-
@fanis75 said in Ford Puma 2019:
@alexandros-k said in Ford Puma 2019:
Εχουν και πολυ ακριβοτερη συντηρηση τα αυτοματα . Και οι ζημιες επισης κοστιζουν ακριβα
Για τις ζημιές συμφωνώ! Από την άλλη με σωστή χρήση και συντήρηση σπάνια να πάθουν ζημιά εκτός εαν είναι ελλατωματικό μοντέλο.
Για την συντήρηση δεν συμφωνώ, εφόσον μιλάμε για κανονικά και όχι διπλοσύμπλεκτα, αφού ουσιαστικά το μόνο που θέλουν είναι αλλαγή στα λάδια. Ενώ το χειροκίνητο κάθε λίγο θέλει συμπλέκτη. Παράδειγμα: στο Μινι στα 200.000χλμ είχαμε αλλάξει συμπλέκτη 2 φορές με κόστος €500 κάθε φορά (σε εξουσιοτημένο ήταν €750). Στο αυτόματο του πατέρα μου στα ίδια χλμ απλά μια αλλαγή λαδιών και φίλτρο του κιβωτίου, κόστος €200 - και μιλάμε για αμάξι τριπλάσιας αξίας και διπλάσιας ιπποδύναμης.
Παιζει ρολο που κινεισαι για να πεις ποσο συχνα αλλαζεις δισκο/πλατω.
Ξερω αμαξια με 170Κ που δεν ειχαν αλλαξει γιατι δεν ηταν ολη μερα 1η-2α μεσα στην κινηση.
Επισης τα αυτοματα αν βγαλουν ζημια το 2 χιλιαρο δεν το γλυτωνεις.
Τις προαλλες στο γραφειο ακουγα τον CEO να γκρινιαζει για το BMW (το προσωπικο του) κ τα 2500 χιλιαρικα (φιλικη τιμη) που εδωσε για προβλημα στο κιβωτιο.Ξαδερφος μου μηχανικος με το Μ3 (Ε46) εφτιαξε προβλημα στο δικο του κιβωτιο με εργατικα δικα του 2000ευρω...ρωτησε γνωστο του μεσα στην BMW ποσο θα πηγαινε κ του ειπα χαλαρα ενα ταληρο.
Ειναι μην σου κατσει.
-
Εχουν και πολυ ακριβοτερη συντηρηση τα αυτοματα . Και οι ζημιες επισης κοστιζουν ακριβα
Για τις ζημιές συμφωνώ! Από την άλλη με σωστή χρήση και συντήρηση σπάνια να πάθουν ζημιά εκτός εαν είναι ελλατωματικό μοντέλο.
Για την συντήρηση δεν συμφωνώ, εφόσον μιλάμε για κανονικά και όχι διπλοσύμπλεκτα, αφού ουσιαστικά το μόνο που θέλουν είναι αλλαγή στα λάδια. Ενώ το χειροκίνητο κάθε λίγο θέλει συμπλέκτη. Παράδειγμα: στο Μινι στα 200.000χλμ είχαμε αλλάξει συμπλέκτη 2 φορές με κόστος €500 κάθε φορά (σε εξουσιοτημένο ήταν €750). Στο αυτόματο του πατέρα μου στα ίδια χλμ απλά μια αλλαγή λαδιών και φίλτρο του κιβωτίου, κόστος €200 - και μιλάμε για αμάξι τριπλάσιας αξίας και διπλάσιας ιπποδύναμης.
Στα 200κ χλμ του πατερα σου επρεπε να αλλαξετε τουλαχιστον 2 φορες λαδια και φιλτρο στο σασμαν . Και πλεον πρεπει να ειναι κανα 300αρι η αλλαγη
-
Στα 200κ χλμ του πατερα σου επρεπε να αλλαξετε τουλαχιστον 2 φορες λαδια και φιλτρο στο σασμαν . Και πλεον πρεπει να ειναι κανα 300αρι η αλλαγη
Οχι, 1. Στα 120.000χλμ θελει αλλαγή (90.000 μίλια λένε που ειναι ακόμα περισσότερα). Σήμερα που είναι 300.000χλμ περίπου, έχει κάνει 2 αλλαγές. Δεν ξέρω πόσο κοστίζει πλέον, αλλά σωστό μου ακούγεται το νούμερο που λές.
