-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μιλάμε το διαλύσαμε το νήμα.
ελα τωρα, δεν θελω υπερβολες
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@azmo said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αλλοι εχουν τα πτυχια, άλλοι παίρνουν τα λεφτα.
To πτυχίο δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερο μισθό. Το κάθε επάγγελμα πληρώνει ανάλογα με την προσφορά και ζήτηση.
Το έχω ξαναγράψει, φίλος μου απόφοιτοσ ΤΕΦΑΑ, παράτησε την δουλειά του σε σχολείο (και απόγευμα γυμναστήριο) και ανέλαβε το "μαγαζί" του πατέρα του ως υδραυλικός (έμαθε δίπλα στον πατέρα του για λίγα χρόνια πριν βγει στην σύνταξη ο άνθρωπος). Δουλευει τις ίδιες ώρες (όλη μέρα και αρκετά ΣΚ) και βγάζει τα 5πλάσια απο πριν.
Παντως σε ενα επαγγελμα που επιλεγεις να ακολουθησεις δεν ειναι το παν τα χρηματα.
Ειναι συνδυασμος και απολαβων και ισορροπιας με προσωπικη ζωη και κλισης, ωστε να κανεις κατι που οσο γινεται να σου αρεσει και λιγο, και προσφορας στο κοινωνικο συνολο και πνευματικης εξελιξης και κυρους, ισως και αλλων που μου διαφευγουν.
Τα λεφτα ειναι ενας παραγοντας, βασικος μεν αλλα οχι μοναδικος. Επειδη βλεπω οτι αρκετοι στα τελευταια ποστς εστιαζετε εκει και μονο. -
@driver-m said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@azmo said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αλλοι εχουν τα πτυχια, άλλοι παίρνουν τα λεφτα.
To πτυχίο δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερο μισθό. Το κάθε επάγγελμα πληρώνει ανάλογα με την προσφορά και ζήτηση.
Το έχω ξαναγράψει, φίλος μου απόφοιτοσ ΤΕΦΑΑ, παράτησε την δουλειά του σε σχολείο (και απόγευμα γυμναστήριο) και ανέλαβε το "μαγαζί" του πατέρα του ως υδραυλικός (έμαθε δίπλα στον πατέρα του για λίγα χρόνια πριν βγει στην σύνταξη ο άνθρωπος). Δουλευει τις ίδιες ώρες (όλη μέρα και αρκετά ΣΚ) και βγάζει τα 5πλάσια απο πριν.
Παντως σε ενα επαγγελμα που επιλεγεις να ακολουθησεις δεν ειναι το παν τα χρηματα.
Ειναι συνδυασμος και απολαβων και ισορροπιας με προσωπικη ζωη και κλισης, ωστε να κανεις κατι που οσο γινεται να σου αρεσει και λιγο, και προσφορας στο κοινωνικο συνολο και πνευματικης εξελιξης και κυρους, ισως και αλλων που μου διαφευγουν.
Τα λεφτα ειναι ενας παραγοντας, βασικος μεν αλλα οχι μοναδικος. Επειδη βλεπω οτι αρκετοι στα τελευταια ποστς εστιαζετε εκει και μονο.Παιζουν και οι εκαστοτε συνθηκες μεγαλο ρολο.
-
@v_a said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Σοβαρές περιουσίες από υπαλλήλους (κάθε λογής) - κρίνοντας από τον περίγυρό μου - ΔΕΝ φτιάχνονται, όσο εργατικά και να δουλεύουν.
Εξαιρώ φυσικά επιχειρηματίες που κοπιασαν, στο κατάλληλο timing και έφτιαξαν την ζωή τους (και τα παιδιά τους).
Ο πατέρας μου, τέρας εργατικοτητας (καλή του ώρα) με δύο δουλειές (μια στο δημόσιο και μια στην οικοδομή παρακαλώ, ακόμα και στα 65 του) το μόνο που κατάφερε ήταν να σπουδάσει δυο παιδιά και να πάρει με το εφάπαξ του ένα κτηματακι στο οποίο έκτισε μια αποθήκη.
Όταν λοιπόν ακούω, σπιταρονες, εξοχικά σε νησιά και μισό μυριο καβατζα στη τράπεζα, όλα αυτά πάνε πακέτο συνήθως με πολλά (μα πολλά) μαύρα, δοσοληψίες με δημόσιο και σίγουρα όχι με το σταυρό στο χέρι.
Το δέχομαι, μαγκιά τους, αλλά δε μπορώ και τις ηθικολογίες από τέτοια άτομα.
Τα είπα και ξεθυμανα
(Και είμαι εντός θέματος, γιατί θέλω να πάρω το dolphin surf αλλά δεν έχω γκαραζ..)Το δημόσιο δουλεύει το πρωί, η οικοδομή ομοίως. Άρα πότε δούλευε οικοδομή ? Κάνα απόγευμα στα μουλωχτά και μαύρα ? Και μετά μιλάς εσύ για ΜΑΥΡΑ?
ΗΜΑΡΤΟΝ !! -
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το δημόσιο δουλεύει το πρωί, η οικοδομή ομοίως. Άρα πότε δούλευε οικοδομή ? Κάνα απόγευμα στα μουλωχτά και μαύρα ? Και μετά μιλάς εσύ για ΜΑΥΡΑ?
ΗΜΑΡΤΟΝ !!Μπορει να ηταν πλακας, ηλεκτρολογος, μπογιατζης ή υδραυλικος, πιστευω οτι οταν μιλαει για οικοδομη σαν 2η εργασια αναφερετε σε μερεμετια.
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Οι περισσότεροι αγόραζαν το οικόπεδο και σιγά σιγά έρριχναν τους ορόφους. Πρώτα το ισόγειο που έμεναν, μετά από κάποια χρόνια τον πρώτο όροφο και μετά το δεύτερο.
Μάλιστα όταν έρριχναν τον πρώτο ανέβαινε η οικογένεια στον πρώτο και νοίκιαζαν το ισόγειο και μάζευαν και λεφτά...
Αλλά διακοπές, αυτοκίνητα και άλλες διασκεδάσεις δεν υπήρχαν.
Ξεκίναγαν να δουλεύουν νωρίς από 15 χρονών κάποιοι από τα 12 αφού μόνο το δημοτικό ήταν υποχρεωτικό και 30 χρονών είχαν μαζέψει λεφτά .
Ακριβώς!! Ο Παππούς μου μαρμαράς, μετανάστης από Μ. Ασία. Άρχισε να εργάζεται στα 6 του χρόνια, αγράμματος φυσικά. το 1950 είχε το μεγαλύτερο μαρμαράδικο στην Χαλκίδα (με 1 ψυχοπαίδι και άλλους 2-3 προσωπικό) και πέριξ. Έκανε χρυσές δουλειές και μπόρεσε να χτίσει σπίτι δικό του και στην μεγάλη κόρη για προίκα και να πάρει και άλλα 2 οικόπεδα για τις πιο μικρές κόρες. Αλλά δούλευε 15-16 ώρες την ημέρα, και ΣΚ και φυσικά διακοπές δεν είχε πάει ποτέ του, δεν ήξερε τι σημαίνει η λέξη.
Δόξα και τιμή σε όλους τους μάστορες και λοιπούς συμπαραμαρτούντες, που για άλλη μια μέρα δούλεψαν με τα χέρια και το μυαλό τους στο λιοπύρι, σε εξαντλητικές συνθήκες! Και μετά απορούν μερικοί που όσοι δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες βγάζουν 3, 4 ή 5 χιλιάδες, ενώ όσοι είναι σαν τα ποντίκια μέσα στο A/C με το ζόρι βγάζουν τον μήνα
FTG κορυφή ! -
@ilias-a said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τη δεκαετια του 70 και του 80 πρωτα εφτιαχνες ή αγοραζες σπιτι και πολυυυυυ μετα αυτοκινητο ή αλλα λουσα, ο προυπολογισμος της οικογενειας ηταν ο περισσοτερος για την κατοικια.
Οι μεταναστες (Ποντιοι και Αρμενιοι κατα κυριο λογο) αραγε τι κληρονομησαν και ποιων εργολαβων τεκνα ηταν και σπιτι εφτιαξαν και εξοχικο και προικισαν τα παιδια τους?
Οποτε καποιοι τα παραμυθακια σας να τα λετε σε αλλους που τα διαβασαν αλλα δεν τα εζησαν, ο νοικοκυρης που δουλευε μπορουσε να φτιαξει.
Σημερα τα πραγματα ειναι δυσκολοτερα βεβαια, υπαρχει για αρχη ο υπερκαταναλωτισμος ο οποιος δεν αφηνει περιθωρια για αποταμιευση, αλλα θεωρω απαραδεκτο οικογενειες να μενουν στο νοικι και καθε 5-7 χρονια να αγοραζουν ενα ή και δυο καινουρια αυτοκινητα, δε νομιζω σημερα 4μελη οικογενεια να μην εχει 2-3 αυτοκινητα.Σήμερα όμως θες να φουμάρεις ολημερίς, να παραγγέλνεις 2 γεύματα εφουντ, άλλους τόσους καφέδες, να μην πάρεις και το καινούργιο ιφονι ? Και τι ξέρεις να κάνεις ? Πρακτικά ΤΙΠΟΤΑ. Έχεις όμως ένα πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων από την Κοζάνη κορνιζαρισμένο !
-
@ilias-a said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το δημόσιο δουλεύει το πρωί, η οικοδομή ομοίως. Άρα πότε δούλευε οικοδομή ? Κάνα απόγευμα στα μουλωχτά και μαύρα ? Και μετά μιλάς εσύ για ΜΑΥΡΑ?
ΗΜΑΡΤΟΝ !!Μπορει να ηταν πλακας, ηλεκτρολογος, μπογιατζης ή υδραυλικος, πιστευω οτι οταν μιλαει για οικοδομη σαν 2η εργασια αναφερετε σε μερεμετια.
Παρόλα αυτά, δούλευε μαύρα έτσι ? Γιατί στην ίδια δημοσίευση έψεγε αυτούς που "θησαύρισαν" με τα μαύρα !
-
σας ευχομαι να πατε γρηγορα διακοπες. Νομιζω οτι τις χρειαζεστε
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Οι διακοπές είναι ξεπερασμένες και ντεμοντέ ! Αρμπαιτ μαχτ φραι !
-
Η διαχείριση σίγουρα έχει κλείσει το μαγαζι.
-
@teo-mak said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Η διαχείριση σίγουρα έχει κλείσει το μαγαζι.
κατσε να κανω quote κανενα ποστ με φωτογραφια να δουμε
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης