-
εγώ δεν έχω πρόβλημα με τα της πόλης αλλά με την κάμερα οπισθοπορείας,,δεν μπορώ να την συνηθίσω! έχω μαθει με γύρισμα κεφάλι και καθρέφτες και ακόμα παλεύω με την κάμερα! επίσης πως γίνεται κάθε φορά εκει που παρκάρουμε καλά και φεύγουμε, όταν γυρνάμε μας έχουν κολλήσει μπρος πίσω,,είναι δυνατόν μωρέ!!
-
@paraskevas013 said in Ford Puma 2019:
εγώ δεν έχω πρόβλημα με τα της πόλης αλλά με την κάμερα οπισθοπορείας,,δεν μπορώ να την συνηθίσω! έχω μαθει με γύρισμα κεφάλι και καθρέφτες και ακόμα παλεύω με την κάμερα! επίσης πως γίνεται κάθε φορά εκει που παρκάρουμε καλά και φεύγουμε, όταν γυρνάμε μας έχουν κολλήσει μπρος πίσω,,είναι δυνατόν μωρέ!!
θα την συνηθίσεις σιγα σιγα. είναι σπουδαία. και γω δεν την μπορούσα στην αρχή. ακόμα κεφαλι γυρναω φυσικά αλλά τωρα την κάμερα την βολεύτηκα και πάω στο εκατοστο πισω χωρίς αγχος.
αυτο με το κολλημα άστο.
Οταν αγοράζεις αμαξι βαζεις μπελά στο κεφάλι σου. Που είναι, πως παρκαρα, γρατζουνίστηκε???και αλλά πολλά τέτοια. Ενώ όταν είχα παλιό αμάξι ουτε να το πλύνω όυτε να γρατζουνιστεί με ένοιαζε, ούτε να το φάει λίγο κάποιος. στα @@ μου χαχαχαχαχαχα. Τωρα αστα.......
-
@dirtybit said in Ford Puma 2019:
@error404 said in Ford Puma 2019:
Σύντομο update μετά από συμβίωση μίας εβδομάδας.
Το αυτοκίνητο είναι απόλαυση. Αρχικά, δεν περίμενα τόση διαφορά ανάμεσα σε sport & normal. Μόλις μπει sport mode η απόκριση στο γκάζι γίνεται πολύ πιο άμεση και ο κινητήρας «ξυπνάει». Ακόμη δεν είμαι πάνω από τα 1000 χλμ, επομένως το πάμε σιγά σιγά. Στο normal, δεν δείχνει την αξία του. Με τη διαφορά στην κατανάλωση να είναι <1 λίτρου για εμένα δεν έχει καμία αξία το normal mode, παρά μόνο όταν κινούμαι σε άθλια κίνηση. Μιας και έθιξα το θέμα της κατανάλωσης, είμαι στα 7.2 με 80% των χιλιομέτρων να έχει γίνει στην Κηφισίας και στο ποτάμι. Δεν θα ασχοληθώ παραπάνω με τα της κατανάλωσης, ούτε μελλοντικά, αν ειναι 6.5 η 7, η 8 καθώς μιλάμε για 2.5€ διαφορά στα 100KM.
Αφού λοιπόν επιδόσεις και εμφάνιση μας άφησαν ικανοποιημένους ας δούμε και τι θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Ερχόμενος από Fiesta, η διαφορά στον όγκο είναι εμφανής στο παρκάρισμα. Σε πολλές θέσεις που το Fiestάκι θα έμπαινε, εδώ δεν τολμώ καν. Επομένως αν κάποιος θέλει αυτοκίνητο αποκλειστικά για πόλη (εγώ δεν ήθελα) καλό θα ήταν να μην κινηθεί προς B-SUV, για να γλιτώσει ταλαιπωρία. Ο χώρος αποσκευών από την άλλη είναι τεράστιος, δεν έχω μπορέσει να τον γεμίσω μέχρι στιγμής και δύσκολα θα γεμίσει αν κάποιος δεν πάει 5ήμερες διακοπές με το έτερον ήμισυ. Ακόμη και σε τριήμερα, υπάρχει χώρος για πολύ πράγμα.
Κάτι που λείπει από το αυτοκίνητο είναι το ασύρματο Android Auto/Car Play. Καλό το καλώδιο, καλό το Sync3, αλλά θα κόστιζε στη Ford 50-60€ max το σχετικό hardware. Με την πρώτη ευκαιρία θα αγοραστεί το σχετικό adapter.
