-
@ken11 said in Ford Puma 2019:
Ειδα ενα Ford Puma πριν 2-3 ημερες,σε μαυρο χρωμα,φορτωμενο απο εξοπλισμο,με ομορφες ζαντες,δυστυχως παρατηρησα οτι ειχε ταμπουρα στις πισω ροδες πραγμα που αφαιρουσε απο το συνολικο θετικο προσιμο.Οκ ο ιδιοκτητης θα πληρωσει στην αλλαγη 2 τακακια λιγοτερα οταν ερθει η στιγμη,αλλα θα χασει συνολικα σε φρεναρισμα και σε αισθητικη.
Στην πράξη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο φρενάρισμα. Μάλιστα αυτοκίνητα με τάμπουρα πίσω φρενάρουν μερικές φορές καλύτερα από άλλα με δίσκου. Όχι επειδή τα ταμπουρα είναι καλύτερα, αλλά επειδή γενικά το σύστημα φρένων και ανάρτησης (πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι η ανάρτηση παίζει τεράστιο ρόσλο στο φρενάρισμα) ανταποκρίνεται καλύτερα. Κλασικό παράδειγμα το Clio που φρενάρει πολύ καλύτερα από ανταγωνιστικά μοντέλα που έχουν δίσκους πίσω. Το αισθητικό θέμα ασχολίαστο... Φρένα είναι, πρέπει να φρενάρουν, όχι να ποζάρουν για μόστρα!
-
@ken11 said in Ford Puma 2019:
οσιμο.Οκ ο ιδιοκτητης θα πληρωσει στην αλλαγη 2 τακακια λιγοτερα οταν ερθει η στιγμη,αλλα θα χασει συνολικα σε φρεναρισμα και σε αισθητικη.
μονο αισθητικό και ψυχολογικό είναι το θέμα.
φρεναρει καλύτερα από όλα στην κατηγορία.
Η πέδηση μην ξεχναμε ότι γίνεται με τα μπροστα φρένα κυριως και οπως πολύ σωστα είπε και ο Δίας παιζουν και αλλα πράγματα ρόλο όπως η ανάρτηση
Σιγουρα γίνεται για εξοικονόμηση χρηματων αλλά το μοντέλο φρεναρει πάρα πολύ καλά ακόμα και με ταμπούρα πίσω.
-
Δεν πάυει να είναι ταμπούρα όμως. Καλά χρυσά αλλά ΤΑΜΠΟΥΡΑ. Μπορεί να φρενάρει όπως και με δίσκους αλλά ειναι ταμπούρα. Το λέω τόσες φορές γιατί η φορδ μαζί με τις υπόλοιπες αλλαγές - περικοπές έβγαλε και τα ταμπούρα.
Μπορεί κάποιος που θα ειναι το 1ο του αυτοκίνητο και θα το κρατήσει αρκετό καιρό να μην θέλει τα ταμπούρα!
Εγώ ενώ πήγαινα βουρ για st line x το 2020 πριν τις τραγικές αλλαγές τελικά με κράτησαν εκτός οι χώροι πίσω. 1,85 καθισμα τερμα κάτω και πίσω τα πόδια μου έβρισκαν όπως και το κεφάλι μου έβλεπε το c πιλαρ που αναφέρατε πιο πριν. Και τώρα σε σχέση με ένα πολο της συζύγου που έχουμε δεν μου έκανε τρομερή διαφορά σε χώρους. Οπότε τι να έπαιρνα ένα γαμάτο όχημα με ίδιους χώρους με το ήδη υπάρχον όχημα;Το έλεγα και τότε ότι αν ήταν λίγο μεγαλύτερο στο εσωτερικό θα χτυπούσε καλα το 2008 και ίσως το περνούσε στις τότε πωλήσεις.
-
Πρώτον η Ford δεν έβαλε τώρα τάμπουρα. Μια ζωή τα προτιμούσε στα πιο προσιτά της μοντέλα, όπως και η Renault. Είναι καλύτεροι οι δίσκοι; Ναι, είναι. Παίζει μεγάλο ρόλο; Όχι δεν παίζει! Το μόνο που πρέπει να ενδιαφέρει τον αγοραστή είναι πόσο καλά φρενάρει ένα αυτοκίνητο (υπάρχουν τεστ για αυτό) και όχι τι είδους φρένα έχει. Από προσωπική εμπειρία πάντως σου λέω ότι δεν έμεινα από φρένα ούτε μετά από 10 γύρους στην πίστα των Σερρών, με Focus Mk1 με τάμπουρα πίσω και συνεχόμενα φρεναρίσματα από τα 160 στο τέλος της μεγάλης ευθείας!
-
Το ακούω και στον περίγυρο μου αυτό με τα πίσω ταμπούρα...Ξάδερφος απέρριψε το Puma για αυτό τον λόγο!!Κάτοχος lacetti με 4 δισκόφρενα μεν, τραγική αίσθηση και αποτελεσματικότητα δε..Αφού και στη δοκιμή εντυπωσιάστηκε απο τα φρένα του Puma (λογικό) αλλά εκεί..κόλλημα!!! Ε τι ταμπούρα θα έχω πίσω?Αφού ρε άνθρωπε το διαπίστωσες και ο ίδιος!!
-
Τα ταμπούρα ένα μεγάλο πρόβλημα έχουν και αυτό είναι η απαγωγή θερμότητας. (Σε έντονη χρήση)
Από εκεί και πέρα, κανένα άγχος για καθημερινές μετακινήσεις. -
καλησπέρα το έγραψα και στο γκρουπ στο fb αλλά είπα να το αναφέρω και εδώ μήπως υπάρχει απάντηση ή υπάρχει και σε άλλα άτομα το παρακάτω και κατά πόσο ειναι φυσιολογικό :
Σε κάθε εκκίνηση του κινητήρα συνήθως βρίσκεται στης 1.3-4 στροφές σωστά?!
Εκείνη την στιγμή ακούγεται ένας μεταλλικός ήχος αν κατεβάσεις το τζάμι (όχι η χροιά του 3κυλίνδρου νομιζω)!
Όταν πέσουν οι στροφές δεν ακούγεται, στατικά όταν πατάω το πεντάλ φουσκώνει η τουρμπίνα και στο ξεφούσκωμα ακούγεται αμυδρά!
Είναι φυσιολογικό όλο αυτό? Προσπαθησα να το πω όσο ποιο αναλυτικα και βίντεο να τραβήξω έχω την εντύπωση δεν θα αποτυπωθεί!
Σίγουρα θα πάρω τηλέφωνο για να πάω στην αντιπροσωπεία αλλά είπα να ρωτήσω και στο γκρουπ!
-
@antonakis said in Ford Puma 2019:
Τα ταμπούρα ένα μεγάλο πρόβλημα έχουν και αυτό είναι η απαγωγή θερμότητας. (Σε έντον
η χρήση)
Από εκεί και πέρα, κανένα άγχος για καθημερινές μετακινήσεις.Ισχύει σίγουρα αλλά μιλάμε για παρα πολυ έντονη χρήση σε κατάβαση βουνού και αγωνιστική διάθεση σε ένα B-SUV με 125 άλογα. Που και πάλι απλά θα μειωθεί η πέδηση. Ουσιαστικά δεν έχεις πρόβλημα ποτέ. Δεν είμαι υπέρμαχος των ταμπουρων απλά μιλάμε για ένα μιλάμε για κάτι καθαρά ψυχολογικό και όχι ουσιαστικό. Στα 155 άλογα βάζουν δισκόφρενα πισω
-
Σωστά τα λες. Δε διαφωνώ. Το καλό με το πούμα ειναι ότι κυκλοφορεί και έκδοση με δισκόφρενα, άρα είναι εύκολη η αλλαγή σε δίσκους για κάποιον που έχει ανησυχίες στο μέλλον.
-
Τα ταμπούρα πίσω είναι τεράστιο μειονέκτημα
και εχουν μόνο πλεονέκτημα την καλλίτερη λειτουργία του μηχανικού χειρόφρενου το οποίο η ford δυσκολεύεται να το κάνει να δουλέψει σωστά στα αυτοκίνητα με δισκόφρενα πίσω . -
@monman2 said in Ford Puma 2019:
και εχουν μόνο πλεονέκτημα την καλλίτερη λειτουργία του μηχανικού χειρόφρενου το οποίο η ford δυσκολεύεται να το κάνει να δουλέψει σωστά στα αυτοκίνητα με δισκόφρενα πίσω .Tι εννοείς ότι δεν δουλεύει σωστά? 9 χρόνια δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα σε ford c-max
-
Ποδήλατα πάπια και scooter έχουν πλέον δισκόφρενα, δεν δέχομαι ότι δεν τους παίρνει να βάλουν σε ένα αυτοκίνητο μερικών δεκάδων χιλιάδων. Είναι απλό για μένα.
