-
Η επιλογή των brembo ήταν για καλύτερο φρένο σε σχέση με τα εργοστασιακά ATE;
Θεωρητικά ναι.
-
Είδα το infotainment θα πάρει update κ την Alexa. Αυτό αφορά τα My2025? Λέτε να έρθει κ σε εμάς η έχει αλλαγές στο hardware?
-
@tylip1984 said in Mazda CX-30:
Είδα το infotainment θα πάρει update κ την Alexa. Αυτό αφορά τα My2025? Λέτε να έρθει κ σε εμάς η έχει αλλαγές στο hardware?
Τα '24-'25 δεν νομιζω οτι εχει διαφορα στο hardware. Τα ιδια infotainment εχουν.
Περισσοτερο software ειναι το θεμα.
Για εμενα το καλυτερο update που μπορουμε να παρουμε εμεις με τις 8.8'' οθονες ειναι η μεταφορα των οδηγιων των χαρτων μεσω AA/Carplay στο HUD. -
Το χω και γω απορία αυτό. Απ'οτι λένε θα μπορείς να ελέγχεις και διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως τον κλιματισμό κλπ. Θα ήταν ωραίο να το πάρουμε ως update.
-
@spiros75 said in Mazda CX-30:
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
Σήμερα άλλαξα λάστιχα. Πήγα τελικά σε PS5. Στα πίσω φάνηκε μια μικρή διαρροή λαδιού (από αμορτισέρ). όχι τρομερή, απλά έγλειφε.
Όταν το πάω για τα 60 Kkm, σε 1 μς 1,5 μήνα, θα το τσεκάρω. Ελπίζω να είναι στα πλαίσια της εγγύησηςPs5 υπάρχουν διαθέσιμα στις διαστάσεις 215/55/18;
235/50/18
Πώς το είδες με αυτή τη διάσταση κράτημα θόρυβος κτλ? Επίσης η μαμά ζάντα θεωρητικά δεν είναι για τόσο πλατύ πέλμα είναι 7αρα. Εγώ θα πήγαινα εάν δεν με ενδιέφερε το ύψος επειδή θα χάσει λίγο σε 225/50/18 που κοντεύει λίγο κ το βήμα για να ζωντανέψει λίγο το μοτερ.
Σήμερα τα έβαλα οπότε δεν το έχω δει ακόμα. Άλλαξα και τακάκακια (brembo), οπότε θα είμαι λίγο χαλαρά.
Η αλλαγή θεωρητικά δεν επηρεάζει σε 235. θα ψιλοεπηρέαζε αν πήγαινα σε 225.
Είχα δει και από διάφορα forum εξωτερικού ότι δεν υπάρχει θέμαΤι διαφορά πρέπει να περιμένει κανείς με 235/50/18 σε σχέση με τα εργοστασιακά 215/55/18?
-
@babisstinson said in Mazda CX-30:
Σήμερα άλλαξα λάστιχα. Πήγα τελικά σε PS5. Στα πίσω φάνηκε μια μικρή διαρροή λαδιού (από αμορτισέρ). όχι τρομερή, απλά έγλειφε.
Όταν το πάω για τα 60 Kkm, σε 1 μς 1,5 μήνα, θα το τσεκάρω. Ελπίζω να είναι στα πλαίσια της εγγύησηςPs5 υπάρχουν διαθέσιμα στις διαστάσεις 215/55/18;
235/50/18
Πώς το είδες με αυτή τη διάσταση κράτημα θόρυβος κτλ? Επίσης η μαμά ζάντα θεωρητικά δεν είναι για τόσο πλατύ πέλμα είναι 7αρα. Εγώ θα πήγαινα εάν δεν με ενδιέφερε το ύψος επειδή θα χάσει λίγο σε 225/50/18 που κοντεύει λίγο κ το βήμα για να ζωντανέψει λίγο το μοτερ.
Σήμερα τα έβαλα οπότε δεν το έχω δει ακόμα. Άλλαξα και τακάκακια (brembo), οπότε θα είμαι λίγο χαλαρά.
