-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και το χιούμορ του Χάρρυ Κλύν σε αντιδιαστολή με το κίτς των λαζόπουλων, ζαραλίκων και άλλων τυχαίων τύπων...
Έχει σχέση το Έβερεστ με τον Φιλοπάππου?
Λαζόπουλος στην ύστερη φάση του αυτο-υποβαθμίστηκε σε αισχίστου είδους λαϊκιστή και εμπαθή συριζοστρεφή κωλογλύφτη. Ζαραλίκος ως κωμικό ή οποιοδήποτε άλλο ταλέντο απλά ανύπαρκτος και αν του αφαιρεθεί η ιδιότητα του στρατευμένου ντεμέκ διασκεδαστή απλά τενεκές ξεγάνωτος.
-
Πηλιου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι συνενοχος αλλα και συνεργατης σπουδαιος στο θεμα της ΔΕΗ. Οδηγησε την ΔΕΗ εκει ακριβως που επρεπε ωστε να ειναι ασυμφορη καθε προταση κρατικοποιησης της.
-
Θα γράψω ένα προβληματισμό μου χωρίς πρόθεση να γίνω προκλητικός ή να ρίξω αλάτι στις πληγές κανενός - ειλικρινώς.
Έχω την αίσθηση ότι τελικά όποιος δεν είναι χαμηλο-συνταξιούχος, αναξιόχρεος δανειολήπτης, "ευάλωτος" κάθε μορφής ή ΛΟΑΤΚΙ+ δεν απολαμβάνει καμίας απολύτως κρατικής μέριμνας και προσοχής. Ένα μεγάλο μέρος του υγιούς, παραγωγικού, εύρωστου και αξιόπιστου μέρους της κοινωνίας που κατά τεκμήριο τραβάει το κάρο προς τα εμπρός και δίνει σταθερότητα στο σύστημα εξαιρείται παντελώς του δημόσιου διαλόγου και προβληματικής.
Εν ολίγοις το 99% της δημόσιας συζήτησης περιστρέφεται γύρω από ζητήματα αναδιανομής και όχι μεγαλώματος της παραγωγικής πίτας της χώρας και αφορά σε ανθρώπους που τις παλιές εποχές μάλλον δεν θα ήθελε κάποιος να αποτελούν το σόι του γαμπρού ή της νύφης των παιδιών του.
-
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
το 99% της δημόσιας συζήτησης περιστρέφεται γύρω από ζητήματα αναδιανομής και όχι μεγαλώματος της παραγωγικής πίτας
Όταν σου τάζουν ότι θα έρθουν οι επενδυταί και εκεί που θα σταματάνε οι Βιομηχανικές Περιοχές θα αρχίζουν οι σίλικον βάλεηζ ανά την Ελλάδα, και το μόνο που γίνεται είναι ίδρυση φάντζ, τα μόνα που χρηματοδοτούν αδρά οι τράπεζες, για να κατασχέσουν τα ακίνητα και μεσιτικά γραφεία που θα τα πουλήσουν, η παραγωγική πίτα συρρικνώνεται δεν μεγαλώνει.
Είναι ξεκάθαρη αναδιανομή απ τους σκόρπιους πολλούς στους συγκεντρωμένους λίγους. -
Πόλεμος εφοπλιστών και Τράπεζας Πειραιώς για τη MIG - O ρόλος των εταιρειών από την Ιρλανδία και τα Cayman Islands
-
στις ηλικίες από 17 έως 34 ετών, καταγράφει δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.
πιο πολύ εδιαφέρον έχουν οι υπόλοιπες απαντήσεις της έρευνας:
https://issuu.com/efsyn/docs/dimoskopisi-palmos_150223/22

Συγκεκριμένα, στην έρευνα της εταιρείας Palmos Analysis που παρουσιάστηκε στην τηλεόραση του ATTICA, στις ηλικίες από 17 έως 34 ετών ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα έξι ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ (25% έναντι 19%), τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ /ΚΙΝ.ΑΛΛ. συγκεντρώνει το 9% των ερωτηθέντων, ενώ το ΜέΡΑ25 και το ακροδεξιό κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες για την Πατρίδα» αγγίζουν το 6%. Ακολουθεί στο 5% το ΚΚΕ, στο 3% η Ελληνική Λύση, ενώ το 17% των νέων που ρωτήθηκαν δήλωσαν αναποφάσιστοι.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Που βαδίζει η σημερινή νεολαία? Στα νιάτα μου το μόνο πρόβλημα που μας απασχολούσε ήταν το "Πως θα μου κάτσει η Σούλα" ...
-
Οι Ζαιοι πάντα ήταν πρώτοι σε ψήφους στους νέους. Όπως και η ΝΔ πρώτη σε μεγαλύτερους και συνταξιούχους.
Δεν είναι κάτι το νέο αυτό. Ο λόγος που έχασαν οι Ζαιοι είναι διότι οι νέοι δεν πάνε να ψηφίσουν ενώ οι συνταξιούχοι πάνε.
Στο ενδιάμεσο οι μέσες ηλικίες που επιμερίζονται ανάμεσα στα δύο κόμματα.
-
Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που ένας νέος προτιμά τους Συριζαίους;
Για πείτε ρε νέοι του φόρουμ να μάθω και εγώ ο γέρος του φόρουμ.
Γιατί και εγώ νέος ήμουν κάποτε και ακόμη θυμάμαι τον αλέξι από τα σχολικά του χρόνια και τι τύπος ήταν.
-
Τα θέματα που θίγουν, η οπτική για το μέλλον και τον κόσμο, η βαρύτητα σε θέματα που έχουν σχέση με την εργασία και τους μισθούς, η απογοήτευση από άλλους πολιτικούς χώρους, λογικα αυτά θα είναι, δεν ξέρω τι άλλο;, εσείς γιατί πιστεύετε;
Έχω παράδειγμα στο περιβάλλον μου. Επί Ζαιων φοβήθηκε ο εργοδότης με τα πρόστιμα των 10Κ (αν σε έπιαναν δεύτερη φορά κλείσιμο της εταιρίας για πάντα και αφαίρεση αδείας) και έκανε πρόσληψη με ένσημα. Φοβήθηκε τους ελέγχους και τα τεράστια πρόστιμα και έδωσε και τις νόμιμες άδειες ενώ δεν τις έδινε ολόκληρες ή ζητούσε να δουλέψουν υπερωρίες για να τις καλύψουν. Με του που βγήκε η ΝΔ κατηγρηγσε τον πρώτο μήνα αν θυμάμαι καλά τον νόμο αυτόν. Και τον έκανε τόσο χαλαρό που ξανάρχισαν να υπάρχουν ανασφαλιστοι. Μετά όμως για να είμαστε δίκαιοι έγιναν κάποιοι έλεγχοι στην αγορά. Αλλά δεν υπάρχει πλέον αυτός ο πολύ σκληρός νόμος που να φοβάται να σε προσλάβει ο εργοδότης να δουλέψεις ανασφαλιστος. Ήταν όντως πολύ σκληρός νόμος
Αυτός ο νέος τώρα ότι και αν του πεις, Ζαιους θα ψηφίσει. Ούτε οι δείκτες τον νοιάζουν, ούτε τα δημοσιεύματα και οι αξιολογήσεις διαφόρων οικων. Αυτός ξέρει πως είδε τον εργοδότη να φοβάται το πρόστιμο και έτσι απέκτησε μετά από έτη ένσημα.
Τώρα μου έρχονται στη μνήμη, θυμάμαι έλεγε 3 έτη παρακαλούσε για ένσημα και ο εργοδότης έλεγε θα δούμε. Στο μεταξύ αγόραζε πολυτελείας αυτοκίνητα και τα περνούσε ως έξοδα στην εταιρία. Μόλις βγήκε λοιπόν αυτός ο νόμος τα έκανε πάνω του. Διότι είχαν βγει και πολλοί ελεγκτές στην αγορά. Σε 3-5 ημέρες έκανε επίσημη πρόσληψη τους υπαλλήλους.
Υ.γ ρώτησα τώρα πριν λίγο. Όποιος έπαιρνε τον βασικό μισθό επι Ζαιων του έδιναν 100 ευρώ περίπου ως επίδομα ενοικίου, εφόσον ενοικίαζε φυσικά και είχε κοινωνικό τιμολόγιο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ... Αυτό κρατήθηκε και επί ΝΔ για αρκετούς μήνες αλλά τώρα μου λένε κόπηκε και αυτό το επίδομα ενοίκιου. Το κοινωνικό τιμολόγιο νομίζω υπάρχει και σήμερα στη ΔΕΗ, να είμαστε δίκαιοι
-
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Υ.γ ρώτησα τώρα πριν λίγο. Όποιος έπαιρνε τον βασικό μισθό επι Ζαιων του έδιναν 100 ευρώ περίπου ως επίδομα ενοικίου, εφόσον ενοικίαζε φυσικά και είχε κοινωνικό τιμολόγιο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ... Αυτό κρατήθηκε και επί ΝΔ για αρκετούς μήνες αλλά τώρα μου λένε κόπηκε και αυτό το επίδομα ενοίκιου. Το κοινωνικό τιμολόγιο νομίζω υπάρχει και σήμερα στη ΔΕΗ, να είμαστε δίκαιοι.
Επίδομα Στέγασης (ενοικίου) δίνεται κανονικά. Βέβαια το όριο (7.000,00 ατομικό ή 10.500 ζευγάρι) το χρόνο είναι πολύ χαμηλό, αλλά είναι μια βοήθεια. Επίσης κοινωνικό τιμολόγιο εφαρμόζουν κι οι εταιρείες ύδρευσης.
-
Άρα πρώτο κριτήριο ψήφου ενός νέου προς το ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί θεωρεί ότι στα εργασιακά προσφέρει περισσότερα από τα άλλα κόμματα και προστατεύει καλύτερα τον εργαζόμενο. Που θεωρώ ότι αυτά έχουν άμεση σχέση με τις οικονομικές απολαβές (φράγκα) και την σύνταξη.
Κάτι άλλο;
Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα γιατί διαφορετικά οι νέοι θα έπρεπε μαζικά να ψηφίζουν ΚΚΕ.
-
@famas said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Υ.γ ρώτησα τώρα πριν λίγο. Όποιος έπαιρνε τον βασικό μισθό επι Ζαιων του έδιναν 100 ευρώ περίπου ως επίδομα ενοικίου, εφόσον ενοικίαζε φυσικά και είχε κοινωνικό τιμολόγιο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ... Αυτό κρατήθηκε και επί ΝΔ για αρκετούς μήνες αλλά τώρα μου λένε κόπηκε και αυτό το επίδομα ενοίκιου. Το κοινωνικό τιμολόγιο νομίζω υπάρχει και σήμερα στη ΔΕΗ, να είμαστε δίκαιοι.
Επίδομα Στέγασης (ενοικίου) δίνεται κανονικά. Βέβαια το όριο (7.000,00 ατομικό ή 10.500 ζευγάρι) το χρόνο είναι πολύ χαμηλό, αλλά είναι μια βοήθεια. Επίσης κοινωνικό τιμολόγιο εφαρμόζουν κι οι εταιρείες ύδρευσης.
Υπολόγισε τον βασικό μισθό επι 14 μήνες. Όλοι οι εργαζόμενοι με βασικό μισθό είναι εκτός του μέτρου. Στην ουσία είναι ένα μέτρο που δεν έχει εφαρμογή σε κανέναν έτσι όπως το καταλαβαίνω.
