-
@famas said in Ford Puma 2019:
Αλλαγή λαδιού και φίλτρου στην αντιπροσωπεία. 80€.
Εντύπωση μου έκανε ότι μου έστειλαν βιντεάκι με τις εργασίες που έκαναν στο αυτοκίνητο(εξαγωγή ελαστικών και μέτρηση δίσκων πχ)Εντυπωσιακή η χρέωση της εργατοωρας...
-
με το ΦΠΑ ειναι 57 η ώρα.
Cupra Belmar μου πήραν 70 την ωρα για να συνδεσουν μια 70ΜΑΙ καμερα που ειχα
-
Σε συνέχεια της χθεσινής ανάρτησης του φίλου famas, το κόστος για το μικρό σέρβις σε Opel Crossland 1.5 hdi, για να έχουμε να λέμε.. -
@k-m said in Ford Puma 2019:
με το ΦΠΑ ειναι 57 η ώρα.
Cupra Belmar μου πήραν 70 την ωρα για να συνδεσουν μια 70ΜΑΙ καμερα που ειχα
Και στην Reanault σε φίλο του ζήτησαν 100ε για να την συνδέσουν ... κλοπή
-
@araxnis said in Ford Puma 2019:
Σε συνέχεια της χθεσινής ανάρτησης του φίλου famas, το κόστος για το μικρό σέρβις σε Opel Crossland 1.5 hdi, για να έχουμε να λέμε..35€ το AdBlue.. επειδή την πάτησα και εγώ μία φορά, να γεμίζετε μόνοι σας AdBlue γιατί το τσιμπάνε στις αντιπροσωπείες.
Γενικά ο όμιλος έχει πολύ καλές τιμές, μόνο τα Ford πάω έξω και όσα κλείνουν 15ετια, το 2008 και C3 επίσημα. Ειδικά το C3 είναι του 12 και προτιμώ ακόμη Omega..
Ford πολύ ακριβή για το τίποτα θυμάμαι, και Toyota ένας από τους λόγους που ανοίξαμε σαμπάνιες όταν ξεφορτωθηκαμε το Auris ήταν ότι είχαμε φτάσει επίπεδα BMW στα τελευταία service (με κάποια υπερβολή το λέω, γιατί δεν είχα ποτέ τέτοια!), Ειδικά στα 120.000 ήταν ένα εξωφρενικό ποσό θυμάμαι, και το επόμενο θα ήταν το πολύ μεγάλο, οπότε είπαμε να επισπεύσουμε..
-
@dublin said in Ford Puma 2019:
Σε συνέχεια της χθεσινής ανάρτησης του φίλου famas, το κόστος για το μικρό σέρβις σε Opel Crossland 1.5 hdi, για να έχουμε να λέμε..35€ το AdBlue.. επειδή την πάτησα και εγώ μία φορά, να γεμίζετε μόνοι σας AdBlue γιατί το τσιμπάνε στις αντιπροσωπείες.
Γενικά ο όμιλος έχει πολύ καλές τιμές, μόνο τα Ford πάω έξω και όσα κλείνουν 15ετια, το 2008 και C3 επίσημα. Ειδικά το C3 είναι του 12 και προτιμώ ακόμη Omega..
Ford πολύ ακριβή για το τίποτα θυμάμαι, και Toyota ένας από τους λόγους που ανοίξαμε σαμπάνιες όταν ξεφορτωθηκαμε το Auris ήταν ότι είχαμε φτάσει επίπεδα BMW στα τελευταία service (με κάποια υπερβολή το λέω, γιατί δεν είχα ποτέ τέτοια!), Ειδικά στα 120.000 ήταν ένα εξωφρενικό ποσό θυμάμαι, και το επόμενο θα ήταν το πολύ μεγάλο, οπότε είπαμε να επισπεύσουμε..
Θα διαφωνήσω για την Ford, ειχα 14 χρόνια focus mkII..Εκτός απο την αλλαγή ιμάντα εκκεντροφόρων που τσεκούρωνε, είχε παρα πολύ καλές τιμές. O brother με το megane πλήρωνε 4πλάσια..Βέβαια απο το '15 δεν ξαναπήγα σε αντιπροσωπεία, να άλλαξαν τόσο πολύ τα πράγματα..
-
Όλοι ξέρουμε ότι οι χρεώσεις στην ford είναι πολύ καλές. Εδώ και πολλά χρόνια.
Πώς πάλι έτυχε στον dublin να του φαίνονται πανάκριβες, απορώ!!!
