομικής τους θέσης, βρίσκουν συμπαθες κάποιο κόμμα με κάποιες οικονομικοπολιτικες προτάσεις. Το ποιος ψηφοφόρος είναι διατεθειμένος να θυσιάσει στην πράξη και όχι στη θεωρία την αγοραστική του δύναμη για άυλες ιδέες είναι ένα ωραίο θέμα για καυγάδες και προσωπικές προσβολές. Οπότε ας μείνουμε σε ότι αποτυπώνεται σε δείκτες και στοιχεία.
-
-
Ως ακτήμων, θεωρώ πρόκληση το να επιδοτούνται από τους φόρους μου με επίδομα ενοικίου άνθρωποι με αντικειμενική περιουσία 150Κ, καλώς δεν ανεβαίνουν τα όρια αυτά και κατ' εμέ θα έπρεπε να πεσουν και περισσότερο. Εν ολίγης με την φορολογία που τρώω στο κεφάλι εξασφαλίζεται ότι εγώ δεν θα αποκτήσω ποτέ μήτε κοτέτσι για εμένα και τα παιδιά μου και θα μείνω ακτήμων μια ζωή για να μπορέσει να διακρατήσει ο άλλος την δική του περιουσία
Δεν εχεις παράλογο σκεπτικό. Το θέμα είναι η ταχύτητα ρευστοποίησης. Δηλαδή μπορεί να έχεις ως κληρονομιά ένα κωλοσπιτο των 100Κ αντικείμενικης σε ένα κουτσοχωρι. Το πουλάς. Ποιος το αγοράζει; Πόσο γρήγορα μπορείς να ρευστοποιήσεις;
Το πουλάς τα τελευταία 10 έτη στη μισή τιμή. Δεν το αγοράζει κανείς.
Άρα, τι κάνεις; -
Κάπως έτσι αργοπεθαίνει ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα.
Φυσικά ο άλλος του Μαξίμου, επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει χώρα ενοικιαζόμενων developers με μισθούς πείνας και data centers χωρίς ανθρώπινο δυναμικό.Πως το έλεγε κάποιος γνωστός μου; Α. Ναι. Περιμένουν να ανοίξει η Microsoft το data center (cloud) στην Ελλάδα για να κλείσουν οι μηχανογραφήσεις όλων των τραπεζών, των ΔΕΚΟ, των δημοσίων υπηρεσιών, των πολυεθνικών, των...των...των....
Θα προλάβω να πάρω σύνταξη; Καλή ερώτηση...
«Στέρεψαν» οριστικά δύο γνωστά εμφιαλωμένα νερά της Β. Ελλάδας
Τίτλοι τέλους για το νερό «Άθως» της Χαλκιδικής και τη «Σαμαρίνα» των Γρεβενών15/02/2023 14:07
Λουκέτο μέσα σε λίγους μήνες έβαλαν δύο εταιρείες εμφιάλωσης νερού με την αγορά να αποδίδει την εξέλιξη αυτή στο αυξημένο κόστος λειτουργίας, λόγω κυρίως των μεγάλων επιβαρύνσεων στο ενεργειακό κόστος, αλλά και στα υλικά συσκευασίας, κυρίως στο πλαστικό.Η αύξηση του κόστους λειτουργίας ήρθε στην πραγματικότητα ως η «χαριστική βολή», μετά την πανδημία η οποία νέκρωσε για πολλούς μήνες τον τουρισμό και την εστίαση, κλάδους από τους οποίους προέρχονται κυρίως τα έσοδα των εταιρειών εμφιάλωσης νερού. Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που εκτιμούν ότι τα «λουκέτα» στον κλάδο θα ήταν περισσότερα, εάν την ίδια στιγμή κάποιες μικρές εταιρείες δεν εξαγοράζονταν από μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, εγχώριες και πολυεθνικές, οι οποίες έχουν χτίσει ευρύτατο δίκτυο διανομής.
