-
Με ενοχλεί η λέξη παρακράτος, όταν μιλάμε για άτομα που πάνε στις διαδηλώσεις με λοστάρια.
Οπως και στους τσακωμούς των οπαδών των ομάδων.Ο Καλαμπόκας τιμωρήθηκε, η λέξη όμως παρακράτος, είναι ξέπλυμα των ευθυνών των άλλων.
Τώρα για τον Σύριζα του 15, έχουμε και τον Σύριζα 10 χρόνια πριν που έμεινε εκτός βουλής.
Γενικά η αριστερά έχει και εκείνη τις ευθύνες της , ότι λόγω των αντιπαροχών που έπαιρνε από το πασοκ , στήριξε την ιστορία λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις και τις λαμογιές του πασοκ, αφού του έδωσε πλήρη εξουσία παντού.
Επίσης προφανώς θα πω για τον Τεμπονέρα, όταν σχολιάζεις το ρόπαλο του Βορίδη, αλλά δεν έχεις ζήσει το ξύλο που έτρωγαν οι Δαπίτες από το 1976 μέχρι τότε, από το πασοκ και τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.
Εγώ το έζησα, αν και δεν ήμουν ποτέ σε κόμμα, όπως δεν ήμουν και σε θύρα, άσχετα αν ήμουν γηπεδόβιος...
Οπότε κοιτάξτε πως τα γράφετε, για να μην κοιτάτε μόνο πως τα γράφουν οι άλλοι.
Αντε καλό βράδυ, αύριο πάλι.
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
4/6 ffs...
Άκουγα στο Σκάι τον δημοσιογράφο από το μέτωπο να μεταφέρει πως "οι αρχές μιλούν για μια φωτιά που δεν έχει οριοθετηθεί , μάλιστα κάνουν λόγο για το πόσο τρελός είναι ο Υμηττός , και ότι είναι σαν ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ !!!!! δημιουργεί χοάνες και κυληδωσεις που κατευθύνουν τη φωτιά προς κατοικημένες περιοχές"
Οι άνθρωποι είναι απλά ΘΕΟΥΛΗΔΕΣ!!!
Δεν τους νοιάζει καθόλου η αλήθεια , μιλάνε και για 7+ Μποφώρ όταν οι κάτοικοι λένε πως υπάρχει σχεδόν άπνοια ενώ και το meteo δεν έδωσε καμία στιγμή από το πρωί πάνω από 2-3 Μποφώρ.
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΕΣ ΡΙΠΕΣ ΑΝΕΜΟΥ 120km/h !!!!!!! (ακούστηκε και αυτή η μαλακία από κάποιο υπεύθυνο) ΡΕ ΑΣΧΕΤΟΙ , ΚΑΙ ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΕΣ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ρε Σταλινες Ζαιοι που κάψατε 120 ανθρώπους στο Μάτι , και που η Δούρου έπρεπε να είναι φυλακή η να έχει αυτοκτονήσει - αλλά ο Πατούλης και περισυ και σήμερα σκίζει τα ρούχα του πως δουλειά της περιφέρειας δεν είναι να σβήνει φωτιές . -
Σχετικα με Love-rdo μου ειπαν οτι η καταθεση που αναφερεται το ονομα του ειχε ηδη μεταφραστει το 2017. Οποτε υπαρχει ενα ερωτημα. Γιατι εγινε ξανα μεταφραση το 2021?
Ισα ισα που θα ειχε το επιχειρημα ο Love-rdos να πει οτι η αναφορα του ονοματος του εχει να κανει με τον κουκουλοφορο μαρτυρα κτλπ...
Ο idiotης μεταφραστης σκοπιμα δεν εγραψε το ονομα? Και αν ναι με ποια σκοπιμοτητα? Της συγκαλυψης η του στησιματος ωστε να χτυπησει το πασοκ ο Συριζα? -
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Με ενοχλεί η λέξη παρακράτος, όταν μιλάμε για άτομα που πάνε στις διαδηλώσεις με λοστάρια.
Οπως και στους τσακωμούς των οπαδών των ομάδων.Ο Καλαμπόκας τιμωρήθηκε, η λέξη όμως παρακράτος, είναι ξέπλυμα των ευθυνών των άλλων.
Τώρα για τον Σύριζα του 15, έχουμε και τον Σύριζα 10 χρόνια πριν που έμεινε εκτός βουλής.
Γενικά η αριστερά έχει και εκείνη τις ευθύνες της , ότι λόγω των αντιπαροχών που έπαιρνε από το πασοκ , στήριξε την ιστορία λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις και τις λαμογιές του πασοκ, αφού του έδωσε πλήρη εξουσία παντού.
Επίσης προφανώς θα πω για τον Τεμπονέρα, όταν σχολιάζεις το ρόπαλο του Βορίδη, αλλά δεν έχεις ζήσει το ξύλο που έτρωγαν οι Δαπίτες από το 1976 μέχρι τότε, από το πασοκ και τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.
Εγώ το έζησα, αν και δεν ήμουν ποτέ σε κόμμα, όπως δεν ήμουν και σε θύρα, άσχετα αν ήμουν γηπεδόβιος...
Εγώ δεν ανέφερα την λέξη παρακράτος, παρόλο που υπήρχε. Το ότι σκοτώθηκε ένας καθηγητής, Αριστερός βέβαια, από έναν Δεξιό-Φασίστα το προσπερνάς πολύ εύκολα όμως. Λες απλά ότι καταδικάστηκε. Ε αυτό μας έλειπε κιόλας, να τον αφήσουν ελέυθερο... Εγώ δέχομαι ότι ήθελε να τον τραυματίσει, όχι να τον σκοτώσει, αλλά όταν σηκώνεις καδρόνι, εύκολα σκοτώνεις επίσης! Αλλά να μας ενδιαφέρει και λίγο, ε; Όπως και η δολοφονία του Λαμπράκη!
-
Αυτός που δέχτηκε "αριστερός ων" χουντοβασιλικια υπουργό τουρισμού και συγκυβέρνηση με το ελληνικό "tea party" είναι κι αυτός χουντοβασιλικος και far right;
Βρε τι ωραία τα λέμε (για τους άλλους πάντα), θα έχει και part τρίο; Βρε μέχρι και τον Κατσίκη δεν αγκαλιασε ο συριζας;Πιάσαμε πάλι τον Μητσοτάκη πατήρ. Τόσα χρονακια σημιταριου, μουγκα στην στρούγκα. Τρεις υπουργοί με καταδίκες, χρηματιστήριο, μίζες, αλλά ο Στέφανος και η Μαριλίζα που μας μοστραρονται ως σωτήρες δεν άκουσαν τίποτα. Και όλα τα φταίει ο Μητσοτάκης πατήρ, διότι "επιτέθηκε στον εργαζόμενο". Ενώ όταν τα έτρωγε η σημιτοπαρεα, τα λεωφορεία ήταν κρατικά, όλα κι όλα...
Τέλος πάντων, έχουμε ξαναπεί, κανείς δεν θα αλλάξει την άποψη σε κανένα. Καλό είναι όμως να καταγραφονται οι απόψεις. Δυστυχώς επί σημιταριου, δούλεψα δύο χρόνια σε "ευνοημένη" εταιρία, αν γράψω το τι έζησα, όλους αυτούς τους πασοκους που τους καταπίνουν οι συριζαιοι σήμερα στο κόμμα τους (ως "προοδευτικό άνοιγμα") θα τους είχαν γδάρει. Γιατί ρε φίλε μπορεί εσύ να μην τα έπιασες, οκ, τον άλλο που ξεκινήσατε μαζί μένοντας σε τριάρι και τώρα έχει βίλα με πισίνα δεν τον είδες; Δεν αναρωτήθηκες;
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
μένοντας σε τριάρι
Άσχετο, αλλά ήθελα το πω. Στην Αθήνα το 3άρι σημαίνει 2 υπνοδωμάτια συν 1 σαλόνι. Στην Θεσσαλονίκη 3άρι σημαίνει 3 υπνοδωμάτια, οπότε με το σαλόνι είναι 4άρι. Άλλη μια διαφορά μας, μετά τα σουβλάκια και τις αλοιφές.
-
Και τη μπουγάτσα με φλουρί, μην ξεχνιόμαστε
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και τη μπουγάτσα με φλουρί, μην ξεχνιόμαστε
Εσύ σώπαιινε, η Θεσσαλία είναι Β. Ελλάδα. Τα σουβλάκια δεν έχουν καλαμάκι (χαχα) από πιο χαμηλά.
-
Ναι fiverg αλλά να μην ξεχνάμε την υπερξεφτιλα να θεωρούν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι "τοπ υπουργούς" τον Μιχαήλ τον Αδιαβαστο και το άλλο το Πιερκακακι που θα ψηφιοποιήσει μεχρι και τις στανες βάζοντας barcode σε κάθε θηλή αγελάδας. Δεν είχε το ίδιο το κόμμα προσωπικό για τέτοιες δουλειές; Από πού μας προέκυψαν αυτοί αλλά και γενικά το αγκάλιασμα του όλου χώρου από το Κουλισταν; Μην τρελαθουμε...
ΥΓ: Πίστα Σερρών, κάποτε. Βγαίνουμε από χρονομετρημενα. "Δημήτρη τι έπαθες;" ρωτάω Σαλονικιό γίγαντα (που δε ζει πια).
"Άσε με, επαθα φουιτ."
(Λογικοτατο, λεξιπλασια ηχητικού εφέ ) -
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ δεν ανέφερα την λέξη παρακράτος, παρόλο που υπήρχε. Το ότι σκοτώθηκε ένας καθηγητής, Αριστερός βέβαια, από έναν Δεξιό-Φασίστα το προσπερνάς πολύ εύκολα όμως. Λες απλά ότι καταδικάστηκε. Ε αυτό μας έλειπε κιόλας, να τον αφήσουν ελέυθερο... Εγώ δέχομαι ότι ήθελε να τον τραυματίσει, όχι να τον σκοτώσει, αλλά όταν σηκώνεις καδρόνι, εύκολα σκοτώνεις επίσης! Αλλά να μας ενδιαφέρει και λίγο, ε; Όπως και η δολοφονία του Λαμπράκη!
Δεν το είπες εσύ το παρακράτος, το είπε ο άλλος φίλος.
Τα καδρόνια στις διαδηλώσεις , είτε έχουν σημαιάκια πάνω, είτε όχι είναι φονικά όπλα και είναι απαράδεκτα να υπάρχουν.Απλά δεν θέλω να μπούμε σε διαχωρισμούς και όπως είδαμε από την αντίδραση του ΚΚ Ι στην περίπτωση του Λαμπράκη, σπανίως το κράτος ελέγχει το παρακράτος. Αυτό συχνά λειτουργεί αυτόνομα και υπερβολικά με στόχο την αποκόμιση οφέλους.
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
μένοντας σε τριάρι
Άσχετο, αλλά ήθελα το πω. Στην Αθήνα το 3άρι σημαίνει 2 υπνοδωμάτια συν 1 σαλόνι. Στην Θεσσαλονίκη 3άρι σημαίνει 3 υπνοδωμάτια, οπότε με το σαλόνι είναι 4άρι. Άλλη μια διαφορά μας, μετά τα σουβλάκια και τις αλοιφές.
Μην ξεχνάς ότι εκεί χρεώνονται στο εμβαδόν του διαμερίσματος και η αναλογία των κοινοχρήστων...
-
Διάβασα ότι είναι εδώ ο Γκέιτς...
Εχει επενδύσει πολλά για ντάτα σέντερ στα Μεσόγεια και ίσως αγοράσει και τους Πεταλιούς.
Μια πορεία του ΠΑΜΕ δεν είδα όμως ρε γμτ, για το διεθνές κεφάλαιο...
-
Περιμένουν να έρθει και κανένας άλλος. Σου λέει καλοκαιράκι είναι, όλο και κανένας κεφαλαιοκράτης θα σκάσει μύτη σε νησάκι. Να κάνουν την πορεία μια και καλή. Που να βγαίνουν συνέχεια έξω με τόση ζέστη...
-
Αυτός που δέχτηκε "αριστερός ων" χουντοβασιλικια υπουργό τουρισμού και συγκυβέρνηση με το ελληνικό "tea party" είναι κι αυτός χουντοβασιλικος και far right;
Βρε τι ωραία τα λέμε (για τους άλλους πάντα), θα έχει και part τρίο; Βρε μέχρι και τον Κατσίκη δεν αγκαλιασε ο συριζας;Πιάσαμε πάλι τον Μητσοτάκη πατήρ. Τόσα χρονακια σημιταριου, μουγκα στην στρούγκα. Τρεις υπουργοί με καταδίκες, χρηματιστήριο, μίζες, αλλά ο Στέφανος και η Μαριλίζα που μας μοστραρονται ως σωτήρες δεν άκουσαν τίποτα. Και όλα τα φταίει ο Μητσοτάκης πατήρ, διότι "επιτέθηκε στον εργαζόμενο". Ενώ όταν τα έτρωγε η σημιτοπαρεα, τα λεωφορεία ήταν κρατικά, όλα κι όλα...