ΥΓ: Η γύρη το έχει κάνει απαίσιο, μέσα σε λίγες ώρες από το πλύσιμο ξαναγίνεται σαν να πέρασε από τη Σαχάρα.
Καλορίζικο το αμάξι να το χαρείς με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα!
Απο χώρους για τους πίσω πως ειναι; Ακουμπάνε τα πόδια των πίσω στα καθίσματα μπροστά;Ευχαριστώ!
Για χώρους πίσω, δεν μπορώ να μιλήσω, μιας και δεν έχω πάρει 3ο άτομο ακόμη, ούτε έκατσα πίσω για δοκιμή. Λίγο που το βλέπω σίγουρα δεν είναι «άνετο» όπως μία Octavia που γράφτηκε παραπάνω. Ελαφρώς πιο άνετο από Fiesta θα έλεγα, αλλά σε καμία περίπτωση άπλα για 3 γομάρια ενήλικα. Ας μας πει και ο Cirus που το έχει καιρό!Για το παρκάρισμα ναι, θέλει συνήθεια και το μέγεθος και οι αισθητήρες-κάμερες κτλ. Στην αρχή σε μπλοκάρει το συνεχόμενο μπιπ μπιπ, αλλά οκ συνηθίζεται. Εμπειρικά με το μάτι παρκάρεις μια χαρά όπως λέει και ο Cirus και τα υπόλοιπα πάνε «υποστηρικτικά». Θα είχε φάση να μπορείς να ανοίξεις πίσω κάμερα χωρίς όπισθεν, εκτός αν γίνεται και δεν το έχω βρει ακόμη.
-
Σύντομο update μετά από συμβίωση μίας εβδομάδας.
Το αυτοκίνητο είναι απόλαυση. Αρχικά, δεν περίμενα τόση διαφορά ανάμεσα σε sport & normal. Μόλις μπει sport mode η απόκριση στο γκάζι γίνεται πολύ πιο άμεση και ο κινητήρας «ξυπνάει». Ακόμη δεν είμαι πάνω από τα 1000 χλμ, επομένως το πάμε σιγά σιγά. Στο normal, δεν δείχνει την αξία του. Με τη διαφορά στην κατανάλωση να είναι <1 λίτρου για εμένα δεν έχει καμία αξία το normal mode, παρά μόνο όταν κινούμαι σε άθλια κίνηση. Μιας και έθιξα το θέμα της κατανάλωσης, είμαι στα 7.2 με 80% των χιλιομέτρων να έχει γίνει στην Κηφισίας και στο ποτάμι. Δεν θα ασχοληθώ παραπάνω με τα της κατανάλωσης, ούτε μελλοντικά, αν ειναι 6.5 η 7, η 8 καθώς μιλάμε για 2.5€ διαφορά στα 100KM.
Αφού λοιπόν επιδόσεις και εμφάνιση μας άφησαν ικανοποιημένους ας δούμε και τι θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Ερχόμενος από Fiesta, η διαφορά στον όγκο είναι εμφανής στο παρκάρισμα. Σε πολλές θέσεις που το Fiestάκι θα έμπαινε, εδώ δεν τολμώ καν. Επομένως αν κάποιος θέλει αυτοκίνητο αποκλειστικά για πόλη (εγώ δεν ήθελα) καλό θα ήταν να μην κινηθεί προς B-SUV, για να γλιτώσει ταλαιπωρία. Ο χώρος αποσκευών από την άλλη είναι τεράστιος, δεν έχω μπορέσει να τον γεμίσω μέχρι στιγμής και δύσκολα θα γεμίσει αν κάποιος δεν πάει 5ήμερες διακοπές με το έτερον ήμισυ. Ακόμη και σε τριήμερα, υπάρχει χώρος για πολύ πράγμα.
Κάτι που λείπει από το αυτοκίνητο είναι το ασύρματο Android Auto/Car Play. Καλό το καλώδιο, καλό το Sync3, αλλά θα κόστιζε στη Ford 50-60€ max το σχετικό hardware. Με την πρώτη ευκαιρία θα αγοραστεί το σχετικό adapter.
ΥΓ: Η γύρη το έχει κάνει απαίσιο, μέσα σε λίγες ώρες από το πλύσιμο ξαναγίνεται σαν να πέρασε από τη Σαχάρα.
