-
Λίγο γρηγορότερο από το 1.6 180 τουσον αυτόματο αλλά και 4*4 το 160 τοναλε που δεν έχει έρθει ακόμα.
Φοβερή μέτρηση στα φρενα βγάζει 32.3μ!
https://zeperfs.com/en/duel10036-9622.htm
Και αρκετά γρηροτερο από το q3 https://zeperfs.com/en/duel10036-7627.htm
Στα φρένα δείχνει ασυναγώνιστο -
το ότι σε τοπικ με τίτλο Alfa Romeo Tonale διαβάζω για m5/m3 με ξεπερνάει...σε ποιο τοπικ να παω να διαβασω για tonale?
-
Είχα την ευκαιρία να περιεργαστω την πολυαναμενόμενη tonale στην έκδοση speciale σε ένα υπέροχο μπλέ χρώμα.
Από κοντά το αυτοκίνητο είναι υπέροχο.
Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο απλά το αδικούν. Ιδιαίτερα στην πίσω κολώνα και στον τρόπο που αυτή δένει με την τρίτη πόρτα.
Στα του σχεδίου,οι Ιταλοί έχουν τον τρόπο να σε "τσιγκλισουν"με λεπτομέρειες όπως τα ιταλικά χρώματα της σημαίας τους που είναι ενσωματωμένα στα φλας των καθρεπτών ή τα υπέροχα καθισματα με τα ανάγλυφα σήματα της εταιρείας, αλλά και τα μεταλλικά paddles στην κολώνα του τιμονιού.
Οι χώροι είναι απλά ικανοποιητικοι για τον όγκο του,πίσω μου έδωσε την εντύπωση ότι σε περιορίζει στο σημείο που θα καθίσεις, δηλαδή κουμπωνεις στην κάθε θέση χωρίς πολλά περιθώρια για να "απλωθεις".
Τα υλικά της καμπίνας είναι ικανοποιητικά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μου έδωσαν την εντύπωση μιας "premium" κατασκευής.
Τα μάνταλα που ανοίγουν τις πόρτες έχουν μέτρια συναρμογή. Βλέπεις το πειρακι που πιάνει εσωτερικά....
Σε μοντέλο της ακατανομαστης (VW) συναντάς καλύτερης υφής πλαστικά.
Πχ στην πόρτα του οδηγού βάζοντας το χέρι μέσα στην πλαϊνή τσέπη δίπλα στο ηχείο το πλαστικό "γρατζουναει".
Τα πλαστικά του ταμπλό ζουλιουντε μόνο με μέγγενη....
Και τέλος η τιμή............47000€!!!!!!!Εκεί απόρησα.
-
-
47K έχει η σπεσιαλε με τα 130 του λανσαρισματος; Εξαιρετικά υψηλή τιμή! Υποτίθεται οι εκδόσεις λανσαρισματος έχουν φορτωμένα πακέτα εξοπλισμού που αν πας να τα προσθεσεις αργότερα εκτοξεύουν την τιμή ενώ στο λανσάρισμα συμφέρουν.
Εδώ τι πακέτα έχει που εκτινάσσουν το αμάξι των 37 κάτι στα 47! Και αν τα βάλεις μόνος σου από μια άλλη έκδοση πόσο θα πάνε ακόμα πιο πάνω;....
Για την ποιότητα και την σύγκριση με την αγαπημένη όλων μας vw δλδ η τοναλε υστερεί πχ από το τιγκουαν σε απτή ποιότητα; Αν ναι νομίζω χάνεται η μπάλα στην άλφα... υποτίθεται ότι σε αυτά τα κοστολογια έπρεπε να κοντραρει Χ1 , Χ2 , q3 , gla ! Αν υπολείπεται και από το τιγκουαν.... είμαστε μακριά από τον στόχο -
@tkin73 said in Alfa Romeo Tonale:
47K έχει η σπεσιαλε με τα 130 του λανσαρισματος; Εξαιρετικά υψηλή τιμή! Υποτίθεται οι εκδόσεις λανσαρισματος έχουν φορτωμένα πακέτα εξοπλισμού που αν πας να τα προσθεσεις αργότερα εκτοξεύουν την τιμή ενώ στο λανσάρισμα συμφέρουν.
Εδώ τι πακέτα έχει που εκτινάσσουν το αμάξι των 37 κάτι στα 47! Και αν τα βάλεις μόνος σου από μια άλλη έκδοση πόσο θα πάνε ακόμα πιο πάνω;....
