-
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ένα τέτοιο θερμικό με συγκρίσιμες επιδόσεις που θα πηγαίνει συνεχώς μαλλιοκούβαρα στην εθνική, τι αυτονομία έχει;
Μήπως τελικά συγκρίνουμε πόσοι ταχυφορτιστες εγκαταστάθηκαν και ποιος θα μπει πρώτος στα ΣΕΑ;Νομίζω η αυτονομία είναι προνόμιο σε ένα ντιζελάκι ή άλλο οικονομικό συμβατικό που θα κινείται στα όρια ταχύτητας ή λίγο παραπάνω και θα πάει και θα γυρίσει με ένα ντεπόζιτο, παρά στις ρουφήχτρες καυσίμου υπερεπιδόσεων, που απλά ανεφοδιάζονται λίγο πιο εύκολα απ τα ηλεκτρικά.
Αυτό είναι μάλλον ελληνικό φαινόμενο/πρόβλημα, ότι όλα τα εναλλακτικά καύσιμα δεν έχουν υποστήριξη στα ταξίδια (εκτός απ το πετρογκάζ, που δεν νομίζω να αφορά σε υπερεπιδόσεις).Το ότι ένα Clio πετρέλαιο με 90 άλογα μπορεί να φύγει από την Αθήνα, να πηγαίνει με 140 και χωρίς να σταματήσει πουθενά, να φτάσει μετά την Καβάλα, είναι αναντίρρητο γεγονός. Το ότι έχεις δώσει 120 χιλιάρικα για ένα Plaid και δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο, επίσης.
Άρα όχι, στο ταξίδι δεν είναι το ίδιο. Ούτε ένα RS7 των 600 ίππων έχει τέτοιους περιορισμούς, κι ας χρειαστεί ένα φουλάρισμα για να φτάσει Καβάλα. Είναι ένας σαφής περιορισμός που θα κληθεί να ζήσει μαζί του ο κάτοχος του ηλεκτρικού.Όμως, θα πρέπει να έχουμε κάτι ακόμα στο μυαλό μας, που γενικώς δεν αναφέρεται. Ότι οι επιδόσεις των ηλεκτρικών είναι τσάμπα. Και σε κόστος κίνησης αλλά και σε συντήρηση. Ένα Plaid έχει επιδόσεις Chiron. Περά από το ότι με μια Chiron αγοράζεις 25 Plaid, κάθε γκάζωμά της είναι γερά φράγκα σε συντήρηση. Αν την έχεις κάθε μέρα και της αλλάζεις τα φώτα όπως σε ένα Plaid, δε θες να ξέρεις τι θα πληρώνεις για να παραμένει αξιόμαχη.
Ναι αλλά θα δει ο κάτοχος τη γλυκά όταν σε λίγα χρονάκια κληθεί να αλλάξει μπαταρία και θα του κοστίσει 15 χιλιάρικα.
(Τα έχω μάθει τα επιχειρήματα πλέον απέξω. -
Οδήγησα πρόσφατα τρία ηλεκτρικά: Το ID.3, το MG4 και το Leaf.
Αν σας πω ότι πιο πολύ με κέρδισε το Leaf οδηγικά! Το ID.3 λίγο μαούνα, το MG4 κάπως σκληρό και μέσα φτωχό. Επίσης το Nissan είχε πολύ άνετα καθίσματα.
Στο εξωτερικό το πουλάνε καινούριο το Leaf σχεδόν μισοτιμή πλέον. Εδώ ρώτησα αν υπάρχει μια καλύτερη προσφορά επειδή είναι τα τελευταία μοντέλα και μου είπαν ότι δεν γίνεται τίποτα απολύτως. Μιλάμε για προϊστορικές νοοτροπίες.
-
αν το πουλανε στη μιση τιμη, δεν ειναι καθολου δυσκολο να το αγορασεις και να το φερεις εδω.
-
Μιλάμε για ΗΠΑ, Αγγλία στη Γερμανία δεν ξέρω τι ισχύει.
-
το leaf έχει ένα μεγάλο μείον νομίζω, την χαμηλή πραγματική αυτονομία.
-
@jammamon said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Οδήγησα πρόσφατα τρία ηλεκτρικά: Το ID.3, το MG4 και το Leaf.
Αν σας πω ότι πιο πολύ με κέρδισε το Leaf οδηγικά! Το ID.3 λίγο μαούνα, το MG4 κάπως σκληρό και μέσα φτωχό. Επίσης το Nissan είχε πολύ άνετα καθίσματα.
Στο εξωτερικό το πουλάνε καινούριο το Leaf σχεδόν μισοτιμή πλέον. Εδώ ρώτησα αν υπάρχει μια καλύτερη προσφορά επειδή είναι τα τελευταία μοντέλα και μου είπαν ότι δεν γίνεται τίποτα απολύτως. Μιλάμε για προϊστορικές νοοτροπίες.
