-
H Χ1 εννοείται ότι θα πάρει όλα τα βλέμματα πάνω της. Στον διαμορφωτή βέβαια δεν βλέπω να υπάρχει η τιμή 36.9Κ που φαινόταν στα δελτία τύπου αλλά 39.5Κ με το Χline. Παρόλα αυτά σε αυτά λεφτά δεν διαβάζω καν να έχει το lane assist οπότε πέρα από το αυτόματο φρενάρισμα λείπει όλη η σουίτα ασφαλείας άρα για να πιάσεις τον εξοπλισμό του τοναλε πρέπει να φύγει λογικά πάνω από τα 42. Οπότε ένα 5 είναι εύκολα ακριβότερη η Χ1 και εννοείται όταν αρχίζεις να τα φορτώνεις και τα δύο η ψαλίδα θα ανοίξει και άλλο. Φυσικά με την κατηφόρα της μάρκας σε πωλήσεις τα τελευταία χρόνια και την απουσία νέων μοντέλων θα έπρεπε να είχαν πιο επιθετική πολιτική μετά από 5 χρόνια ώσπου έβγαλαν νέο μοντέλο. Η τιμή θα έπρεπε να ήταν στα 35 για να πάρει τα βλέμματα από τον ανταγωνισμό.
Όλα αυτά για τους μη οπαδούς της μάρκας οι οποίοι συναισθηματικά και μόνο θα οδηγηθούν στην επιλογή.
Φυσικά η πολιτική του ομίλου που προσπαθεί να καθιερώσει την ΑΛΦΑ ως πριμιουμ μάρκα οδηγεί αυτόματα σε υψηλή τιμολόγηση για να πλασαριστεί ανάμεσα στους 3 γερμανους.
Στην πράξη βέβαια να δούμε αν έχει την ίδια ποιότητα εσωτερικού , την ίδια ποιότητα κύλισης.
Από φινέτσα και στυλ πάντως ικανοποιεί ήδη τους οπαδούς της!
Πάντως από ότι διαβάζω η πλατφόρμα που πατά είναι παλιά από το κομπας έχοντας βέβαια δεχτεί ενισχύσεις. -
-
-
το γούστο σίγουρα είναι υποκειμενικό...ok δέχομαι (και ισχύει) πως κάποιος θα προτιμήσει ένα VW ας πουμε έναντι μίας AR λόγω χίλιων δυο παραγόντων αλλά λόγω εμφάνισης ελάχιστοι.
η AR ποντάρει ξεκάθαρα στο design και στον ρομαντισμό. κατ εμε όχι μόνο δεν εχουν πεθάνει αυτά αλλά ο κόσμος τα χρειάζεται. εδω συναδελφος μου έχει ένα πλοίο merc c klass και τον έπιασα κρυφα να παιζει με το configurator της AR σε μία giulia....(true story)
παράδειγμα εγω διαφωνω με τον @fanis75 στο να κλείσει η AR όχι γιατί είμαι κολλημενος alfisti αλλά μου αρέσει να εχω την επιλογή ανάμεσα στα "κατα γενική ομολογια" συντηρητικά γερμανικά - αξιοπιστα γιαπωνέζικα - οικονομικά κορεάτικα και ομορφα ιταλικα.... -
@gv2000 said in Alfa Romeo Tonale:
αλλά μου αρέσει να εχω την επιλογή ανάμεσα στα "κατα γενική ομολογια" συντηρητικά γερμανικά - αξιοπιστα γιαπωνέζικα - οικονομικά κορεάτικα και ομορφα ιταλικα....
Δεν θα υπάρχουν για πολύ, όλα Πεζώ γίνονται....οπότε έχουμε όμορφα Γαλλικά. Γιατί να έχουμε και όμορφα Ιταλικά, δλδ ίδια αμάξια με άλλο σήμα? Η AR εχει χάσει αυτό που ήταν και δεν γυρνάει πίσω....για εμένα.
-
δυστυχώς ισχύει αυτό που λες αλλά δεν θα μου άρεσε ας πουμε από 50 κατασκευαστές (εμπορικών αυτοκινήτων) να μείνουν οι 10. αντιθέτως που αρέσει που δημιουργήθηκε και η cupra...
και η Nissan αν το πάρουμε έτσι renault ειναι...το σήμα αλλάζει. προσωπικα δεν θα μου αρεσε να σβήσουν-κλείσουν τα "υπο-καταστήματα" και να μείνουν οι 10 μεγάλοι. (τυχαία τα νούμερα) από την στιγμή που η stellantis γουστάρει να την έχει μακάρι να ζήσει. και να ξαναβγει και η lancia...why not δηλαδη?θυμήθηκα και την ds...όλοι οι καλοί χωράμε!
-
Μα με αυτό το σκεπτικό εδώ και 40 χρόνια , με εξαίρεση τα τελευταία μοντέλα, όμορφα φίατ ήταν. Κοινώς έχει "πεθάνει" εδώ και πολλά χρόνια.
Νομίζω ότι αυτή η πιουρίλα που συζητάμε δεν την προωθεί η εταιρία και δεν τη θέλει κιόλας, καθώς της κόβει πελάτες. Μαζικός κατασκευαστής είναι (ανέκαθεν ήταν) που θέλει να ορίζεται ως η μάρκα που προσφέρει κάτι το σπορτίφ σε κάθε κατηγορία που συμμετέχει μοντέλο της.
Όσο την κοιτάω την tonale σε βίντεο τόσο πιο πολύ μου αρέσει, αν και κάτι πάνω της ξενίζει....
-
@civil357 said in Alfa Romeo Tonale:
Μα με αυτό το σκεπτικό εδώ και 40 χρόνια , με εξαίρεση τα τελευταία μοντέλα, όμορφα φίατ ήταν. Κοινώς έχει "πεθάνει" εδώ και πολλά χρόνια.
Συμφωνώ!! Το έχω γράψει πολλές φορές εξάλλου....μετά την 75 για εμένα πέθανε (και έχω μεγαλώσει μέσα σε Αλφέτα). Ειδικά οι πρώτες προσιοκίνητες ήταν άθλιες....ντροπή για το σήμα!
-
το γούστο σίγουρα είναι υποκειμενικό...ok δέχομαι (και ισχύει) πως κάποιος θα προτιμήσει ένα VW ας πουμε έναντι μίας AR λόγω χίλιων δυο παραγόντων αλλά λόγω εμφάνισης ελάχιστοι.
η AR ποντάρει ξεκάθαρα στο design και στον ρομαντισμό. κατ εμε όχι μόνο δεν εχουν πεθάνει αυτά αλλά ο κόσμος τα χρειάζεται. εδω συναδελφος μου έχει ένα πλοίο merc c klass και τον έπιασα κρυφα να παιζει με το configurator της AR σε μία giulia....(true story)
παράδειγμα εγω διαφωνω με τον @fanis75 στο να κλείσει η AR όχι γιατί είμαι κολλημενος alfisti αλλά μου αρέσει να εχω την επιλογή ανάμεσα στα "κατα γενική ομολογια" συντηρητικά γερμανικά - αξιοπιστα γιαπωνέζικα - οικονομικά κορεάτικα και ομορφα ιταλικα....Καλά τώρα. Η άποψη: να πεθάνει. καταργηθεί, κλείσει, καεί δημόσια... κοκ, ό,τι δεν μου αρέσει εμένα ή δεν μου χρειάζεται δεν νομίζω ότι τοποθετείται στις προς εξέταση σοβαρές απόψεις. Το συγκεκριμένο μοντέλο και η φίρμα ολόκληρη, ποτέ δεν πλασαρίστηκε για όλους. (Ισως η 33;) Σε πολλούς, συγκεκριμένου αγοραστικού προσανατολισμού, θα είναι παγερά αδιάφορο, σε κάποιους ενδιαφέρον αλλά απορριπτέο για αγορά. Σίγουρα θα κάνει λίγο πιο όμορφους τους δρόμους και πιο σίγουρα δεν θα το βλέπουμε σε κάθε γωνία.