-
@dublin said in Ford Puma 2019:
Θα διαφωνήσω για την Ford, ειχα 14 χρόνια focus mkII..Εκτός απο την αλλαγή ιμάντα εκκεντροφόρων που τσεκούρωνε, είχε παρα πολύ καλές τιμές. O brother με το megane πλήρωνε 4πλάσια..Βέβαια απο το '15 δεν ξαναπήγα σε αντιπροσωπεία, να άλλαξαν τόσο πολύ τα πράγματα..
Δεν ξέρω ειδικά, συγκριτικά το λέω γιατί πάντα είχα PSA/Ford και ένα Toyota, τα PSA πάντα ήταν φθηνότερα. Τελευταία από ότι διαβάζω εδώ μέσα πρέπει να είχε ανέβει η διαφορά περισσότερο..δεν είμαι σίγουρος.
-
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα
Καλα εντάξει!
-
@paraskevas013 said in Ford Puma 2019:
1)Δεν μου εμφανίζει το ημικύκλιο της τουρμπίνας όταν το πατάς, παρά μόνο μέχρι την μέση! Να φανταστώ θέλει φόρτιση εν κινήσει για να κάνει ολόκληρο γεμίσμα?
Λοιπόν, δοκίμασα συγκεκριμένα και κατέληξα ότι όταν πατάς από χαμηλά δλδ 15-18 χαω τότε γεμίζει εντελώς το δεξιό ημικύκλιο. Όταν πατάς με σχετικά πολλά, τότε γεμίζει μέχρι τη μέση και πέφτει ανεξαρτήτως αν συνεχίζεις να πατάς εσύ.
Προφανώς τα παραπάνω είνια σύμφωνα με το τρόπο λειτουργία του mhev. Βοήθεια στα χαμηλά και στα ψιλά ελάχιστα. -
4Τροχοί - To νέο Ford Puma ST Powershift είναι «1.000άρι» και έχει 170 ίππους
Μια νέα έκδοση του Ford Puma με την ονομασία ST Powershift, με 1.000άρη κινητήρα με 170 ίππους και 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, έρχεται να εμπλουτίσει τη γκάμα του μικρού SUV της μπλε οβάλ εταιρείας.
Η Ford επιχειρεί να προσδώσει σήμερα στο δημοφιλές Puma περισσότερη αύρα από την γκάμα των μοντέλων ST παρουσιάζοντας μια νέα έκδοση με την ονομασία «ST Powershift» η οποία τροφοδοτείται από την ισχυρότερη έως τώρα έκδοση του γνωστού 3κύλινδρου κινητήρα του 1,0 λίτρου EcoBoost Hybrid.
Για την περίσταση, ο γνωστός από τα πιο «ταπεινά» Ford Puma κινητήρας της μπλε οβάλ εταιρείας αποδίδει για την περίσταση 170 ίππους και ροπή 248 Nm, εξασφαλίζοντας σε συνδυασμό με το γνωστό 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (με paddles στο τιμόνι) της εταιρείας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 7,4 δλ.
Ο συγκεκριμένος κινητήρας συνεχίζει να ενσωματώνει την ήπια υβριδική τεχνολογία των 48V, με την ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια να παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα (BISG) προσφέροντας πρόσθετη ροπή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ώστε να εξασφαλιστεί βελτιωμένη απόδοση στις χαμηλότερες στροφές.
Το νέο Ford Puma ST Powershift υιοθετεί το σύνολο σχεδόν των τεχνολογιών πλαισίου, ανάρτησης και φρένων που συναντάμε καιρό τώρα στο Puma ST, το οποίο θα συνεχίζει να διατίθεται παίρνοντας κίνηση από έναν 3κύλινδρο 1.500άρη κινητήρα 200 ίππων. Έτσι, και στο νέο Puma ST Powershift το «παρών» δίνουν στην ανάρτηση τα πατενταρισμένα ελατήρια ανακατανομής φορτίων και τα σπορ αμορτισέρ διπλού σωλήνα της Hitachi, οι αντιστρεπιτικές δοκοί των 24 και 28 χλστ. εμπρός και πίσω, καθώς και οι μεγαλύτεροι τροχοί με ζάντες 19 ιντσών.
