-
Kαλά τι γίνεται με το διαμορφωτή;
Tώρα μόλις βάζω Τonale sprint κι εκεί που γράφει τα γνωστά στην τιμή με μπλε χρώμα (με την υπάρχουσα έκπτωση 2300,πάει 41.943),μόλις προσθέσω το αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 (1751 ευρώ),αντί να ανεβαίνει η τιμή κατεβαίνει στα 38460 !! Με το λευκό πάει 37.964. Αυτό συμβαίνει μόνο μ'αυτό το πακέτο στην sprintΠαίζει καμιά προσφορά μόνο για συγκεκριμένα αμάξια με υπάρχων εξοπλισμό;
-
Ξαφνικά ισχύει για την sprint μόνο 3 χρώματα (κόκκινο,πράσινο,μαύρο) από εκεί που ήταν για όλα!!
Ή τα'χουν παίξει στο διαμορφωτή ή ισχύουν προσφορές ωρών...
-
Ωραιος σχεδιασμος καμπινα με λεπτομερειες ποιοτητας που ειναι πισω απο τον "βαρυ ανταγωνισμο" , μοτερ εκδοσης που φυσικα δε συναδει με το χαρακτηρα του αυτοκινητου....
Ακους και τα 47Κ στο τελος....
Ανοιγεις την πορτα και......τρεχεις! -
@panormus772 said in Alfa Romeo Tonale:
Ξαφνικά ισχύει για την sprint μόνο 3 χρώματα (κόκκινο,πράσινο,μαύρο) από εκεί που ήταν για όλα!!
Ψωνίστε από το pc.
Στο Android βγαίνει 42300€ -
@teo-mak said in Alfa Romeo Tonale:
Ψωνίστε από το pc.
Στο Android βγαίνει 42300€41.505 τώρα η Ti 160hp στο πράσινο! Kαι 38.900 στο πράσινο η sprint με πακέτο αυτον.οδήγηση 2 !
https://www.alfaromeo.gr/configurator/tonale/#/version/83622RFL0000/exteriors
Όποιος προλάβει..Υ.Γ. Μάλλον κάτι ήπιε ο διαμορφωτής...
-
Και τώρα σου λέει τα κλείνουν όλοι όσοι θα αγόραζαν... και άντε γεια
-
Παλιά μας έλεγαν να μην αγοράζουμε ιταλικό που φτιάχτηκε Δευτέρα ή παρασκευή, πλέον δεν θα πρέπει να μπαίνουμε ούτε στο διαμορφωτή τις Παρασκευές.
Και είναι και η αγαπημένη μου μάρκα η alfa ....
-
Από κινητό πάντως βλέπω ότι και η 3 πρώτες εκδόσεις μόλις μπαίνεις στον διαμορφωτή βγάζουν εκπτώσεις κάνα 2 χιλιάδες.
Είναι που τελείωσε 30/6 το προωθητικό που αφορούσε μόνο και καλά την σούπερ!
Είδαν προφανώς ότι 10 μέρες δεν έχει μπει κουνούπι και σου λέει βάλε παντού την έκπτωση μπας και κάνουμε σεφτε... -
Σήμερα πέτυχα την tonale σε έκθεση στη Μαρίνα Φλοίσβου. Μόνο εξωτερικά μπορούσα να την επεξεργαστώ. Πολύ εντυπωσιακή από κοντά, ειδικά στο πράσινο χρώμα. Ωραιος σχεδιασμος, ωραιες λεπτομερειες. Αναμένω να περιεργαστω και το εσωτερικό του και θα επανέλθω με ολοκληρωμενη αποψη.
-
Πολύ καλά αποτελέσματα,(αν και το τιμόνι είναι κάπως ελαφρύ,όπως λένε). Ιδίως στο στεγνό και με 5km/h επιπλέον ταχύτητα,τα καταφέρνει καλά (στο τέλος της δοκιμασίας ο πίσω τροχός αγγίζει τον κώνο):
-
Χτες, πρωί Παρασκευής, πρέπει να έληξε κάποιο άτυπο εμπάργκο που είχε θέσει η ελληνική εισαγωγική, άγνωστο γιατί, και ξαφνικά ξεπήδησαν δοκιμές από μεγάλα και μεσαία μέσα του χώρου. Ακόμα και περιοδικά, που προφανώς θα ήθελαν να κρατηθούν μία εβδομάδα και να κυκλοφορήσουν την Tonale ως εξώφυλλο, προτίμησαν να την "κάψουν" για να μη βρεθούν πίσω στην επικαιρότητα.
Οι καιροί αλλάζουν κι οι μέρες των έντυπων εκδόσεων όλο και λιγοστεύουν. Τυχερά όσα έντυπα έχουν θωρακίσει το ηλεκτρονικό τους μονοπάτι.
Άλλη απορία, το πόσα αυτοκίνητα είχε εξασφαλίσει η ελληνική αντιπροσωπεία, αφού μοιράστηκαν πολλές Tonale σε διάφορα χρώματα. Αν κάτσω βέβαια και τσεκάρω τις πινακίδες, μπορεί να αποκαλυφθεί ότι ήταν 3-4 που δόθηκαν για 1-2 μέρες στον καθένα, με τη συμφωνία να βγάλουν όλοι ταυτόχρονα το υλικό, ώστε να γίνει το μπαμ.Ποιο μπαμ; Τόσες δοκιμές, τόσα άρθρα, τόσα βίντεο κι εδώ μέσα δημοσιεύτηκε μόνο η δοκιμή κρατήματος από τα ξένα;
-
@dimsabas said in Alfa Romeo Tonale:
Ποιο μπαμ; Τόσες δοκιμές, τόσα άρθρα, τόσα βίντεο κι εδώ μέσα δημοσιεύτηκε μόνο η δοκιμή κρατήματος από τα ξένα;
Εγώ πάντως έχω πάψει να δίνω ιδιαίτερη σημασία τελευταία στον ελληνικό ειδικό τύπο,καθώς στο 99% των περιπτώσεων είναι σχεδόν αντιγραφή των ενημερωτικών εντύπων της εισαγωγικής,με "λείανση" των μειονεκτημάτων και "εμφατική" αναφορά των προτερήματων.
Γι αυτό πολλοί καταφεύγουμε σε ξένα (ακόμη και με την κάκιστη μεταγλώττιση google σε άγνωστη γλώσσα, καταλαβαίνεις περισσότερα),μπας και μάθουμε κάτι πιο ουσιώδες.
-
Ποιο μπαμ; Τόσες δοκιμές, τόσα άρθρα, τόσα βίντεο κι εδώ μέσα δημοσιεύτηκε μόνο η δοκιμή κρατήματος από τα ξένα;
Εγώ πάντως έχω πάψει να δίνω ιδιαίτερη σημασία τελευταία στον ελληνικό ειδικό τύπο,καθώς στο 99% των περιπτώσεων είναι σχεδόν αντιγραφή των ενημερωτικών εντύπων της εισαγωγικής,με "λείανση" των μειονεκτημάτων και "εμφατική" αναφορά των προτερήματων.
Γι αυτό πολλοί καταφεύγουμε σε ξένα (ακόμη και με την κάκιστη μεταγλώττιση google σε άγνωστη γλώσσα, καταλαβαίνεις περισσότερα),μπας και μάθουμε κάτι πιο ουσιώδες.
Δεν θα συμφωνήσω. Το Drive είχε ωραία δοκιμή και μάλιστα με μετρήσεις: https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-alfa-romeo-tonale-hybrid-130-tct
ΥΓ: Πολλές φορές βρίσκω τους Έλληνες πιο αντικειμενικούς από τους κολλημένους Άγγλους, συγκεκριμένων εντύπων (π.χ. Autocar). Άλλα έντυπα (π.χ. Evo, Car) είναι πολύ καλά όμως. -
@realzeus said in Alfa Romeo Tonale:
Δεν θα συμφωνήσω. Το Drive είχε ωραία δοκιμή και μάλιστα με μετρήσεις: https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-alfa-romeo-tonale-hybrid-130-tct
ΥΓ: Πολλές φορές βρίσκω τους Έλληνες πιο αντικειμενικούς από τους κολλημένους Άγγλους, συγκεκριμένων εντύπων (π.χ. Autocar). Άλλα έντυπα (π.χ. Evo, Car) είναι πολύ καλά όμως.Το μόνο θετικό του drive είναι πως κάνει τις δικές του μετρήσεις (ίσως το μοναδικό τώρα πια στην Ελλάδα),αλλά στα υπόλοιπα "στρογγυλοποιεί" κι αυτό τα μειονεκτήματα.
Π.χ. "Τι λέει το DRIVE
Με σύγχρονη σχεδίαση και τεχνολογία, το πρώτο C-SUV της Alfa Romeo αποτελεί ένα πλήρες πακέτο που φτιάχτηκε χωρίς λάθη και σε µερικούς τοµείς πρωτοστατεί, χωρίς να υστερεί κάπου αισθητά. Για να την ακρίβεια, η Tonale είναι το µοντέλο που χρειαζόταν σήµερα η ιταλική εταιρεία για να φτάσει στο µέλλον που οραµατίζεται."Ούτε εγώ που ας πούμε είμαι κάπως alfista δε θα έγραφα τέτοιο "ωραιοποιημένο" συμπέρασμα για τα 130hp...
-
Πως μπορείς να κρίνεις κάτι χωρίς να το οδηγήσεις; Ποιο είναι το πρόβλημα με την 130άρα σε σχέση με τον ανταγωνισμό αντίστοιχης ισχύος, που δεν το αναφέρουν και το "στρογγυλεύουν";
-
@realzeus said in Alfa Romeo Tonale:
Πως μπορείς να κρίνεις κάτι χωρίς να το οδηγήσεις; Ποιο είναι το πρόβλημα με την 130άρα σε σχέση με τον ανταγωνισμό αντίστοιχης ισχύος, που δεν το αναφέρουν και το "στρογγυλεύουν";
Στις 38-40.000 οι επιδόσεις είναι χειρότερες κι από φθηνότερα full hybrid με ίδια άλογα,χωρίς turbo.
Ο.κ. η Alfa είναι και κράτημα,τιμόνι ,φρένα -το ξέρω καλά, 5 πέρασαν από την οικογένεια-, αλλά με επιδόσεις 1000κ.εκ., 100 αλόγων,τι να ζορίσεις για να φανεί; To λένε κάπως πλάγια και στο άρθρο τους..
Απλά δεν είναι συμπέρασμα αυτό για αμάξι επιδόσεων όπως η AR. -
Η συγκεκριμένη πρέπει να συγκρίνεται με τον ανταγωνισμό αντίστοιχης ισχύος και τιμής. BMW X2, Mercedes GLA κλπ. Εκεί κάπου είναι κι αυτά.
-
H GLA βγάζει παρόμοια ιπποδύναμη μόνο σε diesel, η Χ2 είναι καλύτερη σε επιδόσεις. Για Peugeot (3008),Renault (Arkana,mild hybrid) είναι και με καλύτερες επιδόσεις και φθηνότερα. Οι γερμανοί έχουν από 150hp,οπότε δεν τους συγκρίνω.
-
Διάβασα το τεστ της 130αρας, πολυ αργή, καίει τον πάτο της και είναι πανάκριβη!!
-
@fanis75 said in Alfa Romeo Tonale:
Διάβασα το τεστ της 130αρας, πολυ αργή, καίει τον πάτο της και είναι πανάκριβη!!
Τα παλιά χρόνια ήξερες οτι η alfa romeo
-εχει την πιο ενδιαφέρουσα οδηγική συμπεριφορά απο το μπροστοκίνητα
-καίει τον πάτο της
-αλλα τα 1600άρια της πήγαιναν σαν τα 1800 - 2000 του γερμανικού ανταγωνισμούτώρα έμεινε μόνο η μεγάλη κατανάλωση
κλείστε το να ησυχάσουμε ...και για να σας χαλάσω το τοπικό γιατί μου έρχεστε στου yaris cross και μου γράφετε για ferrari και F1 το cross hybrid ρίχνει 1 sec στην υβριδική tonale
και να πως φαίνεται ...να βάλω και εγω ενα tesla ,μπαταρίες εχει και αυτό...
Youtube Video
Alfa Romeo Tonale