-
@m3bp4sn said in Mazda CX-30:
Επίσης να ρωτήσω λίγο για τα διαδικαστικά.
Η εξόφληση του πλήρους ποσού πότε γίνεται κανονικά? Μου είχε πει παλιότερα ότι πρέπει να γίνει κατα τον εκτελωνισμό. Δηλαδή πρέπει να γίνει πριν καν δει κάποιος το αυτοκινήτο αν είναι όλα οκ?Επίσης με την ασφάλεια, φαντάζομαι μπορεί να γίνει με το που πάρει πινακίδες το αυτοκίνητο, σωστά?
Ευχαριστώ!
Aσφαλεια θα κανεις με το που βγει η αδεια κυκλοφοριας (ταυτοχρονα παιρνει και πινακιδες) . Πιο πριν δεν μπορεις
Εξοφληση θα σου ζητησουν μεγαλο ποσο , αν οχι ολα, για τον εκτελωνισμο και τα λιγα υπολοιπα (αν υπαρξουν) οταν ειναι να παραλαβεις ή οταν βγει η αδεια
-
Ένα update σεντόνι για το αυτοκίνητό μετά από 2000 χιλιόμετρα ήδη σε ένα μήνα.
Το αυτοκίνητο είναι απόλαυση να το οδηγείς πολύ smooth αθόρυβο κ άνετο ειδικά σε μέτριους προς καλούς δρόμους. Σε πιο κακούς δρόμους διαβάζει λίγο παραπάνω τις ανωμαλίες χωρίς να γίνεται ενοχλητικό κατά εμένα τουλάχιστον. Σε εκτός δρόμου διαδρομή ίδια αίσθηση. Σε πατημένο χώμα έως μέτρια κακό χωμα είναι απόλαυση λες κ πας σε άσφαλτο κ πας αέρα.. σε κακό χώμα με φυτευτες πέτρες δεν είναι καλή εμπειρία θυμίζει επιβατικό, αναπηδά αρκετά οπότε είναι προς αποφυγή.
Ο κινητήρας άρχισα να τον πιέζω κ βλέπω πως έχει δύο πρόσωπα όπως έχουν πει πολλοί ήδη. Μου φαίνεται πολύ πολιτισμένος μέχρι περίπου τις 3κ στροφές αθόρυβος χωρίς κραδασμούς αλλά και ραθυμος σχετικά κ πνιγμένος δεν ξέρω αν ανοίξει κιαλο. Από τις 4200 περίπου βλέπω ένα σκαλοπάτι ισχύος εμφανές κ πάλι ένα ακόμα μικρότερο στις 5200 κ κανεις πάρτυ μέχρι τις 6.5κ στροφές όπου δείχνει να του αρέσει κ να βγάζει κ ωραίο ήχο. Από κατανάλωση πόλη είμαι κοντά στο 6 μισή με 7. Σε εθνικό που το πάτησα 140-160 για ώρα ήμουν κοντά στο 8. Απόλυτα ευχαριστημένος. Εξαιρετικό επίσης το start stop που είναι το μόνο που δεν απενεργοποιω σε αμάξι.
Από κράτημα δεν έχω εντυπωσιαστεί σε επίπεδο feedback στο οριο. Δεν ξέρω αν είναι τα λάστιχα που έχω αλλάξει αλλά δεν νιώθω ακριβώς που είναι τα όρια πρόσφυσης πότε τα πλησιάζω κ πόσο έχω να τα ξεπεράσω όταν αρχίσει να χάνει. Επίσης γέρνει κάπως. Δεν είναι hatchback ξεκάθαρα για εμένα είναι SUV, κ κάνει focus περισσότερο προς την άνεση παρά την sport οδήγηση. Κρατάει πολύ καλά πάντως μέχρι ένα σημείο μαζεύεις πολλά χιλιόμετρα στις στροφές χωρίς να το καταλάβεις και αν πιέσεις κρατάει πολυ καλά. Επίσης είναι άμεσο κ είναι πολύ καλό στις απότομες αλλαγές πορείας. Το δοκίμασα κ σε βρεγμένο σήμερα επαρχιακό όπου είχα την ίδια εικόνα/σχόλια με το στεγνό. Κάτι που παρατήρησα επίσης κ Μ άρεσε σε πιο ολισθηρους δρόμους είναι πως με ελαφρύ φρένο κ κόψιμο τιμονιού μέσα στη στροφή ακούει το πίσω μέρος κ ανοίγει πορεία όμορφα αλλά αυτό θέλω λίγο χρόνο ακόμα να το δουλέψω κ να εμπιστευτώ το αμάξι. Εντάξει για το τιμόνι τι να πω για εμένα τοπ. Direct responsive και βαρύ τόσο όσο. Ξέρεις συνεχώς που δείχνει τι κάνει κ κάνει την οδήγηση απόλαυση.
Τώρα από τετρακίνηση κάτι π δεν περίμενα να πω κ με εξέπληξε πραγματικά θετικά. Ερχόμενος από τετρακίνητο. Θεωρώ πως είναι απλά εξαιρετική. Στις στροφές είτε άσφαλτο είτε χωμα όταν αγριευω το παιχνίδι απλά δεν με αφήνει να φύγω αν κόψω τιμόνι ακόμα κ ατσαλα κ πατήσω γκάζι στέλνει πίσω πριν καν το καταλαβω.. σε ανηφόρες μεγάλες εκτός δρόμου με χαλίκι σε χώμα κ νεροφαγωματα δεν γλιστράει καθόλου. Πραγματικά απορώ πως το κάνει αυτό. Ακόμα κ σε διαγωνια περάσματα με κρέμασματα διαγωνίων τροχών την μαζεύει την κατάσταση πάρα πολύ γρήγορα κ αποτελεσματικά χωρίς χαζοσπιναρισματα. Δεν λέω πως το αμάξι είναι για hardcore off road αλλά όχι λόγω της τετρακίνησης αλλά μάλλον της απόστασης από έδαφος κ κυρίως της μακριάς κλιμάκωσης του κιβωτίου.
Αυτό νομίζω είναι το μόνο που θα άλλαζα στο αμάξι και δεν μου αρέσει. Ένα εξαιρετικό κιβώτιο που πνίγεται από τις σχέσεις. Το αποτέλεσμα είναι να φαίνεται ραθυμο το μοτέρ χαμηλά σε εκτός δρόμου (και εντός σε προσπεράσεις) μεγάλες ανωφερειες να σβήνει πανευκολα μην μπορώντας να κρατήσει το αμάξι στην ροπή οπότε θέλει πατιναρισμα δυνατό που καταπονεί το συμπλέκτη κιβώτιο κ προφανώς δειχνει τα όρια του.
Επίσης να αναφέρω κ το εξαιρετικό Bose που αξίζει κάθε ευρώ μεστός ήχος τόσο όσο μπάσο κ πολύ.καλα ψηλά μεσαία. Ότι είδος μουσικής κ να βάλω από rock μέχρι τζαζ είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο.
Συνοπτικά ουδείς τέλειος αλλά άκρως απολαυστική εμπειρία συνολικά
-
Καλόβολτο/καλοτάξιδο και ευχαριστούμε για τα σχόλια!
Για το ότι δεν βρίσκεις που είναι το όρια πρόσφυσης πολύ πιθανόν να φταίνε τα ελαστικά, μιας και δεν προσανατολίζονται σε αυτό.
Λογικά κερδίζοντας για την εκτός δρόμου ικανότητα χάνεις εκεί. -
Εξαιρετική περιγραφή, επικεντρωμένη στα πραγματικά συν και πλην του μοντέλου. Τέτοιες περιγραφές πραγματικά βοηθούν……ίσως με αυτόματο κιβωτιο να καμουφλάρονταν οι αδυναμίες του μοτέρ. Πάντως φαίνεται πως παραμένει ένα πολύ καλό μικρό πραγματικό suv!
-
Πράγματι, πολύ καλή περιγραφή. Να δεις που είναι ήδη διάσημη.
-
Πολύ καλή περιγραφή @tylip1984 . Αυτό με τις σχέσεις ισχύει και στο 3αρι νομίζω. Έχουν βάλει αρκετά μακρύ σασμάν ρε γμτ που αν το καναν πιο κοντό θα είχε και πολύ καλύτερη επιτάχυνση.
Επίσης παίδες, ρώτησα πότε θα μου δώσει και την άδεια/πινακίδες για να το ασφαλίσω (μιας και κάναμε και ο,τι άλλα χαρτιά χρειάζονταν) και μου είπε πως θα μου κάνει αυτός προσφορές ασφάλισης.
Αξίζει να το κάνω μέσω αυτού ή κλασικές μούφες των dealers για να κονομήσουν έξτρα??Thanks!
-
Επιστροφή και για μένα από τις καλοκαιρινές διακοπές. 3060 χλμ έγραψε το CX. Η κατανάλωση σε νορμάλ επίπεδα για τα δικά μου δεδομένα (7.4λτ). Πάτησε και χώμα φέτος αλλά όχι τίποτα extreme καταστάσεις. Περισσότερο πατημένο και λίγο φυτευτη πέτρα. Η σκληρή ανάρτηση με το μαμά ελαστικό δεν είναι καλός συνδυασμός. Ίσως με ένα άλλο να ήταν καλύτερα.
Περί οδήγησης τα έχω πει... απολαυστικό.
Εμένα προσωπικά μου αρέσει να το στρίβω επαρχιακό. Είναι πραγματικά τρένο στις στροφές. Αν και τα Τ005 άρχισαν να ψιλοχανουνε πρόσφυση...αισιως 21Κ τα χλμ. Σε λίγες μέρες δεύτερη αλλαγή λαδιών.Και δύο στιγμιότυπα από καταναλώσεις Αθήνα - Ευηνοχώρι και Ιωάννινα - ΣΕΑ Ακράτας.
Να δω πότε θα φτιάξει η Mazda την εφαρμογή να έχουμε περισσότερα δεδομενα απο διαδρομές...κρίμα πραγματικά να είναι τόσο πίσω σε αυτό το κομμάτι.
-
125 χλμ μ.ο. ταχύτητας δεν θυμάμαι να έχει ανεβάσει κανείς στο φόρουμ.
Και 7.1 κατανάλωση εξαιρετική! -
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
125 χλμ μ.ο. ταχύτητας δεν θυμάμαι να έχει ανεβάσει κανείς στο φόρουμ.
Και 7.1 κατανάλωση εξαιρετική!Με τα όρια που λένε...
Στο πήγαινε από Ευηνοχώρι προς Ιωάννινα (χωριό) με παραπλήσια μέση ωριαία (~122) έκαψε 7.8. Δεν πρόλαβα να βγάλω... Εκεί φάνηκε η διαφορά στα υψομετρικά και που χρειαζόταν να κρατήσει παραπάνω στροφές.
-
Για να δούμε πόσο καιρό θα πάρει και ο εκτελωνισμός. Τι προηγούμενη εβδομάδα μου είπε ότι μπήκε τελωνείο κλπ. Ρωτάω, άρα για πότε παράδοση. Μου λέει, επειδή το χω τονίσει και εγώ να δωθεί προτεραιότητα πιστεύω δεν θα πάμε 3 εβδομάδες, αλλά κάτι λιγότερο. Τι 3 εβδομάδες, τόσο δεν κάνει το Βαρκελώνη->Πειραιά με 4 ενδιάμεσες στάσεις...
-
@m3bp4sn said in Mazda CX-30:
Για να δούμε πόσο καιρό θα πάρει και ο εκτελωνισμός. Τι προηγούμενη εβδομάδα μου είπε ότι μπήκε τελωνείο κλπ. Ρωτάω, άρα για πότε παράδοση. Μου λέει, επειδή το χω τονίσει και εγώ να δωθεί προτεραιότητα πιστεύω δεν θα πάμε 3 εβδομάδες, αλλά κάτι λιγότερο. Τι 3 εβδομάδες, τόσο δεν κάνει το Βαρκελώνη->Πειραιά με 4 ενδιάμεσες στάσεις...
Αν ειναι τελωνειο 1 βδομαδα βαρια 10 μερες.
Τελειωσες...υπομονη για λιγο τωρα. -
Εξαρτάται απο την εταιρεία logistics που συνεργάζονται. Αν είναι η Ferst τότε κλάφτα Χαράλαμπε !!!
-
Εμένα θα με καλούσαν την περασμένη εβδομάδα για νεότερα σχετικά με την παραγγελία.
Πως έλεγε το τραγούδι? Κι όλο περιμένω, περιμένωωωω.... -
Δε πειράζει φίλε, για τέτοια ομορφιά είναι γλυκιά η αναμονή
-
@jammamon said in Mazda CX-30:
Δε πειράζει φίλε, για τέτοια ομορφιά είναι γλυκιά η αναμονή
Μωρέ έχω ξεμείνει με το Panda της γυναίκας κάτι μήνες τώρα και έχω πάθει λίγο στέρηση από αμάξι που να στρίβει..!
ΥΓ. Όλο τον Αύγουστο όργωσα την Λακωνία, κάθε μέρα μπάνιο, βόλτα, εκδρομή, πέτυχα 1 (ένα) CX-30 κι αυτό γκρι και SkyActive-G.
Κυβέρνηση τα Tucson και τα Qashqai άνετα, από οικογενειακά. Μια μέρα σε μια παραλία ήταν στην σειρά 4 Tucson, ούτε συνεννοημένοι να ήταν. -
Πες μου οτι το χεις παραγγειλει και με το κοκκινο εσωτερικο να τρελαθω τελειως απο τη ζηλεια
-
Καλησπέρα στην ομάδα. Είμαι ζεστός για αγορά του CX-30. Είχα μπει στο site της Mazda στον διαμορφωτή και είχα ψάξει αρκετά κινητήρες εκδόσεις, κλπ. έχοντας στο μυαλό μου 2-3 σενάρια που με ενδιέφεραν. Σε κινητήρα είχα καταλήξει σε skyactive X FWD και ήθελα να δω και να συζητήσω με τον πωλητή για τις εκδόσεις prime line και exclusive line. Ωστόσο, ο πωλητής μου είπε ότι πλέον ο skyactive X ξεκινά από centre line . Η prime line έχει καταργηθεί. Αποτέλεσμα η τιμή του skyactive x με την centre line να βγαίνει περίπου στις 40.000€! Στον διαμορφωτή centre line δεν υπάρχει. Μου είπε ο πωλητής ότι μάλλον δεν είναι ενημερωμένο το site. Επειδή όμως, δεν τον είδα και πολύ σίγουρο σε αυτά που μου έλεγε (μία μου έλεγε ότι υπάρχει prime line σε skyactive X μία ότι δεν υπάρχει), σκέφτηκα να γράψω στο forum μήπως και κάποιος γνωρίζει
-
Πες μου οτι το χεις παραγγειλει και με το κοκκινο εσωτερικο να τρελαθω τελειως απο τη ζηλεια
Όχι, έκδοση Homura, μαύρα καθίσματα υφασμάτινα με κόκκινες ραφές. Soul Red Crystal εξωτερικό όμως.
Χθεσινή ενημέρωση: 09/09 φτάνει στην Βαρκελώνη και 09/10 θα φτάσει στην Ελλάδα. Θα χρειαστούν και περίπου 15 εργάσιμες για την παράδοση.
Οι βαποράδες βρείτε με ποιο βαπόρι φτάνει!@clone Από το τευχάκι με τις αλλαγές για το ΜΥ2025:
-
@babisstinson said in Mazda CX-30:
Όχι, έκδοση Homura, μαύρα καθίσματα υφασμάτινα με κόκκινες ραφές. Soul Red Crystal εξωτερικό όμως.
Χθεσινή ενημέρωση: 09/09 φτάνει στην Βαρκελώνη και 09/10 θα φτάσει στην Ελλάδα. Θα χρειαστούν και περίπου 15 εργάσιμες για την παράδοση.
Οι βαποράδες βρείτε με ποιο βαπόρι φτάνει!@clone Από το τευχάκι με τις αλλαγές για το ΜΥ2025:
Άντε με το καλό! Το 9/9 φτάνει Βαρκελώνη δεν είμαι σίγουρος ότι ισχύει. Το δικό σου λογικά έφτασε ήδη Βαρκελώνη με το Cerulean Ace 26/8 (σε αυτό που νόμιζα ότι ήταν το δικό μου αλλά τελικά ήταν στο προηγούμενο). Τώρα με ποιο θα ρθει Ελλάδα, θα το ξέρει και ο ίδιος και θα στο πει σε 1-1.5 βδομάδα. Αλλά εγώ πιστεύω κατά τις 10/9 μπορεί να φεύγει Βαρκελώνη και μετά 20κατι του μηνός Ελλάδα. Συνήθως έτσι, πάει.
Εγώ περιμένω ακόμα εκτελωνισμό.
-
@babisstinson said in Mazda CX-30:
Έχουν τιμή για το 2.5 e-Skyactiv G;
Mazda CX-30