Το σύστημα διεύθυνσης είναι κατά 25% πιο γρήγορο από εκείνο των απλών Puma των 125 και 155 ίππων, και ανάλογο σε ρύθμιση και αίσθηση με εκείνο που βρίσκουμε στο Puma ST των 150 ίππων, ενώ χαρακτηριστική είναι η παρουσία ενός συστήματος Torque Vectoring καθώς και μεγαλύτερων φρένων με δίσκους 325 χλστ. στον εμπρός άξονα.
Σχεδιαστικά, η σπορ εικόνα ενισχύεται από μια πλειάδα εξωτερικών προσθηκών και αλλαγών. Στο εμπρός μέρος, για παράδειγμα, υπάρχει ένα splitter που αυξάνει την κάθετη αεροδυναμική δύναμη του εμπρός μέρους κατά 80%, ενώ χαρακτηριστική είναι η σχεδίαση της εμπρός γρίλιας αλλά και η παρουσία ενός νέου εξωτερικού χρώματος με την ονομασία Azura Blue.
Στο εσωτερικό τα σπορ καθίσματα της Ford Performance κερδίζουν τις εντυπώσεις μεταξύ όλων των υπολοίπων στοιχείων που αναβαθμίζουν την εμφάνιση της νέας έκδοσης, η οποία τιμολογείται στη χώρα μας στα 40.883 ευρώ.
-
Με 39.883 το σκεφτόμουν..
-
Aν ήταν 30-31 χιλιάρικα θα σκότωνε, τώρα απλά γελάμε. Ελπίζω τουλάχιστον να μην είναι ύπουλος τρόπος κατάργησης όπως είπατε του 1.5 για τους ρύπους. Αρκετά δλδ.
-
Συμφωνώ, στα 30 - 31k το 1.000άρι puma θα ήταν ευκαιρία.
Μήπως όμως δε προλάβαιναν τη ζήτηση; -
@georgemit said in Ford Puma 2019:
Συμφωνώ, στα 30 - 31k το 1.000άρι puma θα ήταν ευκαιρία.
Μήπως όμως δε προλάβαιναν τη ζήτηση; -
(Δυστυχώς) το 1,000αρι στα 30-31Κ ειναι ουτοπικό. Στα 31-32 βγήκε το 155αρι ST Line X. Μακαρι να ειχε εστω 34 το 1000αρι ST και θα με έβαζε σε πειρασμό. Στα 31Κ δεν το συζητώ, με κλειστά μάτια.
-
Έχεις δίκιο, τα 34k είναι μια δίκαιη τιμή και γι αυτούς και για μας.
Στα 31 νομίζω πως τους κλέβουμε. -
Εγω γιατι δεν μπορω να χωνεχω το 1000cc κ 40 χιλιαρικα.
Μου καθεται καπως...
K ειδικα για να βγαλεις κ 170 αλογα.Ειμαι παλιομοδιτης μαλλον...
-
@chrisk6 said in Ford Puma 2019:
Μου καθεται καπως...
καλά δεν είσαι ο μόνος....
Αλλα και 31-32 που λένε πιο πάνω υπερβολή συμφωνα με τα νέα δρόμενα
μην ξεχνάμε πως έχει διαφορικο, ενισχυμένο πλάισιο, αναρτησεις κτλ. ολα αυτά κοστίζουν 34-35 θα ήταν κάτι δίκαιο και αρκετα απομακρυσμένο από το 1,5 πραγματικό ST και ας ήταν και με manual. εκει κάτι θα πουλούσε
-
@cirus said in Ford Puma 2019:
@chrisk6 said in Ford Puma 2019:
Μου καθεται καπως...
καλά δεν είσαι ο μόνος....
Αλλα και 31-32 που λένε πιο πάνω υπερβολή συμφωνα με τα νέα δρόμενα
μην ξεχνάμε πως έχει διαφορικο, ενισχυμένο πλάισιο, αναρτησεις κτλ. ολα αυτά κοστίζουν 34-35 θα ήταν κάτι δίκαιο και αρκετα απομακρυσμένο από το 1,5 πραγματικό ST και ας ήταν και με manual. εκει κάτι θα πουλούσε
Το υπολοιπο πακετο ναι οκ ειναι ανταγωνιστικο.
Αλλα να δωσεις 40Κ για χιλιαρι μοτερ?
Ξερω γω μου καθεται καπως. Κ αντε στα 125 αλογα λες πανω κατω εκει ειναι η φαση.
Αλλα 170?
Γιατι να μην ανεβασεις λιγο τον κυβισμο κ να δουλεψεις πανω στον υπαρχων κινητηρα αφου τον πιστευεις?
Ford Puma 2019