-
@lap said in Mazda CX-30:
Και με περισσότερα άλογα..... Μη το ξεχναμε
Kαι τετρακίνηση !!Συν το ότι πάω πολύ πιο γρήγορα γενικά. Βεβαια εχω αυτο το Θειικό χειροκίνητο...
-
Χλατς χλουτς κιβώτιο.
Το πειρες ολοκληρωμένο. Σωστός!!!
Αυτό το αυτοκίνητο έχει και άλλες χάρες πέρα από τον κινητήρα. Για παράδειγμα το αμάξωμα του είναι κορυφαίο με μεγάλη προσοχή στο δέσιμο και την συγκόλληση καθώς και την έξυπνη σχεδίαση των ζωνών παραμόρφωσης που μειώνει το βάρος αλλά αυξάνει και την ασφάλεια.
Ένα λόγος που έχει τόσο καλό δείκτη nvh είναι η υψηλή ακαμψία του πλαισίου που πηγάζει από τα υλικά και το δέσιμο
Έχει ζώνες παραμόρφωση small overlap και προστασία από υψηλότερα οχήματα.Είναι μελετημένο σε πολλούς τομείς.
Σε παρόμοιο επίπεδο κινούνται και τα honda. Γενικά mazda και honda νομίζω βρίσκονται σε έναν άτυπο ανταγωνισμό μεταξύ τους, του στυλ bmw, mercedes
-
@lap said in Mazda CX-30:
Χλατς χλουτς κιβώτιο.
Το πειρες ολοκληρωμένο. Σωστός!!!
Αυτό το αυτοκίνητο έχει και άλλες χάρες πέρα από τον κινητήρα. Για παράδειγμα το αμάξωμα του είναι κορυφαίο με μεγάλη προσοχή στο δέσιμο και την συγκόλληση καθώς και την έξυπνη σχεδίαση των ζωνών παραμόρφωσης που μειώνει το βάρος αλλά αυξάνει και την ασφάλεια.
Ένα λόγος που έχει τόσο καλό δείκτη nvh είναι η υψηλή ακαμψία του πλαισίου που πηγάζει από τα υλικά και το δέσιμο
Έχει ζώνες παραμόρφωση small overlap και προστασία από υψηλότερα οχήματα.Είναι μελετημένο σε πολλούς τομείς.
Σε παρόμοιο επίπεδο κινούνται και τα honda. Γενικά mazda και honda νομίζω βρίσκονται σε έναν άτυπο ανταγωνισμό μεταξύ τους, του στυλ bmw, mercedes
Καλά σε ποιότητα με το fiat δεν υπάρχει επαφή και δε μιλάω μόνο για το εσωτερικό...Στα crash τεστ στην αμερική είναι πρώτα τα μαζδα.
-
Το γράφω κι εδώ: είναι κρίμα κι άδικο, όποιος έχει την επιλογή γι ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ κιβώτιο, που έχει μόνο θετικά, να μην το απολαμβάνει...
-
@piliourits said in Mazda CX-30:
Το γράφω κι εδώ: είναι κρίμα κι άδικο, όποιος έχει την επιλογή γι ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ κιβώτιο, που έχει μόνο θετικά, να μην το απολαμβάνει...
Εμένα δε μου αρεσε πάντως.Το εχω ξαναγράψει...
-
@kostis20 said in Mazda CX-30:
@piliourits said in Mazda CX-30:
Εμένα δε μου αρεσε πάντως.Το εχω ξαναγράψει...
Ειδικά σε σύγκριση με το εκπληκτικό χειροκίνητο...
-
Έκλεισα σήμερα ραντεβού στην αντιπροσωπία Γιαννίρης (ανατολικά Θεσσαλονίκης) για την πρώτη αλλαγή λαδιών.
Σε ερώτησή μου για το κόστος μου είπαν 180€-190€
(φίλτρο & λάδια) δεν τα λες και λίγα!!! -
@ivank said in Mazda CX-30:
Έκλεισα σήμερα ραντεβού στην αντιπροσωπία Γιαννίρης (ανατολικά Θεσσαλονίκης) για την πρώτη αλλαγή λαδιών.
(φίλτρο & λάδια) δεν τα λες και λίγα!!!Τί δεν τα λες και λίγα φίλε μου;;;;;;;εδώ μιλάμε για κλοπή. Ψάξε και βρες οπουδήποτε αλλού. Στην τελική κάποιο εξειδικευμένο,με σφραγίδα ότι μπήκαν τα προβλεπόμενα ώστε να μην έχεις θέμα με την εγγύηση!
-
(φίλτρο & λάδια) δεν τα λες και λίγα!!!Πόσα χλμ έχεις; Συμπληρωσες χρόνο ;
Τα λάδια είναι ακριβά και θέλει 5λιτρα.
Η εργασία χρεώνεται πλέον 50 ευρώ πλας σε όλες τις αντιπροσωπείες.υ.γ Εξασφάλισε τα λάδια να είναι τα προβλεπόμενα...
-
Όταν στη fiat πλέον πληρώνεις 150 160 για το 500Χ...