-
Οχι, 1. Στα 120.000χλμ θελει αλλαγή (90.000 μίλια λένε που ειναι ακόμα περισσότερα). Σήμερα που είναι 300.000χλμ περίπου, έχει κάνει 2 αλλαγές. Δεν ξέρω πόσο κοστίζει πλέον, αλλά σωστό μου ακούγεται το νούμερο που λές.
Ειναι σαν τα 30,000 χλμ που λενε για αλλαγη λαδιων κινητηρα . Καλυτερα πιο νωρις
-
Ειναι σαν τα 30,000 χλμ που λενε για αλλαγη λαδιων κινητηρα . Καλυτερα πιο νωρις
Όχι ακριβώς! Γιατί η bmw λέει ποτε, sealed for life. Οπότε όπως η bmw λέει 30.000 χλμ για λάδια και αλλάζουμε νωριτερα, έτσι και αντί για sealed for life, αλλάζουμε όποτε λέει ο κατασκευαστής του κιβωτίου.
-
Καλά αυτό το 30.000 χλμ αλλαγή λαδιών είναι ένα κόλπο της αγοράς για να μειώσουν τα κόστη στις προσφορές leasing.
Ποτέ 30.000 χλμ σε έναν κινητήρα και δη στην Ελλάδα. Τον κατέστρεψες
-
-
Μπούδρες με σαντιγί.
Μιλάω εκ μέρους ανθρώπων που ανοίγουν μοτέρ κάθε μέρα εδώ και δεκαετίες.
Όποιος έκανε το λάθος να ακολουθήσει αυτήν τη χαζομάρα έχουν τις μεγαλύτερες φθορες στους κινητήρες.
-
Οι άλλοι τα σχεδιάζουν και τα κατασκευάζουν. Κάτι ξέρουν παραπάνω...
-
Σκατα ξέρουν. Παίρνουν feedback από την ζωή και αλλάζουν και προσθέτουν στα manuals προϋποθέσεις για να μην φάνε μηνύσεις.
Στην ελλαδα με 40 βαθμούς το καλοκαίρι, με μικρές αποστάσεις και αρκετή κίνηση, υψομετρικες διάφορες στις περισσότερες περιπτωσεις δεν πρέπει να τα κρατάς για 30.000 χλμ
Το έχω ξαναπεί, αν μιλήσεις με ανθρώπους που έχουν κάνει re build και έχουν επισκευάσει μοτέρ μπορεί έως και χιλιαδςς τις τελευταίες δεκαετίες ένα έχουν να πουν.
Αλλάξτε λάδι, πάρα πολλές αβαρίες θα είχαν αποφευχθεί. -
Η Ελλάδα δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Τα δοκιμάζουν σε ερήμους με 50+ βαθμούς! Επίσης αφού κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες χλμ, τα λύνουν και βλέπουν τι γίνεται, πριν τα βγάλουν στο εμπόριο.
-
Ε σου λέω σκατα κανουν. Η ζωή η ίδια το δείχνει με τόσα προβληματικά μοτέρ και ως προς την σχεδίαση τους και τις εν γένη αδυναμίες τους αλλά και στα λάδια.
Το ότι σχεδιάζει ένα εργοστάσιο έναν κινητήρα και τον δοκιμάζει δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι μαπας κινητήρας. Η ζωή θα δείξει τι θα είναι το κάθε μοτέρ.
Είναι ξεκάθαρα θέμα μάρκετινγκ.
Έχεις λάθος και επιμένεις.Από την μια έχεις μία άποψη που αν διαβάσεις στο manual του κατασκευαστή έχει πολλές προϋποθέσεις και από την άλλη έχεις την ίδια την πραγματικότητα με feedback
-
Εσύ που είσαι υπέρ των επιστημόνων κλπ και τώρα τους ακυρώνεις, με την γνώμη των μουτζούριδων; Συγγνώμη, θα προτιμήσω τις δοκιμές που κάνουν τα χιλιάδες PhD που δουλεύουν στις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Πολλές από τις βλάβες που βλέπουν τα συνεργεία είναι από λάδια που έμειναν μέσα χρόνια!
-
Ναι διότι η επιστήμη στηρίζεται στην επιβεβαίωση. Δεν επιβεβαιώνεται η θεωρία . Οπότε καπου υπάρχει ένα κενό. Το εντοπίζω όχι μονάχα εγώ σε οικονομικό όφελος λόγω προσφορών leasing
Για παράδειγμα σε γαλλικά μοτέρ που έχω εμπειρίες, όσα ακολούθησαν το όριο των 30Κ που είχαν μερικά ήταν κουρέλια. Όλα άθλια και χάλια μέσα τους. Όσα έκαναν στα 10-12Κ ήταν ξεκάθαρα σε καλύτερη κατάσταση.
Με το ίδιο λάδι, στο ιδιο μοτέρ παρόμοιας χρονολογίας. Προφανώς όσοι ανοίγουν δεκάδες μοτερ τα βλέπουν καθε μέρα.
-
@chrisk6 said in Ford Puma 2019:
Μεχρι το η Toyota εβγαλε το Yaris GR με 6αρι.
Απορω γιατι δεν εβαλε CVT...Το facelift Yaris GR-Four θα έχει και επιλογή για 8άρι αυτόματο κιβώτιο (με μετατροπέα ροπής ασφαλώς, όχι "λοξυγκάτο" διπλοσυμπλεκτο).
https://www.drive.com.au/news/toyota-gr-yaris-automatic-facelift-coming-report/
-
Όχι ακριβώς! Γιατί η bmw λέει ποτε, sealed for life. Οπότε όπως η bmw λέει 30.000 χλμ για λάδια και αλλάζουμε νωριτερα, έτσι και αντί για sealed for life, αλλάζουμε όποτε λέει ο κατασκευαστής του κιβωτίου.
Σωστά.
Στην 3αρα BMW που είχα (σειρά F3x), η οποία φορούσε το εξαιρετικό 8ρι κιβωτιο της ZF, ενώ η BMW δεν πρότεινε κάτι συγκεκριμένο για συντήρηση του κιβωτίου, η ZF είχε έτοιμο κιτ συντήρησης, που περιελάμβανε βαλβολινες, νέα ελαιολεκάνη (κάρτερ) κιβωτίου κλπ. και πρότεινε η συντήρηση να γίνεται κάθε 60.000 μίλια (περίπου 100.000 km). -
οι κατασκευαστές μια χαρά εχουν τεσταρει και σε χειρότερες συνθήκες και αντέχουν τα μοτέρ με αλλαγες στα 30000χλμ λάδι
όμως αντέχουν μεχρι να τελιώσει ή εγγυηση στα 100000χλμ και επειτα από την κακή συντήρηση (κακή θεωρω να αλλάζεις λάδια στα 30000χλμ) βγάζουν προβλήματα τα μοτερ
οπότε συμφωνώ ότι πολλά προβλήματα που συμβαίνουν μετά την εγγυηση (100000χλμ συνήθως) ας βγάλει ότι θέλει το μοτερ, στα @@ του του κατασκευαστή αφού έχει βγάλει το διάστημα που φτιάχθηκε να βγάλει
τωρα αν αστοχήσει και κανένα πιο πριν θα τον καλύψουν μέσα στην εγγύηση (ενα 2% να είναι δεν πειράζει)
αυτοί όμως θα μπορούν να διαφημίζουν ότι ο κινητήρας τους θέλει κάθε 30000χλμ αλλαγη λαδιών γιατι είναι πολύ καλός
ΠΟΤΕ δεν θα άφηνα αμάξι μου χωρίς αλλαγή λαδιών πάνω από 10000χλμ. Συνήθως αλλάζω στα 7000 ή στα 5000 στο Puma που μου έχει αλλαγη λαδιών στα 15000
προσωπική άποψη τα παραπάνω
Τα leasing αμάξια δυστηχώς είναι όλα στα 30000χλμ όπως λέει ο κατασκευαστής με αποτέλεσμα οταν πωληθούν αργότερα σαν μεταχειρισμένα να βγάζουν θέματα
-
@cirus said in Ford Puma 2019:
Ακριβώς τα ίδια έλεγε και ξαναέλεγε ο quadra 21 ειδικά για τα διαστήματα αλλαγής λαδιών και τις εγγυήσεις των κατασκευαστών.
