-
Ακόμα θυμάμαι τους τόνους ροζ χαρτιού που τυπώναμε όταν ξεφύτρωσαν οι εφημερίδες για τα χρηματιστήρια και οι ενθέτες στήλες στις κανονικές.Η τον Επενδυτή να έχει φτάσει σε τιραζ πάνω από 125.000 φύλλα κάθε Παρασκευή.Μέχρι τότε βλέπαμε ροζ χαρτί μόνο κάθε 15 που τυπώναμε το έντυπο των μηχανικών του ΤΕΕ
-
Το ενδιαφέρον δεν είναι η απόφαση του δικαστηρίου για τα funds.
Το ενδιαφέρον είναι να βλέπεις απλό πολίτη που δηλώνει αριστερός να πανηγυρίζει με αυτή την απόφαση. Ο λόγος; Παίζει χρηματιστήριο και έχει μετοχές σε κάποιο από τα funds...που μαζεύουν κόκκινα στεγαστικά δάνεια.
Πάνω από όλα τα φράγκα...
Μα γίνονται αυτά; Γίνονται...γίνονται... Αμ πως...
-
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τσαντίρι της CitiBank - πρό μνημονίων και συγχώνευσης με Alpha - στημένο σε κάποιον από τους προαύλιους χώρους του ΑΠΘ συμπλήρωνε αβέρτα αιτήσεις έκδοσης πιστωτικών καρτών για το πρακτικά ακτήμονα και ανεπάγγελτο φοιτητόκοσμο με πιστωτικό όριο κάπου στα 5000 ευρώ. Ειδικός δεν είμαι αλλά απλά αναρωτιέμαι: σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα οι υπεύθυνοι για την ανεξέλεγκτη πιστωτική επέκταση (τα στεγαστικά και επαγγελματικά δάνεια είναι ένα μέρος μόνον της αλυσίδας) δεν θα έπρεπε να λογοδοτήσουν για τις επισφάλειες που δημιούργησαν ή που επέτρεψαν να δημιουργηθούν?
Το 2002 μια συμφοιτητρια μου που έκανε πρακτική στην Eurobank με παρακάλεσε να συμπληρώσω κάτι χαρτιά για έκδοση πιστωτικής κάρτας , και ένας αλλος φίλος μας που ήταν εκεί υπεγραψε ως εγγυητής.
Αυτά σε ένα τραπεζάκι στο κυλικείο της σχολής.Μετά απο λίγο καιρό μου έρχεται ταχυδρομικά η κάρτα με 4000€ πιστωτικό όριο.
Εγώ φυσικά την χρησιμοποίησα με σύνεση , σαν μόχλευση για αγορες και δαπάνες που δεν είχα τότε την δυνατότητα να καλύψω απο το εισόδημα μου.
Αν έριχνα μια πιστόλα , τι θα γινόταν , ειδικά που το παιδί που μπήκε ως εγγυητής ούτε που τον ξαναείδα μετά απο 2-3 χρόνια , ούτε το όνομα του θυμάμαι που λέει ο λόγος.Εν τω μεταξύ την έχω ακόμη και την χρησιμοποιώ ενίοτε , και θυμάμαι πως καπόιες φορές που είχα απευθυνθεί στην τράπεζα για αλλαγές στοιχείων , ηλεκτρονικούς κωδικούς κλπ, γούρλωναν τα μάτια μόλις έβλεπαν...μαντράχαλο με φοιτητική πιστωτική και τέτοιο πιστωτικό όριο.
Πειραιώς και Εθνική μου έβγαλαν κάρτα πολύ αργότερα με το ζόρι 1500 ευρώ όριο που έχει τώρα φτάσει στα 2500-3000 € το πολύ.
-
Ερώτηση. Όσοι δεν είμαστε κομματόσκυλα, τους υποψήφιους του κάθε κόμματος ανά νομό πότε θα τους μάθουμε;
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζίτες-καπιταλιστές της εποχής μας, ξεφτίλισε με μια απλή κίνηση όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια με το νόμο Κατσέλη και όσες τροποποιήσεις του ακολούθησαν. 'Εκανε πράγματα που η Ελληνική (κατ' όνομα) αριστερά, που στην πραγματικότητα είναι ένα συνοθύλευμα άσχετων και ανίκανων ιδεολόγων-συμφεροντολόγων, ούτε να σκεφτει ούτε να φανταστεί μπορούσε.
Ποιον εννοείς και τι έκανε , δεν κατάλαβα.
Για μένα ο νόμος Κατσέλη είναι ένας απο τους καλύτερους και πιο δίκαιους νομους του Ελληνικού κράτους απο συστάσεως του.
Και η Κατσέλη ή ίδια φυσικά είναι αδιαμβισβήτητα μία απο τις πιο έντιμες και ικανους πολιτικόυς που έχει περάσει απο το πολιτικό προσκήνιο της χώρας μας.
όχι, δεν είναι....
απο τη στιγμη που κατσελη μπηκε ο μαγκιτης με τη μαιζωνετ και το εισοδημα 7000 γιατι δεν δηλωνει τα αποδελοιπα, οχι δεν ειναι. το ιδιο οταν μπηκε ο αλλος μαγκιτης με τη διαμεριζματαρα 'για να μεγαλωσουν τα παιδια' ενω τα δικα μου υγρασια.
θα επρεπε, γιατι σωστο ειναι, η προνοια γιατι προνοια πρεπει να υπαρχει, ΚΑΙ για τη μαλακια που καποιος εκανε να υπαρχει οριζοντια, δηλαδη και για το μαλακα τελικα που σφιγγεται να ειναι σωστος στις υποχρεωσεις του, ασχετως δικαιολογιων περι συστηματος. τωρα βλεπουν μονο τον ταχασα ολα γιατι τσιμπησα.επισης λετε πολλα για τις τραπεζες.
απο τη φυση τους ειναι σαραφηδες και τοκογλυφοι.
μαγαζια πολυτελη αλλα σαραφηδες και τοκογλυφοι.
ποιος δεν το ηξερε?
και στη λαικη φωναζει ο αλλος φρεσκα ψαρια. και ας μυρνανε σαν μνι χοντρης απλυτης για 34 μερες. εκει βλεπεις αν ειναι φρεσκα, στο δανειακι για τη διαμερισματαρα δεν το εβλεπες παρολο πουξερες? -
Αγοραρεεεεε
Χελιιιιιιιι
Sorry αυθόρμητα μου ήρθε μετά τα ψάρια κλπ!χαχαχαχ -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ερώτηση. Όσοι δεν είμαστε κομματόσκυλα, τους υποψήφιους του κάθε κόμματος ανά νομό πότε θα τους μάθουμε;
ΧΑΧΑ....
Λάθος τόπικ...
Υπάρχει το Γελοιογραφία και Χιούμορ...
-
Απομένει να πάει και ο Ανδρουλάκης στη ΝΔ...
Εκλογές 2023: Και ο γιος του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, Απόστολος, υποψήφιος με τη ΝΔ
Μετά την προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ Ελευθερία Φτακλάκη η οποία ανακοινώθηκε νωρίτερα ότι θα είναι υποψήφια με τη ΝΔ και ο γιος του ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, Απόστολος, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το κυβερνών κόμμα στις εκλογές.
https://www.newsit.gr/politikh/ekloges-2023-kai-o-gios-tou-rovertou-spyropoulou-apostolos-ypopsifios-me-ti-nd/3703996/ -
http://www.zoornalistas.com/2023/02/79.html?m=1
...λοιπόν; Επειδή υπάρχει η σεβαστή μερίδα συμπολιτών μας που ενοχλείται a priori και μόνο με την υπαρξη ΔΥ και θέλει να πληρώνονται όλοι βάσει έργου, για να μη μιλήσουμε για το σκουξιμο για το ότι πληρώνουν την ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών ρεύματος -μυστηριωδως μετα τις 7/7/19 εξαφανιστηκαν- πώωωως τους φαίνεται αυτή η είδηση;
Ψιλοπραγματα, εχει πολλούς άλλους:
...βρε τους εχθρούς του Δημοσίου!
-
Το θέμα αυτό το διαπιστώνω συχνά. Άνθρωποι που δεν πιστεύουν στο μεγάλο κράτος και δοξάζουν στις συζητήσεις τους τον ανταγωνισμό της ιδιωτικής οικονομίας, κάνουν μεγάλες προσπάθειες και ψάχνουν κάθε διαθέσιμο βύσμα για να προσληφθούν στο δημόσιο καθώς αποτυγχάνουν στον δύσκολο ανταγωνισμό της αγοράς. Γνωρίζω μια ντουζίνα τέτοιους, που ξαφνικά έμαθα ότι εργάζονται στο δημόσιο και πληρώνονται από τους φόρους που καταβάλουν όλοι οι υπόλοιποι και που λοιδορούσαν!!!
Εάν πίστευαν στο μεγάλο δημόσιο να το δεχτώ μιας και σε αυτό προσβλέπουν για τον βιοπορισμό τους. Πως γίνεται να βρισκονται σε τόσο μεγάλη σύγχυση όντας εχθροί του δημοσίου;
Για αυτό σέβομαι απόλυτα και τους δεξιούς, και τους κεντρώους και τους αριστερούς που κάνουν πράξη τις ιδεολογικές τους θέσεις κατά την καθημερινότητα τους.
-
Πως είσαι σίγουρος ότι δεν πιστεύουν στο μεγάλο κράτος; Επειδή το λένε στον προφορικό τους λόγο ή το λέει το καταστατικό του κόμματος ή ιδεολογία που θεωρητικά υπηρετούν;
Μπούρδες όλα.
Σήμερα σκεφτόμουν σε ποια περίπτωση θα ψήφιζα δαγκωτό ΚΚΕ. Και κατέληξα. Θα ψήφιζα ΚΚΕ δαγκωτό αν κρατικοποιούσε τα πάντα. Ακόμη και τα σπίτια. Όλα.
Και μετά να αναλάμβανε την σίτιση, την στέγαση και την εργασία όλων των πολιτών. Ισονομία, αξιοκρατία, ισότητα και ο καθένας στην θέση του.Αυτό το χάλι που επικρατεί στην Ελλάδα με την ιδιωτική επιχειρηματικότητα και το κράτος που εξυπηρετεί κόμματα, φατρίες, συντεχνίες, παράγκες, κουμπάρους, κουμπάρες, κομματόσκυλα κάποτε πρέπει να γκρεμιστεί εκ' βόθρων.
Αλλά. Αλλά και το ΚΚΕ δεν μου τα λέει καλά. Μάλλον επιθυμεί την ιδιωτική πρωτοβουλία. Οπότε από μένα άκυρο.
-
Οκ να ψηφίζεις ότι θέλεις, γιατί ελπίζεις σε ότι θέλεις. Δικαίωμα σου.
Εγώ το δέχομαι, και είμαι ο τελευταίος που θα πει στον άλλον πως να ψηφίζει, όχι όμως ότι δεν θα πω την άποψη μου και δεν θα κάνω κριτική στα λεγόμενα του. Αυτό είναι δικό μου δικαίωμα.
Αλλά η ψήφος είναι κάτι άλλο που συνοδεύεται από ευσεβείς πόθους.
Η πράξη στην καθημερινή ζωή είναι το θέμα κατ εμέ.
Ξέρεις με πόσους νεοφιλελε έχω συζητήσει και τους θαύμασα για τον τρόπο που περιγράφουν τον εργασιακό τους βίο, και μετά κάποια χρόνια μαθαίνω πως δουλεύουν σε θέσεις ορισμένου χρονου στο δημόσιο και προσπαθούν να γίνουν και μόνιμοι;
-
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ξέρεις με πόσους νεοφιλελε έχω συζητήσει και τους θαύμασα για τον τρόπο που περιγράφουν τον εργασιακό τους βίο, και μετά κάποια χρόνια μαθαίνω πως δουλεύουν σε θέσεις ορισμένου χρονου στο δημόσιο και προσπαθούν να γίνουν και μόνιμοι;
Εγώ να σου πω πόσους Νεοδημοκράτες ξέρω που τελικά είχαν στόχο ζωής να μπουν στο Δημόσιο, σε ΔΕΚΟ, σε οργανισμούς και το κατάφεραν...
Όταν ήμουν επί 13 χρόνια ενοικιαζόμενος υπάλληλος και τραβούσα το κουπί στην γαλέρα που με είχαν υπενοικιάσει σαν ένα κομμάτι κρέας, αυτοί μου πουλούσαν φιλελευθερισμό και δεξιά ιδεολογία, και πίσω από την πλάτη μου κανόνιζαν να μπούνε στο δημόσιο από την πίσω πόρτα. Και το κατάφεραν.
Έκαναν οικογένειες, παιδιά, έφτιαξαν τις ζωές τους και εγώ ακόμη παλεύω να σταθεροποιηθώ επαγγελματικά.
Μπόχα και δυσωδία φίλε μου.
-
Κοίτα, έχει διαφορά ο φιλελευθερισμός με το νεοφιλελευθερισμό.
Ο φιλελευθερισμός πιστεύει στις ίσες ευκαιρίες των πολιτών ανεξαρτήτως καταγωγής και μετά το 1960-70 έχει ενστερνιστεί ως ιδεολογία, ιδιαίτερα την Ευρώπη, πως αυτό εξασφαλίζεται κυρίως μέσω των δημοσιας παροχής αγαθων υπηρεσιων που συμβάλλουν στην ελευθερία και στις ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης.
Όπως για παράδειγμα η παιδεία, η υγεία κτλΔιαχωρίζει την κοινωνία σε τάξεις με βάση την ιδιοκτησία και την αγοραστική τους δύναμη
Οπότε, ναι μπορεί ένας κεντροδεξιός ως ένα σημείο να υποστηρίζει δημόσιες υπηρεσίες. Βέβαια αυτό γίνεται λάστιχο στην πράξη μιας και εξυπηρετεί πελατειακές σχέσεις μεταξύ ψηφοφόρων και πολιτευτών.
Και περιέργως στην πράξη όλοι οι κεντροδεξιοι θέλουν να εργαστούν σε αυτές τις δημόσιες υπηρεσίες που εξασφαλίζουν αυτές τις περιβόητες ίσες ευκαιρίες. Λίγοι επιθυμούν την αγορά.
Οι νεοφιλελε είναι αντίθετοι με αυτήν την εξέλιξη του φιλελευθερισμού και είναι σε σύγκρουση με τους σκέτο φιλελευθερους. Αυτοί δεν είναι ΝΔ ή τουλάχιστον όχι όλοι. Στο ενδιάμεσο υπάρχουν πολλές αποχρώσεις. Όπως συμβαίνει και στους αριστερούς κάτι αντίστοιχο.
Να ήξερες και εγώ πόσο δύσκολα κερδίζω έναν πελάτη και πόσο άγχος και απογοήτευση νιώθω για τις απορρίψεις απο πελάτες. Αλλά αντίστοιχα πόσο χαρούμενος νιώθω για όποιον κερδίζω. Οι δυ όντως ζουν ζωή και κότα αλλά δεν έχουν και την ένταση και χαρά της επιτυχίας.
-
@antoniokon said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ΧΑΧΑ....
Λάθος τόπικ...
Υπάρχει το Γελοιογραφία και Χιούμορ...
Καλά, μη δαγκώνεις!
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πως είσαι σίγουρος ότι δεν πιστεύουν στο μεγάλο κράτος; Επειδή το λένε στον προφορικό τους λόγο ή το λέει το καταστατικό του κόμματος ή ιδεολογία που θεωρητικά υπηρετούν;
Μπούρδες όλα.
Σήμερα σκεφτόμουν σε ποια περίπτωση θα ψήφιζα δαγκωτό ΚΚΕ. Και κατέληξα. Θα ψήφιζα ΚΚΕ δαγκωτό αν κρατικοποιούσε τα πάντα. Ακόμη και τα σπίτια. Όλα.
Και μετά να αναλάμβανε την σίτιση, την στέγαση και την εργασία όλων των πολιτών. Ισονομία, αξιοκρατία, ισότητα και ο καθένας στην θέση του.Αυτό το χάλι που επικρατεί στην Ελλάδα με την ιδιωτική επιχειρηματικότητα και το κράτος που εξυπηρετεί κόμματα, φατρίες, συντεχνίες, παράγκες, κουμπάρους, κουμπάρες, κομματόσκυλα κάποτε πρέπει να γκρεμιστεί εκ' βόθρων.
Αλλά. Αλλά και το ΚΚΕ δεν μου τα λέει καλά. Μάλλον επιθυμεί την ιδιωτική πρωτοβουλία. Οπότε από μένα άκυρο.
Δηλαδή δεν ψηφίζεις ΚΚΕ επειδή δεν θα εφαρμόσει, κατά τη γνώμη σου, γνήσιο κομμουνισμό; Δεν είναι αρκετά κομμουνιστικό ε; Οπότε, Κυργιάκο...
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και ο γιος του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, Απόστολος, υποψήφιος με τη ΝΔ
Πωπω , ισχυρό χτύπημα αυτό , ο Ροβέρτος ήταν ιστορικά μεγάλο κεφάλαιο για το Πασόκ στην Αρκαδία...
Δεν ξέρω πόσο θα άρεσε στον πατέρα του αυτό.(Πραγματικά λυπάμαι τον Ανδρουλάκη ρε γαμώτο , τι του έπαιξαν ρε του Κρητίκαρου; Και εγώ που τον πίστεψα πως θα το πάει μέχρι τέλους , θα πήγαινε αίμα το καθεστώς νόμιζα αλλά τον φάγανε τον δύσμοιρο , ούτε 7% δεν θα πάρει! )
Απο την άλλη στην Αρκαδία δεν υπάρχει χώρος για άλλον εκτός απο τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.
Αλλά και για τον Βλάση της ΝΔ , τον νυν βουλευτή νομίζω πως είναι χτύπημα αυτό.
Περίεργη κίνηση , ίσως αποσκοπεί στο να τραβήξει ψήφους απο πρώην Πασόκους νυν ζαίους που δεν γουστάρουν τον Κωνσταντινόπουλο;
Σε άλλα νέα: https://www.newsit.gr/politikh/eidiko-dikastirio-tin-apallagi-pappa-kai-kalogritsa-proteine-i-eisaggeleas/3704234/
Ειδικό Δικαστήριο: Την απαλλαγή Παππά και Καλογρίτσα πρότεινε η εισαγγελέαςΚουβά και εδώ οι δεξιοί που τόσα χρόνια έκαναν το θέμα παντιέρα εναντίον του Σύριζα , μετά τον ακόμη μεγαλύτερο κουβά με την αποκαλούμενη σκευωρία Novartis που και εκεί τους ξεφτύλισε η δικαιοσύνη.
2/2 οι φάπες
Θα πεί κάποιος πως τα Πετσωμένα έκαναν αβαβα την ξεφτίλα που σε κανονικές συνθήκες θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε πτώση της κυβέρνησης αλλά τί να κάνουμε , θέλουμε άλλη μια τετραετία να ελέγξουμε πλήρως και τους αρμούς της δικαιοσύνης. Την δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς , μην ανησυχείτε , με μια τροπολογία θα βγαίνετε εκτός νόμου όπως ο Κασιδιάρης.
"Ειναι καλή η δικαιοσύνη τώρα ρε άπλυτοι Ζαίοι όταν σας δικαιώνει σε τόσο μεγάλα θέματα και κακή όταν αποφασίζει υπέρ των funds; "
(Βγήκε κάποιο τζιμάνι δεξιό εκπρόσωπος να πεί την παραπάνω εξυπνάδα ή όχι ακόμη; )
-
Αισχρή προπαγάνδα των Ζαίων...
-
Που τα βρίσκετε ρε συ Πήλιε αυτά τα sites εσύ κι ο Johan, έχετε πρόσβαση στο μαύρο διαδίκτυο? χα,χα,χα.
Ούτε η Αυγή δεν έχει τολμήσει να δημοσιεύσει τέτοια πράγματα...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2