-
Το awd σε συνδυασμό με το Gvectoring στα στροφιλίκια υπό πίεση βοηθά γιατί μοιράζει κατά βούληση την δύναμη στο σωστό τροχό. Γενικά κατά την γνώμη μου, τα έξυπνα συστήματα τετρακίνησης παρέχουν επιπλεόν ασφάλεια σε βρεγμένο/χιονισμένο αλλά και στους ουκ ολίγους ελληνικούς ολισθηρούς δρόμους, ενώ έχεις την άνεση να κινηθείς εκτός δρόμου με μόνη έννοια την απόσταση από στο έδαφος κι τις γωνίες
-
Απλά εκτός δρόμου απο οτι εχω δει πρεπει να βάλεις το off road mode.
-
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Απλά εκτός δρόμου απο οτι εχω δει πρεπει να βάλεις το off road mode.
Εννοεις απλα να απενεργοποιησεις το traction.
Δεν εχει καποια ειδικη λειτουργια. -
Ναι στα αμερκανικα το ίδιο κουμπι το λένε off road.
-
@fanis75 said in Mazda CX-30:
Πολυ καλό (και σωστό)!!!
Πολύ όμορφο αυτοκίνητο αλλά αυτά τα μαύρα πλαστικά γύρω γύρω δεν σας χαλάνε; Αν ήταν στο χρώμα του αμαξώματος φαίνεται άλλο αμάξι
-
@anapofasistos said in Mazda CX-30:
Πολυ καλό (και σωστό)!!!
Πολύ όμορφο αυτοκίνητο αλλά αυτά τα μαύρα πλαστικά γύρω γύρω δεν σας χαλάνε; Αν ήταν στο χρώμα του αμαξώματος φαίνεται άλλο αμάξι
Μην σου πω το αντίθετο, είδα ένα δύο που τα έχουν βαμμένα στο αμερικανικό cx-30 φόρουμ και κάτι με χάλασε. Είναι η συνήθεια λογικά.
-
Νέος κινητήρας από ότι διαβάζω έρχεται Skyactiv Z. Που θα αντικαταστήσει και τον G και τον Χ.
Προς τον παρόν δεν έχω βρει λεπτομέρειες.
link textΈχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα φτιάξουν οι petrolheads της Mazda.. λογικά θα είναι κάποιο full hybrid σύστημα .
-
@tylip1984 said in Mazda CX-30:
Νέος κινητήρας από ότι διαβάζω έρχεται Skyactiv Z. Που θα αντικαταστήσει και τον G και τον Χ.
link textΈχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα φτιάξουν οι petrolheads της Mazda.. λογικά θα είναι κάποιο full hybrid σύστημα .
Ειχε αναφερθει εδω.
Σαφως καλυτερο αρθρο απο car&motor. -
@tylip1984 said in Mazda CX-30:
Από τις 2-3 γραμμές που έχουν γράψει γενικά , εξέλιξη του X φαίνεται να είναι.
-
Κλείνοντας σε λίγες εβδομάδες 3 χρόνια συμβίωσης με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και έχοντας διανύσει μόνο 26000 km , καθώς αποτελεί το τρίτο αυτοκίνητο στην οικογένεια , εξακολουθώ να χαμογελάω όπως εκείνη την πρώτη μέρα στο test drive.....
Δεν χρειάζεται να επαναλάβω όσα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς για την συνολική ποιότητα , την σχεδίαση και την συμπεριφορά του στην οδήγηση. Εξάλλου κάποια από αυτά είναι υποκειμενικά και κάποια άλλα όχι .....
Σίγουρα όμως δεν είναι υποκειμενική η ασφάλεια των αγαπημένων μας προσώπων συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας μέσα σε κάθε κινούμενη κατασκευή .
Αγγίζοντας τον σημαντικότατο τομέα της παθητικής ασφάλειας , ας μην ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να κατέχει ( από το 2019 ) την υψηλότερη βαθμολογία στην προστασία ενήλικων επιβατών που έχει ποτέ επιτευχθεί σε δοκιμές του NCAP ανεξαρτήτου μάρκας και κατηγορίας επιβατικού αυτοκινήτου.
https://www.twwhiteandsons.co.uk/news/cx-30-receives-near-perfect-score-in-euro-ncap-safety-test/
Για όλα τα προηγούμενα λοιπόν που έχουμε κατά καιρούς αναφέρει για το συγκεκριμένο όχημα και από το τελευταίο : thank you Mazda ! -
Ε πες μας μερικές εντυπώσεις παραπάνω, αν και το "χαμογελάω όπως εκείνη την πρώτη μέρα στο test drive" τα λέει όλα.
Το κομμάτι της παθητικής ασφάλειας ήταν ένα από τα selling points και για μένα.
-
@anapofasistos said in Mazda CX-30:
Πολυ καλό (και σωστό)!!!
Και μένα μου αρέσει περισσότερο με βαμμένα κόκκινα τα πλαστικά. Το έχουν κάνει κάποιοι και δείχνει πολύ!
Mazda CX-30