-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ολιγο απο βου γυμνασιου
http://ebooks.edu.gr/ebooks/v/html/8547/2250/Biologia_A-Gymnasiou_html-empl/index6_3.html
φυσικα εαν υποθεσουμε οτι δεν ειμαστε ασπονδυλα....και δια τους φιλους μου τους δεξουληδες
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=8714869
"Με τη διαμόρφωση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας, οπωσδήποτε θα διαμορφωθεί νέος τύπος συμβίωσης, ως σχετικά σταθερής ετεροφυλικής σχέσης και αναπαραγωγής."Και ολίγον από το Ελληνικό Σύνταγμα...που σαφώς είναι ποιο ισχυρό από βιβλία και από Ριζοσπάστες.
Για τους δεξιούλιδες συντηρητικούς κομουνιστές φίλους του φόρουμ...
Σημασιοδοτήσεις και Περιορισμοί στο δικαίωμα ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας
Το δικαίωμα ανάπτυξης της προσωπικότητας έχει ορισμένους περιορισμούς καθώς δεν επιτρέπεται: α) να προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων, διότι εφόσον το άτομο δραστηριοποιείται μέσα στην κοινωνία πρέπει να είναι δυνατή η ταυτόχρονη άσκηση των δικαιωμάτων από όλα τα μέλη της, β) να παραβιάζει το Σύνταγμα που θεωρείται το σύνολο των κανόνων του καθώς και οι γενικές του αρχές, μεταξύ των οποίων και η αρχή της αναλογικότητας, γ) να παραβιάζει τα χρηστά ήθη, που αποτελούν γενική ρήτρα, εξειδικευόμενη ανάλογα με τις κρατούσες κοινωνικές συνθήκες, υπό το φως των διεθνών εξελίξεων, προκειμένου να αποδοκιμαστεί συμπεριφορά που κρίνεται απαράδεκτη για την έννομη τάξη.
Παράδειγμα η υπέρμετρη δέσμευση της ελευθερίας προσώπου να μην ασκήσει ορισμένο επάγγελμα ή να το ασκήσει κατά τρόπο που θίγει την αξιοπρέπειά του καθώς και οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών στο παλαιό οικογενειακό δίκαιο (Σ. Ματθίας, Η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και οι περιορισμοί της στο ιδιωτικό δίκαιο. Οι συνταγματικές ελευθερίες στην πράξη, 1986).
Με βάση τα ανωτέρω, ανάπτυξη της προσωπικότητας, στο πλαίσιο του φιλελεύθερου-δημοκρατικού πολιτεύματος, αποτελεί το κύριο περιεχόμενο της αξιοπρέπειας του ανθρώπου (Π. Παραράς, Σύνταγμα 1975. Corpus I) και σημαίνει προπάντων αυτοδιάθεση, δηλαδή το δικαίωμα και συνάμα την ελευθερία κάθε ανθρώπου να διαμορφώνει τη ζωή του, σύμφωνα με τις κλίσεις, τις ικανότητες, τα ενδιαφέροντα και τις κοσμοθεωρητικές αντιλήψεις του, χωρίς να είναι επιτρεπτή οποιαδήποτε επέμβαση των οργάνων του κράτους που να οδηγεί στη δημιουργία ενός ενιαίου τύπου προσωπικότητας και κατ’ επέκταση στην “αποπροσωποποίηση” του ανθρώπου (Α. Ράϊκος, Συνταγματικό Δίκαιο, Θεμελιώδη Δικαιώματα, 2002). Στο δικαίωμα αυτοδιάθεσης του ατόμου περιλαμβάνεται και η ελευθερία του ατόμου στο σεξουαλικό πεδίο, που αποτελεί ουσιώδη εκδήλωση της ανθρώπινης προσωπικότητας.
https://www.syntagmawatch.gr/my-constitution/ti-simainei-oti-boro-na-anaptyxo-elefthera-tin-prosopikotita-mou/ -
καταιγις μαζι σου.
φυσικα το πρωτο θεμα προς υπερασπιση ειναι η αυτοδιαθεση του καθενος.
