-
Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Το ότι διαθέτει κάποιος 52.000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο δεν σημαίνει αυτομάτως πως εφόσον μπορεί να το αγοράσει ότι θα μπορεί και να το αλλάζει συχνά, ή ότι μπορεί να υποστηρίξει μια βλάβη 10.000 ευρώ οπότε του καπνίσει.
Διότι τα 52.000 ευρώ μπορεί να τα δίνει ένα μεσαίο στέλεχος που δεν έχει άλλες υποχρεώσεις αλλά μπορεί να τα δώσει και ένας εκατομμυριούχος ή δισεκατομμυριούχος.
Δεν αποτελεί επιχείρημα το κόστος του αυτοκινήτου. Δεν είναι δα και Σούπερκαρ όπου εκεί μιλάμε για κάτι τελείως το ειδικό.
Οπότε, όλα τα αυτοκίνητα αξιολογούνται στην βάση των χρημάτων τους και συγκριτικά με τον ανταγωνισμό.
Σαφέστατα ειναι ένα πανέμορφο όχημα αλλά δεν είναι πίνακας ζωγραφικής, είναι ένα μηχάνημα που εκπληρώνει κάποιο σκοπό. Εάν χαλάει συχνά και έχει προβληματικά powertrain, τι να το κάνω που κόστιζε 52.000€ και μπόρεσα να το αγοράσω; Δεν αγόρασα πίνακα ζωγραφικής, μηχάνημα αγόρασα, έστω καλοσχεδιασμένο. Εκεί η ένσταση μας.Θεωρώ δε, από όσο γνωρίζω πως αυτοί που πραγματικά έχουν λεφτά, δεν τα ξοδεύουν έτσι εύκολα όσο φαντάζεσαι. Έχουν καβούρια στις τσέπες. Εμείς που δεν έχουμε φανταζόμαστε ότι εύκολα τα ξοδεύουν .
-
@katafractos17 said in BYD forum:
Αν έχεις να διαθέσεις τέτοιο ποσό για αυτοκίνητο στα @@ σου αν θα πας και 5 φορές Ρεμούνδο ή BMW service ή Karenta κτλ.
Σε ολα τα αλλα δεν θα διαφωνησω, αλλα εδω ειμαι καθετος. Το να σε αφησει το αμαξι και να το τρεχεις στο συνεργειο, δεν ειναι μονο απωλεια χρηματων, αλλα απωλεια χρονου και τεραστιο ξεβολεμα. Οταν λεω ξεβολεμα δεν εννοω οτι χαλαει η ζαχαρενια μας, αλλα οτι δυσκολευει την εκπληρωση υποχρεωσεων ειτε επαγγελματικων ειτε οικογενειακων (να πας τα παιδια σχολειο, να τα πας σε δραστηριοτητες, ραντεβου στον ιατρο κτλπ).
Ε, αν πρόκειται για premium το οποίο έχεις την οικονομική δυνατότητα να αγοράσεις και να συντηρείς, τότε επί το πλείστον υπάρχει και δεύτερο αυτοκίνητο στην οικογένεια.
Όχι ότι πρέπει να είσαι πλούσιος για να έχεις δεύτερο, αλλά στην παραπάνω περίπτωση συνήθως υπάρχει.
Εκτός αυτού θα πάρεις πιθανόν και αυτοκίνητο αντικατάστασης.
Η Καρέντα βέβαια άρχισε κάποια στιγμή να τα χρεώνει 8€ την ημέρα. Έλεος... -
το κακό είναι ότι τα έχεις μπερδεψει λίγο και τα κάνεις σαλάτα όταν μιλάς για τεχνολογίες ηλεκτρικων και βγαζεις το qtron καλύτερο
Κάποιοι το βγάζετε με περίσσια ευκολία για πέταμα και παράλληλα σε κάποιους "τρέχουν τα σάλια" με κάποιο Seal U, χωρίς να έχετε οδηγήσει και ζήσει με κανένα από τα δύο.
Ε, το ίδιο κάνω και εγώ και μου τρέχουν τα σάλια με το q6 3-tron και όχι με το Κινέζικο, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν το έχω βγάλει άχρηστο πέραν κάποιων χαριτωμένων αστεϊσμών, ούτε αυτό, ούτε το Model Y εννοείται.
Και δε νομίζω ότι έχω κάνει τίποτα σαλάτα γιατί εγώ τα κοιτάω ως ολόκληρα αυτοκίνητα και όχι ως επι μέρους μπαταρίες και κυκλώματα.
Ε, εμένα το q6 μου φαίνεται πιο ολοκληρωμένο, καλό και αρεστό αυτοκίνητο γιατί βάζω και άλλα πράγματα στην εξίσωση και όχι δύο τρία νούμερα και μερικά "πεζά χαρακτηριστικά".Το ίδιο έχετε κάνει και για το 3008 το οποίο σαπάκι το ανεβάζετε, χρέπι το κατεβάζετε, όμως εμένα που ζω μαζί του και το οδηγώ εδώ και τρία χρόνια σχεδόν, δεν μου έχει βγάλει τίποτα μέχρι τώρα και δεν έχει κάνει κιχ. Μόνο τα service και τίποτα παραπάνω και το έχω ευχαριστηθεί όσο μπορώ περισσότερο.
Στην εθνική δε, έτσι και θελήσεις, περνάει από πάνω από τα περισσότερα "value for money" αγαπημένα μοντέλα πολλών.
Overall από τα καλύτερα PHEV που κυκλοφορούν στην κατηγορία του.
Μακάρι να μη μου βγάλει τα προβλήματα που έβγαλε στον Γάτο ή και σε κάποιους άλλους ίσως.
Προς το παρόν στέκει γερά, φτου να μην το ματιάσω.Αν θα μπορούσα λοιπόν, θα πλήρωνα και θα έπαιρνα το q6 και ας μην μου περίσσευαν ρέστα για να πάρω κάνα δυο τρία Tesla ακόμη για την οικογένεια.
Και θα το οδηγούσα κάθε μέρα παντού και όχι μόνο σε ταξίδια, εκδρομές και διακοπές, για να το χαίρομαι και ας είναι καράβι και όχι μικρό αυτοκίνητο πόλης.Τεσπά δεν θέλω να το συνεχίσω αλλά το Tesla 3 performance ή το plaid ρίχνουν στα αυτιά σε όποιο qtron αν θα ήθελα εγώ συγκινήσεις . Όπως αγαπάς όμως. το qtron φανταστικό, αφού σαρεσει πάω πασο
-
@lap
Προσωπικά δεν θα αγόραζα αυτοκίνητο που θα έφτανα οριακά την αγορά του ή που θα χρειαζόταν κάποια υπέρβαση και εν συνεχεία η οικονομική μου κατάσταση δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει τη διατήρηση και συντήρηση του.
Χρειάζονται κάποιες ισορροπίες.
Πας μέχρι εκεί που φτάνεις.
Οπότε για να αγόραζα αυτοκίνητο που κοστίζει τόσα χρήματα, θα το έκανα μόνο αν ήμουν φραγκάτος.10 χιλιάρικα ζημιά δεν είναι συνήθης περίπτωση προβλήματος, οπότε ως παράδειγμα που θα αντιμετωπίσει κάποιος είναι πολύ ιδιαίτερο.
Μιλάμε για πιο συνηθισμένα προβλήματα.Τώρα όσον αφορά προβληματα powertrain και διάφορα άλλα σε διάφορα αυτοκίνητα και μάρκες, επειδή κάποιος το έχει πει σε κάποιον ή πού έχει έναν γνωστό που του έχει τύχει ή που ξέρει κάποιον μέσα στα συνεργεία, τους φορτιστές, τους ηλεκτρολόγους, κτλ, όλοι έχουμε από μια ιστορία να πούμε. Κι εγώ και όλοι.
Ο Γάτος έχει φάει την ταλαιπωρία της ζωής του κι εγώ πάω μόνο μια φορά κάθε χρόνο για service.
Βγάλε άκρη. -
Αν έχεις να διαθέσεις τέτοιο ποσό για αυτοκίνητο στα @@ σου αν θα πας και 5 φορές Ρεμούνδο ή BMW service ή Karenta κτλ.
Σε ολα τα αλλα δεν θα διαφωνησω, αλλα εδω ειμαι καθετος. Το να σε αφησει το αμαξι και να το τρεχεις στο συνεργειο, δεν ειναι μονο απωλεια χρηματων, αλλα απωλεια χρονου και τεραστιο ξεβολεμα. Οταν λεω ξεβολεμα δεν εννοω οτι χαλαει η ζαχαρενια μας, αλλα οτι δυσκολευει την εκπληρωση υποχρεωσεων ειτε επαγγελματικων ειτε οικογενειακων (να πας τα παιδια σχολειο, να τα πας σε δραστηριοτητες, ραντεβου στον ιατρο κτλπ).
Ε, αν πρόκειται για premium το οποίο έχεις την οικονομική δυνατότητα να αγοράσεις και να συντηρείς, τότε επί το πλείστον υπάρχει και δεύτερο αυτοκίνητο στην οικογένεια.
Όχι ότι πρέπει να είσαι πλούσιος για να έχεις δεύτερο, αλλά στην παραπάνω περίπτωση συνήθως υπάρχει.
Η Καρέντα βέβαια άρχισε κάποια στιγμή να τα χρεώνει 8€ την ημέρα. Έλεος...Παλι θα διαφωνησω. Εχουμε δυο αυτοκινητα στην οικογενεια και τα χρειαζομαστε σε καθημερινη βαση και τα δυο. Για να λειψω απο τη δουλεια μου, γινονται ολοκληρες μανουβρες και αλχημειες. Δεν ειμαι μισθωτος να παρω αδεια (πραγματικη ή απο τη σημαια) και να πεταχτω για μερικες ωριτσες στο συνεργειο. Οταν λειπω απο τη δουλεια το μυαλο μου ειναι εκει και εχω συνεχως τηλεφωνα. Ο γρατσιας μου εδινε αυτοκινητο αντικαταστασης (παντα εχοντας κλεισει ραντεβου 4-6 εβδομαδες νωριτερα) αλλα και αυτο δεν ειναι πανακεια. 45' να παω στον γρατσια να το αφησω, 45' να παω να το παρω και αλλα 45' να γυρισω ειτε δουλεια ειτε σπιτι. Ολα αυτα χωρις καν να μιλησω για το πιθανο κοστος επισκευης. Οτι ανεφερα ηταν απλα το κοστος σε χρονο.
-
το Tesla 3 performance ή το plaid ρίχνουν στα αυτιά σε όποιο qtron αν θα ήθελα εγώ συγκινήσεις
Τα q tron είναι SUV και το Model 3 χαμηλό sedan.
Υπάρχουν αντίστοιχα a tron sedan που το περνάνε από πάνω, οπότε προσφέρουν μεγαλύτερη συγκίνηση.
Θα τα πληρώσεις παραπάνω;
Ναι.
Αλλά υπάρχουν όμως.
Οπότε αυτό το "όποιο" δεν ισχύει.Τεσπά. Μάλλον κουράσαμε.
-
Η Καρέντα βέβαια άρχισε κάποια στιγμή να τα χρεώνει 8€ την ημέρα. Έλεος...Παλι θα διαφωνησω. Εχουμε δυο αυτοκινητα στην οικογενεια και τα χρειαζομαστε σε καθημερινη βαση και τα δυο. Για να λειψω απο τη δουλεια μου, γινονται ολοκληρες μανουβρες και αλχημειες. Δεν ειμαι μισθωτος να παρω αδεια (πραγματικη ή απο τη σημαια) και να πεταχτω για μερικες ωριτσες στο συνεργειο. Οταν λειπω απο τη δουλεια το μυαλο μου ειναι εκει και εχω συνεχως τηλεφωνα. Ο γρατσιας μου εδινε αυτοκινητο αντικαταστασης (παντα εχοντας κλεισει ραντεβου 4-6 εβδομαδες νωριτερα) αλλα και αυτο δεν ειναι πανακεια. 45' να παω στον γρατσια να το αφησω, 45' να παω να το παρω και αλλα 45' να γυρισω ειτε δουλεια ειτε σπιτι. Ολα αυτα χωρις καν να μιλησω για το πιθανο κοστος επισκευης. Οτι ανεφερα ηταν απλα το κοστος σε χρονο.
Το δέχομαι.
Απλά δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. -
Τι φθηνο, τι ακριβο, τι εχεις, τι δεν εχεις, το να σε αφηνει το αυτοκινητο ειναι μεγαλο βασανο, τι χειροτερο απο το να σε αφησει σε ταξιδι ας εχεις αλλα 2 στο σπιτι σου να περιμενουν.
Μεγαλυτερο σιχτιρισμα απο το να ξεκινας για βολτα ή για τη δουλεια σου και να εχεις αμφιβολια για το αν θα φτασεις για μενα δεν υπαρχει. -
Κάτσε ρε φίλε, το αγόρασες με δικά σου χρήματα και απαξιώνεις τον όρο vfm;
Θα το αγόραζες και θα το κρατούσες τουλάχιστον 10 έτη;
Έχω αγοράσει και πληρώσει με δικά μου χρήματα όλα τα αυτοκίνητα μου μέχρι πριν από τρία χρόνια, και μέσα σε αυτά ήταν και δύο Golf (IV & VI) τα οποία θεωρούνταν πλέον ζημιάρικα. Και τα κράτησα πάνω από δεκαετία και τα δύο. Το δε 4άρι το πλήρωσα μισό αυτοκίνητο ακόμη με αυτά που είχε βγάλει. Παρόλα αυτά για τους λόγους που αναλυτικά έχω αναφέρει τα χάρηκα, παρόλο που σε κάποιο ποσοστό με "γλέντησαν" και αυτά. Στο δρόμο όμως και στο σαλόνι, ήταν αυτοκινητάρες σε σχέση με κάτι άλλα στην κατηγορία τους.
Μη μου λες λοιπόν για δικά μου χρήματα, απαξιώσεις, χρόνια, κτλ
Και το 3008 δεν το έχω τσάμπα. Εταιρική παροχή είναι και ένα ποσοστό το πληρώνω εγώ.
Και ναι αν είχα να διαθέσω 52 χιλιάρικα που κόστιζε, θα το αγόραζα. Αν έχεις να διαθέσεις τέτοιο ποσό για αυτοκίνητο στα @@ σου αν θα πας και 5 φορές Ρεμούνδο ή BMW service ή Karenta κτλ.
Και φυσικά δεν θα είχες ανάγκη να το κρατήσεις 10 χρόνια. Στα 4-5 θα το έσπρωχνες.παροχη αποσβεσεις ειναι αλλες περιπτωσεις αυτες.
-
αλλά το τούμπανο που τραγουδάει στην πίστα ή το άλογο που περπατάει στο πεζοδρόμιο και το χαζεύει ο μισός πλανήτης,
Εγώ πάντως τις προάλλες κολλημένος στην κίνηση πίσω από ένα νέο 3008 ένιωθα κάπως...έτσι
Ποιο άλογο;
Ακόμη και η χυδαία X6 όταν κυκλοφόρησε μπροστά του σήμερα μοιάζει με την Jennifer Lopez -
αλλά το τούμπανο που τραγουδάει στην πίστα ή το άλογο που περπατάει στο πεζοδρόμιο και το χαζεύει ο μισός πλανήτης,
Εγώ πάντως τις προάλλες κολλημένος στην κίνηση πίσω από ένα νέο 3008 ένιωθα κάπως...έτσι
Ποιο άλογο;
Ακόμη και η χυδαία X6 όταν κυκλοφόρησε μπροστά του σήμερα μοιάζει με την Jennifer LopezΈχουμε διαφορετική άποψη για το τι εστί τούμπανο και άλογο που γυρίζει και το κοιτάζει ο μισός πλανήτης.
-
Γυρίζει και κοιτάζει ο μισός πλανήτης το 3008;
-
Πήγα και το είδα από κοντά παιδιά.
Το Hummer μοιάζει Jimny μπροστά του -
-
Ποιο άλογο;
Ακόμη και η χυδαία X6 όταν κυκλοφόρησε μπροστά του σήμερα μοιάζει με την Jennifer LopezΈχουμε διαφορετική άποψη για το τι εστί τούμπανο και άλογο που γυρίζει και το κοιτάζει ο μισός πλανήτης.
Μην πορωνεσαι !
-
-
Είσαι τόσο τυχερός που μπορείς και το χαιδεύεις όλη μέρα !
-
@red_monster said in BYD forum:
Ευχαριστώ για το μάλλον ειρωνικό ποστ.
-
ΧΙΟΥΜΟΡ
-
ΧΙΟΥΜΟΡ
OK, δεκτό.
BYD forum