Αν σκοπεύεις να το χρησιμοποιείς αποκλειστικά μέσα στην πόλη και να φορτίζεις αποκλειστικά στον δικό σου χώρο (ή οπουδήποτε άλλου με AC), οκ παρε το leaf. .
Αν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να κινηθείς εκτός και να χρειαστείς ταχυφορτιστη στην ΕΟ, κάνε χάρη στον εαυτό σου και παρε οτιδήποτε εκτός από υο leaf. Με chademo θα ταλαιπωρηθείς. Καλώς ή κακώς αγοράζοντας ηλεκτρικό πρέπει να σκέφτεσαι και το θέμα της φόρτισης.
-
Αν μπείτε ονλαην στη Γερμανία θα δείτε ηλεκτρικά αυτοκίνητα 6 μηνών μεταχειρισμένα με λίγες χιλιάδες χλμ, ένα 5χιλιαρο φθηνότερα απ ότι κοστίζουν εδώ μετά την κρατική επιδότηση.
Έχω την εντύπωση ότι εκτελωνίζονται ατελώς;
-
Αν μπείτε ονλαην στη Γερμανία θα δείτε ηλεκτρικά αυτοκίνητα 6 μηνών μεταχειρισμένα με λίγες χιλιάδες χλμ, ένα 5χιλιαρο φθηνότερα απ ότι κοστίζουν εδώ μετά την κρατική επιδότηση.
Ισχύει. Πρέπει όμως να έχει περάσει το εξάμηνο.
-
Γι αυτό έγραψα 6 μηνών, το ξέρουν κι αυτοί.
Ισχύει ότι δεν πληρωνουν τίποτα εκτελωνισμό; -
Γι αυτό έγραψα 6 μηνών, το ξέρουν κι αυτοί.
Ισχύει ότι δεν πληρωνουν τίποτα εκτελωνισμό;Ναι, εκεί πήγαινε το πρώτο "ισχύει".
-
Έξι μήνες ή να έχουν τουλάχιστον 5.000 χιλιόμετρα, για να εισαχθούν σαν μεταχειρισμένα. Επιβεβαιώνω και εγώ μόνο τη διαφορά στο ΦΠΑ επιβαρύνεται και τα λοιπά έξοδα πινακίδων, όπως και την νταλίκα για να κατέβει Ελλάδα.
Επίσης τα phev μόλις το 25%, πράγμα που σε βάζει σε σκέψεις καθώς μια x1 πετρέλαιο βγαίνει πιο ακριβή από μια αντίστοιχη μπριζατη, απλά εκεί ένα άγχος με την αξιοπιστία μπορεί να υπάρξει... -
Το 25% από τι επιβαρύνονται τα phev ?
Επίσης, αν κάποιος στην Ελλάδα με επαγγελματικό αφμ εισάγει μεταχειρισμένο, μπορεί να πάρει πίσω το ΦΠΑ;
Τι διαδικασία χρειάζεται, είναι σχετικό το VIES ; -
αν κάποιος στην Ελλάδα με επαγγελματικό αφμ εισάγει μεταχειρισμένο, μπορεί να πάρει πίσω το ΦΠΑ;
Τι διαδικασία χρειάζεται, είναι σχετικό το VIES ;Το 25% του τέλους εισαγωγής. Πρόσφατο παράδειγμα υπολογισμού βγάζει δίλιτρη τετρακίνητη πετρέλαιο ( παρόμοια και βενζίνη ) Χ1 κάπου στα 6000 € , παρόμοιας κατάστασης phev θα βγάλει λίγο πάνω από τα 2.000 € . Οι τιμές αγοράς στη Γερμανία παραπλήσιες, μη σου πώ πιο φθηνή η phev.
Για επαγγελματικά, λογικά θα πρέπει να κλικάρεις να μπορείς να το αγοράσεις χωρίς το Φπα της Γερμανίας (κάπως το αναφέρει να είναι netto, deductable , κάτι τέτοιο, μη γράψω και αλεξέικα αγγλικά...) .Μετά λογικά θα σε κατευθύνει ο τελώνης για Ελλάδα , για να μην πληρώσεις τη διαφορά.
-
Βασικά ξεκαβαλήστε λίγο το καλάμι, που θεωρείτε τον εαυτό σας τους μοναδικούς υπέρμαχους της αυτοκίνησης και των γούστων της.Ή εναλλακτικά μπορείς να ξεκαβαλήσεις εσύ που κάνεις την παρατήρηση στο @driver-m γιατί δεν έχεις το αλάθητο του Πάπα ούτε καν αντικειμενικά κριτήρια ως (φανατικός θα πω εγώ), οπαδός (θα πεις εσύ) της "ανώτερης μορφής αυτοκίνησης". Δικά σου λόγια όχι δικά μου. Κατά τα άλλα είσαι "αντικειμενικός δημοσιογράφος" που αν θίξει κάποιος τα ηλεκτρικά τρέχεις προς υπεράσπιση!
