-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και πως αυτά τα έλεγε πριν χρόνια, κι από τότε έχουν γίνει πολύ χειρότερα τα πράγματα και το "καπιταλιστικό σύστημα" εκθρασύνθηκε εντελώς και εξαθλίωσε τους περισσότερους Έλληνες.
- Σήμερα μετά από τόσα χρόνια και οι τιμές είναι χαμηλότερες!
- Χειρότερα δεν έχουν γίνει τα πράγματα. Για κάποιους χειρότερα (ελέω και Σύριζα) για κάποιους καλύτερα και για κάποιους τα ίδια.
- Το σύστημα είναι αυτό που είναι και δεν έχει αλλάξει....και όπως είπα έχει πολλά στραβά αλλά δεν υπάρχει καλύτερη εναλλακτική. Και δεν έχω ακούσει και κάποιον από αυτούς που κράζουν τον καπιταλισμό να προτείνει κάτι άλλο ή ακόμα καλύτερα να θέλει να εφαρμόσει ο ίδιος στην ζωή του κάτι άλλο. Γιατί η Λιάνα που κράζει είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του καπιταλισμού και του τρόπου ζωής αυτού του συστήματος!!
-
Υπάρχει μια αυξανόμενη προβολή αναξιοπαθούντων συμπατριωτών πλέον από τα μίντια, η οποία φαντάζομαι συμβαδίζει με το κατά πόσο ο αντίστοιχος μηντιάρχης (δεν) έχει καλή θέση το πακέτο ανάκαμψης ή όχι. Άνθρωποι που δεν έχουν να πληρώσουν ρεύμα, να αγοράσουν τα στοιχειώδη κλπ. Πραγματικότητα το δίχως άλλο, με κυβερνητική ευθύνη βέβαια (πάντα όποιος έχει το τιμόνι είναι υπεύθυνος).
Ο στόχος βέβαια είναι όχι να πιεστεί να λάβει μέτρα η κυβέρνηση για να τους ανακουφίσει (λες και η -όποια- κυβέρνηση έχει αυτοκτονικές τάσεις και δεν θέλει να ευχαριστήσει ψηφοφόρους αν μπορεί και περιμένει την πίεση των δημοσιαγράφων), αλλά να αισθανθεί όποιος εκεί έξω τα καταφέρνει λίγο καλύτερα "τύψεις" μπας και αποφασίσει να μην επιλέξει την τρέχουσα κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές (αν τυχόν και την ψήφιζε).
Η πραγματικότητα βέβαια λέει ότι αφ' ενός μεν αυτό σημαίνει ότι θα έρθει ο Τσίπρας, πράγμα που μπορεί να είναι επωφελές για τον εν λόγω μηντιάρχη αλλά σχεδόν αδιάφορο (άποψή μου) για τον εν λόγω αναξιοπαθούντα. Στην καλύτερη, όπως έχει δείξει η ιστορία,
η αριστερή/προοδευτική κυβέρνηση που τυχόν σχηματιστεί θα βαφτίσει τον συμπολίτη που δεν θα βρίσκεται στο κατώφλι της πείνας "πάμπλουτο" και θα του αργάσει επιπλέον το τομάρι (φορολογικά) για να δώσει κάποια επιπλέον ψίχουλα στον αναξιοπαθούντα.Οπότε προσωπικά από τέτοιες δημοσιεύσεις για γαλάτα, φρατζόλες, μαγκάλια κλπ μένω πλέον παντελώς αδιάφορος (όχι ως προς την δυστυχία που κρύβουν αλλά στο κατά πόσο μπορεί να αλλάξει κάτι με την "οδηγία ψηφου" που υπονοούν). Τα είδαμε και το '14-'15, και όπως έχω ξαναπει τα μαγκάλια μαγικά "εξαφανίστηκαν" π.χ. το '16-'17 παρόλο που το τότε επίδομα θέρμανσης ήταν ακόμη μικρότερο και από αυτό που έδιναν οι Σαμαροβενιζέλοι.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και πως αυτά τα έλεγε πριν χρόνια, κι από τότε έχουν γίνει πολύ χειρότερα τα πράγματα και το "καπιταλιστικό σύστημα" εκθρασύνθηκε εντελώς και εξαθλίωσε τους περισσότερους Έλληνες.