Τέλος πάντων, έχουμε ξαναπεί, κανείς δεν θα αλλάξει την άποψη σε κανένα. Καλό είναι όμως να καταγραφονται οι απόψεις. Δυστυχώς επί σημιταριου, δούλεψα δύο χρόνια σε "ευνοημένη" εταιρία, αν γράψω το τι έζησα, όλους αυτούς τους πασοκους που τους καταπίνουν οι συριζαιοι σήμερα στο κόμμα τους (ως "προοδευτικό άνοιγμα") θα τους είχαν γδάρει. Γιατί ρε φίλε μπορεί εσύ να μην τα έπιασες, οκ, τον άλλο που ξεκινήσατε μαζί μένοντας σε τριάρι και τώρα έχει βίλα με πισίνα δεν τον είδες; Δεν αναρωτήθηκες;
Δεν είχα σκοπό να γράψω παρτ τρίο αλλά εν μέρει το έγραψες εσύ. Σε πολλά συμφωνώ με αυτά που γράφεις.
Ας αναρωτηθούμε όμως τι σχέση έχει η ΝΔ του Κούλη και του Σαμαρά, με τη ΝΔ του πατρός Μητσοτάκη και του παππού Καραμανλή. Εκτός από τις πολιτικές απόψεις, που ο Κούλης τις υιοθέτησε στη χειριστή εκδοχή τους, υπάρχει και ο λεγόμενος πολιτικός πολιτισμός που για τον Κούλη και την παρέα του είναι άγνωστη έκφραση. Εδώ, δεν σέβονται καν τους ίδιους τους ψηφοφόρους τους και τους ψεκάζουν καθημερινά από τα συστημικά ΜΜΕ με ανοησίες και μπουμπουκομ@λ@κιες. Το δυσάρεστο είναι ότι κάποιοι τις υιοθετούν. -
Τα καδρόνια στις διαδηλώσεις , είτε έχουν σημαιάκια πάνω, είτε όχι είναι φονικά όπλα και είναι απαράδεκτα να υπάρχουν.
Προφανώς δεν έχει μπει κανείς εδώ μέσα σε νοσοκομείο, μετά από ξύλο αναρχοάπλυτων και αναρχοαριστερών. Το έχω ξαναπεί. Κάποτε ήμουν μπλεγμένος με τις κομουνιστικές φοιτητικές παρατάξεις. Ξαφνικά διέκοψα. Όχι τυχαία.
Μάλλον κανείς εδώ μέσα δεν έτυχε να πέσει πάνω σε αυτές τις αναρχοσυμμορίες την λάθος μέρα και την λάθος στιγμή.
Ούτε επίσης κάποιος εδώ μέσα έχει φάει στο κεφάλι το κοντάρι του ΠΑΜΕ επειδή διεκδικούσε το δικαίωμα στην εργασία.
Αλλά αυτά έχουν αναφερθεί ξανά στο παρελθόν.
Αν υπάρχουν μέλη που γουστάρουν να δέρνουν και να βαράνε στο ψαχνό απλούς πολίτες οι κομματικοί ταγματασφαλίτες που υποστηρίζουν, Ok. κανένα πρόβλημα.
Ας πάρουν και τα κουμπούρια και να αρχίσουν να πυροβολούν όποιον βρούνε στο δρόμο τους. Είναι και αυτός ένας τρόπος αντίστασης κατά της κακής και άτιμης κοινωνίας.
Άλλοι είναι στην φυλακή και άλλοι έχουν άσυλο αορίστου χρόνου για να εκτελούν στρατιωτικές ασκήσεις όπου τους καuλώσει και όποιον πάρει ο χάρος.
-
Εχει επενδύσει πολλά για ντάτα σέντερ στα Μεσόγεια και ίσως αγοράσει και τους Πεταλιούς.
Σε πορεία του ΠΑΜΕ δεν συμμετείχα ποτέΣ (κακώς ή καλώς), αλλά δεν πίνω καφέ και στο Μεγάλη Βρετανία σε μέρες απεργίας για να ενοχλούμαι (κανά δυο φορές που βρέθηκα εκεί πήγα στη ταράτσα του Πάμπλικ ή περπάτησα προς Θησείο). Είμαι σίγουρος όμως, πως αν αν αρχίσουν να παθαίνουν ηλεκτροπληξίες στα data centers και να κρατάνε απλήρωτα 12ωρα του άντμινς και να χουν τους ντεβέλοπερ ανασφάλιστους με σύμβαση 4ώρου, πάλι θα εμφανιστεί το κακό το ΠΑΜΕ με τα θανατηφόρα στυλιάρια, τις ιαχές του τρόμου και το βλέμμα που παγώνει τις νεοφιλελεύθερες καρδιές και τους δημιουργεί ψυχικά τραύματα...
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ούτε επίσης κάποιος εδώ μέσα έχει φάει στο κεφάλι το κοντάρι του ΠΑΜΕ επειδή διεκδικούσε το δικαίωμα στην εργασία.
Ode to a scab - Jack London 1876-1916
After God had finished the rattlesnake, the toad, and the vampire, He had some awful substance left with which He made a scab. A scab is a two-legged animal with a corkscrew soul, a waterlogged brain, and a combination backbone made of jelly and glue. Where others have hearts, he carries a tumor of rotten principles.
When a scab comes down the street, men turn their backs and angels weep in heaven, and the devil shuts the gates of hell to keep him out. No man has a right to scab as long as there is a pool of water deep enough to drown his body in, or a rope long enough to hang his carcass with. Judas Iscariot was a gentleman compared with a scab. For betraying his Master, he had character enough to hang himself. A scab hasn't.
Esau sold his birthright for a mess of pottage. Judas Iscariot sold his savior for thirty pieces of silver. Benedict Arnold sold his country for a promise of a commission in the British Army. The modern strikebreaker sells his birthright, his country, his wife, his children, and his fellow men for an unfulfilled promise from his employer, trust, or corporation
Solidarity wins
-
-
Είμαι σίγουρος όμως, πως αν αν αρχίσουν να παθαίνουν ηλεκτροπληξίες στα data centers και να κρατάνε απλήρωτα 12ωρα του άντμινς και να χουν τους ντεβέλοπερ ανασφάλιστους με σύμβαση 4ώρου, πάλι θα εμφανιστεί το κακό το ΠΑΜΕ με τα θανατηφόρα στυλιάρια, τις ιαχές του τρόμου και το βλέμμα που παγώνει τις νεοφιλελεύθερες καρδιές και τους δημιουργεί ψυχικά τραύματα...
Μιλάμε για την Microsoft....δεν κάνει τέτοια, δεν είναι Ελληνικό μπακάλικο. Ειναι σοβαρή εταιρεία και τηρούνται όλοι οι κανόνες.
-
Σε πορεία του ΠΑΜΕ δεν συμμετείχα ποτέΣ (κακώς ή καλώς), αλλά δεν πίνω καφέ και στο Μεγάλη Βρετανία σε μέρες απεργίας για να ενοχλούμαι (κανά δυο φορές που βρέθηκα εκεί πήγα στη ταράτσα του Πάμπλικ ή περπάτησα προς Θησείο). Είμαι σίγουρος όμως, πως αν αν αρχίσουν να παθαίνουν ηλεκτροπληξίες στα data centers και να κρατάνε απλήρωτα 12ωρα του άντμινς και να χουν τους ντεβέλοπερ ανασφάλιστους με σύμβαση 4ώρου, πάλι θα εμφανιστεί το κακό το ΠΑΜΕ με τα θανατηφόρα στυλιάρια, τις ιαχές του τρόμου και το βλέμμα που παγώνει τις νεοφιλελεύθερες καρδιές και τους δημιουργεί ψυχικά τραύματα...
Τέτοιο τρόμο ούτε ο Κρίστοφερ Λη δεν μου ενέπνευσε...
Είτε ως Δράκουλας, είτε ως Μαθηματικός...
ΥΓ είχαμε έναν Μαθηματικό στο σχολείο που ήταν σωσίας του, εξ ου και το παρατσούκλι του...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2