Καλορίζικο το αμάξι να το χαρείς με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα!
Απο χώρους για τους πίσω πως ειναι; Ακουμπάνε τα πόδια των πίσω στα καθίσματα μπροστά;Ευχαριστώ!
Για χώρους πίσω, δεν μπορώ να μιλήσω, μιας και δεν έχω πάρει 3ο άτομο ακόμη, ούτε έκατσα πίσω για δοκιμή. Λίγο που το βλέπω σίγουρα δεν είναι «άνετο» όπως μία Octavia που γράφτηκε παραπάνω. Ελαφρώς πιο άνετο από Fiesta θα έλεγα, αλλά σε καμία περίπτωση άπλα για 3 γομάρια ενήλικα. Ας μας πει και ο Cirus που το έχει καιρό!Για το παρκάρισμα ναι, θέλει συνήθεια και το μέγεθος και οι αισθητήρες-κάμερες κτλ. Στην αρχή σε μπλοκάρει το συνεχόμενο μπιπ μπιπ, αλλά οκ συνηθίζεται. Εμπειρικά με το μάτι παρκάρεις μια χαρά όπως λέει και ο Cirus και τα υπόλοιπα πάνε «υποστηρικτικά». Θα είχε φάση να μπορείς να ανοίξεις πίσω κάμερα χωρίς όπισθεν, εκτός αν γίνεται και δεν το έχω βρει ακόμη.
Για τους χώρους πίσω να σας πω
εγώ είμαι 1,80 και 95 κιλα
στην θεση οδηγησης μου από πίσω κάθομαι σχετικά ανετα και για ταξιδι ακόμα. Δεν συγκρινεται με Octavia που είπες εκεί είναι η επιτομή της ανεσης γιατι την είχα. εκανες σταυροπόδι εκεί. αλλό αμάξι... επίσης καθόλου σπορ, επαιρνε κλίσεις. Ηταν φτιαγμένη για ανεση , χωρους και ταξίδια εκεινη.
3 γομαρια πίσω δεν κάθονται με τίποτα. 3 γυναίκες σιγουρα αλλα η μεσαία θεση δεν ενδεικνεται για ενηλικα ανδρα μεσου μεγέθους. Ειναι βασανιστηριο σε ταξιδι να κάτσει εκεί. σε κοντινη βολτα στριμωχτα είναι ενταξει.
Τωρα από εκεί και πέρα 4 ατομα με full αποσκευες σε ταξιδια έχω κάνει αρκετές φορες. Μια χαρα άνετα πήγαμε και αλλάξαμε θεσεις όλοι αφού ολοι το οδήγησαν. Μεχρι που καθόμασταν πισω 2 ανδρες (ο φιλος είναι 1,85) και 2 γυναίκες μπροστά!!!! Καλά η δική μου γυναικα το έχει οδηγήσει πολλές φορές αλλά και η φίλη μου που έχει ενα καινούργιο c3 ενθουσιάστηκε. Εχω κάνει μέχρι στιγμης 28000χλμ οπότε εχω εικόνα
Βεβαια εμένα είναι και αυτο με τα 200 αλογα οπότε όπως καταλαβαίνεται είτε έχεις φουλ βάρος και ανηφόρα είτε ευθειά με λίγο βάρος δεν ζορίζεται στο ελάχιστο το αμάξι, απλά η κατανάλωση αλλάζει.
Ανετα ταξίδια εχω κάνει με αυτό. Εχει εναν αεροδυναμικό θόρυβο μετά τα 140 όπως όλα τα τετραγωνισμένα suv. Η φυσικη είναι αμειλικτη σε μη αεροδυναμικά αμαξώματα.
Η πίσω κάμερα δεν ανοίγει χωρίς να βάλεις όπισθεν. θα βάλω σύντομα και μπροστά κάμερα βοηθάει να παρκάρεις και μπροστά στο εκατοστο.
-
Να προσέχουμε τι γράφουμε, διότι τελικά η υπερβολή υπάρχει σε όλους τους ιδιοκτήτες για τα αποκτήματα τους...ότι το puma χωράει άνετα 4 μαντράχαλους (ή στριμωγμένα τρείς γυναίκες στα πίσω καθίσματα) με οδηγό 1.80, μήκος αυτοκινήτου 4.186 mm, πλάτος 1.805 mm (+71), μεταξόνιο 2,58, οκ! Ότι όλοι οι καλοί χωρούν, χωρούν αλλά πως θα βγεις στο τέλος του ταξιδιού είναι το ζήτημα...Μην ξεχειλώνουμε τις δυνατότητες για τις οποίες φτιάχτηκε κάθε αυτοκίνητο και τον σκοπό χρήσης του. Μπορεί να είναι άνετο για την κατηγορία του, αλλά σίγουρα δεν φιλοξενεί άνετα 4 μαντράχαλους εκτός και αν οι τρεις κυμαίνονται σε ύψος 1.50 με 1.60, είναι απλά μαθηματικά με βάση το μεταξόνιο.
-
@nmsm2 said in Ford Puma 2019:
Να προσέχουμε τι γράφουμε, διότι τελικά η υπερβολή υπάρχει σε όλους τους ιδιοκτήτες για τα αποκτήματα τους...ότι το puma χωράει άνετα 4 μαντράχαλους (ή στριμωγμένα τρείς γυναίκες στα πίσω καθίσματα) με οδηγό 1.80, μήκος αυτοκινήτου 4.186 mm, πλάτος 1.805 mm (+71), μεταξόνιο 2,58, οκ! Ότι όλοι οι καλοί χωρούν, χωρούν αλλά πως θα βγεις στο τέλος του ταξιδιού είναι το ζήτημα...Μην ξεχειλώνουμε τις δυνατότητες για τις οποίες φτιάχτηκε κάθε αυτοκίνητο και τον σκοπό χρήσης του. Μπορεί να είναι άνετο για την κατηγορία του, αλλά σίγουρα δεν φιλοξενεί άνετα 4 μαντράχαλους εκτός και αν οι τρεις κυμαίνονται σε ύψος 1.50 με 1.60, είναι απλά μαθηματικά με βάση το μεταξόνιο.
οτι νομίζεις εγω δεν υπερβάλω πάντως, οτι έγραψα το εννοω και δεν παίρνω πίσω κάτι.
εγω πίσω από την θεση μου κάθομαι και είμαι 1,80
είπα 5 δεν κάθονται με τίποτα δεν ξέρω αν το διάβασες.
4 κάθονται, όχι ανετα όπως σε μια octavia (ΚΑΙ αυτό το έγραψα φίλε μου) αλλά μια χαρά και για ταξίδι.
Και ψηλότεροι από 1,80 αν στους 4 είναι μέσα γυναίκες που είναι μικρότερων διαστασεων.
ΥΓ αν θες στο ταξίδι για να είσαι ανετος να είσαι σταυροπόδι , τοτε ναι δεν χωράνε 4. θες μεγαλύτερο αμάξι
ΥΓ2 Αν θες να σου πω τα αρνητικά του αυτοκινήτου απλά ζητα το , εχει και τέτοια κανενα θέμα.
-
@spiros75 said in Ford Puma 2019:
@cirus said in Ford Puma 2019:
ΥΓ Η Γυρη μ@μιέται , το πλένεις και σε λίγες ώρες είναι σκ@τ@ πάλι....
Και που να δεις τα περιστέρια. Σε κλειστό γκαράζ το πρωί σε κλειστό γκαράζ το βράδυ και μου δίνουν ραντεβού στο φανάρι....
> Τι τα ταΐζουν και όλας ....αρακά με αγκινάρες
-
οτι νομίζεις εγω δεν υπερβάλω πάντως, οτι έγραψα το εννοω και δεν παίρνω πίσω κάτι.
4 κάθονται, όχι ανετα όπως σε μια octavia (ΚΑΙ αυτό το έγραψα φίλε μου) αλλά μια χαρά και για ταξίδι.
Και ψηλότεροι από 1,80 αν στους 4 είναι μέσα γυναίκες που είναι μικρότερων διαστασεων.
ΥΓ αν θες στο ταξίδι για να είσαι ανετος να είσαι σταυροπόδι , τοτε ναι δεν χωράνε 4. θες μεγαλύτερο αμάξι
ΥΓ2 Αν θες να σου πω τα αρνητικά του αυτοκινήτου απλά ζητα το , εχει και τέτοια κανενα θέμα.
Επειδή την φράση κάθομαι άνετα την αντιλαμβάνεται διαφορετικά ο καθένας, φίλε cirus όταν κάτσεις πίσω από την θέση σου στα 1.80cm ακουμπάνε τα πόδια σου το μπροστινό κάθισμα;
-
Επειδή την φράση κάθομαι άνετα την αντιλαμβάνεται διαφορετικά ο καθένας, φίλε cirus όταν κάτσεις πίσω από την θέση σου στα 1.80cm ακουμπάνε τα πόδια σου το μπροστινό κάθισμα;
οχι αλλά οριακά δεν ακουμπάνε φιλε μου. λίγα εκατοστα περισσεύουν
Γενικά το Puma στις πίσω θέσεις είναι από τα μικρότερα στην κατηγορία του. Παρόλα αυτά κάθεσαι οκ χωρις να στριμωχθεις κατ εμε. (αυτό εννοούσα άνετα αλλά πες το αλλιώς αν θες)
Τα 2008, Kamiq, C3 Aircross είναι τα BSUV με τους καλύτερους χώρους πίσω. Σαφως πιο άνετα από το μικρότερο σε μήκος Puma
Αν σε νοιαζει ο χωρός πίσω πολύ, στο λέω ξεκάθαρα μην προτιμήσεις το PUMA πάρε κάτι αλλο. Εχει δώσει μεγαλύτερη βάση στον χώρο αποσκευών (ο μεγαλύτερος στην κατηγορία) και φυσιολογικά εκλεψε από τον πίσω χώρο των επιβατών.
-
Για εμένα, το μεγαλύτερο πρόβλημα του Puma στις πίσω θέσεις, είναι η κλίση της οροφής, που σημαίνει ότι οι ψηλότεροι θα βλέπουν ουρανό αντί για παράθυρο. Ο χώρος για τα πόδια ήταν ικανοποιητικός ομολογώ.
-
@antonakis said in Ford Puma 2019:
Για εμένα, το μεγαλύτερο πρόβλημα του Puma στις πίσω θέσεις, είναι η κλίση της οροφής, που σημαίνει ότι οι ψηλότεροι θα βλέπουν ουρανό αντί για παράθυρο. Ο χώρος για τα πόδια ήταν ικανοποιητικός ομολογώ.
1,85 και πάνω δυσκολεύει το πράγμα όπως λες. δεν αντιλέγω.
Εγω είμαι μεσαίου μεγέθους οχι πολύ ψηλός 1,80 οπότε δεν έχω θέμα
-
@groover1972 said in Ford Puma 2019:
@spiros75 said in Ford Puma 2019:
ΥΓ Η Γυρη μ@μιέται , το πλένεις και σε λίγες ώρες είναι σκ@τ@ πάλι....
Και που να δεις τα περιστέρια. Σε κλειστό γκαράζ το πρωί σε κλειστό γκαράζ το βράδυ και μου δίνουν ραντεβού στο φανάρι....
> Τι τα ταΐζουν και όλας ....αρακά με αγκινάρες
εγω πάντα είχα την εντύπωση ότι πίνουν μιλκο με ομελέτα.
-
1.82 είμαι και με ενόχλησε. Αλλά είμαι και γω παράξενος
-
1.82 είμαι και με ενόχλησε. Αλλά είμαι και γω παράξενος
φόραγες παπούτσια με αερόσολα
βάλε σαγιοναρούλα και θα είσαι εντάξει
-
μεσαίου ύψους είναι 1,80? στους ψηλούς είσαι Κυρε
-
κάποτε στο τέξας.
εχεις δει τα σημερινά παιδιά και εφήβους????
-
κάποτε στο τέξας.
εχεις δει τα σημερινά παιδιά και εφήβους????
έχω έναν ενήλικα και μια έφηβο(έχουν 10 χρόνια διαφορά), ξέρω ξέρω.
-
Και πριν 30 χρόνια στον μέσο όρο ήταν κάποιος στο 1,80.
-
Αλλού πρέπει να υπερβαίνεις τον μ.ο.
-
Ειδα ενα Ford Puma πριν 2-3 ημερες,σε μαυρο χρωμα,φορτωμενο απο εξοπλισμο,με ομορφες ζαντες,δυστυχως παρατηρησα οτι ειχε ταμπουρα στις πισω ροδες πραγμα που αφαιρουσε απο το συνολικο θετικο προσιμο.Οκ ο ιδιοκτητης θα πληρωσει στην αλλαγη 2 τακακια λιγοτερα οταν ερθει η στιγμη,αλλα θα χασει συνολικα σε φρεναρισμα και σε αισθητικη.
Ford Puma 2019