-
οτι και να λέμε εμφανισιακά σκίζει πάντως. τα αλλά όλα είναι συζητήσιμα
-
Είπα,το αυτοκίνητο είναι υπέροχο,ΑΛΛΑ όταν κάποιος ζητάει 47000 κατ εμέ πρέπει να δίνει ένα προϊόν άρτιο.
-
-
@teo-mak said in Alfa Romeo Tonale:
Είπα,το αυτοκίνητο είναι υπέροχο,ΑΛΛΑ όταν κάποιος ζητάει 47000 κατ εμέ πρέπει να δίνει ένα προϊόν άρτιο.
Άρτιο και 47Κ δεν προσφέρει κανείς. Γιατί να το κάνει η Alfa?
-
@stefan147 said in Alfa Romeo Tonale:
@teo-mak said in Alfa Romeo Tonale:
Άρτιο και 47Κ δεν προσφέρει κανείς. Γιατί να το κάνει η Alfa?
Για να δώσει το κάποιο έξτρα κίνητρο να την προτιμήσει ένας αγοραστής έναντι του ανταγωνισμού.
-
Μ' αυτή τη λογική επανερχόμαστε στην κουβέντα που λέει ότι για κάποιο μυστήριο λόγο υπάρχουν τρελές προσδοκίες και απαιτήσεις για την Alfa Romeo που δεν υπάρχουν για άλλους κατασκευαστές. Το τέλειο αυτοκίνητο δεν υπάρχει και αν υπάρχει σίγουρα δεν κοστίζει 47Κ.
Θα υπάρχουν καλύτερα αλλά και χειρότερα αυτοκίνητα από την Tonale στην κατηγορία της. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Γιατί να συζητάμε για την τιμολόγηση της πχ όταν η Χ1 poverty spec ξεκινάει από τα 40Κ?
-
@gtsartsal said in Alfa Romeo Tonale:
Η τοναλε δεν με εντυπωσίασε αλλά με 37000 Χιλ ,που είναι η αρχική έκδοση της, με 130 άλογα , τι παραπάνω προσφέρουν οι X1 , gla και q3;
Καλύτερο σήμα.
-
Σήμα τα DKW... Καλό κι αυτό.
-
@realzeus said in Alfa Romeo Tonale:
Σήμα τα DKW... Καλό κι αυτό.
Για BMW kai MB μίλησα....το Αουδι δεν το βάζω καν στην κατηγορία αμάξια!!!
-
παντως αφηνοντας το οδηγικο κομματι που φυσικα ειναι σημαντικο και θεωρητικα η αλφα εχει προβάδισμα από πολλους κατασκευαστες βλεποντας στατικα μεσα και εξω το τοναλε ειδικα στην εκδοση λανσαρισματος με τα +45Κ και δίπλα το κομπας με τα -10Κ με τίποτα δεν λες ότι αξιζει τα επιπλεον λεφτά που ζητάει, ενω υπολειπεται εμφανώς σε ανεση καμπίνας...
Τώρα το κομπας δεν το εχω οδηγήσει και ποτε δεν εχω οδηγησει αλφα πολυ περισσοτερο την τοναλε αν δρομικά η αλφα αξιζει τα επιπλέον λεφτά της δεν τον γνωρίζω.
Φυσικα οι αλφιστι θα πουν οτι παθος και η φαντασια δεν μπαίνουν σε ζυγαρια...και αν μπουν κοστιζουν...
Ομως προσωπικα και καθώς το κομπας είναι εξαιρετικο εμφανισιακα , ενταξει αλλο βεβαια το τοναλε με την cuv σχεδιαση του , ενώ και σε απτή ποιότητα εσωτερικού με πειθει περισσότερο απο την αλφα, θα πρεπει να κάνει παπαδες στον δρομο η αλφα που να μπορω να τις αντιληφθώ για να έδινα τα επιπλεον που ζητά.