και απολυτα αποδεκτο απο το κκ, βασικα ειναι θεμα αρχης του.
το κκε ομως παει βαθυτερα και αναλυει την αυτοδιαθεση μεσα απο τις κοινωνικες δομες και προβληματα. -
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Απλά δεν ζούμε όλοι στο "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια" σου...
Ευτυχώς... Γιατί αν επικρατούσε ακόμη αυτή η ατάκα στην Ελλάδα, το γιαούρτι θα έπεφτε σύννεφο...
-
Μια χαρα το εγραψε ο Ριζος. Μπραβο στο γατο για την συμβολή του να φτασει και σε εμας τους υπολοιπους.
-
Βρε ποια αυτοδιάθεση και κκ; Πρόσφατα έβλεπα μια ταινία με πογκρομ εναντίον των gay στην Πολωνία, fake και αυτό;
Τώρα ως προς το ποιος θα έπρεπε να κάνει παιδιά και ποιος όχι, προφανώς θα έπρεπε η κοινωνία να το ψάχνει και να σε αφήνει η να σε στειρωνει αναλόγως. Δυστυχώς θεωρείται αναφαιρετο δικαίωμα, στειρωνουμε τα σκυλιά μας αλλά όχι τις πιτσπιριγκες.
Το ότι βέβαια τεκνοποιουν ένα σωρό ακατάλληλοι ετεροφυλόφιλοι, δεν σημαίνει ότι ένα παιδί θα αναπτυχθεί ομαλά με δύο μαμάδες η δύο μπαμπάδες, ακόμη και αν είναι υποδείγματα χαρακτηρων. Δεν ξέρω πόσο έχει ερευνηθει αυτό. Τείνω κι εγώ προς την άποψη του criu, τέτοιες ανάδοχες μόνο σε μεγαλύτερα παιδιά που μπορούν να κρίνουν. -
καταιγις μαζι σου.
φυσικα το πρωτο θεμα προς υπερασπιση ειναι η αυτοδιαθεση του καθενος.
και απολυτα αποδεκτο απο το κκ, βασικα ειναι θεμα αρχης του.
το κκε ομως παει βαθυτερα και αναλυει την αυτοδιαθεση μεσα απο τις κοινωνικες δομες και προβληματα.Δεν ξέρω τι κάνει και τι λέει το ΚΚΕ.
Ξέρω όμως ότι όταν ανέφερα τα χωράφια και την έλλειψη εργατών γης που μου αναφέρουν γνωστοί και φίλοι, εντέχνως η κουβέντα γύρισε στα παιδιά των ανθρώπων που έχουν αυτά τα χωράφια.
Δηλ. όποιος έχει χωράφια που τα καλλιεργεί έχει και παιδάκια ή μαντράχαλους ή μαντραχαλούδες.Και προφανώς αυτό έγινε για να ... άσε να μην πω και με διαγράψουν και μένα όπως τον φίλο Mastoras78.
Και κάπως έτσι ξέφυγε και αυτό το θέμα, όπως πάντα εδώ μέσα.
-
Από την εκπομπή του κοτρωτσου που δεν είναι και φιλοκυβερνητικός....
Έχουμε έλλειψη προσωπικού εστίασης. Διότι ξύπνησαν οι σκλάβοι Αντωνάκη, κανείς βέβαια δεν μας λέει τι τους έκανε να ξυπνήσουν τώρα και όχι πριν 3-4 χρόνια. Ίσως (λέω εγώ) το ότι βρίσκουν και κάτι άλλο να κάνουν; Εκτός και αν το γύρισαν στον διαλογισμό και ζουν ολιστικά χωρίς χρήματα ...
Επίσης πλέον θα έχουμε και έλλειψη μαγείρων. Διότι πάνε σε κότερα και υπολογίζεται ότι φέτος θα δεχτούμε περί τα 2500 παραπάνω.
Και το κλασσικό, μαγαζί με πισίνες δεν βρίσκει προσωπικό στα 900 ευρώ με υπερωρίες κλπ. Τα pool boys προτιμούν να δουλεύουν μαύρα καθαριζοντας 4-5 πισίνες την ημέρα προς 30 ευρώ έκαστη...
Μακάρι να δουλέψει ο κόσμος αλλά έχουμε μπροστά μας δρόμο, Ερντογάν, μωβ μέδουσες και ποιος ξέρει τι άλλο. -
Ε καλό είναι αυτό.... γιατί να είναι κακό;
-
Ποια επαγγέλματα άραγε συμπεριλαμβάνει η έννοια "προσωπικό εστίασης"; Είναι οι σερβιτόροι ή/και άλλες ειδικότητες;
Οι σχολές μαγειρικής πάντως κάνουν χρυσές δουλειές. Οι εκπομπές και τα reality μαγειρικής στην ΤV έχουν συμβάλει σε αυτό πολύ. Αν και αυτά τα επαγγέλματα (της μαγειρικής) τείνουν να είναι της μορφής "στελεχών επιχειρήσεων". Δηλ. τελικά κανείς δεν θέλει να μαγειρεύει...και μόνο να επιβλέπει, να εποπτεύει και να διευθύνει.
-
Κάθονται οι γυναίκες να μαγειρέψουν ένα σπιτικό φαΐ, και αρχίζουν όλοι....
Απο εμφάνιση μέτρια παρουσίαση.
Αβοκάντο έβαλες;
Σου ξέφυγε λίγο η καστανη ζάχαρη.
Μα φακες τρώμε σου λέει.
Ε αυτό εννοούμε, δεν έχεις βάλει.Ρε παρε εκεί τα ψωμιά και φάε παπάρα.....παπάρα, σου απαντάει και ορμάς στο πιάτο.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ε καλό είναι αυτό.... γιατί να είναι κακό;
Για αισιόδοξο το έγραψα κι εγώ
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Από την εκπομπή του κοτρωτσου που δεν είναι και φιλοκυβερνητικός....
Έχουμε έλλειψη προσωπικού εστίασης. Διότι ξύπνησαν οι σκλάβοι Αντωνάκη, κανείς βέβαια δεν μας λέει τι τους έκανε να ξυπνήσουν τώρα και όχι πριν 3-4 χρόνια. Ίσως (λέω εγώ) το ότι βρίσκουν και κάτι άλλο να κάνουν; Εκτός και αν το γύρισαν στον διαλογισμό και ζουν ολιστικά χωρίς χρήματα ...
Επίσης πλέον θα έχουμε και έλλειψη μαγείρων. Διότι πάνε σε κότερα και υπολογίζεται ότι φέτος θα δεχτούμε περί τα 2500 παραπάνω.
Και το κλασσικό, μαγαζί με πισίνες δεν βρίσκει προσωπικό στα 900 ευρώ με υπερωρίες κλπ. Τα pool boys προτιμούν να δουλεύουν μαύρα καθαριζοντας 4-5 πισίνες την ημέρα προς 30 ευρώ έκαστη...
Μακάρι να δουλέψει ο κόσμος αλλά έχουμε μπροστά μας δρόμο, Ερντογάν, μωβ μέδουσες και ποιος ξέρει τι άλλο.Είναι απλό.
Φίλος εργάζεται μια ζωή στην "εστίαση" και σε αρκετά υψηλό επίπεδο με τα χρόνια, όχι απλά γκαρσόνι σε ταβέρνα με καλαμαράκια κατεψυγμένα.
Μόλις μεγάλωσαν λίγο τα παιδιά, μπήκε και η γυναίκα του στη δουλειά.
1100 η γυναίκα πέρα απ τον δικό του μισθό, κι αξιοπρεπή διαμονή να μπορούν να μένουν ανθρώπινα τους μήνες που εργαζόταν Χαλκιδική ή αλλού.
Ο χειμώνας που πέρασε ήταν ο πρώτος στη ζωή τους, από έφηβοι, που δεν βρήκαν τίποτα στη Θεσσαλονίκη και "ξεκουράστηκαν" ανεφ εισοδήματος.
