-
@lap said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Μπα λιγότερο καίνε τα υβριδικά και σε ανοιχτό δρόμο όσο για τα έτη πάλι λάθος υπολογισμούς κάνεις. Εμάς μας ενδιαφέρουν τα χιλιόμετρα ανεξάρτητα του ποτε θα τα φτάσουν, ειδάλλως εάν το υπολογίσεις με βάση τα έτη που θα το χρησιμοποιείς τότε θα πρέπει να υπολογίσεις κατά προσέγγιση την υπολειμματική αξία η οποία σε ένα αυτοκίνητο προηγούμενης τεχνολογίας είναι μικρότερη από ένα full hybrid.
Άρα, σε συμφέρει να υπολογίζεις με τα χιλιόμετρα.
Ναι, αλλά αν εγώ κάνω 1000χλμ το χρόνο, παίρνω και ένα RX8 που καίει 22λιτρα και δεν αγχώνομαι .
Υπολόγισε μου τώρα την υπολειμματική αξία του ρχ8 μετά από 200,000 χλμ -
Τέτοια έλεγε στην δασκάλα του στην πρώτη δημοτικού, όταν τον ρώταγε πόσο κάνει 1 και 1....
-
@criuser said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Τέτοια έλεγε στην δασκάλα του στην πρώτη δημοτικού, όταν τον ρώταγε πόσο κάνει 1 και 1....
Νομίζεις. Η δασκάλα μου με αγαπούσε και μου έλεγε μπραβο κάθε φορά που απαντούσα έντεκα.
Και εδώ που τα λέμε 11 μαθήματα είχα δώσει. Τυχαίο δεν νομίζω ;;;;
-
Εγω απ ολα θα κρατησω το 51000χλμ και ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ να αλλαξεις λαστιχα
-
Σαν καινούργια είναι τα λάστιχα! Βγάζουν άλλα τόσα! Από Σεπτέμβρη μαζί με το ΚΤΕΟ...
Επίσης ρε παιδιά εσείς εδώ μέσα καλά τα λέτε σε απόλυτο βαθμό για κάθε όχημα τα θετικά / αρνητικά του, που υπερέχει, τι προσφέρει και τι δεν προσφέρει. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι αγοράζουν με αυτά τα κριτήρια. Μπορεί ένα yc, cc να σου κάνει οικονομία πολύ ή λίγη ανάλογα με την χρήση αλλά μπορεί να σου κάνει και κατάθλιψη. Προσοχή δεν μιλάω για κάποιους που ψωνίζουν εντελώς στο φλου χωρίς έρευνα αγοράς.
Εγώ συνεχίζω και πιστεύω ότι εάν τα hybrid δεν ήταν hybrid δεν θα γινόταν τόσος ντόρος για την ρημάδα κατανάλωση. Και αφήστε τώρα όσοι τα αγοράζουν Νο1 παράγοντας είναι η κατανάλωση. Δεν γίνεται όλοι να πηγαίνουν ήρεμα είτε βρίσκεσαι σε πόλη είτε σε εθνική, τους κάνει πλύση εγκεφάλου το αυτοκίνητο και το χαίρονται με αυτό τον τρόπο. 90 δηλαδή! -
Εγω παντως αυτην την περιοδο αν καποιος δεν εχει Φ/Β στο σπιτι του για ηλεκτρικο το αμεσως επομενο σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ το τονιζω ειναι ...DACIA lpg και φθηνα ειναι και υγραεριο .Εκανα Αρτα Αθηνα και επιστροφη απευθειας με 70 ευρω με το παλιο το αμαξι...διοδια πληρωσα παραπανω
-
19Κ το απλό με blind spot και αισθητήρες παρκαρίσματος.
Έλεος.