Περιμένω να το οδηγήσω. -
@fanis75 said in Alfa Romeo Tonale:
@civil357 said in Alfa Romeo Tonale:
Συμφωνώ!! Το έχω γράψει πολλές φορές εξάλλου....μετά την 75 για εμένα πέθανε (και έχω μεγαλώσει μέσα σε Αλφέτα). Ειδικά οι πρώτες προσιοκίνητες ήταν άθλιες....ντροπή για το σήμα!
Είχα 75 , ως φοιτητής και για εμένα η guilia είναι μακράν πιο σπορ σε σύγκριση με τους αντιπάλους της από ότι ήταν η 75. Αυτός ο μύθος της 75 ως της τελευταίας γνήσιας alfa , δεν μου ¨κάθεται¨ .
Από εκεί και πέρα , αλήθεια βαλτώσαμε για λίγο αλλά μας έσωσε το δίδυμο 156-147.
Στην πράξη δε με νοιάζει, αλήθεια όσο νερό και να ρίξει στο κρασί της. Αν η tonale είναι έστω και λίγο πιο συμμετοχική από τα περισσότερα απρόσωπα Suv μου αρκεί. Μακάρι να της φέρει λεφτά στα ταμεία για να βγάλει αντάξιο συνεχιστή της guilia - stelvio ή μοντέλα σε κατηγορίες από τις οποίες λείπει.
-
@manast said in Alfa Romeo Tonale:
Σίγουρα θα κάνει λίγο πιο όμορφους τους δρόμους
Ναι, όταν αρχίσει να βγάζει όμορφα αυτοκίνητα...γιατί προς το παρόν δεν. Τα Πεζώ είναι πολυ πιο όμορφα σε σχεδίαση και με πολύ περισσότερο χαρακτήρα....πιο κοντά (σε σχεδίαση) ειναι αυτά σε Άλφα παρά οι ίδιες οι Άλφα!!
-
Σίγουρα θα κάνει λίγο πιο όμορφους τους δρόμους
Ναι, όταν αρχίσει να βγάζει όμορφα αυτοκίνητα...γιατί προς το παρόν δεν. Τα Πεζώ είναι πολυ πιο όμορφα σε σχεδίαση και με πολύ περισσότερο χαρακτήρα....πιο κοντά (σε σχεδίαση) ειναι αυτά σε Άλφα παρά οι ίδιες οι Άλφα!!
Μα και τα Πεζώ είναι όμορφα. Και τα Ντε ες και τα Μάζντα και τα Χ-ceed (προσοχή: όχι όλα τα Κία) και διάφορα άλλα!
Edit: αξίζει να αναφερθεί για τα γούστα μου και ονομαστικά το Πούμα.(όχι γενικά στα ...άλλα). -
πολυ πιο όμορφα σε σχεδίαση και με πολύ περισσότερο χαρακτήρα....πιο κοντά (σε σχεδίαση) ειναι αυτά σε Άλφα παρά οι ίδιες οι Άλφα!!
Νταξει αυτό είναι υποκειμενικό γιατί εμένα και τα πεζω και τα αλφα πανέμορφα μου φαίνονται
-
παράδειγμα εγω διαφωνω με τον @fanis75 στο να κλείσει η AR όχι γιατί είμαι κολλημενος alfisti αλλά μου αρέσει να εχω την επιλογή ανάμεσα στα "κατα γενική ομολογια" συντηρητικά γερμανικά - αξιοπιστα γιαπωνέζικα - οικονομικά κορεάτικα και ομορφα ιταλικα....Καλά τώρα. Η άποψη: να πεθάνει. καταργηθεί, κλείσει, καεί δημόσια... κοκ, ό,τι δεν μου αρέσει εμένα ή δεν μου χρειάζεται δεν νομίζω ότι τοποθετείται στις προς εξέταση σοβαρές απόψεις. Το συγκεκριμένο μοντέλο και η φίρμα ολόκληρη, ποτέ δεν πλασαρίστηκε για όλους. (Ισως η 33;) Σε πολλούς, συγκεκριμένου αγοραστικού προσανατολισμού, θα είναι παγερά αδιάφορο, σε κάποιους ενδιαφέρον αλλά απορριπτέο για αγορά. Σίγουρα θα κάνει λίγο πιο όμορφους τους δρόμους και πιο σίγουρα δεν θα το βλέπουμε σε κάθε γωνία.
