-
Τα θέματα που θίγουν, η οπτική για το μέλλον και τον κόσμο, η βαρύτητα σε θέματα που έχουν σχέση με την εργασία και τους μισθούς, η απογοήτευση από άλλους πολιτικούς χώρους, λογικα αυτά θα είναι, δεν ξέρω τι άλλο;, εσείς γιατί πιστεύετε;
Έχω παράδειγμα στο περιβάλλον μου. Επί Ζαιων φοβήθηκε ο εργοδότης με τα πρόστιμα των 10Κ (αν σε έπιαναν δεύτερη φορά κλείσιμο της εταιρίας για πάντα και αφαίρεση αδείας) και έκανε πρόσληψη με ένσημα. Φοβήθηκε τους ελέγχους και τα τεράστια πρόστιμα και έδωσε και τις νόμιμες άδειες ενώ δεν τις έδινε ολόκληρες ή ζητούσε να δουλέψουν υπερωρίες για να τις καλύψουν. Με του που βγήκε η ΝΔ κατηγρηγσε τον πρώτο μήνα αν θυμάμαι καλά τον νόμο αυτόν. Και τον έκανε τόσο χαλαρό που ξανάρχισαν να υπάρχουν ανασφαλιστοι. Μετά όμως για να είμαστε δίκαιοι έγιναν κάποιοι έλεγχοι στην αγορά. Αλλά δεν υπάρχει πλέον αυτός ο πολύ σκληρός νόμος που να φοβάται να σε προσλάβει ο εργοδότης να δουλέψεις ανασφαλιστος. Ήταν όντως πολύ σκληρός νόμος
Αυτός ο νέος τώρα ότι και αν του πεις, Ζαιους θα ψηφίσει. Ούτε οι δείκτες τον νοιάζουν, ούτε τα δημοσιεύματα και οι αξιολογήσεις διαφόρων οικων. Αυτός ξέρει πως είδε τον εργοδότη να φοβάται το πρόστιμο και έτσι απέκτησε μετά από έτη ένσημα.
Τώρα μου έρχονται στη μνήμη, θυμάμαι έλεγε 3 έτη παρακαλούσε για ένσημα και ο εργοδότης έλεγε θα δούμε. Στο μεταξύ αγόραζε πολυτελείας αυτοκίνητα και τα περνούσε ως έξοδα στην εταιρία. Μόλις βγήκε λοιπόν αυτός ο νόμος τα έκανε πάνω του. Διότι είχαν βγει και πολλοί ελεγκτές στην αγορά. Σε 3-5 ημέρες έκανε επίσημη πρόσληψη τους υπαλλήλους.
Υ.γ ρώτησα τώρα πριν λίγο. Όποιος έπαιρνε τον βασικό μισθό επι Ζαιων του έδιναν 100 ευρώ περίπου ως επίδομα ενοικίου, εφόσον ενοικίαζε φυσικά και είχε κοινωνικό τιμολόγιο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ... Αυτό κρατήθηκε και επί ΝΔ για αρκετούς μήνες αλλά τώρα μου λένε κόπηκε και αυτό το επίδομα ενοίκιου. Το κοινωνικό τιμολόγιο νομίζω υπάρχει και σήμερα στη ΔΕΗ, να είμαστε δίκαιοι
-
-
Οπως τα λέει ο Γύρος. Μετά από 15 χρόνια που έχω να δουλέψω για κάποιον αλλο, από ένα τυχαίο τηλέφωνημα βρέθηκα να διδάσκω σε ένα ιδιωτικό ΙΕΚ...Το έκανα πιο πολύ για την αλλαγή παρά για τα αστεία χρήματα. ΝOE-PHEV και πέρα από όμορφες φαΤσουλες ουδέν. Κόβω τιμολόγιο για Νοε-Δεκ τέλη Γεναρη και μμμμμπα. Μιλάμε για γελοίο πόσο.
Πριν από λίγο τους ειδοποίησα να μη με περιμένουν από βδομάδα αν δεν πληρώσουν το τιμολόγιο που είναι τα μισά από τα χρωστουμενα. Τι το θελα... -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Υ.γ ρώτησα τώρα πριν λίγο. Όποιος έπαιρνε τον βασικό μισθό επι Ζαιων του έδιναν 100 ευρώ περίπου ως επίδομα ενοικίου, εφόσον ενοικίαζε φυσικά και είχε κοινωνικό τιμολόγιο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ... Αυτό κρατήθηκε και επί ΝΔ για αρκετούς μήνες αλλά τώρα μου λένε κόπηκε και αυτό το επίδομα ενοίκιου. Το κοινωνικό τιμολόγιο νομίζω υπάρχει και σήμερα στη ΔΕΗ, να είμαστε δίκαιοι.
Επίδομα Στέγασης (ενοικίου) δίνεται κανονικά. Βέβαια το όριο (7.000,00 ατομικό ή 10.500 ζευγάρι) το χρόνο είναι πολύ χαμηλό, αλλά είναι μια βοήθεια. Επίσης κοινωνικό τιμολόγιο εφαρμόζουν κι οι εταιρείες ύδρευσης.
-
Άρα πρώτο κριτήριο ψήφου ενός νέου προς το ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί θεωρεί ότι στα εργασιακά προσφέρει περισσότερα από τα άλλα κόμματα και προστατεύει καλύτερα τον εργαζόμενο. Που θεωρώ ότι αυτά έχουν άμεση σχέση με τις οικονομικές απολαβές (φράγκα) και την σύνταξη.
Κάτι άλλο;
Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα γιατί διαφορετικά οι νέοι θα έπρεπε μαζικά να ψηφίζουν ΚΚΕ.
-
@famas said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Υ.γ ρώτησα τώρα πριν λίγο. Όποιος έπαιρνε τον βασικό μισθό επι Ζαιων του έδιναν 100 ευρώ περίπου ως επίδομα ενοικίου, εφόσον ενοικίαζε φυσικά και είχε κοινωνικό τιμολόγιο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ... Αυτό κρατήθηκε και επί ΝΔ για αρκετούς μήνες αλλά τώρα μου λένε κόπηκε και αυτό το επίδομα ενοίκιου. Το κοινωνικό τιμολόγιο νομίζω υπάρχει και σήμερα στη ΔΕΗ, να είμαστε δίκαιοι.
Επίδομα Στέγασης (ενοικίου) δίνεται κανονικά. Βέβαια το όριο (7.000,00 ατομικό ή 10.500 ζευγάρι) το χρόνο είναι πολύ χαμηλό, αλλά είναι μια βοήθεια. Επίσης κοινωνικό τιμολόγιο εφαρμόζουν κι οι εταιρείες ύδρευσης.
Υπολόγισε τον βασικό μισθό επι 14 μήνες. Όλοι οι εργαζόμενοι με βασικό μισθό είναι εκτός του μέτρου. Στην ουσία είναι ένα μέτρο που δεν έχει εφαρμογή σε κανέναν έτσι όπως το καταλαβαίνω.
Για το νερό δεν το ήξερα, αλλά οκ είναι ελάχιστο κόστος το νερό.Το θέμα είναι το ηλεκτρικό.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Άρα πρώτο κριτήριο ψήφου ενός νέου προς το ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί θεωρεί ότι στα εργασιακά προσφέρει περισσότερα από τα άλλα κόμματα και προστατεύει καλύτερα τον εργαζόμενο. Που θεωρώ ότι αυτά έχουν άμεση σχέση με τις οικονομικές απολαβές (φράγκα) και την σύνταξη.
Κάτι άλλο;
Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα γιατί διαφορετικά οι νέοι θα έπρεπε μαζικά να ψηφίζουν ΚΚΕ.
Τι να σου πω; Ρώτα τους.
Λογικά όπως είπα η οπτική για την ζωή, κοινωνία κτλ
Το αντίστοιχο και όσοι ψηφίζουν ΝΔ είναι στην ουσία. Οι μεν θέλουν καλύτερες απολαβές αλλά ως νέοι μιας και είναι στην κατώτερη εισοδηματική κατηγορία, οι δε , γηραιότεροι να έχουν καλύτερες απολαβές πληρώνοντας λιγότερους φόρους.
Και οι δύο αποσκοπούν να ικανοποιήσουν την ίδια ανάγκη.
-
Κάτι άλλο;
μα ειναι η παγιδα οι ζαιοι, το αναχωμα μην χαθουν τα πελατακια και πανε αλλου
-
@lap γενικά απευθύνθηκα. Δεν έκανα παράθεση σε σένα.
Τέλος πάντων. Στα πεταχτά μπήκα, για ένα διάλειμμα στο πόδι.Συνεχίστε την κουβέντα σας.
-
Υπολόγισε τον βασικό μισθό επι 14 μήνες. Όλοι οι εργαζόμενοι με βασικό μισθό είναι εκτός του μέτρου. Στην ουσία είναι ένα μέτρο που δεν έχει εφαρμογή σε κανέναν έτσι όπως το καταλαβαίνω.
Υπάρχουν πολλοί που παίρνουν το επίδομα, καθότι έχουν και παροχές οι οποίες δεν θεωρούνται εισόδημα κι άρα δεν προσμετρούνται στον υπολογισμό.
Αν παίρνεις όμως όπως λες βασικό μισθό μόνο, φυσικά είσαι εκτός. -
@lap γενικά απευθύνθηκα. Δεν έκανα παράθεση σε σένα.
Τέλος πάντων. Στα πεταχτά μπήκα, για ένα διάλειμμα στο πόδι.Συνεχίστε την κουβέντα σας.
Ναι βρε συ, δεν θύμωσα. Αλλά πραγματικά ένα μεγάλο κόμμα, και δη κόμμα εξουσίας, έχει μέσα του κάθε καρυδιάς καρύδι. Ο καθένας κάτι αποσκοπεί από αυτό ,κάτι βλέπει, κάτι συμπαθεί.
Εγώ ανέφερα το παράδειγμα από το περιβάλλον μου που μου τα λένε, και σας τα λέω με την σειρά μου για να έχετε μια πλήρη εικόνα.
Όπως έχω πει, ο καθένας ας ψηφίσει με όποιο κριτήριο θέλει. Δικαίωμα του και κανείς δεν θα τον κρίνει ως προσωπικότητα.
Μονο τις πολιτικές κρίνουμε.
-
Υπάρχουν πολλοί που παίρνουν το επίδομα, καθότι έχουν και παροχές οι οποίες δεν θεωρούνται εισόδημα κι άρα δεν προσμετρούνται στον υπολογισμό.
Αν παίρνεις όμως όπως λες βασικό μισθό μόνο, φυσικά είσαι εκτός.Πως γίνεται να δουλεύεις 8ωρο χωρίς να παίρνεις τον βασικό;
-
Αν παίρνεις όμως όπως λες βασικό μισθό μόνο, φυσικά είσαι εκτός.Πως γίνεται να δουλεύεις 8ωρο χωρίς να παίρνεις τον βασικό;
ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ + επιδόματα τα βγάζεις κάπως πέρα. Τα επιδόματα δεν υπολογίζονται άρα παίρνεις και το επίδομα ενοικίου.
-
Άρα, μιλάμε για λιγότερες από 8 ώρες εργασίας.
Άρα το μέτρο πρέπει να λέγεται επίδομα ενοικίου ημιαπασχολησης. Δεν είναι γενικά επίδομα ενοικίου.
Πρακτικά όμως, μιας και είμαστε άνθρωποι του ρεαλισμού, πόσοι με ημιαπασχοληση στον γενικό πληθυσμό μπορούν να νοικιάσουν διαμέρισμα; Δηλαδή με 400-500 ευρώ το μήνα υπάρχει νέος που νοικιάζει διαμέρισμα; Ξέρετε κανέναν;
Όποιος το κάνει μήπως τελικά δουλεύει......μαύρα; Εργάζεται για 8 ώρες και δηλώνεται για 4-6;
Δηλαδή το να δίνεις επίδομα ενοικίου των 100 ευρώ σε έναν που βγάζει επίσημα 400 ευρώ δεν σημαίνει ότι αναγνωρίζεις πως από κάπου αλλού θα έχει εισοδήματα διότι κανείς δεν δίνει το 90%+++ του μισθού του μονάχα για το ενοίκιο;
Άρα, μήπως για να πάρει ο νέος το επίδομα ζητήσει από τον εργοδότη να εργαστεί μαύρα;
Για να σκεφτούμε λίγο πιο σύνθετα!
Ποια έξτρα επιδόματα παίρνεις σε ημιαπασχοληση;
Οι Ζαιοι έδιναν επίδομα στην πλήρη απασχόληση και στον βασικό μισθό.
-
Οι Ζαιοι έδιναν επίδομα στην πλήρη απασχόληση και στον βασικό μισθό.
Ναι για ένα χρόνο το 2017 (ΦΕΚ 74 Α/19.5.2017) είχαν το όριο στο 9.600€ αλλά τον επόμενο χρόνο το 2018 (ΦΕΚ2282Β/15.6.2018)το κατέβασαν στα 8.000€.
-
Κάτσε γιατι τα έψαξα.
Λοιπόν, ο κατώτατος μισθός την εποχή εκείνη ήταν €8200/έτος για τους άνω των 25 και €7200/ετος για τους κάτω των 25.
Οπότε κάλυπτε όλους τους νέους κάτω των 25 και όχι αυτούς πάνω των 25. Όντως άφηνε κάποιους νέους απ' έξω. Όχι και πολύ καλό αυτό. Βασικά κακό ήταν αυτο. Όμως, πολλαπλασιαζε το ποσό που έδινε ο προηγούμενος νόμος σε κάθε είδους οικογένειες και αύξανε τα εισοδηματικά κριτήρια για αυτές. Μονογονεϊκές ή μη.
Δηλαδή, έδινε επίδομα στους νέους φοιτητές και μη που ξεκινούσαν την επαγγελματική τους ζωή, σε οικογένειές και άφηνε απ' έξω όσους ήταν άνω των 25. Δηλαδή το κονδύλι επιμεριστηκε μεταξύ πολυ νέων, εργαζόμενων φοιτητών και οικογενειών. Νέοι άνω των 25 χωρίς οικογένεια δεν είχαν βοήθεια.
Σήμερα το όριο, μετά από δύο τρεις αυξήσεις κατώτατων μισθών είναι μικρότερο από αυτό των κάτω των 25 του 2018, και με έναν διψήφιο πληθωρισμό τα τελευταία δύο έτη.
-
Έχω την εντύπωση ότι η περίπτωση που αναφέρεις αφορά το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
-
Όχι το νόμο κατέβασα.
Άρθρο 4 και πιο κάτω και μετά διάβασα τα σχόλια για τον σχετικό νόμο και τα στατιστικά και ποσοτικά στοιχεία των μέτρων. Από εκεί προκύπτουν οι πολλαπλσιασμοι των επιδομάτων στις οικογένειες. Όντως στα άτομα των 25+ με βασικό μισθό και χωρίς οικογένεια, πέφτουν τα ποσοστά συνδρομής του νόμου.
Τότε το ανώτατο επίδομα ενοικίου σε οικογένειες που κάλυπταν όλα τα κριτήρια ήταν τα 210 ευρώ. Λογικά σε νέους ήταν τα 70 ευρώ. Βέβαια τα ενοίκια τότε ήταν και 20-40% φθηνότερα απ' ότι σήμερα. Οπότε ακόμα και τα 70 ευρώ είχαν άλλη αξία.
Λογικά, για να δώσουν τόσα σε οικογένειες, έκοψαν από τους άνω των 25 με βασικό μισθό και χωρίς οικογένεια.
-
Υ.γ ρώτησα τώρα πριν λίγο. Όποιος έπαιρνε τον βασικό μισθό επι Ζαιων του έδιναν 100 ευρώ περίπου ως επίδομα ενοικίου, εφόσον ενοικίαζε φυσικά και είχε κοινωνικό τιμολόγιο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ... Αυτό κρατήθηκε και επί ΝΔ για αρκετούς μήνες αλλά τώρα μου λένε κόπηκε και αυτό το επίδομα ενοίκιου. Το κοινωνικό τιμολόγιο νομίζω υπάρχει και σήμερα στη ΔΕΗ, να είμαστε δίκαιοι
Κόπηκε στην πλειοψηφία των περιπτώσεων γιατί με τις 2-3 αυξήσεις (δεν θυμάμαι ακριβώς) που έγιναν στον βασικό οριακά ξεπέρασαν και θα ξεπεράσουν και άλλοι τα εισοδηματικά κριτήρια του επιδόματος ενοικίου.
Επίσης με τον νέο ΕΝΦΙΑ (που μειώθηκε ο φόρος στους πολύ μεγάλους ιδιοκτήτες ακινήτων για αρκετούς απο 20.000€ και 30.000€ κατέληξαν στα 2.000 με 5000€ λόγω κατάργησης συμπληρωματικού φόρου) αυξήθηκαν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων με αποτέλεσμα να υπερβούν επίσης για αυτό το λόγο τα περιουσιακά κριτήρια των επιδομάτων.
Η μεγάλη σφαγή έγινε στο ΚΕΑ που αποτελεί το απόλυτο επίδομα φτώχειας για πολλούς συνανθρώπους μας , βιοπαλαιστές , ανασφάλιστους , μικροαγρότες, που δούλεαν μαύρα μεροκαμματάκια και ήταν μια σημαντική βοήθεια το επίδομα αυτό , όταν λόγω της άυξησης των αντικειμενικών αξιών το παμπάλαιο σπιτάκι τους απο κληρονομιά ή ένα δεύτερο κλειστό στό χωριό τους πήρε σε μιά νύχτα αύξηση σε αξία και έγιναν πιο πλούσιοι.
Απο 85.000 ευρώ ένα διαμερισματάκι 35τμ πήγε σε μια νύχτα στα 100.000 χιλιάρικα ή για μια οικογένεια με 2 παιδιά απο 135.000 € στα 150.000 με αποτέλεσμα να βγαίνουν εκτός από όλα τα επιδόματα.
Δηλαδή ενώ έχουμε αναπροσαρμογή μισθών και αξιών δεν έγινε καμία αναπροσαρμογή στα κριτήρια των επιδομάτων , μην μιλήσουμε και για την επίδραση της ακρίβειας που μόνο όπου τους συμφέρει προχώρησαν σε σχετικές αναπροσαρμογές.
Και φυσικά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ξεχάστηκε αλλά έγινε σκόπιμα στα πλαίσια της λογικής των...μπαταχτσήδων , των κλεφτών με τα μαύρα , των γύφτων και των Αλβανών που παίρνουν όλα τα επιδόματα κλπ.
Ποιοί οι τύποι που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο απο πλευράς διαφθοράς και έχουν κάνει τον Στάλιν να στρυφογυρίζει στο μνήμα του απο τα απίστευτης έμπνευσης Pass που κατασπαταλησαν εκατοντάδες εκατομύρια δημόσιους πόρους.
PS: Εκείνο το ΤΑΡΑΤΑΤΖΟΥΜ ΤΑΡΑΤΑΤΖΟΥΜ επιδότηση δανείων πρώτης κατοικίας που ανακοίνωσε στην ΔΕΘ για νέα ζευγάρια και οικογένειες που είναι οέο;;;;;
Και δώστου συνεντεύξεις τύπου των υπουργών και πίνακες και γραφήματα και πίτες και δεκάλεπτά σε ειδήσεις σε όλες τις εκπομπές κλπ
Που εμείς εδώ φυσικά αποκαλύψαμε την απάτη πως άντε να φτάσει για 700-800 αιτήσεις πανελλαδικά το ποσό , αλλά ούτε και αυτό δεν έγινε ακόμη.
Κάπου διάβαζα πρόσφατα τις πολιτικές που έχουν δεκαετίες τώρα μεγάλες Ευρωπαικές χώρες για την στέγαση γενικά και ειδικά σε νέους και μου έπεσε το σαγόνι
Εδώ όλα έιναι μόνο μια επικοινωνιακή φιέστα άχρηστων PASS για τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ με χορηγό το κράτος.
-
Στη Γερμανία οι σοσιαλιστές/πράσινοι είπαν θα θεσπίσουν ξεχωριστό υπουργείο στέγασης. Θα απασχολείται μονάχα με το πώς θα ενοικιάσουν ή αγοράσουν οι νέοι σπίτια. Λογικά θα διαχειρίζεται πρότζεκτ ανοικοδόμησης κτλ. Δεν ξέρω λεπτομέρειες, απλά εικάζω.
Τι γίνεται στην Ευρώπη; Έχεις κάποιο λινκ;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2