-
Σήμερα πρωί είχε "εγερτήριο", καφέ και αμαξόβολτα μαζί με τον κουμπάρο να δούμε τι λέει το αυτοκίνητο, βόλτα μέχρι Αγίους Θεόδωρους από παλιά Εθνική.
Κάποιες πρώτες εντυπώσεις οδικές λοιπόν:- Τιμόνι ξυράφι, βαρύ τόσο όσο, εκεί που σημαδεύεις πάει.
- Το κιβώτιο τα είπαμε, είναι κρίμα να το πάρεις αυτόματο αυτό το αυτοκίνητο.
- Έβαλα στην επιστροφή από ΝΕΟ το adaptive cruise control, εντάξει τώρα καταλαβαίνω αυτά που λέτε ότι αλλάζει το επίπεδο στο ταξίδι. Βάζεις μια ταχύτητα (πχ 130) και απλά στριβεις τιμόνι δεξια/αριστερά. Πολύ ξεκούραστο πραγματικά.
- Καταπληκτικό HUD δεν χρειάζεται να παίρνεις τα μάτια από τον δρόμο πρακτικά. Η βασική πληροφορία που θέλεις είναι εκεί: ταχύτητα, όριο, πλοήγηση.
- Φρένα δεν πίεσα πολύ, να στρώσουν λίγο, αλλά το αρχικό δάγκωμα καλό και επαρκέστατο.
- Τα λάστιχα ζεστάθηκαν σχετικά γρήγορα, σίγουρα δεν τα πίεσα ιδιαίτερα. Θα επανέλθω. Πρέπει να παραγγείλω και αλυσίδες/χιονοκουβέρτες. Οποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη.
- Ανάρτηση πολύ καλή, παρά τον ημιάκαμπτο πίσω. Τελικά παίζει μεγάλο ρόλο και η ρύθμιση του κάθε συστήματος.
- Το πλαίσιο είναι "τανκ", στιβαρότητα 10/10.
Γυρνώντας σπίτι 2 ώρες μετά, ακούγοντας τους μεταλλικούς ήχους διαστολής/συστολής από το αυτοκίνητο και χαζεύοντας το είχα ένα χαζό χαμόγελο στα χείλη και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν: "Τα αγόρια δεν μεγαλώνουν ποτέ. Το μόνο που μεγαλώνει είναι τα παιχνίδια τους." Η γυναίκα με κοιτούσε και γελούσε που ήμουν σαν το χαζοχαρούμενο!
-
@babisstinson said in Mazda CX-30:
Σήμερα πρωί είχε "εγερτήριο", καφέ και αμαξόβολτα μαζί με τον κουμπάρο να δούμε τι λέει το αυτοκίνητο, βόλτα μέχρι Αγίους Θεόδωρους από παλιά Εθνική.
Κάποιες πρώτες εντυπώσεις οδικές λοιπόν:- Τιμόνι ξυράφι, βαρύ τόσο όσο, εκεί που σημαδεύεις πάει.
- Το κιβώτιο τα είπαμε, είναι κρίμα να το πάρεις αυτόματο αυτό το αυτοκίνητο.
- Έβαλα στην επιστροφή από ΝΕΟ το adaptive cruise control, εντάξει τώρα καταλαβαίνω αυτά που λέτε ότι αλλάζει το επίπεδο στο ταξίδι. Βάζεις μια ταχύτητα (πχ 130) και απλά στριβεις τιμόνι δεξια/αριστερά. Πολύ ξεκούραστο πραγματικά.
- Καταπληκτικό HUD δεν χρειάζεται να παίρνεις τα μάτια από τον δρόμο πρακτικά. Η βασική πληροφορία που θέλεις είναι εκεί: ταχύτητα, όριο, πλοήγηση.
- Φρένα δεν πίεσα πολύ, να στρώσουν λίγο, αλλά το αρχικό δάγκωμα καλό και επαρκέστατο.
- Τα λάστιχα ζεστάθηκαν σχετικά γρήγορα, σίγουρα δεν τα πίεσα ιδιαίτερα. Θα επανέλθω. Πρέπει να παραγγείλω και αλυσίδες/χιονοκουβέρτες. Οποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη.
- Ανάρτηση πολύ καλή, παρά τον ημιάκαμπτο πίσω. Τελικά παίζει μεγάλο ρόλο και η ρύθμιση του κάθε συστήματος.
- Το πλαίσιο είναι "τανκ", στιβαρότητα 10/10.
