-
Προφανώς εσένα μπορεί να σου ταιριάζει το συγκεκριμένο lexus αλλά σαν αυτοκινητα δεν έχουν επαφή, ειδικά βάλεις στο παιχνίδι χώρους, επιδόσεις, στρίψιμο, τετρακίνηση, ποιότητα εξοπλισμό και τιμή.Μονο σε κατανάλωση και τη μη ύπαρξη φόρου πολυτελούς διαβίωσης βλέπω να υπερτερεί το lexus.
-
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Προφανώς εσένα μπορεί να σου ταιριάζει το συγκεκριμένο lexus αλλά σαν αυτοκινητα δεν έχουν επαφή, ειδικά βάλεις στο παιχνίδι χώρους, επιδόσεις, στρίψιμο, τετρακίνηση, ποιότητα εξοπλισμό και τιμή.Μονο σε κατανάλωση και τη μη ύπαρξη φόρου πολυτελούς διαβίωσης βλέπω να υπερτερεί το lexus.
Χωρους και τιμη ναι υπερτερει το μαζντα..σ ολα τ αλλα υπαρχει συζητηση..καθως και το lexus στριβει ταπα..επιδοσεις δεν το συζηταμε καν για τα 122 του βαρυτερου cx30..με τα 150 συγκρινονται τα 136 του lbx και ισως ειναι και πιο γρηγορο το lbx..το cx30 με τα 186 θα ναι πιο γρηγορο προφανως..awd εχουν και τα δυο..ποιοτητα κ εξοπλισμο και τα δυο ειναι πολυ δυνατα..ποιοτητα πιστευω το lexus αλλα δεν εχω μπει στο μαζντα..μονο καποιος που χει κανει td και τα δυο θα μπορουσε να μας πει με πιο ακριβη στοιχεια
-
Πόσο κάνει το τετρακίνητο LBX στή κορυφαία έκδοση του ;
-
Όχι ότι η Μαζντα είναι off road animal, αλλά τα υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ ως 4κινηση είναι gimmick.
Μόνο τα Land Cruzer & Hi Lux έχουν σοβαρά συστήματα. -
@piliourits said in Mazda CX-30:
Όχι ότι η Μαζντα είναι off road animal, αλλά τα υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ ως 4κινηση είναι gimmick.
Μόνο τα Land Cruzer & Hi Lux έχουν σοβαρά συστήματα.Ισχυουν ολα...εγω το awd σε συνδυασμο με ενα χιονολαστιχο για χιονι και παγο το θελα πιο πολυ και για light καταστασεις..αλλωστε για δυνατο off roading ειναι μετρημενα τα νεα μοντελα..
-
Πόσο κάνει το τετρακίνητο LBX στή κορυφαία έκδοση του ;
Η κορυφαια εκδοση ειναι η limited edition και θα βγει για περιορισμενο αριθμο αυτοκινητων..αμεσως μετα κορυφαια
εκδοση θεωρειται η cool που εχω παραγγειλει και τα χει ολα..42χιλ.. -
@tolisk20 said in Mazda CX-30:
Μόνο τα Land Cruzer & Hi Lux έχουν σοβαρά συστήματα.Ισχυουν ολα...εγω το awd σε συνδυασμο με ενα χιονολαστιχο για χιονι και παγο το θελα πιο πολυ και για light καταστασεις..αλλωστε για δυνατο off roading ειναι μετρημενα τα νεα μοντελα..
Για τετρακίνηση θα Μ επιτρέψεις να διαφωνήσω. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα σε κάθε εταιρία. Το έχω ψάξει το συγκεκριμένο θέμα πολύ κ η Mazda έχει πολύ καλή τετρακίνηση για την χρήση του αυτοκινήτου προφανώς.
Τώρα για τα τα toyota-lexus η τετρακίνηση π μπαίνει σε οτιδήποτε εκτός Hilux κ land cruiser δεν είναι καν τετρακίνηση . Το LBX φοράει την ίδια τετρακίνηση με το Yaris cross π μοιράζεται κ το πάτωμα μοτέρ κτλ.. δες εδώ ένα βιντεάκι δεν στέλνει καν ροπη πίσω όταν γλιστράνε οι μπροστινοί τροχοί. link text
-
@tylip1984 said in Mazda CX-30:
@tolisk20 said in Mazda CX-30:
Για τετρακίνηση θα Μ επιτρέψεις να διαφωνήσω. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα σε κάθε εταιρία. Το έχω ψάξει το συγκεκριμένο θέμα πολύ κ η Mazda έχει πολύ καλή τετρακίνηση για την χρήση του αυτοκινήτου προφανώς.
Τώρα για τα τα toyota-lexus η τετρακίνηση π μπαίνει σε οτιδήποτε εκτός Hilux κ land cruiser δεν είναι καν τετρακίνηση . Το LBX φοράει την ίδια τετρακίνηση με το Yaris cross π μοιράζεται κ το πάτωμα μοτέρ κτλ.. δες εδώ ένα βιντεάκι δεν στέλνει καν ροπη πίσω όταν γλιστράνε οι μπροστινοί τροχοί. link text
Καλα αυτα τα βιντεακια στο youtube ειναι ολα τα λευτα..μπορω να σου βρω αλλα 100 που δειχνουν το αντιθετο..προφανως και η 4κινηση των συγκεκριμενων μοντελων δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο αλλα κατι βοηθητικο..δεν καταλαβαινω ομως γτ διαφωνεις..στο θεμα awd της mazda οτι ειναι καλυτερο απ του lexus?.πιθανοτατα ναι..ειναι για δυνατο off road οπως π.χ τα jeep?..σαφως κ οχι
-
Αν δεν κάνω λάθος, leasing δεν είναι το CX-30 σου;
Πέραν του ότι θεωρώ άτοπη τη σύγκριση Lexus LBX με Mazda CX-30, διότι πρόκειται για αυτοκίνητα διαφορετικών κατηγοριών και με διαφορετικό market targeting, σε καθε περίπτωση, τα κριτήρια επιλογής ενός αυτοκινήτου είναι εντελώς διαφορετικά, όταν πρόκειται για ιδιωτική αγορά, αφού ως ιδιοκτητης, μεταξύ άλλων λαμβάνεις υπόψη το κόστος χρήσης (κατανάλωση, πάγια έξοδα, Φ.Π., τεκμήρια), την aftersales εξυπηρετηση, αλλά και τη μεταπώληση. -
Δε ξέρω πως αλλιώς να το πω. Το έχω γράψει ήδη ότι δεκτά όλα αυτά αλλά δε παύει ένα αυτοκίνητο να είναι καλύτερο από ένα άλλο.Πώς να το κάνουμε δηλαδη;Η πλατφόρμα του yaris cross είναι χειρότερη από του cx30.Οπως γράφτηκε και πιο πάνω είναι και διαφορετικές κατηγορίες.Αν βάλεις και τις τρελές τιμές του lexus δε βλέπω σύγκριση.
Άλλο αυτό λοιπόν και αλλο οι επιλογές του καθένα.Τι του αρέσει και τη τον βολεύει ή ποιες είναι οι ανάγκες του.
Είναι σαν να λέω εγώ ότι το cx30 είναι καλύτερο αυτοκίνητο από το lexus RX500h γιατί παρκάρει πιο εύκολα λόγω μεγέθους.
Επίσης να τονίσω ότι εγώ πρώτα διάλεξα το cx30 και μετά ο λογιστής μου ,πρότεινε να το πάρω με leasing.Οποτε άκυρα αυτά που γράφεις. -
Eυχαριστώ για την παρέα σας στην υπομονή μου το τελευταίο 6 μηνο.
Παραλαμβάνω κ εγώ σήμερα απόγευμα μετά από πίεση δικιά μ στις 7 μερες ακριβώς από τότε π ήρθε το καράβι.Παιδιά μόλις το είδα επαθα πλακα το χρώμα αυτό μαζί με τα Piano black παντου το κανει πολυ ομορφο κ αγριο. Δεν περιμενα να με εντυπωσιασει τοσο η εμφανιση.
Καλοτάξιδο!! Το χρώμα φανταστικό και καλά έκανες και το πήρες στο Soul Red, από μόνος του ικανός λόγος να πάρεις το συγκεκριμένο αμάξι!! Στα άλλα χρώματα χάνει πολύ.
-
Ωραίο το κόκκινο σαν χρώμα αλλά προσωπικά σαν αμάξι στα μάτια μου είναι δυσανάλογο. Από το πλάι έχει μακρύ καπό και πίσω κόβεται απότομα λες και έχει φαει στουκα. Το τελείωμα της πλαινης πισω πόρτας έχει πολύ μικρή απόσταση με τα πίσω φωτα λες και είναι αυτοκίνητο σούπερ μίνι κατηγορίας.
Το Mazda 3 είναι πιο ισορροπημένο-όμορφο για τα γούστα μου. -
Πρώτο update.
...Οταν θα κανεις χλμ με τα καινουρια ελαστικα ριξε κανα σχολιο.
Για χωμα προφανως θα ειναι πολυ καλυτερα απο του δρομου ή all season επιλογες...στο δρομο πως θα ειναι ομως. Απο θορυβο και ειδικα βροχη. -
@fanis75 said in Mazda CX-30:
Παραλαμβάνω κ εγώ σήμερα απόγευμα μετά από πίεση δικιά μ στις 7 μερες ακριβώς από τότε π ήρθε το καράβι.Παιδιά μόλις το είδα επαθα πλακα το χρώμα αυτό μαζί με τα Piano black παντου το κανει πολυ ομορφο κ αγριο. Δεν περιμενα να με εντυπωσιασει τοσο η εμφανιση.
Καλοτάξιδο!! Το χρώμα φανταστικό και καλά έκανες και το πήρες στο Soul Red, από μόνος του ικανός λόγος να πάρεις το συγκεκριμένο αμάξι!! Στα άλλα χρώματα χάνει πολύ.
Νομίζω ότι και στο forum έχουν αναφερθεί θέματα με το Soul Red των Mazda.
-
@bill_hsd said in Mazda CX-30:
Αδιάφορο!! Το χρώμα τα σπάει και είναι για να το έχει να το χαζεύεις!
-
@fanis75 said in Mazda CX-30:
@bill_hsd said in Mazda CX-30:
Αδιάφορο!! Το χρώμα τα σπάει και είναι για να το έχει να το χαζεύεις!
Προσωπικά, πότε δεν συμπάθησα τα μπορδωροδοκόκκινα (ή "βουργουνδί" κόκκινα).
Εν προκειμένω το σχόλιό μου δεν αφορούσε το αισθητικό του πράγματος, που είναι καθαρά υποκειμενικό, αλλά την αντοχή της βαφης.
Όπως τη βρίσκει ο καθένας βέβαια... -
Αμαξάρα το CX-30 και το χρώμα απίστευτο
Καλορίζικο και να το χαρείς !!!Εγώ είχα καταλήξει στο CX-30 και το LBX.
Ισως τα πιο όμορφα και ποιοτικά αυτοκίνητα και το βασικότερο όλων Made in JapanΕπειδή βλέπω μια "αντιδικία" μεταξύ των 2 αυτοκινήτων, του στυλ "το 1ο είναι καλύτερο απο το 2ο" κλπ.
Δεν υπάρχει καλύτερο
Ο καθένας κρίνει με βάση τα δικά του κριτήρια !!!
Εγώ αν και Mazdaκιας προτίμησα το LBX αντί του CX-30 κυρίως γιατί το CX-30 είναι δίλιτρο, με ΦΠ και πιο μεγάλη κατανάλωση.
-
Συμφωνω ΜΕΝ γιατι το mazda είναι και ερωτεύσιμο και ΑΜΑΞΑΡΑ και το ζηλεύω
αλλα...................... είναι πολύ μεγαλο μείον ο φόρος πολυτελείας αντικειμενικά οχι μονο για μένα
και γω το lexus θα προτιμούσα ΜΟΝΟ για αυτό τον λόγο αν επρεπε να διαλέξω
περαν τουτου εντάξει για κάθε εναν το καλύτερο είναι διαφορετικό και πάει με τις ανάγκες του
πχ αν θες μαζεμενο σε διαστάσεις καλύτερο είναι αυτό που είναι μικρότερο και πάει λέγοντας
Αν επρεπε να τα συγκρινω σαν αμαξια χωρις φορο πολυτελείας και χωρίς περιορισμούς μεγέθους κτλ ε στο lexus δεν θα έριχνα δευτερη ματια και δεν είναι κακο σε εμφανιση ουτε σαν αμάξι. Απλά το MAZDA είναι πολύ καλύτερο χωρις τα μειονεκτήματα του ΦΠ
-
Χαίρομαι που επιβεβαιώνετε πλήρως τα όσα δήθεν "άκυρα" έγραψα παραπάνω περί των κριτηρίων αγοράς ενός αυτοκινήτου και το πόσο αυτά διαφοροποιούνται αναλόγως του αν πρόκειται για ιδιωτική αγορά ή leasing.
-
Δεν υπάρχουν ίδια κριτήρια αγοράς για όλους!
Ούτε εμένα θα με απασχολούσε αν είχα leasing ή οχι.
Δεν με απασχόλησε καθόλου ο Φ.Π. καθώς η σκέψη μου ήταν ότι το αμάξι κάνει 36 στη δεκαετία και όχι 32.
Δεν με απασχόλησε ούτε η μεταπώληση ,θέλω να το κρατήσω όσα περισσότερα χρόνια αντέξει. Όπως έχω κρατήσει όλα τα προηγούμενα αυτοκίνητα μου +20 χρόνια.Στην αναζήτηση που έκανα τότε με απασχόλησε η χώρα κατασκευής του chr μιας και ήταν στις επιλογές μου. Με χαλούσε που κατασκευαζόταν στην Τουρκία.
Το απέρριψα όταν έκανα τεστ ντραιβ και δεν άντεξα το βουητό, το οποίο θα με ενοχλούσε ιδιαίτερα καθώς το 70% των χιλιομέτρων μου είναι σε εθνική.Όπως καταλαβαίνεις ο καθένας έχει τα κριτήρια του και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε.
Mazda CX-30