-
Καλοτάξιδο! Αναμένουμε φωτογραφίες με τα νέα λάστιχα
@ss_76 Edit, σβήστηκε παράθεση φωτογραφιών (διπλή μάλιστα!). Καλό είναι να αποφεύγετε να παραθέτετε φωτογραφίες, διότι η επανάληψη κουράζει τους αναγνώστες και επιβαρύνει τον διακομιστή (server). {Admin}
-
@ms33 said in Mazda CX-30:
@tylip1984 said in Mazda CX-30:
Eυχαριστώ για την παρέα σας στην υπομονή μου το τελευταίο 6 μηνο.
Παραλαμβάνω κ εγώ σήμερα απόγευμα μετά από πίεση δικιά μ στις 7 μερες ακριβώς από τότε π ήρθε το καράβι.Με το καλό Καλοριζικο με πολλα χαρουμενα χιλιόμετρα.
@ms33 Edit, σβήστηκε παράθεση φωτογραφιών. Καλό είναι να αποφεύγετε να παραθέτετε φωτογραφίες, διότι η επανάληψη κουράζει τους αναγνώστες και επιβαρύνει τον διακομιστή (server). {Admin}
Με τι μαρκα ελαστικα ήρθε ?
-
Καλοτάξιδο @tylip1984 ,τι να πούμε... Αμαξάρα και χρώματαρα
-
Πρώτο update.
Ανεση, Θορυβος.
Νομιζω απο τα καλυτερα σημεια του αυτοκινητου. Δεν το περίμενα ούτε τόσο ανετο με τον ημιακαπτο πισω (δεν τον καταλαβαινεις καθολου) ουτε τοσο αθορυβο. Κυλάει πολύ όμορφα στο δρόμο. Έχει γίνει φοβερή δουλειά στο κομμάτι ηχομόνωση είτε από δρόμο είτε από λάστιχα είτε κινητηρα. Ο τελευταίος ειδικά μεχρι τις 2,5-3Κ στροφες απορω αν δουλευει πραγμα π με μπερδευει λιγο σε τι στροφες τον εχω και ξεχναω τις ταχυτητες.Κινητηρας.
Έχει ροπή από το ρελαντί. Μπερδεύτηκα μια φορα κ αντι να βαλω οπισθεν που ηθελα, εβαλα 6 κ ξεκινησε απαλα χωρις καν διαμαρτυρια.. Τωρα σε επιταχυνσεις μεχρι 2,5 -3 Κ στροφες π το παω (χωρις τερμα γκαζι) για να στρωσω λιγο φαινεται οτι το αμαξι ειναι βαρυ δεν θα μεινει απο ροπή αλλά δεν νιώθεις κ κάτι γρήγορο να συμβαίνει. Καμμια σχεση με turbo αλλα το ξεραμε αυτό. Σιγουρα παιζει παρα πολυ ρολο το κιβωτιο που ειναι παρα πολυ μακρυ οποτε θα πω πως η δευτερα αντε κ βαρυα η τριτη σε αυτο το ευρος κατι κανει, απο εκει κ κατω πατας γκαζι κ περιμενεις.. Όταν το στρωσω φανταζομαι (οπως θυμαμαι κ απο test drive μετά τις 4κ αρχιζει κ δίνει κάπως καλά. Στα θετικα φοβερα στρωτος, οπως ειπα αθορυβος και γενικα πολιτισμενοςΚρατημα- Τιμονι-Κιβωτιο- Φρενα
Εδω θα ειμαι επιφυλακτικος καθως πρεπει να περιμενω να στρωθει καλα πριν πιεσω. Παντως στις καμπες με πολλα φαινεται οτι κραταει κ ειναι καπως ζωντανο οταν κοβεις τιμονι. Νιωθω οτι οσο αυξανεις ρυθμο τοσο νιώθει πιο άνετα. Βεβαια δεν πιεσα πολύ. Το τιμονι πολύ καλό, μεστό σε αίσθηση και direct. Κιβωτιο τα γνωστα κ χιλιοειπωμενα καλα για mazda. Τα φρένα με εντυπωσίασαν πολύ γραμμικά κ δυνατά, πολύ καλή αίσθηση. Στις στροφές γέρνει λίγο όταν πιεστεί. Κατανάωση στα πρώτα που είδα χωρίς πίεση είδα ότι το 7-8 μέση είναι εύκολη υπόθεση οπότε μια χαρά. Με χαλαρή στην πόλη έπιασα κ 5,4 σημερα.Σαν γενικό σχόλιο είναι ότι το αμάξι το φοράς κ πας κ ξεχνάς ότι οδηγείς κάτι για αγκαρία να φτάσεις κάπου. Σε ταξιδεύει μαζί του κ αυτό νομίζω είναι το δυνατό του κομμάτι η συνολική Premium αίσθηση. Για χώρους εμφανιση κτλ δεν θα πω κατι τα εχετε χιλιοπει.
Τώρα τα νέα λάστιχα έχω μικρές εντυπώσεις ακόμα, αλλά είναι πολύ πιο στιβαρά από τα toyo r56 π αντικατέστησαν. Τα toyo τα επιανες με το χερι κ λυγιζε ολο το πλαινο τα yokohama πολυ δυσκολα. Φοβηθηκα οτι θα επηρεασει ανεση αλλα ουτε καν οι διαφορες αν υπαρχουν ειναι αμελητεες. Στον θόρυβο επίσης ίδια εικόνα, ίσως μια πολύ ελαφριά αυξηση σε τραχύ οδοστρωμα σε πιο καλό δρόμο τα ίδια. Πιστεύω εδώ παίζει ρόλο η εξαιρετική ηχομόνωση γενικά καθώς το πέλμα είναι αρκετά επιθετικό. Επίσης νομίζω πως το τιμόνι έγινε λίγο πιο υπάκουο με τα yokohama τα οποία όσο ανεβάζεις ρυθμό φαίνεται η σκληρή κατασκευή τους καθώς ακούνε καλύτερα από τα toyo. Πιστεύω πολύ καλή επιλογή για κάποιον π θέλει χιονια (λεμε τωρα) κ ελαφρυ off road.
Βαζω κ μερικές φωτό.
-
Πολύ ωραίο, καλοτάξιδο
-
Πολύ ωραίο....Καλοταξιδο ....
homura είναι;
ΥΓ. Βάλε και καμιά φωτογραφία από το εσωτερικό, μπρος - πίσω χώρους - επενδύσεις κτλ
-
Εκπληκτικό. Το τέλειο αυτοκινητο αλλά λόγω φόρου δύσκολο.
-
Μας βρίσκω όλους λίγο υπερβολικούς με τον ΦΠ. Όταν δίνεις πχ 35κ για ένα αυτοκίνητο δεν νομίζω ότι τα 2-3 που θα δώσεις σε βάθος χρόνου είναι το πρόβλημα. Βέβαια οι περισσότεροι πλέον κοιτάμε μόνο την κατανάλωση και δεν θελουμε να δίνουμε φράγκο στο κράτος. Σημασία όμως έχει να κάνεις αυτό που γουστάρεις και να το απολαμβάνεις κάθε μέρα. Αυτό συνήθως κοστίζει.
-
@kkostask said in Mazda CX-30:
Μας βρίσκω όλους λίγο υπερβολικούς με τον ΦΠ. Όταν δίνεις πχ 35κ για ένα αυτοκίνητο δεν νομίζω ότι τα 2-3 που θα δώσεις σε βάθος χρόνου είναι το πρόβλημα. Βέβαια οι περισσότεροι πλέον κοιτάμε μόνο την κατανάλωση και δεν θελουμε να δίνουμε φράγκο στο κράτος. Σημασία όμως έχει να κάνεις αυτό που γουστάρεις και να το απολαμβάνεις κάθε μέρα. Αυτό συνήθως κοστίζει.
Δεν έχεις δίκιο. Εγώ ούτε ένα ευρώ δεν θέλω να δώσω στο κράτος για ένα παράλογο φόρο , ούτε 1
Και δεν είναι μόνο ο φόρος. Τα αυτοκίνητα που έχουν φπ μεταχειρισμένα πέφτει πάρα πολύ η τιμή τους.
Το Mazda είναι αμαξαρα δεν πάω να το απαξίωσω απλά εξηγώ γιατί ο Φπ δεν είναι μόνο ψυχολογικό (που είναι) και υπάρχουν και άλλοι λόγοι που θέλει κάποιος να τον αποφύγει
Μόνο για τον φπ λεω. Τα βλέπω τα Mazda ,και τα θαυμάζω, τα γουστάρω πολύ οπότε μην παρεξηγούν οι κάτοχοι. Δεν φταινε τα αμάξια για τον παράλογο φόρο
-
Είπες το μυστικό. Δεν έχουμε 35 Κ για αυτοκινητο.
-
@cirus said in Mazda CX-30:
Δεν έχεις δίκιο. Εγώ ούτε ένα ευρώ δεν θέλω να δώσω στο κράτος για ένα παράλογο φόρο , ούτε 1
Και δεν είναι μόνο ο φόρος. Τα αυτοκίνητα που έχουν φπ μεταχειρισμένα πέφτει πάρα πολύ η τιμή τους.
Το Mazda είναι αμαξαρα δεν πάω να το απαξίωσω απλά εξηγώ γιατί ο Φπ δεν είναι μόνο ψυχολογικό (που είναι) και υπάρχουν και άλλοι λόγοι που θέλει κάποιος να τον αποφύγει
Μόνο για τον φπ λεω. Τα βλέπω τα Mazda ,και τα θαυμάζω, τα γουστάρω πολύ οπότε μην παρεξηγούν οι κάτοχοι. Δεν φταινε τα αμάξια για τον παράλογο φόρο
Δεν κατάλαβες καλά το σχόλιο μου, ειδικά το πρώτο μέρος…μιλάω απλά για τα χρήματα σαν ποσό. Φυσικά κανένας μας σχεδόν δεν θέλει να δώσει φράγκο στο κράτος ειδικά για το νταβατζιλίκι αυτό.
-
Δεν κατάλαβες καλά το σχόλιο μου, ειδικά το πρώτο μέρος…μιλάω απλά για τα χρήματα σαν ποσό. Φυσικά κανένας μας σχεδόν δεν θέλει να δώσει φράγκο στο κράτος ειδικά για το νταβατζιλίκι αυτό.
Κατάλαβα απλά και γω σου λέω ότι δεν είναι μόνο ψυχολογικό (που είναι και τέτοιο) όπως λες . Χάνεις χρήματα και στην μεταπώληση
-
!
Φαίνονται ωραία και μάλλον θα είναι ανθεκτικότερα από τα κλασσικά all season στους χωματόδρομους. Στα υπέρ το «δόντι» προστασίας της ζάντα που -αν δεν απατώμαι- δεν το έχει κανένα άλλο ελαστικό σε αυτή την διάσταση. Σε τι τιμή τα έβαλες;
-
Μεγεια.Οντως το αμάξι είναι πανέμορφο και φοβερό στο δρομο τόσο σε αίσθηση στο στρίψιμο όσο και σε άνεση ταξιδιού.Ειδικα το πόσο αθόρυβο είναι με εξέπληξε από τη πρώτη στιγμή.Ο εξοπλισμός επίσης υπερπλουσιος .
Όταν άνοιξει και άλλο ο κινητήρας και τον μάθεις θα δεις ότι κινεί το αυτοκίνητο πολύ γρήγορα.Αν υπηρχε στην Ευρωπη το 2.5 Τ φυσικα θα το προτιμουσα βεβαια .Επισης must η τετρακινηση.Εγω μόνο το πορτ μπαγκαζ βλέπω ως μειονέκτημα. -
Η μεταπώληση είναι το πρόβλημα, μένουν πολύ περισσότερο στο car οι αγγελίες τους. Εγώ, τουλάχιστον , που έχω απαλλαγή Φ.Π. και τελών κυκλοφορίας μέχρι 2650 κυβικά, αυτό φοβήθηκα. Αν αγόραζα με ορίζοντα 10+ έτη δεν θα το σκεφτόμουν.
-
440€ ΦΠ είναι σαν να καίει 1,5l/100Km περισσότερο.
Όταν δίνουμε τα € μας στους φόρους σε κάθε γέμισμα πάλι κοροϊδία δεν είναι?
Και όμως υπάρχουν ανταγωνιστές που καίνε ακόμη περισσότερο και όμως πουλάνε.... -
Για αυτόν που το αγοράζει, η επιλογή του ΦΠ, είναι δική του. Την ξέρει την πληρώνει, τέλος.
Αυτό όμως που είναι το βασικό, είναι το αμάξι το παντρεύται για 9 χρόνια. Γιατί ούτε 1 στους 10 δεν παίρνει μτχ αμάξι που έχει και ΦΠ, άσε που το τεκμήριο είναι υψηλό.Σκέψου ότι το 10ετίας δίλιτρο έχει τεκμήριο 4400, ενώ ένα καινούργιο 1200 έχει 4000.
-
Καλοριζικο και καλοταξιδο..
Πολυ ομορφο αμαξι και ιδανικο σε μεγεθος..χθες πετειχα και ενα σκουρο πρασινο προς δυτικα προαστεια και ηταν κουκλι..αν εβγαινε με ενα μικρο αποδοτικο hybrid κινητηρα θα ταν πολυ δυνατη επιλογη για μενα καθως διαθετει και τετρακινηση..κερδισε το lexus -
Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα σύγκρισης με το lexus.
-
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα σύγκρισης με το lexus.
Διαφωνω διοτι αυτο ειναι υποκειμενικο..για μενα σ αυτα που ζητω ειναι ανωτερο το lexus..για καποιον αλλον σ αυτα που ζηταει ειναι ανωτερο το cx-30
Mazda CX-30