Γυρνώντας σπίτι 2 ώρες μετά, ακούγοντας τους μεταλλικούς ήχους διαστολής/συστολής από το αυτοκίνητο και χαζεύοντας το είχα ένα χαζό χαμόγελο στα χείλη και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν: "Τα αγόρια δεν μεγαλώνουν ποτέ. Το μόνο που μεγαλώνει είναι τα παιχνίδια τους." Η γυναίκα με κοιτούσε και γελούσε που ήμουν σαν το χαζοχαρούμενο!
Καλορίζικο και καλοτάξιδο φίλε μου!
Για το adaptive cruise control, αν έχεις ενεργοποιημένο και το lane centering assist, ούτε τιμόνι δεν πειράζεις, στρίβει μόνο του, απλά πρέπει να το κρατάς που και που. Τώρα αν είσαι σε επαρχειακό και έχει καμια στροφάρα μεγάλη, οκ εκεί δεν θα στρίψει, θα στο πει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει εκεί, αλλά στρίβει και σε αρκετά μεγάλες καμπές στην εθνική π.χ! -
Ευχαριστώ σύντροχε!
Εντάξει τιμόνι δεν αφήνω ποτέ! Απλά δοκίμασα λίγο το lane assist να δω πώς είναι. -
Καλα χλμ. Εχεις ακομα μεχρι να στρωθει και να ανακαλυψεις ολες τις αρετες.
Ορεξη, χρονο, υγεια και χρηματα για βενζινες για βολτες να εχεις!!Το LAS της Mazda δεν σε κραταει στο κεντρο. Πιο πολυ υποβοηθηση αν παρεκλινεις απο την λωριδα σου ειναι. Δεν το κραταει στο κεντρο (πχ οπως της Toyota).
Καπου ειχα διαβασει οτι οι τεχνικοι της Mazda δεν θελανε να το πανε σε ημιαυτονομη οδγηση φαση και ο οδηγος να ειναι παντα εκει alert στο τιμονι. -
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Ορεξη, χρονο, υγεια και χρηματα για βενζινες για βολτες να εχεις!!Το LAS της Mazda δεν σε κραταει στο κεντρο. Πιο πολυ υποβοηθηση αν παρεκλινεις απο την λωριδα σου ειναι. Δεν το κραταει στο κεντρο (πχ οπως της Toyota).
Καπου ειχα διαβασει οτι οι τεχνικοι της Mazda δεν θελανε να το πανε σε ημιαυτονομη οδγηση φαση και ο οδηγος να ειναι παντα εκει alert στο τιμονι.Εμένα σε MY2024 μια χαρά με κρατάει στο κέντρο. Δεν ξέρω αν το χαν βάλει σε όλες τις χρονιές. Στρίβει και κανονικά μόνο του.
-
Επίσης παιδιά επειδή κοιτάω για ζάντες για το 3αρι. Βρήκα κάποιες που είναι 18x8, με offset ET40 και μπουλόνια κανονικά 5x114,3.
Λένε πως μπαίνουν κανονικά και με το μαμά λάστιχο 215/45/18.Θα είμαι ok λέτε? Οι μαμά είναι 18x7 με offset ET45.
-
Υπερβολικα στενες οι 5αρες ζαντες για 215/45, δε θα παταει ολο το πελμα στο δρομο.
-
@ilias-a said in Mazda CX-30:
Υπερβολικα στενες οι 5αρες ζαντες για 215/45, δε θα παταει ολο το πελμα στο δρομο.
Το αντίθετο! Οι ζάντες είναι 18Χ8, δηλαδή 8άρες σε πλάτος, οι οποίες είναι μάλλον πολύ φαρδιές για 215 λάστιχο. Το κανονικό πλάτος είναι 7 για 215 πλάτος.
-
@harisma23 said in Mazda CX-30:
@ilias-a said in Mazda CX-30:
Το αντίθετο! Οι ζάντες είναι 18Χ8, δηλαδή 8άρες σε πλάτος, οι οποίες είναι μάλλον πολύ φαρδιές για 215 λάστιχο.
Αστο, αλλο διαβασα και αλλο καταλαβα, εχεις δικιο.
-
@m3bp4sn said in Mazda CX-30:
Καπου ειχα διαβασει οτι οι τεχνικοι της Mazda δεν θελανε να το πανε σε ημιαυτονομη οδγηση φαση και ο οδηγος να ειναι παντα εκει alert στο τιμονι.Εμένα σε MY2024 μια χαρά με κρατάει στο κέντρο. Δεν ξέρω αν το χαν βάλει σε όλες τις χρονιές. Στρίβει και κανονικά μόνο του.
Επειδή τo center lane assist που γράφετε με ενδιαφέρει πολύ και το έψαξα. ΑΠ' ότι κατάλαβα, δεν υπάρχει σε όλες τις εκδόσεις. Στην HOMURA π.χ. δεν υπάρχει. Ή θα πρέπει να βάλει το πακέτο DASO στην Center Line ή να πας στην Exclusive Line.
Εάν γνωρίζετε κάτι άλλο μου λέτε, γιατί έχω ανέβει 2.000€ μόνο και μόνο για αυτή την λειτουργία!!!!!! -
@clone said in Mazda CX-30:
Επειδή τo center lane assist που γράφετε με ενδιαφέρει πολύ και το έψαξα. ΑΠ' ότι κατάλαβα, δεν υπάρχει σε όλες τις εκδόσεις. Στην HOMURA π.χ. δεν υπάρχει. Ή θα πρέπει να βάλει το πακέτο DASO στην Center Line ή να πας στην Exclusive Line.
Εάν γνωρίζετε κάτι άλλο μου λέτε, γιατί έχω ανέβει 2.000€ μόνο και μόνο για αυτή την λειτουργία!!!!!!Πάντως κ εμένα δεν το έχει έκδοση nagisa. Εκτός αν έχω χάσει κάτι. Κ εγώ είχα δει ότι είναι επιλογή των μηχανικών που δεν το έχουν βάλει γιατί θέλουν ο οδηγός να συμμετέχει. Πώς ακριβώς το ενεργοποιείτε @M3BP4SN ?
-
@tylip1984 said in Mazda CX-30:
Εάν γνωρίζετε κάτι άλλο μου λέτε, γιατί έχω ανέβει 2.000€ μόνο και μόνο για αυτή την λειτουργία!!!!!!Πάντως κ εμένα δεν το έχει έκδοση nagisa. Εκτός αν έχω χάσει κάτι. Κ εγώ είχα δει ότι είναι επιλογή των μηχανικών που δεν το έχουν βάλει γιατί θέλουν ο οδηγός να συμμετέχει. Πώς ακριβώς το ενεργοποιείτε @M3BP4SN ?
Εμένα είναι Exclusive Line το 3αρι.
Στο τιμόνι στην δεξιά πλευρά, το μεσαίο κάτω κουμπάκι που έχει ένα τιμονάκι ανάμεσα σε 2 λωρίδες το έχει σε εσάς?
Το ενεργοποιείς 1 φορά από εκεί νομίζω ή από τις ρυθμίσεις στην infotainment οθόνη και μετά κάθε φορά που βάζεις το adaptive cruise control μπαίνει και αυτό. Δείχνει στο καντράν μπροστά και 1 τιμονάκι που όταν είναι λευκό σημαίνει ότι μπορεί να μπει το σύστημα (βλέπει διαγράμμιση) και όταν ανοίξεις το cruise control και είναι ενεργό γίνεται πράσινο. Επίσης αν αφήσεις τα χέρια σου από το τιμονί για πάνω από κάποια δεύτερα σου βγάζει προειδοποίηση να πιάσεις το τιμόνι. -
@tylip1984 said in Mazda CX-30:
Εμένα είναι Exclusive Line το 3αρι.
Στο τιμόνι στην δεξιά πλευρά, το μεσαίο κάτω κουμπάκι που έχει ένα τιμονάκι ανάμεσα σε 2 λωρίδες το έχει σε εσάς?
Το ενεργοποιείς 1 φορά από εκεί νομίζω ή από τις ρυθμίσεις στην infotainment οθόνη και μετά κάθε φορά που βάζεις το adaptive cruise control μπαίνει και αυτό. Δείχνει στο καντράν μπροστά και 1 τιμονάκι που όταν είναι λευκό σημαίνει ότι μπορεί να μπει το σύστημα (βλέπει διαγράμμιση) και όταν ανοίξεις το cruise control και είναι ενεργό γίνεται πράσινο. Επίσης αν αφήσεις τα χέρια σου από το τιμονί για πάνω από κάποια δεύτερα σου βγάζει προειδοποίηση να πιάσεις το τιμόνι.Μάλλον θα ήταν κάποιο extra που δεν έχω.. κρίμα κ όντως Μ έχει λείψει αυτό το feature γιατί το έχω οδηγήσει άλλο αμάξι κ είναι όντως πολύ ξεκούραστο. Εμένα το κουμπί αυτό είναι κενό.
-
Πολυ καλό (και σωστό)!!!
Mazda CX-30