-
Εκεί που φόρτιζα στο Σείριο, ήταν ένας κύριος με Μ3 και Δελφίνι. Μου είπε ότι με το μικρό πήγε και ήρθε Λαμία χωρίς φόρτιση με 100 χλμ/ώρα. Προφανώς η μέτρηση από Σείριο. Δεν είναι άσχημα, αν σκεφτείς ότι εγώ με το Seal είχα πάει Σείριο-Λαμία κι έφαγα ακριβώς 50%. Αλλά με θέρμανση και 120.
οσο οικονομικα κι αν ειναι τα ηλεκτρικά με 100ΚΜ στην εθνική κοιμασαι στο τιμόνι. Με τίποτα δεν θα αγοραζα ηλεκτρικό για να πηγαινω με 100. Χιλιες φορες να φορτισω.
Επειδή ακομα οι μπαταρίες ειναι τραγικες και μεχρι να φτασει η αυτονομία τους τουλαχιστον τα 1000 κμ , ηλεκτρικό μόνο για πόλη , μικρό τυπου Yaris ως 2ο αμαξι
To seal , το Atto το Tesla 3 και κάποια άλλα ειναι εκπληκτικα αλλά μεχρι ο Έλον ή οι κινεζοι βγαλουν μικρότερα και με σοβαρες μπαταρίες μοντελα , full hybrid η καλυτερη συνολικα επιλογη - για μενα πανταη αυτονομια τους δεν θα φτασει ποτε τα 1000χλμ, τουλαχιστον οχι για τα επομενα 10 χρονια (αν και υποπτευομαι οτι οντως δεν θα τα φτασει ποτε).
Απο εκει και περα, ευτυχως υπαρχουν διαφορετικα αυτοκινητα με διαφορετικους κινητηρες για ολα τα γουστα και ο καθενας επιλεγει οτι του αρεσει και τον βολευει. -
Εάν καταφέρουν να προσφέρουν 200 kWh σε μπαταρία θα μπορέσουν. Σήμερα είμαστε στις 120kwh σε μεγάλα αυτοκίνητα.
-
Και εγώ υβριδικό έχω και συμφωνώ γενικά με το σχόλιο του φίλου αλλά όμως μου λείπει η τελείως ηλεκτρική μετάδοση και λειτουργία. Άλλη αίσθηση πολύ ανώτερη από αυτό που είναι η μεκ.
-
Λέτε για 1.000 χιλιόμετρα με 130 στο ταξίδι. Πόσα αυτοκίνητα ΣΉΜΕΡΑ το προσφέρουν αυτό; Κι από αυτά, πόσα από αυτά θα θέλατε πράγματι στο γκαράζ σας; Γιατί προσωπικά, Corsa 1.3D δε θα ήθελα ούτε να το φτύσω σε σχέση με ένα σούπερ ντούπερ ηλεκτρικό; Από πότε έγινε αυτό το σημείο καμπής της αυτοκίνησης;
-
Εμένα η ένσταση μου είναι γιατί να δίνεις 300 άλογα και 500 χλμ αυτονομία (Tesla) και όχι 150 ιπποδύναμη και 750 χλμ απόσταση.
-
Εμένα η ένσταση μου είναι γιατί να δίνεις 300 άλογα και 500 χλμ αυτονομία (Tesla) και όχι 150 ιπποδύναμη και 750 χλμ απόσταση.
γιατι δεν εχει καμμια σχεση η ιπποδυναμη των ηλεκτρικων με την αυτονομια τους. Ή ισως να εχει πολυ μικρη σχεση. Αν τα μικρης ιπποδυναμης ηλεκτρικα ειχαν μεγαλες αυτονομιες, τα PSA θα πηγαιναν 2000χλμ με μια φορτιση (σορρυ, ηταν πασα alley hoop, δεν μπορεσα να συγκρατηθω)
-
γιατι δεν εχει καμμια σχεση η ιπποδυναμη των ηλεκτρικων με την αυτονομια τους. Ή ισως να εχει πολυ μικρη σχεση. Αν τα μικρης ιπποδυναμης ηλεκτρικα ειχαν μεγαλες αυτονομιες, τα PSA θα πηγαιναν 2000χλμ με μια φορτιση (σορρυ, ηταν πασα alley hoop, δεν μπορεσα να συγκρατηθω)
Φίλε και εγώ και εσύ δεν έχουμε τις μηχανολογικές γνώσεις. Θα ήθελα πάντως τη γνώμη και άλλων εάν έχει σχέση η ιπποδύναμη των ηλεκτροκινητήρων με την αυτονομία.
-
-
Δεν εχει σχεση το ενα με το αλλο.
Τα ηλεκτρικα εχουν μεγαλη ισχυ γιατι ειναι πρακτικα τσαμπα. Η διαφορα κοστους μεταξυ ηλεκτροκινητηρων ειναι αστεια, ειδικα σε σχεση με το ποσο κοστιζει ενας δυνατος κεκ σε σχεση με το χρεπι 1000ρι. -
Τα ηλεκτρικα εχουν μεγαλη ισχυ γιατι ειναι πρακτικα τσαμπα. Η διαφορα κοστους μεταξυ ηλεκτροκινητηρων ειναι αστεια, ειδικα σε σχεση με το ποσο κοστιζει ενας δυνατος κεκ σε σχεση με το χρεπι 1000ρι.Εύστοχη η παρατήρηση αλλά η επιλογή να γίνει ένας κεκ με μεγάλη ιπποδύναμη δεν εξαντλεί την μπαταρία γρηγορότερα;
-
Τα ηλεκτρικα εχουν μεγαλη ισχυ γιατι ειναι πρακτικα τσαμπα. Η διαφορα κοστους μεταξυ ηλεκτροκινητηρων ειναι αστεια, ειδικα σε σχεση με το ποσο κοστιζει ενας δυνατος κεκ σε σχεση με το χρεπι 1000ρι.Εύστοχη η παρατήρηση αλλά η επιλογή να γίνει ένας κεκ με μεγάλη ιπποδύναμη δεν εξαντλεί την μπαταρία γρηγορότερα;
Για υβριδικα μιλας?
-
With great power comes great responsibility.
Άσχετο αλλά καλό.Ένας μικρός σε ιπποδύναμη ηλεκτροκινητήρας δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερη οικονομία. Για παράδειγμα το dual motor model 3 είναι αντίστοιχα οικονομικό με το rwd model 3 με έναν κινητήρα λιγότερο, επίσης το model s είναι αρκετά οικονομικότερο στις υψηλές ταχύτητες από το model 3. Τα ίδια ισχύουν και για το seal. Ίσως τελικά ο μικρότερος ηλεκτροκινητήρας να μην αξίζει τον κόπο.
-
Σε περιορίζουν οι διαστάσεις της μπαταρίας περισσότερο από ότι σου αυξάνει την κατανάλωση ο μεγαλύτερος κινητήρας (σε ισχύ)
Επίσης επειδή η μπαταρία είναι από τα πιο ακριβά μέρη του ηλεκτρικού είναι και θέμα παρουσίασης, μα καλά ηλεκτρικό των xxx χιλιάδων ευρώ με μόνο 150 άλογα ηλεκτροκινητήρα; (αντίστοιχο του, καλά τόσα λεφτά για 2λιτρο Μάζντα με 122 άλογα;)
-
Νομίζω ότι η ιπποδύναμη ως μέτρο δεν έχει ιδιαίτερο νόημα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στην τελική, η ιπποδύναμη είναι ενας τρόπος να συγκρίνουμε επιδόσεις εις. Ε ας συγκρίνουμε απευθείας 0-100 (ή κάποιο άλλο αντίστοιχο ουσιώδες μέγεθος) και τελειώσαμε.
-
Η ιπποδυναμη στα ηλεκτρικα ειναι μεγαλη επειδη ειναι σχεδον τσαμπα.
ΤΑ υπολοιπα ειναι που πρεπει να ασχοληθουμε τωρα.
Μπαταρια, ταχυτητα φορτισης, και να γινουν λιγο πιο ελαφρια σιγα σιγα. -
Λέτε για 1.000 χιλιόμετρα με 130 στο ταξίδι. Πόσα αυτοκίνητα ΣΉΜΕΡΑ το προσφέρουν αυτό; Κι από αυτά, πόσα από αυτά θα θέλατε πράγματι στο γκαράζ σας; Γιατί προσωπικά, Corsa 1.3D δε θα ήθελα ούτε να το φτύσω σε σχέση με ένα σούπερ ντούπερ ηλεκτρικό; Από πότε έγινε αυτό το σημείο καμπής της αυτοκίνησης;
Mercedes C300 βενζινη φτανει τα 800+ χμ με ενα λιγο μεγαλυτερο τεποζιτο θα εφθανε χαλαρα τα 1000, με σουπερ πολυτελεια και την τελευταια τεχνολογια.
-
ειναι θεμα αεροδυναμικης επισης αν ειχε κιβωτιο σχεσεων θα εφτανε παραπανω χμ, οταν ανεβαζεις ταχυτητα στο Τεσλα πχ 150 χμω ο ηλεκτροκινητηρας γυριζει ποιο γρηγορα προφανως αρα αυξανουν και οι τριβες και οι απωλειες απο υπερθερμανση.
επισης στο regenation σε τετοιες ταχυτητες εκει να δεις υπερθερμανση αμεσως βγαινει οφφ η μπαταρια.
και τα φρενα σαπια.
δηλ για τετοια αποδοση που θελεις να υπερνικησεις τις αεροδυναμικες αντιστασεις και τις τριβες θα πρεπει να τραβηξεις πολυ ρευμα απο την μπαταρια αρα μειωνεται κατακορυφα η αυτονομια.
-
Άσχετο αλλά καλό.Ένας μικρός σε ιπποδύναμη ηλεκτροκινητήρας δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερη οικονομία. Για παράδειγμα το dual motor model 3 είναι αντίστοιχα οικονομικό με το rwd model 3 με έναν κινητήρα λιγότερο, επίσης το model s είναι αρκετά οικονομικότερο στις υψηλές ταχύτητες από το model 3. Τα ίδια ισχύουν και για το seal. Ίσως τελικά ο μικρότερος ηλεκτροκινητήρας να μην αξίζει τον κόπο.
το rwd model 3 εχει μπαταριες LFP που ειναι βαρυτερες απο αυτες που εχει το dual motor. Επισης σε ταξιδι στο dual motor μονο ο ενας κινητηρας δουλευει εκτος και ζητησεις να κανεις καμια δυνατη επιταχυνση. Αρα εχεις 2 αμαξια με σχεδον το ιδιο βαρος και ιδια αεροδυναμικη αρα σχεδον την ιδια καταναλωση εχουν.
-
το rwd model 3 εχει μπαταριες LFP που ειναι βαρυτερες απο αυτες που εχει το dual motor. Επισης σε ταξιδι στο dual motor μονο ο ενας κινητηρας δουλευει εκτος και ζητησεις να κανεις καμια δυνατη επιταχυνση. Αρα εχεις 2 αμαξια με σχεδον το ιδιο βαρος και ιδια αεροδυναμικη αρα σχεδον την ιδια καταναλωση εχουν.
Στο long range rwd αναφέρομαι που είναι ακριβώς το ίδιο με το dual motor χωρίς τον μπροστινό κινητήρα, οι καταναλώσεις τους είναι αντίστοιχες με αρκετή διάφορα σε kw και nm.
-
Στο long range rwd αναφέρομαι που είναι ακριβώς το ίδιο με το dual motor χωρίς τον μπροστινό κινητήρα, οι καταναλώσεις τους είναι αντίστοιχες με αρκετή διάφορα σε kw και nm.
αφου και το 4κινητο με 1 κινητηρα πηγαινει λογικο δεν ειναι αν εχουν το ιδιο σχεδον βαρος; νομιζω ειναι λιγο ποιο φθηνο αφου βγαζεις εναν κινητηρα και τα αντιστοιχα συστηματα.
BYD forum