-
Που να μείνει άστεγος στους δρόμους…τα γκούλαγκ τζάμπα τα είχανε?
-
Συγνώμη αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί η κοινωνική κατάσταση και το βιοποριστικό επίπεδο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης με τις ΗΠΑ.
Ούτε καν σήμερα που θεωρητικά η Ρωσία είναι καπιταλιστική χώρα.
Φυσικά υπάρχει και η άλλη άποψη. Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι όλοι μπορούν να ζήσουν με τα αρκούντως απαραίτητα. Ακραία ολιγάρκεια. Ένα ψωμί, λίγο νερό, ένα κρεββάτι και όλα μια χαρά. Και τουαλέτα έξω, στο μαντρότοιχο.Και ξέρω αρκετούς τέτοιους, κυρίως απόστρατους... και μέσα στο σόι μου...ακόμη περισσότερους.
-
Υπάρχει μία διάχυτη πεποίθηση ότι οι πολίτες της Σ.Ε. , ψοφολογούσαν της πείνας. Τα στοιχεία βέβαια παρουσιάζουν το ακριβώς αντίθετο της συγκεκριμένης παραφιλολογίας.
Με λίγο ψάξιμο στο ίντερνετ ( του χωριού κιόλας με ταχύτητες μηδενικές....) , η Σ.Ε. είχε μεγαλύτερη κατανάλωση θερμίδων ανά κάτοικο από τις Η.Π.Α. καθόλη την ιστορία της. https://nintil.com/the-soviet-union-food/ Το εν λόγω σάϊτ , αναφέρει πλήθος άλλων κρατών με παρόμοιες κλιματικές συνθήκες , μήπως και έτρωγαν περισσότερο οι Σοβιετικοί λόγω ψύχους. Τα αποτελέσματα , τα ίδια.
Αλλά , ας αφήσουμε ένα άγνωστο σάϊτ και ας επικεντρωθούμε σε γνωστά και αναγνωρισμένα.
https://www.nationalgeographic.com/what-the-world-eats/ Αν , γυρίσετε την μπάρα του χρόνου , η σύγκριση με το σήμερα της Ρωσίας είναι αποκαρδιωτική. Ο πολίτης λοιπόν της Σ.Ε. , τρέφονταν σε επίπεδα σίγουρα παρόμοια με όλου του δυτικού ανεπτυγμένου καπιταλιστικού κόσμου. Υπάρχουν πολλές παρόμοιες άλλες μελέτες με μορφές pdf , αλλά και πορίσματα του ΟΗΕ , τα οποία αποδεικνύουν τα παραπάνω , αλλά δεν είναι μορφής κατάλληλης ,για ¨ανέβασμα" στο φόρουμ.Τέλος να ξαναπώ ότι ,ο πιο κρίσιμος δείκτης βιοτικού επιπέδου, το προσδόκιμο ζωής , κατέρρευσε μετά την πτώση της Σ.Ε. καθώς και ο δείκτης παιδικής θνησιμότοτητας εκτινάχτηκε σε επίπεδα τριτοκοσμικά. Τα μεγέθη αυτά, όπως και τα μεγέθη της διατροφής, η σύγχρονη καπιταλιστικότατη Ρωσία, δεν τα έχει προσεγγίσει στο ελάχιστο ακόμα.
Αυτά και τέλος, είμαι εκτός θέματος....
-
-
Ο Θεός μας έσωσε στην Ελλάδα από τον Κουμμουνισμό!
Ποιος ξέρει πόσο πιο κάτω θα ήμασταν στην λίστα αυτή!
https://www.numbeo.com/quality-of-life/rankings_by_country.jsp?title=2023&displayColumn=0Δεν κοίταξα αναλυτικά αλλά φαντάζομαι οι πρώην κομμουνιστικές χώρες δεν θα υπάρχουν καθόλου στη λίστα, θα προσπαθούν ακόμη να μαζέψουν τα κομμάτια τους.
-
Δεν ξέρω τα κριτήρια της συγκεκριμένης έρευνας αλλά όταν βλέπω ότι έχουμε ίδια βαθμολογία με την Βοσνία ή ότι η Βουλγαρία μας έχει ξεπεράσει με κάνει να αμφισβητώ τα αποτελέσματα. Οποίος έχει πάει σε αυτές τις χώρες καταλαβαίνει.
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν ξέρω τα κριτήρια της συγκεκριμένης έρευνας αλλά όταν βλέπω ότι έχουμε ίδια βαθμολογία με την Βοσνία ή ότι η Βουλγαρία μας έχει ξεπεράσει με κάνει να αμφισβητώ τα αποτελέσματα. Οποίος έχει πάει σε αυτές τις χώρες καταλαβαίνει.
Το κάθε σπίτι στην Βουλγαρία έχει δωρεάν ζεστό νερό από το Κράτος...
-
Εντάξει τότε, έπρεπε να είναι στην πρώτη δεκάδα με τέτοιο προνόμιο.
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εντάξει τότε, έπρεπε να είναι στην πρώτη δεκάδα με τέτοιο προνόμιο.
Εγώ ζορίζομαι να ζεστάνω πάντως το δικό μου, γιατί θέλω 1000 Ευρώ το δίμηνο για πετρέλαιο...
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο Θεός μας έσωσε στην Ελλάδα από τον Κουμμουνισμό!
Ποιος ξέρει πόσο πιο κάτω θα ήμασταν στην λίστα αυτή!
https://www.numbeo.com/quality-of-life/rankings_by_country.jsp?title=2023&displayColumn=0Δεν κοίταξα αναλυτικά αλλά φαντάζομαι οι πρώην κομμουνιστικές χώρες δεν θα υπάρχουν καθόλου στη λίστα, θα προσπαθούν ακόμη να μαζέψουν τα κομμάτια τους.
Έτσι όπως το παρουσίασες νόμιζα ότι θα ήμασταν μαζί με το Κονγκό, την Τανζανία και την Μποτσουάνα.
46η θέση. Μια χαρά θεσούλα.
Η Ρωσία 66η θεσούλα; Γη της επαγγελίας...
-
...δεν πειράζει Μίλτο, κάνε δουλειά σου. Ο Λευτεράκης θέλει να βλέπει μπαγιοκο και προβολη (του) για να κάνει δουλιτσα.
Γι'αυτό θέλει "βλαμμένους" για να γίνει το όποιο breakthrough, σαν μια παρέα μεσα στην οποία είναι και ο γράφων, που έχει βάλει στόχο σε 3 χρόνια από σημερα να δονείται ο Αχλαδόκαμπος από 8-10κυλινδρα μονοθέσια και πρωτότυπα του ευρωπαϊκου πρωταθλήματος αναβάσεων παρόλο που τώρα που μιλάμε κάτι τέτοιο μοιάζει με ανέκδοτο τουλάχιστον. -
Αυγενάκης. Άλλος ένας άφαντος κουραμπιές της πολιτικής σκηνής.
-
-
Καλώς τον @piliourits !!!!
Που είσαι ρε αδερφέ και μας πήρε φαλάγγι η δεξιά πτέρυγα του φόρουμ τόσες μέρες!!!!
Παίξε μπαλίτσα χαμηλά , μην σε ξαναχάσουμε πάλι σύντομα.
Μπήκαμε σε προεκλογικό κλίμα , θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές στο τοπικό αυτό οσονούπω , οι "εγώ δεν είμαι ΧΧΧΧΧ αλλά ..." θα μπούν τελική ευθεία και θα πέσει πολύ γέλιο , #erxetaiPIZZArocosifreddi , #thamasparountaspitiaoikommounistes
Δεν θα μείνει άντερο!
-
Μόνη διόρθωση: η ακρο-δεξιά πτέρυγα, που τελευταία κόπτεται και για την Δημοκρατία, την κατά προτίμηση, Βασιλευομένη
-
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το ΚΚΕ σχολιάζεται διότι αποτελεί το μόνο κόμμα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση με ξεκάθαρα αντισυνταγματικόκαταστατικό αφού δηλωμένος στόχος του είναι η επαναστατική ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος και της συνταγματικής τάξης και η εξασφάλιση των συμφερόντων ενός τμήματος του πληθυσμού εις βάρος των υπολοίπων .
Aλλά σκίζονται τώρα, πως θα αποτρέψουν τον Κασιδιάρη να ξαναμπει στη βουλή...
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ολοταχώς ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές.
Σωστός.
Να βάλεις και 'συ Ferrari στο avatar, να γίνεται δυο... -
Τους συμψηφισμους πάντως, που αναφέρει το βίντεο σε κάθε θέμα ο πιλιουριτης τους κάνει. Μιλάς και καταθέτεις μια άποψη ή στοιχεία για ένα θέμα και απαντάει συμψηφιζοντας οτιδήποτε άλλο απλά για να περάσει μια άποψη.
Να τα λέμε όλα χωρίς παρεξηγήσεις. -
Ένα παιδάκι χάθηκε πριν λίγες μέρες γιατί έπρεπε απ τα Γρεβενά να φτάσει οδικώς σε ΜΕΘ στο Ρίο με ασθενοφόρο που χάλασε στο δρόμο.
Δεν έκανε το θαύμα της κι η Παναγιά να σηκώσει κάνα ελικόπτερο στο πιτσ φυτιλι, όπως όταν πρόκειται για ανεμπόλιαστο καλόγερο στο Όρος, με κρατημένη ΜΕΘ στην Αθήνα...
Άλλο παιδί πέθανε χθες στο Βόλο, που όπως κι η Λάρισα δεν έχει ΜΕΘ για παιδιά, και ο πατέρας καταγγέλλει πως προσπαθούσαν να το επαναφέρουν με ΚΑΡΠΑ με τα χέρια χωρίς μηχανήματα.
Έχουν χαθεί πολλά παιδιά έτσι, δεν θα τ' αναφέρουμε και όλα, μην τσαντιστεί και φτάσει σε ντελίριο ξανά κάνας ευαισθητούλης ακροδεξιός.
Κι οι "δεν είμαι ΝΔ, αλλά..." σκίζουν τα επώνυμα ενδύματα τους για το τι να τις κάνουμε τόσες ΜΕΘ, καλύτερα καινούρια περιπολικά κι αεροπλάνα που θα τα εξασφαλίσουμε μόνο με αυτοδυναμία Μητσοτάκη απ την πρώτη Κυριακή, σύμφωνα με το Σκάι... -
Οι νοτιαδες σε συνδυασμο με τα πολλα συνεφα φερνουν λασποβροχη.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2