Τέλος πάντων όλα ακριβαινουν.
Εγώ που έχω 16000 χμ και κλείνω χρόνο το Δεκέμβρη τι να κάνω? -
Εγώ που έχω 16000 χμ και κλείνω χρόνο το Δεκέμβρη τι να κάνω?Αν δεν κάνω λάθος, το αυτοκίνητο σου είναι με λιζινκ. σωστά;
Αν όχι, γενικά σαν συμβουλή σε όλους, αλλαγή λαδιών το πολύ στις 10.000....
-
Ναι leasing είναι .Και μάλιστα χωρίς δικαίωμα εξαγοράς...
Μετά πάμε για cx60... -
Φίλε μου καλησπέρα ,
Πρόσεξε γιατί στο συγκεκριμένο συνεργείο χρησιμοποιούν το 0W-30 (total quartz ineo) του ομιλου με διαφορετικά χαρακτηριστικά από το προβλεπόμενο 0W-20 Supra.
Την έχω πατήσει προσωπικά όταν πήγα να τα αλλάξω προληπτικά στα 2000 km. Φυσικά μετά αντκατασταθηκαν με τα σωστά σε άλλο εξουσιοδοτημένο συνεργείο, αλλά η ζημία είχε γίνει...
Ζήτησε τους μόνο τα προβλεπόμενα.Εντελώς φιλική συμβουλή.
-
@panos-volcan said in Mazda CX-30:
Φίλε μου καλησπέρα ,
Πρόσεξε γιατί στο συγκεκριμένο συνεργείο χρησιμοποιούν το 0W-30 (total quartz ineo) του ομιλου με διαφορετικά χαρακτηριστικά από το προβλεπόμενο 0W-20 Supra.
Την έχω πατήσει προσωπικά όταν πήγα να τα αλλάξω προληπτικά στα 2000 km. Φυσικά μετά αντκατασταθηκαν με τα σωστά σε άλλο εξουσιοδοτημένο συνεργείο, αλλά η ζημία είχε γίνει...
Ζήτησε τους μόνο τα προβλεπόμενα.Εντελώς φιλική συμβουλή.
Θυμάμαι που το είχες αναφέρει παλαιότερα και θα έχω το νου μου!!!
Σ ευχαριστώ πολύ -
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
Η εργασία χρεώνεται πλέον 50 ευρώ πλας σε όλες τις αντιπροσωπείες.υ.γ Εξασφάλισε τα λάδια να είναι τα προβλεπόμενα...
Το έχω στην κατοχή μου 8 μήνες και έχω κάνει 12.500Km.
Το σύστημα του αυτοκινήτου "λέει" ότι υπολείπονται ακόμη 3.000Km έως το επόμενο service. -
Σε καμία περίπτωση εκτός εξουσιοδοτημένου δικτύου, καθώς δεν υπάρχει service book κι όλα καταγράφονται ηλεκτρονικά στο σύστημα, αντίγραφο που μπορείς να πάρεις όποτε επιθυμείς από το Mazda app.
Στην AUTOONE που πήγα για σέρβις, σε επισήμανση για τα λάδια μου είπαν ότι βάζουν τον αριθμό πλαισίου στο σύστημα και τους υποδυκνείει τα λιπαντικά που πρέπει να χρησιμοποιηθούν.
Περί κόστος, τα λιπαντικά μόνο κοστίζουν περίπου 80€, καθώς είναι 0W-20 σε αντίθεση με τα κοινά 5W-30, 5W-40, που είναι σαφώς φθηνότερα
-
Το έχω στην κατοχή μου 8 μήνες και έχω κάνει 12.500Km.
Το σύστημα του αυτοκινήτου "λέει" ότι υπολείπονται ακόμη 3.000Km έως το επόμενο service.Εγω που εχω 16.000 πάλι 3000 λεει οτι υπολείπονται.Κινούμε αρκετά σε ανοιχτό δρόμο βέβαια.
Εκτός αντιπροσωπείας δε θα πήγαινα με τίποτα ουτε εγώ... -
Εγώ που έχω 16000 χμ και κλείνω χρόνο το Δεκέμβρη τι να κάνω?Αν δεν κάνω λάθος, το αυτοκίνητο σου είναι με λιζινκ. σωστά;
Δε νομίζω να υπάρχει λόγος για αλλαγή λαδιών στις 10.000 φίλε μου, το βιβλίο της mazda λέει κάθε 20.000 ή ένα έτος, ότι έρθει πρώτο...κ σε εξουσιοδοτημενο συνεργείο Θεσσαλονίκη που παω το δικό μου αυτό μου είπαν...σίγουρα δεν κάνεις κακό στο αυτοκίνητο αλλά νομίζω είναι τζάμπα έξοδα....
-
Τα 20.000 είναι σε ιδανικές συνθήκες. Ποιες είναι αυτές;
Αλλάζετε νωρίτερα. -
20.000 είναι σε νορμάλ συνθήκες, όπως αυτές του μέσου οδηγού. Δεν υπάρχει λόγος για αλλαγή νωρίτερα.
Mazda CX-30