Περιμένω να το οδηγήσω.προφανως και αγαπαμε αλφα.
για τη τοναλε ομως εχω δυο λογακια- δεν ειναι τοσο πολυ σχεδιαση αλφα οσο μια 147 ας πουμε. φυσικα βεβαια και εμπαινα. αλλα δεν ειναι ερως, ειναι σιτιτουρ φθηνο.
- απο τη στιγμη που μιλαμε για στελλα ακατανοητο που στηριχτηκανε στα κομπας και τον ψοφιο της φιατ ενω ειχανε καλυτερο πατωμα και μοτερ. δυσκολα να με ψησουν απο τα 300 να πεσω στα κατι λιγοτερο απο 250. και οταν ξερω οτι τα ονομαστικα 240 του κομπας δεν ειναι καν αρκετα να μην φας κολωνα απο ενα ντηζελ xc60. και ακομη πιο δυσκολο να με ψησουν οταν εχω και τα δυο πατωματα με των γαλλων να ειναι πολυ μπροστα απο το πολυ μετριο του κομπας που το νοιωθεις. φυσικα θα εμπαινα αν δεν ειχα μπει στο γκεικο πριν.
τελικα στη τοναλε λειπει αρκετη απο τζουλιοσυνη
-
Τόσα λόγια για να πει ότι του αρέσει το πεζώ
-
Ολα παίζουνε. Περιμένω -ελπίζοντας-να το οδηγήσω. Μέχρι τότε, οπτικά μ' αρέσει. Αλλά κόντρες με βόλβα δεν φαντασιώνομαι. Πιθανότατα θα εννοείς σε κάποια ευθεία. -Αυτοί τρέχουν και με ομίχλη όταν βρουν ευθεία.
-
@lap said in Alfa Romeo Tonale:
Τόσα λόγια για να πει ότι του αρέσει το πεζώ
λανθανεις.
λεω οτι θελω να μου αρεσει η τοναλε. το γκεικο εχει τις αδυναμιες του. που οι γαλλοι δεν εχουν τα μπολς να τις καλυψουν. γενικα δεν εχουν μπολς. εχουν ομως κινητηρα, πατωμα και ενα καποιο ντιζαιν. οι αλφαιοι αυτα μπορουν να τα απογειωσουν. και οσο ναναι θελω το πρωι να μπαινω σε ΜΙΑ αλφα οχι σε ΕΝΑ πεζω -
Ολα παίζουνε. Περιμένω -ελπίζοντας-να το οδηγήσω. Μέχρι τότε, οπτικά μ' αρέσει. Αλλά κόντρες με βόλβα δεν φαντασιώνομαι. Πιθανότατα θα εννοείς σε κάποια ευθεία. -Αυτοί τρέχουν και με ομίχλη όταν βρουν ευθεία.
ειναι αμαρτια να σε περναει ενα κουτι με ροδες. οπουδηποτε... αλφα εισαι.
-
@gatoz said in Alfa Romeo Tonale:
Εεε και? Πότε ήταν γρήγορες? Για οδικήσυμπεριφορά και στρίψιμο μιλάγαμε....γρήγορες ήταν κάποτες...πλέον όλα γλήγορα είναι και τα Πεζώ και τα κουτιά. Και μια BMW είναι κλάσεις ανώτερη σε όλα και σε ομορφια....έμεινε πίσω η Άλφα και τώρα δεν προλαβαίνει.
-
@gatoz said in Alfa Romeo Tonale:
Εεε και? Πότε ήταν γρήγορες? Για οδικήσυμπεριφορά και στρίψιμο μιλάγαμε....γρήγορες ήταν κάποτες...πλέον όλα γλήγορα είναι και τα Πεζώ και τα κουτιά. Και μια BMW είναι κλάσεις ανώτερη σε όλα και σε ομορφια....έμεινε πίσω η Άλφα και τώρα δεν προλαβαίνει.
#mpourouhopropela
Alfa Romeo Tonale