-
@johnny-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Σχόλιο θεατή:
Well that's a great buy, 13 engines replaced and 4x batteries... Using 55% battery and going 100km/h.
-
Λέει ότι ο Musk του στείλε thumbs up, αλλά μόλις άκουσε για τους 14 κινητήρες του ήρθε κάπως...
Επίσης έχει free φόρτιση σε superchargers δια βίου, και έχει ξεπατωθει στα ταξίδια.. οπότε δεν τον ενοχλεί ιδιαίτερα που πληρώνει μπαταρίες και drive units.. -
Γατάκια ταμπλετικοί, που να δείτε κάτι ντήζελ Mercedes της δεκαετίας του '80 που γράφουν ακόμα χιλιόμετρα στην Αφρική
-
Καλά στην Αφρική γράφουν χλμ και κάτι πεζό 404 ακόμα.
-
Για καθήστε ρε παιδιά, 14 μοτέρ έστω για 2εκ χιλιόμετρα, δεν είναι κάκιστη αναλογία;
-
Κάθε 140.000km αλλαγή μοτέρ και μετά λένε ότι η VAG είναι αναξιόπιστη…
-
@bassstarlet said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Για καθήστε ρε παιδιά, 14 μοτέρ έστω για 2εκ χιλιόμετρα, δεν είναι κάκιστη αναλογία;
@jamesd said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Κάθε 140.000km αλλαγή μοτέρ και μετά λένε ότι η VAG είναι αναξιόπιστη…
"
The issue stems from the coolant seals on the rotor, which reportedly wear out prematurely, allowing coolant to infiltrate the motor.
"https://carbuzz.com/news/why-tesla-remanufactured-electric-motors-are-failing-prematurely
-
@bassstarlet said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μιλαμε για την πρωτη γενια μοτερ και μπαταριων, που ηταν αρκετα πιο μουφα.
Και γενικα τα τεσλα δεν φημιζονται και για την ποιοτητα κατασκευης τους... -
Όλες οι μεγάλης κλίμακας έρευνες καταλήγουν ότι τα ηλεκτρικά συγκριτικά με τα θερμικά έχουν άθλια επίπεδα αξιοπιστίας. Όπως επίσης ότι τα έξοδα επισκευής τους σε περίπτωση στούκας είναι σημαντικά υψηλότερα των θερμικών. Τα υπόλοιπα είναι απλά ονειρώξεις για προμότορες, φανμπόιζ και ατεχνολόγητους ακολούθους του κάθε ινφλουένσερ που αναζητούν αυτοεπιβεβαίωση μέσω της κραυγαλέας δήθεν διαφορετικότητας και πρωτοπορίας.
Electric vehicles have proved far less reliable, on average, than gasoline-powered cars, trucks and SUVs, according to the latest survey by Consumer Reports, which found that EVs from the 2021 through 2023 model years encountered nearly 80% more problems than did vehicles propelled by internal combustion engines.
Consumer Reports said EV owners most frequently reported troubles with battery and charging systems as well as flaws in how the vehicles’ body panels and interior parts fit together. The magazine and website noted that EV manufacturers are still learning to construct completely new power systems, and it suggested that as they do, the overall reliability of electric vehicles should improve.
Καταγέλαστοι όπως και οι δήθεν χεράδες που γράφουνε για ηλεκτρικές επιδόσεις επιπέδου σουπερκαρ, 400άρια και 0-100 συγκαλύπτοντας το γεγονός ότι αν αυτές αξιοποιηθούν στον δρόμο κατεβάζουν την πραγματική αυτονομία (20-80%) κάτω από τα 100 χλμ. σε ένα πχ Model 3 Performance.
-
Μάλλον το θέμα φόρτισης απασχολεί τα kia Hyundai που είναι γνωστό εδώ και λίγα έτη και το γενικεύουν στο μέσο όρο
Ενώ τα πάνελ του εσωτερικού ασχολιαστα.
Κατά τα άλλα, δεν πειράζει. Εσύ ούτως ή άλλως δεν θα αγοράσεις tesla....τι σε νοιάζει;
Παιδικές ασθένειες γενικά μιας νέας τεχνολογίας, όπου με γοργό ρυθμο βελτιώνονται.
