-
Κάποτε ήταν δημοσιογράφος...τώρα φερέφωνο.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κατι περισσοτερο ξερει ο Κοτζιας...
Αρα μαλλον ξερει να μας πει κιολας γιατι επι συριζα 80 απο αυτους τους ματρακαδες (τα bmp) δωριστηκαν στην Αιγυπτο και δεν πηγαν και αυτα στα νησια. Σκεψου τι ευκσιρια χαθηκε να γινουν τα νησια απορθητα φρουρια, εδω κλαιμε που χασαμε 40, που να χαμε και αλλα 80.
ΥΓ: Βεβαιως κσι ορθως δοθηκαν αλλα απο εκει καταλαβαινει κανεις τι παπατζα πουλαει ο αρθρογραφος (ως προς αυτο το σκελος τουλαχιστον).
Θέλω να σε δω αν οντως έχουν φύγει κάποια από τα RM-70 τι θα λες...
ΥΓ: 92 δωρίστηκαν το '18 διαβάζω και οι Αιγύπτιοι πλήρωσαν τα ΕΑΣ για να τα κάνουν λειτουργικά και να τα παρουν. Και βέβαια εκείνη την εποχή ήταν στα κάγκελα οι απέναντι όπως τωρα, ε;
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κατι περισσοτερο ξερει ο Κοτζιας...
Αρα μαλλον ξερει να μας πει κιολας γιατι επι συριζα 80 απο αυτους τους ματρακαδες (τα bmp) δωριστηκαν στην Αιγυπτο και δεν πηγαν και αυτα στα νησια. Σκεψου τι ευκσιρια χαθηκε να γινουν τα νησια απορθητα φρουρια, εδω κλαιμε που χασαμε 40, που να χαμε και αλλα 80.
ΥΓ: Βεβαιως κσι ορθως δοθηκαν αλλα απο εκει καταλαβαινει κανεις τι παπατζα πουλαει ο αρθρογραφος (ως προς αυτο το σκελος τουλαχιστον).
Θέλω να σε δω αν οντως έχουν φύγει κάποια από τα RM-70 τι θα λες...
ΥΓ: 92 δωρίστηκαν το '18 διαβάζω και οι Αιγύπτιοι πλήρωσαν τα ΕΑΣ για να τα κάνουν λειτουργικά και να τα παρουν. Και βέβαια εκείνη την εποχή ήταν στα κάγκελα οι απέναντι όπως τωρα, ε;
Ναι μωρε, δεν υπηρχε κινδυνος τοτε... Τοτε μαλλον περισσευαν, ξαφνικα ενεσκηψε ο ερντογαν, μεχρι τοτε με την τουρκια ειμασταν στα μελια...
Να πω παλι, καλως δοθηκαν, δεν μας βγηκε σε κακο η προσεγγιση με την Αιγυπτο. Αλλα η ιστορια αυτη με τα υπεροπλα bmp που κραταγαν τα νησια μονα τους εχει αγγιξει την γελοιοτητα. Μακαρι να διναμε και αλλα στην ιδια συμφωνια, μακαρι να διναμε και τα sa-8 για κανενα πιο νεο αντιαεροπορικο.
Τα RM70 ειναι αλλη υποθεση, αν εχουν φυγει τετοια οπλα ειναι μεγαλο θεμα. Οχι τα bmp, ελεος δλδ...
-
Είπαμε, Βερυκιές (για την υπερατουσυνη των bmp) δεν λέμε. Όμως σαν πολλές συμπτώσεις να μαζεύονται. Θα μου πεις μέχρι και οι Βούλγαροι που ούτε τους περισσεύει τίποτα και περισσότερα κολλήματα έχουν στο να στραφούν κατά της Ρωσίας ψήφισαν για αποστολή οπλισμού.
Ποτέ δεν ειμασταν καλά με τους απέναντι όμως τώρα λεκτικά έχουν ξεφύγει. Φαντάζεσαι με τέτοιες απειλές να δινόταν μια σφαίρα πώς θα λυσσαγαν οι μπατριωτες της συνεκμετάλλευσης;
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ρεσιτάλ δίνετε μερικοί πάλι. Σας τσίμπησε τπτ? Από τη Μαρία της νησίδας στους παιδεραστες δεξιούς και τώρα στο ποστάρισμα της ανοησίας ενός βοϊδοπαπάρα με σλόγκαν ... φάτε ότι σκατά. Αξιολύπητη και δυστυχώς επαναλαμβανόμενη αυτή η στάση αλλά τι να κάνουμε? Ετσι είναι η Δημοκρατία.
Ευτυχώς παραμένετε μειοψηφία.και εισαι χαρουμενος με τις επιλογες της πλειοψηφιας?
να σου θυμησω προχειρα γενναρχης απο τα λιντλ, αγπ, δρακουμελ, σημιτης, πλέιστέισο εξπερτ, βλακας, εξουσιομανης, cheaprus, ο σημερινος....Δεν έχει σημασία αν εγώ είμαι ευχαριστημένος ή όχι. Σημασία έχει να προασπίζουμε το πολίτευμα της Δημοκρατίας. Είναι το μόνο που μπορεί να αποτελεί ελπίδα για κοινωνική βελτίωση και εργασιακή ειρήνη. Η Χώρα μετά από 160 χρόνια Βασιλείας εμφυλίων και δικτατοριών έχει την ευκαιρία να προχωρήσει σε άλλο επίπεδο κοινωνικής ολοκλήρωσης και οι κομματικές προτιμήσεις του καθενός δεν πρέπει να υπερισχύουν του ίσου δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσαι.
Εμείς γάτε είμαστε η τελευταία γενιά που βίωσε καθεστωτικές διοικήσεις. Δεν θα μεταδώσω στο παιδί μου τις προτιμήσεις ή την απέχθειά μου σε ιδεολογίες ή κομματικά στρατόπεδα. Σα κάτι γραφικούς δηλαδή που την έχουν δει Βελουχιώτηδες του πληκτρολογίου ή πατριώτες που κατέχουν τον τίτλο του πρωταθλητή φιλόπατρη.
Σαν πολίτευμα λοιπόν κάνει ακόμη τα πρώτα της βήματα και αν στα κεφάλια των παλαιότερων δεν κατάφερε μεγάλες αλλαγές, στους νεότερους μια χαρά αρέσει μιας και είναι το μόνο πολίτευμα που γνώρισαν εν ισχύ.
Εσύ εκεί που γυρίζεις στα οφ ροδ κοίτα μην πατήσεις κανενά ξεχασμένο αντάρτη. Μη ξεχαστείς επίσης και την δεις καπετάνιος. Νερό να χεις μαζί και καπελάκι για τον ήλιο. -
Να που συμφωνώ με τον Σπύρο, όταν είναι λογικός
Η ιστορία είναι δεδομένη. Όμως το μέλλον είναι αβέβαιο και παίρνει διάφορες μορφές, αυτές που θέλουμε εμείς ως κοινωνία να του δώσουμε.
Δέχομαι σε εσάς τους μεγαλύτερους που βλέπατε τους πατεράδες σας να υποφέρουν καθώς ζούσαν τον εμφύλιο, να έχετε τις απόψεις σας. Το σεβομαι, σκύβω το κεφάλι από σεβασμό στα δεινά που περάσανε, οποια και αν ήταν αυτά, και θα σας ακούσω ότι και αν έχετε να πείτε για την ζωή τους. Τα εγγόνια ομως των γονιών σας και τα δισέγγονα τους πρέπει να μη μάθουν στο μίσος που κατασπάραξε τη χώρα. Πρέπει και εσείς να σταματήσετε εκεί που τελειώνει η εξιστόρηση των γεγονότων και αρχίζει η διαιώνιση του μίσους.
Πίσω από τις λέξεις των ιστοριών που μας γράφετε διακρίνω μίσος. Αντισταθείτε σε αυτό το συναίσθημα. Είναι σαν σαράκι και θα σας φάει από μέσα σας.
-
''Να που συμφωνώ με τον Σπύρο, όταν είναι λογικός ''
Εντελώς λανθασμένη για να μην πω τπτ περισσότερο αυτή η κουβέντα.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ρεσιτάλ δίνετε μερικοί πάλι. Σας τσίμπησε τπτ? Από τη Μαρία της νησίδας στους παιδεραστες δεξιούς και τώρα στο ποστάρισμα της ανοησίας ενός βοϊδοπαπάρα με σλόγκαν ... φάτε ότι σκατά. Αξιολύπητη και δυστυχώς επαναλαμβανόμενη αυτή η στάση αλλά τι να κάνουμε? Ετσι είναι η Δημοκρατία.
Ευτυχώς παραμένετε μειοψηφία.και εισαι χαρουμενος με τις επιλογες της πλειοψηφιας?
να σου θυμησω προχειρα γενναρχης απο τα λιντλ, αγπ, δρακουμελ, σημιτης, πλέιστέισο εξπερτ, βλακας, εξουσιομανης, cheaprus, ο σημερινος....Δεν έχει σημασία αν εγώ είμαι ευχαριστημένος ή όχι. Σημασία έχει να προασπίζουμε το πολίτευμα της Δημοκρατίας. Είναι το μόνο που μπορεί να αποτελεί ελπίδα για κοινωνική βελτίωση και εργασιακή ειρήνη. Η Χώρα μετά από 160 χρόνια Βασιλείας εμφυλίων και δικτατοριών έχει την ευκαιρία να προχωρήσει σε άλλο επίπεδο κοινωνικής ολοκλήρωσης και οι κομματικές προτιμήσεις του καθενός δεν πρέπει να υπερισχύουν του ίσου δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσαι.
Εμείς γάτε είμαστε η τελευταία γενιά που βίωσε καθεστωτικές διοικήσεις. Δεν θα μεταδώσω στο παιδί μου τις προτιμήσεις ή την απέχθειά μου σε ιδεολογίες ή κομματικά στρατόπεδα. Σα κάτι γραφικούς δηλαδή που την έχουν δει Βελουχιώτηδες του πληκτρολογίου ή πατριώτες που κατέχουν τον τίτλο του πρωταθλητή φιλόπατρη.
Σαν πολίτευμα λοιπόν κάνει ακόμη τα πρώτα της βήματα και αν στα κεφάλια των παλαιότερων δεν κατάφερε μεγάλες αλλαγές, στους νεότερους μια χαρά αρέσει μιας και είναι το μόνο πολίτευμα που γνώρισαν εν ισχύ.
Εσύ εκεί που γυρίζεις στα οφ ροδ κοίτα μην πατήσεις κανενά ξεχασμένο αντάρτη. Μη ξεχαστείς επίσης και την δεις καπετάνιος. Νερό να χεις μαζί και καπελάκι για τον ήλιο.το πολιτευμα της δημοκρατιας?
πρωτοφλεμμα, σκάι και λοιποι συγγενεις το ξερουν αυτο?
οι αυτοι που κυβερνουν και πετσια-ζουν τους παραπανω? -
Σημασία έχει να προασπίζουμε το πολίτευμα της Δημοκρατίας. Ε\
Αυτό δεν υπάρχει εδώ και πάνω από 2.000 χρόνια!!!
-
Υπάρχει, δεν υπάρχει, όποιος θέλει μπορεί να ψηφίσει ΚΚΕ να αλλάξει το πολίτευμα σε δικτατορία του προλεταριάτου. Μονοκομματικό πολίτευμα με ηγέτη έναν ΓΓ που θα αλλάζει, όταν πλέον θα χρειάζεται μαγκούρα ή περιπατήρα πι για να περπατήσει. Και φυσικά αυτός να επιλέγει αντικαταστάτη αφού θα προτείνει και οι αυλικοί θα σκύβουν κ@λαράκι.
Τι όμορφη μία τέτοια κατάσταση. Παράδεισος, αγγελικά πλασμένος.
Εγώ, για μένα, ελπίζω να έχω ψοφήσει πρώτα και μετά ας γίνει ότι θέλει.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σημασία έχει να προασπίζουμε το πολίτευμα της Δημοκρατίας. Ε\
Αυτό δεν υπάρχει εδώ και πάνω από 2.000 χρόνια!!!
Και ομως το πολιτευμα ειναι μια χαρα. Αλλο αν δουλευει με ρυθμους που δεν του πρεπει. Αλλο το πολιτευμα και αλλο οι τοσοι πολλοι αστοιχειωτοι που το θελουν κομμενο και ραμενο στα μετρα τους. Ειναι το πολιτευμα που επετρεψε να κυβερνησει ενας Βενιζελος, ενας Καποδιστριας ή ενας Κων. Μητσοτακης. Βεβαια ειναι και αυτο που επετρεψε σε εναν Βενιζελο να φτιαξει νομο γαματο περι ευθυνης υπουργων, σε ενα Τσιπρα να δωσει το ονομα Μακεδονια δωρο και τον Κυριακο να δωριζει κρατικο αμυντικο εξοπλισμο στα φασισταρια για να βρεθει στην καλη πλευρα της Ιστοριας.
Νταξ ισως και να μπαζει απο πολλες μεριες αφου επιτρεπει σε αμετανοητους τρομοκρατες να κυκλοφορουν ελευθεροι στα μερη που καθαρισαν κοσμο ή να επιτρεπει στην κηδεια του Δικτατορα Παπαδοπουλου να γινεται συλλαλητηριο Χουντικων μα ειναι το μονο που εγγυαται σε μεγαλο βαθμο την κοινωνικη ειρηνη.
Σε καθε περιπτωση ειναι ωραιος αχταρμας που εξυπηρετει το ευρυ κοινο των πολιτών. -
Και ομως το πολιτευμα ειναι μια χαρα.
Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια...αλλά δεν είναι της παρούσης! Πάντως αυτό που έχουμε μόνο Δημοκρατία δεν είναι.
Από κοντά με μπύρες....
-
Διαφωνησε οσο θελεις. Εχεις το δικαιωμα. Με οποιοδηποτε αλλο πολιτευμα δεν θα το χες! Τα υπολοιπα με μπυρες.
-
Το πολίτευμα , ως πολίτευμα, αυτό είναι, μία αστική Δημοκρατία. Στην παρούσα λοιπόν φάση, η εφαρμογή του είναι το θέμα . Ίσως θα μπορούσε να ήταν πιο αντιπροσωπευτικό , στο στύλ της Κύπρου ( καλά και εκεί ρόιδο τα κάνουν αλλά οκ...), άλλο οι Βουλευτικές , άλλο οι Προεδρικές , ή πιο ελεγχόμενο από το λαό σε κρίσιμα νομοθετήματα και πράξεις των βουλευτών. Αυτό βέβαια θα απαιτούσε την έστω και στοιχειώδη ενασχόληση των πολιτών με τα κοινά, οπότε κάτι τέτοιο είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Επίσης ποτέ δεν κατάλαβα αφού ο συσχετισμός βουλευτή και κόμματος είναι τόσο δυνατός στη χώρα , γιατί σε κάθε αποχώρηση από μια κοινοβουλευτική ομάδα δεν παραδίδεται και η έδρα. Στη θεωρία το σκεπτικό το ξέρω, στην πράξη ατιμωρησία και ξέπλυμα αμαρτιών....
Εγώ αυτό που θα ήθελα, σε πρώτη φάση θα ήταν να επιστρέψει η ουσιώδης υποχρεωτικότητα της ψήφου. Θα μου πείς , εμπιστεύεσαι την πλειοψηφία; Άλλο αυτό, αλλά η κατάσταση με τη συμμετοχή στις εκλογές γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.
-
Διαφωνησε οσο θελεις. Εχεις το δικαιωμα. Με οποιοδηποτε αλλο πολιτευμα δεν θα το χες! Τα υπολοιπα με μπυρες.
Θα το είχα στο επίπεδο του φόρουμ. Γιατί και τώρα πραγματική διαφωνία δεν μπορούμε να έχουμε....δηλαδή και που έχουμε ότι θέλει κάνει ο κάθε Κυριάκος.
Επίσης, η Δημοκρατία απαιτέι συμμετοχή πολιτών και πολίτης δεν γεννιέσαι το κερδίζεις....μεγάλη διαφορά!!
-
Με αλλο πολιτευμα το φορουμ θα χε κλεισει ειτε απο τους μεν ή του δε.
Δε θα ητο και ασφαλες να διατυπωνεις αποψη. Εκτος κι αν ηταν συμφωνη με αυτη των κρατουντων τα ηνια. -
Για εσένα, για εμένα όχι....
Τι να κάνουμε; Δεν βρίσκω πάντοτε λογική στα όσα λες. -
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ αυτό που θα ήθελα, σε πρώτη φάση θα ήταν να επιστρέψει η ουσιώδης υποχρεωτικότητα της ψήφου. Θα μου πείς , εμπιστεύεσαι την πλειοψηφία; Άλλο αυτό, αλλά η κατάσταση με τη συμμετοχή στις εκλογές γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.
+1
Μεγάλη αλήθεια. Η αποχή μόνο τα διαχρονικά κοινοβουλευτικά κόμματα εξυπηρετεί.Αλλά και το εκλογικό σύστημα δεν βοηθά στην μείωση της αποχής. Στην εποχή του (υποτίθεται) ψηφιακού μετασχηματισμού και ακόμη θα πρέπει ο ψηφοφόρος να τρέχει στο εκλογικό του τμήμα να ψηφίσει. Στο παραδοσιακό παραβάν.
Ούτε καν στην περιοχή που μένει, αλλά εκεί που είναι δημότης. Φυσικά όλα αυτά γίνονται επίτηδες για να δυσανασχετεί ο απλός ψηφοφόρος και τελικά να κάθεται σπίτι του και να χαζεύει τα exit polls.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Για εσένα, για εμένα όχι....
Τι να κάνουμε; Δεν βρίσκω πάντοτε λογική στα όσα λες.Προσωπικα δε σε θεωρω ισορροπημενο. Μου δειχνεις ποσο δικιο εχω καθε φορα που καταφερνεις να αποσπας την προσοχη μου.
-
Χαχαχα είναι ελαφρώς αστεία η αντιμετώπιση σου σε όποιον δεν συμφωνεί με τις απόψεις σου.
Τεσπά, Μπορείς να μου κάνεις block για να μη διαβάζεις τις απόψεις μου, εύκολο είναι.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2