-
Νομίζω ότι η εταιρεία έπαιζε ανάμεσα στο ταμπούρα αντί δίσκων ή σπαστά πίσω παράθυρα αντί γρύλων.
Το επόμενο δίλημμα θα παιχτεί στο γκαζοταναλια αντί τιμόνι (αλά mad Max) ή τελάρα ΕΨΑ αντί καθισμάτων.
-
@dublin said in Ford Puma 2019:
Ποδήλατα πάπια και scooter έχουν πλέον δισκόφρενα, δεν δέχομαι ότι δεν τους παίρνει να βάλουν σε ένα αυτοκίνητο μερικών δεκάδων χιλιάδων. Είναι απλό για μένα.
Πολυ σωστά. Εδώ και 20 χρόνια δεν υπάρχει μοτο (125cc και πάνω)με ταμπούρο πίσω, γιατί να δικαιολογήσουμε τις τσιπιές κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας?
-
Νομίζω ότι έχει να κάνει και με το θέμα των ρύπων.
Λόγω σχεδίασης είναι καλά σφραγισμένο και δεν επιτρέπει την “εκπομπή” μικροσωματιδίων, ενώ η σκόνη από τις σιαγόνες φυλάσσεται μέσα και συλλέγεται κατά την περιοδική συντήρηση του συστήματος φρένων.
https://www.carandmotor.gr/nea/giati-epistrefoyn-ta-tampoyra-sto-systima-frenon -
@dimitrioskosmas said in Ford Puma 2019:
και εχουν μόνο πλεονέκτημα την καλλίτερη λειτουργία του μηχανικού χειρόφρενου το οποίο η ford δυσκολεύεται να το κάνει να δουλέψει σωστά στα αυτοκίνητα με δισκόφρενα πίσω .Tι εννοείς ότι δεν δουλεύει σωστά? 9 χρόνια δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα σε ford c-max
Στο mondeo που είχα ποτε δεν δούλεψε σωστά όσες προσπάθειες και να έκαναν στην αντιπροσωπεία , για να μην κυλάει έβαζα ταχύτητα
-
@dimitrioskosmas said in Ford Puma 2019:
Στο mondeo που είχα ποτε δεν δούλεψε σωστά όσες προσπάθειες και να έκαναν στην αντιπροσωπεία , για να μην κυλάει έβαζα ταχύτητα
Επιβεβαιώνω.
-
Γνωστό το πρόβλημα και το κακό ήταν οτι δεν υπήρχε λύση, στο δεύτερο mondeo που είχα δούλευε οχι τέλεια αλλα πολύ καλλίτερα ήταν το F/L .
Επειδή αναφέρατε το clio και σε αυτό το φόρουμ παραπονέθηκαν πολλοί ιδιοκτήτες οτι έτρωγε γρήγορα τα τακάκια 20-30000 χλμ αλλαγή , να ενα μειονέκτημα οταν το αυτοκίνητο φρενάρει πολύ με τα εμπρός .
Το Yaris ντίζελ με τα τέσσερα δισκόφρενα πρώτη αλλαγή τα εμπρός στα 80.000 τα πίσω στα 100.000 , δυο σετ τακάκια όταν το clio θα χρειαστεί τρία στα ίδια χλμ .
-
Δεν είναι απόλυτο ότι τα ταμπούρα φέρνουν πρόωρη φθορά στα τακάκια.
Παίζει ρόλο και το υλικό που χρησιμοποιείται. Αν είναι από χαλβαδοσκονη λογικό να φθείρονται γρήγορα.
Π.χ στο VW t5 τα τακάκια έβγαζαν πάνω από 100000χλμ.,όταν αγόρασα το t6 τα τακάκια τελείωσαν στα μισά χιλιόμετρα! Ίδια χρήση, ίδιος οδηγός. -
Επειδή αναφέρατε το clio και σε αυτό το φόρουμ παραπονέθηκαν πολλοί ιδιοκτήτες οτι έτρωγε γρήγορα τα τακάκια 20-30000 χλμ αλλαγή , να ενα μειονέκτημα οταν το αυτοκίνητο φρενάρει πολύ με τα εμπρός .
Δεν είναι θέμα ταμπουρων πίσω, άλλωστε δεν υστερούν σε δύναμη πέδησης. Είναι θέμα οικολογικών υλικών τριβής. Το ίδιο και με τους νέους συμπλέκτες. Επίσης έχει να κάνει με το πόσο "επιθετικά" είναι τα υλικά τριβής. Αυτά με την καλύτερη απόδοση συνήθως φθείρονται ταχύτερα.
Ford Puma 2019