-
@famas said in Ford Puma 2019:
@cirus said in Ford Puma 2019:
Ακριβώς τα ίδια έλεγε και ξαναέλεγε ο quadra 21 ειδικά για τα διαστήματα αλλαγής λαδιών και τις εγγυήσεις των κατασκευαστών.
δεν ετυχε να διαβασω αυτα που έλεγε αλλά αν είναι ετσι συμφωνώ μαζί του
-
@cirus welcome back!!!!!!!
Για άλλη μια φορά στο αέναο θέμα manual vs αυτόματο.
Τα καλά χειροκίνητα με ωραίο κούμπωμα , μικρή διαδρομή και καλό γρανάζωμα που δεν γρατζουνάει και αρνείται να κουμπώσει ακόμη και στον κόφτη είναι απολαυστικά ακόμη και στην καθημερινή κίνηση , αλλά είναι / ήταν πάντα πολύ σπάνια.
Μόνο σε ένα ωραίο εργαλείο όπως του cirus θα τα επέλεγα , στο focus με τον 1.5 , σε ένα civic αντί για cvt και φυσικά σε όλα σχεδόν τα mazda.
Σε όλα τις άλλες περιπτώσεις αν φυσικά είχα την οικονομική δυνατότητα ένα πολυβόλο DSG και ακόμη τα πιο ράθυμα Aisin ή ΖF είναι παντού ανώτερα.
Και δεν αναφέρομαι καθόλου στην καθημερινότητα ,μην σας πώ πως πιο πολύ θα γούσταρα να κουμπώνω ταχύτητες σε ένα focus , civic , mazda στο σταμάτα ξεκίνα στην πόλη παρά σε οποιοδήποτε διπλοσύμπλεκτο, αλλά κυρίως σε συνθήκες οδήγησης που αφορουν ακόμη και ελαφρά σβέλτες στροφοδιαδρομές.
Το άμεσο κατέβασμα ενός DSG και το rev matching του με τον ίδιο αδιάλειπτο και ρομποτικό τρόπο σε κάθε στροφή , κρατώντας και τα δύο χέρια στο τιμόνι , χωρίς να χάνεις μέτρα κατά την αποσύμπλεξη - σύμπλεξη , παίζοντας και με το φρένο ταυτόχρονα εκπαιδεύοντας μετά απο λίγο καιρό το αριστερό πόδι να φρενάρει μόνο, δεν έχουν αντίπαλο στον χειρουργικό τρόπο με τον οποίο μπορείς να κινηθείς , και δεν μιλάω για στραμπούληγμα και σκίσιμο αλλά για σβέλτη εως γρήγορη οδήγηση.
Αυτό είναι για εμένα το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του αυτόματου σε ένα οποιοδήποτε αμαξάκι 120-150 άλογα και μετά η ευκολία στην κίνηση σε σχέση με ένα μέτριο χειροκίνητο.
Ακόμη και ένα παλιάς κοπής 5άρι αυτόματο της Mercedes σε sport mode το προτιμώ σε στροφιλίκι ακόμη και απο ένα χειροκίνητο Mazda.
Ford Puma 2019