-
@alex-mix said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Εγω παντως αυτην την περιοδο αν καποιος δεν εχει Φ/Β στο σπιτι του για ηλεκτρικο το αμεσως επομενο σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ το τονιζω ειναι ...DACIA lpg και φθηνα ειναι και υγραεριο .Εκανα Αρτα Αθηνα και επιστροφη απευθειας με 70 ευρω με το παλιο το αμαξι...διοδια πληρωσα παραπανω
ΓΜΤΧΜ Αθήνα Άρτα Αθήνα τα διόδια είναι 80,4€ η βενζίνη με φουλ αντιοικονομική οδήγηση βγήκε γύρω στα 120€
-
@nickthetrib said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
ΓΜΤΧΜ Αθήνα Άρτα Αθήνα τα διόδια είναι 80,4€ η βενζίνη με φουλ αντιοικονομική οδήγηση βγήκε γύρω στα 120€
Ειναι αυτη η γεφυρα θανατος.Εγω πηγαινα 130 με 140 το πολυ ειναι και 18χρονων το αμαξι 2 ατομα στο πηγαινε 3 στο γυρισμο.
-
Καλημέρα με νέες ανησυχίες. Ήξερα κάποτε ότι θα κάνω ένα πρόγραμμα αλλά περίμενα να τελείωσει η εγγύηση και να που σε 8κ χιλιόμετρα θα έρθουν πρώτα τα 60κ και όχι τα 5 χρόνια.
Έχω 3 επιλογές. Το κακό είναι ότι χρεώνομαι έξτρα το άνοιγμα του εγκεφάλου διότι είναι ακόμα κλειδωμένος και δεν γίνεται από OBD.
Racechip το gts5 (το πιο δυνατό) 396ε. Υποστηρίζει έξτρα 34 άλογα αλλά πάνω κάτω θα δίνει +20.
Raceroms 500 με δυναμομέτρηση και έξτρα 80 περίπου το άνοιγμα εγκεφάλου στον πάγκο.
Sp tunes 500 με δυναμομέτρηση και άνοιγμα εγκεφάλου στον πάγκο.Από 100 αλόγατα πάει 135 - 145 περίπου και παίρνει και 5 - 7 κιλά ροπή επάνω.
Όχι τίποτα άλλο αλλά μην λέμε όλο για κατανάλωση, οικονομοτεχνικές μελέτες και hybrid.
Σασπένς να υπάρχει! -
Ενα φουλ χάιμπριντ στα 16 χρόνια θα θέλει μπαταρία που θα κάνει όσο 2 φορές το αμάξι...
Αυθαίρετο σύμπερασμα και εκτός πραγματικότητας για να βγεί το αφήγημα και το μίσος για ό,τδήποτε άλλο εκτός Στέλλας. Η μπαταρία έχει €2.000, οπότε δεν το λές κόστος μισού αμαξιού.
Με την ίδια λογική και ένα Πεζώ θα έχει αλλάξει 3 κινητήρες που κάνουν όσο 6 αυτοκίνητα....κουβέντα να γίνεται!
-
@fanis75 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Ενα φουλ χάιμπριντ στα 16 χρόνια θα θέλει μπαταρία που θα κάνει όσο 2 φορές το αμάξι...
Αυθαίρετο σύμπερασμα και εκτός πραγματικότητας για να βγεί το αφήγημα και το μίσος για ό,τδήποτε άλλο εκτός Στέλλας. Η μπαταρία έχει €2.000, οπότε δεν το λές κόστος μισού αμαξιού.
Με την ίδια λογική και ένα Πεζώ θα έχει αλλάξει 3 κινητήρες που κάνουν όσο 6 αυτοκίνητα....κουβέντα να γίνεται!
Εχει 2 μπαταρίες από ότι έχουμε διαβάσει ακριβούλες...
Αλλά είπα να είμαι ευγενικός και να μην πονέσω πολύ τους φίλους...
-
Εχει 2 μπαταρίες από ότι έχουμε διαβάσει ακριβούλες...
Ποιο έχει 2 μπαταρίες?
-
Αυτή που του χάλασε η οδική της τογιότα σε εκείνο τον φίλο είναι η μία και η άλλη η μεγάλη...
-
Αυτή που του χάλασε η οδική της τογιότα σε εκείνο τον φίλο είναι η μία και η άλλη η μεγάλη...
Η μια ειναι μια κλασσική 12βολτη των €100. Η μεγάλη ειναι των €2.000.
-
Βρε Μότηδες φτάνει!
-
@hountalas said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Καλημέρα με νέες ανησυχίες. Ήξερα κάποτε ότι θα κάνω ένα πρόγραμμα αλλά περίμενα να τελείωσει η εγγύηση και να που σε 8κ χιλιόμετρα θα έρθουν πρώτα τα 60κ και όχι τα 5 χρόνια.
Έχω 3 επιλογές. Το κακό είναι ότι χρεώνομαι έξτρα το άνοιγμα του εγκεφάλου διότι είναι ακόμα κλειδωμένος και δεν γίνεται από OBD.
Racechip το gts5 (το πιο δυνατό) 396ε. Υποστηρίζει έξτρα 34 άλογα αλλά πάνω κάτω θα δίνει +20.
Raceroms 500 με δυναμομέτρηση και έξτρα 80 περίπου το άνοιγμα εγκεφάλου στον πάγκο.
Sp tunes 500 με δυναμομέτρηση και άνοιγμα εγκεφάλου στον πάγκο.Από 100 αλόγατα πάει 135 - 145 περίπου και παίρνει και 5 - 7 κιλά ροπή επάνω.
Όχι τίποτα άλλο αλλά μην λέμε όλο για κατανάλωση, οικονομοτεχνικές μελέτες και hybrid.
Σασπένς να υπάρχει!Κι εγώ το σκέφτομαι για πρόγραμμα, κλίνω προς racechip γιατί θα μου στοιχίσει τα μισα λεφτά, το βγάζω όποτε θέλω και δε θέλω να ρισκάρω με άνοιγμα εγκεφάλου. Το custom σίγουρα θα είναι καλύτερο αλλά για τους λόγους που προείπα το φοβάμαι, κυρίως για το άνοιξε - κλείσε του εγκεφάλου.
-
Μαλλον το φίλο που του έκαψε η Οδική το inverter αναφέρεσαι...
-
@georgemit said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Σασπένς να υπάρχει!Κι εγώ το σκέφτομαι για πρόγραμμα, κλίνω προς racechip γιατί θα μου στοιχίσει τα μισα λεφτά, το βγάζω όποτε θέλω και δε θέλω να ρισκάρω με άνοιγμα εγκεφάλου. Το custom σίγουρα θα είναι καλύτερο αλλά για τους λόγους που προείπα το φοβάμαι, κυρίως για το άνοιξε - κλείσε του εγκεφάλου.
Αν έχεις δρόμο ακόμα για εγγύηση είναι μια καλή λύση το race chip. Δες και το dte επίσης γερμανικό. Έχει και το μεσαίο για μένα στα 260. Τώρα παίζει προσφορά για το gts5 στα 400, διαφορετικά δεν το κοιτούσα καν. Αρχική έχει ίδια τιμή με remap οπότε...
Δεν ξέρω τι να κάνω πάντως!
Επίσης υπάρχει λύση να περιμένω μέχρι Δεκέμβρη που λογικά θα έχει ξεκλειδώσει ο εγκέφαλος -
@georgemit said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Αν έχεις δρόμο ακόμα για εγγύηση είναι μια καλή λύση το race chip. Δες και το dte επίσης γερμανικό. Έχει και το μεσαίο για μένα στα 260. Τώρα παίζει προσφορά για το gts5 στα 400, διαφορετικά δεν το κοιτούσα καν. Αρχική έχει ίδια τιμή με remap οπότε...
Δεν ξέρω τι να κάνω πάντως!
Επίσης υπάρχει λύση να περιμένω μέχρι Δεκέμβρη που λογικά θα έχει ξεκλειδώσει ο εγκέφαλοςΈχω 3.5 χρόνια ακόμα για την εγγύηση.
Σε μένα το racechip δίνει +17 άλογα το μεσαίο και +20 το ακριβό το οποίο κοστίζει και τα διπλά λεφτά. Οπότε με βλέπω για το μεσαίο +pedalbox.
Το χω δει και το dte, ακριβότερο αλλά δίνει +39.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)