Για το νερό δεν το ήξερα, αλλά οκ είναι ελάχιστο κόστος το νερό.Το θέμα είναι το ηλεκτρικό.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Άρα πρώτο κριτήριο ψήφου ενός νέου προς το ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί θεωρεί ότι στα εργασιακά προσφέρει περισσότερα από τα άλλα κόμματα και προστατεύει καλύτερα τον εργαζόμενο. Που θεωρώ ότι αυτά έχουν άμεση σχέση με τις οικονομικές απολαβές (φράγκα) και την σύνταξη.
Κάτι άλλο;
Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα γιατί διαφορετικά οι νέοι θα έπρεπε μαζικά να ψηφίζουν ΚΚΕ.
Τι να σου πω; Ρώτα τους.
Λογικά όπως είπα η οπτική για την ζωή, κοινωνία κτλ
Το αντίστοιχο και όσοι ψηφίζουν ΝΔ είναι στην ουσία. Οι μεν θέλουν καλύτερες απολαβές αλλά ως νέοι μιας και είναι στην κατώτερη εισοδηματική κατηγορία, οι δε , γηραιότεροι να έχουν καλύτερες απολαβές πληρώνοντας λιγότερους φόρους.
Και οι δύο αποσκοπούν να ικανοποιήσουν την ίδια ανάγκη.
-
Κάτι άλλο;
μα ειναι η παγιδα οι ζαιοι, το αναχωμα μην χαθουν τα πελατακια και πανε αλλου
-
@lap γενικά απευθύνθηκα. Δεν έκανα παράθεση σε σένα.
Τέλος πάντων. Στα πεταχτά μπήκα, για ένα διάλειμμα στο πόδι.Συνεχίστε την κουβέντα σας.
-
Υπολόγισε τον βασικό μισθό επι 14 μήνες. Όλοι οι εργαζόμενοι με βασικό μισθό είναι εκτός του μέτρου. Στην ουσία είναι ένα μέτρο που δεν έχει εφαρμογή σε κανέναν έτσι όπως το καταλαβαίνω.
Υπάρχουν πολλοί που παίρνουν το επίδομα, καθότι έχουν και παροχές οι οποίες δεν θεωρούνται εισόδημα κι άρα δεν προσμετρούνται στον υπολογισμό.
Αν παίρνεις όμως όπως λες βασικό μισθό μόνο, φυσικά είσαι εκτός. -
@lap γενικά απευθύνθηκα. Δεν έκανα παράθεση σε σένα.
Τέλος πάντων. Στα πεταχτά μπήκα, για ένα διάλειμμα στο πόδι.Συνεχίστε την κουβέντα σας.
Ναι βρε συ, δεν θύμωσα. Αλλά πραγματικά ένα μεγάλο κόμμα, και δη κόμμα εξουσίας, έχει μέσα του κάθε καρυδιάς καρύδι. Ο καθένας κάτι αποσκοπεί από αυτό ,κάτι βλέπει, κάτι συμπαθεί.
Εγώ ανέφερα το παράδειγμα από το περιβάλλον μου που μου τα λένε, και σας τα λέω με την σειρά μου για να έχετε μια πλήρη εικόνα.
Όπως έχω πει, ο καθένας ας ψηφίσει με όποιο κριτήριο θέλει. Δικαίωμα του και κανείς δεν θα τον κρίνει ως προσωπικότητα.
Μονο τις πολιτικές κρίνουμε.
-
Υπάρχουν πολλοί που παίρνουν το επίδομα, καθότι έχουν και παροχές οι οποίες δεν θεωρούνται εισόδημα κι άρα δεν προσμετρούνται στον υπολογισμό.
Αν παίρνεις όμως όπως λες βασικό μισθό μόνο, φυσικά είσαι εκτός.Πως γίνεται να δουλεύεις 8ωρο χωρίς να παίρνεις τον βασικό;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2