Είχα δει και από διάφορα forum εξωτερικού ότι δεν υπάρχει θέμαΤι διαφορά πρέπει να περιμένει κανείς με 235/50/18 σε σχέση με τα εργοστασιακά 215/55/18?
Αρχικά γίνεται πιο φαρδύ το πέλμα, οπότε θεωρητικά λίγο καλύτερο πάτημα αλλά ίσως και λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση. Επίσης χαμηλώνει το προφίλ αλλά με ίδια διάμετρο ζάντας, οπότε η όλη διάμετρος του ελαστικού μικραίνει, άρα θα χάσεις και λίγο ύψος, βέβαια θα χεις μικρότερο βήμα λίγο οπότε το έξτρα φάρδος του ελαστικού μπορεί να ισοφαριστεί ίσως. Το ταχύμετρο λογικά ίσως βγει λίγο off με την αλλαγή στην διάμετρο.
Πάντως με την ίδια ζάντα να πας σε πιο φαρδύ ελαστικό είναι οκ? -
Υπερβολικά φαρδιά τα 235 για το κινητήρα μας.Θα ειχε καποιο νόημα αν είχε εντονη υποστροφή το αυτοκίνητο ,που δεν υπάρχει,ειδικά αν μιλάμε για AWD προσωπικά ουτε υποψία. Επίσης εκτος των υπόλοιπων που αναφέρθηκαν λογικά θα είναι και χειρότερα σε χιόνι και πολύ νερό και πιο ευαισθητα εκτος δρόμου λόγω χαμηλότερου πλαϊνού.
Το σημαντικότερο βεβαια για μένα προσωπικά ,κατι που πολλοι δεν το σκεφτονται ,ειναι οτι σε τετρακίνητα αυτοκίνητα ειδικά με ηλεκτρονικό κεντρικό συμπλέκτη όπως το cx 30 ,γενικά δε φευγουμε απο τις εργοστασιακές διαστάσεις ελαστικών ,ειδικά τη διάμετρο γιατί αυτο ενδέχεται να επηρεάσει τη λειτουργεία της τετρακίνησης και να δημιουργήσει πρόβλημα στο πολύδισκο συμπλέκτη.Ξέρω αυτοκίνητο που δεν εχει καλυφθει απο εγγύηση στο κεντρικο συμπλέκτη για αυτό το λόγο.
Για τα τακάκια τώρα τα ΑΤΕ γενικά μου εχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε οτι αυτοκίνητο και να τα εβαλα.Ειδικά τα πρωτης τοποθέτησης. -
Κάτι άσχετο, σε απαλό φρενάρισμα, ειδικά σε κλειστό χώρο π.χ σε κατέβασμα σε parking, ένας ήχος που ακούγεται κάπως είναι η ανάκτηση ενέργειας του υβριδικού?
-
Τι διαφορά πρέπει να περιμένει κανείς με 235/50/18 σε σχέση με τα εργοστασιακά 215/55/18?
Όσων αφορά την διάμετρο και το ύψος του ελαστικού δεν αλλάζει τίποτα (διάμετρος 693mm & ύψος από 119mm σε 117mm)
άρα το βήμα είναι το ίδιο.
Το μεγαλύτερο φάρδος τώρα είναι ένα θέμα όπως αναφέρθηκε παραπάνω και νομίζω στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν προσθέτει τίποτα. -
Και εγώ που το είχα ψάξει, αυτό είχα καταλάβει: Στο ύψος είναι παραπλήσια και δεν αλλάζει βήμα.
Απλά το φάρδος είναι μεγαλύτερο με συνέπεια λίγο καλύτερο κράτημα και λίγη μεγαλύτερη κατανάλωση.
Η βασική διαφορά όμως, η οποία με οδήγησε στην αλλαγή είναι η πληθώρα επιλογών στην 235 διάσταση. -
@m3bp4sn said in Mazda CX-30:
@babisstinson said in Mazda CX-30:
235/50/18
Αρχικά γίνεται πιο φαρδύ το πέλμα, οπότε θεωρητικά λίγο καλύτερο πάτημα αλλά ίσως και λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση. Επίσης χαμηλώνει το προφίλ αλλά με ίδια διάμετρο ζάντας, οπότε η όλη διάμετρος του ελαστικού μικραίνει, άρα θα χάσεις και λίγο ύψος, βέβαια θα χεις μικρότερο βήμα λίγο οπότε το έξτρα φάρδος του ελαστικού μπορεί να ισοφαριστεί ίσως. Το ταχύμετρο λογικά ίσως βγει λίγο off με την αλλαγή στην διάμετρο.
Πάντως με την ίδια ζάντα να πας σε πιο φαρδύ ελαστικό είναι οκ?Δεν αλλάζει τίποτα απολύτως στην συνολική διάμετρο παρά μόνο στο πλάτος, κάτι που πιθανότατα θα επιφέρει αύξηση κατανάλωσης. Μόλις ο @spyros75 κάνει αρκετά χλμ, θα μπορούσε να μας ενημερώσει
-
Πως γίνετε να μην αλλαζει τιποτα;Το πλαϊνό στη μαμά διάσταση μου βγαίνει 118.25 ενώ στα 235/50 βγαίνει 117.5.
Κάνω κάτι λαθος;Πάντως όντως είναι πολύ μικρή η διαφορά μάλλον για αυτό. -
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Πως γίνετε να μην αλλαζει τιποτα;Το πλαϊνό στη μαμά διάσταση μου βγαίνει 118.25 ενώ στα 235/50 βγαίνει 117.5.
Κάνω κάτι λαθος;Πάντως όντως είναι πολύ μικρή η διαφορά μάλλον για αυτό.Μιλάμε για 0.75 χιλιοστά δλδ 1,5 χιλιοστό συνολικά ή κάνω κάπου λάθος;
-
Υπαρχουν αρκετα sites για συγκριση διαστασεων.
Ετσι προχειρα τωρα... -
Πολύ μικρή η διαφορά.
-
@bill_hsd said in Mazda CX-30:
Πολύ μικρή η διαφορά.
Δεν έχω δει πάντως μεγαλύτερη απόκλιση μεταξύ ταχύμετρου και δορυφόρου (google map) τώρα, σε σχέση με την ¨μαμίσια" διάσταση. Η απόκλιση κυμαίνεται μεταξύ 2 - 3 Km/hr
-
Από την στιγμή που πρόκειται για ακριβώς την ίδια συνολική διάμετρο, αποκλείεται να δεις απόκλιση. Αν κάτι επιβαρυνθεί αυτό θα είναι η κατανάλωση. Αναμένουμε feedback...
Στα πόσα χλμ άλλαξες τα λάστιχα;
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
κριβώς την ίδια συνολική διάμετρο, αποκλείεται να δεις απόκλιση. Αν κάτι επιβαρυνθεί αυτό θα είναι η κατανάλωση. Αναμένουμε feedback...
57000
Για κατανάλωση μην περιμένετε απο εμένα ιδιαίτερα feedback, γιατί ούτε την προσέχω συνέχεια, αλλά ούτε ο τρόπος οδήγησης μου βοηθάει για ασφαλή συμπεράσματα. -
κριβώς την ίδια συνολική διάμετρο, αποκλείεται να δεις απόκλιση. Αν κάτι επιβαρυνθεί αυτό θα είναι η κατανάλωση. Αναμένουμε feedback...
57000
Για κατανάλωση μην περιμένετε απο εμένα ιδιαίτερα feedback, γιατί ούτε την προσέχω συνέχεια, αλλά ούτε ο τρόπος οδήγησης μου βοηθάει για ασφαλή συμπεράσματα.57Κ με τα πρωτα τοποθετησης ή ειχες ξαναλλαξει?
-
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
57000
Για κατανάλωση μην περιμένετε απο εμένα ιδιαίτερα feedback, γιατί ούτε την προσέχω συνέχεια, αλλά ούτε ο τρόπος οδήγησης μου βοηθάει για ασφαλή συμπεράσματα.57Κ με τα πρωτα τοποθετησης ή ειχες ξαναλλαξει?
57k σε 2 χρόνια με μαμά. Βέβαια με ελάχιστη ΑΟ οπότε γενικά ήταν σε καλή κατάσταση
Mazda CX-30