Τώρα για καλοκαίρι, του πρότειναν 700€ για τη σύζυγο, διαμονή χειρότερη από την περσινή, δεν ξέρω αν τελικά θα πάει μόνος και σιγά σιγά θα τα μαζεύει για έξω, είναι και το σχολείο των παιδιών... το ΒΖΙΙΙΙΝ πάει σύννεφο.Το κόστος εργασίας μπορεί να πέσει μέχρι ένα επίπεδο. Αυτή τη στιγμή, αν πάει κάποιος να εργαστεί με τέτοιους όρους, απλά "μπαίνει μέσα" οπότε δεν θα πάει, και θα κόψει τον λαιμό του να δει τι θα κάνει και που.
Edit: Η ξαφνική άνοδος του κόστους ζωής (ακόμη κι αν δεν επηρεάζει τόσο μερικούς) τα χει ανατρέψει όλα. -
Απ' ότι καταλαβαίνω, οι προσφερόμενες αμοιβές είναι μικρότερες από ότι το 19 (χρόνια προ covid)?
Άλλιως πως έβγαινε να πάει το 19 και δεν βγαίνει τώρα; -
Είναι να μη χάσεις τη δουλειά σου, μετά ψυχή βαθιά...
-
Απ' ότι καταλαβαίνω, οι προσφερόμενες αμοιβές είναι μικρότερες από ότι το 19 (χρόνια προ covid)?
Άλλιως πως έβγαινε να πάει το 19 και δεν βγαίνει τώρα;Οι εργοδότες-μαγαζάτορες έχουν εμμονή,σώνει και καλά να βγάλουν οπωσδήποτε τη χασούρα των δύο ετών + φετινά κέρδη, ότι και να γίνει. Δεν αποδέχεται κανείς ότι ατυχώς συνέβη σχεδόν σε όλη την υφήλιο να χάθηκαν 2 χρόνια με την πανδημία,πως ο χρόνος δε γυρίζει πίσω κι εφ'όσον έχουμε την υγειά μας, προχωράμε.
-
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μπαχαλάκης εγώ; Που όταν εσύ έκανες Βασική Εκπαίδευση στα ναυτάκια (που είπες προχθές), εγώ ήμουν Ουλαμαγός σε Σχολή Αξιωματικών και δίδασκα βλητική και εξομοιωτές;
Βασική δίδασκα ως 2ετης στην ΣΣΕ...Απλά δεν ζούμε όλοι στο "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια" σου...
Αν αρκείσαι να δεχτείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν παιδιά, είναι δικό σου πρόβλημα!
Ευτυχώς που ήσουν στο στράτευμα κυριολεκτικά περαστικός.
Το γεγονός ότι μας χωρίζουν κάποια χρόνια ηλικιακά,δεν λέει απολύτως τίποτα. Εγώ πάντως,εν αντιθέσει με σένα,εκτιμώ και συμπεριφέρομαι στα νέα στελέχη,ανεξαρτήτως βαθμού,σαν παιδιά μου και σαν συναδέλφους.
Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι ακόμη:πατρίδα θρησκεία οικογένεια και γι'αυτό το λόγο βασταμε ακόμη και δεν έχουμε διαλυθεί όπως η λοιπή κοινωνία. Εσύ εδώ δεν έχεις θέση.Περαστικός δεν ήμουν, αλλά δεν έχεις σημασία αυτό. Σημασία έχει ότι πρέπει να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ και αυτό πρέπει να διδάσκεις! Όταν μου λες για "Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια", δηλαδή ένα ΧΟΥΝΤΙΚΟ τστιτάτο, αποκλείεις ένα τεράστιο κομμάτι του υγιούς ελληνικού πληθυσμού, που αγαπάει την Πατρίδα του, αλλά δεν πιστεύει σε φανταστικά όντα στον ουρανό, ούτε στο ότι πρέπει να κάνει παιδιά για να θεωρείται Έλληνας Πατριώτης. Αν σε είχα υπό τις Διαταγές μου και έλεγες τέτοια στους νεοσύλλεκτους πάντως, μάλλον θα σου έρχονταν χαρτάκια (Διοικητικές Απολογίες)... Σκέψου που διαφωνώ: στον φανατισμό!