- Σήμερα μετά από τόσα χρόνια και οι τιμές είναι χαμηλότερες!
- Χειρότερα δεν έχουν γίνει τα πράγματα. Για κάποιους χειρότερα (ελέω και Σύριζα) για κάποιους καλύτερα και για κάποιους τα ίδια.
- Το σύστημα είναι αυτό που είναι και δεν έχει αλλάξει....και όπως είπα έχει πολλά στραβά αλλά δεν υπάρχει καλύτερη εναλλακτική. Και δεν έχω ακούσει και κάποιον από αυτούς που κράζουν τον καπιταλισμό να προτείνει κάτι άλλο ή ακόμα καλύτερα να θέλει να εφαρμόσει ο ίδιος στην ζωή του κάτι άλλο. Γιατί η Λιάνα που κράζει είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του καπιταλισμού και του τρόπου ζωής αυτού του συστήματος!!
Φάνη μην τα βάζεις με τις λαϊκές αγωνίστριες...
Έχουν δώσει μάχες για να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται...
-
@antoniokon said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Φάνη μην τα βάζεις με τις λαϊκές αγωνίστριες...
Έχουν δώσει μάχες για να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται...
Σε εμένα θα το πεις!?! Ερχόταν και μας μίλαγε...είχα και την κόρη της (πιο μικρή όμως) συμμαθήτρια...μεγάλους Αμερικάνικους αγώνες!
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Υπάρχει μια αυξανόμενη προβολή αναξιοπαθούντων συμπατριωτών πλέον από τα μίντια, η οποία φαντάζομαι συμβαδίζει με το κατά πόσο ο αντίστοιχος μηντιάρχης (δεν) έχει καλή θέση το πακέτο ανάκαμψης ή όχι. Άνθρωποι που δεν έχουν να πληρώσουν ρεύμα, να αγοράσουν τα στοιχειώδη κλπ. Πραγματικότητα το δίχως άλλο, με κυβερνητική ευθύνη βέβαια (πάντα όποιος έχει το τιμόνι είναι υπεύθυνος).
Ο στόχος βέβαια είναι όχι να πιεστεί να λάβει μέτρα η κυβέρνηση για να τους ανακουφίσει (λες και η -όποια- κυβέρνηση έχει αυτοκτονικές τάσεις και δεν θέλει να ευχαριστήσει ψηφοφόρους αν μπορεί και περιμένει την πίεση των δημοσιαγράφων), αλλά να αισθανθεί όποιος εκεί έξω τα καταφέρνει λίγο καλύτερα "τύψεις" μπας και αποφασίσει να μην επιλέξει την τρέχουσα κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές (αν τυχόν και την ψήφιζε).
Η πραγματικότητα βέβαια λέει ότι αφ' ενός μεν αυτό σημαίνει ότι θα έρθει ο Τσίπρας, πράγμα που μπορεί να είναι επωφελές για τον εν λόγω μηντιάρχη αλλά σχεδόν αδιάφορο (άποψή μου) για τον εν λόγω αναξιοπαθούντα. Στην καλύτερη, όπως έχει δείξει η ιστορία,
η αριστερή/προοδευτική κυβέρνηση που τυχόν σχηματιστεί θα βαφτίσει τον συμπολίτη που δεν θα βρίσκεται στο κατώφλι της πείνας "πάμπλουτο" και θα του αργάσει επιπλέον το τομάρι (φορολογικά) για να δώσει κάποια επιπλέον ψίχουλα στον αναξιοπαθούντα.Οπότε προσωπικά από τέτοιες δημοσιεύσεις για γαλάτα, φρατζόλες, μαγκάλια κλπ μένω πλέον παντελώς αδιάφορος (όχι ως προς την δυστυχία που κρύβουν αλλά στο κατά πόσο μπορεί να αλλάξει κάτι με την "οδηγία ψηφου" που υπονοούν). Τα είδαμε και το '14-'15, και όπως έχω ξαναπει τα μαγκάλια μαγικά "εξαφανίστηκαν" π.χ. το '16-'17 παρόλο που το τότε επίδομα θέρμανσης ήταν ακόμη μικρότερο και από αυτό που έδιναν οι Σαμαροβενιζέλοι.