https://www.makthes.gr/sterepsan-oristika-dyo-ghnosta-emfialomena-nera-tis-v-elladas-629644 -
Το 90% των πολιτών κοιτούν την πολιτική και τα κόμματα υπο το πρίσμα των απολαβών τους και της αγοραστικής τους δύναμης. Αναλόγως της κοινωνικής και οικονομικής τους θέσης, βρίσκουν συμπαθες κάποιο κόμμα με κάποιες οικονομικοπολιτικες προτάσεις. Το ποιος ψηφοφόρος είναι διατεθειμένος να θυσιάσει στην πράξη και όχι στη θεωρία την αγοραστική του δύναμη για άυλες ιδέες είναι ένα ωραίο θέμα για καυγάδες και προσωπικές προσβολές. Οπότε ας μείνουμε σε ότι αποτυπώνεται σε δείκτες και στοιχεία.
+1
-
Μόνο εγώ βλέπω το ΠΑΣΟΚ να τρέχει ολοταχώς για οριστική διάσπαση/διάλυση;
Μου θυμίζουν την ΔΗΜΑΡ όταν την παράτησε ο Φωτούλης...Αύγουστος 2022
https://www.iefimerida.gr/politiki/loberdos-synergasia-me-syriza-oyte-me-pistoli-ston-krotafoΦεβρουάριος 2023
https://www.iefimerida.gr/politiki/androylakis-nai-se-synergasia-me-mia-proypothesi
https://www.iefimerida.gr/politiki/yper-kybernisis-ittimenon-apo-tin-proti-kyriaki-o-androylakis -
Οχι μόνο εσύ...
Το έχω αναφέρει και εγώ...
Τελικά ίσως υπάρχει και η Νέμεσις μετά την Υβριν...
Οπως ακριβώς το πασοκ μετά το 1977 έπαιξε τον ρόλο του στην διάλυση της Ενωσης Κέντρου, που κατέληξε με τον Ζίγδη για να διαλυθεί, ίσως έτσι και ο σύριζα παίξει τον ίδιο ρόλο και το πασοκ του Ανδρουλάκη διαλυθεί...
Στην πράξη δε, υπάρχει και ένα ερώτημα, αν ο σύριζα τελικά δεν πάει τόσο καλά, θα μείνει ο Τσίπρας, ή θα έλθει κάποιος άλλος και αν έλθει ο άλλος τι πολιτική γραμμή θα ακολουθήσει ?
-
Όλα τριγύρω αλλάζουνε αλλά η ΝΔ βράχος, κάτι πρέπει να γίνει...
-
Η ΝΔ θα κάνει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δε συνεργάζεται με τίποτα με τους Ζαίους. Μόνο χασούρα θα έχει.
Από τη ΝΔ μόνο να κερδίσει έχει. Θα διαφημίσει και καμιά αντίσταση στη Βουλή σε τίποτα αντιλαϊκά νομοσχέδια των κακών δεξιών. Θα πάρει και θέσεις εξουσίας, θα αναδείξει στελέχη ο Ανδρουλάκης, θα βολέψουν και κόσμο, θα μοιράσουν και λεφτουδάκια. Νάτες οι 2-3 μονάδες πάνω στις επόμενες εκλογές, στο πιάτο τις έχουν.
Ο Τσίπρας δε φεύγει με τίποτα, όπως κανένας αρχηγός στην αριστερά. Όσο διατηρεί αξιοπρεπή ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί θα είναι να μας διαφημίζει τι εστί αριστερά. Μόνο αν αρχίσουν να πέφτουν πολύ τα ποσοστά των Ζαίων θα σκεφτεί να φύγει, για να μην ξεφτιλιστεί σαν το Γιώργάκη.
-
Για να πέσει η ΝΔ πρέπει να χάσει τις εκλογές, ο νέος αρχηγός να μην είναι κάτι ελπιδοφόρο και το κυριότερο να υπάρξει διάδοχη κατάσταση με ισχυρό κόμμα από κέντρο και δεξιότερα, που δεν φαίνεται στον ορίζοντα.
-
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2