Να πούμε και για την πρώτη φουρνιά των dpf που έβγαιναν καπουτ στα 50Κ χιλιόμετρα όπως και για τον άμεσο ψεκασμό στις αρχές του 2000 που γελούσαν τα συνεργεία.... κτλ κτλ
-
Σήμερα έτυχε να παρκάρω στο polis park,στο Παίδων. Εντύπωση μου έκανε ότι είχε αρκετές θέσεις με φορτιστές. Μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε ότι μάλλον καμία δεν ήταν κατειλημμένη από ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Δηλαδή ημαρτον σε τεράστιο πάρκινγκ στο οποίο δεν υπήρχε θέμα εύρεσης θέσης, τουλάχιστον όταν πήγα εγώ, πας και παρκάρεις σε θέση ηλεκτρικού!!!! Πόσο γκαζμας μπορεί να είσαι....
Μόλις γκουγκλαρα τιμή φόρτισης, είναι και με ποινή αν κρατάς τη θέση μετά το πέρας της φόρτισης...
Θέλει παααααρα πολύ δουλειά για να γυρίσει ο ήλιος της ηλεκτροκίνησης σε αυτή τη χώρα.
-
τεχνολογια V2G
Αγροτης οινοποιος , το πρωι τροφοδοτει σπιτι και επιχειρηση με φωτοβολταικα ( έχοντας ολες τις καταναλωσεις ηλεκτρικες (κλιματισμος , κουζινα , εργαλεια , μηχανηματα εργασιας...)) , οτι ενεργεια περισσέψει τη στελνει στο ηλεκτρικο αυτοκινητο , με τη δυση του ηλιου ( τελος ημερησιας παραγωγης απο φωτοβολταικα ) αντιστρεφεται αυτοματα η διαδικασια και τροφοδοτειται το σπιτι απο τη μπαταρια του αυτοκινητου . Οτι υπολοιπο ενεργειας υπαρχει ( και προφανως υπολογιζοντας τις χιλιομετρικες αποστασεις που θα χρειαστει μεσα στην ημερα η οικογενεια ) το πουλαει στο δικτυο .
-
@taxidiwtis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
τεχνολογια V2G
Αγροτης οινοποιος , το πρωι τροφοδοτει σπιτι και επιχειρηση με φωτοβολταικα ( έχοντας ολες τις καταναλωσεις ηλεκτρικες (κλιματισμος , κουζινα , εργαλεια , μηχανηματα εργασιας...)) , οτι ενεργεια περισσέψει τη στελνει στο ηλεκτρικο αυτοκινητο , με τη δυση του ηλιου ( τελος ημερησιας παραγωγης απο φωτοβολταικα ) αντιστρεφεται αυτοματα η διαδικασια και τροφοδοτειται το σπιτι απο τη μπαταρια του αυτοκινητου . Οτι υπολοιπο ενεργειας υπαρχει ( και προφανως υπολογιζοντας τις χιλιομετρικες αποστασεις που θα χρειαστει μεσα στην ημερα η οικογενεια ) το πουλαει στο δικτυο .
Εντυπωσιακο! Ειδικα αν σκεφτει κανεις οτι το leaf δεν ειναι ουτε ιδιαιτερα ακριβο ουτε εχει μεγαλη (με τα σημερινα δεδομενα) μπαταρια.
παρεπιπτοντως δεν ηξερα καν οτι το leaf εχει δυνατοτητα v2g, ακουω να διαφημιζεται ioniq και ev6 και νομιζα οτι ηταν αποκλειστικο προνομιο τους. -
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
παρεπιπτοντως δεν ηξερα καν οτι το leaf εχει δυνατοτητα v2g, ακουω να διαφημιζεται ioniq και ev6 και νομιζα οτι ηταν αποκλειστικο προνομιο τους.