Δλδ τα 33 ως 36 που ζητούν o 1.3 , 1.5 & 1.6 με 130 στην LIMITED σε βενζινη, πετρελαιο ή 48v δείχνουν ισχυρα απέναντι στην τοναλε , παντα στον εσωτερικο ανταγωνισμο εντος του καταστηματος...τωρα αν παμε πχ τι αμαξι παιρνεις με 45Κ στην Χ1 νομιζω οι 9.5 στους 10 θα πηγαιναν στην Χ1. -
35.700 το compass limited με τον 1.5 130hp
H tonale sprint (γιατί η super έχει αρκετές ελλείψεις), κάνει 40.600 τώρα, με τον ίδιο κινητήρα. 5000 ευρώ διαφορά (όχι αμελητέα,αλλά όχι και διπλάσια)
Με την speciale έχει όντως +10.000,αλλά δεν αξίζει για λίγο παραπάνω εξοπλισμό στους 130hp να δώσεις αυτή τη διαφορά. Αν είναι πας σχεδόν στα ίδια λεφτά για την 160hp Τi. -
Εγώ πάντως τo compass και την τοναλε δεν τα συγκρίνω καν.... δεν έχω δει από κοντά την τοναλε ακόμα αλλά θα την προτιμούσα σίγουρα.
-
εγω τα συγκρινα γιατι ειναι διπλα διπλα στην εκθεση. Το ενα ειναι ψηλο ανετο σουβ του αλλο ειναι ντιζαινατο cuv/ crossover. Aπο εμφάνιση και τα δυο ομορφα , το τοναλε εννοειται ανωτερο με παραχωρηση βεβαια μεγαλη πισω (δεν μπορεσα καν να κάτσω πισω απο την θεση του οδηγου που ειχα ρυθμισει, και οταν βγηκα απο το μισο μπασιμο που ειχα κανει σκαλωσε το παπουτσι, ενώ και το κεφαλι μου πιεσε εντονα την οροφη ....δλδ με την καμια δεν λες οτι μπηκες πισω σε αμαξι +4.5μ , σε αλλα αμαξια κατω απο 4.40 καθόμουν πολυ πιο ανετα) και γενικα σε πρακτικοτητα, ενώ και η ποιοτητα μεσα δεν ειναι καλυτερη του κομπας. Τωρα οδηγικα δεν ξερω ποσο υπερέχει η αλφα.
-
Πλέον -με βάση τον διαμορφωτή της AR-, τέλος η προωθητική ενέργεια για τις Tonale. Υπάρχει μόνο σε Sprint και μόνο σε κόκκινο χρώμα.Αν προσθέσεις οποιοδήποτε άλλο χρώμα ή extra,αλλάζει αυτόματα η τιμή στην προ έκπτωσης.
-
-
Κοιτάξτε τι γίνεται τώρα. Το γεγονός ότι έχει πολύ καλή adas σουίτα του δίνει 5 αστέρια ασφάλειας χωρίς όμως να δοκιμάζεται η ύπαρξη μεσαίου αεροσακου, όπως συμβαίνει στα Toyota, Honda, Hyundai.
Έχει μεσαίο αερόσακο η tonale;
-
@lap said in Alfa Romeo Tonale:
Έχει μεσαίο αερόσακο η tonale;
Aπ'όσο έχω διαβάσει, όχι.
Τα ADAS της πάντως,φαίνονται να ανταποκρίνονται πολύ καλά (γιατί κι εκεί μπορεί να χάσει πόντους ένα μοντέλο)
-
Τα adas της θυμίζουν toyota,renault, honda. Δηλαδή από τα καλύτερα της αγοράς.
Αλλά όταν 5 αστέρια πιάνουν τα honda με 10-11 αερόσακους, ε κάτι δεν πάει καλά με τον τρόπο που εξάγεται η συνολική βαθμολογία. Υποβαθμίζει τον κατασκευαστή που κάνει την έξτρα προσπάθεια να προσφέρει υψηλή παθητική ασφάλεια.
-
στην προστασια πεζου και ποδηλατη γιατι πεφτει στο 67% ενω δείχνει απο τις καλυτερες συμπεριφορές στα τεστ?...
-
Βάση του report
The protection provided by the bonnet to the head of a struck pedestrian was good or adequate at its centre but areas of weak or poor protection were noted around the edge and on the stiff windscreen pillars. The bumper provided good protection to pedestrians’ legs at all test locations but protection of the pelvis was mixed.Δεν αρκεί η αποφυγή. Μετράνε και οι ζημιές αν τον πετύχεις.
Alfa Romeo Tonale