Υπάρχει κάτι που θα κάνει τους αποφασισμένους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους να μην το ρίξουν δαγκωτό, σε μια απ τις χειρότερες κυβερνήσεις των τελευταίων πολλών δεκαετιών;
Κι ο Χριστός να κατέβει να τους πει "τι ψηφίσατε ρε ...." θα τον αποδομήσουν.υπάρχει κάτι που θα σας έκανε εσάς να μην τον ξαναψηφίσετε;
-
Όπως έχω ξαναπεί, πέραν των κουφιων παραινέσεων περί "κοινού καλού", η πλειοψηφία στο τέλος ψηφίζει με γνώμονα την τσέπη της. Όσοι ρομαντικοί, ας ψηφίσουν για το "κοινό καλό". Το έκανα από τα 18 μου μέχρι και περίπου τα 45 μου, δύο φορές με αρκετά κακές μάλιστα επιπτώσεις στα επαγγελματικά μου θέματα και χωρίς βέβαια να αλλάξει επί της ουσίας τίποτα στην χώρα.
-
Αγαπητέ Πήλιε επιμένεις να θέτεις το θέμα σε λάθος βάση, δίνοντας μικρο-κομματική διάσταση και κάνοντας αντι-ΝΔ προπαγάνδα.
Γενικά δεν είναι άσπρο-μαύρο η κατάσταση όπως την εμφανίζεις, είμαι ευχαριστημένος- ψηφίζω, είμαι δυσαρεστημένος-καταψηφίζω. Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχουν 2 κόμματα σε κυβέρνηση-αντιπολίτευση που πρεσβεύουν συυγγενείς πολιτικές και πλέον κρίνεις με βάση τα πρόσωπα και τις διαχειριστικές τους ικανότητες. Περίπου όπως ήταν παλιά η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, που απλές μετακινήσεις δυσαρεστημένων ψηφοφόρων άλλαζαν κυβέρνηση.
Προφανώς η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ ως 2ο κόμμα έχει μεταβάλλει το παιχνίδι, γι΄ αυτό λέγεται (και το πιστεύω κι εγώ) ότι λείπει μια κεντρώα αξιωματική αντιπολίτευση.Η επιλογή της ψήφου σχετίζεται με τις εναλλακτικές επιλογές. Ξεκινάει από τον δεν ψηφίζω κανέναν γιατί είναι όλοι καραγκιόζηδες και φτάνει μέχρι το χάλια η κυβέρνηση του Κούλη, αλλά δεν αντέχω να ξαναδώ τους Ζαίους στην εξουσία.
Άρα η διαπίστωση για το αν η ΝΔ είναι καλή ή κακή κυβέρνηση, δεν αρκεί από μόνη της για να προτρέψει ή να αποτρέψει κάποιον να την ξαναψηφίσει. Το ίδιο βέβαια ισχύει και τους Ζαίους, η διαπίστωση ότι είναι δράμα αντιπολίτευση και άρα βοήθα Παναγιά σαν κυβέρνηση, δεν αποθαρρύνει τους υποστηρικτές τους να τους ψηφίσουν.
-
Συμφωνώ με Άντυ 100%!!
- Μου αρέσει η κυβέρνηση της ΝΔ? Όχι (παραείναι αριστερή...βασικά ΠΑΣΟΚ είναι).
- Υπάρχει καλύτερη εναλλακτική? Όχι?
- Θα ψηφίσω ΝΔ? Όχι φυσικά (ποτέ δεν το έχω κάνει). Τι θα ψηφίσω? Δεν έχω ιδέα...όλοι τα ίδια σκατά είναι!!
-
Το κενο που αφησε η ΝΔ στα δεξια της, θα καλυφθει μεχρι τις εκλογες απο άλλους.
Και ναι συμφωνω, τα πραγματα δεν ειναι ασπρο-μαυρο.
-
@spiros-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το κενο που αφησε η ΝΔ στα δεξια της, θα καλυφθει μεχρι τις εκλογες απο άλλους.
Και ναι συμφωνω, τα πραγματα δεν ειναι ασπρο-μαυρο.
Το κενο αυτο θα καλυφθει ανετα απο Πασοκ ή Συριζα.
Γιατι στην Ελλαδα ολα ειναι ασπρο - μαυρο. Παντα. -
το κενο στα δεξια της δεν μπορει να καλυφθει απο καποιους που ειναι στα αριστερα της. Εκτος αν δουμε πασοκ-συριζα να μιλανε για φιλελευθερη οικονομια, αδυνατο φυσικα.
-
Criu έμαθες ότι κατεβαίνω για τη συναυλία και σαμποτάρεις τα ιντερσίτια; 30' καθυστερα και ΔΕΝ ξέρουν καν αν θα καπελωθει της Χαλκίδας. Έλα μωρη ιδιωτική πρωτοβουλία...
Εντάξει, τουλαστιχον για πρώτη φορά θα κατέβει στην ώρα του της Χαλκίδας αφού το ιντερσίτι είναι στα +35'. Φακ γιέα!
-
-
Ο θείος Νώντας μπορεί να μας λέει για τα όνειρα του Μαυρουδή του Μειλιχιου αλλά τα όνειρα κάποιου αλλου είναι που δεν θα πραγματοποιηθούν οπότε αρχισε τις εκπτώσεις:
ΚυρΓΕΙΑκο έπαιζες χωρίς αντίπαλο κατά τα άλλα;
-
Έτσι ή αλλιώς, η χώρα θα κυβερνηθεί.
Από τον Κυργιάκο, το καλύτερο βιογραφικό της χώρας.Όσο τους πληγώνει, τόσο τους πωρώνει...
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Συμφωνώ με Άντυ 100%!!
- Μου αρέσει η κυβέρνηση της ΝΔ? Όχι (παραείναι αριστερή...βασικά ΠΑΣΟΚ είναι).
- Υπάρχει καλύτερη εναλλακτική? Όχι?
- Θα ψηφίσω ΝΔ? Όχι φυσικά (ποτέ δεν το έχω κάνει). Τι θα ψηφίσω? Δεν έχω ιδέα...όλοι τα ίδια σκατά είναι!!
Όπως έχω γράψει ξανά, (χωρίς αμφισβήτιση για εσένα προσωπικά) δεν νομίζω να έχει πει ευθέως ούτε ένας απ τους συνομιλούντες πως ψήφισε, ψηφίζει ή πως θα ψηφίσει ΝΔ και Κυργιάκο.
Κάποιες έμμεσες δηλώσεις βλέπουμε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, τύπου "Εραστής του Κυριάκου" και αρκετά έντονη πολεμική υπέρ της αναπόφευκτης "λογικής" της επιλογής ΝΔ τους προηγούμενους μήνες, η οποία έχει ατονισει έως εξαφανιστεί τελευταία...
Είναι να απορεί κάνεις γενικότερα, που κρύβονται όλοι αυτοί που δίνουν τέτοιο χαοτικό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις υπέρ της ΝΔ, ή τι φοβούνται και δεν εκφράζουν ευθέως την κομματική τους προτίμηση, μη βγει ο Τσίπρας και τους στείλει στα Γκουλάγκ;
Αφού ούτως ή άλλως, ο Κυργιάκος θα κυβερνήσει, και δεν θα χαθούν και τα προνόμια των 100€ λιγότερων εισφορών ή άλλα τέτοια, απλά θα ακριβύνει μόνιμα 30-40% η ζωή, όπως έγινε μέσα σε τρεις μήνες απ την "απελευθέρωση" της αγοράς ενέργειας. -
Μα η πρώτη "ντροπή" είναι από όσους λένε να μην ψηφιστεί ο Κυριάκος (με λογικά επιχειρήματα μεν) αλλά ΔΕΝ μας λένε και τι προτείνουν αυτοί ως ψήφο. Γιατί άραγε τόση συστολή; Να δούμε και τα βιογραφικά των εναλλακτικών λύσεων. Άνθρωποι είμαστε, μπορεί κάτι να μας έχει διαφύγει και να υπάρχει κρυμμένο καποιο διαμάντι που επιμελώς μας το κρατάνε στο σκότος μην το ματιάσουμε.
-
Δεν γίνεται δλδ βρε fiverg να υπάρχουν άνθρωποι που να λένε "ψηφιστε ο,τι να 'ναι, όχι ΝΔ γιατί φτάνει πια"; Στο ο,τι να 'ναι μια χαρά ανήκουν αλλοι δεξιοί σχηματισμοί.
Εκτός αν τελικά τους αρέσει να μιλά για φορολόγηση υπερκερδων ο αρχιτσογλανος που δημιούργησε αυτή την κατάσταση στη χειρότερη δυνατή στιγμή, τους αρέσει να ακούνε από το φανατικοτερο ΑΡΔακι του να "έχουμε μια ώρα διακοπή ρεύματος τη μέρα" για να πέσουν οι τιμές (φανταστείτε να το έκαναν οι άλλοι αυτό τι θα γινόταν) και βέβαια να μιλάει περί "αναδιανομής" -με ένα κόμπο στο λαιμό εστω- ένα άλλο πολιτικο υποπροιον που μοστραρει το βιογραφικό του να τυφλωθουμε οι αμόρφωτοι.
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν γίνεται δλδ βρε fiverg να υπάρχουν άνθρωποι που να λένε "ψηφιστε ο,τι να 'ναι, όχι ΝΔ γιατί φτάνει πια"; Στο ο,τι να 'ναι μια χαρά ανήκουν αλλοι δεξιοί σχηματισμοί.
Εκτός αν τελικά τους αρέσει να μιλά για φορολόγηση υπερκερδων ο αρχιτσογλανος που δημιούργησε αυτή την κατάσταση στη χειρότερη δυνατή στιγμή, τους αρέσει να ακούνε από το φανατικοτερο ΑΡΔακι του να "έχουμε μια ώρα διακοπή ρεύματος τη μέρα" για να πέσουν οι τιμές (φανταστείτε να το έκαναν οι άλλοι αυτό τι θα γινόταν) και βέβαια να μιλάει περί "αναδιανομής" -με ένα κόμπο στο λαιμό βεβαια- ένα άλλο πολιτικο υποπροιον που μοστραρει το βιογραφικό του να τυφλωθουμε οι αμόρφωτοι.
Όχι, δεν γίνεται. Γιατί πλέον τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Οι δημοσκοπικές μετρήσεις το ίδιο. Ο καθείς μπορείς να βρει χίλια κακά για την κυβέρνηση. Αλλά προφανώς η "χαλαρή" ψήφος (ψηφίζω "ό,τι νά ναι") είναι ο προθάλαμος του Αλιέξη για την εξουσία όπως ακριβώς το '15. Θέλει Αλιέξη ο από πάνου; Αν θέλει γιατί δεν μας το λέει; Αν πάλι θέλει "κάτι άλλο" γιατί δεν μας το λέει αυτό το άλλο; Που υπάρχει αυτό το διαμάντι που θα μας λύσει όλα μας τα θέματα; Βαρουφάκης; ΚΚΕ; Ανταρσύα; Βελοπουλος; Τι; Ωραίο είναι να βρίζεις την κυβέρνηση και τα "βιογραφικά" της στα φόρα, η δυσκολία αρχίζει όταν πας να προτείνεις "κι εσύ" κάτι (και προφανώς βλέπεις αντίστοιχο χάος και για αυτό σιωπάς, λες κι έχουν μαζευτεί οι σοφοί και ηθικοί άνθρωποι της ελλάδας σε κάποιον κομματικό φορέα κι οι φηφοφόροι τους αγνοούν).
Αν και ξαναλέω, είναι νωρίς ακόμη για "ψήφο", όταν προκηρυχθούν οι εκλογές θα δούμε και τους υποψήφιους. Και όπως ξαναείπα, ο καθείς θα μετρήσει την στέπη του. Αν την βρει θετική (δύσκολο...) δεν βλέπω το γιατί και το πως θα πρέπει να καταψηφίσει την κυβέρνηση. Αν την βρει αρνητική, δεν βλέπω γιατί να την ψηφίσει. -
Καθότι η ακρίβεια ξεκινάει από την ενέργεια ...
Ο σχεδιασμός της λειτουργίας της αγοράς είναι Ευρωπαϊκός
Η αποκαλούμενη Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ) ανά ώρα είναι η ακριβότερη προσφορά που θα δώσει κάποιος παραγωγός για να καλύψει την τελευταία MWh που χρειάζεται το σύστημα.
https://www.kathimerini.gr/economy/561770305/giati-ayxanetai-i-timi-toy-reymatos-i-k-apanta-se-12-krisima-erotimata/
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2