Το leaf το υποστήριζε από άποψη hardware, αλλά οχι software, λογικά έβγαλαν πλέον συμβατό software. Σε κάθε πέρίπτωση, ωραία ολα αυτά, αλλά ένας bidirectional charger, που ειναι DC αποκλειστικά, ξέρετε πόσο κάνει? πχ o Wallbox Quasar που είναι στο videακι κοστίζει 6 χιλιάρικα χωρίς να βάλουμε μέσα τα υλικά, έξτρα καλώδια που θα χρειασθεί.
Εγώ έχω έναν Copper SB, και αναγκατσικά για να είμαι συμβατός με το πρότυπο ασφαλείας ΕΛΟΤ 60364 (που ζητάει υποχρεωτικά πλέον ο ΔΕΔΔΗΕ) αγόρασα υλικά (αντικεραυντικά επιτηρητή κτλ) πάνω από 500 ευρώ, χωρίς την εργασία του ηλεκτρολόγου. Ολα όσα βλέπουμε στα βιντεάκια ειναι πολύ ωραία, στην πράξη όμως απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό, έχουν υψηλό κόστος εφαρμογής, και ακόμα δεν υποστηρίζονται στην Ελλάδα (να δίνεις ρεύμα στο δίκτυο από μπαταρία απευθείας). Θα πρέπει να γίνει ψηφιοποίηση του Δικτύου από τον ΔΕΔΔΗΕ, και γενικά να βάλει κάποιος το χέρι αρκετά στην τσέπη για να έχει τέτοιες υποδομές. -
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
παρεπιπτοντως δεν ηξερα καν οτι το leaf εχει δυνατοτητα v2g, ακουω να διαφημιζεται ioniq και ev6 και νομιζα οτι ηταν αποκλειστικο προνομιο τους.
Το leaf το υποστήριζε από άποψη hardware, αλλά οχι software, λογικά έβγαλαν πλέον συμβατό software. Σε κάθε πέρίπτωση, ωραία ολα αυτά, αλλά ένας bidirectional charger, που ειναι DC αποκλειστικά, ξέρετε πόσο κάνει? πχ o Wallbox Quasar που είναι στο videακι κοστίζει 6 χιλιάρικα χωρίς να βάλουμε μέσα τα υλικά, έξτρα καλώδια που θα χρειασθεί.
Εγώ έχω έναν Copper SB, και αναγκατσικά για να είμαι συμβατός με το πρότυπο ασφαλείας ΕΛΟΤ 60364 (που ζητάει υποχρεωτικά πλέον ο ΔΕΔΔΗΕ) αγόρασα υλικά (αντικεραυντικά επιτηρητή κτλ) πάνω από 500 ευρώ, χωρίς την εργασία του ηλεκτρολόγου. Ολα όσα βλέπουμε στα βιντεάκια ειναι πολύ ωραία, στην πράξη όμως απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό, έχουν υψηλό κόστος εφαρμογής, και ακόμα δεν υποστηρίζονται στην Ελλάδα (να δίνεις ρεύμα στο δίκτυο από μπαταρία απευθείας). Θα πρέπει να γίνει ψηφιοποίηση του Δικτύου από τον ΔΕΔΔΗΕ, και γενικά να βάλει κάποιος το χέρι αρκετά στην τσέπη για να έχει τέτοιες υποδομές.σωστα αυτα που λες, αλλα σκεψου οτι μια μπαταρια 11kw κοστιζει περιπου 6+k ευρω. Εδω εχεις μια μπαταρια 62kw (νομιζω τοσο εχει το καινουριο leaf) ΚΑΙ ενα αυτοκινητο. Δηλ δινεις το κοστος της μπαταριας στον inverter και αγοραζεις συνολικα κατι καλυτερο.
Εχω την εντυπωση οτι δεν δινει ρευμα στο δικτυο απο την μπαταρια. Κατα τη διαρκεια της ημερας γεμιζει την μπαταρια, καταναλωνει ρευμα και οτι μενει το πουλαει στο δικτυο (απευθειας απο τα φβ). Το βραδυ καταναλωνει οτι χρειαζεται απο την μπαταρια.
Αυτο γινεται ηδη και στο δικο μας δικτυο, νομιζω -
σωστα αυτα που λες, αλλα σκεψου οτι μια μπαταρια 11kw κοστιζει περιπου 6+k ευρω. Εδω εχεις μια μπαταρια 62kw (νομιζω τοσο εχει το καινουριο leaf) ΚΑΙ ενα αυτοκινητο. Δηλ δινεις το κοστος της μπαταριας στον inverter και αγοραζεις συνολικα κατι καλυτερο.
Εχω την εντυπωση οτι δεν δινει ρευμα στο δικτυο απο την μπαταρια. Κατα τη διαρκεια της ημερας γεμιζει την μπαταρια, καταναλωνει ρευμα και οτι μενει το πουλαει στο δικτυο (απευθειας απο τα φβ). Το βραδυ καταναλωνει οτι χρειαζεται απο την μπαταρια.
Αυτο γινεται ηδη και στο δικο μας δικτυο, νομιζωΣτο δίκτυο δεν μπορείς να δώσεις ρεύμα από μπαταρία, στο σπίτι μπορείς, άρα ισχύει το V2H και οχι το V2G. Σε κάθε περίπτωση, πρακτικά, τις ώρες που θα φορτίζει από τα φωτοβολατικά, θα πρέπει να έχεις κουμπωμένο το αυτοκίνητο και να μην το χρησιμοποιείς για να εκμεταλευτέίς το "τζάμπα" ρεύμα, κάτι που δεν είναι εφικτό για έναν επαγγελματία που ειναι στην εργασία του. Τέλος, σίγουρα η αγορά μιας μαπταρίας είναι 6Κ+, ωστόσο, το φόρτισε ξεφόρτισε στο αυτοκίνητο, έχει και αυτό το κόστος του, καθως η μπαταρία φθείρεται πιο γρήγορα, ίσως μακροπρόθεσμα να σου βγει και πιο φθηνή μια οικιακή μπαταρία από τα χρήματα που ζητάνε οι αντιπροσωπίες στην Ελλάδα για μία αντικατάσταση μπαταρίας.
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Στο δίκτυο δεν μπορείς να δώσεις ρεύμα από μπαταρία, στο σπίτι μπορείς, άρα ισχύει το V2H και οχι το V2G. Σε κάθε περίπτωση, πρακτικά, τις ώρες που θα φορτίζει από τα φωτοβολατικά, θα πρέπει να έχεις κουμπωμένο το αυτοκίνητο και να μην το χρησιμοποιείς για να εκμεταλευτέίς το "τζάμπα" ρεύμα, κάτι που δεν είναι εφικτό για έναν επαγγελματία που ειναι στην εργασία του. Τέλος, σίγουρα η αγορά μιας μαπταρίας είναι 6Κ+, ωστόσο, το φόρτισε ξεφόρτισε στο αυτοκίνητο, έχει και αυτό το κόστος του, καθως η μπαταρία φθείρεται πιο γρήγορα, ίσως μακροπρόθεσμα να σου βγει και πιο φθηνή μια οικιακή μπαταρία από τα χρήματα που ζητάνε οι αντιπροσωπίες στην Ελλάδα για μία αντικατάσταση μπαταρίας.
παρα πολυ σωστος σε ολα! εχω την εντυπωση οτι οι οροι v2h, v2g χρησιμοποιουνται, λανθασμενα, σαν να ειναι το ιδιο πραγμα.
Σχετικα με το ποτε ειναι κουμπωμενο το αυτοκινητο στο δικτυο εχεις επισης δικιο και το σκεφτηκα και εγω. Εξαρταται ομως απο το ποσο χρονο (και ποιες ωρες) περναει καποιος στο τιμονι, οπως επισης και ποσες ωρες ηλιοφανεια εχει στο γεωγραφικο πλατος που βρισκεται.
-
-
Ήχος σαν την παλιά ηλεκτρική σκούπα της μάνας μου όταν έφραζε από τριχόμπαλες της γάτας
Πόσο θλιβερή πλέον η αυτοκίνηση.
-
όπως είπε και ο Κούμπιτσα ...
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης