-
@spiros75 said in Mazda CX-30:
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
@spiros75 said in Mazda CX-30:
@ss_76 said in Mazda CX-30:
κριβώς την ίδια συνολική διάμετρο, αποκλείεται να δεις απόκλιση. Αν κάτι επιβαρυνθεί αυτό θα είναι η κατανάλωση. Αναμένουμε feedback...
57000
Για κατανάλωση μην περιμένετε απο εμένα ιδιαίτερα feedback, γιατί ούτε την προσέχω συνέχεια, αλλά ούτε ο τρόπος οδήγησης μου βοηθάει για ασφαλή συμπεράσματα.57Κ με τα πρωτα τοποθετησης ή ειχες ξαναλλαξει?
57k σε 2 χρόνια με μαμά. Βέβαια με ελάχιστη ΑΟ οπότε γενικά ήταν σε καλή κατάσταση
Πολλα χλμ και για τα λαστιχα αλλα και 2 χρονια με το αυτοκινητο.
-
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Πως γίνετε να μην αλλαζει τιποτα;Το πλαϊνό στη μαμά διάσταση μου βγαίνει 118.25 ενώ στα 235/50 βγαίνει 117.5.
Κάνω κάτι λαθος;Πάντως όντως είναι πολύ μικρή η διαφορά μάλλον για αυτό.Αν δεν κάνω λάθος διαφορά μέχρι 6mm θεωρείται αποδεκτή.
Από εκεί και πάνω αλλάζει το πράγμα. -
Πως γίνετε να μην αλλαζει τιποτα;Το πλαϊνό στη μαμά διάσταση μου βγαίνει 118.25 ενώ στα 235/50 βγαίνει 117.5.
Κάνω κάτι λαθος;Πάντως όντως είναι πολύ μικρή η διαφορά μάλλον για αυτό.Η MAZDA στις διαθέσιμες διαστάσεις έχει:
κι
με ίδιες τιμές κατανάλωσης
μάλλον λόγω απειροελάχιστης διαφοράς
-
Παρομοιος κυκλος ροδας οποτε θα σε κομπλε και κοντα στα νουμερα σου..αλλα γιατι δεν πηγες απο 215 στο 225 και πηγες κατευθειαν στο 235?..π.χ 225 50 η 225 55
-
@tolisk20 said in Mazda CX-30:
Παρομοιος κυκλος ροδας οποτε θα σε κομπλε και κοντα στα νουμερα σου..αλλα γιατι δεν πηγες απο 215 στο 225 και πηγες κατευθειαν στο 235?..π.χ 225 50 η 225 55
Θα αλλαζε το βημα μετα. Η κοντο ή μακρυ.
Ο καλυτερος συνδυασμος ειναι το 235/50 για να μην εχεις στην ουσια διαφορα.
Επισης και τι ελαστικο κοιτουσε και σε τι διασταση υπηρχε διαθεσιμο. -
Τελικά η SD card του GPS που εφεραν ήταν κενη απο οτι μου είπαν οπότε πρεπει να ξαναπάω...
Τουλάχιστον αλλαξα υαλοκαθαριστήρες. -
Άλλαξες μόνο τα λαστιχάκια από την MAZDA (mitsuba);
-
Δε ξέρω τι αλλαξαν να σου πω ,πάντως τωρα καθαρίζουν καλα γιατι η μαμα ειχαν παλιώσει.
-
ΣΚ στη Λαρισα και πισω για μια βαφτιση.
Τον γυρισμο τον εκανα με 95αρα Shell. Ετσι για να δουμε τι θα καψει.
Συνηθως βαζω 98αρα.Εκαψε μισο ντεποζιτο και λιιιγα ψιλα. Οσο το παχος της βελονας.
Καλα πηγε και αυτο. -
Μπήκαμε μήνα παράδοσης, θεωρητικά αυτήν την εβδομάδα φτάνει Πειραιά. Μετράμε μέρες..
-
Δεν χρειάζεται 98ron. Τουναντίον συστίνεται 95ron στο skyactivX λόγω της χαμηλότερης αντικροτικής ιδιότητας, καθώς όπως στην λειτουργία του """χρειάζεται""" να """χτυπά""" πυράκια (με την υπερβολή του όρου)
*Από τα χείλη Αυστριακού μηχανικού της MAZDA Europe, Έλληνα αξιόπιστου μηχανικού της MAZDA και σύμφωνα με το παρακάτω video της MAZDA Schuster
Youtube Video -
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Δεν χρειάζεται 98ron. Τουναντίον συστίνεται 95ron στο skyactivX λόγω της χαμηλότερης αντικροτικής ιδιότητας, καθώς όπως στην λειτουργία του """χρειάζεται""" να """χτυπά""" πυράκια (με την υπερβολή του όρου)
*Από τα χείλη Αυστριακού μηχανικού της MAZDA Europe, Έλληνα αξιόπιστου μηχανικού της MAZDA και σύμφωνα με το παρακάτω video της MAZDA Schuster
Youtube VideoΤο εχω δει το βιντεο.
Η λογικη λεει τα περισσοτερα οκτανια δεν σπανε ευκολα λογω συμπιεσης κατι το οποιο θελουμε εμεις για το SPCCI. Γι αυτο το εξηγει στο Βιντεο ο Σουστερ.
Απλα δεν εμπιστευομαι τοσο πολυ τις 95αρες μας.
Στο εξωτερικο η 95αρα εχει πολυ καλυτερη αποδοση απο την δικια μας.
3500 χλμ τα εκανα εξω το Πασχα μονο με 95αρα (Ιταλια/Ελβετια).
Ε καμια σχεση οι 2 βενζινες.
Απλα βαζω οσο μπορω απο εταιρικα τις 95αρες.Να σημειωθει οτι δεν προκαλεις καποια βλαβη απλα δεν κερδιζεις κατι ουσιαστικα αλλα χανεις λογω της αυξημενης τιμης ανα λιτρο.
-
Η λογικη λεει τα περισσοτερα οκτανια δεν σπανε ευκολα λογω συμπιεσης κατι το οποιο θελουμε εμεις για το SPCCI. Γι αυτο το εξηγει στο Βιντεο ο Σουστερ
Πολύ χρήσιμες πληροφορίες, ευχαριστούμε. Άρα 95αρα, απλά να μην είναι νοθευμένη.
-
@babisstinson said in Mazda CX-30:
Η λογικη λεει τα περισσοτερα οκτανια δεν σπανε ευκολα λογω συμπιεσης κατι το οποιο θελουμε εμεις για το SPCCI. Γι αυτο το εξηγει στο Βιντεο ο Σουστερ
Πολύ χρήσιμες πληροφορίες, ευχαριστούμε. Άρα 95αρα, απλά να μην είναι νοθευμένη.
Ας πουμε ναι.
95αρα απο εταιρικο για λιγοτερο ρισκο.
Οχι οτι με 98αρα θα εχεις θεμα. -
Τελικά το εργοστασιο τους είπε οτι πρεπει να ξαναπάω το αμάξι για ελεγχο στη Γλυφάδα,και οτι μπορεί να θελει αλλαγη ακόμα και ολο το συστημα πολυμέσων....
Αντε τωρα να ξανατρεχεις Γλυφάδα.Θα είναι η τρίτη φορά που πάω χωρίς να εχει βρεθει λυση.Το εχω αναφέρει πριν το καλοκαίρι...
Δε ξέρω εχω ξενερωσει λίγο....
Εντωμεταξυ εριξα μια ματια για το cx60 και τα προβλήματα που βγάζει είναι ανευ προηγουμένου...Ειδικά τα PHEV.
Με αυτη την αντιπροσωπεία κια τοσο χαμηλή καλυψη.... -
Τελικά το εργοστασιο τους είπε οτι πρεπει να ξαναπάω το αμάξι για ελεγχο στη Γλυφάδα,και οτι μπορεί να θελει αλλαγη ακόμα και ολο το συστημα πολυμέσων....
Αντε τωρα να ξανατρεχεις Γλυφάδα.Θα είναι η τρίτη φορά που πάω χωρίς να εχει βρεθει λυση.Το εχω αναφέρει πριν το καλοκαίρι...
Εντωμεταξυ εριξα μια ματια για το cx60 και τα προβλήματα που βγάζει είναι ανευ προηγουμένου...Ειδικά τα PHEV.
Με αυτη την αντιπροσωπεία κια τοσο χαμηλή καλυψη....Για το θεμα με την SD card λες?
Εσενα δεν σου ειπαν οτι ηρθε αδεια και επρεπε να ξαναπαραγγειλουν?
Ηρθε αλλη και δεν μπορουσαν να την εγκαταστησουν? -
Με αυτη την αντιπροσωπεία κια τοσο χαμηλή καλυψη....Τι προβλήματα;
Εν τω μεταξύ δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα. Αρχικά δεν δούλευε η SD Card? Παρήγγειλες άλλη και ηρθε άδεια; Τελικά είναι οκ η κάρτα αλλά δεν διαβάζεται από το σύστημα;
-
Αρχικα δε δουλευε η αναγνωριση σηματων κυκλοφορίας κια το GPS.Μου ειπαν οτι το κοιταξαν και φταιει η SD.¨Ηρθε η νέα μετα απο δυο μήνες και παω να τη βαλουμε αλλά μου ειπαν οτι ειναι κενη και θα παραγγειλουν αλλη.Τελικά ομως επικοινώνησαν με το εργοστασιο και τους είπε οτι πρεπει να περάσει ξανα διαγνωστικο έλεγχο γιατι μπορεί να μη φταιει η καρτα τελικά....Προφανώς και κατι δε κολλάει...
Το cx60 εκτος του κιβωτίου και της ανάρτησης βλέπω να εχει και δυλειτουργίες στα συστήματα ασφαλείας ,προβλήματα στο υβριδικό συστημα κ.α. Γενικά μερικοι κατοχοι ειναι πολυ δυσαρεστημενοι. -
Μαλακια του συνεργειου μυριζομαι εγω και π@παριες δικαιολογιες που απλα τρεχουν τον πελατη περα δωθε. Πως το ειχαν δει οτι ηταν η καρτα?
Το ειχαν δοκιμασει με αλλη και ολα δουλευαν κομπλε?
Ειχαν δωσει καποια εξηγηση?Η αναγνωριση σηματων εν τω μεταξυ πως εχει σχεση με τα πολυμεσα?
Στο manual λεει αυτο...
-
Ναι και εγω κάτι ετοιο υποψιαζομαι.Και εγω νομιζα οτι η αναγνωριση σημάτων δουλευει με τη καμερα αλλά σε εμενα σταμάτησε να λειτουργεί μαζί με το GPS.
Mazda CX-30