Για την ποιότητα και την σύγκριση με την αγαπημένη όλων μας vw δλδ η τοναλε υστερεί πχ από το τιγκουαν σε απτή ποιότητα; Αν ναι νομίζω χάνεται η μπάλα στην άλφα... υποτίθεται ότι σε αυτά τα κοστολογια έπρεπε να κοντραρει Χ1 , Χ2 , q3 , gla ! Αν υπολείπεται και από το τιγκουαν.... είμαστε μακριά από τον στόχοΦύκια......
Π.χ 20ρες ζάντες, φρένα brembo με κόκκινες δαγκάνες, paddles,acc αντί απλου cc,φιμε κρύσταλλα και κάτι άλλες διακοσμητικές παπαριτσες είναι τα έξτρα.
Κάποια στιγμή μου λέει ο έτερος της παρέας (ιδιοκτήτης puma ιδίου χρώματος)"ρε συ αυτό είναι ίδιο με το δικό μου πίσω !" -
@teo-mak said in Alfa Romeo Tonale:
Φύκια......
Π.χ 20ρες ζάντες, φρένα brembo με κόκκινες δαγκάνες, paddles,acc αντί απλου cc,φιμε κρύσταλλα και κάτι άλλες διακοσμητικές παπαριτσες είναι τα έξτρα.
Κάποια στιγμή μου λέει ο έτερος της παρέας (ιδιοκτήτης puma ιδίου χρώματος)"ρε συ αυτό είναι ίδιο με το δικό μου πίσω !"Μόνο φύκια δεν τα λες αυτά. Τουλάχιστον απαραίτητα.
Τώρα ντάξει για συγκριση με Puma...ουδέν σχόλιο...
-
Δηλαδή ο phevGatos που έχει 300 ατίθασα άλογα, αλλά και έξτρα βαρος στο αυτοκίνητο πως την βγάζει καθαρή χωρίς τετραπιστονες;
Τέλος πάντων,ο καθένας κοστολογεί σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια, απλά στα δικά μου μάτια αυτό το προϊόν είναι απλά υπερτιμημένο. -
Για την ποιότητα και την σύγκριση με την αγαπημένη όλων μας vw δλδ η τοναλε υστερεί πχ από το τιγκουαν σε απτή ποιότητα; Αν ναι νομίζω χάνεται η μπάλα στην άλφα... υποτίθεται ότι σε αυτά τα κοστολογια έπρεπε να κοντραρει Χ1 , Χ2 , q3 , gla ! Αν υπολείπεται και από το τιγκουαν.... είμαστε μακριά από τον στόχοΦύκια......
Κάποια στιγμή μου λέει ο έτερος της παρέας (ιδιοκτήτης puma ιδίου χρώματος)"ρε συ αυτό είναι ίδιο με το δικό μου πίσω !"χαιρετίσματα στον φίλο σου!!!!
δεν μοιάζουν όμως καθόλου πίσω. ούτε μπροστά, ούτε πουθενα βασικά
και τα 2 όμορφα είναι διαφορετικής κατηγορίας και τιμής
πιο όμορφη η tonale σαφώς
τωρα αν αξίζει τόσα χρήματα???? χμμμμ η απάντηση είναι όχι νομίζω είναι υπερτιμιμένη
αλλά πανέμορφη παρόλα ταύτα
-
Δηλαδή ο phevGatos που έχει 300 ατίθασα άλογα, αλλά και έξτρα βαρος στο αυτοκίνητο πως την βγάζει καθαρή χωρίς τετραπιστονες;
Τέλος πάντων,ο καθένας κοστολογεί σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια, απλά στα δικά μου μάτια αυτό το προϊόν είναι απλά υπερτιμημένο.Δεν ειπε κανεις οτι δε φρεναρεις και με μονοπιστονα. Κι εγω 300 ειχα με μονοπιστονα αλλα οταν εβαλα τα Brembo ειναι η μερα με τη νυχτα. Ειδικα σε επαναλαμβανομενα φρεναρισμα. Γενικα στα φρενα δε χωρανε τσιγγουνιες.
Απο κει και περα ειναι οσο υπερτιμημενη ειναι και η Χ1 ή το Q3 ή XC40 κτλ κτλ. Βασικα δεν υπαρχει αμαξι αυτη τη στιγμη που να μην ειναι υπερτιμημενο.
-
Χαχα φευγάτος.πραγματικά εμπνεύσμενο. Μπράβο Τεο. Όχι απλά τέλειο, αλλά Τεολειο.
-
Έχω οδηγήσει καλά ιταλικά αλλά κυρίως μπακατέλες. Από φρένα πάντα ήταν τέλεια, συγκριτικά με τα γαλλικά.
Ένα ιταλικό πρέπει να έχει Μπρέμπο... είναι μαστ
-
Μαστ δεν ειναι. Μια χαρα σταματαει και με τα μονοπιστονα. Αλλα για 500-1000€ αν εχεις το οψιον να βαλεις brembo, ειναι no brainer. Κι ας εχει 30 αλογα το αμαξι. Χωρια και το αισθητικο...ειδικα με τετοιες ζαντες που βαζει συνηθως η Αλφα και απογειωνονται με ενα ωραιο σετ πολυπιστονα απο πισω.
-
Η τοναλε δεν με εντυπωσίασε αλλά με 37000 Χιλ ,που είναι η αρχική έκδοση της, με 130 άλογα , τι παραπάνω προσφέρουν οι X1 , gla και q3;
-
https://ibb.co/hgfcW6V
Ο εξοπλισμός των 45Κ της σπεσιαλε. Δεν εντυπωσιάζει για τα +7000 από την βασική.
Αντίθετα η εξωτερική του εμφάνιση είναι εξαιρετική και αυτό το σμαράγδι χρώμα απολαυστικό (1750 ευρώ).
https://ibb.co/mh85s7K
https://ibb.co/YX2bC7p
https://ibb.co/grmCg4B
Ποιοτικά εσωτερικά είναι ένα κλικ κάτω από 3008 και σε δέσιμο κονσόλας μπορεί και δύο.
Ωραία καθίσματα που αγκαλιάζουν το σώμα και κάθεσαι μέσα στο αμάξι. Πίσω είναι λίγο απογοήτευση και στα πόδια και στο φάρδος και στο ύψος λόγω κουπέ σχεδίασης. Με την καμία δεν λες ότι μπήκες σε +4.5μ αμαξι.
Οι 20αρες της έκδοσης είναι τελείως υπερβολή.
Το δυνατό χαρτί είναι η εμφάνιση του , τα φρένα σύμφωνα με τις μετρήσεις που είδαμε, και μάλλον ο χαρακτήρας οδήγησης.
Παντλς έχει από την ti έκδοση και πανω. Δίπλα του το fl κομπας σαφώς πιο άνετο παντού κυρίως πίσω , ίδιας ποιότητας εσωτερικού και μάλλον πιο στιβαρής συναρμογής και 3-4 χιλιάδες φθηνότερο στον ίδιο κινητήρα στην μεσαία έκδοση. -
Η τιμολογηση του επιπλεον εξοπλισμου στις Αλφα ειναι εντελως προβληματικη απο τοτε που βγηκαν οι Τζουλια/Στελβιο. Ενω οι αρχικες τιμες ειναι αρκετα ανταγωνιστικες, τα εξτρας ειναι εκτος πραγματικοτητας. Bmw και Volvo τιμολογουν πολυ πιο ρεαλιστικα τα εξτρας τους. Αλλο ενα παραδοξο στον πλανητη Αλφα Ρομεο...
-
Επίσης όσο και να έπαιξα στο διαμορφωτή διαπίστωσα ότι έχει αρχίσει τις "τσαχπινιές" και η Αλφα. Τα "αυτάκια" πίσω από το τιμόνι δεν τα δίνει ως εξτρα, παρά μόνο ως μέρος της έκδοσης veloce. Νομίζω το είχε ξεκινήσει κάποια στιγμή στις guilia , το κολπάκι αυτό ,και το μετέφερε εξ' αρχής και στη tonale. Παρόμοια και για άλλο εξοπλισμό.
-
Παντλς έχει από την ti έκδοση και πανω
Από την veloce. Η Τi δεν έχει τα paddles στάνταρ (δεν ξέρω αν τα παίρνει και σαν extra).
-
@panormus772 said in Alfa Romeo Tonale:
Από την veloce. Η Τi δεν έχει τα paddles στάνταρ (δεν ξέρω αν τα παίρνει και σαν extra).
Όσο και να ψάχνω δε τα παίρνει και νομίζω ότι ούτε η stelvio (για να είμαι πιο συνεπής , εκεί έχω "παίξει" ) , δεν τα παίρνει στις απλές εκδόσεις super. Παλιά σίγουρα τα δεχόνταν με κόστος νομίζω στα 400€.
-
@panormus772 said in Alfa Romeo Tonale:
Έτσι είπε ο πωλητής αλλά μπορεί να εννοούσε ότι τα παίρνει ως έξτρα.
Alfa Romeo Tonale