Και εγώ θα σε είχα ξηλώσει αν έλεγες ότι δεν υπάρχει θεός και ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια και λοιπές αριστερές εθνοπροδοτικες ασυναρτησίες!
Σταμάτα να γράφεις στο φόρουμ ότι ήσουν στα άρματα και ιλαρχος και λοιπά. Μπήκες κατά λάθος και ευτυχώς βγήκες απο το στράτευμα σύντομα.
Αρκετά τα είπαμε,δεν τα συμφωνήσαμε,πάμε για άλλα. -
Άλλιως πως έβγαινε να πάει το 19 και δεν βγαίνει τώρα;Δεν είναι δύσκολη εξίσωση.
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, έστω πως το 2019 η συγκεκριμένη σύζυγος έπαιρνε 1100 (δεν είναι πολλά, μιλάμε για δουλειά "βοηθού" φουλ σεζόν 10-12 ώρες με 1 ή 2 ρεπό τον μήνα το πολύ) και είχε κόστος να κρατήσει το σπίτι της 800€ τον μήνα.
Πήγε για δουλειά, επειδή είχε κέρδος.
Φέτος αν της προτείνουν για την ίδια ή περισσότερη δουλειά, 700€ και το κόστος να κρατήσει το σπίτι της είναι γύρω στο χιλιάρικο, προφανώς δεν θα πάει να δουλέψει με χασούρα.Για να το κάνω πιο απλό:
Σημειωτέον (απ όσα έμαθα) πως ο νόμος λέει 5ήμερο (δηλαδή 40ωρο, ίσως με 6ημερη απασχόληση, όπως οι εμπορουπάλληλοι κι άλλοι κλάδοι) με 850€ και τα επιπλέον υπερωρίες.
Με αυτή τη σύμβαση θα πάνε όλοι, κανένας εργαζόμενος δεν θα την αρνηθεί, αν δεχτούν να την εφαρμόσουν οι εργοδότες. -
Έχουμε έλλειψη προσωπικού εστίασης. Διότι ξύπνησαν οι σκλάβοι Αντωνάκη, κανείς βέβαια δεν μας λέει τι τους έκανε να ξυπνήσουν τώρα και όχι πριν 3-4 χρόνια.
Απλά τώρα υπάρχει περίσσεια Ουκρανών/ίδων που λόγο πολέμου θα δουλέψουν και με τα μισά κια πιέζουν οι ξενοδόχοι για έγκλειστους σκλάβους ...εεεε υπαλλήλους ήθελα να πώ
Τα κότερα που έρχονται έχουν ήδη προσωπικό , Τα μόνιμα ιδιόκτητα και αυτά είναι επανδρωμένα κατά 80% κάποια απο εταιρείες leasing/ενοικίασης δεν έχουν προσωπικό αλλά δεν είναι αξιόλογο μέγεθος -
Όταν λέγαμε "μακάρι όλοι οι Έλληνες να γίνουν σαν τον Κούλη", εννοούσαμε αυτόν:
κι όχι αυτόν:
ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ!
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στη νεοελληνική κοινωνία, έχει δικαίωμα να γίνει πατέρας ο Ρουβάς, αλλά δεν το έχει ο Ψινάκης...
Εγώ είμαι υπέρ του να έχουν και οι δύο αν το θέλουν. Ο Σάκης πάντως, επειδή τον είχαμε στρατιώτη στα Τεθωρακισμένα είναι καλό παλικάρι, φιλότιμος, ευγενικός κλπ. Ποτέ δεν ήταν ομοφυλόφιλος, αυτή ήταν η περσόνα που λάνσαρε τότε ο Ψινάκης. Όχι ότι παίζει κανέναν ρόλο αυτό, μερικοί από τους σημαντικότερους ανθρώπους του πλανήτη είναι ομοφυλόφιλοι, δεν λέει τίποτα απολύτως για το πόσο καλοί και άξιοι είναι.
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ολιγο απο βου γυμνασιου
http://ebooks.edu.gr/ebooks/v/html/8547/2250/Biologia_A-Gymnasiou_html-empl/index6_3.html
φυσικα εαν υποθεσουμε οτι δεν ειμαστε ασπονδυλα....και δια τους φιλους μου τους δεξουληδες
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=8714869
"Με τη διαμόρφωση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας, οπωσδήποτε θα διαμορφωθεί νέος τύπος συμβίωσης, ως σχετικά σταθερής ετεροφυλικής σχέσης και αναπαραγωγής."Και ολίγον από το Ελληνικό Σύνταγμα...που σαφώς είναι ποιο ισχυρό από βιβλία και από Ριζοσπάστες.
Για τους δεξιούλιδες συντηρητικούς κομουνιστές φίλους του φόρουμ...
Σημασιοδοτήσεις και Περιορισμοί στο δικαίωμα ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας
Το δικαίωμα ανάπτυξης της προσωπικότητας έχει ορισμένους περιορισμούς καθώς δεν επιτρέπεται: α) να προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων, διότι εφόσον το άτομο δραστηριοποιείται μέσα στην κοινωνία πρέπει να είναι δυνατή η ταυτόχρονη άσκηση των δικαιωμάτων από όλα τα μέλη της, β) να παραβιάζει το Σύνταγμα που θεωρείται το σύνολο των κανόνων του καθώς και οι γενικές του αρχές, μεταξύ των οποίων και η αρχή της αναλογικότητας, γ) να παραβιάζει τα χρηστά ήθη, που αποτελούν γενική ρήτρα, εξειδικευόμενη ανάλογα με τις κρατούσες κοινωνικές συνθήκες, υπό το φως των διεθνών εξελίξεων, προκειμένου να αποδοκιμαστεί συμπεριφορά που κρίνεται απαράδεκτη για την έννομη τάξη.
Παράδειγμα η υπέρμετρη δέσμευση της ελευθερίας προσώπου να μην ασκήσει ορισμένο επάγγελμα ή να το ασκήσει κατά τρόπο που θίγει την αξιοπρέπειά του καθώς και οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών στο παλαιό οικογενειακό δίκαιο (Σ. Ματθίας, Η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και οι περιορισμοί της στο ιδιωτικό δίκαιο. Οι συνταγματικές ελευθερίες στην πράξη, 1986).
Με βάση τα ανωτέρω, ανάπτυξη της προσωπικότητας, στο πλαίσιο του φιλελεύθερου-δημοκρατικού πολιτεύματος, αποτελεί το κύριο περιεχόμενο της αξιοπρέπειας του ανθρώπου (Π. Παραράς, Σύνταγμα 1975. Corpus I) και σημαίνει προπάντων αυτοδιάθεση, δηλαδή το δικαίωμα και συνάμα την ελευθερία κάθε ανθρώπου να διαμορφώνει τη ζωή του, σύμφωνα με τις κλίσεις, τις ικανότητες, τα ενδιαφέροντα και τις κοσμοθεωρητικές αντιλήψεις του, χωρίς να είναι επιτρεπτή οποιαδήποτε επέμβαση των οργάνων του κράτους που να οδηγεί στη δημιουργία ενός ενιαίου τύπου προσωπικότητας και κατ’ επέκταση στην “αποπροσωποποίηση” του ανθρώπου (Α. Ράϊκος, Συνταγματικό Δίκαιο, Θεμελιώδη Δικαιώματα, 2002). Στο δικαίωμα αυτοδιάθεσης του ατόμου περιλαμβάνεται και η ελευθερία του ατόμου στο σεξουαλικό πεδίο, που αποτελεί ουσιώδη εκδήλωση της ανθρώπινης προσωπικότητας.
https://www.syntagmawatch.gr/my-constitution/ti-simainei-oti-boro-na-anaptyxo-elefthera-tin-prosopikotita-mou/Μια από τις πολλές διαφωνίες μου με το ΚΚΕ, που στηρίζω, είναι και αυτή. Ενώ η κοινωνία της ΕΣΣΔ ήταν πολύ φιλελεύθερη (οι σχέσεις εκτός γάμου, η συμβίωση κλπ ήταν συνηθισμένα φαινόμενα και η σεξουαλικότητα απελευθερωμένη - όταν οι Δυτικογερμανοί είδαν την σεξουαλική ζωή τον Ανατολικών σοκαρίστηκαν), είχαν ένα κόλλημα κατά των ομοφυλόφιλων (ήταν ποινικό αδίκημα), πράγμα που φυσικά ακολουθεί και το ΚΚΕ, ακόμα και σήμερα. Είναι κάποιες αγκυλώσεις που πρέπει να ξεπεράσουμε, ως Κομμουνιστές.
Μπαχαλάκης εγώ; Που όταν εσύ έκανες Βασική Εκπαίδευση στα ναυτάκια (που είπες προχθές), εγώ ήμουν Ουλαμαγός σε Σχολή Αξιωματικών και δίδασκα βλητική και εξομοιωτές;
Βασική δίδασκα ως 2ετης στην ΣΣΕ...Απλά δεν ζούμε όλοι στο "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια" σου...
Αν αρκείσαι να δεχτείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν παιδιά, είναι δικό σου πρόβλημα!
Ευτυχώς που ήσουν στο στράτευμα κυριολεκτικά περαστικός.
Το γεγονός ότι μας χωρίζουν κάποια χρόνια ηλικιακά,δεν λέει απολύτως τίποτα. Εγώ πάντως,εν αντιθέσει με σένα,εκτιμώ και συμπεριφέρομαι στα νέα στελέχη,ανεξαρτήτως βαθμού,σαν παιδιά μου και σαν συναδέλφους.
Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι ακόμη:πατρίδα θρησκεία οικογένεια και γι'αυτό το λόγο βασταμε ακόμη και δεν έχουμε διαλυθεί όπως η λοιπή κοινωνία. Εσύ εδώ δεν έχεις θέση.Περαστικός δεν ήμουν, αλλά δεν έχεις σημασία αυτό. Σημασία έχει ότι πρέπει να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ και αυτό πρέπει να διδάσκεις! Όταν μου λες για "Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια", δηλαδή ένα ΧΟΥΝΤΙΚΟ τστιτάτο, αποκλείεις ένα τεράστιο κομμάτι του υγιούς ελληνικού πληθυσμού, που αγαπάει την Πατρίδα του, αλλά δεν πιστεύει σε φανταστικά όντα στον ουρανό, ούτε στο ότι πρέπει να κάνει παιδιά για να θεωρείται Έλληνας Πατριώτης. Αν σε είχα υπό τις Διαταγές μου και έλεγες τέτοια στους νεοσύλλεκτους πάντως, μάλλον θα σου έρχονταν χαρτάκια (Διοικητικές Απολογίες)... Σκέψου που διαφωνώ: στον φανατισμό!
Και εγώ θα σε είχα ξηλώσει αν έλεγες ότι δεν υπάρχει θεός και ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια και λοιπές αριστερές εθνοπροδοτικες ασυναρτησίες!
Σταμάτα να γράφεις στο φόρουμ ότι ήσουν στα άρματα και ιλαρχος και λοιπά. Μπήκες κατά λάθος και ευτυχώς βγήκες απο το στράτευμα σύντομα.
Αρκετά τα είπαμε,δεν τα συμφωνήσαμε,πάμε για άλλα.Πες μου σε ποιον ΣΚ γράφει ότι υπάρχει θεός και πρέπει να πιστεύουμε κιόλας σε αυτόν. Θα με ξήλωνες κιόλας; Με ποιο αιτιολογικό; Ούτε καν αστεία δεν είναι αυτά που λες, για πειθαρχική διαδικασία είναι, ειδικά αυτά που στο θολωμένοι σου μυαλό είναι προδοτικά. Ευτυχώς που δεν είναι κολλημένοι σήμερα και υπάρχει μέχρι και πολιτικός όρκος. Σε σοκάρω ε; Αν είσαι ταλιμπαν το βρίσκεις τρελό το να μην υπάρχει θεός και θρησκευτικός όρκος...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2