-
@vastil said in Ford Puma 2019:
@yem said in Ford Puma 2019:
κερδισμένοι θα βγούμε όταν πουλήσουμε το αυτοκίνητο μας , ήδη τα αυτοκίνητα του 2020 είναι 1000ε-2000ε πιο φτηνά απο τα ίδια του 2021 και στου 2021 έχουν και ελλείψεις εξοπλισμού σε σχέση με αυτά του 2020 .Μας βλέπω στο car να γράφουμε 'Προσοχή μοντέλο του 2020 με ηλεκτρικούς καθρέπτες "
Άντε και το πουλάς και 30.000 ευρώ. Εσύ με τι θα κινηθείς; Το πρόβλημα θα χτυπήσει τα μεταχειρισμένα
εννοεί όταν πουληθούν τα αυτοκίνητα μας σε λίγα χρόνια. Πάντως όσοι αγόρασαν πρίν την αύξηση των τιμών θα έχουν την λιγότερη χασούρα.
-
κερδισμένοι θα βγούμε όταν πουλήσουμε το αυτοκίνητο μας , ήδη τα αυτοκίνητα του 2020 είναι 1000ε-2000ε πιο φτηνά απο τα ίδια του 2021 και στου 2021 έχουν και ελλείψεις εξοπλισμού σε σχέση με αυτά του 2020 .Μας βλέπω στο car να γράφουμε 'Προσοχή μοντέλο του 2020 με ηλεκτρικούς καθρέπτες "
Άντε και το πουλάς και 30.000 ευρώ. Εσύ με τι θα κινηθείς; Το πρόβλημα θα χτυπήσει τα μεταχειρισμένα
θα πάρω ηλεΧτρικο χαχαχχα
-
θα πάρω ηλεΧτρικο χαχαχχα
Καλός!!!!
-
κερδισμένος ΔΕΝ βγαίνεις ποτέ με την αγορά αυτοκινήτου.
Για αυτοκίνητο και κέρδος μιλάς μόνο αν στο παρέχει η εταιρεία σου.
Για μένα αγοράζεις αυτοκίνητο για να καλύψεις τις ανάγκες σου και αν μπορείς και τα γούστα σου. Δεν είναι επένδυση να κοιτάς για κέρδος. Γνώμη μου.
Βεβαια αν προτέραιοτητα σου είναι η οικονομία γλιτώνεις χρήματα από βενζίνες σε υβριδικά και ηλεκτρικά αλλά κερδος??? όχι δεν υπάρχει κέρδος, μικρότερη χασούρα ναι. κέρδος οχι.
-
Κέρδος μπορείς να έχεις μόνο αν αγοράσεις κάτι συλλεκτικό που θα ανέβει σε αξία. Τα αυτοκίνητα κατά τα άλλα είναι καταναλωτικά αγαθά.
-
Εμενα παντως το ντιζελακι μου μια χαρα κερδοφορο μου χει βγει τα 7 χρονια που το χω. Κρατά και τιμή οταν βενζινης με τα χιλιομετρα του δε τα κοιτα ουδεις.
-
o Ζεους προσπαθεί να εξηγήσει τη διαφορά του "κάνω οικονομία" δηλαδή ξοδεύω λιγότερα χρήματα, με το "βγάζω κέρδος" δηλαδή αποκομίζω περισσότερα χρήματα απ' ότι ξόδεψα για να το αγοράσω, αλλά πλέον οι λέξεις για τον κάθε άνθρωπο σημαίνουν πολύ διαφορετικά πράγματα, διαμετρικά αντίθετα μερικές φορές.
-
και εγω κερδισμενος ειμαι, κατα πολυ, σε σχεση με το να αγοραζα ελικοπτερο.
-
Χαχα αυτό.
Κόστος ευκαιρίας. Για το ίδιο πράγμα επιλέγεις αυτό που θα σου φέρει μικρότερη χρηματική απώλεια.
Υπό την στενη χρηματοοικονομική έννοια δεν είναι επένδυση, να συμφωνήσω για να μην αρχίσουμε πάλι αφορίσμους, αλλά υπό μικροοικονομική έννοια για τον καταναλωτή, για το ίδιο έργο και χρησιμότητα ξοδεύεις λιγότερα εφόσον έχεις ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο να διαθέσεις. Λογιστικά για την ίδια δουλειά και έργο, έχεις θετικό λογιστικό ισοζύγιο.
Ο διπλανός με διαφορετικη αγορα, για το ίδιο έργο, και για το ίδιο κεφάλαιο έχει μεγαλύτερες "λογιστικές απώλειες"(έχασε μεγαλύτερο ποσοστό κεφαλαίου για την ίδια χρησιμότητα).Το χρήμα άλλωστε είναι η μετουσίωση του όρου αξία. Δεν είναι χαρτάκια της Μονόπολη. Πρέπει να υπάρχει μια αξία πίσω από αυτά.
Οπότε βγαίνει και ο όρος vfm -
@spi_duster said in Ford Puma 2019:
Εμενα παντως το ντιζελακι μου μια χαρα κερδοφορο μου χει βγει τα 7 χρονια που το χω. Κρατά και τιμή οταν βενζινης με τα χιλιομετρα του δε τα κοιτα ουδεις.
Σπύρο φίλε μου, όπως είπε και ο αγαπητός piliourits, αυτό δεν είναι κέρδος, είναι υπολειμματική αξία, και ακόμα και αυτή δεν είναι πραγματική, αν δεν ρευστοποιηθεί.
Κέρδος θα είχες αν αγόραζες κάτι Χ Ευρώ και το πουλούσες Χ+1.
-
Με αυστηρους ορους ναι, κερδος δεν υπαρχει απο το αυτοκινητο. Βεβαια για εμενα ηταν σωτήρια κινηση οταν βρηκα εργασια με πολυ καλα χρηματα μα ηταν 130 χλμ καθημερινα. Μου εξασφαλισε αμεση οικονομια γιατι σε ανοικτο δρομο το ντιζελ απλα δεν καιγεται μα και κερδος σε ποιοτητα καθημερινης ζωης. Τα χρηματα δε, που παιρνω για καυσιμο καταληγουν στις βενζινοκινητες απολαυσεις μου. Ολα αυτα διχως να δωσω υπερογγο ποσο για αυτοκινητο ακριβοτερης τεχνολογιας με αμφιβολη αποσβεση. Τελος ναι, κρατα τιμη μεταπωλησης που σε συνδυασμο με τα παραπανω μου δινει πραγματικη αισθηση κερδους. Αυτο εννοω διχως εμπορικους ορους. Για να βγαλεις χρημα πρεπει να σαι σε κινηση.
-
Η ύπαρξη του αυτοκινήτου , αν κάποιος κάνει κάποια χλμ ή κινείται σε διαδρομές με δύσκολη πρόσβαση, προφανώς και είναι κέρδος.
Αν τώρα μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με 15-20000 και αγοράσεις κάτι στις 30-40000 , αυτό είναι μία πολυτέλεια που σου δίνει κάποια πράγματα σε ψυχολογικό επίπεδο και ίσως γλυτώνεις κάποια λεφτά που θα τα έδινες για ψυχοθεραπεία.
Αρα το βγάζω κέρδος ή χάνω είναι πολύ σχετικό.
Για κάποιον που πάει στην δουλειά του , που θα πήγαινε κάπως άνετα με ΜΜΜ , μπορεί να μην συμφέρει.
Για κάποιον που πρέπει μέσα στην μέρα να πάει σε 2-3-4 διαφορετικές δουλειές , τότε το αυτοκίνητο είναι κέρδος εξ ορισμού.
Εγώ φέτος βίωσα μία περίπτωση , που βέβαια ήταν πολύ ειδική , που κέρδισα αρκετά από την αγορά ενός αυτοκινήτου.
Το αγόρασα 16200, έκανα 30000 χλμ σε ένα χρόνο, που δεν γίνονταν με ΜΜΜ , άρα μόνο με ταξί ή με ενοίκιο, είχα όφελος έναντι του προηγούμενου που πούλησα 900 ευρώ στα καύσιμα , λόγω μικρότερης κατανάλωσης , βενζίνη και τα δύο και 550 λόγω τελών κυκλοφορίας , 1200 έναντι 2000 κυβικά και , το πούλησα 17800, γιατί ήμουν στην αρχή της κατάστασης που έχουμε τώρα που δεν υπάρχουν αμάξια.
Τώρα με το ντίζελ η διαφορά από το παλιό το δίλιτρο, είναι στα 6 ευρώ στα 100 χλμ και στα 590 στα τέλη.
Σιγά σιγά , μειώνονται τα ποσά που μου πήρε το κράτος μέσα στην κρίση, που αποφάσισε να διαλύσει τα δίλιτρα , ανεβάζοντας τα τέλη από τα 430 στα 1100 μαζί με τον ΦΠ.
Ακόμα όμως και αυτά που πλήρωσα τότε , θα πρέπει να μειωθούν από το όφελος κίνησης στην δουλειά μου, με άνεση για 160000 χλμ.
Απόσβεση λοιπόν πάντα υπάρχει. Η αρχική τιμή αγοράς , είναι αυτή που ορίζει την διαφορά μεταξύ του εργαλείου δουλειάς και της κ....ς ....
-
A γεια σου. Οταν το αυτοκινητο ειναι εργαλειο δουλειας πρεπει να φερει εστω και ποσοστιαια την εννοια του κερδους ή ζημίας. Αν στους ταριφες αυτο ειναι ευδιάκριτο σε καποιους απο εμας που δεν εξυπηρετουμαστε απο ΜΜΜ και σε συνδυασμο με τον τροπο ζωης που εχουμε επιλεξει, μια λαθος επιλογη μπορει να αποβει καταστροφικη.
-
Νομίζω υπερβάλλετε φίλοι μου. Κι εγώ εδώ που ζω χρειάζομαι αυτοκίνητο, ακόμα και για ένα λεμόνι ή για ψωμί. Βασικά χωρίς αυτοκίνητο πεθαίνεις εδώ... Αλλο αυτό όμως και άλλο ότι "βγάζεις κέρδος".
-
Αυτοκινητο και κερδος ειναι εννοιες που ταυτιζονται μονο για τον εμπορο και γι αυτον που εχει επαγγελματικη σχεση με το οχημα.....
Για ολους τους υπολοιπους ειναι ενας κουβας που πεταμε λεφτα ....
Τωρα αν καποιος μεσα σε ενα συντομο χρονικο διαστημα (αυτη την περιοδο )προλαβε και εκανε αγοραπωλησια
Οκ..εβγαλε ισως κατι λιγα ευρουλακια τα οποια θα τα χασει στο επομενο....Και αυτες ακομα ελαχιστες περιπτωσεις.....
-
Εχετε μπερδέψει κάποιοι τις ένοιες ΚΕΡΔΟΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Είναι διαφορετικά πράγματα. Αν δεν μπορείτε να διακρίνετε το παραπάνω δεν μπορούμε να συζητήσουμε καθώς είναι θεμελιώδες για την διεξαγωγή συζήτησης.
Κερδος το αυτοκίνητό ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ
Το να γλιτώσετε λειτουργικά έξοδα, βενζίνες κτλ κτλ είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Εξοικονομείς χρήματα από λειτουργικά έξοδα, ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ.
-
Η βάση εξέτασης είναι μικροοικονομική και όχι χρηματοοικονομική. Πιο συγκεκριμένα είναι η συμπεριφορά καταναλωτή. Πρέπει να μπορείτε να ξεχωρίσετε αυτά τα δύο. Είναι σαν να αλλάζεις το πλαίσιο σκέψης.
Σύμφωνα με αυτή το τι ονομάζεται "κέρδος" σημαίνει διαφορετικά πράγματα.
Πρέπει να θέσεις κάποιες παραδοχές πριν την σύγκριση. Το πάντα έχουν ένα μέτρο σύγκρισης και ένα πλαίσιο αξιολόγησης.
Το μέτρο λοιπόν σύγκρισης για έναν καταναλωτή ή η βάση αξιολόγησης για έναν καταναλωτή είναι ο όρος utility σε συνάρτηση με ένα συγκεκριμένο ύψος χρηματικών μονάδων. Δηλαδή το κεφάλαιο που διαθέτει για να εξυπηρετήσει αυτό το έργο.
Ως παραδοχή στην ανάλυση έχεις οτι το έργο είναι δεδομένο. Ότι δηλαδή πρέπει να κινηθώ από το α στο β μέρος. Αυτό είναι αδιαπραγματευτο στην ανάλυση που θα κάνει. Αν δεν είναι αδιαπραγματευτο τότε αυτομάτως δεν μπορεί να υπάρξει αξιολόγηση και χάνεται το πλαίσιο αναφοράς
Για να φέρει σε πέρας το έργο που απαιτεί θα χρειαστεί μονάδες utility (χρησιμότητας)
Εκεί θα κάτσει να επιλέξει μεταξύ των πολλών εναλλακτικώνΓια παράδειγμα:
Ποδαράτο
Ποδήλατο
Μηχανακι
Ταξί
Ουμπερ
Μετρό
Λεωφορεία
Αυτοκίνητο υβριδικο,diesel, βενζινη
Σουπερκαρ
Ελικόπτερο
Ελέφαντα
Κτλ
Κάθε ένα απο αυτά για το ίδιο έργο του προσφέρει βαθμούς utility και θα απαιτήσουν ένα μέρος ή όλο του διαθεσιμου κεφαλαίου.Αφήστε τις επενδυτικές έννοιες των επιχειρήσεων ή όταν το κύριο αντικείμενο ( το έργο κατά μια εννοια ) που αναζητάτε είναι το κέρδος.
Είστε καταναλωτές, δείτε το μέσα από το πρίσμα του καταναλωτή.
-
@lap said in Ford Puma 2019:
ΠΙΤΕΣ
δεν γράφω άλλο. Μία είναι η έννοια του κέρδους. Αχρείαστη η ανάλυση για κάτι τόσο απλό.
-
Όλα έχουν μια βάση σύγκρισης.
Ακόμα και το οικονομικό κέρδος έχει ως βάση την προηγούμενη κατάσταση του κεφαλαίου.
Το τι είναι κέρδος έχει να κάνει με την ΑΞΙΑ.Διότι και χρηματοοικονομικα το κερδος που αντιλαμβάνεσαι και αποδέχεσαι είναι "κέρδος" διότι οι χρηματικές μονάδες που κερδίζεις έχουν μια αξία. Ποια είναι αυτή;
Ότι μπορείς να τις επενδύσεις ξανά και ότι δεν γέμισες απλά χαρτάκια Μονόπολης.Οπότε ο βαισκος τρόπος σκέψης ιδιαίτερα για τον καταναλωτή είναι το utility ή αλλιώς η αξία που δίνει στο πως θα εξασφαλίσει τα ζητούμενα του.
Αυτά είναι τελείως βασικά. Σε κάθε οικονομική σχολή στο πρώτο εξάμηνο τα διδάσκουν.
-
@lap said in Ford Puma 2019:
Όλα έχουν μια βάση σύγκρισης.
Ακόμα και το οικονομικό κέρδος έχει ως βάση την προηγούμενη κατάσταση του κεφαλαίου.
Το τι είναι κέρδος έχει να κάνει με την ΑΞΙΑ.Διότι και χρηματοοικονομικα το κερδος που αντιλαμβάνεσαι και αποδέχεσαι είναι "κέρδος" διότι οι χρηματικές μονάδες που κερδίζεις έχουν μια αξία. Ποια είναι αυτή;
Ότι μπορείς να τις επενδύσεις ξανά και ότι δεν γέμισες απλά χαρτάκια Μονόπολης.Οπότε ο βαισκος τρόπος σκέψης ιδιαίτερα για τον καταναλωτή είναι το utility ή αλλιώς η αξία που δίνει στο πως θα εξασφαλίσει τα ζητούμενα του.
Αυτά είναι τελείως βασικά. Σε κάθε οικονομική σχολή στο πρώτο εξάμηνο τα διδάσκουν.
Κέρδος μπορεί να θεωρείς και να σου κάτσει το ΣΚ η Βαρβάρα ενώ εσεί νταλαβερίζεσαι με το Χριστινάκι απο γκομενικής απόψεως
Ford Puma 2019