Στα περί Taycan και τις γνωστές εξυπνάδες του @dettol χαίρω πολύ. Είναι νομίζω αναμφισβήτητα το καλύτερο ηλεκτρικό προς πώληση αυτή τη στιγμή, και σίγουρα το καλύτερα στημένο. Εννοείται και το αδερφάκι του το Audi, δημιουργία ενός σοβαρού κατασκευαστή που έχει φτιάξει πέρα από όμορφο και ένα ορθολογικό και εργονομικό σαλόνι και όχι ένα τάμπλετ με ρόδες.
Still, if money wasn't an issue, θα προτιμούσα κάποιο θερμικό που κάνει θόρυβο και μπορώ να αλλάξω εγώ ταχύτητες. Αδιαπραγμάτευτο αυτό για να γουστάρω ένα αυτοκίνητο. Κάτι μου λέει όμως ότι όσοι έχουν Taycan ή οτιδήποτε τέτοιο χέστηκαν για το κόστος βενζίνης (γιατί είναι κλασικό επιχείρημα αυτό) και το έχουν επειδή το γουστάρουν είτε σε γκάζι είτε σε εμφάνιση. Η αλήθεια είναι ότι σχεδιαστικά είναι πιο όμορφο από τα θερμικά αδερφάκια του.Έχουμε δικαίωμα παιδιά πάντως να έχουμε διαφορετική γνώμη ή θα έρθετε οι "αντικειμενικοί" ηλεκτροφάνς με πυρσούς και τσουγκράνες έξω από το σπίτι μας; Μπορούμε να αμφισβητήσουμε την "ανώτερη μορφή αυτοκίνησης", τα "υπέροχα οδηγικά Τέσλα", τη "σπορ οδήγηση του επόμενου αιώνα" κτλ ή είμαστε πλεμπαίοι που δεν πρέπει να παίρνουμε θέση;
-
Το ότι δε σου αρέσει κάτι και φοράς παρωπίδες, δε σημαίνει πως αυτά που γράφω δεν είναι αντικειμενικά. Και με το φυσικό αέριο είχα πωρωθεί παλιότερα, αλλά όταν το δοκίμασα στην πράξη, έγραψα τα παρακάτω: https://cartalk.gr/skoda-kamiq-1-0-g-tec/
Προφανώς δεν τα λέω για να σε πείσω, γιατί πρώτον δε γίνεται, και δεύτερον σκασίλα μου κιόλας. Αλλά αιχμές για την αντικειμενικότητά μου δε δέχομαι από κανέναν, όταν έχω με διαφορά τις πιο πλήρεις, αναλυτικές κι αντικειμενικές δοκιμές.
Α, κι η μομφή πήγαινε σε εσένα. Και κάτι ακόμα Δημήτρη: βρες κάτι πιο δημιουργικό να κάνεις στη ζωή σου από το να μπαίνεις σε κάθε ελληνικό άρθρο στο Facebook και να γράφεις για 1.000στή φορά ημερησίως τη γνωστή ατάκα για τα σκουπάκια. Αλλιώς απευθύνσου σε κάποιον ειδικό, δεν είναι κακό να λάβεις εξωτερική βοήθεια. Το γράφω με ειλικρινές ενδιαφέρον κι όχι για να σε στενοχωρήσω.
-
This post is deleted! -
Άνθρωπο που πέρασαν 3 Μιάτα από τα χέρια του, δεν τον κατηγορείς για υποκειμενικό….τελεία και παύλα.
-
@kkostask said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Άνθρωπο που πέρασαν 3 Μιάτα από τα χέρια του, δεν τον κατηγορείς για υποκειμενικό….τελεία και παύλα.
Όχι, με τα Miata δεν είμαι αντικειμενικός, είναι καψούρα ζωής. Αν κι είχα χρήματα για χόμπι αυτή τη στιγμή, μάλλον θα πήγαινα σε MR2, να δω και κάτι διαφορετικό.
-
Συγνώμη μπαίνει και λέει τα ίδια και σε αλλες σελίδες και στο facebook???
Κανονική προπαγάνδα;
-
@kkostask said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Όχι, με τα Miata δεν είμαι αντικειμενικός, είναι καψούρα ζωής. Αν κι είχα χρήματα για χόμπι αυτή τη στιγμή, μάλλον θα πήγαινα σε MR2, να δω και κάτι διαφορετικό.
Συγνώμη αλλά έχεις και βιονικη ακοή
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης